Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuo kada galima ramia širdim nemaitinti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4
Horo
Sveikos 4u.gif
Mano Zuikiukui jau beveik 4 mėnesiai. Pienuko turiu tiek kiek reikia, naktį valgyt prabunda tik kartą thumbup.gif Skaičiau, kad PSO teigia, kad vaikui MP būtinas iki 6 mėn amžiaus. Maitinimas man nėra kažkas ypatingo. Tiesiog pavalgydinu vaikutį ir tiek rolleyes.gif Gal dėl tokio požiūrio, bet laukiu tos dienos, kai galėsiu ramia širdim nutraukti maitinimą. T.y. vaikutis pradės valgyti kitą maistą, t.y. mamos pienas nebus pagrindinis maistas. Kada taip nutinka? Nuo kokio amžiaus?
burrbuliukas
QUOTE(Puccha @ 2007 11 22, 18:46)
Sveikos 4u.gif
Mano Zuikiukui jau beveik 4 mėnesiai. Pienuko turiu tiek kiek reikia, naktį valgyt prabunda tik kartą thumbup.gif Skaičiau, kad PSO teigia, kad vaikui MP būtinas iki 6 mėn amžiaus. Maitinimas man nėra kažkas ypatingo. Tiesiog pavalgydinu vaikutį ir tiek rolleyes.gif Gal dėl tokio požiūrio, bet laukiu tos dienos, kai galėsiu ramia širdim nutraukti maitinimą. T.y. vaikutis pradės valgyti kitą maistą, t.y. mamos pienas nebus pagrindinis maistas. Kada taip nutinka? Nuo kokio amžiaus?
*

kiek teko skaityti MP yra butinas vaikui iki 1 metu. Tai jo pagrindinis maistas, o kietas maistas delto ir yra vadinamas primaitinumu mirksiukas.gif
Zepter
Puccha, mane tas pats klausimas kamuoja. Visuose knyguose rasoma,kad kudikiui reikalingiausias motinos pienas iki 6 menesiu. O nuo 6 menesiu kudikis gauna,kaip as sakau - bonusus smile.gif
As taip pat maitinu savo vaika tam,kad reikia. Zinoma, kartais uzplusta nuostabus jausmai,kai jis zinda. Bet dazniausiai tai jauciu susierzinima, nes zinau,kad po pusvalandzio zirs, nerims, ir man teliks spelioti,ko jis nori. Su misineliais kitaip: buteliuka i burna ir pirmyn. Kartais net reikia pakovoti,kad valgytu. Uztai koks jis po to ramus: zaidzia, juokiasi, miega kaip angelelis!!

Siek tiek nesuprantu mamu,kurios maitina pusantru ar net kelis metus. O paskui su plystancia sirdimi nujunkina. Svarbiausia,kad vaikas taip priprates prie kruties,kad vis bega pas mama, plesia palaidine, praso pienuko, verkia. Siaubas doh.gif Kam to reikia??
*GAILĖ*
mano nuomonė tokia: vaiką būtina maitinti iki 1 metų. geriausia - iki 2 m. o jei ilgiau nei 2 m - jei yra noro ir vaikui ir nesunku mamai. nežinau viršutinės ribos kada reikia nustot maitinti, manau, tai labai subjektyvu.
Monaving
As skaiciau kazkur, kad vaikui iki metu pienas mamos i sveikata, o nuo metu jau iprotis, tada ir prasideda tie palaidiniu plesymai ir t.t. as savo maitinau 10,5 menesiu, normalus sveikas berniukas, bet jei mama erzina zindymas, tai jau geriau misiniais serti vaika nei neigiamomis emocijomis, gal del to po pusvalandzio jis ir zirzia, kad jauciasi mama sunervaves g.gif ne tokie jie bejausmiai padariukai kaip atrodo smile.gif
aplamai, vienos turi daugiau kantrybes, tos ir zindo ilgiau, kitos turi maziau, tai ikisa buteliuka ir paremia pagalve smile.gif bet ka darysit kai reiks pamokas kartu ruost ir kitokius visai neidomius dalykus su vaikais daryt, jei jau dabar nera nei laiko, nei noro su savo vaiku but g.gif
ragnez
pagal PSO iki 6 men kudikio poreikius 100 proc patenkina motinos pienas, iki 9 men. motinos pienas patenkina apie 70 proc. energijos poreikio, iki 1 metu - apie 50 proc, virs 1 metu - apie 30 proc. vadinasi, beveik iki 1 metu motinos pienas yra pagrindinis maistas. veliau didziausia energijos dali vaikas gauna is "kieto" maisto, bet MP islieka svarbus imunitetui stiprinti, is MP vaikas gauna raidai svarbiu medziagu, lengvai isisavinamu vitaminu ir kt. apie vyresniu vaiku zindyma yra atskira tema.

QUOTE(Monaving @ 2007 11 22, 22:11)
As skaiciau kazkur, kad vaikui iki metu pienas mamos i sveikata, o nuo metu jau iprotis, tada ir prasideda tie palaidiniu plesymai ir t.t.
*

na tie "plesymai" yra mamos ir vaiko tarpusavio santykiu klausimas. zindukliai palaidine plesia, nezindomi pardutuvej ant grindu krenta... tokia vaiko raidos faze, cia daug kas priklauso nuo mamos nuoseklumo ir gebejimo tinkamai brezti ribas.
Zepter
QUOTE(Monaving @ 2007 11 22, 23:11)

bet jei mama erzina zindymas, tai jau geriau misiniais serti vaika nei neigiamomis emocijomis, gal del to po pusvalandzio jis ir zirzia, kad jauciasi mama sunervaves  g.gif  ne tokie jie bejausmiai padariukai kaip atrodo smile.gif 
aplamai, vienos turi daugiau kantrybes, tos ir zindo ilgiau, kitos turi maziau, tai ikisa buteliuka ir paremia pagalve smile.gif bet ka darysit kai reiks pamokas kartu ruost ir kitokius visai neidomius dalykus su vaikais daryt, jei jau dabar nera nei laiko, nei noro su savo vaiku but  g.gif
*

Be reikalo tu cia taip "pavarei". Jei tu cia apie mane. Mane vaikas nesuerzina maitinimo metu, tik gerokai veliau, jei labai neramus. Naturalus zmogiskas jausmas. Suirzimas juk nenukreiptas i ji. Parodyk man nors viena mama, kuri nei vieno karto nebuvo susierzinusi augindama kudiki, tai as galesiu pavadinti- melage
Kaip tu sitaip gali " varyti",kad mes nei laiko, nei noro buti su savo vaiku neturim. Atvirksciai, as savo mazyli nuostabiai auginu, jam netruksta nei demesio, nei meiles, uzsiemimu ir sio pasaulio pazinimo. Bet turbut tu busi is tu,kurios vien savo vaiku kvepuoja, uzmirsusios viska kita pasaulyje. Nelinkeciau nei vienai viena diena "atsibusti" ir suprasti,kad uzauges vaikas jau turi savo gyvenima, vyras pabego, o pati vienisa kaip vilkas, be uzsiemimo.
Bet kurio atveju, as nepavadinciau vaiko "padariuku", o jo maitinimu "serimu". Ne kiaules mes, zmones, vis del to tongue.gif
ragnez
zepter, nesinervink 4u.gif
visos cia mandagiai ir aptakiai atsakineja i klausima. matyt, tavo sirdelej neramu, kad taip jautriai reaguoji. paziurek monaving profili - ji paaugli sunu turi, zino, ka kalba. su kudikiuku viskas paprasta: pamaitinai, nuprausei, uzmigdei. jei dar radai laiko dainele padainuot - is vis liux. taip, didesnis vaikas yra savarankiskesnis, daugiau pats gali, bet ir mamai issukis augti ir tobuleti kartu...
o tas skubejimas, verzimasis i laisve tik erzina ir vargina. kai pirma augini, norisi, kad viskas butu greiciau - greiciau sedetu, greiciau pradetu vaikscioti, kalbeti. o kai jau laksto ir kalba - prisimeni su nostalgija laikus, kai uztekdavo kruti paduot, ir nuluzdavo porai valandu....
Monaving
QUOTE(Zepter @ 2007 11 22, 23:32)
Be reikalo tu cia taip "pavarei". Jei tu cia apie mane. Mane vaikas nesuerzina maitinimo metu, tik gerokai veliau, jei labai neramus. Naturalus zmogiskas jausmas. Suirzimas juk nenukreiptas i ji. Parodyk man nors viena mama, kuri nei vieno karto nebuvo susierzinusi augindama kudiki, tai as galesiu pavadinti- melage
Kaip tu sitaip gali " varyti",kad mes nei laiko, nei noro buti su savo vaiku neturim. Atvirksciai, as savo mazyli nuostabiai auginu, jam netruksta nei demesio, nei meiles, uzsiemimu ir sio pasaulio pazinimo. Bet turbut tu busi is tu,kurios vien savo vaiku kvepuoja, uzmirsusios viska kita pasaulyje. Nelinkeciau nei vienai viena diena "atsibusti" ir suprasti,kad uzauges vaikas jau turi savo gyvenima, vyras pabego, o pati  vienisa kaip vilkas, be uzsiemimo.
Bet kurio atveju, as nepavadinciau vaiko "padariuku", o jo maitinimu "serimu". Ne kiaules mes, zmones, vis del to  tongue.gif
*

kita karta perskaitykite savo posta pries paleidziant i eteri, is jo as tokias isvadas ir padariau, kad lengviausias budas misini ikist vaikui, o ne su juo pabuti pusvalanduka kol jis pazys, po dar zys doh.gif o ir antrasis postas neatrodo, kad butumet nuostabi mama, labai jau visas tiesiog "tryksta" pakancios ir kantrios mamytes ismintimi mirksiukas.gif
o mano gyvenimo patirtis tokia, kad jaunikles mokyti jau galeciau wink.gif o jau uzmigimas tai negresia tikrai lotuliukas.gif
skaitykit, mieloji panele, ka rasot pirmiausia ir nesistebekit, kai jus pazodziui ir supras
Zepter
QUOTE(Monaving @ 2007 11 22, 23:46)
kita karta perskaitykite savo posta pries paleidziant i eteri, is jo as tokias isvadas ir padariau, kad lengviausias budas misini ikist vaikui, o ne su juo pabuti pusvalanduka kol jis pazys, po dar zys  doh.gif  o ir antrasis postas neatrodo, kad butumet nuostabi mama, labai jau visas tiesiog "tryksta" pakancios ir kantrios mamytes ismintimi  mirksiukas.gif 
o mano gyvenimo patirtis tokia, kad jaunikles mokyti jau galeciau wink.gif o jau uzmigimas tai negresia tikrai  lotuliukas.gif
skaitykit, mieloji panele, ka rasot pirmiausia ir nesistebekit, kai jus pazodziui ir supras
*

Teisingai, Monaving, sutinku,kad is mano posto galima priestaringai suprasti.

Man tikrai lengviau i"kisti" misinuka. Nuo kudikio gimimo as turejau daug pieno, o po poros menesiu staigiai jo sumazejo ( kai kurios vadina tai susireguliavimu), nuo tada mazylis tingi tiesiog ir nesupranta, kaip cia jam reikia daugiau pastangu idet,kad pavalgyti. Taip kovojome 3 savaites, kol nuveziau pas daktara ir pastebejome, kad mazokai svorio priauga, nes i ugi labai tista.

Man svarbiau sotus ir laimingas vaikas pamaitintas misineliais, nei kniaukiantis lyg kaciukas, pastoviai pusiau alkanas, ir as nusivariusi nuo koju, be gyvenimo dziaugsmo.

Del to,kad as gyriuosi esanti nuostabi mama, tai tik atsakas i Jusu pasakyta fakta,kad tokios kaip as, kurios "nekantrios kisa misineli" ir pan. "nera laiko nei noro su savo vaiku buti" ir aibes kitu nesamoniu". Meile vaikui toli grazu ne vien tik per maitinima gali buti isreiksta. As toki pati silta kontakta galiu tureti ziuredama vaikui i akis,kai jis valgo is buteliuko, ir glostydama jam galvyte.

Bet atsiprasau temos autores Puccha, per daug as cia issipleciau diskutuodama. Tikiuosi, rasite atsakyma 4u.gif

Ir Jums, Monaving, linkius savo dideles patirties pagalba uzauginti ir kita mazyli sveika, grazu ir protinga smile.gif
says
Dar iki mažylės gimimo buvau apgalvojusi, kad maitinsiu vaikelį krūtimi iki metukų. Tai tokį planą ir įvykdžiau smile.gif
Iš tiesų tai dar noriu pastebėti tokį dalyką, kad nieko vykdyti nereikėjo - viskas gavosi natūraliai ir savaime - pienuko sumažėjo, mažoji vis rečiau prašydavo - taip ir baigėme su tuo pieneliu.
Manau, kad kiekviena mama pajaučia, kada tiek jai, tiek jos vaikeliui ateina laikas gražiai ir lengvai atsisveikinti su mamos pieneliu. ax.gif
leuleu
Savo pirmąjį sūnelį maitinau devynis mėnesius, vis po vieną maitinimą pakeisdama kitu maistu, kol liko tik vakare ir naktį, o po to jau ir šiuos pakeitėme mišinukais. Pamenu, kaip labai norėjau duoti naujo maisto. Kad jis pažintų kitą skonį ir kad man lengviau būtų. Iš tavo pasisakymo nekantrumo ir abejojimo, ir laisvės troškimo tiesiog atpažįstu save anksčiau. O dabar auginu antrą sūnų ir maitinimas man toks malonus ir natūralus, kad apie primaitinimą net galvoti nesinori. O ir kūdikis daug ramesnis nei pirmasis. Nežinau, kaip tai pavadinti, gal branda, bet tiesiog mėgaujuosi motinyste ir maitinimu kaip viena maloniausių jos dalių. O tau linkiu ir patariu daryti taip, kaip tau atrodo ir nesigraužti. Aukotis nereikia, reikia atsipalaiduoti ir bandyti mėgautis tuo, kas taip greitai baigiasi 4u.gif
Horo
ragnez, ačiū už labai išsamią informaciją 4u.gif
nepulkit taip Zepter. Yra tokių mamų, kaip aš ir Zepter. Maitinimas mums tiesiog vaikučio pavalgydinimas, apsauga nuo ligų 4u.gif Kai vaikutis valgo nelabai mudu bendraujam( jis taip nori, tiesiog valgo įsijautęs ir tiek biggrin.gif ), bet niekada jo vieno valgančio nepalikčiau schmoll.gif juk visko gali nutikt... Man daug smagiau yra vaikutį pasiimt į glėbį, panešiot, pažaist su juo. Ir nemanau, kad jei nemaitinčiau mažiau laiko praleistume kartu. Juk svarbiausia mamos rūpestis šiluma ir meilė.
Natuke
Iš esmės Ragnez viską išsamiai paaiškino. Mes dar maitinames, nors manyškis jau yra paaugęs. 4u.gif manau jam to dar reikia, dėl to per prievartą nenoriu nujunkti, nors dabar jis jau yra pratinamas palaukti.

Aš manau, kad jeigu skubot užbaigti maitinimą, reikia nors palaukti, kol vaikui būs galima gerti karvės pieną ir nereikės pirkti tų nenatūralių mišinukų - o tai vyks tik po metų. 4u.gif
Bekasė
QUOTE(Natuke @ 2007 11 25, 20:14)
Aš manau, kad jeigu skubot užbaigti maitinimą, reikia nors palaukti, kol vaikui būs galima gerti karvės pieną ir nereikės pirkti tų nenatūralių mišinukų - o tai vyks tik po metų.  4u.gif
*

kodel manai, kad karves pienas yra naudingiau ir sveikiau uz misinelius metuku amziaus vaikui?
blogiete
Aš manau, kad kiek maitinti žino pati mama... thumbup.gif Gi kiekviena jaučiame ir žinome kas mūsų mažiukams geriau. Negali būti ir nėra standarto... Taip, kad sėkmės, nesinervinkite ir neispykite... smile.gif
Natuke
QUOTE(Silvute @ 2007 11 25, 21:00)
kodel manai, kad karves pienas yra naudingiau ir sveikiau uz misinelius metuku amziaus vaikui?
*

Silvute, tu daugiau už mane mišinuku maitinai, geriau žinai iki kokio amžiaus vaikui reikia duot. Aš maniau, kad karvės pieną jau metų laiko galima duoti - mūsų mamos duodavo daug ankščiau o dabar gydytojai rekomenduoja nuo metų - bet gal mano žinios jau pasenusios. O dėl mišinelio - manau natūralus produktas, kaip pienas yra naudingesnis, negu žmonių sintezuotas mišinys. Žinoma kai skrandukas jau yra pasiruošęs jį virškinti.
SVETA K.
QUOTE(ragnez @ 2007 11 23, 00:30)
pagal PSO iki 6 men kudikio poreikius 100 proc patenkina motinos pienas, iki 9 men. motinos pienas patenkina apie 70 proc. energijos poreikio, iki 1 metu - apie 50 proc, virs 1 metu - apie 30 proc. vadinasi, beveik iki 1 metu motinos pienas yra pagrindinis maistas. veliau didziausia energijos dali vaikas gauna is "kieto" maisto, bet MP islieka svarbus imunitetui stiprinti, is MP vaikas gauna raidai svarbiu medziagu, lengvai isisavinamu vitaminu ir kt. apie vyresniu vaiku zindyma yra atskira tema.
na tie "plesymai" yra mamos ir vaiko tarpusavio santykiu klausimas. zindukliai palaidine plesia, nezindomi pardutuvej ant grindu krenta... tokia vaiko raidos faze, cia daug kas priklauso nuo mamos nuoseklumo ir gebejimo tinkamai brezti ribas.
*

Ragnez,sutinku su kiekvienu zodziu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Labai teisingai parasiai 4u.gif
Bekasė
QUOTE(Natuke @ 2007 11 26, 01:10)
Silvute, tu daugiau už mane mišinuku maitinai, geriau žinai iki kokio amžiaus vaikui reikia duot. Aš maniau, kad karvės pieną jau metų laiko galima duoti - mūsų mamos duodavo daug ankščiau o dabar gydytojai rekomenduoja nuo metų - bet gal mano žinios jau pasenusios. O dėl mišinelio - manau natūralus produktas, kaip pienas yra naudingesnis, negu žmonių sintezuotas mišinys. Žinoma kai skrandukas jau yra pasiruošęs jį virškinti.
*

tai kad virsutines ribos nera nustatytos.
Dukra gere kazkur iki pusantru metu ir nutraukiau, nes galvojau, kad uzteks. Pieno tiek negeria, jau verciau koki "danonki" ispraso.
Ir prasau parodyti man parduotuveje ta naturalu produkta.
Meina
Auginu pirmą vaiką, daug ko nežinau, bet daug ir nuojauta pasako, su maitinimu pradžioje irgi taip buvo- greičiau čia pradėjus primaitinti, nes tas "kabojimas" ant papo labai sekino blush2.gif dabar kai atėjo laikas valgyti kitą maistą, sūnus jo atsisako, per dieną suvalgo vos vieną du šaukščiukus košytės (išbandyta daug), bet manau, kad vaikas ir pats "žino", kada, ko ir kiek jam reikia... juk mamos toks "darbas" wub.gif kantriai laukti, viską po truputį dėlioti į vėžes, o ne paskubom kišti viską ir "kad tik tas vaikas kuo greičiau užaugtų" 4u.gif
Pingvinukas
QUOTE(Monaving @ 2007 11 23, 00:11)
As skaiciau kazkur, kad vaikui iki metu pienas mamos i sveikata, o nuo metu jau iprotis
*

Aš dar kitaip kažkur skaičiau 4u.gif Kad iki metų MP yra maistas, o nuo metų - kaip "vaistas" 4u.gif
Meina
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 11 27, 08:32)
Aš dar kitaip kažkur skaičiau  4u.gif Kad iki metų MP yra maistas, o nuo metų - kaip "vaistas"  4u.gif

drinks_cheers.gif teisingai
Rykliuke
Mano dukrytei dabar jau 3,9m. Savo pieneliu ja maitinau iki 2,5m. smile.gif .Ir tikrai labai tuo dziaugiuosi.Mamytes pienuko,niekas,niekuomet neatstos.Tai ir maistas,ir vaistas.Vaikiukas gauna geresni imuniteta,vyksta artimas santykis tarp vaiko ir mamos,ir siaip jau jis toksai skanutis blush2.gif .Pienelio visada turejau l.daug.Sukaupiau daug ziniu apie maitinima.Galeciau dabar net koki straipsniuka apie zindyma rasyti blush2.gif .Karta,mazdaug kuomet buvome 1.8m.(jau gerai nepamenu),uzsikreteme nuo giminaiciu viduriu infekcija.Aisku mus pagulde i ligonine,pastate lasaline.Dukryte valgyti nieko nenoredavo.Mano pienelis buvo vienintelis jos issigelbejimas.Ji zisdavo kruti,tuo paciu ir pavalgydama,ir nusiramindama.Gydytojas atejes mane labai pagyre,sakydamas,kad tokiu mamu labai mazai yra.Ir dar pasake,kad tas pienelis,tokiu atveju ,labai naudingas vaikiukui tampa,nes jame vis dar gaminasi imuniteta stiprinancios lasteles ir vitaminukai.Gydytojas padrasino maitinti,kuo ilgiau.Dukryte pasveiko.O as vis dar ja tebemaitinau savo pieneliu.Veliau,kai pamaciau,kad kruties reikia jau nebe maistui,o tik nusiraminimui,po truputuka,tas malonumas isnyko savaime.
Siandiena,as galiu pasakyti viena:jai yra tokiu mamyciu,kurios del vienokiu ar kitokiu priezasciu,neturi pienelio,ar negali maitinti,tuomet i pagalba pasitelkiama MISINUKAI,taciau jai mamytes gali ir turi pienelio,tai paskatinciau maitinti kuo ilgaiu.Remiantis mediciniais tyrimais,yra sakoma,kad:''motinos pienas vaikiukui butinas iki 6men.;reikalingas-iki 12men.; na,o pageidaujamas iki tol,kol yra poreikis '':sutinku .Taigi,mamytes,kas galite,maitinkite savo atzaleles savo pieneliu,o kas ne-naudokites siu laiku atradimais ir bukite visos zvalios,bei sveikos! bigsmile.gif
Horo
Man labai patiko Rykliukes nuomonė smile.gif
Noriu paklaust 4u.gif
Kiek kartų per parą maitinat vyresnį nei metukų vaikutį?
Rykliuke
QUOTE(Puccha @ 2007 11 27, 17:07)
Man labai patiko Rykliukes nuomonė smile.gif
Noriu paklaust 4u.gif
Kiek kartų per parą maitinat vyresnį nei metukų vaikutį?
*

Aciu uz ivertinima mirksiukas.gif .O del maitinimo,komet sukanka vaikiukui metukai,tikslaus atsakymo turbut nesurasciau.Duodavau jai kruti tiek kartu,kiek paprasydavo.Mazdaug apie 4-6k.per para.Kartais budavo maziau,o kartais ir daugiau.Bet ji ne visuomet gerdavo pienuka.Kartais kruties reikedavo tik l. trumpam,tam,kad nusiraminti unsure.gif .Pliusas budavo tai,kad ji man nesikeldavo gerti pienuko naktimis.Miegodavo visa nakti rami,kaip angeliukas bigsmile.gif .Geras vaikiukas buvo.Tiesiog esu dekinga tam angeliukui,kuris man ja atnese ant sparniuku 4u.gif .
Lewisia
O aš noriu maitinti bet jau nebegaliu . Jegos visai išseko, pasidariau visai nervuota
pykstu ant vyresniuju savo vaiku. Manau prisidejo ir tai ,kad antraji vaika maitinau iki 2,5 metu po keliu menesiu naujas neštumas ir neštumo metu persirgtas encefalitas, ir vel maitinimas.Mažajam dar tik metukai ,jis man atrodo toks mažas,
man ašaros rieda kai pagalvoju kad rei nutraukti maitinima.Niekaip negaliu apsispręsti,atrodo mesiu maitinti tai kažkas atsitiks , nutols nuo manęs, apsirgs.
letuciux
QUOTE(veronika1 @ 2007 12 11, 17:22)
O aš noriu maitinti bet jau nebegaliu . Jegos visai išseko, pasidariau visai nervuota
pykstu ant vyresniuju savo vaiku. Manau prisidejo ir tai ,kad antraji vaika maitinau iki 2,5 metu po keliu menesiu naujas neštumas ir neštumo metu persirgtas encefalitas, ir vel maitinimas.Mažajam  dar tik metukai ,jis man atrodo toks mažas,
man ašaros rieda kai pagalvoju kad rei nutraukti maitinima.Niekaip negaliu apsispręsti,atrodo mesiu maitinti tai kažkas atsitiks , nutols nuo manęs, apsirgs.
*

Kaip viena mama sakė, gyvenimas nuo to nepalengvėja, kai nujunkomas mažylis, jei vien dėl to norima nujunkyti. As dar tokios patirties neturiu, saviski dar maitinu (jam 13 men.) Gal Tau per daug yra darbu namie, gal galetu kas nors padeti? Gal kitaip gali spręsti savo nuovargio klausimą? Nes iš Tavo žodžių jaučiu, kad dėl to nesi tikra, tai gali būti, jei mestum maitinti, paskui save graužtum ir geriau nepasijustum.
Zuikis-Puikiss
As saviski dar maitinu, aisku po metu jau gerokai sumazejo pienuko, bet dar uztenka smile.gif per para kazkur 5 kartus maitinu. Zinoma pavargstu, bet jau pripratau prie viso to ritmo biggrin.gif Man patinka visas sis prisirisimas vienas prie kito thumbup.gif
lauryzi
QUOTE(Puccha @ 2007 11 22, 20:46)
Sveikos 4u.gif
*

Vaikutis pats duos zinoti kada jam pienuko jau gana - maniske 14 men pradejo kandziotis ir taip dave suprasti kad su mamytes pienuku pasiruosusi atsisveikinti - ir puikiai pavyko thumbup.gif dabar negaliu dar atsidziaugti kad kava su kofeinu galiu gerti, vyno paragauti ir palikti mociutei savo lele kad ir visai dienai thumbup.gif
Daivulyte
Kazkur esu skaiciusi kad geriausiai nutraukti maitinima kai vaikuciui 1,5m

Motinos pienas – natūralus mažylio maistas ankstyvojoje vaikystėje. Tik tokia mityba skatina greitą fizinį bei psichinį vystymąsi, organų ir sistemų brandą. Kiek ilgai maitinti kūdikį motinos pienu? – Vienos nuomonės šiuo klausimu nėra. Kai kas mano, jog po metų žindyti vaiką nebetikslinga, kai kurios mamos žindo tol, kol baigiasi vaiko priežiūros atostogos ir reikia grįžti į darbą, o radikalesnių pažiūrų žindyvės maitina tiek, kiek tik vaikui norisi.
Bent jau sutariama dėl to, kad iki 6 mėn. kūdikius reikia maitinti tik motinos pienu. Manoma, kad nuo 6 mėn. motinos pienas vis dar naudingas kūdikiui, tačiau jis jau nebepatenkina visų mažylio poreikių, todėl nuo šio amžiaus jo racioną jau reikia papildyti.

Pasaulinė Sveikatos Organizacija (PSO) ir UNICEF (Jungtinių Tautų organizacija siekianti vienyti žmonijos pastangas apsaugoti vaikus ir išsaugoti pasaulį ateinančioms kartoms) nerekomenduoja nutraukti natūralaus maitinimo ir skatina žindyti vaikus iki 2 metų bei dar ilgiau.

2 metų vaiko mitybos racionas jau labai įvairus ir yra beveik toks pats, kaip suaugusiojo. Mama gali žindyti 2 m. vaiką 1-2 kartus per parą, dažniausiai – naktį. Bet ir šie reti maitinimai yra labai svarbūs, nes šiuo metu vaikas intensyviai auga ir vystosi. Žindymas labai reikalingas harmoningam ir teisingam vaiko vystymuisi.

Motinos pienas unikalus ir jo sudėtis kinta, prisitaikydama prie kiekvieno naujo vaiko vystymosi etapo: jame atsiranda būtent tokių biologinių medžiagų (augimo hormonai ir pan.), kokių labiausiai reikia konkrečiu momentu, ir kokių nėra jokiame kitame vaikams skirtame maistelyje. Pavyzdžiui, neišnešioto naujagimio mamos pienas pirmąsias 2 savaites savo sudėtimi labai primena priešpienį, ir tai padeda neišnešiotam mažyliui greičiau „pasivyti“ išnešiotus kūdikius. Antraisiais laktacijos metais motinos pienas savo sudėtyje turi specifinių baltymų – imunoglobulinų, - stiprinančių imuninę sistemą ir saugančių nuo infekcijų.

Ilgo žindymo privalumai

Moksliniais tyrimai įrodyta, kad antraisiais gyvenimo metais (ir net ilgiau) motinos pienas išlieka vertingas lengvai įsisavinamų baltymų, riebalų, fermentų, vitaminų, mikroelementų ir hormonų šaltinis.

Naudingųjų medžiagų sudėtis motinos piene keičiasi, priklausomai nuo žindyvės mitybos raciono. Subalansuota mityba visiškai atitinka vaiko poreikius. Ilgai žindomas vaikas apsaugotas nuo vitamino A, K deficito. Mamos piene yra optimalus geležies kiekis.

Mokslininkai paskaičiavo, kad jei 1 m. mažylis gauna 500 ml motinos pieno per parą, jis gauna trečdalį jam reikalingos energijos normos, 40 proc. baltymų ir beveik pakankamą vitamino C dozę.

Beveik kiekvienas kenksmingas mikroorganizmas, patekęs į žindančios motinos organizmą, stimuliuoja imunoglobulinų gamybą, kuriuos mažylis gauna su pienu. Augant mažyliui ir mažėjant maitinimų skaičiui, jų koncentracija piene didėja, todėl vyresnis vaikas vis tiek gauna stiprią imuninę paramą. Imunoglobulinai padengia visą žarnyno gleivinę ir neleidžia įsiskverbti kenksmingiems mikroorganizmams. Tai unikali apsauga nuo infekcijų bei alergijų. Motinos pieno baltymai stimuliuoja vaiko imuninės sistemos vystymąsi.

Ilgas natūralus maitinimas (ilgiau nei 6-12 mėn.) žymiai sumažina alergijos maistui riziką.

Žindymas teigiamai veikia vaiko kalbos raidą, nes tai susiję su aktyviu raumenų darbu ištraukiant pieną iš krūties. Ilgai žindyti vaikai kalbos sutrikimo problemų turi žymiai rečiau, jie sugeba geriau atkurti garsų dažnius, tonus.

Žindomo motinos pienu vaiko organizme yra optimalus riebalų ir raumenų santykis, puikiai dera kūno masė bei ūgis. Fizinis vaiko vystymasis atitinka jo biologinį amžių.

Ne mažiau svarbus čia ir emocinis vystymasis. Tarp žindančios motinos ir vaiko užsimezga labai ypatingas psichologinis ryšys, ir jis išlieka visą gyvenimą. Žindomų vaikų psichinis vystymasis gali kiek pralenkti bendraamžius, kurie maitinami nenatūraliai. Moksliškai įrodyta, kad būdami suaugę, jie sugeba geriau adaptuotis.

Pastebėta, kad ilgai žindančios vaikus mamos yra rūpestingesnės, pozityviau žvelgia į savo atžalas, labiau palaiko ir myli. Kad ir kokia įsitempusi būtų mama, padavusi vaikui krūtį, atsipalaiduoja ir jos nuotaika pagerėja.

Ilgai žindomi vaikai rečiau serga diabetu, nutukimu, o žindyvės – krūties vėžiu.

Dėmesio! Viso ilgo žindymo laikotarpio metu moteriai reikalinga psichologinė artimiausių žmonių parama. Jas būtina skatinti natūraliai maitinti vaiką kuo ilgiau. Pernelyg dažnai mamos nutraukia žindymą vien dėl to, kad nejautė iš aplinkinių jokio palaikymo.
Netikėkite, kai sako, kad po metų motinos pienas nieko nebevertas. Bet kuriame žindymo etape mažyliui jis yra pats vertingiausias produktas. Mamos pienelio dėka jis auga sveikas, protingas ir linksmas.

Kada nevertėtų nutraukti žindymo?

Žindymo nutraukimas yra stresas organizmui, ypač virškinimo sistemai.
Jei vaikas serga, negaluoja (net jei viduriuoja), nenutraukite žindymo, nes mamos pienas padeda jam greičiau pasveikti.

Vasaros karščiai nėra palankus metas nujunkyti vaiką nuo krūties. Aukštoje temperatūroje maisto produktai greičiau genda, didesnė žarnyno infekcijų rizika. Jei taip nutiko, primaitinimą teks atidėti, ir ligos metu gerti tik mamos pieną.

Netinkamas metas nujunkyti vaiką nuo krūties, jei laukia svarbios permainos (gyvenamosios vietos pakeitimas; kelionė; mamos išėjimas į darbą/mokslus), nes vaiko organizmui tai būtų tik dar vienas streso faktorius.

Zuikis-Puikiss
QUOTE(Daivulyte @ 2007 12 13, 20:35)

Motinos pienas – natūralus mažylio maistas ankstyvojoje vaikystėje. Tik tokia mityba skatina greitą fizinį bei psichinį vystymąsi, organų ir sistemų brandą. Kiek ilgai maitinti kūdikį motinos pienu? – Vienos nuomonės šiuo klausimu nėra. Kai kas mano, jog po metų žindyti vaiką nebetikslinga, kai kurios mamos žindo tol, kol baigiasi vaiko priežiūros atostogos ir reikia grįžti į darbą, o radikalesnių pažiūrų žindyvės maitina tiek, kiek tik vaikui norisi. 
Bent jau sutariama dėl to, kad iki 6 mėn. kūdikius reikia maitinti tik motinos pienu. Manoma, kad nuo 6 mėn. motinos pienas vis dar naudingas kūdikiui, tačiau jis jau nebepatenkina visų mažylio poreikių, todėl nuo šio amžiaus jo racioną jau reikia papildyti.

Pasaulinė Sveikatos Organizacija (PSO) ir UNICEF (Jungtinių Tautų organizacija siekianti vienyti žmonijos pastangas apsaugoti vaikus ir išsaugoti pasaulį ateinančioms kartoms) nerekomenduoja nutraukti natūralaus maitinimo ir skatina žindyti vaikus iki 2 metų bei dar ilgiau.

2 metų vaiko mitybos racionas jau labai įvairus ir yra beveik toks pats, kaip suaugusiojo. Mama gali žindyti 2 m. vaiką 1-2 kartus per parą, dažniausiai – naktį. Bet ir šie reti maitinimai yra labai svarbūs, nes šiuo metu vaikas intensyviai auga ir vystosi. Žindymas labai reikalingas harmoningam ir teisingam vaiko vystymuisi.

Motinos pienas unikalus ir jo sudėtis kinta, prisitaikydama prie kiekvieno naujo vaiko vystymosi etapo: jame atsiranda būtent tokių biologinių medžiagų (augimo hormonai ir pan.), kokių labiausiai reikia konkrečiu momentu, ir kokių nėra jokiame kitame vaikams skirtame maistelyje. Pavyzdžiui, neišnešioto naujagimio mamos pienas pirmąsias 2 savaites savo sudėtimi labai primena priešpienį, ir tai padeda neišnešiotam mažyliui greičiau „pasivyti“ išnešiotus kūdikius. Antraisiais laktacijos metais motinos pienas savo sudėtyje turi specifinių baltymų – imunoglobulinų, - stiprinančių imuninę sistemą ir saugančių nuo infekcijų.

Ilgo žindymo privalumai

Moksliniais tyrimai įrodyta, kad antraisiais gyvenimo metais (ir net ilgiau) motinos pienas išlieka vertingas lengvai įsisavinamų baltymų, riebalų, fermentų, vitaminų, mikroelementų ir hormonų šaltinis.

Naudingųjų medžiagų sudėtis motinos piene keičiasi, priklausomai nuo žindyvės mitybos raciono. Subalansuota mityba visiškai atitinka vaiko poreikius. Ilgai žindomas vaikas apsaugotas nuo vitamino A, K deficito. Mamos piene yra optimalus geležies kiekis.

Mokslininkai paskaičiavo, kad jei 1 m. mažylis gauna 500 ml motinos pieno per parą, jis gauna trečdalį jam reikalingos energijos normos, 40 proc. baltymų ir beveik pakankamą vitamino C dozę.

Beveik kiekvienas kenksmingas mikroorganizmas, patekęs į žindančios motinos organizmą, stimuliuoja imunoglobulinų gamybą, kuriuos mažylis gauna su pienu. Augant mažyliui ir mažėjant maitinimų skaičiui, jų koncentracija piene didėja, todėl vyresnis vaikas vis tiek gauna stiprią imuninę paramą. Imunoglobulinai padengia visą žarnyno gleivinę ir neleidžia įsiskverbti kenksmingiems mikroorganizmams. Tai unikali apsauga nuo infekcijų bei alergijų. Motinos pieno baltymai stimuliuoja vaiko imuninės sistemos vystymąsi.

Ilgas natūralus maitinimas (ilgiau nei 6-12 mėn.) žymiai sumažina alergijos maistui riziką.

Žindymas teigiamai veikia vaiko kalbos raidą, nes tai susiję su aktyviu raumenų darbu ištraukiant pieną iš krūties. Ilgai žindyti vaikai kalbos sutrikimo problemų turi žymiai rečiau, jie sugeba geriau atkurti garsų dažnius, tonus.

Žindomo motinos pienu vaiko organizme yra optimalus riebalų ir raumenų santykis, puikiai dera kūno masė bei ūgis.  Fizinis vaiko vystymasis atitinka jo biologinį amžių.

Ne mažiau svarbus čia ir emocinis vystymasis. Tarp žindančios motinos ir vaiko užsimezga labai ypatingas psichologinis ryšys, ir jis išlieka visą gyvenimą. Žindomų vaikų psichinis vystymasis gali kiek pralenkti bendraamžius, kurie maitinami nenatūraliai. Moksliškai įrodyta, kad būdami suaugę, jie sugeba geriau adaptuotis.

Pastebėta, kad ilgai žindančios vaikus mamos yra rūpestingesnės, pozityviau žvelgia į savo atžalas, labiau palaiko ir myli. Kad ir kokia įsitempusi būtų mama, padavusi vaikui krūtį, atsipalaiduoja ir jos nuotaika pagerėja.

Ilgai žindomi vaikai rečiau serga diabetu, nutukimu, o žindyvės – krūties vėžiu.

Dėmesio! Viso ilgo žindymo laikotarpio metu moteriai reikalinga psichologinė artimiausių žmonių parama. Jas būtina skatinti natūraliai maitinti vaiką kuo ilgiau. Pernelyg dažnai mamos nutraukia žindymą vien dėl to, kad nejautė iš aplinkinių jokio palaikymo.
Netikėkite, kai sako, kad po metų motinos pienas nieko nebevertas. Bet kuriame žindymo etape mažyliui jis yra pats vertingiausias produktas. Mamos pienelio dėka jis auga sveikas, protingas ir linksmas.

Jei vaikas serga, negaluoja (net jei viduriuoja), nenutraukite žindymo, nes mamos pienas padeda jam greičiau pasveikti.

Vasaros karščiai  nėra palankus metas nujunkyti vaiką nuo krūties. Aukštoje temperatūroje maisto produktai greičiau genda, didesnė žarnyno infekcijų rizika. Jei taip nutiko, primaitinimą teks atidėti, ir ligos metu gerti tik mamos pieną.

Netinkamas metas nujunkyti vaiką nuo krūties, jei laukia svarbios permainos (gyvenamosios vietos pakeitimas; kelionė; mamos išėjimas į darbą/mokslus), nes vaiko organizmui tai būtų tik dar vienas streso faktorius.
*

Labai graziai parasiai bigsmile.gif Saunuole
Horo
Daivulytes straipsnis labai išsamus thumbup.gif Tačiau man teko girdėti vienos protingos moters, baigusios mediciną nuomonę, kad jei moteris vaikučius maitina ilgiau nei 4 metus, labai padidėja osteoporozės rizika, nes organizmas įpranta atiduoti visą pasisavinamą kalcį. Todėl reikėtų paskaičiuoti...
lauryzi
QUOTE(Daivulyte @ 2007 12 13, 20:35)

Ilgo žindymo privalumai

Žindomo motinos pienu vaiko organizme yra optimalus riebalų ir raumenų santykis, puikiai dera kūno masė bei ūgis.  Fizinis vaiko vystymasis atitinka jo biologinį amžių.

Vasaros karščiai  nėra palankus metas nujunkyti vaiką nuo krūties. Aukštoje temperatūroje maisto produktai greičiau genda, didesnė žarnyno infekcijų rizika. Jei taip nutiko, primaitinimą teks atidėti, ir ligos metu gerti tik mamos pieną.

*

[B]Aiskiau turbut neimanoma papasakoti thumbup.gif
Klepesova
na pasiskaičiau tai ką man daba daryt i nesupratau: jei laukia permainos nenutraukti... Maniškei 11 mėnesiukų- dar maža... tikrai dar nenutrauksiu maitinimo- taigis ištempiu iki vasaros- tada negalima nutraukti... rudenį jei viskas pasiseks būsiu darbe ir moksluose- trada negalima,.... vaikui apsipratus su esama situacija ateis žiema- ruošiamės leisti į darželį nuo 2 metukų- permainos- negalima... tai kada optimaliausia?

Kažkur skaičiau kad 1,5 metai... visos pažystamos irgi maždaug maitino iki 1,5 metelių... na vaikai sveiki manau kad iki 1,5 metelių ir maitinsiu (na gal iki 2) bet ne ilgiau. Nes atleiskite moterys bet man truputuką nekoks vaizdas kai maitina 4 metų ir vyresnius. blush2.gif
Nerre
Mano vaikui MP buvo pagrindinis maistas iki 10 mėn. Po to staiga pradėjo valgyti košes nerealiais kiekiais, taigi MP nebeprašydavo netgi. Kai pasiūlydavau krūtį, tai imdavo, bet nebeplėšdavo bliuskutės, kaip seniau kad. Tai nusprendžiau, kad čia tinkamas laikas nujunkyti, tai per mėnesį laiko mažinau maitinimų skaičių, kad pamažu MP dingtų. Nebuvo streso nei man, nei vaikui.
O sugalvojau nutraukt žindymą dėl to, kad ruošiuosi į darbą grįžti, o paaugusį, man atrodė, sunkiau bus nujunkyti, kai jau vaikas imtų suprasti kas ir kaip, streso būtų tada bereikalingo ir vaikui ir man.
lauryzi
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 03, 20:15)
na pasiskaičiau tai ką man daba daryt i nesupratau: jei laukia permainos nenutraukti... Maniškei 11 mėnesiukų- dar maža... tikrai dar nenutrauksiu maitinimo- taigis ištempiu iki vasaros- tada negalima nutraukti... rudenį jei viskas pasiseks būsiu darbe ir moksluose- trada negalima,.... vaikui apsipratus su esama situacija ateis žiema- ruošiamės leisti į darželį nuo 2 metukų- permainos- negalima... tai kada optimaliausia?

Kažkur skaičiau kad 1,5 metai... visos pažystamos irgi maždaug maitino iki 1,5 metelių... na vaikai sveiki manau kad iki 1,5 metelių ir maitinsiu (na gal iki 2) bet ne ilgiau. Nes atleiskite moterys bet man truputuką nekoks vaizdas kai maitina 4 metų ir vyresnius. blush2.gif
*

1,5 metuku - pats tas laikas, kai jau tikrai maziams pienuko GANA drinks_cheers.gif Nes man tai irgi siek tiek nesveikai jau atrodo kai 3 metu vaikas dar mamos kruti ciulpia..... doh.gif doh.gif
ast_alaus
Ir kas gi cia tokio 'nesveiko'??? blink.gif g.gif g.gif
lauryzi
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 05, 23:47)
Ir kas gi cia tokio 'nesveiko'???  blink.gif  g.gif  g.gif
*

Aisku, labai atsiprasau, jeigu kazka izeidziau, tiesiog mano tokia nuomone, kad jau 3-4 metu vaikai tikrai nebera kudikiai... schmoll.gif Tai tas kruties zindymas kiek keistokai atrodo.... doh.gif doh.gif doh.gif Cia taip gana svelniai pasakiau.... blush2.gif
ast_alaus
QUOTE(lauryzi @ 2008 02 06, 12:59)
Aisku, labai atsiprasau, jeigu kazka izeidziau, tiesiog mano tokia nuomone, kad jau 3-4 metu vaikai tikrai nebera kudikiai... schmoll.gif  Tai tas kruties zindymas kiek keistokai atrodo....  doh.gif  doh.gif  doh.gif Cia taip gana svelniai pasakiau....  blush2.gif
*

Na, be abejo, cia juk tavo poziuris... ax.gif Man asmeniskai labai bjauru, kai matau mazdaug metinuka (o ir mazesni, apie vyresnius net nekalbu) , kuriam burna uzkista ciulptuku doh.gif arba dvimetis su sauskelnemis... cool.gif

O visa tai, kas naturalu... nieko negrazaus. Jei tai reikalinga vaikui...
lauryzi
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 06, 14:59)
Na, be abejo, cia juk tavo poziuris... ax.gif  Man asmeniskai labai bjauru, kai matau mazdaug metinuka (o ir mazesni, apie vyresnius net nekalbu) , kuriam burna uzkista ciulptuku  doh.gif  arba dvimetis su sauskelnemis... cool.gif 

O visa tai, kas naturalu... nieko negrazaus. Jei tai reikalinga vaikui...
*

Hm.... O trimetis vaikas, kurio burna uzkista mamos krutine - normalu? g.gif g.gif g.gif Nes butent toks poreikis ir tebuna - kaip ciulptuko... Tas begantis pienukas - jau jokios funkcijos neatlieka... schmoll.gif Asmeniskai mano vaikuciai uzaugo be ciulptuku bigsmile.gif Baigiau maitinti beveik 2 metuku - ir tuom viskas baigesi thumbup.gif
virguliuke
QUOTE(lauryzi @ 2008 02 06, 13:59)
Aisku, labai atsiprasau, jeigu kazka izeidziau, tiesiog mano tokia nuomone, kad jau 3-4 metu vaikai tikrai nebera kudikiai... schmoll.gif  Tai tas kruties zindymas kiek keistokai atrodo....  doh.gif  doh.gif  doh.gif Cia taip gana svelniai pasakiau....   blush2.gif
*

visiskai pritariu drinks_cheers.gif
net nupurto kai pamatau parke pribeganti dideli vaika ir stverianti mamos kruti blink.gif
mielosios nemaitinkit tada nors viesuose vietose..
o kai kudikeli kai maitina..niu visai kitas reikalas...
ragnez
QUOTE(lauryzi @ 2008 02 07, 11:46)
Tas begantis pienukas - jau jokios funkcijos neatlieka... schmoll.gif 
*

atlieka: yra koncentruotas imuniteta stirpinanciu ir augima skatinanciu medziagu, vitaminu saltinis 4u.gif taip, jo pavalgyti ir atsigerti tokiam vaikui neuztenka. bet kad sveikata stiprina 100 kart geriau uz kokius nors "marsiecius" tai tikrai smile.gif

QUOTE(virguliuke @ 2008 02 07, 19:38)
mielosios nemaitinkit tada nors viesuose vietose..
*

na, prisipazinsiu. as irgi kol kas neisivaizduoju saves zindancios 3 metu vaika. taciau, manau, taip yra tik todel, kad dar to nedariau. o stai kur kaip kada ir kokio amziaus vaika moteris zindo - ne mano ir ne jusu reikalas. tik tos mamos ir jos vaiko.
ast_alaus
QUOTE(ragnez @ 2008 02 07, 21:05)
na, prisipazinsiu. as irgi  kol kas neisivaizduoju saves zindancios 3 metu vaika. taciau, manau, taip yra tik todel, kad dar to nedariau.  o stai kur kaip kada ir kokio amziaus vaika moteris zindo - ne mano ir ne jusu reikalas. tik tos mamos ir jos vaiko.
*

drinks_cheers.gif
Nesu ir as dar asmeniskai su tuo susidurusi, bet tikrai nieko negrazaus ir juolabiau pasibaisetino tame nematau!

Del vieso maitinimo...velgi - tai beda ne maitinancios, bet tai matanciu... Kitaip tariant - jei nenori ir nematai cool.gif
nep
QUOTE(lauryzi @ 2008 02 07, 11:46)
Hm.... O trimetis vaikas, kurio burna uzkista mamos krutine - normalu?  g.gif  g.gif  g.gif Nes butent toks poreikis ir tebuna - kaip ciulptuko... Tas begantis pienukas - jau jokios funkcijos neatlieka... schmoll.gif  Asmeniskai mano vaikuciai uzaugo be ciulptuku  bigsmile.gif Baigiau maitinti beveik 2 metuku - ir tuom viskas baigesi  thumbup.gif
*

Atlieka, dar ir kaip atlieka...
virguliuke
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 07, 22:23)
drinks_cheers.gif
Nesu ir as dar asmeniskai su tuo susidurusi, bet tikrai nieko negrazaus ir juolabiau pasibaisetino tame nematau!

Del vieso maitinimo...velgi - tai beda ne maitinancios, bet tai matanciu... Kitaip tariant - jei nenori ir nematai  cool.gif
*

tai as tada parke atsisesiu ir koki gamtini reikala atliksiu..."nenorit-nematykit"tada lotuliukas.gif
reikia siaip atsizvelgti truputi i supanciu zmoniu nuomone...
ragnez
QUOTE(virguliuke @ 2008 02 07, 22:53)
tai as tada parke atsisesiu ir koki gamtini reikala atliksiu..."nenorit-nematykit"tada lotuliukas.gif
*

na, jei valgymas prilygsta gamtiniu reikalu atlikimui, tai kur tu maitinies?

nes as vasara vidury pilies g. vilniuj matau daugybe zmoniu, sedinciu prie staliuku ir slamscianciu viska nuo salotu iki kruvinu steiku... o kiek dar slankiojanciu po miesta ir ciulpianciu ledus ar koki hot doga. ir nieko, niekam pasibaisejimo nekelia ir niekas neliepia jiems sleptis, uzsidaryti specialiame valgymo kambaryje ar net WC.
*GAILĖ*
QUOTE(virguliuke @ 2008 02 07, 22:53)
*

nu kaip mane nervina tokie pareiškimai gun_bandana.gif doh.gif . VALGYMĄ prilyginti š...kimui doh.gif .
gal pati nori nueit į tuliką ir pavalgyt, kad jau mažiukus ten veji?

net nesiruošiu atsižvelgt į tokią "nuomonę" schmoll.gif
virguliuke
nieks tau jos ir nepesauser posted image
isliejau cia vakar savo bloga nuotaika ir tuo patenkintauser posted image
*GAILĖ*
QUOTE(virguliuke @ 2008 02 08, 11:40)
nieks tau jos ir nepesauser posted image
isliejau cia vakar savo bloga nuotaika ir tuo patenkintauser posted image
*

aha, tikrai labai gera tema blogai nuotaikai išliet doh.gif . šiaip yra toks skyrelis "kertelė sielai", tai gal ir liek ten savo nuotaikas.
virguliuke
tiesiog kazkaip skaitinejau sia tema, issakiau savo poziuri, ()gal tikrai per grubiai cia as g.gif ) o toj "kertelej sielos) nebuvo ka labai ir rasyt, nes tik bloga nuotaika buvo.
bet vistiek laikausi tos nuomones, kad nesiziuri man "dideli vaikai" maitinami krutimi.
gydytoja sake kad vaikui MP labiausiai reikalingas iki 6 men, iki 12men maitinti geraiuser posted image, bet veliau jis nera toks svarbus...tai ir uztenka, manau
as vis dar maitinu, bet nuo 8men jau nebemaitint zadu, manau uztenka...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.