išaušus nuostabiam joninių rytui su vyru nusprendėme pasikviesti būsimus senelius išsikepti šašlikų. juk šiandien mano vardo diena! (aš esu Jonė). joninės buvo penktadienį todėl niekur neskubėdami nuvažiuojame su vyru į parduotuvę. visą neštumą buvau įsitikinusi, kad nėštumas prasidės būtent šioje parduotuvėje pasiemu tortą, silkės, sultis dar kažką ir nueiname prie lašinukų. renkamės ir pajuntu, kad sudrėko kelnaitės
13.30 val. sakau vyrui "tu sumokėk, o aš einu į mašiną". sėdžiu mašinoj visa pasimetusi ir laukiu... laukiu kol ateis vyras, o ką jam pasakyti, o jei aš klystu? ateina vyras ir išrėžiu jam viską. na bet dar neaišku ir ramiai grįžtame namo, bet į antrą aukštą tiesiog užskridau kaip vaikas, o ne 17,5 kg priaugusi nėštukė vandenys visai pasileido stipriai bėgti. nustačiau diagnozę: gimdauuu
15.30 val nusprendžiam važiuoti į ligoninę. nusileidžiam į apačią, pranešam tėvam "šašlikų mes nevalgysim". tėtis mano jau šypsosi
16 val jau ligoninėj. įjėjusi į ligoninę pareiškiu "nežinau ar gimdau. jokių skausmų tik kad vandenys nubėgo" pastato klizmą, užpildo dokumentus ir nuveda į gimdyklą.
16.30 val gimdykloje. patikrina 6 cm atsidarimas. hm... jau lyg ir pradeda skaudenti, bet pati dar nesuprantu ar išsigalvoju ar tikrai skaudena. gydytojas praneša - dar negreit.
17 val I sarėmis - pakenčiama, bet vyras jau nervoti pradėjo su žodžiais kvėpuok
17. 14 val aš jau ant gimdymo stalo ir gimdau, o gimdykla dar tik ruošiama
17.25 min gimė mano pati geriausia dovanėlė - sūnelis
likome palaitoj jau tryse... daug kalbėjome su vyru apie sūnelį, mūsų ateitį tryse... kol neatėjo gydytojas ir napasakė "gal paskambintite artimiesiems ir praneškite, kad jau gimė, nes jau mūsų telefonas paraudonavo "
tai va, taip gimė mūsų Kristupas... nors ligoninėj jis jau seselių ir gydytojo ir senelių taip pogi buvo pramintas Jonuku. visi sakė "Jonė per jonines pagimdė Jonuką" bet su tėčių nusprendėme, kad ir vieno Jono šeimoj užteks
p.s. 2,5 metu nepasiryzau rasyti savo gimdymo istorijos, nes galvojau, kad ji labai jau trumpa, nors gimdymas truko tik 4 valandas, bet prirašiau....