Abi savo atzalas leidau i lopseli nuo metuku. Manau, visi zinote, kad tokiu lopseliu nera didelis pasirinkimas, todel iskart paminesiu didziausia sio lopselio minusa - tai yra rusu darzelis ir iki trijus metu grupes yra misrios, todel vaikas girdes rusu kalba. Bet sitas minusas suteikia ir daug pliusu - visu pirma tai mazos grupes. Niekada neteko matyti grupeje dvylika vaiku, daugiausia buvo astuoni. Pasitaikydavo dienu, kai budavo du ar trys, todel demesio vaikas gaudavo tikrai daug. Grupeje per diena budavo trys zmones - aukletojos, kurios dirbdavo po puse dienos ir seimininkute. Grupe dirbdavo ilgai, tiksliau jinai buvo budinti ir dirbo iki 18.30. Tai irgi yra vienas is pliusu, nes maziuku niekas netampydavo i kitas grupes, bet is ryto ir vakare, jie i savo grupe sulaukdavo vyresniu vaikuciu. Taip pat labai paprastas vaiku priemimas - bent jau patiems maziausiems nera jokiu eiliu. Atejus apziureti darzelio, vedeja nuveda i grupe, galima pamatyti, kas vyksta dienos metu. Taip pat yra didelis prisitaikymas prie vaiko poreikiu - sauskelnes, ciulptukas, buteliukas... viskas toleruojama ( mazoji i lopseli iskeliavo dar nevaiksciodama). Yra netgi lovyte su lingemis. Bet po truputi vaikas yra pratinamas prie vagymo paciam, darymo i puoduka ir paprasciausiu bendravimo bei kitu igudziu. Taip pat, kadangi vaiku grupeje nera daug, aukletojos gali uzsiimti su mazaisiais - vakarais kabedavo iskabinti vaiku piesinukai... Rinkliavos: jos aktualios kiekviename darzelyje, bet jos tikrai nebuvo didziausios is musu moketu ( dabar lankome treciaji darzeli) ir buvo skirtos darzelio aplinkai gerinti, zaidimo aiksteliu irengimui, zaislams, lavinancioms priemones. Mazuju grupeje buvo irengtos ir sildomos grindys, todel vaikai tikrai nesaldavo. Kaip dar viena minusa, galeciau pamineti valgiarasti - jisai tikrai ivairus, tik ne visai pritaikytas maziukams, kadangi ruosiamas bendrai visam darzeliui. Bei vedimas i lauka, ypac veliau rudeni ir ziema, bet kiek teko patirti, tai deja yra visu darzeliu problema. Vasara sita problema isnykdavo ir vakare vaikai teveliu sutikdavo lauke.
Kaip geras prisiminimas isliko sio darzelio aukletojos, kurios savo augintinius labai mylejo ir prisimindavo praejus ne vieniems metams... Noreciau, kad visos mamos galetu apie savo vaiku pirmaja grupe isausgoti siltus prisiminimus, todel ir rekomenduoju jums si lopseli.
smulkute
2005 03 15, 16:03
QUOTE(Silvute @ 2005 03 14, 15:51) sio lopselio minusa - tai yra rusu darzelis ir iki trijus metu grupes yra misrios, todel vaikas girdes rusu kalba. Na, cia gal ir ne minusas  . Vaikas ismoks dar viena kalba  . Tik, aisku, jie rusakalbes aukletojos nebando kalbet lietuviskai. geriau jau ismokta uzsienio kalba, nei sudarkyta gimtoji. Pasigedau aprasymo apie ligas, ar daznai lopselinukas sirgo Kokie pasiekimai pvz., per pusmeti. Ar ismoko sedet ant puoduko ar pan.  Apie rinkliavas noretusi konkreciau, kokio dydzio ar yra stojimo mokestis
Stojimo mokescio nera. I metus renka po 50lt + dar tenka kelis kart i metus nupirkti buitiniu prekiu pagal saraseli.
Del ligu - sunus sirgo nedaug. Per metus ( tiek jisai ta darzeli lanke) buvo keli persalimai ir vasara vienas apsinuodijimas maistu namuose. Bendrai gal kelios nelankytos savaites per metus susidare. Su mazaja buvo sunkiau. Po triju lankymo dienu jinai susirgo angina, bet cia sava istorija - jinai gime neisnesiota, siaip yra silpnesnes sveikatos + neskiepyta.
O pasiekimai: sunus per kelis men atsisake pampersu dienai, buvo naudojami tik nakciai. visai ju atsisakeme tik 2.5m Dukra si darzeli lanke trumpiau, tai dideliu pasiekimu nebuvo. Nebent valgymas paciai. vistiek dviem zmonems yra sunku pamaitinti, todel ir pratinami jie valgyti patys.
smulkute
2005 03 15, 17:10
Aciu
laisviausia
2005 03 28, 07:01
Sveika, gražiai aprašei. Dėl miegučio dar gali papasakoti? Kiek kartų migdydavo? mano vaikas sunkiai užmiega- jam būtų ne kas lopšelyje..
mandalina
2005 03 28, 09:06
Kiek kartų tokius mažius darželyje migdo? Maniškei jau 8 mėnesiai, bet ji dar miega tris kartus
deja, siuo klausimu visuose darzeliuose yra sunkiau - pagal dienotvarke, vaikai yra migdomi tik viena karta. Jei atvedi labai anksti ryte, tai aukletojos dar paguldo nors pusvalandziui ir po pusryciu.
mandalina
2005 03 30, 15:53
QUOTE(Silvute @ 2005 03 30, 15:48) deja, siuo klausimu visuose darzeliuose yra sunkiau - pagal dienotvarke, vaikai yra migdomi tik viena karta. Jei atvedi labai anksti ryte, tai aukletojos dar paguldo nors pusvalandziui ir po pusryciu. ačiū labai  Kaip suprantu su auklėtojom galima susitarti, nes ir pačioms būtų sunku su pervargusiu ir zyziančiu vaiku
smulkute
2005 05 31, 19:52
O kaip grupese, ar nesalta, ar geri langai, grindys? Ka gali pasakyt apie lauke irengtas zaidimo aiksteles, ar saugios?
Labai atsiprašau, kad pasireikšiu  , bet aš neįsivaizduoju kas turėtų atsitikt, kad metukų vaikus leisčiau į darželį  Mažuliukai, bejėgiai, kuriems dar mamos pienuką čiulpt prisiglaudus, va mažulė dar- nevaikštanti  ...............  Vargšiukai
Dabar taip tokios sąlygos, kad ne visos mamos gali auginti vaikus iki....metų. Žinau moterį, kuri į darbą TURĖJO išeiti, kai baigėsi biletenis (prieš ir po gimdymo), lialiui buvo 2 mėn.  Nori turėti darbą.............
QUOTE(smulkute @ 2005 05 31, 19:52) O kaip grupese, ar nesalta, ar geri langai, grindys? Ka gali pasakyt apie lauke irengtas zaidimo aiksteles, ar saugios? langai normalus, pries salcius uzkamsomos. Bent jau lopselineje grupeje yra sildomos grindys, todel mazieji nesala net ir sliauzodami. O lauke esancios zaidimo aiksteles skurdokos, nors gal jau ir naujas irenge - kai palikinejome darzeli, buvo renkami tevu pinigeliai naujoms zaidimo aikstelems. Elina - na ka paputojai, pasipjaudei gal ir gyvent lengviau pasidare? O mano mazajai tokios "uztarejos" visai nereikia, nes darzelyje jinai jauciasi kuo puikiausiai - cia itariu ne kai kuriu personu issiuciui P.S mazoji nevaiksciojo pati nes tingejo - daug patogesne susisiekimo priemone buvo ropojimas arba mamos rankos. Kai penkiolikos men buvome sanatorijoje, gydytojai net stebejosi paneles uzsispyrimu nevaikscioti vienai - vedama uz rankos puikiausiai eidavo.
QUOTE(Silvute @ 2005 06 02, 07:11) Elina - na ka paputojai, pasipjaudei gal ir gyvent lengviau pasidare? O mano mazajai tokios "uztarejos" visai nereikia, nes darzelyje jinai jauciasi kuo puikiausiai - cia itariu ne kai kuriu personu issiuciui Na, jei tau kažkur pasivaideno " putojimasis, spjaudymasis", tai ką aš žinau....  Ar tik ne kompleksiukas išlindo?
Na,,kai mažiukui sueina vieneri metukai ,baigiasi pinigėliai.Štai kas nutinka,kad vaikutį reikia išleist į lopšelį  Aš ,beje,žadu leist nuo 1.5,nes nėra nei močiučių ,nei gerų tetų ,galinčių prižiūrėt mažiukę.O darželiu kol kas labiau pasitikiu nei auklėmis  Gal persigalvosiu ,bet dabar taip manau.
sigitulka
2005 06 03, 08:47
Tokiam mažiukui dar labai svarbu jaustis saugiam. O saugumo jausmą užtikrina įprasta namų aplinka  . Todėl aš esu už auklę bent iki 2-jų metų
asfaltuota
2005 06 03, 12:40
QUOTE(sigitulka @ 2005 06 03, 08:47) Tokiam mažiukui dar labai svarbu jaustis saugiam. O saugumo jausmą užtikrina įprasta namų aplinka  . Todėl aš esu už auklę bent iki 2-jų metų  Jei auklė pasitaikys smurtaujanti- ir jaukiausia namų aplinka nepadės.
smulkute
2005 06 03, 13:19
QUOTE(LINCE @ 2005 06 02, 16:16) Na,,kai mažiukui sueina vieneri metukai ,baigiasi pinigėliai.Štai kas nutinka,kad vaikutį reikia išleist į lopšelį  Aš ,beje,žadu leist nuo 1.5,nes nėra nei močiučių ,nei gerų tetų ,galinčių prižiūrėt mažiukę.O darželiu kol kas labiau pasitikiu nei auklėmis  Gal persigalvosiu ,bet dabar taip manau. As tai labai nenoriu leist vaiko i darzeli, bet taip bijau kad gali tekt  . Visokiu minciu kyla kaip prasimanyt pinigu, kad tik nereiketu  . Bet... diskusijoms apie lopseliu, aukliu zala ar nauda yra kitos temos. Cia noriu pasiskaityt tik apie lopselius- darzelius.
 Aš kad ir kaip nenoriu, bet bijau , kad teks leisti savo mažiukus nuo 1,2 mėnesių į lopšelį, nes dirbti reikia, o auklės dvynukams susirasti tikrai sunku. aišku, jie galėčiau mokėti dvigubai, gal ir atsirastų norinčių dirbti, bet ... jei mokėsiu auklei dvigubai, tas kas man liks...???  ir mano leliukams???
sigitulka
2005 06 06, 20:29
QUOTE(vobla @ 2005 06 03, 12:40) Jei auklė pasitaikys smurtaujanti- ir jaukiausia namų aplinka nepadės.  Auklėtojų daržely irgi visokių yra
asfaltuota
2005 06 07, 09:31
QUOTE(sigitulka @ 2005 06 06, 20:29) Auklėtojų daržely irgi visokių yra  Matai, smurtaujančią auklėtoją galima paduoti teisman, o auklės atvėjų- gali tik pats teisman pakliūti, kaip nelegalus mokesčių nemokantis darbdavys. Ir nieko negalėsi apkaltinti ar nubausti, nes pats palikai savo vaiką svetimam žmogui.
sigitulka
2005 06 07, 11:55
QUOTE(vobla @ 2005 06 07, 09:31) Matai, smurtaujančią auklėtoją galima paduoti teisman, o auklės atvėjų- gali tik pats teisman pakliūti, kaip nelegalus mokesčių nemokantis darbdavys. Ir nieko negalėsi apkaltinti ar nubausti, nes pats palikai savo vaiką svetimam žmogui. Betgi ne visos namų auklės smurtaujančios-reikia tik paieškoti iš pažįstamų arba pasikalbėti su tėveliais, pas kuriuos prieš tai ji dirbo. Daržely vaikai vistiek dažniau serga. Kai ateina į grupę koks 20 vaikučių-visų nori, nenori nesužiūrėsi. Ir lauke, kažin ar visiems pažiūri, ar uždengtos ausytės, ar nepripus vėjas, o gal vaikas prisilakste, sušilo ir pan. Va taip ir susergama, gerklės, ausų uždegimais. O vaikas, kai visai mažiukas, jo ir imunitetas silpnesnis ir imlesnis visokiom ligom.
Upsiukas
2005 06 07, 13:42
Nesuprantu kodėl kaskart pamokslaujama dėl to, kad planuojama vaiką daržan vest nuo metų? Juk pinigai iš dangaus nekrenta! Vaiką reikia sveikai maitint, rengti, o to iš menkų lėšų padaryt neįmanoma. Gerai, jei vyras uždirba fontanus babkių, tada galima postringaut ir rėkaut, kad va, nedorelės mamkos, išleidžia vaikus į ligų lizdus, į žiaurią realybę - lopšelius ir t.t. arba patarinėja samdyt auklę...už kokias babkes? Gera rėkaut už "šilto pečiaus" sėdint O vat mums reik paskolas atidavinėt, mokėt už lizingu įsigytas prekes... taip, kad nemokykit gyvent ir naiškinkit. Kiekvienas gyvena kaip išmano ir savo vaikams tikrai nelinki blogo. Aš buvau vedama daržan nuo metų, nieko....nenumiriau
sigitulka
2005 06 07, 14:32
QUOTE(Upsiukas @ 2005 06 07, 13:42) Nesuprantu kodėl kaskart pamokslaujama dėl to, kad planuojama vaiką daržan vest nuo metų? Juk pinigai iš dangaus nekrenta! Vaiką reikia sveikai maitint, rengti, o to iš menkų lėšų padaryt neįmanoma. Gerai, jei vyras uždirba fontanus babkių, tada galima postringaut ir rėkaut, kad va, nedorelės mamkos, išleidžia vaikus į ligų lizdus, į žiaurią realybę - lopšelius ir t.t. arba patarinėja samdyt auklę...už kokias babkes? Gera rėkaut už "šilto pečiaus" sėdint O vat mums reik paskolas atidavinėt, mokėt už lizingu įsigytas prekes... taip, kad nemokykit gyvent ir naiškinkit. Kiekvienas gyvena kaip išmano ir savo vaikams tikrai nelinki blogo. Aš buvau vedama daržan nuo metų, nieko....nenumiriau  Ir kodėl taip piktintis  . Niekas čia nepamokslauja, tiesiog išsako savo nuomonę. Kiekviena renkasi, kaip jai geriau. Tarp kitko, ne visos, nevedančios vaikus į darželį sėdi "už "šilto pečiaus"". Aš pradėjau vesti 2,5 metų, gyvenam nuo algos iki algos. Ieškaus darbo. Taigi, šiek tiek įsižeidžiau
Upsiukas
2005 06 07, 14:37
Tikrai nenorėjau nieko įžeist. Aš turiu darbą ir man REIKIA grįžt, nes paskolas ir mokesčius mokam iš vieno algos, o iš kito algos gyvenam. Ir negalim sau leist nedirbt, ar samdyt auklę. Todėl tiesiog pikta, kai kiti atvirai piktinasi, kad mes planuojam nuo metų leist vaiką daržan. Na būtų sąlygos, tai tikrai neleisčiau, juk ne iš gero gyvenimo tokį kelią renkamės.
Upsiukas
2005 06 07, 14:38
QUOTE(Elina @ 2005 06 01, 09:09) Labai atsiprašau, kad pasireikšiu  , bet aš neįsivaizduoju kas turėtų atsitikt, kad metukų vaikus leisčiau į darželį  Mažuliukai, bejėgiai, kuriems dar mamos pienuką čiulpt prisiglaudus, va mažulė dar- nevaikštanti  ...............  Vargšiukai  va šitas postas mane supykdė....
QUOTE(Upsiukas @ 2005 06 07, 14:38) va šitas postas mane supykdė....  Tave supykdė šitas postas?  Na, sorry  . Parašiau savo nuomonę ir viskas  . Juk nesibariau ir neįžeidžiau  . Keista, kodėl būtent šitas tooks gražus mano postelis tave taip supykdė?
QUOTE(Upsiukas @ 2005 06 07, 15:37) Tikrai nenorėjau nieko įžeist. Aš turiu darbą ir man REIKIA grįžt, nes paskolas ir mokesčius mokam iš vieno algos, o iš kito algos gyvenam. Ir negalim sau leist nedirbt, ar samdyt auklę. Todėl tiesiog pikta, kai kiti atvirai piktinasi, kad mes planuojam nuo metų leist vaiką daržan. Na būtų sąlygos, tai tikrai neleisčiau, juk ne iš gero gyvenimo tokį kelią renkamės.  Toks gyvenimas..............  Tam ir skirti lopšeliai.
asfaltuota
2005 06 07, 15:53
Neliūdėk Upsiuk, yra tame lopšelio lankyme ir pliusų .  Ir kaip dabar aiškėja (saviškę leidau metų ir trijų mėn.)- tų pliusų daug daugiau negu minusų  Nesu aš mama apsileidelė, mokau savo vaiką, bet vistiek visa pažanga pirmiausia iš lopšelio pareina. Kolektyvas savo daro. Jei dar kam labai širdelę skaudės- galėsiu visu pliusus išvardinti, bet dabar bėgu parsivesti mažosios
Vobla, o ką tavo mergina jau mokėjo, kai pradėjai ją leisti darželin. Pvz. valgis, sauskelnės, vaikščiojimas ir pan.
asfaltuota
2005 06 08, 09:05
QUOTE(dovesa @ 2005 06 07, 20:29) Vobla, o ką tavo mergina jau mokėjo, kai pradėjai ją leisti darželin. Pvz. valgis, sauskelnės, vaikščiojimas ir pan. Nemokėjo nieko- tik vaikščioti
drieziukas
2005 06 08, 10:45
QUOTE(vobla @ 2005 06 07, 15:53) Neliūdėk Upsiuk, yra tame lopšelio lankyme ir pliusų .  Ir kaip dabar aiškėja (saviškę leidau metų ir trijų mėn.)- tų pliusų daug daugiau negu minusų  Nesu aš mama apsileidelė, mokau savo vaiką, bet vistiek visa pažanga pirmiausia iš lopšelio pareina. Kolektyvas savo daro. Jei dar kam labai širdelę skaudės- galėsiu visu pliusus išvardinti, bet dabar bėgu parsivesti mažosios  Išvardink Aš niekaip neapsisprendžiu, ką daryti O prieš kiek laiko užrašei į šį darželį? Kiek šiuo metu grupėje vaikų?
asfaltuota
2005 06 08, 12:09
QUOTE(drieziukas @ 2005 06 08, 10:45) Išvardink Aš niekaip neapsisprendžiu, ką daryti O prieš kiek laiko užrašei į šį darželį? Kiek šiuo metu grupėje vaikų? Taigi- pirmiausia- mano mergina yra nevalgiukė. Labai didelė nevalgiukė. Iki pat lopšelio normaliai nevalgė jokio kieto maisto- tik papą čiulpė. Nujunkiau- maniau pradės valgyt- nifiga- išvis ėmė vaikas badaut. Lopšely kolektyvas savo padarė. Visi vaikai užiriša seilinukus, sėda prie mažulyčių staliukų ir visi valgo. nu kaip tuomet nedarysi to, ką daro kiti? vaikai juk beždžioniukai. Taigi pradėjo valgyt. Iš pradžių valgė auklėtojos padedama, paskui pati išmoko. Bet čia turbūt tik man vienai tokia bėda buvo, taigi vardinu bendrus pliusus: 1. Režimas. Namie, kad ir kaip stengdavausi- pastovios dienotvarkės išlaikyt neišeidavo. O daržely yra tvarka. Kasdien tuo pačiu metu keliames, kasdien tuo pačiu metu pusryčiauja, pietauja, eina pietų miego, vakarieniauja. Tai itin svarbu jei vaikas nervingas ir jautrus. Maniškei bet koks nukrypimas nuo rėžimo= pervargimas, piktumai, ašaros, pykčio priepuoliai... 2. Bendravimas su vaikais. Ypač aktualu, kai nėr sesių/brolių, giminaičių ar draugų su mažais vaikais. Juk tokio amžiaus vaikui jau labai rūpi kiti vaikai. Jokia tobula auklė to neatstos, net visą dieną ropodama keturiom. Labai gražu būdavo stebėt, kaip vyresnieji užriša seilinukus mažiesiems. Mokosi dalintis žaislais, rūpintis vienas kitu, nėr terpės bujoti beribiam vaikiškui egoizmui. 3. Ugdymas. Kiekvienas lopšelis turi privalomą ugdymo programą pritaikytą tokio amžiaus vaikiukams. Kūryba, dailė, muzika...Taigi laiko veltui neleidžia, serialų su aukle nežiūri. (Ir kaip malonu buvo gauti visą papkę su metų darbeliais ir piešinukais  ). 4. Savarankiškumas. Greičiau išmoksta pasirūpinti savimi. Auklėtoja negali apie visus vaikus taip šokinėt kaip šokinėjama apie vieną, taigi nueit ant puoduko, apsirengt, nusirengt, nusiplaut rankas, pavalgyt tenka išmokti patiems. Prie to dar pridėčiau ir tvarkymąsi. Išmoko savo žaislus po žaidimo susitvarkyt. Na, tai keturi pagrindiniai dalykai. Dar pridėčiau koncertų ir spektakliukų apsilankymą darželiuose. Pati vedžiot po teatrus tikrai neturėčiau nei tiek laiko, nei pinigų. Kažkada forume buvo diskutuota, dėl prasto tų teatriukų meninio lygio, bet kol lopšelinukas- svarbiau atrakcija, o ne meninis lygis. Kita vertus nei "Ąžuolyno meškučimas", nei "Teatriukui", tikrai negalėčiau kažko smerktino prikišti. O šiti pas mus jau buvo 5. Kainos skirtumas tarp auklės ir lopšelio- akivaizdus. 6. Teisinė pusė.nelegaliai nusmadyta auklė- man kažkoks nepatikimas ir nepakaltinamas, įstatymais neapibrėžtas variantas. Auklėtojų darželiuose irgi yra visokių, bet jas bent gali vedėjai paskųst, už rimtus prasižengimus paduot į teismą... O vat ką daryt su aukle, kai esi nelegalus darbdavys?  Na o jei legalus, su sutartim, tai tokiai auklei sumokėjus, ar dar lieka kas nuo atlyginimo? Tuomet jau geriau pačiai sėdėt su vaiku. Dabar dėl minusų. Visus labiausiai gasdina ligos. Taip. Sirgome. Pirmus du mėnesius, kol apsiprato su kolektyvo bacilom- tikrai sirgom. Bet niekuo ten ypatingu- peršalimas, gerklė, sloga. Paskui apsiprato ir sergam nedažniau nei lopšelio nelankantys bendraamžiai. Dar vienas minusas- išsiskyrimas su vaiku. Man šis minusas buvo pats didžiausias, nes lyg tol vaiką auginau viena pati be jokių ten senelių, tetų ar auklių pagalbos. Buvo tikrai labai sunku išsiskirt. Stresavau tikrai daugiau nei vaikas- pirmom savaitėm nei valgyt, nei miegot negalėjau. na kol kas tiek. P.S. kai užrašiau saviškę- galėjau atvest, kad ir rytoj, nes buvo pustuštė grupė. O šiemet- devynios galybės naujokų- viskas užpildyta, gal net ir eilė yra
QUOTE(vobla @ 2005 06 08, 10:09) Taigi- pirmiausia- mano mergina yra nevalgiukė. Labai didelė nevalgiukė. Iki pat lopšelio normaliai nevalgė jokio kieto maisto- tik papą čiulpė. Nujunkiau- maniau pradės valgyt- nifiga- išvis ėmė vaikas badaut. Lopšely kolektyvas savo padarė. Visi vaikai užiriša seilinukus, sėda prie mažulyčių staliukų ir visi valgo. nu kaip tuomet nedarysi to, ką daro kiti? vaikai juk beždžioniukai. Taigi pradėjo valgyt. Iš pradžių valgė auklėtojos padedama, paskui pati išmoko. Bet čia turbūt tik man vienai tokia bėda buvo... Maniškiai abudu irgi nevalgiukai, bet lopšelis (ir darželis) apetito nepridėjo  Dar blogiau pasidarė - namie aš nors padarau, ką labiau mėgsta, o lopšely pagal užsakymą niekas gi negamina. Tai būna dienų, ir nemažai, kad vaikai badauja visą dieną, nevalgo jokio "ne tokio" maisto, nebent porą riekučių duonos, arbatos ir pan. Ir nusispjaut jiems, ar kiti vaikai valgo, ar ne O dėl visų kitų pliusų - pritariu iš širdies  Tiesa, aš mažylę išleidau ne metukų, o dvejų, bet privalumai tikrai pasimatė. Nors mūsų auklė tikrai gera buvo, bet pvz. žodynas iškart labai pagausėjo, savarankiškumo prisidėjo, kad nors vežimu vežk ir t.t., kaip čia viską Vobla gražiai surašė. Ir net dėl ligų nėra taip baisu - matyt, daug kas priklauso nuo vaiko organizmo. Mano mažoji nuo rudens, kai pradėjo eiti į lopšelį, nei karto rimčiau nesirgo. O nuo kosulių ir slogų tai ir namie neišsaugosi
Upsiukas
2005 06 08, 13:34
vobla, o į kokį daržą vedi vaiką?
drieziukas
2005 06 08, 15:56
Labai ačiū, Vobla už tokį išsamų aprašymą
smulkute
2005 06 08, 16:31
QUOTE(vobla @ 2005 06 08, 13:09) Dar vienas minusas- išsiskyrimas su vaiku. Man šis minusas buvo pats didžiausias, nes lyg tol vaiką auginau viena pati be jokių ten senelių, tetų ar auklių pagalbos. Buvo tikrai labai sunku išsiskirt. Stresavau tikrai daugiau nei vaikas- pirmom savaitėm nei valgyt, nei miegot negalėjau. Va, tas pats gresia ir man. As taip pat vaika augnu be jokios pasalines pagalbos (zinoma, iskyrus mylima vyra  , bet jis grizta juk tik vakare ). jau dabar pergyvenu, kaip rekes leist vaika i darzeli. Bet niekas man neatsako i esmini klausima, kaip suzinot, kuris darzelis man priklauso pagal gyv. vieta?
paskambink i svietimo skyriu ir pasiteirauk atsakingo darbuotojo. Tau netik pasakys, kuris darzelis tau pagal gyvenamaja vieta priklauso, bet ir galesiu suzinoti, kokia padetis i ji su nauju vaiku priemimu, nes darzelio direktores s ipunkta labai jau megsta iskreipti.
smulkute
2005 06 09, 20:03
Silvute , labai aciu uz atsakyma
kai nuvaziuoju i Prancuzija pas vyro tevus ir draugus jie stebisi, kaip as dar su vaiku, kuriam 9 men sedziu namie! Ten normalu 6 men atiduot i lopselius ir dar reik ilgiaauusias eiles stovet, nes ner vietu. Dbar ten kuriasi privatus lopseliai darzeliai, kad butu isspresta si problema. Motinystes pasalpa mokama tik iki 6 men. Jiems atrodo normalu ir tikrai nieko blogo leist tenai vaikus. I mane kreivokai ziuri, kai sakau, kad gaila atiduot toki maza.  Taigi, vesiu ir as savo maziuka i lopsi ir tikiuos viskas bus gerai
QUOTE(gmama @ 2005 07 04, 21:01) kai nuvaziuoju i Prancuzija pas vyro tevus ir draugus jie stebisi, kaip as dar su vaiku, kuriam 9 men sedziu namie! Ten normalu 6 men atiduot i lopselius ir dar reik ilgiaauusias eiles stovet, nes ner vietu. Dbar ten kuriasi privatus lopseliai darzeliai, kad butu isspresta si problema. Motinystes pasalpa mokama tik iki 6 men. Jiems atrodo normalu ir tikrai nieko blogo leist tenai vaikus. I mane kreivokai ziuri, kai sakau, kad gaila atiduot toki maza.  Taigi, vesiu ir as savo maziuka i lopsi ir tikiuos viskas bus gerai Na tu čia mane paguodei, ato, mes auklės niekaip nerandama savo dvyniams (o gal nemokame ieškoti) tai kai pasakau,kad teks į darželį vesti tai į mane visi keistaižiūri- tipo kokia tu motina, kad dėl darbo vaikus traumuosi. Oi užknisa mane tai negyvai. Sorry,kad nusikeikiau....
Vat, ir mes sprendžiame ką daryt? Reik į darbą išeit, o kaip pasakiau, kad noriu Mažiuką į lopšį atiduot, tai kai pradėjo visi, tipo, tu eik pažiūrėk kaip ten su vaikiukais elgiamasi, anot tetų ir močiučių, lopšeliuose niekas vaiko deramai neprižiūrės, vaikščios su pilnų pampersu ir alkanas, murzinas ir t.t. Va, taip va ir atmuša norą į lopšelį vesti
Siūlau visiems giminaičiams, prieštaraujantiems lopšeliui, papasakot porą istorijų iš temos "Juodasis auklių sąrašas"... Pati anksti išėjau į darbą, vaikučiui vos 6,5 mėn buvo, tai per pirmus du mėnesius pasikeitė trys auklės, o tada suradom, atidirbo septynis. Penktadienį išėjo. Visa istorija mano minėtoj temoj, o aš jau pavargau kovot su jom ir ieškotis penktos, vesiu į lopšelį po dviejų savaičių, tikiuosi, ten mano mažiukui bus ir linksmiau, ir geriau. Dar neseniai ir aš kalbėjau, kad iki trijų metų auklę samdysiu. Bet pasirodo ne taip lengva
Stiuardese
2005 07 06, 09:49
Yra ir Kaune tokia grupė darželyje kur tik 5 vaikai vaikšto, bet kaip ir šioj temoj buvo rašyta grupė rusų. Kiek žinau, auklėtojos išskėstom rankom priimtų ir su pampersais, ir nevalgiukus, ir nekalbančius. Aš pati galvoju, jei jau nebepavyks nuo metukų išsivyniot su vienu atlyginimu, teks eit darban, kaip ir bebūtų gaila vaikiuko (pati kažkada dirbau aukle lopšelyje kur vyriausias vaikas grupėje dar neturėjo 3 metų, jau kookios liūdnos akys mažulių. Galima ir ant blakstienų stovėt nevisiems sugebėdavom mamą pakeist  ) Jei kam reikės sužinot kur tas daržas, galėsiu paklaust, nes man tik pasakojo apie jį anyta, nes "anais laikais" ten dirbo pati.
ausmare
2005 07 07, 07:38
mamos, noreciau jus nuraminti.mano maziui 1.6 men.i lopseli pradejom eiti - 1.2 men. zinoma persirgom ir rota virusu ,ir plauciu bei ausu uzdegimais, bet ir drauges vaikai (5, 2.5 metu)namuose ne maziau serga. vis delto mano vaikas tapo savarankiskesnis, gudresnis, labiau pradejo dometis aplinka. iki tol net i vonia viena negaledavau nueiti - ne vienas namiskis neatlaikydavo jo ryksmo. Noreciau priminti, kad parsivedusios vaika is lopsio (ypac) jus turetumete skirti visa laika jam.tai nera taip sunku, tuo labiau kad augant savarankiskumui, vaikas vis daugiau uzsiemimu randa pats. p.s. savo zuiki as vis dar maitinu.
Limcamca
2005 07 09, 16:41
QUOTE(Elina @ 2005 06 01, 08:09) Labai atsiprašau, kad pasireikšiu  , bet aš neįsivaizduoju kas turėtų atsitikt, kad metukų vaikus leisčiau į darželį  Mažuliukai, bejėgiai, kuriems dar mamos pienuką čiulpt prisiglaudus, va mažulė dar- nevaikštanti  ...............  Vargšiukai  Tokia mama apsikabins savo dvidešimties kelių metų savo vaiką ir sakys "pienuką čiulpt prisiglaudus". O paskui galvos, ko ta marti rupūžė į mūsų gyvenimą lenda?
mandalina
2005 07 10, 13:36
QUOTE(vobla @ 2005 06 08, 12:09) taigi vardinu bendrus pliusus: tavo šitą postą reikia kiekvienai pergyvenančiai mamai įsirėminti ir pasikabinti ant sienos  Niu šaunuolė, niu šakės kaip apraminai  Aš po kelių savaitėlių savo mažę vesiu
QUOTE(Limcamca @ 2005 07 09, 16:41) Keista  , aš juk nesišaipau iš mamos, kuri yra priversta leisti savo mažą vaiką į lopšelį  . Galite kiek tik norit pasakot apie lopšelio privalumus, manęs joks argumentas neįtikins  , kad vaikui geriau darželyje, nei su mama  ( kalbu apie metų amžiaus vaikus). Todėl, jei gyvenimas taip susiklostė, kad neįmanoma pačiai paaugint vaikučio bent iki kol jis pats pradės vaikščiot, kol mama jį išmokys pavalgyti ir kalbėti, nemanau, kad reikia tuo didžiuotis  . Limcamca, galėčiau pasakyt daugiau minusų, nei privalumų to per ankstyvo vedimo į lopšelį, bet manau, kad ir tu juos žinai  . P.S mano 18-metis sūnus- beveik savarankiškas, nesigailiu, kad leidau jį į darželį nuo 3 metukų, o ne kūdikį, kaip ne kurios  Apskritai, mane stebina reakcija, anksti savo vaikus į darželį išleidusių mamų, į priešingą nuomonę
mandalina
2005 07 10, 19:22
QUOTE(Elina @ 2005 07 10, 18:30) Keista  , aš juk nesišaipau iš mamos, kuri yra priversta leisti savo mažą vaiką į lopšelį  . ..................................... P.S mano 18-metis sūnus- beveik savarankiškas, nesigailiu, kad leidau jį į darželį nuo 3 metukų, o ne kūdikį, kaip ne kurios  o čia kas - ne pasišaipymas??? QUOTE(Elina @ 2005 07 10, 18:30) Todėl, jei gyvenimas taip susiklostė, kad neįmanoma pačiai paaugint vaikučio bent iki kol jis pats pradės vaikščiot, kol mama jį išmokys pavalgyti ir kalbėti, nemanau, kad reikia tuo didžiuotis  . O ką reikia daryti? Slėptis po krūmais iš gėdos su mintimis "kokia aš bloga mama"?  Tu dar kartą ramiai perskaityk savo postą ir, manau, suprasi. Šioj temoj mamos viena pas kitą stiprybės semiasi, joms tikrai nėra lengvas pirmas žingsnis lopšelio link, tad tavo komentarai čia - sorry.... Tikrai ne vietoj  Kitoj temoj pamokslauk  Liūdna darosi tavo mintis skaitant
QUOTE(mandalina @ 2005 07 10, 19:22) o čia kas - ne pasišaipymas???  Liūdna darosi tavo mintis skaitant  Ne, tikrai ne pasišaipymas  ... Ar pirmą kart tokias mintis skaitai?  Aš nesmerkiu tėvų, kurie turi vest vaikus i lopšelį  , aš juos užjaučiu  ... P.S. ar šitoje temoje galima tik džiaugtis lopšelio gerumais?
mandalina
2005 07 11, 08:31
QUOTE(Elina @ 2005 07 10, 22:52) Ar pirmą kart tokias mintis skaitai?  Aš nesmerkiu tėvų, kurie turi vest vaikus i lopšelį  , aš juos užjaučiu  ... P.S. ar šitoje temoje galima tik džiaugtis lopšelio gerumais?  Ne pirmą ir ne paskutinį. Jei išties suprastum, ką jaučia tėvai, atiduodami metų vaiką į darželį, savo auksinių frazių čia nerašytum. Jų apstu nuo temos pradžios. Man, kaip ir daugeliui mamų, sunku ne tik atiduoti vaiką į svetimas rankas, bet ir dėl to, kad mūsų visuomenėje yra daug tokių moralizuotojų kaip tu, kurios neįsigilinusios į esmę lipa ant skaudančių žaidzų su savo pamokymais, tipo "oi, koks mažiukas, tagi gaila tokį į darželį atiduoti, ką jums pinigų gaila auklei pasamdyti, juk dabar iš ligų neišsikapstys, kokie jūs tėvai" ir t.t. Suprantančių išties nedaug, tad nenuostabu, jog tu ne jų tarpe
|
|