Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pagalba mamai ligoninėj
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Burbulytis
Mamytes, noreciau pasiteirauti jusu, jau patyrusiu, kadangi as dar vaikuciu neturiu, bet nuolat galvoju ir noriu, ir kartu nerimauju. Ar paprasius padeda sesutes ismokti, kaip tvarkytis su leliuku (as kol kas jokio maziuko net ant ranku nelaikius): kaip paimti, maitinti, nuprausti, vystyti (gal dar prirasytumete ir ligonine, kurioj taip buvo, ar nebuvo pagalbos)? Manau, kad daug kas bus savaime, kai pagimdysiu, tik neramu, kol nieko praktiskai dar nesu dariusi, norisi viska daryt gerai, juk tai tavo leliukas. Gal tokia informacija teikia nesciuju kursuose?
Burbulytis
Noreciau paprasyti mamyciu pasidalinti patirtim, nes ir mums, dar negimdziusiom, kyla klausimu ir neramumu del ateities. Ar paprasytos sesutes padeda ismokti pasirupinti maziuku: paimti (man neramu, nes jokio leliuko nesu laikiusi doh.gif )maitinti, vystyti, nuprausti, ir t.t.? Labai butu gerai, jei prirasytumete ir ligonine, kurioj paalbos sulaukete, arba nesulaukete. Dekoju!
jovka
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 13, 23:36)
Mamytes, noreciau pasiteirauti jusu, jau patyrusiu, kadangi as dar vaikuciu neturiu, bet nuolat galvoju ir noriu, ir kartu nerimauju. Ar paprasius padeda sesutes ismokti, kaip tvarkytis su leliuku (as kol kas jokio maziuko net ant ranku nelaikius): kaip paimti, maitinti, nuprausti, vystyti (gal dar prirasytumete ir ligonine, kurioj taip buvo, ar nebuvo pagalbos)? Manau, kad daug kas bus savaime, kai pagimdysiu, tik neramu, kol nieko praktiskai dar nesu dariusi, norisi viska daryt gerai, juk tai tavo leliukas. Gal tokia informacija teikia nesciuju kursuose?
*

Burbulyte, tikrai nepergyvenk kai pagimdysi viskas gausis savime. Zinoma sesutes ligoninej parodo, kaip daryt pirma karta, net kaip pampersa pakeist parodo. (nors jau man taip buvo). Gimdziau Mazylyje. Tiesa pries gimdyma lankiau kursus. Tai gal buvo kiek ir lengviau, nezinau smile.gif
*Bambolina*
Ne, tikrai nepadejo sad.gif Viska turi ismokti pati, padejo man tik mama, mociute ir tetos, o seseliu pagalbos net nesulaukiau, nors apsizliumbus su vaiku vaiksciojau kolidoriais paskui sesute, prasiau, maldavau kad pamokytu maitinti angeleli, kad nukandziojo, oji pasake : - Dabar as uzsiemus, neturiu laiko...
Mona
QUOTE(Bambolina @ 2005 03 14, 11:33)
Ne, tikrai nepadejo sad.gif Viska turi ismokti pati, padejo man tik mama, mociute ir tetos, o seseliu pagalbos net nesulaukiau, nors apsizliumbus su vaiku vaiksciojau kolidoriais paskui sesute, prasiau, maldavau kad pamokytu maitinti angeleli, kad nukandziojo, oji pasake : - Dabar as uzsiemus, neturiu laiko...
*

g.gif g.gif Jei ne paslaptis, tai kur gimdei?
sirse
*

Aš jau norėjau rašyti, kad man mažai padėjo seselės... g.gif blink.gif nu, bet jeigu jau taip su tavimi elgėsi - tai ka gi - mano seselės buvo tiesiog auksinės g.gif
O jei rimtai, tai manau, kad bent jau minimaliai visur seselės padeda. O jeigu vaikas tikrai yra (buvo, bus) laukiamas- tai kaip reikia elgtis su juo- labai greitai pati išmoksi,- na tiesiog širdim pajausi kas jam ir tau yra geriausiai 4u.gif . O ligoninėj man labiausiai padėjo vyras, nes aš vos galėjau išsiropšti iš lovos. O seselės.... g.gif jom nusišvilpti, kad tau bloga- tiesiog TU ESI MAMA ir privalai pati rūpintis savo kūdikiu.
ignasser
*

Kas čia per barbarizmas?! blink.gif
Man KMUK viską parodė, padėjo ir net 2 val. nakties atėjo parodyti kaip užpakalį plauti. blush2.gif
Digliuke
Ir man nieko nepadejo, tik parode viena karta kaip bambyte patvarkyt ir viskas daryk ka nori,tai va. Kaip paskaiciau ir pamaciau kad buna ir geru seseliu
Rucelie
nepergyvenk, ligonineje (bet kurioje manau) tikrai visko pamokys mirksiukas.gif as gimdziau Kaune, antroje ligonineje, viska tikrai parodo, paaiskina, ir apie bambytes prieziura, ir apie prausima leliuko, tik klausk jei ka. tam yra naujagimiu sesutes ir gydytojos, tikrai tave visko pamokys.
Rucelie
man Kaune, antroje ligonineje, viska rode ir padejo. vaikas niekaip papo nemokejo paimt, tai su manim dar po begales laiko terliodavosi sesutes, su mano papu, vis bandydavo vaikiui ikist. rode ir rode ir rode, kuo kantriausiai. ir naktimis, jei reikejo. nu ir personalas ziuriu kai kuriose ligoninese blink.gif
Mona
As gimdziau Mazylyje, tai seseles irgi pakankamai su manim terliojosi, nes mano maze nemokejo kruties paimt, tai beveik kiekviena maitinima sedejo kartu ir teike visokeriopa pagalba smile.gif . Ateidavo ir nakti, tik, aisku, pasikviest reikedavo. O ir siaip labai noriai atsakinejo i mano klausimus, paaiskino, ko nesupratau ar nezinojau thumbup.gif
IddI
Aš irgi buvau prisiklausiusi, kad VGN sesutės labai geros, išmoko ir pervystyti ir pamaitinti vaikiuką. O buvo kažkoks košmaras: numetė vaikus (man atnešė tik kitą dieną, nes buvo komplikacijų) ir turėkit. Mes gulėjom dviese palatoje, tai daug viena kitai padėjom, nes abi pirmą kart gimdėm, abi sunkiai ir iš abiejų buvo paimti vaikiukai nakčiai. TAi tas labai daug ką davė.
Niekas nieko neaiškino ir nemokė, vos ant kojų stovėjau, o vaiką ir nupraust reikėjo ir pakeist pampersą. Vaikas taip nugraužė spienelius, kad jau kitą dieną bemaitindama verkdavau, tai tik tada sesutė teikėsi pažiūrėti kaip aš maitinu ir tepasakė, kad spieneliai dar nekraujuoja ir maitinu lyg ir teisingai. O ištikro, tai dariau viską blogai, todėl ir skaudėjo. Jeigu naktį paspausdavau iškvietimo mygtuką, tai ateidavo jau toookios nepatenkintos... Baisu ir ko prašyt buvo.
MAnau jos visos "lauktuvių" laukdavo, o aš nieko nedaviau, nes nemačiau UŽ KĄ?
PATARIMAS: geriau pati viskuo domėkis ir kuo daugiau žinok, nes už bet kokią pagalbą reikia atsilyginti.
ragnez
man vgn po pirmo gimdymo sesutes tris paras vaika prause, vyste, bambute vale ir viska dare. ash tik zhiurejau ir zhopos nekrutinau. ir zhindyt ishmokino ir viska. po antro - siuncheu visus pagalbininku ant triju raidzhiu ir tvarkeusi pati.
bizyte
as tai svarsciau kur gimdyti, Vilniuje, ar rajono ligoninej ir pasirinkau rajona labiausiai del to, kad ten prieziura super thumbup.gif sesutes lakste kaip turi but, as tik mygtuka paspaudziu, kur palatoj prie lovos yra ir jau prisistato, dare viska ir pampersus keite ir perrenginejo, ir bambute vale, man nebuvo jokio vargo, buvau labai patenkinta 4u.gif nes ir po cezario dar buvau, tai vengiau labai tampytis thumbup.gif zodziu, jokiu problemu ax.gif
LiVo
man pasakyciau, kad padejo minimaliai tos sesutes, tik pagimdzius, ir parvezta i palata keiciau savo zuikai sauskelnes ir pan. o ir siaip info jos suteikia nes tai privaloma, ateina greitakalbe isberia info kaip zirnius ir turek, girdi negirdi dzin. bet jei is tikro tai nelabai man tos ju pagalbos ir patarimu reikejo, nes as nestumo metu daug domejausi, skaiciau, ziurejau ir pan, o i pamokeles specialai nevaiksciojau, nuejau i mano poziuriu svarbiausias, apie gimdyma ir maitinima krutimi, sita tai labai praverte, o sesutes... beje as gimdziau mazyly, bet gal man nepasiseke, opagimdziau ant svenciu... ir savaitgalio smile.gif
Ausyte1
As tai gimdziau VGN. Kazkaip man seseles visai malonios pasirode. Pradzioj tikrai pacios ateidavo ir dukrytei pampersa pakeisdavo, ir uzpakali jai plove...
Kaip maitinti tai nelabai mokino. Parode atsviestu lapu kruva apie naturalu maitinima ir pasake - "asiskaitykite".
Bet as kazkaip nesijauciau apleista, nes kaip ir tos pagalbos nelabai reikejo. Pries gimdyma daug kuo domejausi, ir siaip su kudikiais ne pirma karta susiduriau.
Aisku, tai ne tas pats, kai turi savo mazulka ax.gif
RNT
QUOTE(rakarma @ 2005 03 14, 16:04)
Ir man nieko nepadejo, tik parode viena karta kaip bambyte patvarkyt ir viskas daryk ka nori,tai va. Kaip paskaiciau ir pamaciau kad buna ir geru seseliu
*

na man nei padejo, nei nepadejo. Kazin ar ju darba as galeciau ivardinti padejimu g.gif ?????
Annia
Gimdziau VGN . Seseles visai nieko, tiesiog neturiu su kuo lyginti, galvoju paprasciausiai atliko savo darba. Bet kai iskilo problemu su maitinimu tai nuleido rankas, nepersistenge schmoll.gif
liūtis
Gimdžiau Trakuose. Sesutės paaiškino, kaip valyti bambutę ir pasiūlė pasiskaityti ant sienos kabančią atmintinę apie vaikučio priežiūrą. Paskaičiau, bet pamiršau viską, kol grįžau namo. Labiausiai padėjo sesutė, kuri pirmą mėnesį ateidavo du kart per savaitę - viską parodydavo ir paaiškindavo. Labai džiaugiuosi, kad tenka dar ir dabar bendrauti su žmogum, nuoširdžiai dirbančiu savo darbą smile.gif
Burbulytis
QUOTE(liūtis @ 2005 03 16, 15:39)
Gimdžiau Trakuose. Sesutės paaiškino, kaip valyti bambutę ir pasiūlė pasiskaityti ant sienos kabančią atmintinę apie vaikučio priežiūrą. Paskaičiau, bet pamiršau viską, kol grįžau namo. Labiausiai padėjo sesutė, kuri pirmą mėnesį ateidavo du kart per savaitę - viską parodydavo ir paaiškindavo. Labai džiaugiuosi, kad tenka dar ir dabar bendrauti su žmogum, nuoširdžiai dirbančiu savo darbą smile.gif
*

Dar ir taip buna, kad i namus atvyksta!!!! Cia tai bent! Jauciu, Vilniuj nera tokiu paslaugu?!!!O kokia to kaina? Gal ir Vilniuje zinote tokiu sesuciu? Kaip ieskoti?
Ausyte1
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 16, 19:38)
Dar ir taip buna, kad i namus atvyksta!!!! Cia tai bent! Jauciu, Vilniuj nera tokiu paslaugu?!!!O kokia to kaina? Gal ir Vilniuje zinote tokiu sesuciu? Kaip ieskoti?
*

Be abejo kad ateina! Dar buna taip, kad neateina? Ir cia ne paslauga, cia privalomai jos vaiksto... Iki kol kudikiui sukako menuo tikrai karta per savaite ateidavo. O gydytoja pediatre atvyko is karto kai grizom is ligonines (ta pati bakar ar ant rytojais, nebepamenu).
Burbulytis
QUOTE(Ausyte1 @ 2005 03 16, 19:44)
Be abejo kad ateina! Dar buna taip, kad neateina? Ir cia ne paslauga, cia privalomai jos vaiksto... Iki kol kudikiui sukako menuo tikrai karta per savaite ateidavo. O gydytoja pediatre atvyko is karto kai grizom is ligonines (ta pati bakar ar ant rytojais, nebepamenu).
*

Smagu girdet! Nesistebekit, as niekad nesusidurus su tuo, tai ir nezinau. O tos sesutes vaiksto is poliklinikos ar is ligonines, kur gimdymas buvo?
Mona
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 16, 20:28)
Smagu girdet! Nesistebekit, as niekad nesusidurus su tuo, tai ir nezinau. O tos sesutes vaiksto is poliklinikos ar is ligonines, kur gimdymas buvo?
*

O sesutes vaiksto is tos poliklinikos ar seimos klinikos, kur vaikiukas buna priregistruotas. Musu visa seima prisiregistravus privacioj seimos klinikoj, tai is ten kiekviena savaite atvyksta seimos gydytojas ir sesele.
Giegrute
O man tai idomiausia, ar is viso atvaziuotu i rajona kokia sesute po gimdymo iki vaikiukui sueis 1 menuo, jei siaip prisiregistravusi esu miesto poliklinikoj? Gal kas zinot kaip tokiu atveju reikia elgtis?... HELP smile.gif
lutute

Jei tik kyla koks klausimelis, kartais rodos ir nelabai protingas tikrai geriau kreiptis i naujagimiu skyriaus sesutes. As gimdziau Kaune Mazylyje - tikrai daug padejo ir atsakymais ir naktim kai mano maze klykavo cry.gif Paaiskino ir kaip laikyti, ir kaip pilveliui jei pucia masaziuka daryti, ir kaip prausti, na ir visa kita.
sirse
QUOTE(Giegrute @ 2005 03 17, 10:24)
O man tai idomiausia, ar is viso atvaziuotu i rajona kokia sesute po gimdymo iki vaikiukui sueis 1 menuo, jei siaip prisiregistravusi esu miesto poliklinikoj? Gal kas zinot kaip tokiu atveju reikia elgtis?... HELP smile.gif
*

Iš ligoninės apie vaiko gimimą praneša rajono, kuriame gyveni, poliklinikai. Tada ateina sesutė ir (arba) daktarė, kuriai priklauso pagal tą rajoną priežiūra.
Bent jau pas mane pirmą dieną buvo atėjusi sesutė, apžiūrėjo vaikus, paklausė gal kas neaišku ir t.t., ir dar pasiteiravo ar aš pasiliksiu pas jas prisiregistravusi, ar eisiu į kokią kitą polikliniką, ar pas kitą gydytoją....
Taip kad tave ir tavo kūdikį aplankys vietinė vaikų gydytoja, o paskui jau tavo teisė rinktis, kur registruosi vaiką, svarbu, kad tik gydytoja (pas kurią norėsi registruoti) sutiktų 4u.gif
rosenda
Na o man tai kaip kurios tos sesutes,ir nuo zmogaus priklauso,buvo ir labai geru,bet buvo ir tikru ziezulu doh.gif
Tarena
As gimdziau KMUK, tai nuostabios pasitaike, nors ten isgulejom pora savaitukiu. Kiek keitesi, tik viena nezmogiska buvo, kuriai parodzius kad negaliu maitinti is skausmo, pasiziurejo kaip i kokia kvaile. Sake nieko nera, viskas tvarkoj, taip ir turi buti. O man speneliai kaip su peiliu nurezti budavo, zaizdos gilios, vos i kelnes neprivarydavau.
Taciau kitos padejo susitvarkyti su problema. Ir bambute isvalydavo kasdien, ir apiprausdavo, ir pasverdavo, ir daktariuke plauciukus paklausydavo. Visa tai darydavo kasdien. Parode ir kaip pampersiuka pakeisti pirma karta, kad bambytes nekliudyt. Ateidavo net ir nakti, kai maziukui nuo antibiotiku pilveli pute, jis raitydavosi, o mes jau su mama jo neisgaledavom nuraminti. Kas idomiausia, mano kliackius nurimdavo pas jas ant ranku - tarsi kokia ramybe skleide.

Taip kad tikrai yra geru sesyciu, nusiramink, viska parodys, jei ko nesuprasi - klausk.
Giegrute
QUOTE(sirse @ 2005 03 17, 19:37)
Iš ligoninės apie vaiko gimimą praneša rajono, kuriame gyveni, poliklinikai. Tada ateina sesutė ir (arba) daktarė, kuriai priklauso pagal tą rajoną priežiūra.
Bent jau pas mane pirmą dieną buvo atėjusi sesutė, apžiūrėjo vaikus, paklausė gal kas neaišku ir t.t., ir dar pasiteiravo ar aš pasiliksiu pas jas prisiregistravusi, ar eisiu į kokią kitą polikliniką, ar pas kitą gydytoją....
Taip kad tave ir tavo kūdikį aplankys vietinė vaikų gydytoja, o paskui jau tavo teisė rinktis, kur registruosi vaiką, svarbu, kad tik gydytoja (pas kurią norėsi registruoti) sutiktų  4u.gif
*

Ot aciu Sirsei uz atsakyma! Jau maniau niekas nepasidalins patirtim smile.gif
Bet kai ateis kokia kaimietka apziureti lialiuka, tai as jau isivaizduoju... Net kur rajono poliklinika ar kazkas panasuas aplink yra nezinau.... cry.gif O tai jei as pasirinksiu miesto gydytoja, tai toliau pas ja turesiu vezioti lialiuka, ane? Nes ji pati tai itariu nevaziuos, ane? g.gif
sirse
QUOTE(Giegrute @ 2005 03 18, 09:17)
O tai jei as pasirinksiu miesto gydytoja, tai toliau pas ja turesiu vezioti lialiuka, ane? Nes ji pati tai itariu nevaziuos, ane? g.gif
*

Na o čia tai žiūrint kaip susitarsi su gydytoja wink.gif
PUKE
Sveikos mamytes. As gimdziau Vilniuje, Raudonojo Kryziaus ligonineje. Ten yra atskiras naujagymiu kambarys. Ir man, ir kitoms mamytems parode, kaip pakeisti sauskelnes, kaip aprengti, kaip valyti akutes, bambute, kaip nesioti vaikuti, kaip pamaitinus palaikyti bei kaip maitinti paciai mamai. Ir jei man iskildavo klausimu, visada sesutes mielai atsakydavo. Net vienos sesutes paprasiau mobilu tel. Nr., ir jei, kas neaisku sake skambint.
jurgoz
Na, man sesutes siek tiek padejo Raudonam Kryziuj, bet galejau buti dar atkaklesne ir pagalbos buciau sulaukusi iskarto doh.gif . Buvo savaitgalis, pagimdziau sestadienio ryta. Viska stengiausi daryti pati. Kosmaras buvo, kai vaikutis nemokejo zisti ir paimti spenelio sad.gif . Tai tada kvieciausi pagalbos. Viena tokia jauna simpatiska sesele buvo, tai stengesi pamokinti, bet ir jai nepavyko. blush2.gif Kudikis atsisako zisti ir gana. Gime vat sotus. Veliau atejo vaiko gydytoja ir tada parode, kaip reikia tinkamai zindyti, o nuo gimdymo buvo jau praeje apie 12 val. Taciau veliau iskilo kita problema. Vaikutis buvo tiek prisirijes mano pilvelyje budamas, kad net jam net termometra kiso, kad galetu viska issitustinti... Gerai, kad vel netycia nuejau i kudikiu kambari ir pasiklausiau, ko mano mazylis toks neramus, tada viena sesute atliko sia procedura. Baisiausia man buvo, kad nemokejau, nei tinkamai vaikucio paimti, rankos drebejo, nezinojau nei kaip rengti, o tuo labiau vystyti. Vyrui ko gero geriau sekesi nei man. Tai jis mane mokino. As po gimdymo vos ant koju pastovejau, o tiek visko naujo ir tiek mokintis. Svarbiausia buti drasiai, visur eiti ligoninej, duris varstyti ir ieskoti pagalbos. NEBIJOTI klausti ir prasyti. Kita syki busiu drasesne ir issikovosiu daugiau demesio. 4u.gif
almante
sveikos,

as gimdziau Vilniuje, Antakalnio klinikose. Seseles maloniai atsakinejo i visus klausimus, parode ir paaiskino kaip priziureti 2.gif
Ilonėlė
QUOTE(Tarena @ 2005 03 18, 09:14)
As gimdziau KMUK, tai nuostabios pasitaike, nors ten isgulejom pora savaitukiu. Kiek keitesi, tik viena nezmogiska buvo, kuriai parodzius kad negaliu maitinti is skausmo, pasiziurejo kaip i kokia kvaile. Sake nieko nera, viskas tvarkoj, taip ir turi buti.  Kas idomiausia, mano kliackius nurimdavo pas jas ant ranku - tarsi kokia ramybe skleide.

Taip kad tikrai yra geru sesyciu, nusiramink, viska parodys, jei ko nesuprasi - klausk.
*

O ta nežmoniška nebuvo kartais tokiais baltais plaukais, keista veido mimika.
Nes aš irgi tik ant vienos nu labai supikusi, jin mano mažiuka taip baisei už vienos pažasties pakėlė iki šios pas vaikuti baltai mėlina dėmė ant menties. aš jai daugiau neleidau net prisiliesti prie vaiko, nu šuniukas ir tai žmogiškiau imamas o čia gi vaikutis ir dar nemažasjin juk galėjo jam petuka išsukti.

O vat kitos visos labai labai geros ir padeda ir paaiškina. Tikrai labai geros papuolė. Per tas 9 dienas. thumbup.gif
vilmic
Parodė kaip bambutę sutrarkyti ir tiek sad.gif Kai antrą naktį vaikas labai verkė ir iškvietėm, tai , manėm, kad nužudys, kad jos ramų miegą sudrumstėm schmoll.gif
Upsiukas
Gimdziau Trakuose ir esu labai patenkinta seselemis. Kas del vaiko, tai viska parode, paprasius pastovet salia, kol uzdesiu vaikui pampersa jos ir stovedavo, vos ne uz rankos laikydavo biggrin.gif
Pradejus nakti verkt vaikui (tarkim apsikakina), altekdavo i palata, klausdavo ar viskas gerai, ar reikia pagalbos. Viska isaiskino, tik va del krutu nelabai gerai gavosi, nes kiekviena sesele su savo "krutu politika" ateidavo, o viso to reziume - neturiu pieno verysad.gif
agava
QUOTE(Upsiukas @ 2005 03 25, 13:15)
Gimdziau Trakuose ir esu labai patenkinta seselemis. Kas del vaiko, tai viska parode, paprasius pastovet salia, kol uzdesiu vaikui pampersa jos ir stovedavo, vos ne uz rankos laikydavo biggrin.gif
Pradejus nakti verkt vaikui (tarkim apsikakina), altekdavo i palata, klausdavo ar viskas gerai, ar reikia pagalbos. Viska isaiskino, tik va del krutu nelabai gerai gavosi, nes kiekviena sesele su savo "krutu politika" ateidavo, o viso to reziume - neturiu pieno verysad.gif
*

as irgi Trakuose gimdziau, tai seseles thumbup.gif ir kaip pervystiti parode, ir kaip bambute sutvarkyti. Ir ismaude lialka, sake jei nori gali ateiti paziureti, bet as nejau - jegu nebuvo. O kas del krutu, tai man viena paaiskino, kitos tik paklausdavo ar zinai?, tai iki siol dar maitinu ir jokiu problemu su krutimis nebuvo.
Gipo
Gimdžiau VGN ir nieko blogo negaliu pasakyti. Pati labai norėjau viską išmokti tai rodė, tikrino kaip sekasi. Kai valydavau bambutę stebėdavo kaip sekasi, drąsino. Naktį iškviesta prasitrynė akis ir ilgai ramino mano mažosios pilvuką. Žodžiu žmonės ten šaunuoliai thumbup.gif:
ax.gif dar viena prasitarė, kad kai tėvai veržiasi tvarkyti savo mažulėlį visada smagu tokiems padėti, o kai nerodo jokio susidomėjimo, tik laukia kad juos aptarnautų, tai ir šypsenų sesutės nedalina ax.gif
boruze keturtaske
Gimdžiau Klaipėdoje. Prižiūrėjo ir viską parodė sesutės thumbup.gif . Likau patekinta biggrin.gif Bet, kai nuėjau lankyti savo draugės po gimdymo,grįžau namo visa pikta mad.gif . Kai buvau pas draugę palatoje, užėjo sesutė, kuri ir pas mane buvo. Ir pasakoja mano draugei apie visokias dušo želė ir muiliukus.Aš klausau., nors jau ir girdėjau ir čia ji dar išsitraukia lankstinukus apie visokias konraceptines priemonės ir išsišiepusi sako:
-Va, naudokit su vyrų, jei ne tas tai kitas priemonės, jei nenorit iš kar leliaus turėti.
Draugė:- " jo naudosim"
Na, jos da ten šnekėjosi.
Pikta dėl to , kad man nepasakojo, įtariu, kodėl man nepasakojo.Aš netekėjusi, o draugė -ienė. Taig, gal čia tik sutapimas, bet sesutė pagyvenusi, o gal lankstinukų neturėjo.
Alexia
Niekam neleidau mano vaiko rengti, ar sauskelnes keisti (nesvarbu, kad atvirksciai biggrin.gif ). Nors nuo stovejimo galva svaigo ... O kaip bambute priziuret, maudyt ir visa kita buvau prisiskaicius zurnaluose, internete. Tik del tikrumo pasiklausdavau.
papartėlė
Psiskaičiau ką teko patirti kitoms mamytėms ir galvoju kokiai čia grupei save priskirti? (kuriai padėjo ar nepadėjo). Bet pirmiausiai norėčiau patarti besilaukiančiom mamytėm,kad prieš pat gimdymą ar jau ligoninej betkokiai progai pasitaikius stenkitės kiek imanoma daugiau pailsėti. Bo tik gimus leliului tikrai daug darbo, rupestelio ir jaudulio, o jėgų trūkumas. Pati gimdžiau Vilniaus Antakalnio klinikose, kadangi buvau susitarusi su konkrečiu gydytoju,tai kitas personalas, o ypač po gimdymo buvo giliai abejingas. Gal tik budinti gydytoja nieko buvo, bet jos rupestis buvo tik gimdyves prižiurėti, o apie klykiančius vaikus komentarų nebuvo. Dar vienas dalykas kas man labai nepatiko, tai tas kad jokio aiškumo pas ką ir kokių klausimu kreiptis. Ikiša i palatą galvą kažkokia moteriškė su chalatu ko nors paklausia pati atsako arba termometra paduoda ir pabėga, nei kas tokia nei kuo gali padėti nesuprasi. Gidyti išvažiavau 12val. nakties, pagimdžiau 11.40val dienos, prieš tai intensyviai tvarkiau namus nes nauji baldai buvo atvežti. Taigi naktis bemiegė. Po gimdymo viena pabuvau gal kokia 1-1.5val. iš susijaudinimo užmigti nespėjau, o ir visus galus skaudėjo. Paskui atnesė mažają, palinkėjo sekmės ir dingo. Dieną dar buvo nieko, nes panašu, kad mažoji buvo gavusi mišinuko. Visas gražumas prasidėjo naktį. Mažajai truko pieno. Ana alkana bliovė, aš bijodama prižadinti kaimynių vaikiukus kas 15min maitinau savąją. Diena paipylė lankytojai, ne pas mane, tai pas kaimynes, nes palatoj buvom 3-se, vėl akys nesumerktos. Antrą naktį jau ėjau prašyti , kad duotų vaikui mišinuko, bo ir aš su nugraužtais papais buvau ir vaikas alkanas. Tai gavau velniu, kad su vaiku ant ranku bastausi po kolidorius, nes galiu nualpti, nugriuti ir vaikiuka sužaloti. O kita diena paliaido namo, bo buvo šeštadienis, o sekmadienį Velykos. Kaip prižiūrėti vaikiuką nieks labai nerodė, tik per gygytojų vizitus apvalydavo bambutę, pasverdavo, dar kažką bandė aiškinti, bet kadangi visą tai buvo daroma trims vaikiukams iš karto, tai per klyksmus ir sumaišti nežinojai nei ko klausyti, tik spėk nurengt, aprengt vaiką. o grižus namo, nors ir labai stengiausi kruopsčiai valyti bambutę ji supūliavo, na žodžiu jau blogas kvapas sklido. Strioko buvo! Nes gydytoja iš poliklinikos atėjo tik 3-ią dieną, nes buvo šventės. Tai va, jau pripasakojau visko........... Taigi išvada - kuo daugiau žinot pačiai ir mokėti pareikalauti, ko aš tikrai nemoku. Sekmės visoms planuojančiom ir besilaukiančiom, vaikiukas atperka visas kančias ir nepatogumus!!!!
aysel
Gimdžiau VGN, viską darė sesutės - nėkart nei pampersą keičiau, nei prausiau. Atsikeldavau tik kai reikėdavo maitinti. Tiesą pasakius, net nežinojau, kad jos to neturi daryti. Viską parodė, kaip vystyti, kaip prausti, kaip bambutę prižiūrėti. O grįžus taip nutiko, kad atsidūrėme Alytuj - tai ten vaikų priežiūra thumbup.gif Gydytoja ateidavo kas antrą dieną, sesutė kasdien dvi savaites vaikščiojo... Atseit, ėjau pro šoną, užėjau pažiūrėt kaip vilnietės gyvena...
sdr
Visokių sesučių pasitaiko, bet jei paklausi ar paprašysi parodyti tai ir parodys ir pakonsultuos. Gal jei kokia bjauri pasitaikys, tai nemaloniai atsakys, bet nereikia nusileisti, jei neišsamiai paaiškino, klausk kol gausi išsamų atsakymą. Man dzin, kad kad aš ją nervinu, bet jei man neaišku, klausinėju tol, kol paaiškins ar parodys ką daryti taip, kad suprasčiau.
Gabju
uote=Bambolina,2005 03 14, 12:32]
*

[/quote]
Man taip pat taip buvo, bet žiopla buvau pagimdžiusi pirmagimį. Mamos jokiu būdu ne maldaukit, kad pamokytų maitinti ar pervystyti angelėlį, o REIKALAUKIT, kad pamokytų. Gi čia jų darbas, ar mes kuri dirbdama žiūrim televizorių, ar plepam, kad turim laiko nueiti pas klientą, NE! O sesutės gali? Ne tokie ir krūviai tų sesučių, juk tik kelias palatas aptarnauja, lai ir "pabėgioja". Tegu nedirba, jei nenori ir gimdyves nervuoja. Kai aš tokios storos sesutės paprašiau, kad 2 val. nakties išvalytų nosį vaikui, tai oi oi..geriau būčiau vyrą, mamą ar sesę paprašius, kad naktį visų "įrankių" atvežtų...
Antrą gimdydama nebūsiu tokia, o prieš visokius "kyšiukus" aš griežtai prieš protest.gif , juk už gerą darbą atsilyginama, o ne tokį...
Valerija
As tai niekam nedaviau nei centi, tai ir nesokinejo sesutes bereikalo, neerzino. Atejo, viena karta parode, kaip reikia apvalyti, pakeisti sauskelnes. Antra karta paziurejo kaip patisusitvarkau ir to pakako, kad ismokciau savo kudikeliu pasrupinti.
Gal cia man pasiseke, nes buvo jauna sesute, pilna entuziazmo ir nekeikianti savo darbo.
Godutia
gimdžiau Kauno II klinikinėj ligoninėj. Jei ne sesutės, tai nežinau ar dabar mažiukas žystų mano pienuką, nes visai pradžioj nevalgė, niekaip krūties nepaimdavo, o dar kai pieno gaybė atsiradinėjo, kai krūtys kietos buvo tai iš vis būtų neįmanoma buvę, jei ne seselių patarimai ir rūpestis. O dėl vaiko sutvarkymo, tai kartą parodė, pažiūrėjau ir pati viską dariau ax.gif
Mama_Tania
Manau kiekvienoje ligoninėje visko pamokys. Aš pati gimdžiau KMUK, tam yra naujagimių sesutės ir gydytojos, tikrai viską parodė, paaiškino: ir kaip pakeisti sauskelnes, kaip aprengti, ir apie bambytes priežiūrą, ir kaip valyti akutes, ir kaip pilveliui, jei pučia masažiuką daryti, ir apie leliuko prausimą, ir kaip, pamaitinus, palaikyti.
knielita
As pakliuvau ant nekokios sesutes cry.gif Kaip kosmara prisimenu antra para, kai mazius klyke vos ne visa nakti. Ji ateidavo ir reikalaudavo, kad vaika nuraminciau, nes jis trukdo kitoms mamoms ilsetis... As pati pasimetus, net numanau kas vaikuciui darosi, o cia dar pagalbininke...
Viskas priklauso nuo seseliu ir ju meiles darbui. Kita sesute buvo itin maloni, tai kai vel buvo koncertu naktis, jos isiklausinejau viska kas man rupejo. Tada pasijutau zymiai geriau smile.gif
Jei bus kas neaisku nereikia bijoti klausti, jei ne viena sesute ar gydytoja, tai kita butinai paaiskins ir pamokins mirksiukas.gif
Isila
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 07 24, 23:24)
Manau kiekvienoje ligoninėje visko pamokys.  Aš pati gimdžiau KMUK, tam yra naujagimių sesutės ir gydytojos, tikrai viską parodė, paaiškino: ir kaip pakeisti sauskelnes, kaip aprengti, ir apie bambytes priežiūrą, ir kaip valyti akutes, ir kaip pilveliui, jei pučia masažiuką daryti, ir apie leliuko prausimą, ir kaip, pamaitinus, palaikyti.
*

o va mano draugė prieš porą mėnesių ten gimdė, tai buvo siaube. Pati nieko nežino, nemoka, o iš seselių pagalbos visiškas nulis. Prašė, pamokint, tai dar bart gavo, kad nieko nemoka, kad nepasiruošus vaikus gimdo.... blink.gif
Mama_Tania
QUOTE(Isila @ 2005 07 31, 17:04)
o va mano draugė prieš porą mėnesių ten gimdė, tai buvo siaube. Pati nieko nežino, nemoka, o iš seselių pagalbos visiškas nulis. Prašė, pamokint, tai dar bart gavo, kad nieko nemoka, kad nepasiruošus vaikus gimdo.... blink.gif
*

Aš irgi nieko nežinojau, kadangi tai buvo mano pirmas vaikas, bet tuo metu visos sesutės, absoliučiai visos, man padėdavo. biggrin.gif
Apie gydytoją nieko negaliu pasakyti blogo, man jis labiausiai patiko. Iš pat pirmo susitikimo mums su vyru jis paliko labai gera įspudi. Su vyru maloniai bendravo. Dieną, kada gimdysiu, aš pasirinkau pati. Bet iki tos dienos dukritė laukti nenorėjo. Tai teko gimdyti anksčiau laiko ir be to sekmadienį. Skambinau jam apie 5-tą valandą ryte. Jokio nepasitenkinimo negirdėjau, iškarto sutiko atvažiuoti priimti gimdymą. Man atliko Cezario pjūvį, nes buvome jau tai suplanave. Viską atliko puikiai. O dar kai pasakė apie mano dukrytę, kad tokio gražaus naujagimio nėra matęs, tai apskritai wub.gif wub.gif
Kai jau rašiau, pagimdžiau sekmadienį, tai iki ketvirtadienio sesutės vaiką prižiūrėjo, galima sakyti, pačios (aš bijojau ir sauskelnes pakeisti, ir ausytes nuvalyti, ir net aprengti bijojau). Jau penktadienį pasakė, kad šiaip jau laikas pradėti daryti pačiai, kadangi pirmadienį išvažiuosiu ir kas man padės? O taip, jeigu kas nors neišeis doh.gif , sesutės šalia ir dar kartą paaškins.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.