Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų malda

sveikos,
šiais metais kaip niekada noriu su šeima atšvęsti tikras kalėdas. Labai svarbu būtų sukalbėti gražią maldą prieš sėdant už vaišėmis nukrauto stalo. Gal kas esate susidūrę su ja ir žinote, ką reikia kalbėti. Lauksiu Jūsų pasisakymų ir gražių maldų. Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Man irgi labai įdomu pasidarė...mes visda sukalbėdavom 'Tėve mūsų', bet šiais metais norėtųsi ką nors specialiai tam vakarui tinkamo sukalbėt... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sigutekns @ 2007 11 26, 22:25)
Man irgi labai įdomu pasidarė...mes visda sukalbėdavom 'Tėve mūsų', bet šiais metais norėtųsi ką nors specialiai tam vakarui tinkamo sukalbėt...  ax.gif



Mūsų šeima tiesiog sukalbame poterius ir viskas, tiesiog ir taip gera būna... 4u.gif
Atsakyti
mes mano tevu namuose kalbam "sveika Marija", "Teve Musu", "tikiu Dieva TEva" ir uz mirusiuosius "Amzina Atilsi" blush2.gif
o vyro pusej tai tik "titiu Dieva Teva" blush2.gif
Atsakyti
Aš vienais metais prisirinkau gražių eilių apie Kalėdas, Kristaus gimimą ir prieš maldą jas perskaičiau. O kartą dukra parsinešė iš darželio nuostabią eiliuotą padėką visiems sėdintiems prie stalo - tai pritaikiau buvo gražu kai keturmete pradėjo savo maldele blush2.gif
Šiemet žadu iš bibilijos skaityti apie Kristaus gimimą ax.gif
Bet būtinai pabaigiame Tėve mūsų malda...
Atsakyti
aš noriu irgi visos šeimos Kalėdas padaryti ir kad tai nebūtų eilinis susibegimas, norečiau kokią kalbelę, gal KAS PATARTUMĖTE KUR GALĖČIAU KOKIUS ŽODŽIUS AR ŠIAIP KOKIĄ KALBELĘ GAUTI?AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Mano močiutė sukalbėdavo "Tėve mūsų", "Sveika Marija".. O paskui maždaug "laisva forma" kalbelę, kurios esmė būdavo "ačiū, Dieve, kad sulaukėme šių Kalėdų visi sveiki, gyvi ir pan., ir duok, Dieve, kad ir kitais metais taip susirinktume".. Paprastai labai, bet nuoširdžiai; turbūt jos tėvai irgi taip pat kalbėdavo, visi šie paprasti žodžiai atėjo pas mus iš lūpų į lūpas iš amžių glūdumos smile.gif
Atsakyti
Mes su seima visada kalbame Teve musu, Sveika Marija, Tikiu Dieva Teva ir Amzina atilsi uz mirusius. Ir paprastai dar keleta graziu zodziu apie seima, kad esame kartu, kad sulaukeme dar vienu Kaledu, kad esame sveiki... Tiesiog tas vakaras labai sventas ir tu kalbu per daug nereikia... Gera jausti brangiu zmoniu buvima salia ir ju artuma...
Atsakyti
Mano mociute visada susiranda maldininkuose maldeles Kaledoms. Buna, kad maldeles ir pasikartoja begant metams, na, tradicijos yra tradicijos (ir kiek cia maldininku skirtingu gi galima prisipirkt biggrin.gif ). Paskui sukalbame Teve musu ir Amzina atilsi mirusiems, lauziam taip vadinama "plotkeli", visada mociute atskiroj lekstej jo gabaleli palieka tiems, kuriu jau nebera salia musu... verysad.gif Na, ir sedam prie stalo - siaudu is po staltieses traukti ir pan.
Atsakyti
Mes namuose kiek prisimenu nuo vaikystes dar pries kalbedami maldeles irgi padedavome lekstele tiems, kurie negali su mumis sedeti prie Kuciu stalo... Jiems sukalbedavome Amzina atilsi... O as kai maza buvau sventai tikejau, kad valgant bet kada kazkas gali ateiti i svecius ir jam prisireiks tos laisvos ant stalo stovincios leksteles smile.gif
Atsakyti
Kūčių vakarienės malda ir palaiminimas

Viešpatie Kristau, atnešęs žemei džiaugsmą ir išganimą. Laimink visus: didelius ir mažus, sveikus ir ligonius, liūdinčius ir besidžiaugiančius, čia susirinkusius ir negalėjusius atvykti. būki jų ramintojas ir globėjas, teiki mums viltį bei stiprybę.
Mums čia susirinkusiems, įkvėpk krikščioniškos meilės bei vienybės dvasią, kad visur ir visuomet jaustumės vieningi per Tave ir su Tavimi.
Teiki amžiną atilsį mūsų šeimos, giminės ir bendruomenės mirusiems, amžinoji šviesa jiems tešviečia, tegul ilsisi ramybėje.
Palaimink, Dieve, šias kūčių stalo gėrybes, kuriomis stiprinsimės šį vakarą tavo dosnumo dėka per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.
(Po palaiminimo laužoman kalėdaitis, linkima ramybės ir valgoma Kūčių vakarienė smile.gif )
Atsakyti
Kūčių vakarienė
Visi: Vardan Dievo Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios. Amen.



Vad.: Pasiklausykime šventosios Evangelijos apie Jėzaus Kristaus gimimą.

(Evangelija skaitoma atsistojus prie stalo):
"Anomis dienomis išėjo ciesoriaus Augusto įsakymas surašyti visus valstybės gyventojus. Toks pirmasis surašymas buvo padarytas Kvirinui valdant Siriją. Taigi visi keliavo užsirašyti, kiekvienas į savo miestq. Taip pat ir Juozapas ėjo iš Galilėjos miesto Nazareto į Judėją, Dovydo miestą, vadinamą Betliejumi, nes buvo kilęs iš Dovydo namų ir giminės. Jis turėjo užsirašyti kartu su savo sužadėtine Marija, kuri buvo nėščia. Jiems tenai esant, prisiartino metas gimdyti, ir ji pagimdė savo pirmgimį sūnų, suvystė jį vystyklais ir paguldė ėdžiose, nes jiems nebuvo vietos užeigoje.

Toje apylinkėje nakvojo laukuose piemenys ir, pakaitomis budėdami, sergėjo savo bandą. Jiems pasirodė Viešpaties angelas, ir juos nutvieskė Viešpaties šlovės šviesa. Jie labai išsigando, bet angelas jiems tare: „Nebijokite! Stai aš skelbiu jums didį džiaugsmą, kuris bus visai tautai. Šiandien Dovydo mieste jums gimė lšganytojas. Jis yra Viešpats Mesijas. Ir štai jums ženklas: rasite kūdikį, suvystytą vystyklais ir paguldytq ėdžiose". Ūmai prie angelo atsirado gausi dangaus kareivija. Ji garbino Dievą, giedodama: „Garbė Dievui aukštybėse, o žemėje rarnybė jo mylimiems žmonėms!" (Lk2,1-14).


Kučių vakarienės malda ir palaiminimas
Viešpatie Kristau, atnešęs žernei džiaugsmq ir isganymą! Laimink visus: didelius ir mažus, sveikus ir ligonius, liudinčius ir besidžiaugiančius, čia susirinkusius ir negalėjusius atvykti. Būki jų ramintojas ir globėjas, teiki mums viltį bei stiprybę. Mums, čia susirinkusiems, įkvėpk krikščioniškos meilės bei vienybės dvasią, kad visur ir visuomet jaustumės vieningi per Tave ir su Tavimi.

Teiki amziną atilsį mūsų šeimos, giminės ir bendruomenės mirusiems, amžinoji šviesa jiems tešviečia, tegul ilsisi ramybėje.

Palaimink, Dieve, šias Kūčių stalo gėrybes, kuriomis stiprinsimės šį vakarą Tavo dosnumo dėka per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.

Po palaiminimo laužomas kalėdaitis, linkima rarnybės ir valgoma Kūčių vakarienė.


Gailestingasis Dieve, prieš linkėdami vienas kitam rarnybės, atsiprašome už visas mūsų asme nines klaidas ir nuodėmes, kuriomis įžeidėme Tavo begalinį gerumą ir Tavo mylimus žmones, ypač mūsų artimuosius. Atsiprašome už šio širntmečio ir tūkstantmečio karus, nesantaiką, prievartą ir žiaurumus, už nekaltų žmonių kančias ir vargą.

Gerasis Dieve, laimink tuos mūsų šeimos narius, kurių čia nėra, o mūsų miruiesiems suteik amžinąjį atilsį.

Meldžiame, padaryk, kad ši brolybės ir meilės vakarienė, kuria pradedame Jubiliejinius Šventuosius metus ir naująjį tūkstantmetį, skatintų mus visada gyventi tikroje vienybėje ir būti Tavo, Dangiškojo Tėvo, šeima drauge su mūsų visų Broliu Jėzumi Kristumi, kurio meilė mums tokia pat brangi vakar, šiandien ir visada. Palaimink, Dieve, šias Kūčių stalo gėrybes, kuriomis stiprinsimės šį šventą vakarą Tavo dosnurno dėka per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.



Po palaiminimo laužomas kalėdaitis,
linkima ramybės ir valgoma Kūčių vakarienė.

atgal

Šeimos Maldos


2. Kūčių vakarienė šeimoje (XII. 24)
2007 05 02
Kalėdų išvakarėse renkamės prie Kūčių stalo, ant kurio po balta staltiese yra paklota šieno, prisimenant, kaip gimusį Jėzų Marija paguldė ėdžiose. Stalo viduryje pastatytas kryžius, ant lėkštelės sudėti pašventinti kalėdaičiai.
Šeimos galva ar bendruomenės vadovas pradeda vakarienę maldą, susirinkusieji atsakinėja.

Vad.: Vardan Dievo Tėvo, ir Sūnaus, + ir Šventosios Dvasios. Visi: Amen.
Vad.: Rytoj Kalėdos – Viešpaties Jėzaus, Dievo Sūnaus, gimimo žemėje šventė. Mylėdamas mus, jis panorėjo ateiti į šį pasaulį ir išgelbėti. Piktosios dvasios suvedžioti, norėdami susilyginti su Dievu, pirmieji mūsų tėvai ir patys nuo Dievo atsiskyrė, ir mus nuo jo atskyrė. Dievo Sūnus panorėjo savo didžia auka mus vėl sujungti su dangiškuoju Tėvu, vėl padaryti jo vaikais. Ši šventa vakarienė, kurią rengiamės valgyti jo gimimo išvakarėse, mums primena ir parodo, kad esame vienos Dievo šeimos nariai, pašaukti vieni kitus mylėti, kaip Jėzus Kristus mus mylėjo ir myli. Dėl to šį vakarą atleiskime vieni kitiems ir užmirškime, jeigu yra buvę tarp mūsų kas negera; pradėkime gyventi tikra Dievo vaikų tarpusavio meile. Kaip vienybės ir meilės ženklą netrukus dalysimės pašventintu kalėdaičiu.
Pradžioje pasimelskime, kad Dievas padėtų mums tikrai gyventi taip, kaip Viešpats Jėzus moko ir trokšta.
Vad.: Viešpatie, atnaujink mumyse šventą meilę. Visi: Kuria turime mylėti Tave ir žmones.
Vad.: Viešpatie, išklausyk mūsų maldą. Visi: Ir mūsų šauksmas Tave tepasiekia.
Vad.: Melskimės. Amžinojo Tėvo Sūnau Jėzau Kristau! Tu panorėjai priimti žmogaus prigimtį ir tapti mums broliu; padaryk, kad ši brolybės ir meilės vakarienė paskatintų mus visada gyventi tikroje vienybėje ir būti dangiškojo Tėvo šeima drauge su Tavimi – mūsų Broliu ir Išganytoju, kuris gyveni ir viešpatauji su Tėvu ir Šventąja Dvasia per amžius. Visi: Amen.
Vad.: Dieve, laimink ir tuos mūsų šeimos narius, kurių čia nėra. Visi: O mūsų mirusiems suteik amžinąjį atilsį.
Vad.: Sveikinu visus čia susirinkusius ir linkiu gausios Dievo palaimos jūsų gyvenimui ir darbams. Visi: Amen.
Po to šeimos galva ar vadovas paima kalėdaitį ir dalijasi su kitais. Panašiai daro ir kiti, sveikindamiesi ir linkėdami vieni kitiems laimės.
Maldos prieš ir po valgio.
Per vakarienę tinka pagiedoti kalėdinių giesmių, o po jos bent trumpai visiems pasimelsti:
Vad.: Kūdikėli Jėzau, ramybę ir taiką žemėn atnešęs Dieve, duok mums malonės gyvenime įvykdyti tuos gerus užsimojimus, kuriuos, Tavo įkvėpti, padarėme per šią vakarienę. Visi: Amen. (Ir persižegnoja.)


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivulyte: 17 gruodžio 2007 - 12:42