Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Į lopšelį nuo metukų?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > konkursas: Padėk išsirinkti darželį!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Rimukas
QUOTE(Elina @ 2005 07 10, 18:30)
Keista g.gif , aš juk nesišaipau iš mamos, kuri yra priversta leisti savo mažą vaiką į lopšelį schmoll.gif . Galite kiek tik norit pasakot apie lopšelio privalumus, manęs joks argumentas neįtikins  schmoll.gif , kad vaikui geriau darželyje, nei su mama wub.gif  ( kalbu apie metų amžiaus vaikus). Todėl, jei gyvenimas taip susiklostė, kad neįmanoma pačiai paaugint vaikučio bent iki kol jis pats pradės vaikščiot, kol mama jį išmokys pavalgyti ir kalbėti, nemanau, kad reikia tuo didžiuotis tongue.gif .
Limcamca, galėčiau pasakyt daugiau minusų, nei privalumų to per ankstyvo vedimo į lopšelį, bet manau, kad ir tu juos žinai  doh.gif .
P.S mano 18-metis sūnus- beveik savarankiškas, nesigailiu, kad leidau jį į darželį nuo 3 metukų, o ne kūdikį, kaip ne kurios tongue.gif
Apskritai, mane stebina reakcija, anksti savo vaikus į darželį išleidusių mamų, į priešingą nuomonę g.gif  blink.gif
*

Seip visas pasisakymas dvelkia davatkizmu g.gif J
ei leidai nuo triju metu, tai nezinai, ar butu geriau ar blogiau, jei leistum nuo metu... tongue.gif
Kiekviena mama supranta, kad vaikui GERIAUSIA su ja. Bet ne visos turi galimybe sedeti iki tryju metu su vaiku. Ir ne visos yra tokio budo, kad gali tris metus sedeti namuose. Jei besedint namuose pasidarys psiche neurotike ne tik del bendrvimo trukumo, bet ir del kt dalyku, tai vaikui bus geriau, nei issiilgusi mama, griztanti vakarais po darbo? blink.gif g.gif Nesamone biggrin.gif
Visoms yra sunku palikti verkianti vaika darzelyje. Eina i darba skaudanciomis sirdimis, bet visa laika atsiras zmoniu, kurie dar ta skaudancia sirdi nores pakandzioti sad.gif
TirliBomBom
Temos pradžioje mamos nuogastavo dėl pietų miego. Manau, kad kiekvienam lopšely galima su auklėtojom galima sutarti. Tuose lopšeliuose, kuriuose teko būt, tikrai auklėtojos pamigdo mažučius atskirai. Būna, kad tėvai anksti atveda vaikelį, pvz. 6.30 - 7 val. Tai toks vakutis jau 8-9 val. eina pamiegot. Juk lopšelių grupės nedidelės, todėl auklėtojos tikrai atsivelgia į kiekvieną vaiką. Tik reikia su jomis kalbėt ir pasakyt apie vaiko įpročius.

QUOTE(Elina @ 2005 06 01, 09:09)
Labai atsiprašau, kad pasireikšiu devil.gif , bet aš neįsivaizduoju kas turėtų atsitikt, kad metukų vaikus leisčiau į darželį swoon.gif Mažuliukai, bejėgiai, kuriems dar mamos pienuką čiulpt prisiglaudus, va mažulė dar- nevaikštanti doh.gif ............... protest.gif
Vargšiukai cry.gif
*

Labai linkiu, kad tu liktum viena su kūdiku ant rankų ir 93 Lt pašalpa. Aplink nei tetų, nei dėdžių, nei močiučių, anei senelių. Ką darytum?
Mamos rašo šioje temoje ne tam, kad moralus išklaustytų, o pagalbos ir padrąsinimo ieško. Juk į lopšelį veda ne tam, kad į grožio saloną nėr kada nueit, ar į barą su podruškėm papliurpt.

Labai pritariu Voblai. Tiek norėjau parašyt, o čia visas mano mintis Vobla surašius 4u.gif

Mes irgi turėjom karčios patirties su auklėmis, tikrai galėjom sau leist auklę samdyt, bet pasirinkom lopšelį. Manau, jei ne mama, tai geriau lopšelis. Dėl visų iki manęs išvardytų priežasčių.

Dabar netgi galvoju, jei ir turėčiau galimybę būti namuose, tikriausiai ilgiau nei iki 1,5 - 2 metų vaiko namuose nelaikyčiau. Visų pirma dėl komunikavimo, ugdymo ir savarankiškumo. Patikėkit, mamos, kurios dar neleidžiat vaikučių. Skirtumas tarp mūsų vaiko ir vaikų, nelankiusių darželio, akivaizdus. Mūsiškė kalbėti pradėjo 1,5 metų, pamažu atsisakėm sauskelnių. Iš esmės esu tinginė, todėl sodint ant puodo kas 15 min vaiko nesugebėjau. 1 metų ir 7 mėn vaikas pradėjo pats prašytis ant puodo doh.gif Manau, tik darželio dėka. Kiekvieną dieną vaiakas nustebina vis naujais žodžiais, dainelėmis ir pan. Prisipažinkim atvirai, juk būnant namuose smaugia buitis: čia kampus apsitvarkyt, čia valgyt padaryt, čia skalbinius išlygint, tarpyose su vaiku į lauką išlėkt, vėl valgyt daryt, maitint, apsitvarkyt. Nžn, kaip jums, man vaiko ugdymui namuose laiko likdavo tikrai labai nedaug. Beje, mūsiškė, išleista į darželį, irgi nieko nemokėjo, tik vaikščiot tongue.gif
Kaip ir Voblos mergikė, mūsiškė nevalgiukė buvo, lopšely valgyt pradėjo, be to, dar ir savarankiškai biggrin.gif

Dėl smurto darželyje. Labai sunkiai įsivaizduojamas variantas. Į grupę užeina darželio personalas, ateina tėvai skirtingu laiku pasiimt vaikų, todėl smurtautojos būtų greit išaiškintos.

Pritariu Mandalinai. Mamos, Voblos postą atsispausdinat ir visiems, kurie smerks, o tokių ojojojojojoi kiek bus, kad tokšį mažą leidžiat į daržą, kišat po nosim. Kontraargumentų mažai kuris sukrapštys biggrin.gif

QUOTE(gmama @ 2005 07 04, 22:01)
kai nuvaziuoju i Prancuzija pas vyro tevus ir draugus jie stebisi, kaip as dar su vaiku, kuriam 9 men sedziu namie!
*

Anglijoj, girdėjau, nuo 3 mėn leidž ax.gif

QUOTE(Julena @ 2005 07 05, 10:39)
Vat, ir mes sprendžiame ką daryt? Reik į darbą išeit, o kaip pasakiau, kad noriu Mažiuką į lopšį atiduot, tai kai pradėjo visi, tipo, tu eik pažiūrėk kaip ten su vaikiukais elgiamasi, anot tetų ir močiučių, lopšeliuose niekas vaiko deramai neprižiūrės, vaikščios su pilnų pampersu ir alkanas, murzinas ir t.t. Va, taip va ir atmuša norą į lopšelį vesti 000189.gif
*

Vat nekreip tu dėmesio į tas kalbas. Svarbiausia, kad patys tie žmonės savo vaikus nuo 2-4 mėn į lopšelius leido, netgi į savaitinius doh.gif , o daba jau jiems baisu.
Elina
Labai skaudžiai reaguojat... blink.gif g.gif Mano pirmas pasisakymas buvo mamai, kuri vaiką į lopšelį išleido nemokantį vaikščioti blink.gif , natūralu, kad parašiau, beje, gana subtiliai, kad gaila to vaikiuko ir tiek. Žinoma, jei padėtis be išeities- ką jau padarysi verysad.gif
TirliBomBom dėkui už linkėjimus blink.gif -aš tau to nelinkiu schmoll.gif
P.S. kada vaikai buvo nešami į lopšelį 3 mėnesių? Jums tai, kaip supraatau, taip pat normalu? cool.gif
Elina
QUOTE(TirliBomBom @ 2005 07 11, 10:05)
Dabar netgi galvoju, jei ir turėčiau galimybę būti namuose, tikriausiai ilgiau nei iki 1,5 - 2 metų vaiko namuose nelaikyčiau. Visų pirma dėl komunikavimo, ugdymo ir savarankiškumo. Patikėkit, mamos, kurios dar neleidžiat vaikučių. Skirtumas tarp mūsų vaiko ir vaikų, nelankiusių darželio, akivaizdus. Mūsiškė kalbėti pradėjo 1,5 metų, pamažu atsisakėm sauskelnių. Iš esmės esu tinginė, todėl sodint ant puodo kas 15 min vaiko nesugebėjau. 1 metų ir 7 mėn vaikas pradėjo pats prašytis ant puodo doh.gif Manau, tik darželio dėka. Kiekvieną dieną vaiakas nustebina vis naujais žodžiais, dainelėmis ir pan. Prisipažinkim atvirai, juk būnant namuose smaugia buitis: čia kampus apsitvarkyt, čia valgyt padaryt, čia skalbinius išlygint, tarpyose su vaiku į lauką išlėkt, vėl valgyt daryt, maitint, apsitvarkyt. Nžn, kaip jums, man vaiko ugdymui namuose laiko likdavo tikrai labai nedaug. Beje, mūsiškė, išleista į darželį, irgi nieko nemokėjo, tik vaikščiot tongue.gif
Kontraargumentų mažai kuris sukrapštys biggrin.gif
Anglijoj, girdėjau, nuo 3 mėn leidž ax.gif
*

Aš žinau daugiau atvirkštinių pavyzdžių mirksiukas.gif . Žinau vaikų, kurie nuo kūdikystės lankę darželį, būdami 6 metų dar neskiria spalvų, nežino raidžių, pažįstu berniuką, kuris jau 7 metų, o kalbėdamas švepluoja. Tikrai nesutiksiu, kad auklėtojos daugiau išmoko, nei mama namie ( ir tam nereikia daug laiko, reikia tik kalbėtis su vaiku). Žinoma, mamai reikia netingėti mirksiukas.gif
TirliBomBom
QUOTE(Elina @ 2005 07 11, 11:19)
Labai skaudžiai reaguojat... blink.gif  g.gif  Mano pirmas pasisakymas buvo mamai, kuri vaiką į lopšelį išleido nemokantį vaikščioti blink.gif , natūralu, kad parašiau, beje, gana subtiliai, kad gaila to vaikiuko ir tiek. Žinoma, jei padėtis be išeities- ką jau padarysi verysad.gif
TirliBomBom dėkui už linkėjimus blink.gif -aš tau to nelinkiu schmoll.gif
P.S. kada vaikai buvo nešami į lopšelį 3 mėnesių? Jums tai, kaip supraatau, taip pat normalu? cool.gif
*

Elina, eik ir pasiskaityk savo postą, visos suprato kitaip nei tu norėjai parašyt? g.gif
Aš ir nerašiau, kad normalu buvo sovietmečiu, tiesiog konstatavau, kad taip buvo.

QUOTE(Elina @ 2005 07 11, 11:24)
Aš žinau daugiau atvirkštinių pavyzdžių mirksiukas.gif . Vaikai nuo kūdikystės lankę darželį būdami 6 metų dar neskiria spalvų, nežino raidžių, pažįstu berniuką, kuris jau 7 metų, o kalbėdamas švepluoja. Tikrai nesutiksiu, kad auklėtojos daugiau išmoko, nei mama namie ( ir tam nereikia daug laiko, reikia tik kalbėtis su vaiku). Žinoma, mamai reikia netingėti mirksiukas.gif
*

Galbūt pas tuos vaikus kitos problemos?
O tu esi ideali mama. Sveikinu biggrin.gif Ką gi man tinginei bepridurti. mirksiukas.gif
mandalina
QUOTE(Elina @ 2005 07 11, 10:19)
Mano pirmas pasisakymas buvo mamai, kuri vaiką į lopšelį išleido nemokantį vaikščioti blink.gif
*

o ką daryti mamai, jei jau laikas grįžti į darbą, o metukų vaikas dar nevaikščios? Keliom savaitei ar mėnesiui samdyti auklę? Jei jau vaikšto, tai į daržą galima?
Rimukas
QUOTE(Elina @ 2005 07 11, 10:24)
Aš žinau daugiau atvirkštinių pavyzdžių mirksiukas.gif . Žinau vaikų, kurie nuo kūdikystės lankę darželį, būdami 6 metų dar neskiria spalvų, nežino raidžių, pažįstu berniuką, kuris jau 7 metų, o kalbėdamas švepluoja. Tikrai nesutiksiu, kad auklėtojos daugiau išmoko, nei mama namie ( ir tam nereikia daug laiko, reikia tik kalbėtis su vaiku). Žinoma, mamai reikia netingėti mirksiukas.gif
*

Jei yra tarnaite namuose, tai tikrai galima daug demesio skirti vaikui ir jokie buities darbai nebaisus. Na ir dar kompiuteri reiktu ismesti, nes be buities darbu dar yra kompiuteris, kad ir SM forumas, kuris daug laiko suryja, kuri galima butu skirti vaikui.... g.gif Nu dar galima apsiknisusiai sedeti, ir visa demesi skirti vaikui, bet tai ir manau, krastutinis variantas, reta kuri sugebetu..
O del spalvu neskyrimo ir del sveplavimo, tai noreciau paklausti kur buvo mamytes ausys ir akys iki 7 metu, kad iki to laiko nieko nedare?
Nesakau, kad darzeliai auksiniai ir aukletojos idealios. Bet nebutina imti krastutiniu variantu (kai kuriu vaikai sedi su mamomis, nesvarbu, kad jos girtos, kad neduoda valgyti, kad musa, bet su mama...ar geriau leistu i darzeli?) ir visa atsakomybe nusiimti nuo saves: tipo darzelis aukleja, ir jis nepasirupino, kad vaikas nesvepluotu. O kur mama lindejo? Tevai ir aukletojos turi dirbti kartu ir tik tada matysis rezultatai... O jei namuose su mama butu sedejes ir iki septyniu metu, nemanau, kad kalbetu geriau... g.gif
Tiesiog kiekviena mama mato realia situacija, zino savo finansinius reikalus, savo buda, pazista savo vaika geriau nei kas kitas, ir elgiasi taip, kaip jai atrodo geriausia toje situacijoje. Ir nereikia nieko smerkti ir nieko aukstinti?
TIESIOG TAI KIEKVIENOS MAMOS ASMENINIS REIKALAS...
Ir tema cia, kad padetu issirinkti darzeli, o ne kas geriau, darzelis ar mama blink.gif
asfaltuota
QUOTE(Elina @ 2005 07 11, 10:19)
Labai skaudžiai reaguojat... blink.gif  g.gif
*

Manau, kad tokia reakcija normali. Kiekvienai mamai išsiskirimas su vaiku- didelis stresas.
Dėl to ir savo "argumentus už lopšelį" dėsčiau. Dėka aibės karksinčių , kad elgiuos blogai- išgyvenau 100 kartų didesnį stresą, nei iš tiesų buvo ko stresuot. Negalėjau nei valgyt nei miegot, nei mąstyt pirmomis savaitėmis nebegalėjau... O ar verta motinai patirti tokį stresą? Tikrai ne... dabar iš laiko perspektyvos žvelgiu atgal ir suprantu, kad jei tų karksinčių juodų varnų nebūt buvę- nebūtų buvę nei tiek mano ašarų, nei nervų, kai kelio ryte iš lopšelio palikus vaiką per ašaras nematai...dar dabar plaukai šiaušiasi, kai prisimenu savo išgyvenimus... Išgyvenimus, kurie buvo visai veltui...

mandalina
QUOTE(vobla @ 2005 07 11, 14:59)
dabar iš laiko perspektyvos žvelgiu atgal ir suprantu, kad jei tų karksinčių juodų varnų nebūt buvę- nebūtų buvę nei tiek mano ašarų, nei nervų, kai kelio ryte iš lopšelio palikus vaiką per ašaras nematai...dar dabar plaukai šiaušiasi, kai prisimenu savo išgyvenimus... Išgyvenimus, kurie buvo visai veltui...
*

va va, aš irgi to labiausiai bijau. Mano mažė bendraujanti, pamačiusi vaikus net spiegia iš džiaugsmo. Dėl jos kažkaip ne taip baugu. Tačiau tie moralai doh.gif Kiekvieno išklausyk, kiekvienam paaiškink, apgink savo nuomonę. Vobla, ką tu atsakydavai visiems, kurie norėdavo tave dėl to sugėdinti, įbauginti, perauklėti? g.gif Kaip surasti tą trumpą auksinę frazę, kad kitų neįžeisti, bet pastatyti juos į vietą? Kad daugiau niekam nekiltų klausimų?
Karambola
Jooooo, aš kaip prisimenu tas išpūstas akis blink.gif ir klausimą: "Jūs ką, tokiąąąąąąąąą mažą į darželį?", dabar tai įsiutis jau pagauna.

Mandalina, geriausiai atsakymą žinai tu pati, čia gi nuo klausiančiojo irgi priklauso, vienam vienaip atsakai, kitam kitaip. Man pvz. labai užgrūdino laikas, t.y. į dešimtą tokį klausimą jau atsakai žymiai lengviau nei į pirmą.

Vobla ir vėl su postu kaip pirštu į akį pataikė. Prisimenu tą jausmą, tokia žiauriai bloga mama jautiesi, beširdė ragana, savo vaiką kankinanti... Brrrrrrrrrrrr, nenoriu prisimint.

Mamkos, kaip galvojat, kodėl ENIGMA mūsų dar neiškoliojo? g.gif
Rimukas
Neturi laiko, kolioja kitus biggrin.gif
Karambola
Neatspėjai, Rimukai, čia moderatorė Aurėja 4u.gif
Rimukas
Ziuriu vartotoju skaitanciu sia tema tai trys, tai du, o matosi tik du thumbup.gif
Reiskias kaupiasi biggrin.gif
asfaltuota
QUOTE(mandalina @ 2005 07 11, 15:14)
Vobla, ką tu atsakydavai visiems, kurie norėdavo tave dėl to sugėdinti, įbauginti, perauklėti?  g.gif  Kaip surasti tą trumpą auksinę frazę, kad kitų neįžeisti, bet pastatyti juos į vietą? Kad daugiau niekam nekiltų klausimų?
*

Tuo metu nieko neatsakydavau- tik dar labiau pergyvenau. Gūžiausi savyje ir ieškojau išeities, kaip neleisti to vaiko taip anksti. O išeities nebuvo. Tada ieškojau "kaltų"- ėdžiau vyrą, kad per mažai uždirba, jog negaliu kaip "normali mama"- sėdėti su vaiku namie dar bent metus...Atkreipkite dėmesį- "normali mama"- toks man buvo įkaltas į galvą normalios mamos stereotipas...Vienžo- buvo blogai- nuolatinė nesantaika šeimoje, pykčiai, ginčai, per plauką vos ne depresija...
Darbar mano mergina praleidžia beveik visą dieną lauke ir yra labiausiai įdegęs mūsų šeimos narys... Būdama su ja namie pati negalėčiau tiek laiko skirti vaikštinėjimui po lauką(reiktų ir namų ruošos darbus gi nudirbt). O auklėtojų toks darbas- išsigena laukan visą bandą ir gano- koks skirtumas grupėj ar lauke. Lauke ir pačioms smagiau...
mandalina
na nemanau, kad moderatoriai turėtų barti už čia išsakytas mintis. Juk temos pavadinimas "Į lopšelį nuo metukų?". Labai atitinka thumbup.gif Ir Enigma bardavo už dažnas kalbas konkrečių darželių temose. Čia ne tas ax.gif
mandalina
QUOTE(vobla @ 2005 07 11, 15:41)
Tuo metu nieko neatsakydavau- tik dar labiau pergyvenau. Gūžiausi savyje ir ieškojau išeities, kaip neleisti to vaiko taip anksti. O išeities nebuvo. Tada ieškojau "kaltų"- ėdžiau vyrą, kad per mažai uždirba, jog negaliu kaip "normali mama"- sėdėti su vaiku namie dar bent metus...Atkreipkite dėmesį- "normali mama"- toks man buvo įkaltas į galvą normalios mamos stereotipas...Vienžo- buvo blogai- nuolatinė nesantaika šeimoje, pykčiai, ginčai, per plauką vos ne depresija...
*

Dar kartą ačiū tau Vobla už pasidalijimą savo skaudžia patirtimi 4u.gif Gal ir mums lengviau bus, kai viską žinosim? Gal stengsimės į viską ne taip jautriai reaguoti. Na nieko, keliu nosį į viršų ir sakau "Viskas bus čiki thumbup.gif Atsilaikysim 4u.gif "
asfaltuota
ėėėė, mandalina, bet gi žiūriu pas tave profilyje- cieli trys... juk jau ko gero yra patirties su lopšeliais/darželiais. Man vat pirmagimė, tad ir lopšelius įsivaizdavau tokius pat niūrius kaip savo sovietinėj vaikystėj....
Karambola
Vobla, kai pasiklausau Mandalinos, suprantu, kad kiekvieną, ar jis pirmas, ar trečias, išgyveni vis iš naujo. Beje, jūsų dukrytės bendravardės mirksiukas.gif

O mane mažą močiutė augino, nemačiau aš sovietinių darželių, bet ir kas iš to? Galvoji, kad mažiau pergyvenau nei tu? Skaitau tavo postus, ir save matau, bežliumbiančią...
Rimukas
QUOTE(vobla @ 2005 07 11, 15:41)
Darbar mano mergina praleidžia beveik visą dieną lauke ir yra labiausiai įdegęs mūsų šeimos narys... Būdama su ja namie pati negalėčiau tiek laiko skirti vaikštinėjimui po lauką(reiktų ir namų ruošos darbus gi nudirbt). O auklėtojų toks darbas- išsigena laukan visą bandą ir gano- koks skirtumas grupėj ar lauke. Lauke ir pačioms smagiau...
*

Sakes kaip taikliai parasyta thumbup.gif
Karambola
QUOTE(Rimukas @ 2005 07 11, 16:17)
Sakes kaip taikliai parasyta thumbup.gif
*

Aš kai paskaitau Voblos postus, galvoju, kad reikėjo juk jai irgi šiam konkurse duoti apdovanojimą už taikliausius pasisakymus thumbup.gif

Juk ne vien aš, ne vien tu, Rimukai, išgyvenam tą patį, šimtai, tūkstančiai mamų jaučia tą patį, apie ką čia rašo Vobla. Manau dauguma iš mamų ir užveda tokias temas, norėdamos išgirst paguodos žodį, ieško kur atsiremt, juk ir taip jaučiasi klaikiai... Juk nei viena nenori išgirst, kokia ji karvė, kad atiduoda vaiką į darželį. Ai, bet aš jau čia pezu pezu tą patį per tą patį, sorry, mamkos blush2.gif
mandalina
QUOTE(vobla @ 2005 07 11, 15:51)
ėėėė, mandalina, bet gi žiūriu pas tave profilyje- cieli trys... juk jau ko gero yra patirties su lopšeliais/darželiais. Man vat pirmagimė, tad ir lopšelius įsivaizdavau tokius pat niūrius kaip savo sovietinėj vaikystėj....
*

trys trys, ale kad vėl suskydau biggrin.gif Vyresnėlius vedžiau kažkur nuo pusantrų/dviejų ir jokių problemų dėl pratinimo neturėjau. Jau po trijų dienų pasiliko su džiaugsmu visai dienai. Ir kažkaip savo pergyvenimų nepamenu - ar jų nebuvo, ar laikas ištrynė tai iš atminties g.gif ... Daug laiko prabėgo. Tais laikais ir apie aukles nieko negirdėdavau g.gif Nebūdavo kažkaip priežasties aplinkiniams priekaištauti dėl to. O gal ir tvirtesnė buvau tuo klausimu. Nipomniu biggrin.gif
Beje, mūsų mažės tikrai bendravardės drinks_cheers.gif Ne už kalnų vardadienis 4u.gif
mandalina
beje, kai užrašinėjau mažę į darželį, vedėja sakė, kad daug klaikiau mamos jaučiasi kai metukų vaiką savaitinėje grupėje palieka sad.gif . Vat joms tai dar sunkiau - dažniausiai vaikučius augina vienos, dirba pamaininį darbą. O kur dėtis - valgyti gi reikia cry.gif
Bekasė
QUOTE(Elina @ 2005 07 11, 11:19)
Labai skaudžiai reaguojat... blink.gif  g.gif  Mano pirmas pasisakymas buvo mamai, kuri vaiką į lopšelį išleido nemokantį vaikščioti blink.gif , natūralu, kad parašiau, beje, gana subtiliai, kad gaila to vaikiuko ir tiek. Žinoma, jei padėtis be išeities- ką jau padarysi verysad.gif
[
*

na ir - jinai ir 18 men dar nevaiksciojo, nes tingejo, o tampyti ant ranku jau tikrai buvo atsibode. Net ir individuali manksta vaikui buvo skirta. Ir dabar jinai labai megsta patinginiauti ir isitaisyti pas ka nors ant ranku, i vezimeli ir triratuka.
Sanatorijjoje turejome toki atsitikima - einam sau pasivaiksciodamos ( aisku kas eina, o kas ant triratuko sedi) ir prieina prie musu toks vyras "stovyje". Pasiziuri, pasiterauja kiek vaikui metu ir tada nusistebejes paklausia "o kodel jinai nevaiksto?"
O lopsely jinai turejo pradeti vaikscioti, ir pradejo. Ir labai daugeliu kitu aspektu lopselis ji i nauda isejo.
O reaguoju as neskaudziai, pripratau prie tokiu davatku repliku.
P.s jei nepastebejai tma yra skyreli "Konkursas:padek issirinkti darzeli", todel ir tavo pastebejimai cia kiek ne vietoje.
dovesa
O man neišeina vienas dalykas iš galvos- ką daryti jei vaikas susirgs- o juk tikrai susirgs ir ne vieną kartą- ką tada daryti, jie darbe valdžia pasakiusi, jie nemoki darbo su vaikais suderinti, tai pagalvok, ar verta tau dirbti??? Na aišku, veiną kita kartą gali paimti biuletenį, neišvarys juk iš darbo, bet jei taip nuolatos... cry.gif Ką jūs darot?
mandalina
QUOTE(dovesa @ 2005 07 11, 20:12)
O man neišeina vienas dalykas iš galvos- ką daryti jei vaikas susirgs- o juk tikrai susirgs ir ne vieną kartą- ką tada daryti, jie darbe valdžia pasakiusi, jie nemoki darbo su vaikais suderinti, tai pagalvok, ar verta tau dirbti??? Na aišku, veiną kita kartą gali paimti biuletenį, neišvarys juk iš darbo, bet jei taip nuolatos... cry.gif Ką jūs darot?
*

nedarbingumo lapelius imkite su vyru pakaitom. Juk turi būti kažkokia išeitis 4u.gif
Elina
QUOTE(mandalina @ 2005 07 11, 08:31)
"oi, koks mažiukas, tagi gaila tokį į darželį atiduoti, ką jums pinigų gaila auklei pasamdyti, juk dabar iš ligų neišsikapstys, kokie jūs tėvai" ir
*

QUOTE(TirliBomBom @ 2005 07 11, 10:05)
Iš esmės esu tinginė, todėl sodint ant puodo kas 15 min vaiko nesugebėjau. 1 metų ir 7 mėn vaikas pradėjo pats prašytis ant puodo doh.gif Manau, tik darželio dėka. Kiekvieną dieną vaiakas nustebina vis naujais žodžiais, dainelėmis ir pan. Prisipažinkim atvirai, juk būnant namuose smaugia buitis: čia kampus apsitvarkyt, čia valgyt padaryt, čia skalbinius išlygint, tarpyose su vaiku į lauką išlėkt, vėl valgyt daryt, maitint, apsitvarkyt. Nžn, kaip jums, man vaiko ugdymui namuose laiko likdavo tikrai labai nedaug.
*

QUOTE(Rimukas @ 2005 07 11, 11:05)
Jei yra tarnaite namuose, tai tikrai galima daug demesio skirti vaikui ir jokie buities darbai nebaisus.
*

Sutinku, kad vesti ar nevesti nevaikštantį kūdikį į darželį- mamos reikalas drinks_cheers.gif . Todėl ir stebiuosi jūsų netolerancija kitai nuomonei blink.gif Mandalina, aš tik pasakiau, kad man gaila tų mažų vaikų, bet nesiūliau nei auklių samdyt, nesakiau, kad jūs blogos mamos schmoll.gif , tai buvo tik užuojauta ( vaikams) doh.gif Beje, aš taikiau šį postą Silvutei mirksiukas.gif . Antra vertus, kaip matau- laiko deficito nejaučiat mirksiukas.gif ( kiek prirašėt, prilinkėjot ir prisiputojot)? Aš, pvz. ką tik grįžau su vaikais iš kelionės dviračiais tongue.gif
Sutinku, kad galbūt, šioje temoje mano komentarai- ne vietoj ir ne laiku blush2.gif , tačiau, aš ir neplanavau čia pasireikšti, tiesiog mane sudomino jūsų audringa, kategoriška, pikta reakcija g.gif blink.gif Noriu jums palinkėti, jei tikrai manot, jog metinukui lopšelis- neišvengiamas , veskit ir nesiskaudinkit be reikalo schmoll.gif mirksiukas.gif
mandalina
QUOTE(Elina @ 2005 07 11, 21:30)
Todėl ir stebiuosi jūsų netolerancija kitai nuomonei blink.gif 

Mandalina, aš tik pasakiau, kad man gaila tų mažų vaikų, bet nesiūliau nei auklių samdyt, nesakiau, kad jūs blogos mamos schmoll.gif , tai buvo tik  užuojauta ( vaikams) doh.gif

Antra vertus, kaip matau- laiko deficito nejaučiat  mirksiukas.gif ( kiek prirašėt, prilinkėjot ir prisiputojot)?

*

niu ok, pradedam nuo pradžių biggrin.gif Kažkaip visoms užstrigo tavo pirminė kategoriška nuomonė, todėl ir užvirė kalbos mirksiukas.gif
O kodėl tau gaila tų vaikų? Kokia užuojauta? Manai, kad jie vargšai? Aš taip nemanau schmoll.gif
O dėl laiko deficito galiu tau pašnibždėti į ausį - daugelis čia rašiusių mamų darbe tuo metu sėdėjo, o ne namie su vaiku mirksiukas.gif
Viskas, baigiam beprasmiškai ginčytis. Išvados - mažo vaiko leidimas į lopšelį tik mamos reikalas ir nieks neturi teisės spręst už juos. Tuo labiau smerkti ar gailėti tongue.gif
Stiuardese
QUOTE(mandalina @ 2005 07 11, 17:27)
beje, kai užrašinėjau mažę į darželį, vedėja sakė, kad daug klaikiau mamos jaučiasi kai metukų vaiką savaitinėje grupėje palieka sad.gif . Vat joms tai dar sunkiau - dažniausiai vaikučius augina vienos, dirba pamaininį darbą. O kur dėtis - valgyti gi reikia cry.gif
*

kai vasarai uždarė darželį ir teko mėnesį dukrą vest į kitą (savaitinį), tai įsikalbėjau su vedėja. Man buvo bais įdomu kiek vaikų lieka nakvot ir kieno vaikai lieka. Tai vat, vedėja sakė, kad darė apklausą ar peržiūrą kas lieka ir kodėl ir sakė liko baisiai nustebę, kad 8 vaikai iš 10 tokių tėvų, kurie tingi vestis namo, nes rytoj vėl reikės atvest blink.gif O aš tikėjaus, kad kai mamos pamainom dirba (naktinėj), arba bent jau geriančių tėvų kai pamiršta, kad vaikas daržely g.gif
O mane tai ir į darželį vedė, ir paskui auklę samdė, o kad likau daržely nakvot tai ir dabar dar atsimenu, net nupiešt galėčiau kurioj vietoj mano lova stovėjo verysad.gif
Bet jei jau prispyrė reikalas, tai nieko čia nepakeisi, svarbu, kad pasisektų pakliūt į gerą darželį su dar geresnėm auklėtojom 4u.gif
mandalina
QUOTE(Stiuardese @ 2005 07 11, 21:51)
Tai vat, vedėja sakė, kad darė apklausą ar peržiūrą kas lieka ir kodėl ir sakė liko baisiai nustebę, kad 8 vaikai iš 10 tokių tėvų, kurie tingi vestis namo, nes rytoj vėl reikės atvest  blink.gif O aš tikėjaus, kad kai mamos pamainom dirba (naktinėj), arba bent jau geriančių tėvų kai pamiršta, kad vaikas daržely  g.gif

Bet jei jau prispyrė reikalas, tai nieko čia nepakeisi, svarbu, kad pasisektų pakliūt į gerą darželį su dar geresnėm auklėtojom  4u.gif
*

nu šakės blink.gif Tai apsileidimu jau nepavadinsi - tikras žiaurumas ir tiek doh.gif
Jo, svarbiausia yra geros auklėtojos thumbup.gif Tada ir vaikai noriai pasilieka 4u.gif
Karambola
*

Pagrindinis dalykas, kam reikėtų nusiteikt morališkai - vaikų ligos. Mūsiškė dvi savaites serga, vieną savaitę sveika. Gerai apgalvokit, kas ims nedarbingumą. Aš irgi siūlau tą patį variantą, kurį pasiūlė Mandalina, geriausia, kad neužkliūt darbdaviui, imti nedarbingumus su vyru pakaitomis. Gal močiutė gali ar kokia teta kartais pabūti (mes kombinuojam įvairiausius variantus, nors prisipažinsiu atvirai, kad neretai pagalvoju: "gerai, kad pas mane darbdavys toks supratingas"). Gal auklę kokią surast, jei finansinės galimybės yra. Tam turit būti pasiruošę, nes vaikutis tikrai sirgs. Nors, kai imu lyginti su pažįstamų vaikais bendraamžiais, kurie nelanko lopšelio, ne ką mažiau ir šie serga, tik mammoms papraščiau, jos arba nedirba, arba auklę turi.
Beje, kiek teko girdėti, darbdavių sąmoningumas šia prasme irgi auga.
Žiba
Na nežinau, paskaičiau aš čia jūsų nuomones apie darželį g.gif Buvau ir savo vaikui tvirtai nusprendus auklę samdyti, nors jam dar dabar tik 2 mėn, bet jau pradedu galvoti, kaip bus, kai sueis metai ir reiks leist į daržą.

Esmė tame, kad auklei mokėti kaip ir galėtume, bet yra kitas dalykas - mano vyresnėlė prieš porą mėnesių pradėjo lankyti darželį. Mergaitei dabar jau beveik 2.5 metukų - tai pasikeitimas daugiau nei akivaizdus - iki daržo niekaip negalėjom atsisakyti sauskelnių - jau mėnuo kaip jų neperkam, nes vaikas pats prašosi ant puodo, maža to pati pasiima tą puodą viską padaro ir dar sutvarko thumbup.gif

Kitas dalykas - buvo tokia nevalgiukė, namie reikdavo 10 patiekalų ruošti, rezultate vis tiek tik pakrapštydavo maistą ir daug tekdavo išmesti. Dabar vaikas valgo už du thumbup.gif Tiesa, kartais pasitaiko...

Jau neminint to kad rengtis pradėjo visiškai savarankiškai, daug dainuoja, pradėjo labai daug kalbėti, ir t.t. Ir visa tai per 2 mėn. doh.gif blink.gif thumbup.gif thumbup.gif Ko aš nesugebėjau išmokyt per metus, tą padarė kolektyvas doh.gif
Na tiesa buvo ir ligų, bet čia jau nieko nepadarysi, dabar jau geriau biggrin.gif

Todėl dabar dar teks labai smarkiai pamastyti ar mažajam samdyti auklę, ar vest į darželį g.gif Ko gero dar teks pakeist savo nuomonę, juo labiau, kad gyvenam vieno kambario bute, o vyras dirba pamainom, tai nemanau, kad jam patiks miegoti, kai šalia šmirinės auklė schmoll.gif doh.gif

Jau, kad prirašiau čia.. blink.gif

mandalina
QUOTE(zib@liux @ 2005 07 12, 08:26)
juo labiau, kad gyvenam vieno kambario bute, o vyras dirba pamainom, tai nemanau, kad jam patiks miegoti, kai šalia šmirinės auklė  schmoll.gif  doh.gif
*

mano vyras irgi pamainomis dirba. Tik negalim apsispręsti, ką darysime, kai vyras namo grįš po naktinės pamainos - vesti mažę daržasn, ar tegul su pusiau miegančiu tėčiu namie pabūna g.gif Na bent jau pradžioj, kol ji dar visai mažytė. Jei vestume tik tom dienom, tai tėtis dirba dieną, per savaitę gautūsi kažkur 1-2 kartai per savaitę darželyje. Ar vesti pastoviai? Kaip jūs manot?
asfaltuota
*

Oi, pas tave net dvi štukos doh.gif man kažkaip sirgo gal pirmus du mėnesius daugiau, o paskui- nebe. Gal tiesiog reiktų kol pratinsi prie lopšio atostogas paiimti, jei aišku tokios priklauso. Mėnesį vyras, mėnesį tu- ir prašoksit tą etapą...Bet šiaip tikrai sunku- galima aikšu samdyt auklę, ligos atvėjams, bet dvynukams auklę ko gero rast dar sunkiau g.gif
Na, vaiko ligos bet kokiu atvėju yra problema, lopšely jis ar ne... sad.gif
Karambola
QUOTE(mandalina @ 2005 07 12, 08:40)
mano vyras irgi pamainomis dirba. Tik negalim apsispręsti, ką darysime, kai vyras namo grįš po naktinės pamainos - vesti mažę daržasn, ar tegul su pusiau miegančiu tėčiu namie pabūna  g.gif Na bent jau pradžioj, kol ji dar visai mažytė.  Jei vestume tik tom dienom, tai tėtis dirba dieną, per savaitę gautūsi kažkur 1-2 kartai per savaitę darželyje. Ar vesti pastoviai? Kaip jūs manot?
*

Mandalina, mūsų tete parą dirba, tris turi laisvas. Auklę samdėm tik tomis dienomis, kai jis dirbdavo. Taip ir į darželį žadėjom leist, kas ketvirtą dieną. Bet mus auklėtojos iš karto perkalbėjo, kad vaikus bus be galo sunku adaptuotis , ir patarė bent pirmuosius metus leist kiekvieną dieną. Taip ir darom. Tiiksliau darėm, daba biškį atostogos nuo darželio biggrin.gif
mandalina
QUOTE(Karambola @ 2005 07 12, 10:31)
Mandalina, mūsų tete parą dirba, tris turi laisvas. Auklę samdėm tik tomis dienomis, kai jis dirbdavo. Taip ir į darželį žadėjom leist, kas ketvirtą dieną. Bet mus auklėtojos iš karto perkalbėjo, kad vaikus bus be galo sunku adaptuotis , ir patarė bent pirmuosius metus leist kiekvieną dieną. Taip ir darom. Tiiksliau darėm, daba biškį atostogos nuo darželio biggrin.gif
*

niu gal ir teisybė g.gif Kol vaikas toks mažas, tai ir po kelių dienų pertraukos jam ėjimas į darželį gali pasibaigti vos ne nauju pratinimu ax.gif
O kas iš jūsų dažniausiai vaiką į daržą veda? Tu ar vyras? Kas tuo atveju, kai jis grįžta po naktinės pamainos? Kaip derinate šiuos dalykus?
dovesa
QUOTE(vobla @ 2005 07 12, 09:20)
Oi, pas tave net dvi štukos doh.gif man kažkaip sirgo gal pirmus du mėnesius daugiau, o paskui- nebe. Gal tiesiog reiktų kol pratinsi prie lopšio atostogas paiimti, jei aišku tokios priklauso. Mėnesį vyras, mėnesį tu- ir prašoksit tą etapą...Bet šiaip tikrai sunku- galima aikšu samdyt auklę, ligos atvėjams, bet dvynukams auklę ko gero rast dar sunkiau g.gif
Na, vaiko ligos bet kokiu atvėju yra problema, lopšely jis ar ne... sad.gif
*

Tai va atostogose dabar esu, tad nelabai paskui gausiu... na bet matysim, gal dar auklę gausim, tad nereiks lopšelio, nors čia pasiskaičius aš jame tik daugiau pliusų matau, nei minusų
Rimukas
Kazkaip turiu tokios patirties su auklem, kad siandien priziuri, o rytoj pasakys, zinote, as NORMALU darba gavau... sad.gif
Pas mus kazkaip priimta tokie variantai, kaip : ieskau darbo, galiu dirbti indu ploveja, sarge, aukle... maciau keleta tokiu skelbimu... tipo galiu dirbti bet kuo, nu dar ir aukle is bedos.
Nesakau, yra superiniu aukliu, kurias vaikai labai pamilsta, ir dar eidami i mokykla tebebendrauja. Yra zmoniu, kurie tiesiog gime dirbti su vaikais.
Tiesiog mano patirtis tokia ne kokia, tai ir nuomone skeptiska... 4u.gif
Karambola
QUOTE(mandalina @ 2005 07 12, 10:36)
O kas iš jūsų dažniausiai vaiką į daržą veda? Tu ar vyras? Kas tuo atveju, kai jis grįžta po naktinės pamainos? Kaip derinate šiuos dalykus?
*

Vaiką į darželį dažniausiai veda vyras. Beje, taip daryti rekomenduočiau visoms mamoms, jei turit tokią galimybę. Ir vaikučiui papraščiau, lengviau daržely pasilieka, ir pačiai mamytei ne taip širdį skauda, kai negirdi to klyksmo... Nesvarbu, kad jis po minutės nutyla, bet vis tiek širdį sopa... cry.gif Mano vyras dirba ne pamainom, o paromis. Naktį jis miega, tik ne namie, o darbe. Kadangi darbe turi būti iki 7, mes puikiausiai suderinam tuos dalykus. Jis grįžta, aš būnu jau atsikėlus, dažniausiai ir vaikas jau atsikėlęs būna. Tada tetis veža mažąją į darželį, o mane į darbą biggrin.gif

QUOTE(Rimukas @ 2005 07 12, 10:52)
...Pas mus  kazkaip priimta tokie variantai, kaip : ieskau darbo, galiu dirbti indu ploveja, sarge, aukle...  maciau keleta tokiu skelbimu... tipo galiu dirbti bet kuo, nu dar ir aukle is bedos...
*

Jo, yra superinių, bet jos kainuoja ne 500 lt per mėnesį... Mes irgi porą turėjom (pasisakius esu juodajam auklių sąraše, mamos, prieš samdydamosi auklę paskaitinėkit tą sąrašą). Pirmoji vis mokė, kaip vaikus augint. Pensininkė buvo, jos supratimas apie vaikų aujklėjimą kardinaliai skyrėsi nuo manojo.
Antroji auklė, kaip ir Rimuko variantas, visą laiką kol pas mus dirbo, normalaus darbo ieškojosi, nelaiminga buvo ir nuskriausta. Geriausias numeris buvo, kai vyrą savaitei paguldė į ligoninę (operacijai), mūsų auklė tą savaitę galėjo tik vieną dieną iš penkių, kai vyrui operaciją darė doh.gif Gerai, kad darbdavys mano supratingas. Kitaip iš darbo, matyt, būčiau išlėkus. Po tos savaitės nusprendėm neeksperimentuot daugiau su auklėm, o leist į darželį. Beje, su aukle paliekant vaiką man ne ką mažiau skaudėjo širdį, nes klykė mažoji nežmoniškai. Net kaimynai pradėjo klausinėt, kas vaikui yra, nes po to dar pusę valandos verkdavo, auklė nesugebėdavo nuramint. O adržely vaikus pamato ir ašarų kaip nebuvę thumbup.gif
asfaltuota
QUOTE(Karambola @ 2005 07 12, 11:48)
Vaiką į darželį dažniausiai veda vyras. Beje, taip daryti rekomenduočiau visoms mamoms, jei turit tokią galimybę. Ir vaikučiui papraščiau, lengviau daržely pasilieka, ir pačiai mamytei ne taip širdį skauda, kai negirdi to klyksmo... Nesvarbu, kad jis po minutės nutyla, bet vis tiek širdį sopa... cry.gif
*

Aš taip ir padariau, nors turiu galimybę nuvest ir pati, bet perleidau šias pareigas vyrui. Tiesa buvo momentas, kad sakiau jau mieliau keisčiausi- vesčiau aš, o parvestų jis, nes vienu metu nenorėdavo eit namo ir gerą pusvalandį aš ten su ja rūbinėj marinuodavausi doh.gif O paskui dar pabandyk į namus tiesiai pataikyt- lapnoja į priešingą pusę ir vsio- nori visur (ypač į parduotuves), tik ne namo...
mandalina
Beje, mergicos, aš čia ne į temą, bet socialinių reikalų labirintuose apie daugiavaikes šeimas jau seniai tyla - abejoju ar kas atsakys biggrin.gif
Kaip supratau, daugiavaikėms taikoma lengvata - reikia mokėti tik pusė kainos už darželį. Gal kas žinote kokius dokumentus reikia pristatyti? Tipo pažymą iš seniūnijos apie šeimos sudėtį ir t.t.
Rimukas
Nezinau Mandalina ka reikia pristatyti, bet dar rugsejo menesi per susirinkima sake, kad toms seimoms, kurios augina tris vaikus, uz trecia vaikuti - puse darzelio mokescio...
mandalina
QUOTE(Rimukas @ 2005 07 12, 13:53)
Nezinau  Mandalina ka reikia pristatyti, bet dar rugsejo menesi per susirinkima sake, kad toms seimoms, kurios augina tris vaikus, uz trecia vaikuti - puse darzelio mokescio...
*

kaip tai už trečią? blink.gif A jei pas mani du mokykloj jau mokosi, kaip tada? g.gif
Rimukas
Nenoriu taves balamutint, nezinau. Kol kas man nelabai aktualu, tai tik girdejau, kad varpai skambijo, bet kurioj pusej, nezinau.... blush2.gif
Gal pasiskambink i darzeli? blink.gif
Upsiukas
Mane nervina, atsirado mada - samdyt auklę. Prieš kelis metus tai buvo kaip ir prabanga, o dabar - tiesiog būtinybe patapo. Nėvelnio, juk mes augom be jokių auklių, metai sukakdavo ir į daržą. Užaugom, nenumirėm. Nėr jokių blogų prisiminimų apie darželį. Nesu madų auka ir vaiką vesiu daržan, be to, nėr galimybių mokėt 600Lt. kas mėnesi auklei. Aj, ir šiaip nervina, nes beveik kievienas giminaitis, draugas pažystamas jaučia pareigą skelt pamokslą, išgirdęs, kad mes vaiką nuo metų daržan vesim. Mažiau pamokslautų ir savo kieme apsidairytų.
mandalina
QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 16:32)
Mane nervina, atsirado mada - samdyt auklę. Prieš kelis metus tai buvo kaip ir prabanga, o dabar - tiesiog būtinybe patapo. Nėvelnio, juk mes augom be jokių auklių, metai sukakdavo ir į daržą. Užaugom, nenumirėm. Nėr jokių blogų prisiminimų apie darželį. Nesu madų auka ir vaiką vesiu daržan, be to, nėr galimybių mokėt 600Lt. kas mėnesi auklei. Aj, ir šiaip nervina, nes beveik kievienas giminaitis, draugas pažystamas jaučia pareigą skelt pamokslą, išgirdęs, kad mes vaiką nuo metų daržan vesim. Mažiau pamokslautų ir savo kieme apsidairytų.
*

man patinka tavo požiūris thumbup.gif A daržą jau išsirinkai? Užrašei vaiką?
Upsiukas
QUOTE(mandalina @ 2005 07 12, 17:34)
A daržą jau išsirinkai? Užrašei vaiką?
*

Jau užrašiau į "Beržinėlį", bet būtina sąlyga - vaikas turi vaikščiot. Dar bandysiu į kitą užrašyt, jei ten nepavyktų pakliūt.
mandalina
QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 16:40)
Jau užrašiau į "Beržinėlį", bet būtina sąlyga - vaikas turi vaikščiot. Dar bandysiu į kitą užrašyt, jei ten nepavyktų pakliūt.
*

iki metukų išmoksite 4u.gif Mano mažė ne iš smulkiųjų, tai 11 mėnesių pradėjo. Beje, kai aš ėjau užrašyti į daržą, tiek vedėja, tiek grupės auklėtojos jokių reikalavimų nesakė. Kai paklausiau, ar visi vaikučiai mokėjo vaikščioti, pasakė, kad ne schmoll.gif . Apimti kolektyvizmo jausmo per kelias savaitėles išmoksta thumbup.gif
Karambola
QUOTE(mandalina @ 2005 07 12, 13:15)
Beje, mergicos, aš čia ne į temą, bet socialinių reikalų labirintuose apie daugiavaikes šeimas jau seniai tyla - abejoju ar kas atsakys  biggrin.gif
Kaip supratau, daugiavaikėms taikoma lengvata - reikia mokėti tik pusė kainos už darželį. Gal kas žinote kokius dokumentus reikia pristatyti? Tipo pažymą iš seniūnijos apie šeimos sudėtį ir t.t.
*

Mandalina, mano galva už trečią vaiką tu mokėsi pusę kainos, nesvarbu, kad kiti du mokyklinukai. O dėl dokumentų, tavim dėta pasiskambinčiau į darželį.

QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 16:40)
*

Upsiuk, tikrai pasidomėk kitais darželiai. Ar jums Berželis labai patogu, todėl nenorit kitur? Mes turim patirties dviejuose darželiuose. Į pirmąjį todėl ir vedėm, kad reikalavimų jokių nebuvo, nei vaikščiot, nei valgyt pačiam. Bet dar vienas mano patarimas, kalbėk su auklėtojom. Nes vienai forumietei taip buvo. Pakalbėjo su direktore, viskas atrodė puikiai, o pasirodė, auklėtojos nepatenkintos, kad 11 mėnesių nevaikščiojantį vaiką priėmė. O ir kitų vaikų tėvai neapsidžiaugė, nes vaikučių į lauką pradėjo nebevest, mažiukams atsiradus. Taip kad pasidomėk grupe, kurioj vaikas bus. Viskas priklauso nuo auklėtojų.
Amžina studentė
QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 17:40)
*

Tai labai mažai reikalauja smile.gif Nes mes užsirašėm į "Vaidulutę", tai ten: priima tik nuo 1,5 metų, vaikas turi mokėt daryt į puoduką, turi mokėt pats valgyt šaukštu, turi mokėt gert iš puoduko blink.gif
mandalina
QUOTE(Karambola @ 2005 07 13, 07:24)
Į pirmąjį todėl ir vedėm, kad reikalavimų jokių nebuvo, nei vaikščiot, nei valgyt pačiam. Bet dar vienas mano patarimas, kalbėk su auklėtojom. Nes vienai forumietei taip buvo. Pakalbėjo su direktore, viskas atrodė puikiai, o pasirodė, auklėtojos nepatenkintos, kad 11 mėnesių nevaikščiojantį vaiką priėmė. O ir kitų vaikų tėvai neapsidžiaugė, nes vaikučių į lauką pradėjo nebevest, mažiukams atsiradus. Taip kad pasidomėk grupe, kurioj vaikas bus. Viskas priklauso nuo auklėtojų.
*

tikrai, kad viskas nuo auklėtojų priklauso. Čia jau auklėtojos apsileidusios. Darželyje, kuriame užrašiau mažę, nevaikščiojančius vaikus su vėžimais į lauką veža. Du kartus per dieną, jei nelyja.
Upsiuk, vaikščios tavo mažius - laiko dar daug thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.