man siandien dare vaisiaus echo ir pamatavo nosytes ilgi, jis buvo 6mm, man siuo metu 18 sav. ar jums mamytes irgi taip pat?
sveikos,
man siandien dare vaisiaus echo ir pamatavo nosytes ilgi, jis buvo 6mm, man siuo metu 18 sav. ar jums mamytes irgi taip pat?
Nosies kauliuko ilgi matuoja noredami isitikinti ar nera dauno ligos
o jetau
o tai cia normalus dydis? nes tokia keista gine papuole, nieko nesako tik savais terminais sneka.
Svarbu, kad tas nosytes kauliukas isvis susiformaves, nes man taip gydytoja sake.
nu man tai nematavo
aisku, na man dabar 18 sav. nosytes kauliuko ilgis 6 mm, tai jau reiskia viskas gerai? svarbu kad formuojas?
Man netgi per echoskopa parode, kad paziureciau kokia grazi nosyte. Bet kraujo tyrimas vistiek parode padidinta Dauno sindromo rizika. Bet dabar tikrai zinau, kad viskas gerai ir labai laukiu gimstant.
Oho, pirmą kart girdžiu apie tai
as taip pat niekad negirdejau apie tai
Kiek suprantu tai nosytes kauliuka dazniausiai matuoja toms, kurios gimdo jau vyresniame amziuje arba yra kazkokiu dar problemu. Nes mane siunte i KMUK prenetalines rizikos kabineta (ar kazkaip panasiai vadinasi). Ten ir atliko visus matavimus.
mums taip pat matavo nosytes kauliuka,nors nera jokiu rizikos faktoriu.Siaip visiems matuoja,tik gal ne viosos ginekologes pasako
man vakar darė echo, taip pat matavo- nosytės kauliuko ilgis 5,9mm
kai buvo 20savaite, nosies kauliuko ilgis 4.8mm
o ka reiskia raides BP, HC, AC IR F? KUR KOJYTES ILGIS, KUR GALVYTES ISMATAVIMAI? gal kas zino?
aha geras klausimas del tu visu BP..
QUOTE(ritukas696 @ 2007 12 11, 21:37) kai buvo 20savaite, nosies kauliuko ilgis 4.8mm o ka reiskia raides BP, HC, AC IR F? KUR KOJYTES ILGIS, KUR GALVYTES ISMATAVIMAI? gal kas zino? As dariausi echoskopija uzvakar ir ten yra parasyta, kad HC-galvutes apimtis, AC- pilvuko aimtis, FL- slaunikaulio ilgis, BPD- biparietalinis matmuo, NB- nosies kauliukas, NT-sprando rauksles storis. Labai idomu butu suzinoti, koks pas jusu leliukus buvo ismatuotas sprando rauksles storis ir kiek tuo metu buvo savaiteliu.
man darė tik vieną echo - 18 sav.... bet sprando raukšlės storio ir nosies kauliuko nematavo
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 12, 18:32) Kai mums buvo 12 sav. 3 dienos, sprando rauksles storis buvo 1,8, o nosytes kauliukas 2,6 QUOTE(astyl @ 2007 12 13, 11:03) As dariausi echoskopija uzvakar ir ten yra parasyta, kad HC-galvutes apimtis, AC- pilvuko aimtis, FL- slaunikaulio ilgis, BPD- biparietalinis matmuo, NB- nosies kauliukas, NT-sprando rauksles storis. Labai idomu butu suzinoti, koks pas jusu leliukus buvo ismatuotas sprando rauksles storis ir kiek tuo metu buvo savaiteliu. aciu tau brangioji uz informacija. Gydytoja taip greit siu matmenu reiksmes susake, jog isiminti buvau tuo metu perdaug susijaudinus NT- sprando rauksles storio man nepazymejo QUOTE(astyl @ 2007 12 13, 12:03) Labai idomu butu suzinoti, koks pas jusu leliukus buvo ismatuotas sprando rauksles storis ir kiek tuo metu buvo savaiteliu. Pas mane- 2 mm. (12 sav. 2 d.), daktarytė sakė "norma", bet vistiek norėjosi, kad 1 mm. būtų
O man gin-ius jokiu skaiciu neaiskina, pamatuoja ir speju net ne viska pasako, kas man is tu skaiciu, svarbu pasako, kad viskas sauniai vystosi...Jiem atrodo, kad pagal ju terminus cia mum sviskas aisku, as savaiet laiko sukau galva ka reiskia kad placenta nugarinej daly...PAsirodo taip dazniausiai ir buna, ir nebuvo ko pergyventi...
QUOTE(Burbulytis @ 2007 12 14, 15:56) O man gin-ius jokiu skaiciu neaiskina, pamatuoja ir speju net ne viska pasako, kas man is tu skaiciu, svarbu pasako, kad viskas sauniai vystosi...Jiem atrodo, kad pagal ju terminus cia mum sviskas aisku, as savaiet laiko sukau galva ka reiskia kad placenta nugarinej daly...PAsirodo taip dazniausiai ir buna, ir nebuvo ko pergyventi... na nosytės ilgio nematavo mums arba tiesiog nesakė o mano placenta priekinėj daly sako kai būna prie priekinės sienelės tada greičiau judesius mamukai pradeda jausti QUOTE(Velniukstis @ 2007 12 14, 15:17) na nosytės ilgio nematavo mums arba tiesiog nesakė o mano placenta priekinėj daly sako kai būna prie priekinės sienelės tada greičiau judesius mamukai pradeda jausti mano placenta priekineje dalyje, pirmojo vaiko tas pats. bet nepasakyciau kad judesius pajauciau anksciau nei kitos mamytes. QUOTE(ritukas696 @ 2007 12 14, 17:35) mano placenta priekineje dalyje, pirmojo vaiko tas pats. bet nepasakyciau kad judesius pajauciau anksciau nei kitos mamytes. o geras, pirma kart girdziu. mano placenta priekineje sienoje, bet istikro judesius pajutau, nepatikesit, 13 savaiciu
jau kad cia prasnekot visos apie ta placenta
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 18, 15:50) jau kad cia prasnekot visos apie ta placenta niekas man dar nera pasakes kad placenta priekineje sienoje yra negerai QUOTE(astyl @ 2007 12 13, 12:03) As dariausi echoskopija uzvakar ir ten yra parasyta, kad HC-galvutes apimtis, AC- pilvuko aimtis, FL- slaunikaulio ilgis, BPD- biparietalinis matmuo, NB- nosies kauliukas, NT-sprando rauksles storis. Labai idomu butu suzinoti, koks pas jusu leliukus buvo ismatuotas sprando rauksles storis ir kiek tuo metu buvo savaiteliu. o man gydytoja net nesake, kad matavi spranda ar nosi pasakydavo "viskas gerai",maziau valgykit,nes nepasigimdysit tik as nugisdavau visvien ar isskaitydavau is nesciutes knygeles, bet tikrai nepamenu nei nosies, nei sprando
o ar buvo kuriai nors, kad negalejo ismatuoti nosytes? as neseniai buvau pas genetikus, tai vaikutis buvo matavimui netinkamoj padety, vaiksciojau, strakaliojau,kad pasisuktu, bet nepasisuko,tai taip ir neismatavo, sake tokiam matavimui yra labai griezti reikalavimai todel matuoti belekaip nenorejo...ir neismatavo...
Pas mane taip pat placenta prisitvirtino priekineje pilvo sienoje, o paskaicius visus atsiliepimus kazkaip sunerimau
neprisimenu kad matuotu nosyte
o dauno sindroma juk ziuri is vandenu ar gi ne
Mano gine 25 savaitę išsamiai visą leliuką apžiūrėjo. Veiduką irgi, nežinau ar nosytę matavo, bet sakė labai gražus lelius, jokių veido defektų nesimato, nebent zuikio lūpytė gali dar būti, bet visos apie tai sužinosim tik pagimdžiusios. O dėl genetinių ligų... Kadangi bent jau ŠGN jie yra laisvai pasirenkami (jei neįeini į rizikos grupę) tai mes nusprendėm jų nedaryti. Tokiu atveju gine apžiūrėjo virkštelę per echo, svarbu kad ji su trim kraujagyslėm - vadinasi didžiųjų genetinių ligų rizika lygi 0
o tau taip viska apziurejo su paprastu echo? viska gali matyt kas blogai?
Su tais echoskopais galima daug apžiūrėt. Man tai ten nieko nesimato, bet gines mato tą ką reikia
siandien pas gine buvau, prasiau kad pamatuotu man leliuka issamiau, bet sake nemato reikalo. mane ir taip daznai echoskopuoja tai sako nereikia
Papildyta: dar korteleje uzrase vaisiaus padetis-isilgine sedyne QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 04, 15:16) dar korteleje uzrase vaisiaus padetis-isilgine sedyne sedi - sedynine pirmeiga man atrodo. Bet svaiciot apie apsivertima ir del to pergyvent man rods jum pagal savaites dar kaip ir nereiktų, dar laiko tik vos daugiau nei puse Papildyta: QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 18, 16:50) pirmo nėštumo atveju viskas kuo normaliausiai jei apskritai pirmus (bet kokio stiprumo) judesiukus pirmąkart pajunta būtent tik 20 savaitę.
Nosytės ilgio nematavo (gal dar anksti), tačiau pažiūrėjo ar toks išvis yra. Nes jei jo nebūna, tai byloja apie genetiniusišsigimimus.
Sveikutes. Man vakar dare echo, tai dalinuosi sviezia patirtimi. Viska paziurejo, visus organus (gaila, nepamate, ka mazutis tarp kojyciu turi, nes buvo jas sukryziaves), net pirstukus paskaiciavo - nu zodziu viska. Mums dar tik 14 savaiciu, o vaikas jau beveik viska turi
mums nematavo
Mes kai buvome pas genetike 12 sav. matavo kaklo rauksle ir ziurejo ar yra nosytes kaulas, sake viskas yra gerai. Nes nosytes ir kaklo raukse parodo rizika del Dauno ligos.
Tiek su antru, tiek su treciu
man 16savaičių darė echo ir paraše Bp-34, ABO 109, f-20. iš kur žinot ka tai reiškia ir kokios normos .
Nors antra karta nescia pirma karta toki daikta girdziu. O cia kiekvienoj poliklinikoj gali ismatuot? Siaip nuo dauno ligos kiek zinau kaklo rauksle matuoja
QUOTE(nep @ 2009 09 19, 19:13) Nors antra karta nescia pirma karta toki daikta girdziu. O cia kiekvienoj poliklinikoj gali ismatuot? Siaip nuo dauno ligos kiek zinau kaklo rauksle matuoja Nemanau, kad poliklinikoje gali ismatuoti
Man darė echo kai mums buvo 21savaitė, nosytės ilgis buvo 4,5mm. nelabai supratau, kodėl matavo tą nosytės ilgį, dabar viskas aišku. na man svarbiausia, kad daktarė pasakė jog viskas yra gerai, ir leliukas puikiai vystosi.
mums 12 savaiteliu, pagal eko siek tiek daugiau, siandien buvau eko.mokamoj konsultacijoj centro poliklinikoj. mano tikslas buvo, kad pamatuotu sprando rauksle, ta ir pasakiau gydytojau. pamatavo - 0,6 cm, vadinas, viskas gerai, prasiau dar kad nosies kauliuka paziuretu, kaip supratau, irgi viskas normaliai. Dar ismatavo BP, HC, AC ir Fe ar Fl.Mano leliukas ir placenta zemai, dengia vidines gimdos kaklelio ziotis, uzpakalineje dalyje.beje, kutenima pilvo apacioj jau jauciu kartais, sake, kad visai gali buti, nes esu liekna ir antras nestumas
Sprando rauksle ir nosies kauliuka matuoja genetike, arba 'pazengus' ginekologe, kuri turi gera aparatura. Paprastai ginekologei nepriklauso matuoti sprando rauksles, o daznai prastesnese poliklinikose sito padaryti negali, nes reikia gero aparato, su kuriuo butu galima tiksliai matuoti.
Daznai uztenka paziureti kudikelio profili, ar nosies kaulas taisyklingai susiformaves ir rauksle nepadidejusi, nes is esmes nera didelio skirtumo, ar ji 0,5 mm. ar 2 mm. Nukrypimai nuo normos rodo galima Dauno sindroma, bet jokiu budu ne esama. Vardan sventos ramybes man atrodo naudinga, kad sprando raukslyte ir nosies kauliukas butu pamatuoti. Bet tikslius matavimus daro tik genetikas
Vakar per echo matavo kaklo rauksle (1.6) ir paziurejo ar susiformaves nosytes kauliukas. sie matavimai sumazina rizika susilaukti vaikelio su dauno sindromu.
QUOTE(vikiukstis @ 2009 09 17, 09:25) man 16savaičių darė echo ir paraše Bp-34, ABO 109, f-20. iš kur žinot ka tai reiškia ir kokios normos . Man irgi buvo įdomu, tai kažkokį tokį puslapį atkapsčiau http://www.gehealthcare.com/usen/patient/u...meline_new.html daugmaž pateikti skaičiai. Aš vis palyginu su saviškio.
O mano maziui 12 sav buvo kaklo rauksle 1,2 mm, o del nosytes ilgio i nesciosios kortele irase ++, tai turbut rodo, kad gerai ?
Kazkaip vis pergyvenu |