Gal kas žinote kur internete yra pasakėlė "Zuikių mokykla" ?
Noriu su mergyte išmokti, bet pati neprisimenu.
Ačiū
Gal kas žinote kur internete yra pasakėlė "Zuikių mokykla" ? Noriu su mergyte išmokti, bet pati neprisimenu. Ačiū
Sveika! Siaip zinau viena is tos daineles varianta, galiu parasyti..
1) Šimtas zuikiu susirinko, Net žalia girele linko. Pakalbeje pasitare, Jie mokykla atidare. 2) Ir zuikiene nuo Vyžunu, Leido mokslan savo sunu. Zuike triuse, maude prause Ilgausi, ilgaausi. 3) Siuvo kelnes ir liemene, O liemeneje kišene. Kepuraite jam uždejo Ir mokyklon palydejo.. Tik tiek turiu tos daineles..
Sveikos, gal galite parašyti, kokius eilėraštukus ar daineles deklamuojate savo mažiukams? Gal kokių eilėraštukų, kur ką nors rodyti reikia ar pan. Mano mergaitė tokius be galo mėgsta, bet jau išseko fantazija...
O kur rasti Valdorfo metodikos elėraštukus?
o tu paklausk savo dukrytes gal tau ji noretu padeti irtada abi sukurkite bent jau mes taip darome ir tai lavina vaiko vaizduote ir raiskiea kalba
Dainele, kuri mums labai patiko
Pakutensiu as tau ausi, Tu is juoko gala gausi. Man kutenti vienas juokas, Tai daryt kiekvienas moka. Pakutensiu as tau galva Tau is juoko suskaus pilva. Man kutenti vienas juokas, Tai daryt kiekvienas moka. Pakutensiu as tau nosi Tu is juoko asarosi. Man kutenti vienas juokas, Tai daryt kiekvienas moka. Pakutensio kojos pirsta Tu is juoko gali mirti. Man kutenti vienas juokas, Tai daryt kiekvienas moka. Pakutensiu as tau pada Tu is juoko neteksi zado. Man kutenti vienas juokas, Tai daryt kiekvienas moka. (Is U. Staudinger knygos "Neliesk manes! Kaip atpazinti seksualines priekabes ir joms priesintis") Dainuojant reikia kutenti tas kuno dalis, apie kurias dainuojama. Labai gerai tinka "chastusku" melodija - mano sunui buvo labai linksma, norejo, kad kartociau, o ir pats paskui niuniuoti pradejo Cia dar viena: Tam nameli tam mazam (rodomas namelio stogas) Mazas vyras ziurejo (ranka prie antakiu pridengiam akis) Mate kiski bebegant (rankomis rodomos kiskio ausys, kurios lapsi begant) I dureles bebeldziant (beldziama i duris) Leiskit leiskit mus vidun (rankomis skesciojama prasantis isileisti) Nes medziotojas nusaus (rodomas sautuvas) Eiks, kiskeli, eiks vidun (kvieciama uzeiti) Meiliai prisigauski (apsikabinamas ir prigraudziamas kiskelis) Pirma karta dainuojami visi zodziai ir daromi visi judesiai. Po to kartojant antra karta, pirma eilute tik niuniuojama ir rodomi judesiai, toliau viskas dainuojama, trecia karta - pirmos dvi eilutes niniuojamos ir rodomi judesiai, o kitos normaliai dainuojamos ir t.t., kol visa dainele tik niuniuojama. O pabaigoje vel galima visa padainuoti. Tik medodijos tai as jau nemokesiu cia uzrasyti... Teks savo susigalvoti
Gal kas nor žinote kokių nors trumpu eilėraštukų apie senį šaltį.
Per pūgas per vėją
Senis Šaltis ėjo. Jį pas mus šiandieną Kiškiai atlydėjo. Tai gražūs gražūs Senio Šalčio batai, Neša jie Senelį Pas vaikus kas metai. Per pūgas per vėją Senis Šaltis ėjo, Prie eglutės mūsų Šiandien atskubėjo. Tai geras geras Tu esi Seneli, Tik greičiau atriški Dovanų maišelį.
Senelis Šaltis
Baltučiu takučiu, su maišu ant pečių, Kailinėliais baltais vaikšto Šaltis rytais, Vakarais ir dienom, šalto vėjo pėdom... Jo ledinė lazda ir šerkšnota barzda. Akiniai dideli Šaltis mato toli... Kaip ten žaidžia vaikai, ar geri jie draugai. Ar jie prausias švariai, ar jie mokos gerai. Jei gerai linksmas jis pasibels į duris. Dovanėlių atneš... Gausi tu, gausiu aš... Jonas Lapašinskas Eglutė skarota Eglutė skarota, Eglutė žalia. Meškutė gauruota Ją lanko šile. Jos liauną kamieną Kalena geniai, Naujų metų dieną Ją puoš mokiniai. Kostas Kubilinskas
Buvo buvo, kaip nebuvo
Lipo Saltis is lektuvo Dovanojo po meskuti ir atsiveze vaikuti Ledo svarkas ledo batai Svecio vardas- Nauji Metai
seni salti raudonosi
ka tu man padovanosi gal sesute ,gal broliuka o gal maza saldainuka sita eilerastuka mano panele deklamavo ,kai as laukiausi
Mes taip pat labai laukiam svenciu,o ypac mazoji
Seni salti raudonosi,ka tu man padovanosi? Gal lelyte,gal meskiuka? Gal raudona obuoliuka? Parasykit gal kas turit kokiu graziu eilerastuku?
Ledo rūmuose nuo seno
Senis šaltis sau gyveno Ir turėjo jis anūką Šaltanosį ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis ledinukas Nesurūgęs, nesustiręs Bet kur eina, ten ir girias: Moku kalti ledo tiltus, Moku malti sniego miltus, Kiškį piškį užpustyti, Ežį kežį užmigdyti. Visą žemę, jei norėčiau, Aš sušaldyti galėčiau.
Rašau kaip atsimenu, gali būti neatitikimų
Važiavo žiema ledo tiltu Ir vežėsi pusmaišį miltų Galvojo: bus kaip iš rago Sausainių, riestainių, pyrago Sėdėsiu viena sau po uosiu Ir valgysiu - niekam neduosiu Tik ratas užliuvo už vėjo Ir miltai visi išbyrėjo. Vaikai atsikėlę iš miego Lauke pamatė daug sniego
čia ne apie seni, bet
Žu žu žu per kiškio kiemą Šaltis vežė baltą žiemą... Kiškis piškis stikt iš miego, Žvilgt pro langą - pilna sniego.
Va o čia mes ką tik su savo zuikiu išmokom trumputį, bet labai šiltą eilėraštuką
E. Selelionis Snaigė Papleveno, Pasisuko Ir - man tiesiai Ant delnuko. - Snaige, Tu tokia trapi! Kur lekioji? Kuo kvepi? - Raudonšoniais, dideliais Rudeniniais obuoliais. Va tik čia ne apie senelį
Mano vaikystes eilerastukas, kurio iki siol nepamirsau
Ar miske gyveni, seneli? Bet ten labai salta. Gal turi sniego nameli? Toki balta balta. Kas lovele tau pakloja? Kai miegucio nori? Kas dainele padainuoja? Ar mane sapnuoji? Ten miske tarp egliu, Linksma visada Ar ilga, seneli, Lapes uodega? Mes jau su 2,5 suneliu mokomes ir jam labai patinka
Praejusiais metais mano dukryte darzelyje buvo ismokusi roki eilerastuka:
Kad prisnigo net baisu, Sniego šuniui lig ausų. Aš brendu ligi pat kelių, Nematyti net takelio. Čiupkim greitai kastuvėlius Man broliukas sako, Neateis Kalėdų Senis, Nes neras jis tako. O sis is mano vakystes prisiminimu: Oi tai saltis tai saltukas oi oi oi, Šala nosis ir veidukas oi oi oi. Aš to šalčio nebijua, nebijau Į darželi atėjau, atėjau.
cia atsimenu is savo vaikystes:
Per ledą, speigą, juodą gruodą Senelis Šaltis skuba į svečius, Tik nieks neduoda Seneliui Šalčiui dovanų. Aš sumasčiau, kai Šaltis atkeliaus i čia, Įdėsiu jo kišenėm paslapčia. Įdėsiu taip, kad nieks nepamatys, O ką įdėsiu?- Paslaptis. ir dar toks, tupi kiškis po egle Egle spygliu be
Stai ir as radau vienoj knygelej
Tai stiprus šaltukas spaudžia. Baltos snaigės pugą audžia. Va, ir blizgantis ledukas. Riestanosės va rogutės. Tu, žiemuže, nebaisi- Kailiniuoti mes visi. na o cia gal per daug kazkoks niurus ir nelinksmas Bėga alkana žiema, Bėga didelė bėda. Jos pėda šalta, skaudi, Verkia saulė pabaly. Bėga varganas kiškelis Ir nusilpusi stirnelė. Vejas juos tikra bėda, Šalčio bado kupina .
Nenoriu bezdziones,
Leles-taip pat ne... Ko trokstu,Seneli, Ir tau nezinia... Sesute man maza Padek po egle. Akytem zydrom Ir suknyte zalia Manau šie eilėraštukai puikiai tiks Kalėdų Seneliui ir už tai vaikučiai gaus nuostabių dovanėlių Eina Šaltis Šaltanosis, eina ir dainuoja. Žiūri - krūmas kaip jo nosis uogom raudonuoja. Dyvų dyvas! Nuogas krūmas Uogom raudonuoja! Užsimanė Šaltis uogų, į pusnis įbrido. O nuo krūmo, pliko, nuogo, uogos purpt nuskrido! Dyvų dyvas! Koks čia dyvas? Sniegenos nuskrido! Kai temsta sutemsta, Vaikučiai sumiega, Šalnos Asilėlis Į kiemą atbėga. Atbėga į kiemą, Žolytę palyti, Ir bąla pabala Kaip sniegas žolytė. Mes nulipdėm Sniego Senį - Sniego Senį Besmegenį. Na, o Senis Besmegenis: - Nesmagu, vaikai, be Senės! Mes nulipdėm Seniui Senę - Kaip ir Senis - Besmegenę. Na, o Senė Besmegenė Anūkėlių užsimanė. Mes papustėm delnukus Ir nulipdėm anūkus.
Mes nulipdėm sniego bobą
Sniego bobai širdį sopa Nes kaimynas sniego senis Pasipūtęs besmegenis. Turi šluotą ir kepurę, Ir kibirą kiaurą turi, Dvi akis, sagas dvi turi. Ir todėl iš aukšto žiūri. Nelaiminga sniego boba, Sniego bobai širdį sopa Taip jau sopa, taip jau sopa, Kad dejuoja: opa, opa.....
Bent jau aš iš stovkės laikų prisimenu tokį variantą:
Kyla saulė pamažu Pro šakas baltų beržų, Padabinta žolele visa kalva. Oi kokia diena graži, Mes ančiukai, mes maži prie upelio prie sraunaus kria kria kria kria. Čia visur kartu mama Eina mums patardama, Kad neplauktume tenai, kur sietuva, Bet labai sunku iškęst, Nors ir galime nuskęst, Traukia upės platuma Kria kria kria kria Pried. Pievoj saulė šviečia, Baigias jau diena, Mus ratelin kviečia Ančiukų šokį pašokt mama. Ten pakalnėje žemai Mūs namučiai mūs namai, Prie vartelių stovi ten balta ieva. Nuo gėlelės prie gėlės, Ant žiedelio pakelės Skrenda dūzgia bitė medų nešdama. Mes užaugsim būtinai, Bus nebaisūs katinai, Bus tada su jais visai kita kalba, Kai išmoksime krypuot Reiks kur kas toliau žygiuot, Reiks mamytę užvaduot Kria kria kria kira. Pried. ....
Kalėdų senelis
Kai sniegas jau laukus nukloja Kai ūžauja lauke šiaurys Kalėdų senis atlinguoja Nes laukia jo vaikų būrys. Mažųjų niekad nepamiršta Senelio mylinti širdis, Keliauja jis per pūgą tirštą Kalėdos beldžias į duris.
Ledinės gėlės
Nesulaukę vasarėlės Ant langų pražydo gėlės Priglaudžiu prie stiklo skruostą Ir ledinę gėlę uostau Štai nosytė jau sušlapo Neužuodus jokio kvapo Kam tokias gėles auginti Nei pauostyt nei nuskinti QUOTE(RAMAŠKA @ 2004 11 23, 19:40) Nenoriu bezdziones, Leles-taip pat ne... Ko trokstu,Seneli, Ir tau nezinia... Sesute man maza Padek po egle. Akytem zydrom Ir suknyte zalia Mano dukra šį eilėraštuką Kalėdų Seneliui darželyje,tik dar buvo toks tęsinys: ............ Padėk ir lopšelį, Kad supčiau ten, Vienturtės dukrelės Kaledų svaja....... Ir žinokit Senelis norą išpildė
Aš pamenu tik tiek:
Seną pasakų namelį gaubia sutema. Septyni maži ožiukai žaidžia su mama. Naktys šaltos, naktys ilgos, stūgauja šiaurys, Pro langelį žiūri vilkas, beldžias į duris... Pr. Aūūū, įleisk ožkelę, aūūū, man širdį gelia, Taip tave myliu, kad apsakyt negaliu... .... .... Bėkite greičiau vakeliai smailint ragelius, Šiąnakt vilkui tam besočiui, oi kad klius, tai klius. Būtų labai smagu, jei kuri mama atsimintų daugiau, o gal net turi kokį įrašą? Ačiū
Jeigu kas zinot kokiu senu lietuvisku vaikisku daineliu zodzius, tai parasykit, jei galit. As savo mazajai tik "Du gaidelius" dainuoju, visa kita jau pamirsau. O ji kai paaugs noriu ja lietuvisku daineliu ismokyti ir siaip pries miega dainuoti, bet beda, kad nebeprisimenu. Buciau labai dekinga jei kas parasytumet. O be to gal ir kitoms mamoms praverstu...
Aciu...
Klausė žvirblis čiulbuonėlis, pas tą pilką karvelėlį, (kaip kaip aguonėles sėja...)*2k.
(Sėja šitaip va ir va kaip*2k) Taip taip aguonėles sėja. *** Viskas tas pats, tik aguonėlės dygsta, auga, laužia, valgo. Tikiuosi, melodijos nepamiršai Mano katinusiam labai patinka: vyresnėlei dainuoti (vakar prieš miegą broliui visą vakarą čiulbėjo), o mažąjam - šokti, krapyti rankutes
Aš tai labai siūlyčiau mažųjų mamoms įsigyti Eirimo Veličkos knygą su vaikų įdainuotu CD "Mačiau mačiau kukutį"..ten tikrai daug tinkamų mažiesiems dainelių-žaidimų , daug tokių "senovinių"..sutartinių, supuoklinių ir pan. CD telpa 48 dainelės
Laura labai spėriai mokosi O šiaip tai auklė neša šios leidyklos knygutes, žurnaliukus mažajai ir aš esu labai patenkinta. Man patinka būtent šie leidiniai vaikams. Galit žvilgtelėti, įmetu nuorodą:Leidiniai mažiesiems (lavinamieji)
Dar turim "Virš vaivorykštės", tai ten daugiau vyresniems vaikiukams..sakyčiau nuo kokių 4-5 metukų, bet Laurai dainelė apie varles patinka
Abi knygos su CD 'Mažyliai ir muzika" yra superinės..Aš irgi nežinodavau ką tuose knygynuose rinktis, bet kai auklė atnešė man šiuos leidinius, tai buvau nustebint kokių gerų dalykų vaikams yra Yra net spalvinimo knygelė ligoniukams "Apkabink mane dabar" Turim ir Laimiuko žurnalus, bet jie Laurai nepatinka..per maža ji dar ir iliustracijos jai dar nelabai suprantamos..Pavarto ir numeta, ten tinka tik vyresniems vaikams, kurie jau patys skaito, rašo.
Sveiki,
atsiminiau iš vaikystės vieno eilėraštuko ištrauką: "susirūpino pelynas kurgi dingo draugas kmynas". Pireš akis stovi netgi knygelės vaizdas. Bet toliau ir kas parašė tą eilėraštį niekaip negaliu nei atsiminti, nei susirasti. Gal kas padėtų
Eilėraštis, kurį vaikystėje mane išmokė močiutė. Autoriaus nesakė.
Gera tau, šuneli, Gyveni lengvai: Nei mokyklon eiti, Vos prašvis langai, Nei tau lovos kloti, Ruošti pamokų... Tavo darbas - loti Ant blogų vaikų.
Gal kas zino "Meskiuko rudnosiuko" poema?
Mano mergučė turi Vytės Nemunėlio knygelę "Meškiukas Rudnosiukas". Ilgoka poemėlė. Nežinau, ar internete kur yra.
Neseniai, mano mama priminė tokį eilėraštuką:
Ta mamytė, ta mama Susiraukia bardama Ir raukšlelių ant kaktos Jai daugėja nuolatos. Gal patrinti lapais mėtų, Kad raukšlelių nedaugėtų? Gal nupirkti aspirino? Ne, vaikučiai vaistą žino... Jei vaikai geručiai augs, Mamos niekad nesirauks... QUOTE(Giliuke @ 2005 03 16, 14:36) As ja is vaikystes dar prisimenu ir savo maliafka ismokiau bet tik tiek prisimenu Ten, miške, kur eglės ošia Po pušim sena, sena Buvo meškinas rudnosis Runosienė jo žmona Ir turėjo jie meškiuką Rudnosiuką kaip ir jie Buvo jis dar be kelnyčių ir bėgiojo tik namie Vakare, kai tėtis grįžta Kai visa šeima namuos Sėdi jis šiltam Klausos pasakos mamos Gal kas kaletu pratęsti, ir man labai idomu ir noriu prisimint
Na viename iš forumų jau rašiau, bet pasikartosiu, nes labai jau man gražu.
Just. Marcinkevičius Saulė motinėlė Su aušra saulutė atsikėlė Ir į darbą kibo iš pat ryto O pavargus saulė motinėlė Pailsėt už miško nusirito Jeigu rasi ją kur nors prie šilo Ar ant pievos patalėlio margo Tu nežadink jos - jinai anksti pakilo Dirbo dirbo ir labai pavargo Va...maniškėms labai patinka. O mano pirmasis išmoktas eilėraštis buvo apie meškiną kuris berods nykštukui
Dėmesio
![]() Daugelių narių prašymu, daineles ir lavinamuosius žaidimus įkėliau į internetą pakartotinai. pasisiųsk dainelių žodžius - nesigailėsi
Vikšreli, ir vėl kažkas neatsidaro
QUOTE(singaaa @ 2005 03 07, 16:54) Sveiki, atsiminiau iš vaikystės vieno eilėraštuko ištrauką: "susirūpino pelynas kurgi dingo draugas kmynas". Pireš akis stovi netgi knygelės vaizdas. Bet toliau ir kas parašė tą eilėraštį niekaip negaliu nei atsiminti, nei susirasti. Gal kas padėtų Ramutė Skučaitė Susirūpino Pelynas: Kurgi Mano draugas Kmynas? Gėlės šoka, Žolės ploja, O jisai -visur vėluoja! Jei kas Kmyną Bus nuskynęs, Nebenoriu Gegužnės! Kmynui šypsosi Pelynas, O Pelynui sako Kmynas: -Negaliu Visur suspėti, Nes nešiojuos sunkų skėtį!
Oi kaip ačiū Salne, jau buvau viltį prardusi. Manąjam tai bus džiaugsmo, nes jau atsibodo klausimai: "o kaip toliau"? Tuoj mokysimės mintinai
Atsiminiau iš darželio folkloro:
Do re mi fa sol la si, Sėdo karvė į taksi, Sumokėjo tris rublius Ir nurūko į Šiaulius. Iš Šiaulių paspaudė gazą Ir nuvarė į Kaukazą, Iš Kaukazo į Berlyną, Tiesiai vokiečiui į klyną, Iš Berlyno į mėnulį, Žiūri - nuogos bobos guli. Na, gal nelabai grazu darželinukams tokius eilėraščius deklamuoti, bet vat prisiminiau. Aš pati esu iš Marijampolės, o vyras iš Ukmergės, bet jis sakė, kad ir jie darželyje šitą eilėraštį mokėjo.
Aš turiu mašiną mažą
Pastatysiu jei garažą Kur norėsiu ten važiuosiu Kaip mokėsiu - suskaičiuosiu. Sukas ratai, rieda kelias. Baigias vasaros dienelės. Oi kaip džiaugiasi vytukas, Kad išdygo jam dantukas. Eikš mamytę, eikš ir tėtį To dantuko pažiūrėti. Bandau aš nupiešti namelį mažytį. Jo stogas - raudonas, iš tolo matyti Aplink pasodinsiu dau medžių žalių. Atskris čia paukšteliai dainuoti dainų. Katytę, mažytę, kur buvai? Kamarėlėi. Ką ten darei? Grietinę laižiau. Ar man palikai? ne, pamiršau Psik, psik, psik. Raina katytė, juoda nosytė, Akytės plačios, ausytės stačios. Ilgi ūseliai, aštrus nageliai, Kojytės baltos Ir visad šaltos.
Prisimenu iš darželio:
Mamyte, ech, mamyte, Už ką tu mus bari? Nejaugi mes iš tikro Tokie jau negeri? Pagavo Vytas katę, Nukirpo jai ūsus, O ta tik strykt pro langą Ir išmušė stiklus. O kas išmindė daržą? Gal meškos, gal vilkai? O piktas diržas pliekia Vaikai kalti, vaikai. Mamyte, ech, mamyte, Paslėpk rykštes, diržus. Nuo šios dienos vaikučiai Tikrai geri jau bus.
Prisiminiau tokią greitakalbę.
Gerai pasitreniravus ją galima pasakyti vienu atsikvėpimu. Labai lavina greitą kalbą. Aš mažiukas pagrandukas, Su ragais kaip avinukas. Krosnies dangtį atsivėriau Ir iš krosnies išriedėjau. Vijos mane piemenėliai Pliauškindami botagėliais, Vijos senis su vadelėm, Su pagaikščiu vijos senė. Vijo vijo nepavijo - Eit į mišką vilko bijo. O aš nieko nebijau Ir miškan nusiritau. Vykitės mane kiek norit Ko čia stovit išsižioję, Jei pavysit tai prarysit O paskui apsilaižysit Sėkmės mamos bandant pasakyti vienu atsikvėpimu O jūsų vaikučiams tai bus graži eiliuota pasakėlė
Dar vienas labai fainas eilėraštukų rinkinys
Čia Kazio Jakubėno "Abėcėlė" QUOTE(brone @ 2004 02 19, 18:47) 1) Šimtas zuikiu susirinko, Net žalia girele linko. Pakalbeje pasitare, Jie mokykla atidare. 2) Ir zuikiene nuo Vyžunu, Leido mokslan savo sunu. Zuike triuse, maude prause Ilgausi, ilgaausi. 3) Siuvo kelnes ir liemene, O liemeneje kišene. Kepuraite jam uždejo Ir mokyklon palydejo.. Jis - kuprine ant peciu ir nuruko takuciu. Bega zuikis, zydi geles, ciulba ulba volungeles. Argi oras ne puikus? Begtum lektum i laukus! Neviliokit, nevalia! Ir nukure pievele. Pabegejes atsidusta. Mato dideli kopusta. Oi, broleli ilgausi, kaip gi tu nevalges busi? Zuikis lapa nusilauze, nusilauze ir sugrauze. Prisivalges zuikis sedi... Gera butu pailseti... Ir zuikutis mikliai dumia pamiegoti i pakrume. Silde, kaitino saulute, o pavesy zuikis pute. Zuikis Puikis tol miegojo, kol Sargiukas nesulojo. Zuikis - strykt, akis pramerke ir pamate pikta Sargi. Zuikis spruko nuo Sargiuko ir kaip ruko, taip nuruko. Pabegejes dar truputi, mato, atslenka lapute. - Sveikas, Zuiki, kur begioji? Gal pasoksim klumpakoji? - Neturiu as laiko, sese, nes einu i pirma klase. - Valandele patrepsesi ir i klase dar suspesi! - Lape snape, nevilioki! Ar tu moki zuikiu soki? - Sen, zuikuti, mes pasoksim, patrepsesim ir ismoksim! - Tebunie, kaip tu sakai! Gal pazaisim neilgai?.. Pasikviete seni ezi, griezt armonika paprase. Juodas varnas duda pute, smuika cirpino lakstute. Pilkas vilkas bugna muse - net giruze ose uze. Zuikis soko, usa raite. Soko trype laputaite. Soko trype - op op op! Mato - saule vakarop! Dume zuikis is lankos, neismokes pamokos. Kita ryta jis pirmasis jau sukiojasi prie klases. Pamokas ismoke puikiai susirinko klasej zuikiai. Sedi klaseje po du, raso zuikiai be klaidu. Susiguzes zuikis sedi: gal nekvies atsakineti?.. Jis kamputy susiriechia. Mokytojas ji pakviecia: Paskaityki, ilgaausi, apie zvirbli ir kaliause! Zuikis Puikis net iskaito, kad knygeles nepaskaito... Visa diena vakar soko ir skaityti neismoko. - Zuiki Puiki skeltanosi, pasimokyk - tai zinosi! Mokytojas raito, suka Zuikiui Puikiui dvejetuka. Zuikis ziuri i dienyna ir galvele panarina. Seda jis i savo vieta, asarele usais rieda. Daug zuikuciu, daug mazu, juokias: "Zuiki, negrazu!" Zuikis Puikis bus kitoks - nesimokes jis nesoks. Bus patenkintas tetukas Zuikio Puikio desimtukais. Zuikiu klasej as lankiausi ir maciau ten ilgaausi. Zuikis mokosi gerai. Pasakyk, kaip tu darai? |