3 sunu mama
2008 04 18, 15:23
QUOTE(Paukstuks @ 2008 04 18, 14:40) Oi, maniškė puodo tai laaabai nemylėjo  Kai tik bandydavau pasodint būdavo žviegimas, bėgimas, nei minutės nepasėdėdavo ant jo  Palikau aš saviškę ramybėje  Sakau:ateis laikas ir pati paprašysi...Na ir ką? Suėjo 2 metai ir pasiprašė: mama "kaku"!!! Naktim nebededu pampersų nuo tada, kai kelias naktis iš eilės jis buvo visiškai tuščias. Ir į lauką jau vedu be nieko, aišku mažų nelaimių pasitaiko, bet tai nebėda  Saunu, tikiuosi ir mums tas pats bus, nes po men. jau 2 metukai, o niekiek i prieki nesistumeja i prieki. Ypac kaku reikalas....
deividaite
2008 04 18, 17:52
QUOTE(3 sunu mama @ 2008 04 18, 14:23) Saunu, tikiuosi ir mums tas pats bus, nes po men. jau 2 metukai, o niekiek i prieki nesistumeja i prieki. Ypac kaku reikalas....  o mums kaip tik su kaku reikalu tvarkoj, o va sisius niekaip
nelabai
2008 04 18, 18:22
Mano pirmasis vakas, tai 1.5 metu vasaros metu atprato kaimuose nuo pampersu. O mazius tai be perstojo sirginejo, buvo salta, tai jei nepavykdavo susitarti, labai nevrciau. O kai suejo 2 metai, tai grieztai pasodinau ant puodo ir liepiau sisiot (kai maciau, kad jau laikas), kiek kelesi, tiek vel sodinau ir labai piktai, tai pasisiojo ir visa diena prasesi pats arba man pasodinus, jis pasisiodavo, dar kita diena viena karta pasigincijo ir susitike su tuom, kad mamos reikia klausyti. Aisku, kartais vaikas uzsizaidzia ir susipranta tik veiksmo eigoje 2 metu vaikas jau samoningas. O vat nakti tai dedu sauskelnes, nes silpn pusle ir be ju buna slapia lova (taip jau 1.5 menesio)
Mums jau greit treji... i puoda pradejom daryt nuo 2 m. taciau naktimis iki siol vis dar miegam su pampersais, nes nakti labai dau geriam
Kristina-Dimka
2008 04 21, 10:15
sveikutes mamos,noriu truputy pasigirti mes jau darom ant puoduko ir prasomes kai norim  vis sysiodavo kur pasitaikydavo o viena diena eme ir pradejo daryt ir prasytis ne is sio ne is to bet labai dziaugiuosi
kvaxiux:)
2008 04 21, 16:18
sweikos, mamytes. as naujoke siame forume, bet galiu savo patirtimi pasidalinti  mano dukrytei dbr 2,5 men kazkur ir pampaersu jau tikrai seniai pamirsom  o su puodu draugauti pradejom nuo 6 men. o nuoi metu is vis jokiu pampersu nebedejau, o visur kartu vaziavo puodas  is pradziu sunkiai besuprato, kda cia reikia pasiparsyti sysiu, bet dbr jau ir nakti nebedaro ir gana seniai kantrybes ir sekmes jums
Eva 777
2008 04 23, 13:24
satyrra
2008 04 26, 17:23
Va siuo reikalu tai noreciau pasidziaugti, dukra nuo 1.7m daro i puoda, i lovyte nesisioja visai  , o pradzia buvo tokia, kad vasara pora dienu po namus palakste be pamperso nuoga, issigando kas cia per kojytes bega, parodziau kad ten ir ten reikia daryti, ziuriu ir savom akim netikiu, po dvieju dienu pati puldavo begti prie puodo, gal ir ne visada suspedavo, bet va tada ir puodas tapo musu draugu.
Na o mes jau ne tik į puodą darom dieną, bet ir prašosi jau  . Ir lauke jau nevaro tiesiai į kelnes - pakenčia. Ir naktį dažniausiai išmiega sausu pampersu  . Va kokie mes šaunuoliai  . Pasiekimai per mėnesį pratinimo
lauryzi
2008 05 02, 09:57
QUOTE(Kuzia @ 2008 04 30, 14:33) Na o mes jau ne tik į puodą darom dieną, bet ir prašosi jau  . Ir lauke jau nevaro tiesiai į kelnes - pakenčia. Ir naktį dažniausiai išmiega sausu pampersu  . Va kokie mes šaunuoliai  . Pasiekimai per mėnesį pratinimo  Tai prasom pasidalinti, kokie ta "pratinimo menesi" veiksmai buvo, kad rezultatas toks stulbinantis ir greitas
blueyes
2008 05 05, 14:51
QUOTE(Anuziene @ 2008 01 22, 14:43) Musu dukryte pradejo prashytis ant puoduko budama 1,7 m. Kazkur nuo 1,6 m. pradedavom diena nuo to, kad tik atsimerkus jai sodindavau ant puoduko, o diena leisdavau vaiksciuoti jai be Pampers, puoduka pastaciau matomoj vietoj kambary, kad jai uz akiu uzkliutu  ir laikas nuo kaiko klausdavau, ar nori ant puoduko... arba sakydavau, kad laikas pasedeti ant puoduko  Priesh miegeli vel ant puoduko atsisesdavo. Dienos miego metu ir nakti Pampers dedavau iki 1,11 m., o dabar jau nebenaudojam jokiu sauskelniu VALIOOOO o kaip nuosauskelniu nakti atpratinot?mano jau nebenesioja dienomis o vat nakti...didele merga jau o vis dar su pampiu...
dangausvaivorykste
2008 05 05, 14:56
QUOTE(lauryzi @ 2008 05 02, 10:57) Tai kad rašiau jau
dangausvaivorykste
2008 05 06, 07:20
Na ir as vis dabar cia pasirodysiu ir vis parasysiu savo dienom,naktim jau be pamperso o dabar dar vienas etapas----lauke be pamperso-----bet sunku  uzsizaidzia su vaikais ir pamirsta ir ziurek jau slapios kelnes,,,,oi kaip jus mamytes lauke vaikus pratinote be pampersu nes nebezinau,,,,,,,,
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 05 06, 08:20) Na ir as vis dabar cia pasirodysiu ir vis parasysiu savo dienom,naktim jau be pamperso o dabar dar vienas etapas----lauke be pamperso-----bet sunku  uzsizaidzia su vaikais ir pamirsta ir ziurek jau slapios kelnes,,,,oi kaip jus mamytes lauke vaikus pratinote be pampersu nes nebezinau,,,,,,,,  Kad taip nebūt visai visai šlapias kai privarydavo kelnes, maudavau laukan ceratinius triusikus su merliuku viduj. Dabar lauke kažkaip nebesisioja  . Sako "kaku kaku" , kas reiškia laikas ant puodo  , bet pakenčia kol pareinam namo  .
dangausvaivorykste
2008 05 06, 19:58
Na siandien lauke tik viena syki prisisiojo i kelnes o kitus kartus mes padarydavome ir kelnytes likdavo sausos,,,,,Na vis bandysim bandysim ir tikiuosi greit busime be pampersu,,,,
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 05 06, 20:58) Na siandien lauke tik viena syki prisisiojo i kelnes o kitus kartus mes padarydavome ir kelnytes likdavo sausos,,,,,Na vis bandysim bandysim ir tikiuosi greit busime be pampersu,,,,  Sėkmės
dangausvaivorykste
2008 05 07, 09:48
QUOTE(Kuzia @ 2008 05 06, 20:04) Sėkmės 
lauryzi
2008 05 07, 14:21
Kaip jums visoms pavydziu jau padarius toki darbeli....  Maniske vel susirgo, tai pratinimas ant puoduko vel nusitesia....  Sergant labai sunku kazka naujo ivedinet.....
dangausvaivorykste
2008 05 07, 15:12
QUOTE(lauryzi @ 2008 05 07, 12:21) Kaip jums visoms pavydziu jau padarius toki darbeli....  Maniske vel susirgo, tai pratinimas ant puoduko vel nusitesia....  Sergant labai sunku kazka naujo ivedinet.....  Tai jums tik galim palinketi sveikatytes----SVEIKITE----,o seip tai dar yra laiko mazute tavo mergyte mes tik nuo 1,7men ant puodo sedejome,,,,o dabar kits etapas lauke be pamperso oi zinokite sunku jei nesuspeji ir ziurek kelnes jau slapios Net nebezinau kaip cia jam ideti i galvyte kad lauke reikia prasytis kai nori sysiuka Na bet vis einame be pampersu ir ziuresim gal prades prasyti,,,
lauryzi
2008 05 07, 22:03
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 05 07, 16:12) Tai jums tik galim palinketi sveikatytes----SVEIKITE----,o seip tai dar yra laiko mazute tavo mergyte mes tik nuo 1,7men ant puodo sedejome,,,,o dabar kits etapas lauke be pamperso oi zinokite sunku jei nesuspeji ir ziurek kelnes jau slapios Net nebezinau kaip cia jam ideti i galvyte kad lauke reikia prasytis kai nori sysiuka Na bet vis einame be pampersu ir ziuresim gal prades prasyti,,, Dekui uz palaikyma...  O Jums dideliausios sekmes bunant laukutyje
Sveiki,mes ir jungiames i jusu buri.Mano mazytei jau 1,8men.ir tikrai jau laikas atsisakyt pamperso.Anksciau bandziau pratint, bet s...gavosi, ji su puodu zaizdavo, bet sedet  .Dabar kai pas mus atsilo, nuemaiu pampersa,diena laksto be jo,jie prisisisioja tuoj atbega ir sako pipy,ir tempai giedrutes i apacia, supranta kas yra kaka ir sysius, tik nesipraso ir pasodinus nieko nedaro, jei pagaunu stenint, pasodinu ant puodo ir man nieko nedaro, kai atsistojam uzsiamunam kelnytes tada padaro.  Einam i lauka su pampersu, bet greit isvyskiu i kempinga atostogaut, ten sakiau lakstys be jo.Tik kazi kaip jai paaiskint,kad reik prasytis.Sodinu kai tik atsikelia,pries miega,pavalgius, bet nieko.Jei nieko nepadere, vis tiek ima puoda nesa plaut  Kartais ir taip pasodinu, vis klausiu ar nori, ji vis man atsako ne.Nebezianu ka ir bedaryt.
donabraskita
2008 05 08, 23:29
nesuprantu mamytes, kam jus kankinat savo vaikucius ir neduodat ramybes nei sau nei mazyliui?  kai ateis laikas vaikutis be jokiu asaru bei nervu atsisakys sauskelniu pats! kaip pavyzdziui padare mano berniukas, tiesiog atejo ir pasake :mamyte noriu trusikeliu, man pampersas jau nebepatinka  ir buvom visi laimingi nes kuo maziau klausau tu nesamoniu kaip : va ar ne laikas jau atpratinti nuo pampersu? ar ne per didelis jau su sosyte vaikscioti? kodel tu neduodi vaikui saldainiu? ir t.t. tai patikekit tuo geriau buna mums trims, nes tik vaikas pats zino kada jam nereikes jo megstamos sosytes ir ne daktare nuspres kad jau nuo 6 men kudikiui reikai duoti mesytes, kurios jis didesnis paragaves vis tiek nepamego  mamytes jus pacios geriau isiklausykit i savo mazyli ir pamatysit ko jam kada geriausiai reikia ir ko dar ne
dangausvaivorykste
2008 05 09, 06:55
QUOTE(donabraskita @ 2008 05 08, 21:29) nesuprantu mamytes, kam jus kankinat savo vaikucius ir neduodat ramybes nei sau nei mazyliui?  kai ateis laikas vaikutis be jokiu asaru bei nervu atsisakys sauskelniu pats! kaip pavyzdziui padare mano berniukas, tiesiog atejo ir pasake :mamyte noriu trusikeliu, man pampersas jau nebepatinka  ir buvom visi laimingi nes kuo maziau klausau tu nesamoniu kaip : va ar ne laikas jau atpratinti nuo pampersu? ar ne per didelis jau su sosyte vaikscioti? kodel tu neduodi vaikui saldainiu? ir t.t. tai patikekit tuo geriau buna mums trims, nes tik vaikas pats zino kada jam nereikes jo megstamos sosytes ir ne daktare nuspres kad jau nuo 6 men kudikiui reikai duoti mesytes, kurios jis didesnis paragaves vis tiek nepamego  mamytes jus pacios geriau isiklausykit i savo mazyli ir pamatysit ko jam kada geriausiai reikia ir ko dar ne  Tai tau pasiseke kad tu turi toki vaika kuris tau pasake kad nori triusikeliu  ,nes ne kiekvienas vaikas taip padaro,o laukti kol vaikui bus 3-4metukai ir jis supras kad jam reikia triusikeliu  na nepyk bet tavo taktika man juokinga  .Kiekvienam vaikui savo kada pradeda vaikscioti,kalbeti,bet nuo pampersu reikia vaika atpratineti,kaip ir nuo soskes ir bonkutes su sokske O as atpratineju nuo pampersu iki siol gan puikiai sekasi ir tikiuosijau ir lauke isbusime be ju O visoms sekmes ir kantrybes
QUOTE(donabraskita @ 2008 05 09, 00:29) nesuprantu mamytes, kam jus kankinat savo vaikucius ir neduodat ramybes nei sau nei mazyliui?  kai ateis laikas vaikutis be jokiu asaru bei nervu atsisakys sauskelniu pats! kaip pavyzdziui padare mano berniukas, tiesiog atejo ir pasake :mamyte noriu trusikeliu, man pampersas jau nebepatinka  ir buvom visi laimingi nes kuo maziau klausau tu nesamoniu kaip : va ar ne laikas jau atpratinti nuo pampersu? ar ne per didelis jau su sosyte vaikscioti? kodel tu neduodi vaikui saldainiu? ir t.t. tai patikekit tuo geriau buna mums trims, nes tik vaikas pats zino kada jam nereikes jo megstamos sosytes ir ne daktare nuspres kad jau nuo 6 men kudikiui reikai duoti mesytes, kurios jis didesnis paragaves vis tiek nepamego  mamytes jus pacios geriau isiklausykit i savo mazyli ir pamatysit ko jam kada geriausiai reikia ir ko dar ne  Nu pardon, bet sutinku tik kad viskam savas laikas. Soskė kenkia ne dėl estetinio vaizdo - tik padidėja tikimybė, kad vaikas turės logopedinių problemų. O ir su sauskelnėm būt yra įprotis, nes vaikas ilgą laiką su jom buvęs nelabai moka būt be jų. Tam mes ir padedam vaikui atsižvelgiant į jo brandumą atsisakyt bumbulo myžalų tarp kojų  .
linamask
2008 05 09, 08:53
QUOTE(donabraskita @ 2008 05 09, 00:29) nesuprantu mamytes, kam jus kankinat savo vaikucius ir neduodat ramybes nei sau nei mazyliui?  kai ateis laikas vaikutis be jokiu asaru bei nervu atsisakys sauskelniu pats! kaip pavyzdziui padare mano berniukas, tiesiog atejo ir pasake :mamyte noriu trusikeliu, man pampersas jau nebepatinka  ir buvom visi laimingi nes kuo maziau klausau tu nesamoniu kaip : va ar ne laikas jau atpratinti nuo pampersu? ar ne per didelis jau su sosyte vaikscioti? kodel tu neduodi vaikui saldainiu? ir t.t. tai patikekit tuo geriau buna mums trims, nes tik vaikas pats zino kada jam nereikes jo megstamos sosytes ir ne daktare nuspres kad jau nuo 6 men kudikiui reikai duoti mesytes, kurios jis didesnis paragaves vis tiek nepamego  mamytes jus pacios geriau isiklausykit i savo mazyli ir pamatysit ko jam kada geriausiai reikia ir ko dar ne  As nesutinku, juk taip laukdamos, neaisku kiek laukt turesim. Paklauskim savo mamu, kada mes ant puodo sedet ismokom. Man mama sake, kad as jau per pirmaji gimtadieni pati puoda atsinesiau (ta metalini, salta, brrr...), tik dar kelniu pati nusimaut nemokejau. O dabar literatura raso, kad vaikas "subresta" mokytis siam reikalui tik mazdaug 1,5metu sulaukes, tai taip suprast, kad mes anksciau subresdavom, jei anksciau ismokom ant puodo sest? Nezinau kaip pavyks, bet as savo mazyli bandysiu pratint anksciau nei raso literaturoje...
Gal kas susidure su problema kai vaikas jau atprates diena nuo sauskelniu vel pradejo sysiot i kelnes. Zodziu arba nenori arba pamirsta prasytis. Nors didelio reikalio pasipraso
QUOTE(T.A.K. @ 2008 05 09, 10:53) Gal kas susidure su problema kai vaikas jau atprates diena nuo sauskelniu vel pradejo sysiot i kelnes. Zodziu arba nenori arba pamirsta prasytis. Nors didelio reikalio pasipraso  Ar negalėtų būt psichologinė problema  ?
QUOTE(Kuzia @ 2008 05 09, 10:55) Ar negalėtų būt psichologinė problema  ? ? Nemusta, netraumuota o tik tai kad senelis pora kartu ilgiau palaike sauskelniuose lauke ir vel priprato sysiot i kelnes nes taip lengviau ir patogiau, nereikia prasyt ir kelniu nusimaut?
NA as nemanau,kad reikia laukt kol vaikas ateis ir pasiprasys pats triusikeliu.Taip galima ir 5metu sulaukt.Gerai,jei vaikas susipranta anksti, o jei ne?  Mano dukrytei bus greit 2metukai, bet dar nekalba, pora zodeliu sako, kol ismoks kalbet aties ir 3metukai,musu seima dvikalbe.Kol ji man ateistu ir paskytu noriu triusikeliu,kazi kiek metu mes butumem?O mano mazylei,labai patinka be pamperso,pastebejau,kad su pampersu jos uzpakaliukas pradejo sust,tad uzdet pampersa nera taip lengva,bando ji visaip nuplest.Tad manau mums pats laikas atprast nuo ju! T.A.K.manau jei vaikutis jau moka pasiprasyt tai gal ir lauke be pamberso bukit.
QUOTE(T.A.K. @ 2008 05 09, 13:04) ? Nemusta, netraumuota o tik tai kad senelis pora kartu ilgiau palaike sauskelniuose lauke ir vel priprato sysiot i kelnes nes taip lengviau ir patogiau, nereikia prasyt ir kelniu nusimaut? Kam iškart taip žiauriai  . Sakau, gal lopšelį pradėjo lankyt, gal tu į darbą išėjai, nu kažką tokio minty turėjau
QUOTE(Kuzia @ 2008 05 09, 14:28) Kam iškart taip žiauriai  . Sakau, gal lopšelį pradėjo lankyt, gal tu į darbą išėjai, nu kažką tokio minty turėjau  Ne, as ziauriai nenorejau  O is visu tavo isvardintu priezasciu nei viena netinka-priziurima idealiai senelio, i darba as isejau kai ji buvo 5 menesiu (ji nuo 8 menesiuku darydavo sodinama i puoduka be jokiui riksmu i t.t.) Aa spelioju kad visgi cia suvaidino tai kad ilgiau pora kartu pabuvo lauke zu pampersu. Nes siaip as pati ja veduosi be sauskelnu, nebent jau labai ilgam einam kazkur ir zinau kad nebus galimybes atlikt reikalu ant klozeto, nes mes puoduko atsisakem pries Naujuosius ir viska sutvarkom suaugusiai ir nebandyk kitaip Reikes turbut apsisarvuot kantrybe ir pratint is pradziu viska-kas 15 minuciu sodint sisiu
lauryzi
2008 05 09, 15:39
salvadore
2008 05 09, 15:57
as irgi manau, kad laukti nereikia. taciau, kiekvienam vaikui skirtingai. Prie puodo pradejau pratinti anksti, taciau prasytis pradejo 2 metu. savaite buvo pereinamasis periodas - pasakiau, kad pampersams sakome atia ir pradedame draugauti su puoduku. Nesklandumu buvo, ir veliau dar pasitaikydavo avariju. Taciau, galvoju jeigu nebuciau emusi ryztingai ir pasakiusi viskas - reikia atsisakyti pampersu, tai vaikas nezina kada butu sugalvojes.
dangausvaivorykste
2008 05 09, 22:14
vaivos juosta
2008 05 10, 12:57
Mums buvo 2,2 metų, kai išsišiepusi iki ausų pati atsinešė puodą ir pasakė "sssssssss". Pasodinau, padarė - akys va tokios  . Ir dabar jau puodas draugas. Bet iki tol visi bandymai baigdavosi rėkimu, pykimu. Dieną laikydavau be pamperso, jausdavo kada nori sysiuko, nubėga į kambarį, pasiima pampersą, skuodžia atga prie manęs, griūna ant grindų - kojas žergtai - mama, dėk  . Nešu puodą, nešu ant klozeto - tik išsiriečia visa atbulai ir nedaro. Prisidėdavo tą pampersą sau tarp kojų, prisisioja, nuneša išmest ir toliau žaidžia. Ir taip 2 mėnesius. Dabar papsių maišas paslėptas, dedu tik nakčiai ar prieš ilgesnę kelionę.
lauryzi
2008 05 10, 14:29
dangausvaivorykste
2008 05 10, 14:54
QUOTE(lauryzi @ 2008 05 10, 12:29) Bet kaip man suneliui ideti i jo maza grazia galvyte kad reikia sakyti,kad nori sysiuka,,,,nebezinau ir taip sakau ir kitaip jis manes nesipraso o as turiu ji stebeti kada jis nori,,,na gal dar prades prasyti? Namie jokiu problemu jis pats nusiima kelnes atsiseda padaro o lauke
pritariu. shtai musu vyresnioji labai ramiai atsisake pampersu apie 1,5 metu budama (labai padejo darzhelis). O mazhoji "nepasirashe" gyventi be pampersu iki liko trys savaites iki triju metuku (visi ykalbinejimai buvo nieko verti- "man nereiks pamperso kai ash busiu didele, kaip sese", "Man nereiks pamperso, kai man bus septyni (sheshi, ashtuoni, devyni) metai", " ar jus nesuprantat, kad ash dar mazhyte"). O viena diena pasysino y puoda- pagyrem (nepuolem giedot diterambu, bet ramiai pagyrem po karta)... Ir viskas- pampersas (mes juos dar dedam, nes reikia ishnaudoti) buna shlapias tik kas trechia nakty. O ant puodo pasiprashe jau kelis kart ir vidury nakties- taip tingejosi varyt y toleta- juk su pampersu miegojo, negi sunku pasysint "po senovei". Visada laikausi principo, kad vaikai protingesni uzh tevus- pakoreguoti ju gyvenima reikia, tachiau ne "tetu" klausant- "tai jus dar su pampersu? tokia didele juk..."- nei chia ju, nei chia mano reikalas- patinka vaikui- lai neshioja (nors pats jau buvau pradejes parintis- vaikui beveik trys metai, o su pampersu- gerai, kad parkes nepradejo lauk lysti)... QUOTE(donabraskita @ 2008 05 08, 23:29) nesuprantu mamytes, kam jus kankinat savo vaikucius ir neduodat ramybes nei sau nei mazyliui?  kai ateis laikas vaikutis be jokiu asaru bei nervu atsisakys sauskelniu pats! kaip pavyzdziui padare mano berniukas, tiesiog atejo ir pasake :mamyte noriu trusikeliu, man pampersas jau nebepatinka  ir buvom visi laimingi nes kuo maziau klausau tu nesamoniu kaip : va ar ne laikas jau atpratinti nuo pampersu? ar ne per didelis ...
lauryzi
2008 05 12, 15:22
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 05 10, 15:54) Bet kaip man suneliui ideti i jo maza grazia galvyte kad reikia sakyti,kad nori sysiuka,,,,nebezinau ir taip sakau ir kitaip jis manes nesipraso o as turiu ji stebeti kada jis nori,,,na gal dar prades prasyti? Namie jokiu problemu jis pats nusiima kelnes atsiseda padaro o lauke  Zinoma kad prades prasytis...  Kolkas dziaukites kad namie sausuciai vaikstot...  Lauke gal tiesiog uzsizaidzia...
Galiu pasidziaugt- kelias dienas dazniau sodinau ant klozeto tai ir rajtuzai buvo sausi. Pradejom viska nuo pradziu
dangausvaivorykste
2008 05 13, 14:49
QUOTE(lauryzi @ 2008 05 12, 13:22) Zinoma kad prades prasytis...  Kolkas dziaukites kad namie sausuciai vaikstot...  Lauke gal tiesiog uzsizaidzia...  Tai namie mes jau seniai sausuciai vaikstome bet lauke dar avariju buna bet jau reciau reciau,nes sunelis isigudrini jis nesako nei sysiu,nei kaku,o paima rankute ir vedasi kur toleliau nuo visu leliu ir tada jau galima suprast kad nori sysia  . O noretusi kad jau sneketu ir pasakytu ko nori,,,nes musu mazai ka sneka dar,,,,
lauryzi
2008 05 16, 15:56
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 05 13, 15:49) Tai namie mes jau seniai sausuciai vaikstome bet lauke dar avariju buna bet jau reciau reciau,nes sunelis isigudrini jis nesako nei sysiu,nei kaku,o paima rankute ir vedasi kur toleliau nuo visu leliu ir tada jau galima suprast kad nori sysia  . O noretusi kad jau sneketu ir pasakytu ko nori,,,nes musu mazai ka sneka dar,,,, Mano berniukas irgi pradejo veliau kalbeti. Budamas dvieju metuku tepasakydavo kelis zodelius, sakinio dar nesuregzdavo...  Viskam savas laikas
QUOTE(lauryzi @ 2008 05 16, 17:56) Mano berniukas irgi pradejo veliau kalbeti. Budamas dvieju metuku tepasakydavo kelis zodelius, sakinio dar nesuregzdavo...  Viskam savas laikas  maniskiiui du metukai ir nenori dar draugaut su puoduku kai laksto be pamperso ir prisislapina atbega rodo,kad nuimciau ir toliau laksto patenkintas nuogu uzpakaliu tai jo nuogumu neisgasdinsi,bandau ir pabart sakau kad ant zems negalima daryt i puoduka reikia ,bet jis tik sypsosi ant puodo pasedi pora minuciu ir bega,bandziau ir sokolaadais viliot ir zaisliukais ne ir viskas na tikiuosi per vasara nors kiek su puodu susidraugausim as ir manau ,kad su tais kurie nemazai sneka lengviau susitart,o maniskis dar tik keleta zodziu surezga
dangausvaivorykste
2008 05 18, 14:02
lavista
2008 05 18, 22:25
QUOTE(Anota @ 2008 05 18, 13:20) maniskiiui du metukai ir nenori dar draugaut su puoduku kai laksto be pamperso ir prisislapina atbega rodo,kad nuimciau ir toliau laksto patenkintas nuogu uzpakaliu tai jo nuogumu neisgasdinsi,bandau ir pabart sakau kad ant zems negalima daryt i puoduka reikia ,bet jis tik sypsosi ant puodo pasedi pora minuciu ir bega,bandziau ir sokolaadais viliot ir zaisliukais ne ir viskas na tikiuosi per vasara nors kiek su puodu susidraugausim as ir manau ,kad su tais kurie nemazai sneka lengviau susitart,o maniskis dar tik keleta zodziu surezga  sveikinu  mes dar vargstam, nors jau 2 m. ir beveik 4 men. didelis i puoduka niekaip nepasidaro todel reikia pampersiuko siam reikalui. skaiciau kitoj temoj kad tai isaugama. bet su kalbejimu tai tikrai tai nieko bendro neturi  maniske ilgiausius elerascius dvieju metuku jau deklamuodavo
lauryzi
2008 05 19, 14:21
QUOTE(lavista @ 2008 05 18, 23:25) maniske ilgiausius elerascius dvieju metuku jau deklamuodavo  Ogo, kaip smagu
Pati sau aksakau. Kazkas matomai tuoj dar mazoj galvytei buvo persirikiave nes po dvieju savaiciu vel prasomes  Su musu gygytoja snekejau taip pat patvirtino kad neziurint kad jie prasosi, tai vistiek yra dar labai maziukai ir visko gali but ir ne karta, tai kad nereikia pergyvent nebent butu kiti simptomai ar panasiai. Na musu del visa pikto liepe priduot slapima.
lavista
2008 05 19, 22:32
QUOTE(lauryzi @ 2008 05 19, 16:21) Ogo, kaip smagu  mhm  dvieju metuku mokejo visa ''ar as tau sese nesakiau'' daina (mociute ismokino). Tai budavo labai smagu kai sesta ryto lovoj pradedavo dainuoti '' pasluok kiemeli subatoj, atjos bernelis nedelioj'' bet uztat sauskelnes tebenaudojam dideliems reikalams....
dangausvaivorykste
2008 05 20, 14:11
|
|