Tik pradėjome sėstis ant puodo ir į lauką vedžiau be pampio
QUOTE(Gėlėta @ 2008 08 12, 19:58) Tik pradėjome sėstis ant puodo ir į lauką vedžiau be pampio Šaunuoliai
Labutis,
Skaitau jusu istorijas ir dziaugiuos, kad mes taip paprastai su puodu susidraugavom O del darymo sisiu lauke tai visai nesuku galvos. Jei nori sisiu lauke, tai ir darom ten. Kazkaip bijojau jai liept daryt i pamepri, nes tada jauciu visada darytu. Tik va, kaku tai tik i pamperi. Puodo ne is tolo nenori, bet jauciu, kad susitvarkysim su tuo dar. nenoriu as jos verst ir rikdyti. Sekmes visoms mamytems, o svarbiausia - kantrybes Beje, pats sunkiausias man dalykas buvo tas, kad reikedavo is karto sokti is lovos kartu su ja ir sest ant puodo, o dar taip noredavosi pasnausti Ups, neparasiau, kad manoji greit bus 1,9 men. QUOTE(lukne1 @ 2008 08 12, 21:38) Labutis, 1. Beje, pats sunkiausias man dalykas buvo tas, kad reikedavo is karto sokti is lovos kartu su ja ir sest ant puodo, o dar taip noredavosi pasnausti 2. Ups, neparasiau, kad manoji greit bus 1,9 men. 1. Ačiu dievui man nereik šokti, kadangi auginu gudruti 2. Mes bandėm 1.8 metuko nu nieko neišėjo dzindzilia jam buvo kas ten pas jį bėga ar kapsi
As tai niekad nepamirsiu vaizdelio, kai dar pirmus kartus drauge pratino be pamperio sunu buti. Bega jis, bega per buta, ir kaku daro, ir jam toks sokas, o blemba is kur cia krenta pas mane
Mes jau nuo 2 metuku pamirsome kas yra pampersai,ir darzelyje mums gerai sekesi,jis pasipraso
Tad tik reikia kantrybes ir tikrai turetu viskas but gerai QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 08 13, 15:59) Mes jau nuo 2 metuku pamirsome kas yra pampersai,ir darzelyje mums gerai sekesi,jis pasipraso Tad tik reikia kantrybes ir tikrai turetu viskas but gerai Nuosirdziausi sveikinimai - mes prisijungiam prie jusu komandos
Sveiki, ir mes pagalaiu atsisakem pampersu, dar sunkiai sekasi, bet kaip nors.2 gimtadieni jau sutikom be ju.Dar ir dabar nesipraso,kartais tik, vis turim primint.Dabar ir darzelyje paliksim be pameriu,mat kad ji nesipraso, del to mes bijom,o gal be reikalo?Sunkiai atprato.
Labukas
As taip visom pavydejau, kad kleckiukai nuo 2 metuku ar net anksciau pradejo ant puodo sedet Bet va, ana sekmadieni, sakau einam sysiuku daryt, padarem Tai va, ka norejau pasakyti, kad anksciau labai pergyvenau, kad nenori ant puoduko, bet stengiausi save nuraminti, kad ateis laikas ir panores Tokia musu patirtis Ai, pamirsau pasakyt, kad jam labai patinka klausyti ir stebeti kaip sysiukas bega, kai sedi ant sumazintos uzitazo serijos QUOTE(Shady @ 2008 08 13, 14:59) As tai niekad nepamirsiu vaizdelio, kai dar pirmus kartus drauge pratino be pamperio sunu buti. Bega jis, bega per buta, ir kaku daro, ir jam toks sokas, o blemba is kur cia krenta pas mane Mum da negreit nusimato lakstymas pliku dupciku...Bet pasiskaicius sia tema ryzto daugiau atsiranda
Ir mes pagaliau be pampersu!!!
Mano suneliui 1metai 5menesiai- nepavyksta susidraugauti su puoduku
aisku vieni vaikuciai anksciau, kiti veliau pradeda, bet taip pasiskaicius susidariau ispudi, kad apie 2 metukus jau ateina tas laikas. O as labai kompleksavau, kad saviskes negaliu pasodint iskart rekia ir keliasi nuo puodo, ir puoda ne viena isbandem, ir unitazo dangti, ir veiklos visokios prisigalvodavom. Kazkaip vyresnele priprato be jokiu problemu, pradejau sodint kai tik sedet ismoko, kazkur nuo pusmecio jau tik ubudusia ant uodo uzdedavau, ir be jokiu stresu padarydavo. O maziuke niekaip. Jau dabar beveik pusantru metu, leles ant puodo sodina, sako sisia, bet pati niekaip. Kai paiulau, tik galva purto, sako nea, ir pasislepus kur nors i paperi prikrauna. Arba jei be pamperi, tai biski pasedi, paskui nulipa ir uz keliu zingsniu bala padaro
O musu istorija irgi gan sunki iki 2 metu dare tik i kelnes, nejaute jokio diskomforto, ar didelis reikalas pamperi ar tik prisiusiota, ar triusikeliai slapi buvo visiskai dzin puodas buvo priesas Nr.1 tik pamtes rekdavo, ir net nesedavo, o klykinti ir ivarineti dar didesne puoduko baime buvo beprasmiska, vis darydavom pertraukas ir vel bandydavom pratintis, bet veltui, bet va buvo 2 metai ir savaite kazkur, kai pasodina, bet nenorejo vel sedeti, bet jau bent neverke, taip po pusvalandzio dar pasodinau, ir taip kartojau, kol eme ir pasiusiojo, tada labai gyriau ir plojom it duot "pekis", tai cia ir tapo didziausias paskatinimas, kiekviena karta po pasiusiavimo vis atbegdavo duot "penkis" is pradziu dar nesiprase, reikejo vis sodinti kas kazkiek laiko, greitai pradejo ir prasytis, bet kaku darydavo i kelnes
O mes vis dar su sauskelnem.Ilga laika puodas buvo priesas,klykdavo pasodintas.Darzelyje kazkaip nustojo bijoti puodo,nupirkom klozeto dangti ir po biski pratinames.Siaip diskomforto slapias budamas jis nejaucia,karta kakiais man visas sienas nutapsnojo
Siaip tragedijos dar nematau tame,tik taupumo sumetimais jau butu smagu tu sauskelniu atsikratyti.Nenoreciau, kad iki mokyklos su pampiais vaiksciotu,del savo uzsispyrimo.
Turiu klausimėlį dėl pamperių miegelio metu. Mums dveji, pamperių jau nuo 1,3-1,5 dienos metu nebedevime, bet va miegelio metu dar vis dedu, nes miegodama dar vis daro sysių
mums 1,10 men. namie buname be jo, bet kur einame tai dedames, ir kai miega dar padaro
Laba
jai vaikas pietu miega ismiega sausas nuors kelias dienas reikia pabandit paguldit be pamperio ir kai pabus paruodit mazdaug sausas pobudai o del atsarguos galima vienkartini vysikla padet del viso pikto
Vyresnėlis pats atsinešdavo pampersą ir atsiguldavo iki 2,8metų, o vieną dieną jam pasidarė gėda
mums metai ir beveik 11men o su puoduku vis dar vargstam. nenori jis ten daryt nieko. pasedi, ir stojasi. po to ateina ir rodo kad i kelnes pridares yra. laukiam kada persilausim.
kantrybes mamytems ir nepasiduot. nes kitaip nieko nebus. jei koks kitas budas yra tai prasom i a/z nes kantrybe jau man dingsta
as skaitineju ir galvoju, jei vaikai 2metu budami dar nedaro i puodeli, tai nuo kada jie yra pratinami? siaip idomu... mum dabar beveik 9men ir mes jau pradedam rytais sestis ant puodelio ir tai galvoju kad jau velu, nes esu skaicius kad nuo puses metu, kaip tik pradeda sedet ir reikia bandyt sodinti ant puodelio
[quote=antanina22,2010 02 08, 20:21]
as skaitineju ir galvoju, jei vaikai 2metu budami dar nedaro i puodeli, tai nuo kada jie yra pratinami? siaip idomu... mum dabar beveik 9men ir mes jau pradedam rytais sestis ant puodelio ir tai galvoju kad jau velu, nes esu skaicius kad nuo puses metu, kaip tik pradeda sedet ir reikia bandyt sodinti ant puodelio Man labai idomu ar vaikas pasodintas bent suvokia ka daro?Mano nuomone reikia sodinti tada kai vaikas pats suvokia kad nori sisiu,o tai buna apie 1.5-2m kartais anksciau,bet netikiu kad 6men QUOTE(Perlute @ 2010 02 08, 20:18) Man labai idomu ar vaikas pasodintas bent suvokia ka daro?Mano nuomone reikia sodinti tada kai vaikas pats suvokia kad nori sisiu,o tai buna apie 1.5-2m kartais anksciau,bet netikiu kad 6men Pritariu jūsų nuomonei. Mano panelei metai ir keturi mėnesiai, tačiau vis dar nenori draugauti su puoduku. Šiaip pasėdi kaip ant kėdutės, atsistoja, vėl prašosi pasodinama ir tiek. Bet vis tik dar nesupranta ko aš iš jos noriu. Manau, kad dar ateis tas laikas, tik reikia turėti kantrybės ir išlaukti.. QUOTE(Lukos_mama @ 2009 10 27, 00:37) Laba training pants turi gan ploną sluoksnį, jeigu vaikutis tikrai šlapinasi daug, netiks geriau tokius kaip popolini two size - jie daugiau sugeria ir jas taip pat galima užmauti QUOTE(antanina22 @ 2010 02 08, 18:21) as skaitineju ir galvoju, jei vaikai 2metu budami dar nedaro i puodeli, tai nuo kada jie yra pratinami? siaip idomu... mum dabar beveik 9men ir mes jau pradedam rytais sestis ant puodelio ir tai galvoju kad jau velu, nes esu skaicius kad nuo puses metu, kaip tik pradeda sedet ir reikia bandyt sodinti ant puodelio Mano panelei 1,5 menesiai,ant puoduko pratinames nuo 8 menesiu,bet nieko tai nekeicia,nedaro ir viskas,ryte,po miegelio,jei iskarto pasodinu,tai padaro,bet pati nesipraso,va ir dabar pridare i kelnes kaku
kaip atpratinti nuo sauskelnių naktį? pietų miegui jau senokai nereikia, prieš miegą ir po sėda ant puodo. bet mergytė daug geria, vakarinis ritualas - arbatėlė ir knyga
nusisatyt žadintuvą ir keltis pasodinti ant puodo?
As vaika ant puodo pradejau sodinti nuo 6 men tik po miego. Kas ryt padarydavo kaku, ir taip truko iki 1.3 metu (dabar jai 1.7), po to kazkas pasikeite ir ne labai galejau patataikyt kada nori. Nuo 1.5 pradejau pratinti be sauskelniu, bet nelabai mums pavyksta, tai padaro i puoda, tai i kelnes, kai padarydavo i kelnes tai begdavo su asarom kad padare a-a, po to is vis jai dzin pasidare, kad kelnes slapios. Nors kaku tai sakydavo kad nori, arba jau padares sakydavo. Dabar kazkas pasidare, nieko ne sako kad nori kaku, daro sau ramiai ir vaiksto patenkinta
Nuo pampersų atsipratinom, kai sūnelii buvo apie 1,7 metukų.Pradėjom nebesidėti pampersiukų namuose pavasari, kai atšilo, kad sušlapus kelnytėms nesusirgtų.Dažnai sodindavau ant puoduko, jei pridarydavo į kelnytes, gėdindavau, kad negražu, taip po truputį ir atsipratinom
QUOTE(barbarisa @ 2010 02 27, 12:56) Nuo pampersų atsipratinom, kai sūnelii buvo apie 1,7 metukų.Pradėjom nebesidėti pampersiukų namuose pavasari, kai atšilo, kad sušlapus kelnytėms nesusirgtų.Dažnai sodindavau ant puoduko, jei pridarydavo į kelnytes, gėdindavau, kad negražu, taip po truputį ir atsipratinom Na taip, as irgi palauksiu kol atsils, kad rubus laukia greiciau galima butu dziovinti.
Kaip mes pripratome prie puoduko ir "nugalėjome" sauskelnes būdami 3 metų
Na, aš labai labai pergyvenau, kad mano mažius nei daro, nei prašosi ant puodo. Jau buvau praradusi viltį. BET PAGALIAU O mokinti pradėjau anksti... Jau 7 mėn. turėjome puoduką - darė abu reikaliukus kiekvieną rytą ir po pietų miegelio maždaug iki 11 mėn. O paskui - kažkas atsitiko - prasidėjo basiausi rėkimai, rietimaisi atgal, kai sodinome... O miega be sauskelnių nuo 2 metų. Tik iš ryto tekdavo iki 3 metų mauti sauskelnes, nes kaip sakiau, nei sėsdavosi, nei prašydavosi arba sėsdavosi ir nieko nepadarydavo tol, kol sauskelnių neužmaudavau. Labai labai retai naktį ištikdavo bėda. Ką padarysi - kentėjo čiužinys, bet vaiko juk amžiais nešutinsi su pampersais. Taigi, mamytės. Būkite kantrios. Nes tik kantrybė padeda. Ir nebarkite vaikučių, jei jie padaro į kelnytes. Tiesa, dar nepasakiau vieno dalyko. Artėjant 3 gimtadieniui, kad pradėtų sėstis ant puoduko, mes jį paskatindavome saldainiu. Labai bijojau, kad nepripratinčiau tik tokiu būdu sėstis. Bet teko bendrauti net su psichologe ir ji mane nuramino, sakė, tikrai nepripras. Ir taip yra. dabar nebereikia nė saldainių. Nors dar ir dabar kartais pagyrę duodame hematogeno, kurį vadiname "šokoladu". Visai neseniai ryte pabudusį reikėdavo tuoj pat vesti pas puoduką, nes kitaip budavo bėdelė. Jau kelios dienos, kai vaikas pabunda ir šaukia "kaaaaaakūūūūū". vadinasi, jau tikrai jaučia ir suvokia savo reikaliukus. Kitas etapas - kurį jau reiktų pradėti - mokintis eiti į WC. bet vis nesumąstau, nuo ko pradėti
MES IR LAUKIAM KOL ATSILS, NES DABAR ANT PUODUKO NEINA NET PASODINTI, KAZKO TAI BAIDOSI. VA PIRMOJO DUKRYTE JAU NUO KAI SEDET PRADEJO PRATINAU, TAI 9 MEN MES JAU BE PAMPERSU VAIKSCIOJOM.
O SU MAZIKE DZIAUGCIUOSI, JEI VASARELE JAU GALETUMEM SAUSKELNIU NEBEMUVETI
Jau drasiai galime pasisakyti sioj temelej.Mum 2metai ir jau 2men.Pradejom pratinti irgi anksti, gal kokiu 9 men.bet sededavo ir tiek, per kazkuri laika padarydavo sisiuka.Iki darzelio galvojom ismoks.I darza pradejo eiti 1 m.ir 4 men, bet tada visai nustojo ant puodo sestis ir kazka daryti.Viskas baigdavosi asarom ir isterijom dideliausiom.Nu, galutinai apsisprendziau kai 2m.sukako.Paleidau namie lakstyt be pampiu, kadangi slogavo ir i darza neleidom.Pirma diena buvo sokas, kad slapia, atbegdavo didelem akim, antra diena jau buvo tas pats ar slapia ar ne, po kokiu 4d.pradejo verkti jei i kelnytes padarydavo ir iskart ant puodo sestis.Sesdavosi po kelis kartus is eiles, kad tik nepasisiotu, dideli reikala visada padarydavo i puoda, kai tik vel ant jo pradejo sestis, tai siek tiek vargo atkrito.Dabar jau pati papraso, darzelyje nebeprisisioja kelnyciu, bent jau nebeideda slapiu rubeliu.Tai va.
Tik dabar sunkiai susirgom, didele temperatura, daug geriam arbatu, tai kai guli nelabai jaucia kada reikia begt ant puoduko.Guledama pradeda verkt ir viskas aisku...nelaime atsitiko.Sian jau kokis 3 kartus...Tikiuos kad grynai del ligos... Na turbut galiume pasigirti ir pasidziaugti, jau pradejome daryt visus "reikaliukus" ant puodo Dar nakciai dedu pampersa, jau paskutiniu metu rytais buna tuscias, o vakar nakti apie 3 val. prabudo ir paprase si-si. Na gal jau atsisveikinsime su pampersais Mums bus 1.8 m.
saunus patariami reikes ir mum pabandyk kuri nors
o mes vargstam su šiuo reikalu
QUOTE(*jolantab* @ 2010 03 14, 22:28) o mes vargstam su šiuo reikalu Gal dabar vei uzsidek pampersa po kokio men vel pradek pratinti. Mus irgi buvo toks momentas, kad privaridavo i kelnes ir dzin. Uzsidejome pampera ir po keliu savaiciu vel pradejome, ir pavyko
man sunkiai suvokiama kaip vaikai nakti ismiega sausi
Papildyta: QUOTE(Aprile @ 2008 08 12, 23:01) 1. Ačiu dievui man nereik šokti, kadangi auginu gudruti 2. Mes bandėm 1.8 metuko nu nieko neišėjo dzindzilia jam buvo kas ten pas jį bėga ar kapsi maniskis taip pat iki darzelio sesdavosi
Jau visai atsisakem sauskelniu.Tikriausiai paciam vaikui geriausia zinoti kada JAU laikas.
Praeita vasara galvojau tikrai atpratinsiu mazaja net nakti sysiu daryti i lova, bet...Susidraugavom su puodu, viskas normaliai, bet nakti ar miegant vistiek budavo slapios kelnytes.Uztat jau 2 savaites pati nebedaro i kelnytes miegodama.Pora kartu pareiske kad "nenoli parsena"(nenori pamperso), tai nebemovem ir viskas puiku - lovyte sausa
Sveikos. Mes tai labai uzsivelinom su pampersais
Bandziau ir as nuo kokiu 7men pratinti,bet gal nelabai stengiausi ir be to iki 1,5metu pastoviai sirgdavo tai ir issilaikem su pamaperiais iki 3metu
Sveikutes,
Mano patirtis tai tokia. Sūnus be sauskelnių gyvena nuo 1 m. 8 men. o dukra irgi. Kai vaikai patys pradėjo sėdėti tai aš juos vis ant puodo pasodindavau, bet su sūnumi vis pykomės jis bėgdavo nuo to puodo, kaip nuo karšto vandens
nuo 1m ir 1 men pradejau po miego sodinti ant puoduko, o kai atejo vasara - vaikas nuogas namuose begiioja ir svarbiausia puodukas matomoje vaikui vietoje. Tris dienas begiojau su ja kai tik pradeda sisioti , paimu ja ir begam ant puoduko - uzteko. Taip jau nuo 1 m ir 5 men pradejom. Jau senokai be pampersu.
Aš savo dukrą nuo pusantrų metų atpratinau. Nebedėdavau pampersų, dažniau ant puoduko ir priprato po biški.
Mums db 2,4m.ir jau kaip menuo atsisakem pampiu.kai maziausiai ko nors tikiesi,tai ir ivyksta kas nors stebuklingo
Taip,kad laukit tos dienos
Mes nuo pusantru pradejom mokytis be sauskelniu gyvent, kaip tik vasara, silta, tai su triusikeliais lakste po namus. Tik kazkur menesi ju labai daug reikejo, nes vos spejau balutes sluostyt, bet pamazu pamazu pradejo suprasti ka daro ir kur reiketu tai daryti
gal kuri nurodytumete kur rasti tema apie kelnytes-ar sauskelnes atprastukes? mes miegam nakti jau be pamperso bet situacija beviltiska visa patalyne buna slapia o jis nepabunda tai butu zymiai patogiau pakeisti tik kelnytes bet patalyne isliktu sausa
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|