Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodėl matuoja lėliuko nosytės ilgį?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2
jauna nestuke
sveikos,
man siandien dare vaisiaus echo ir pamatavo nosytes ilgi, jis buvo 6mm, man siuo metu 18 sav. ar jums mamytes irgi taip pat? unsure.gif
bankininke
Nosies kauliuko ilgi matuoja noredami isitikinti ar nera dauno ligos
jauna nestuke
o jetau blink.gif
o tai cia normalus dydis? nes tokia keista gine papuole, nieko nesako tik savais terminais sneka.
Jonsi
Svarbu, kad tas nosytes kauliukas isvis susiformaves, nes man taip gydytoja sake.
mejja
nu man tai nematavo blink.gif
jauna nestuke
aisku, na man dabar 18 sav. nosytes kauliuko ilgis 6 mm, tai jau reiskia viskas gerai? svarbu kad formuojas?
Jonsi
Man netgi per echoskopa parode, kad paziureciau kokia grazi nosyte. Bet kraujo tyrimas vistiek parode padidinta Dauno sindromo rizika. Bet dabar tikrai zinau, kad viskas gerai ir labai laukiu gimstant.
--------
Oho, pirmą kart girdžiu apie tai blush2.gif Jei ir matavo nosytę, tai man apie tai nepranešė doh.gif Vat pasakė apie smegenis, kad viskas tvarkoj, dar labai išsamiai ištyrė širdutę, pamatavo kojas, rankas, galvos apimtį, stuburą... Atrodo tiek, kiek pamenu mastau.gif
nakvisa
as taip pat niekad negirdejau apie tai blush2.gif kaip tik einu kita sav echo darytis,liepsiu nosi pamatuot butinai.... g.gif
Jonsi
Kiek suprantu tai nosytes kauliuka dazniausiai matuoja toms, kurios gimdo jau vyresniame amziuje arba yra kazkokiu dar problemu. Nes mane siunte i KMUK prenetalines rizikos kabineta (ar kazkaip panasiai vadinasi). Ten ir atliko visus matavimus.
Rosignolija
mums taip pat matavo nosytes kauliuka,nors nera jokiu rizikos faktoriu.Siaip visiems matuoja,tik gal ne viosos ginekologes pasako mirksiukas.gif
braske24
man vakar darė echo, taip pat matavo- nosytės kauliuko ilgis 5,9mm
spanguolele
kai buvo 20savaite, nosies kauliuko ilgis 4.8mm
o ka reiskia raides BP, HC, AC IR F? KUR KOJYTES ILGIS, KUR GALVYTES ISMATAVIMAI? gal kas zino?
jauna nestuke
aha geras klausimas del tu visu BP.. g.gif as ir nzn ka jie reiskia tongue.gif
astyl
QUOTE(ritukas696 @ 2007 12 11, 21:37)
kai buvo 20savaite, nosies kauliuko ilgis 4.8mm
o ka reiskia raides BP, HC, AC IR F? KUR KOJYTES ILGIS, KUR GALVYTES ISMATAVIMAI? gal kas zino?
*

As dariausi echoskopija uzvakar ir ten yra parasyta, kad HC-galvutes apimtis, AC- pilvuko aimtis, FL- slaunikaulio ilgis, BPD- biparietalinis matmuo, NB- nosies kauliukas, NT-sprando rauksles storis.
Labai idomu butu suzinoti, koks pas jusu leliukus buvo ismatuotas sprando rauksles storis ir kiek tuo metu buvo savaiteliu.
vaidavel
man darė tik vieną echo - 18 sav.... bet sprando raukšlės storio ir nosies kauliuko nematavo unsure.gif matavo tik HC, AC, FL ir BPD rolleyes.gif
ievute_ch
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 12, 18:32)
aha geras klausimas del tu visu BP.. g.gif  as ir nzn ka jie reiskia tongue.gif
*

Kai mums buvo 12 sav. 3 dienos, sprando rauksles storis buvo 1,8, o nosytes kauliukas 2,6 mirksiukas.gif tai buvo vieninteliai gines matavimai, po kuriu pasake GERAI tongue.gif kazkaip daugiau ka nors papasakoti turbut buvo gaila g.gif
spanguolele
QUOTE(astyl @ 2007 12 13, 11:03)
As dariausi echoskopija uzvakar ir ten yra parasyta, kad HC-galvutes apimtis, AC- pilvuko aimtis, FL- slaunikaulio ilgis, BPD- biparietalinis matmuo, NB- nosies kauliukas, NT-sprando rauksles storis.
Labai idomu butu suzinoti, koks pas jusu leliukus buvo ismatuotas sprando rauksles storis ir kiek tuo metu buvo savaiteliu.
*

aciu tau brangioji uz informacija. Gydytoja taip greit siu matmenu reiksmes susake, jog isiminti buvau tuo metu perdaug susijaudinus biggrin.gif
NT- sprando rauksles storio man nepazymejo g.gif o jis ka nors reiskia kudykelio vystimuisi?
4u.gif
burundu
QUOTE(astyl @ 2007 12 13, 12:03)
*

Pas mane- 2 mm. (12 sav. 2 d.), daktarytė sakė "norma", bet vistiek norėjosi, kad 1 mm. būtų ax.gif Tik tiek, kad labai ten sunkiai matėsi viskas, tai jaučiu, kad ir tie milimetrai labai apytiksliai...
Burbulytis
O man gin-ius jokiu skaiciu neaiskina, pamatuoja ir speju net ne viska pasako, kas man is tu skaiciu, svarbu pasako, kad viskas sauniai vystosi...Jiem atrodo, kad pagal ju terminus cia mum sviskas aisku, as savaiet laiko sukau galva ka reiskia kad placenta nugarinej daly...PAsirodo taip dazniausiai ir buna, ir nebuvo ko pergyventi...
Soterija
QUOTE(Burbulytis @ 2007 12 14, 15:56)
O man gin-ius jokiu skaiciu neaiskina, pamatuoja ir speju net ne viska pasako, kas man is tu skaiciu, svarbu pasako, kad viskas sauniai vystosi...Jiem atrodo, kad pagal ju terminus cia mum sviskas aisku, as savaiet laiko sukau galva ka reiskia kad placenta nugarinej daly...PAsirodo taip dazniausiai ir buna, ir nebuvo ko pergyventi...
*

na nosytės ilgio nematavo mums arba tiesiog nesakė smile.gif man irgi svarbiausia, kad pasako viskas ok - to man gana smile.gif
o mano placenta priekinėj daly smile.gif
sako kai būna prie priekinės sienelės tada greičiau judesius mamukai pradeda jausti wink.gif
spanguolele
QUOTE(Velniukstis @ 2007 12 14, 15:17)
na nosytės ilgio nematavo mums arba tiesiog nesakė smile.gif man irgi svarbiausia, kad pasako viskas ok - to man gana smile.gif
o mano placenta priekinėj daly smile.gif
sako kai būna prie priekinės sienelės tada greičiau judesius mamukai pradeda jausti wink.gif
*

mano placenta priekineje dalyje, pirmojo vaiko tas pats.
bet nepasakyciau kad judesius pajauciau anksciau nei kitos mamytes. smile.gif cia tarp kitko smile.gif
aiisstte
QUOTE(ritukas696 @ 2007 12 14, 17:35)
mano placenta priekineje dalyje, pirmojo vaiko tas pats.
bet nepasakyciau kad judesius pajauciau anksciau nei kitos mamytes. smile.gif cia tarp kitko smile.gif
*

o geras, pirma kart girdziu. mano placenta priekineje sienoje, bet istikro judesius pajutau, nepatikesit, 13 savaiciu bigsmile.gif jau tada budavau rami nes zinojau, kad maziui viskas ok.tai buvo tik plazdenimai bet juntami jau tada.
jauna nestuke
jau kad cia prasnekot visos apie ta placenta biggrin.gif manoji taip pat priekineje schmoll.gif nera tai labai gerai.. o stipresni judesiukai pasijaute visai nesenai nuo 20 sav. g.gif turiu dar problemu su gimdos tonusu didesniu tai kai lelius juda vis galvoju kad ten gal gimda susitraukineja doh.gif , kaip jus mamytes nupasakotumet leliuko judesius? rolleyes.gif
spanguolele
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 18, 15:50)
jau kad cia prasnekot visos apie ta placenta  biggrin.gif  manoji taip pat priekineje  schmoll.gif  nera tai labai gerai.. o stipresni judesiukai pasijaute visai nesenai nuo 20 sav. g.gif 
*

niekas man dar nera pasakes kad placenta priekineje sienoje yra negerai g.gif pirmojo vaiko judesiuku sulaukiau 18 savaiciu, antro 20. Ir kaip [B]aiisstte sake, atejo ramybe rolleyes.gif mano sirdeleje. o antra vaika nesioju sunkiau, labai skauda nugara, klubai verciantis, daznai maudzia remuo
Gegas
QUOTE(astyl @ 2007 12 13, 12:03)
*

o man gydytoja net nesake, kad matavi spranda ar nosi g.gif
pasakydavo "viskas gerai",maziau valgykit,nes nepasigimdysit
tik as nugisdavau visvien ar isskaitydavau is nesciutes knygeles, bet tikrai nepamenu nei nosies, nei sprando doh.gif
mergina05
o ar buvo kuriai nors, kad negalejo ismatuoti nosytes? as neseniai buvau pas genetikus, tai vaikutis buvo matavimui netinkamoj padety, vaiksciojau, strakaliojau,kad pasisuktu, bet nepasisuko,tai taip ir neismatavo, sake tokiam matavimui yra labai griezti reikalavimai todel matuoti belekaip nenorejo...ir neismatavo...
ievute_ch
Pas mane taip pat placenta prisitvirtino priekineje pilvo sienoje, o paskaicius visus atsiliepimus kazkaip sunerimau g.gif bet vakar mano akusere tikrai nuramino, nes sake, kad beveik nera jokio skirtumo ar prieky pristvirtins ar nugarineje sienoje svarbiausia, kad nebutu per zemai bigsmile.gif bet ir tai sake ne problema, nes per visa nestumo laikotarpi musu placenta kaip balionas keicia savo isvaizda ir bet kada gali pakilti i normalia savo padeti biggrin.gif svarbiausia bukim ramios ir musu vaikeliam bus ramiau 4u.gif
inga-uk
neprisimenu kad matuotu nosyte g.gif kad sidute labai klausesi ir matavo taip. kauliukai visi, rankytes, kojytes ;abai viska atidziai, nu bet del nosytes nieko, arba nesake paprasciausiai g.gif
o dauno sindroma juk ziuri is vandenu ar gi ne g.gif , bent man taip dare g.gif
Erkesta
Mano gine 25 savaitę išsamiai visą leliuką apžiūrėjo. Veiduką irgi, nežinau ar nosytę matavo, bet sakė labai gražus lelius, jokių veido defektų nesimato, nebent zuikio lūpytė gali dar būti, bet visos apie tai sužinosim tik pagimdžiusios. O dėl genetinių ligų... Kadangi bent jau ŠGN jie yra laisvai pasirenkami (jei neįeini į rizikos grupę) tai mes nusprendėm jų nedaryti. Tokiu atveju gine apžiūrėjo virkštelę per echo, svarbu kad ji su trim kraujagyslėm - vadinasi didžiųjų genetinių ligų rizika lygi 0 4u.gif Niu bet manau, kad pamatyti kažką blogo galima įvairiais būdais, taigi vienos ginės nosytę matuoja, kitos virkštelės kraujagysles skaičiuoja, kaip kam patogiau, ir kaip geriau matosi... blush2.gif
jauna nestuke
o tau taip viska apziurejo su paprastu echo? viska gali matyt kas blogai?
Erkesta
Su tais echoskopais galima daug apžiūrėt. Man tai ten nieko nesimato, bet gines mato tą ką reikia 4u.gif O be to ir aparatai patys parašo kai kuriuos išmatavimus. Na 25savaitę man kai darė echo tai labai ilgai ir išsamei viską apžiūrėjo. Matavo viską, virkšelę rytinėjo, veiduką. Išvardino kokie organiukai formuojasi, kokie jau susiformavo ir.. Taip kad echoskopu daug galima pamatyt. Genetikos centre net pirštukus su echoskopu 25savaitę suskaičiuoja wub.gif
jauna nestuke
siandien pas gine buvau, prasiau kad pamatuotu man leliuka issamiau, bet sake nemato reikalo. mane ir taip daznai echoskopuoja tai sako nereikia blink.gif
Papildyta:
dar korteleje uzrase vaisiaus padetis-isilgine sedyne g.gif ar cia reikia kad lelius sedi? ta prasme jei neapsivers tai negalimas naturalus gimdymas?
feličitavas_tarakonas
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 04, 15:16)
dar korteleje uzrase vaisiaus padetis-isilgine sedyne  g.gif ar cia reikia kad lelius sedi? ta prasme jei neapsivers tai negalimas naturalus gimdymas?
*

sedi - sedynine pirmeiga man atrodo. Bet svaiciot apie apsivertima ir del to pergyvent man rods jum pagal savaites dar kaip ir nereiktų, dar laiko tik vos daugiau nei puse cool.gif
Papildyta:
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 18, 16:50)
.. o stipresni judesiukai pasijaute visai nesenai nuo 20 sav. g.gif
*

pirmo nėštumo atveju viskas kuo normaliausiai jei apskritai pirmus (bet kokio stiprumo) judesiukus pirmąkart pajunta būtent tik 20 savaitę.

Esha
Nosytės ilgio nematavo (gal dar anksti), tačiau pažiūrėjo ar toks išvis yra. Nes jei jo nebūna, tai byloja apie genetiniusišsigimimus.
vikinge
Sveikutes. Man vakar dare echo, tai dalinuosi sviezia patirtimi. Viska paziurejo, visus organus (gaila, nepamate, ka mazutis tarp kojyciu turi, nes buvo jas sukryziaves), net pirstukus paskaiciavo - nu zodziu viska. Mums dar tik 14 savaiciu, o vaikas jau beveik viska turi thumbup.gif del nosytes matavimo - mano maziuko irgi matavo. Pasirodo, jei nosytes dydis nesatitinka normos, tai byloja apie didesne Dauno sindromo rizika (taciau tai nera vienintelis faktorius).
Boruzele***
mums nematavo g.gif bent jau mum nesake unsure.gif
SaDa
Mes kai buvome pas genetike 12 sav. matavo kaklo rauksle ir ziurejo ar yra nosytes kaulas, sake viskas yra gerai. Nes nosytes ir kaklo raukse parodo rizika del Dauno ligos.
Kačia
Tiek su antru, tiek su treciu nestuke.gif genetike labai isamiai apziurinejo leliuku veidelius, tame tarpe ir nosyte. Nors yra dar visokiu pozymiu tai genetinei ligai nustatyti, kaip pvz. rankos mazasis pirstelis mirksiukas.gif Tokia echoskopija manau geriausi padaro genetikai, nes reikia geru echoskopu ir patirties smile.gif
vikiukstis
man 16savaičių darė echo ir paraše Bp-34, ABO 109, f-20. iš kur žinot ka tai reiškia ir kokios normos . doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Fantazija02
QUOTE(vikiukstis @ 2009 09 17, 09:25)
man 16savaičių  darė echo ir paraše Bp-34, ABO 109, f-20. iš kur žinot ka tai reiškia  ir kokios normos . doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

jei idomu -reikejo paklausti mirksiukas.gif Man kai dare echo prasiau kad viska pasakotu ka daro ir ka ziuri, taip pat ir gautus rezultatus "issifravo" bigsmile.gif
nep
Nors antra karta nescia pirma karta toki daikta girdziu. O cia kiekvienoj poliklinikoj gali ismatuot? Siaip nuo dauno ligos kiek zinau kaklo rauksle matuoja
Kačia
QUOTE(nep @ 2009 09 19, 19:13)
Nors antra karta nescia pirma karta toki daikta girdziu. O cia kiekvienoj poliklinikoj gali ismatuot? Siaip nuo dauno ligos kiek zinau kaklo rauksle matuoja
*

Nemanau, kad poliklinikoje gali ismatuoti schmoll.gif Tiksliausiai tai gali padaryti genetikai su geru echoskopu (Genetikos centre).
samantila
tongue.gif ir man per pirmą echoskopą akcentavo iškart gydytoja nosytę, o aš ir galvoju kodėl taip, sako kokia graži ir tik po to kitus organus... na tai dabar aišku irgi nežinojau...dabar mums jau 21 sav wub.gif
Lietinga Diena
Man darė echo kai mums buvo 21savaitė, nosytės ilgis buvo 4,5mm. nelabai supratau, kodėl matavo tą nosytės ilgį, dabar viskas aišku. na man svarbiausia, kad daktarė pasakė jog viskas yra gerai, ir leliukas puikiai vystosi.
Akmenskeltė
mums 12 savaiteliu, pagal eko siek tiek daugiau, siandien buvau eko.mokamoj konsultacijoj centro poliklinikoj. mano tikslas buvo, kad pamatuotu sprando rauksle, ta ir pasakiau gydytojau. pamatavo - 0,6 cm, vadinas, viskas gerai, prasiau dar kad nosies kauliuka paziuretu, kaip supratau, irgi viskas normaliai. Dar ismatavo BP, HC, AC ir Fe ar Fl.Mano leliukas ir placenta zemai, dengia vidines gimdos kaklelio ziotis, uzpakalineje dalyje.beje, kutenima pilvo apacioj jau jauciu kartais, sake, kad visai gali buti, nes esu liekna ir antras nestumas 4u.gif Dar nuotraukytes paprasiau - dave 4u.gif
PUCA
Sprando rauksle ir nosies kauliuka matuoja genetike, arba 'pazengus' ginekologe, kuri turi gera aparatura. Paprastai ginekologei nepriklauso matuoti sprando rauksles, o daznai prastesnese poliklinikose sito padaryti negali, nes reikia gero aparato, su kuriuo butu galima tiksliai matuoti.
Daznai uztenka paziureti kudikelio profili, ar nosies kaulas taisyklingai susiformaves ir rauksle nepadidejusi, nes is esmes nera didelio skirtumo, ar ji 0,5 mm. ar 2 mm.

Nukrypimai nuo normos rodo galima Dauno sindroma, bet jokiu budu ne esama.
Vardan sventos ramybes man atrodo naudinga, kad sprando raukslyte ir nosies kauliukas butu pamatuoti.

Bet tikslius matavimus daro tik genetikas 4u.gif
lauroone
Vakar per echo matavo kaklo rauksle (1.6) ir paziurejo ar susiformaves nosytes kauliukas. sie matavimai sumazina rizika susilaukti vaikelio su dauno sindromu.
voveraite1302
QUOTE(vikiukstis @ 2009 09 17, 09:25)
man 16savaičių  darė echo ir paraše Bp-34, ABO 109, f-20. iš kur žinot ka tai reiškia  ir kokios normos . doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Man irgi buvo įdomu, tai kažkokį tokį puslapį atkapsčiau http://www.gehealthcare.com/usen/patient/u...meline_new.html daugmaž pateikti skaičiai. Aš vis palyginu su saviškio.
Liutaure
O mano maziui 12 sav buvo kaklo rauksle 1,2 mm, o del nosytes ilgio i nesciosios kortele irase ++, tai turbut rodo, kad gerai ? g.gif

Kazkaip vis pergyvenu ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.