Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Slingai,vaikjuostės, mei tai ir kt.
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
a.aurute
liabuku, mamytukes,
va iskilo toks noriukas nusipirkti slinga...ir galvoju kur ir koki geriau isigijus?... g.gif gal galite ka nors patari ismintingieji kurmiai thumbup.gif

1 tema
toscana
Gal pabandyk čia pasiskaityti smile.gif

http://www.geramama.lt/?q=node/36
Jogailė
mes pirkom iš slingai.visiems.lt
Klepesova
Aš irgi pirkau slingą... Bet beveik jo nenaudojom. Tiko tik vienu tarpu: 4-5mėnesį. verysad.gif prieš tai klykdavo neįsodinsi- po to, kad ir ką sakytų nešti sunku...
Miegaliuke S
ir mes turejome,bet trumpai jisbuvo reikalingas
aurusha
as nusipirkus buvau, bet panaudojom gal tik kelis kartsu, enlabai jis reikalingas ir po to nugara labai skauda..as tai sakyciau nepirk biggrin.gif
Putlutė
as vaika slinge nesiojau iki 6men,poto man jau buvo per sunku,labai greitau pavargdavau,o ir sunelis norejo daugiau judeti mirksiukas.gif
a.aurute
mum jau netoli 6 menesiukai...manau, kaledu senelio tada neverta tokios dovaneles prasyt... blush2.gif
meiju
QUOTE(a.aurute @ 2007 12 22, 18:33)
mum jau netoli 6 menesiukai...manau, kaledu senelio tada neverta tokios dovaneles prasyt... blush2.gif
*

tada jum butu labai patogu mei tai smile.gif lengviau nest nei slinge ir patogu uzsidet. mes nuo 3 men naudojam ir dziagiames. gali isigyt kenga.lt
auksinute
Sveikos mamytės,
Mums labai įdomu, kas turite patirties, ar patogu vaikiukus nešioti vaikmaišiuose?
Patys tyrime vaikmaišių, naudojimo instrukcijų. Kas renkatės vaikmaišius, kodėl būtent juos, o kas nesirenkate, taip pat gal galite pagrįsti.

Mes šiuo metu turime Hotsling vaikmaišius. Iš jų puslapiuko paskaičius atrodo, kad tai itin patogi vaikučių nešiojimo priemonė. JAV jie net yra laimėję 2006 metais metų produktą.

Youtube yra vaikmaišių nešiojimo instrukcijos: http://www.youtube.com/results?search_quer...mp;search_type=

Pasidalinkit savo patirtimi, jei galit.
.Serena.
na as tikrai nenaudociau tokio vaikmaisio, kazkaip man berysio atrodo
kurapka
man buvo zymiai patogiau nesykle su sukriziavimu ant nugaros ir juosmens laikikliu. Nes kitaip paskausta nugara, beto ir vaikui nesukleja patogiau ir iki didesnio svorio galima nesioti.
virvė
sveikos

man iškilo toks klausimas. kaip ergo nešioklėj talpinamas naujagimis su tuo spec. įdėkliuku?
bent žiūrėdama video supratau, kad abi kojytės galiausiai atsiduria vienam šone. man kažkaip labai nepatikimai pasirodė.
su pirmąja naudojau ir slingą, ir vaikjuostę, tai pirmais mėnesiais vaiko kojytės buvo kaip varliuko, o čia kažkoks sugrūstas tas vaikas.... http://www.vaikams.eu/index.php/page/puslapiai/id/50

virvė
QUOTE(virvė @ 2010 08 21, 01:30)
sveikos

man iškilo toks klausimas. kaip ergo nešioklėj talpinamas naujagimis su tuo spec. įdėkliuku?
bent žiūrėdama video supratau, kad abi kojytės galiausiai atsiduria vienam šone. man kažkaip labai nepatikimai pasirodė.
su pirmąja naudojau ir slingą, ir vaikjuostę, tai pirmais mėnesiais vaiko kojytės buvo kaip varliuko, o čia kažkoks sugrūstas tas vaikas.... http://www.vaikams.eu/index.php/page/puslapiai/id/50
*

na, jau radau sau atsakymą. įdėklai būna dvejopi.

trūksta forume natukės... ax.gif
petronce
Internete slingas man pasirodė labai patogus ir lengvas naudoti. Įsigijau dvižiedį slingą iš mamytės, kuri, deja, jo nenešiojo ir man pačiai nelabai pavyksta jį įvaldyti. Gal kas galėtų padėti? Aš gyvenu Klaipėdoje, Kretingos g.
Jullaja
Ir mane domina ... dvi drauges labai rekomendavo,o as bandau i ji ideti vaika pagal internetinius paveikslelius, tai vaikas klykia... itariu, kad kazka darau netaip...
sskiedra
Gal kas gali patarti, ar egzistuoja kokia nors nešioklė, kurią būtų galima segtis ir priekyje ir užpakalyje, o mažiuką sodinti į ją ir nugara ir priekiu. Norisi kuo universalesnio daikto smile.gif
Natuke
egzistuoja

tik nesioti veidu i aplinka yra nepatartina - nesveika nei kudikio stubureliui, nei psichologiniam vystymuisi nei mamos nugarai. Kaip nesveika nesioti kudiki veidu i aplinka - taip, kaip LT yra madinga.

Geriausios sustrukturintos nesiokles - kaip ergo, manduka, bondolino yra sukurtos butent taip, kad vaikas butu nesiojamas priekyje veidu i mama ir ant nugaros smile.gif
onmi
sveikos mamytes,

turiu klausima apie Ergo Baby. Mes sia nesyne nusipirkome ir ji isties labai patogi, nesijaucia nesiojant jokio svorio, bet kai vaikelis ant priekio man labai sunku uzsisegti nesyne ant nugaros. O jei dar einame i lauka ir esu su striuke ar paltuku, tai is vis neimanoma... Nezinau, ar as cia tokia nelanksti, rankos lyg ir ilgos biggrin.gif Zodziu, gal kas turit kokiu patarimu, kaip patogiai ir greitai uzsisegti nesyne ant nugaros, nes mazgius musu neramus ir smalsus yra, tai ilgi "vozijimaisi" gali nepavykti smile.gif
sskiedra
QUOTE(Natuke @ 2010 09 21, 14:05)
egzistuoja

tik nesioti veidu i aplinka yra nepatartina - nesveika nei kudikio stubureliui, nei psichologiniam vystymuisi nei mamos nugarai. Kaip nesveika nesioti kudiki veidu i aplinka - taip, kaip LT yra madinga.

Geriausios sustrukturintos nesiokles - kaip ergo, manduka, bondolino yra sukurtos butent taip, kad vaikas butu nesiojamas priekyje veidu i mama ir ant nugaros smile.gif
*

Ačiū 4u.gif O aš galvojau, kad maniškiui būtų smagu bent trumpam pasidairyti, nes jau dabar, nors dar visai mažiukas, pro vaikjuostę kiša nosį ir dairosi smile.gif Na, jei nesveika, tai ir nugara sėdėdamas turbūt galės pasidairyti. Svarbiausia, kad galima su tomis pačiomis ant nugaros nešiotis, nes jau dabar su vaikjuoste pasivaikščiojus nugarą skauda sad.gif Bandysiu pačiupinėti jūsų paminėtas kur nors.
onmi
QUOTE(sskiedra @ 2010 09 22, 21:27)
Ačiū  4u.gif  O aš galvojau, kad maniškiui būtų smagu bent trumpam pasidairyti, nes jau dabar, nors dar visai mažiukas, pro vaikjuostę kiša nosį ir dairosi smile.gif Na, jei nesveika, tai ir nugara sėdėdamas turbūt galės pasidairyti. Svarbiausia, kad galima su tomis pačiomis ant nugaros nešiotis, nes jau dabar su vaikjuoste pasivaikščiojus nugarą skauda sad.gif Bandysiu pačiupinėti jūsų paminėtas kur nors.
*

Sveikute,

nezinau, kokio amziaus tavo mazylis, bet is savo ir is kitu mamyciu patirties galiu pasakyti, kad vaikeli ant nugaros paciai vienai yra gana sunku prisisegti... Musu maziui dabar 9 menesiai, bet jis toks judrus ir smalsus, kad tai tiesiog neimanoma. Jei kazkas yra salia, tuomet viskas OK, bet paciai vienai - be sansu smile.gif Beje, mes turime nesyne Ergo Baby. Zinau, kad mamyte siuvanti Mei Tai nesiokles pati savo vaikeli ant nugaros pradejo nesioti tik, kai siam buvo 1 m 9 men. Nenoriu nugasdinti, galbut tau viskas pavyks thumbup.gif tiesiog kai mes pirkome nesyne as galvojau, kad nesiosiu ant nugaros, nes vaikas gales viska matyti, bet realybe pasirode kitokia. Bet nesiojamam ant priekio jam taip pat labai patinka, nors iki tol 8 menesius nesiojome veidu i prieki Baby Bjorn nesyneje.
Raideles
onmi, o tu pabandyk susegti petnešas ir tada į jas įlysti, "užsivilkti" nešioklę per galvą, gal taip pavyks?

O dėl nešiojimo ant nugaros - tai įgūdžio klausimas, aš saviškį mažiuką su mei tai ant nugaros nešiojau nuo... septinto mėn. vidurio. Be abejo, kad vaiko bendradarbiavimas yra labai svarbus ir būdavo tokių kartų, kai tekdavo nešioklę pasidėti, o vaiką neštis ant rankų ar leisti eiti, nes jam taip labiau patinka.
onmi
QUOTE(Raideles @ 2010 09 23, 14:38)
onmi, o tu pabandyk susegti petnešas ir tada į jas įlysti, "užsivilkti" nešioklę per galvą, gal taip pavyks?

O dėl nešiojimo ant nugaros - tai įgūdžio klausimas, aš saviškį mažiuką su mei tai ant nugaros nešiojau nuo... septinto mėn. vidurio. Be abejo, kad vaiko bendradarbiavimas yra labai svarbus ir būdavo tokių kartų, kai tekdavo nešioklę pasidėti, o vaiką neštis ant rankų ar leisti eiti, nes jam taip labiau patinka.
*

bet jei as susegsiu pries uzsidedama, tai kaip vaika ideti? ar as cia kazko nesupratau? smile.gif
Raideles
QUOTE(onmi @ 2010 09 23, 15:18)
bet jei as susegsiu pries uzsidedama, tai kaip vaika ideti? ar as cia kazko nesupratau? smile.gif
*

Pasižiūrėk Bondolino instrukcijų 21 puslapyje kaip užsideda nešioklę sukryžiuotomis petnešomis. Panašiai galėtum padaryti ir su Ergo, prieš tai atlaisvinusi ar visai atsegusi petnešas nuo apačios, bet susegusi jas dirželiu vieną su kita.
http://www.hoppediz.de/en/bondolino/carryi...-the-bondolino/
Tomy
QUOTE(sskiedra @ 2010 09 20, 20:43)
Gal kas gali patarti, ar egzistuoja kokia nors nešioklė, kurią būtų galima segtis ir priekyje ir užpakalyje, o mažiuką sodinti į ją ir nugara ir priekiu. Norisi kuo universalesnio daikto smile.gif
*

Aš saviškę taip visaip MEI TAI nešioju. Man patogu ir labai gražu ax.gif
sskiedra
QUOTE(onmi @ 2010 09 23, 10:21)
nezinau, kokio amziaus tavo mazylis, bet is savo ir is kitu mamyciu patirties galiu pasakyti, kad vaikeli ant nugaros paciai vienai yra gana sunku prisisegti... Musu maziui dabar 9 menesiai, bet jis toks judrus ir smalsus, kad tai tiesiog neimanoma. Jei kazkas yra salia, tuomet viskas OK, bet paciai vienai - be sansu smile.gif
*

Oi, maniškis kol kas dar visai mažiukas, poros mėnesių smile.gif Bet imu dairytis kokios nors nešioklės, nes nešioti norisi, o su vaikjuoste skauda nugarą, be to niekaip neišmokstu greitai susipakuoti ir išsipakuoti. O nešioklės nėra tokios pigios, todėl norisi įsigyti kažką įvairiems gyvenimo atvejams. Kad ir vienai neišeitų, bet ir su tėčiu dažnai kur nors kartu vaikščiosim.

Beje, norėjau dar paklausti, kodėl vaikui negerai veidu į aplinką, kaip čia rašėte? Internete nelabai radau ką nors apie tai. Maniškui tai kartais visai smagu dabar visur dairytis, tai kai ant rankų paimam, dažnai nešiojam veidu į aplinką g.gif
arbatos_puodelis
QUOTE(sskiedra @ 2010 09 28, 19:44)
Beje, norėjau dar paklausti, kodėl vaikui negerai veidu į aplinką, kaip čia rašėte? Internete nelabai radau ką nors apie tai. Maniškui tai kartais visai smagu dabar visur dairytis, tai kai ant rankų paimam, dažnai nešiojam veidu į aplinką  g.gif
*

nes tada vaikas tiesiog kabetu,yra vienintele galimybe budos poza,bet as jos niekad nebandziau,nes kol tvirtai galvos nelaike naudojaus vaikjuoste,o kai jau buvo didelis noras sedeti tada jau ant klubo vaikmaisyje,ir pilnai uzteko (visdar uztenka biggrin.gif ) to dairymosi,imetu keliata foto pavyzdziu 4u.gif
budos poza
user posted image
paprastos nesiokles veidu i Pasauli pozicija
user posted image
vaikas ant klubo
user posted image
o cia kazkokia nesamone doh.gif vargsas vaikas pakabintas kaip koks rankinukas
(tiesa pasakius sita nesamone maciau Dubline pardavineja "boots"vaistiniu tinklas verysad.gif )
user posted image
Minuse
QUOTE(onmi @ 2010 09 23, 09:21)
nezinau, kokio amziaus tavo mazylis, bet is savo ir is kitu mamyciu patirties galiu pasakyti, kad vaikeli ant nugaros paciai vienai yra gana sunku prisisegti...
*

Vaikutį ant nugaros užsidėti nėra sunku, tik reikia pasipraktikuoti. Sėkmingai pati nešiojau ant nugaros tiek Yamo, tiek Manduca nešioklėj.
oracle
Gal patartumete man koki "itaisa" isigyti nesioti kudikiui, kuriam 2 menesiai ir labai daznai ir ilgai zinda, kadangi mazoka pienuko.sad.gif
Bet taip pat megsta kartais panesiojamas vertikaliai.
Raideles
Oracle, gal slingas? arba trikotažinė vaikjuostė?

Apie tai, kodėl nėra gerai veidu į priekį: http://www.geramama.lt/node/302

http://kb.ergobabycarrier.com/questions/2/...on+the+front%3F

http://www.babywearingschool.com/drkirkilionis.htm

O čia artėjant žiemai, kaip šiltai nešioti http://store.theslingstation.com/peekaru.html
Ir pirmadienį renginyje galima bus pamatyti kitums mamų "įtaisus"

dar norėjau pasidalinti puikiu straipsniu apie lietuviškas nešiojimo tradicjas http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2010-...tradicija/50935
Horo
Aš esu pasisiuvusi mei tai thumbup.gif Tai geriau nėra thumbup.gif Visur einam wub.gif
oracle
turbut teks isbandyti Slinga, nes kitu variantu nelabai zinau smile.gif
QUOTE(Raideles @ 2010 10 01, 11:31)
Oracle, gal slingas? arba trikotažinė vaikjuostė?

Apie tai, kodėl nėra gerai veidu į priekį: http://www.geramama.lt/node/302

http://kb.ergobabycarrier.com/questions/2/...on+the+front%3F

http://www.babywearingschool.com/drkirkilionis.htm

O čia artėjant žiemai, kaip šiltai nešioti http://store.theslingstation.com/peekaru.html
Ir pirmadienį renginyje galima bus pamatyti kitums mamų "įtaisus"
*

arbatos_puodelis
bandziau googlinti bet neradau,o gal nemoku ieskoti smile.gif kokio ilgio yra trumpa vaikjuoste? man reik kazko tokio univesalesnio nei slingas ar mei tai,bet ilga vaikjuoste per ilga...tiesiog kartais i darba tenka keliauti autobusu su mazuoju o paskui paejeti kokius pora km,ir kokie yra trumpos vaikjuostes risimo budai? ilgaja esu ivaldziusi,o va su trumpa nesu susidurusi....
Raideles
Trumpa yra du su puse metro. Susiriši mazgu per vieną petį, atstumas turi būti iki klubo kaulo, mazgą pasuki ant nugaros ir sodiniesi kaip į slingą. Viršutinį pakraštį išskleidi ant peties (geriau pro apačią).
Na, neįsivaizduoju, ar galima suprasti tokias mano instrukcijas smile.gif

Dar galima rištis ant nugaros per vieną petį. arba kaip rebozo smile.gif

Ilgą vaikjuostę irgi galima keliais būdais ant klubo susirišti.
Natuke
Tada bus kaip slingas praktiskai. Man labiausiai patiko 3.2 m variantas - dar ne per ilgas ir paprastam risimui ant klubo, ir ant nugaros galima patogiai ant dveju peciu susiristi ir ant klubo mandresniu risimu yra, kai vaikas geriau palaikomas ir mamai patogiau ji nesti smile.gif

Jeigu turi priejima - yra tokiu didy ir girasol. Tarp kitko, Raideles, atsimeni jus stebejotes, kad mano vyro nuotraukose ne viena nepaliete nenesioja tikrai mazo, nesedincio kudikio. Tai jie ju nekur nenesa - palieka namuose, kol vaikelis paaugs, prireikus i ligonine/poliklinika nesa ant ranku. Aplamai tokius kudikis maciau tik ligonineje, kol laukiau savo eiles pas gydytoja.
arbatos_puodelis
g.gif maniau kad jos trumpesnes blush2.gif nors slingas ir 1,8m.na manau as pasidairysiu vietiniu audiniu,kaip tik vasara arteja tai tuoj islys prekeiviai su visokiais austinais audinais ax.gif
Raideles
Slingas gali būti trumpesnis, nes nereikia medžiagos mazgui surišti.

Ir tiesiog negaliu nepaidžiaugti, kaip mačiau mamas su vaikučiais nešioklėse šokančias, nors mirk iš pavydo smile.gif Pusė užmiega, kita pusė dairosi, o mamos švyti iš laimės šokdamos čia čia čia wub.gif
Natuke
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 10 09, 05:27)
g.gif maniau kad jos trumpesnes  blush2.gif nors slingas ir 1,8m.na manau as pasidairysiu vietiniu audiniu,kaip tik vasara arteja tai tuoj islys prekeiviai su visokiais austinais audinais  ax.gif
*

labas
kaip sekasi paieškos?
arbatos_puodelis
sveika smile.gif kolkas naudoju ilga skara,na nesu labai jau tikra ar ten skara,bet as ja iki siol naudojau kaip skara biggrin.gif tvirta austine,bet trumpoka apie 1,5m ilgio bet greitam susirisimui tinkama smile.gif bet jau esu nuziurejus kur parduoda austines medziagas metrais tai radus laiko reiks uzsukti smile.gif nors dabar ir gerai vesesne diena naudoju netik kaip skara ir surisama slinga,bet ir srauste biggrin.gif tik pas mus vasara arteja,tad ziuresiu kaip mums seksis su austine medziaga draugauti...
Natuke
o aš vis norėjau trikotažinės medžiagos čia rast, bet nežinau ar rasiu... nes reik eiti per tas mažas parduotuvytes, kur dauguma dar ir angliškai nemoka... o aš dar vietine kalba ne bum bum. lotuliukas.gif
arbatos_puodelis
smile.gif butum kur P.Amerikoj atsiusciau,as cia jau isniukstinejau ir radau labai grazaus trikotazo smile.gif
Mirtyšė
mergaites, prasau jusu patarimo 4u.gif

iki kokio amziaus vaikeli tinka nesioti vaikjuosteje? tik kudikeli ar galima ir vyresni?

Raideles
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 18, 15:06)
mergaites, prasau jusu patarimo  4u.gif

iki kokio amziaus vaikeli tinka nesioti vaikjuosteje? tik kudikeli ar galima ir vyresni?
*

Galima ir vyresnį, tol, kol paneši biggrin.gif
Mirtyšė
QUOTE(Raideles @ 2010 11 18, 16:10)
Galima ir vyresnį, tol, kol paneši  biggrin.gif
*

aciu uz atsakyma 4u.gif

o kas patogiau - vaikjuoste ar MEI TAI nesiokles? ka paprasciau uzsiristi? kur vaikeliui patogiau?
arbatos_puodelis
manajam metai ir kiek daugiau nei 7 men ir mes visdar naudojam vaikjuoste smile.gif gal netaip daznai kaip noretus,bet naudojam ir panasu kad dar kokius metus naudosim smile.gif
Mirtyšė
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 11 18, 17:54)
manajam metai ir kiek daugiau nei 7 men ir mes visdar naudojam vaikjuoste smile.gif gal netaip daznai kaip noretus,bet naudojam ir panasu kad dar kokius metus naudosim smile.gif
*

aciu uz atsakyma 4u.gif

gal dar atsilieps kokia mamyte, kuri naudoja Mei tai nesiokle ax.gif
arbatos_puodelis
tirim ir mei tai ir vaikjuoste ir slinga tik vaikmaisi paskolinom mazai mergaitei smile.gif na as kadangi gyvenu saly kur vasara prasides uz poros savaiciu,tai daugiau naudoju mei tai,vienu metu (kol remontavo darbini masinuka) pradejau naudoti surisama slinga,nes niekaip neapsisprendziu ar vasara nebus per karsta su austine pusilge vaikjuoste,nors medziaga jau nuziurejau,bet vis suabejoju....su mei tai parasciau "susipakuoti" jei reik kokiu autobusu vaziuot,jei ilgesniam pasivaiksciojimui renkuosi vaikjuoste,nes patogiau smile.gif dar trumpai kelionei renkuosi viena is slingu,surisama ar su ziedais smile.gif ps per tiek laiko taip ir neismokau viena uzsiristi maziaus ant nugaros su vaikjuoste su mei tai be bedu tad jei reiktu rinktis viena is vaikjuostes ir mei tai,tokio amziaus kaip mano mazius rinkciausi mei tai biggrin.gif
Mirtyšė
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 11 19, 02:53)
tirim ir mei tai ir vaikjuoste ir slinga tik vaikmaisi paskolinom mazai mergaitei smile.gif na as kadangi gyvenu saly kur vasara prasides uz poros savaiciu,tai daugiau naudoju mei tai,vienu metu (kol remontavo darbini masinuka) pradejau naudoti surisama slinga,nes niekaip neapsisprendziu ar vasara nebus per karsta su austine pusilge vaikjuoste,nors medziaga jau nuziurejau,bet vis suabejoju....su mei tai parasciau "susipakuoti" jei reik kokiu autobusu vaziuot,jei ilgesniam pasivaiksciojimui renkuosi vaikjuoste,nes patogiau smile.gif dar trumpai kelionei renkuosi viena is slingu,surisama ar su ziedais smile.gif ps per tiek laiko taip ir neismokau viena uzsiristi maziaus ant nugaros su vaikjuoste su mei tai be bedu tad jei reiktu rinktis viena is vaikjuostes ir mei tai,tokio amziaus kaip mano mazius rinkciausi mei tai biggrin.gif
*

aciu uz toki issamu atsakyma 4u.gif bet dar truputi paklausinesiu.... blush2.gif

o toki 3 men mazuleli galima jau deti i mei tai nesiokle? ar tokiem maziukam geriau vaikjuoste ar slingas? g.gif

ir dar... ar mei tai nugarelese buna kazkoks pakietinimas (ar paminsktinimas - nezinau kaip tiksliau pavadinsti)? ar tik paprastas audinys?
arbatos_puodelis
smile.gif iki kokiu 6 men as naudojau vaikjuoste,tik po to isigyjau/pasisiuvau slinga ir vaikmaisi,o mei tai pradejau naudoti gal kai maziui buvo 10 men smile.gif tokiam mazam kaip tavo rinkciausi vaikjuoste ir gerus kursus apie nesiojima smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.