QUOTE(lauryzi @ 2008 01 29, 13:36)
Maniskiui 2.5m,jau virs savaites be sauskelniu,miegui ir jei ilgam i lauka dar dedu,pradejau sodint anksti,bet kadangi gime sesyte tai tie reikalai visai nejudejo priekin.O daba uzteko 3 dienu su triusikiukais,pajuto kaip nekaifas slapiam vaiksciot ir dabar jokiu avariju,prasosi tvarkingai.
QUOTE(romanciuke @ 2008 01 29, 12:18) niu o jus mamytes nebijot kad nepasaltu kojyciu maziukai kai pasisioja? as cia kazkokia dena irgi bandziau tai per 20 minuciu sugebejo 3 kelnes prisisiot, tai kad paziurejau kad jau greit ir kuo maut nebeturesiu, gi geru nesinori maut kad susisiotu... Nu jo man taip buvo nutike kad karta visa diena buvo be pamperso sysiu vis prisidarydavo nors apmauni kojnytes atrodo kojytes siltos ar petkelnes uzmauni vis tiek kai pamaciau tai kojos buvo nuo sysiuko ledines ir kita diena temperatura uzkilo iki 38.5.
Gal aš čia neprotingai su savo klausimu atrodysiu, bet vistiek paklausiu...
QUOTE(Kaliopė @ 2008 01 29, 20:43) Gal aš čia neprotingai su savo klausimu atrodysiu, bet vistiek paklausiu... As valau su dregna servetele Pampers, bet manau reikia pratinti prie popieriaus, yra gi to minsktucio QUOTE(klipenstein @ 2008 01 29, 19:17) Nu jo man taip buvo nutike kad karta visa diena buvo be pamperso sysiu vis prisidarydavo nors apmauni kojnytes atrodo kojytes siltos ar petkelnes uzmauni vis tiek kai pamaciau tai kojos buvo nuo sysiuko ledines ir kita diena temperatura uzkilo iki 38.5. Ziuriu musu pypliu gimtadniai dviem dienom skyriasi QUOTE(Kaliopė @ 2008 01 29, 17:43) Gal aš čia neprotingai su savo klausimu atrodysiu, bet vistiek paklausiu... Kazkaip kai pagalvoju kai pakakoja nesti i vonia prausti nera tikslo juk nera jis issimozojes ar purvinas tai uzpakaliuka nuvalau dregna serveteje,ir vaikui gerai ir man,,,
nu o maniškei mažulei neužilgo metukai sukaks, nuo 10mėn vis po nakties ar pietų miego ant puoduko pasodinu, tai visada padaro mažą arba didelį reikalą
QUOTE(TimbaLimba @ 2008 01 30, 12:44) nu o maniškei mažulei neužilgo metukai sukaks, nuo 10mėn vis po nakties ar pietų miego ant puoduko pasodinu, tai visada padaro mažą arba didelį reikalą Zinoma laikas! Tikros saunuoles mamyte ir dukryte QUOTE(TimbaLimba @ 2008 01 30, 12:44) nu o maniškei mažulei neužilgo metukai sukaks, nuo 10mėn vis po nakties ar pietų miego ant puoduko pasodinu, tai visada padaro mažą arba didelį reikalą As tai manyciau kad dar per maza ji, manau pakankamai uztenka to kad po pietu miego atsiseda ir padaro
del slapiu kelnyciu dabar, na ziurekit pacios..jei namie salata tai aisku geriau nerizikuot, kai pas mumi sildymo metu namie sahara plius 26, tai ir nesunkiai ir nebaisiai viskas vyko..beto kazkaip man tas vaikas visa laik "an akiu" tai is kart matydavau kad jau siusina..
del mazes kuri ssiusiuoja i puoduka, bet dar visai mazute, na ka gi saunuoliai, bet nesidziauk dar labai, nes pas mumi irgi panasiai buvo, draugavom su puodu, o paskui kazkas nutiko, ir i puoda neuzka nedare, kol darze vel nepripratino..nustojo bijot.. po didelio reikalo, valom WC paperiu, o jei jau kazkaip issiteplioja pas ji ten..tai ir po kranu vyras praskalauja..nes kai darze aukletojos normaliai neisvalo uzpakaliuko, tyai pasunta..nors ir be pamperio..nezinau, as visada buvau uz tai, kad geriausiai yra po vandenuku nuskalaut nei servetkas naudot, jos gerai kelyje... nu bet cia kiekvienos mamos reikalas
O musu draugavimo su puoduku istorija tokia. Pradejom ant puodo sedeti nuo 9 men. Viskas vyko sklandziai ir mes ,aisku, nevalingai po miego visada pasisiodavom i ji ir kartais dar pataikydavau, kad "dideli" padarytu. Ir taip 4 men. graziausiai darem i puoda. Tik suejo 1 m.1 men., su lyg ta diena, panele ne is tolo nenorejo sesti ant puodo. As jos ir neverciau. Praejo 10 men. nesedejimo ant puodo. Tik suejo mums 1 m. 11 men. dukryte vel pradejo sestis ant puodo. Ir taip per savaite laiko ji pradejo prasytis "kaku" ir nebedare i kelnes
QUOTE(Rene @ 2008 01 30, 16:22) O musu draugavimo su puoduku istorija tokia. Pradejom ant puodo sedeti nuo 9 men. Viskas vyko sklandziai ir mes ,aisku, nevalingai po miego visada pasisiodavom i ji ir kartais dar pataikydavau, kad "dideli" padarytu. Ir taip 4 men. graziausiai darem i puoda. Tik suejo 1 m.1 men., su lyg ta diena, panele ne is tolo nenorejo sesti ant puodo. As jos ir neverciau. Praejo 10 men. nesedejimo ant puodo. Tik suejo mums 1 m. 11 men. dukryte vel pradejo sestis ant puodo. Ir taip per savaite laiko ji pradejo prasytis "kaku" ir nebedare i kelnes Grazi istorija su dar grazesne pabaiga QUOTE(minimaus @ 2008 01 30, 13:26) As tai manyciau kad dar per maza ji, manau pakankamai uztenka to kad po pietu miego atsiseda ir padaro bet kai mus mamos be sauskelniu augino, metu budamos jau pilnai viska i puoduka darem, ar ne?
tai pasimečiau dbr..
QUOTE(TimbaLimba @ 2008 01 30, 19:52) tai pasimečiau dbr.. Tai savo "Valentiniukei" kelnytes uzmausi ir nedarys bet kur.
Tikrai ne per anksti juolab, kad vaikutis neverkia ir pats sėdasi. O jei nebepratinsit greit tai pamirš. Sekmės jums
Ir suprantu tas mamas kurių vaikučiai verkia, tuomet reiktų pertrauką padaryt. Kiekvienam savo laikas Papildyta: Mes jau atrodo tvarkingai darėm, bet tik pamperį uždedi einant į lauką ir pamiršta, grįžus namo, ant puodo prašytis QUOTE(TimbaLimba @ 2008 01 30, 19:52) tai pasimečiau dbr..
O mes (sunui 1,5 m.) turime kita problema. Numauni kelnytes, pasodini ant puoduko (jis tikrai nera saltas), o jis tuoj pat nuo jo atsistoja, atsitupia salia, arba pabega kur pliku uzpakaliuku ir ant zemes padaro sisiuka. Niekaip nesugebu iteigti, kad tas puodukas yra butent sisiukui. per prievarta gi nepasodinsi, kai pats ne minutes ant jo nesedi...
QUOTE(saulaite77s @ 2007 11 23, 14:58) Mano mažylei beveik 2 metai, bet niekaip nesėda ant puodo. Tik atsisėda ir kelias, o per prievartą nepasodinsi ir gi- klykia. Lėles ant puodo tai sodina. Ir pati sako noriu sysi, atsineša puodą, atsisėda ir iškart stojas ir viskas tuo baigiasi. Pasidalinkite savo patirtimi Dalinuosi patitimi : pirmas vaikas ilgai su pampersu vaiksciojo, gal iki kokiu 2 metu. Antras - buvo paparasciau , tam reikia geros mylincios mociutes. Isveziau as mazaji i kaima ( buvo vasara) grizau po 1 savaite, ir ziuriu maniskis jau pats i puoda daro, jau ir prasosi ... nepatikejau ... po 1 savaites mamos ir klausiu kaip tau taip gavosi ji sodinti, o ji man sako : kantrybes su vaiku reikia, sako atsikelia, sodinu ant puodo ir zaidziu su juo, arba kalbuosi, knygute rodau, sako ir vis aiskinu, kad va sysio einam, ir t.t. Taigi mazasis 1,3 metu jau pats viska dare, net mociute ismokino puoduko turini i klozeta ispilti QUOTE(Labanoriska @ 2008 01 31, 15:40) Dalinuosi patitimi : pirmas vaikas ilgai su pampersu vaiksciojo, gal iki kokiu 2 metu. Antras - buvo paparasciau , tam reikia geros mylincios mociutes. Isveziau as mazaji i kaima ( buvo vasara) grizau po 1 savaite, ir ziuriu maniskis jau pats i puoda daro, jau ir prasosi ... nepatikejau ... po 1 savaites mamos ir klausiu kaip tau taip gavosi ji sodinti, o ji man sako : kantrybes su vaiku reikia, sako atsikelia, sodinu ant puodo ir zaidziu su juo, arba kalbuosi, knygute rodau, sako ir vis aiskinu, kad va sysio einam, ir t.t. Taigi mazasis 1,3 metu jau pats viska dare, net mociute ismokino puoduko turini i klozeta ispilti tikrai močiutės su savo kantrybe stebuklus daro QUOTE(Labanoriska @ 2008 01 31, 12:40) Dalinuosi patitimi : pirmas vaikas ilgai su pampersu vaiksciojo, gal iki kokiu 2 metu. Antras - buvo paparasciau , tam reikia geros mylincios mociutes. Isveziau as mazaji i kaima ( buvo vasara) grizau po 1 savaite, ir ziuriu maniskis jau pats i puoda daro, jau ir prasosi ... nepatikejau ... po 1 savaites mamos ir klausiu kaip tau taip gavosi ji sodinti, o ji man sako : kantrybes su vaiku reikia, sako atsikelia, sodinu ant puodo ir zaidziu su juo, arba kalbuosi, knygute rodau, sako ir vis aiskinu, kad va sysio einam, ir t.t. Taigi mazasis 1,3 metu jau pats viska dare, net mociute ismokino puoduko turini i klozeta ispilti Paskaiciau sia tavo zinute ir taip kazkas gero paliko viduje jog tikrai reikia su vaikuciu kantrybes ir daug ryzto,,,o tavo vaikuciu mociute yra nuostabi Mano irgi jau su puodu draugauja bet ilaukuti dar vedu ir naktim dedu bet tik atsils oras pradesime i laukuti eiti be pamperso ir naktim teks jau pratinti
O aš kol kas dar nepratinu
QUOTE(TimbaLimba @ 2008 01 30, 19:10) chichi vasara lauke visgi geriau triusikiukus uzdet nors prie juros, tai bent jau mes, niekad nededavom Papildyta: Visgi mamos, jei atpratinesit mazius nuo pamperiu, tai darykit tai totaliai, nebedekit nei nakti nei i lauka, taip, teks planuot netolimas keliones,veztis visur kruva atsarginiu rubeliu, netoli eit nuo namu, vvisur tiest neperslampamus paklodelius..nu bet nors vaiko nesupainiosit, kodel kartais galima, o kita kart ne.. jau minejau, nakciai ir dienos miegui jei namie migdot, galima gi nusipirkt neperslampamas paklodes.. nu bet paaukojus siek tiek laiko, paskui gi pacios ir laimesit..gal jei dabar dar maziai nesipraso, ir rizikinga lauke apsisiusiot, bet kai bus silciau, nedarykit sitos klaidos, nes turu gyva pvz, vyro brolio vaikui jau 4 metai! blin mergas kabina, o vaiskto su pamperiu dabar va darzely, mazajam uzejo kazkas, net dvi avarijos per diena ivyko, ir viena is ju per pietu miega,, jau maniau bedos prasidejo vel..kad vel nesipraso..aukletojos pasake kad vel pietums des jam pamperi o dar kai ryte ivykus avarijai, paprasiau uzmerkti iki vakaro drabuzelius, kad vakare paimsiu namo iskalbt, pasake kad mums cia draudziama is vis drabuzelius tvarkyti nunesiau as ta neperslampa paklode, o vakarais pasiimu dvokianciu maiselius su rubeliais, kurios paskui ilgai tenka mirkyti, kad kvapa panaikinciau QUOTE(Gyjula @ 2008 01 31, 13:45) O aš kol kas dar nepratinu Tai jus aisku dar labai muzuciai QUOTE(mamavida @ 2008 01 31, 15:39) O mes (sunui 1,5 m.) turime kita problema. Numauni kelnytes, pasodini ant puoduko (jis tikrai nera saltas), o jis tuoj pat nuo jo atsistoja, atsitupia salia, arba pabega kur pliku uzpakaliuku ir ant zemes padaro sisiuka. Niekaip nesugebu iteigti, kad tas puodukas yra butent sisiukui. per prievarta gi nepasodinsi, kai pats ne minutes ant jo nesedi... Pabandyk pasiulyti daryti atsistojusiam, kaip tikram vyrui. Maniskis kitaip ir nedaro
QUOTE(Rene @ 2008 01 30, 16:22)
O musu draugavimo su puoduku istorija tokia. Pradejom ant puodo sedeti nuo 9 men. Viskas vyko sklandziai ir mes ,aisku, nevalingai po miego visada pasisiodavom i ji ir kartais dar pataikydavau, kad "dideli" padarytu. Ir taip 4 men. graziausiai darem i puoda. Tik suejo 1 m.1 men., su lyg ta diena, panele ne is tolo nenorejo sesti ant puodo. As jos ir neverciau. Praejo 10 men. nesedejimo ant puodo. Tik suejo mums 1 m. 11 men. dukryte vel pradejo sestis ant puodo. Ir taip per savaite laiko ji pradejo prasytis "kaku" ir nebedare i kelnes QUOTE (lauryzi @ 2008 01 30, 16:30) Grazi istorija su dar grazesne pabaiga Aciu uz palaikyma QUOTE(Gyjula @ 2008 01 31, 16:45) O aš kol kas dar nepratinu Cia mes jau kelios pavasario laukiam...
o as tai net nezinau kaip vaika i wc nuvest. jis ten persisveria ir tasko vandeneli, rankeles kavalierius plaunasi ir zaislus visus tempia ir meta... bet nei ant puodo nei specialiu dangciu tai ne ish tolo. kol dar pats stotis nemokejo tai sededavo ir nirgzdavo, kol sisiuka padarydavo, bet kai ishmoko pats atsikelti, tai nei sekundes nesedi.
[quote=Kusiuka,2008 01 31, 16:58]
o dar kai ryte ivykus avarijai, paprasiau uzmerkti iki vakaro drabuzelius, kad vakare paimsiu namo iskalbt, pasake kad mums cia draudziama is vis drabuzelius tvarkyti va sitoj situacijoj tai cia priklauso tik aukletojos kaip ji pasielgs. Didysis kai lanke lopsely tai aukletojos visada bent jau nuskalaudavo vandeniu kelnytes, tai ir tai ne taip uzrugdavo, o mazojo aukletojos nelaimei yvykus tik sudeda y maisa ir viskas Gerai tik kad retai tokios bedos jau mus istinka.
[quote=linavisk,2008 02 01, 10:38]
[quote=Kusiuka,2008 01 31, 16:58] o dar kai ryte ivykus avarijai, paprasiau uzmerkti iki vakaro drabuzelius, kad vakare paimsiu namo iskalbt, pasake kad mums cia draudziama is vis drabuzelius tvarkyti va sitoj situacijoj tai cia priklauso tik aukletojos kaip ji pasielgs. Didysis kai lanke lopsely tai aukletojos visada bent jau nuskalaudavo vandeniu kelnytes, tai ir tai ne taip uzrugdavo, o mazojo aukletojos nelaimei yvykus tik sudeda y maisa ir viskas Gerai tik kad retai tokios bedos jau mus istinka. [/quote]
Mums daržely niekas neskalaudavo, įkišdavo į maišą ir tiek. Tai kai parsineši tooookia smarvė, kad nosį užriečia
as saviske prie puodo nuo 9 men pratinau,po truputi,pradzioj zaidimo forma,susipazinom su puodu,su rubais sededavome ir tt.Paskui jau plika siknyte sedejo,kol viena diena nutaikem ir padare sisiuka
As manau kad maniske ant vasaros jau ir prasysis pati,jei ne anksciau
mums jau 13 menesiuku tik va bijom to puoduko ir viskas
mes tai sysiu be problemu patys prasomes jau seniai
QUOTE(bulbita @ 2008 02 01, 19:09) nu jo tada kitkas buna ir manoji nenori sest,bet ir neverciu,o kita kart nieko,sedi ramiakas,kojas sukineja,sneka labai gerai buna kai vaikas anksti susipazines daugiau to puoduko ir nebijo..ale va kaip man ir mano kaiminkai buvo,kad buvo tarpsnis gal apie metukus,kad vel ilgai jis bijojo puodo,dabar mastau,kad greiciausiai puse metu kauke,kai ant jo pasodindavom
nu va, o aš prisišnekėjau...
QUOTE(TimbaLimba @ 2008 02 02, 00:39) nu va, o aš prisišnekėjau... tikriausiai toks metas db QUOTE(TimbaLimba @ 2008 02 02, 00:39) nu va, o aš prisišnekėjau... QUOTE(TimbaLimba @ 2008 02 02, 00:39) nu va, o aš prisišnekėjau... Manau kad tai normalu, mum lygiai taip buvo, bet as ir nesodinau kai nenorejo jis, tai puoda kokiai puse metu tikrai palike buvom, o dabar va vel seda QUOTE(deliKate @ 2008 02 01, 17:29) mes tai sysiu be problemu patys prasomes jau seniai Sisiu prasosi, o kaku niekaip |