Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pavydas:kaip stipriai jį išreiškia jūsų vaikas?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
cini-mini
Sveikos, mielos mamytes,

Ar stipriai jusu vaikas pavydi? Mums si problema atrodo jau labai aktuali pastaruosius kelis menesius. Mes su vyru negalim apsikabint, nes tuoj atbega musu mazoji ir sako, kad nori buti tarp musu. Jei atsisedu vyrui ant keliu, tai ir jai butinai reikia. Jei vyras mane pabuciuoja, tai ir jai buckio reikia. Kazkada vyras nupirko man geliu, tai baisia pavydo scena mazoji iskele.Tai dabar vyrui tenka ir mazajai gelyte nupirkti. Suprantu, jeigu jai truktu demesio. Bet tas pats buna, kai pas senelius nuvaziuoja. Sako, cia mano mociute, o jei kita kokia mergaite sedi ant keliu, tai buna nepatenkinta. Net dabar , kai per mano gimtadieni, draugai atnese geliu, tai ji pravirko, kad kodel jai nera. Jau labai stiprus tas savininkiskumo jausmas pas ja. Patarkit, ka jus darot. O gal su tuo nesusiduriat? Ji vienintelis musu mazuliukas.Kai pagalvoju, kai bus kada kitas, kaip tada??
lengvute
nepamenu, kaip buvo anksčiau, bet dabar tai tikrai tokio pavydo pas maniškes nė kvapo nėra rolleyes.gif , tik pavydi viena kitai kokių žaislų ar gardesnio kąsnio rolleyes.gif , tada duoda viena kitai į kaulus, pešasi, atiminėja biggrin.gif , ir pavydi, kai vieną kurią prieš naktį ilgiau pašnekinu ar šiaip pagiriu, o tada antroji pradeda siusti, reikalauti dėmesio, statyti man sąlygas, aiškinti blink.gif, taip, kad tenka arba iškart abi šnekint, girt, arba kai kita nemato arba girt už skirtingus dalykus, bet žiūrėk, dar lyginti pradeda blink.gif, vėl neįtinku, visko būna wink.gif
Konsuela
Mano zuikiui kol kas taip ryskiai pavydas nepasireiskia, bet ji ir mazesne dar gerokai biggrin.gif , kartais tik nenori su kitais vaikais mamyte dalintis, bet kad taip jau neitu nukalbet wink.gif tai dar nebuvo
Iva
maniske irgi nelabai pavydi. Buvo anksciau truputi, jeigu apsikabinam su vyru tai irgi atlekia, jai irgi reikia. Buvo kai susilauke vyro sesuo vaikelio, tai paniurkiau, panesiojau, gi faina maziukas visai 2.gif tai is karto nieko nesake, o veliau namuose pareiske kad as jos jau nebemyliu, kad dabar tik kudikius myliu, tai sedejom ir aiskinomes ilgai situacija, kad ji buvo ir bus mano dukryte ir kad ja visada mylesiu kad ir kad benutiktu. Daugiau nieko panasaus nebuvo.
mamenas
Ak, cini-mini, jums gerai, nes pas jus tik vienas toks pavyduolis! O pas mus namie - cieli du... Na zinoma, vos tik vyras apsikabina per pecius, mergyte tik viens-du-trys, net isibegejusi soka i viduri. O jei dar vyresnis brolis (jam 4 dabar) - sunkuolis toks, sumasto to gero sau pasiimti... Gaunasi tada didele zmoniu kruva spaudzia suri is tevelio. Na, po teisybei, labai dideliu scenu tai niekas nekelia, bet asaru kartais buna. Ypac is mazosios paneles (jai 2 m.) puses. Kai sunus buvo mazesnis, tai tada jis taip arsiai mus "skirdavo".
Mes kazkaip nesibaiminam del to. Greiciau jau tokie dalykai juoka kelia. Dabar laukiame treciojo, tai spausim suri is tevelio jau keturiese.....
Saulytes mamyte
O man su vaikisku pavydu pasidare zymiai lengviau, kai atsirado antras vaikas. Dabar jeigu mes su vyru apsikabiname ar buciuojames, sunus sako dukrytei:"O va, tik paziurek i mus tevus, isimylejeliai atsirado!" Ir abu prunkscia.
Tavo, Cini-mini, atveju manau geriausiai butu, jei tetis parodytu, kad myli ir dukryte, ir mamyte, tik skirtingai. Bet abi labai labai stipriai! Kazkur skaiciau, kad butent tetis turi parodyti iniciatyva, nes mamos irodinejimai visgi jai kaip konkurentes aiskinimai, nelabai patikimi smile.gif
aktore
mano vyresnele niekam nieko nepavydejo,kol negime sesute , pastebejau,kad dazniau glaustosi,kai as mazaja laikau rankose Liepa-Marija lekia pas teveli wink.gif manau,kad su laiku viskas susitvarkys g.gif
Libra
Mano dvyniai kartais susimusa kieno as mama laugh.gif
Kuzia
Ojej, kad žinotumėt kokią pavydelnikę namie turiu ohmy.gif . Jei varinėja plika subine po namus, pats geriausias būdas sugaut - apsikabint su kuom nors biggrin.gif . Jai taip visko pavydu... Atejo i svečius mano brolis, pasisodino ant kelių mano Beną. Oho, kaip žviegt pradėjo maže, stuma brolį ir pati ropščiasi rolleyes.gif .
Nuokata
Mano dukra,tai labai pavydi,jei ryte lovoj pamato,kad tetis prie manes miega.Iskart atbega,ir atsigula per viduri.
sandralita
maniskis matyt nebus is pavydziu..i vyro meilikavimus man visai demesio nekreipia,zaislais su kitais vaikais taip pat dalinasi,tik yra keli ypatingi,numyleti arba kol visiskai nauji kuriu pavydi..
BJurgita
Ir musu mazasis pavyduliauja. Pasitariau su gydytoja, o ji pasake, kad taip ir turi buti, nes toks jau tas amzius. Bet vaikui reikia kaip suaugusiam paaiskinti kas ir kaip. Kad mama ne tik mama, bet ir zmona, drauge, sese,dukte, taip pat ir tetis.
ore|gano
Mano abu pavyduoliai... doh.gif Pradzioj, kol nebuvo mazosios, tasi sunus labai pavydejo manes teciui biggrin.gif Nei apkabint, nei pabuciuot, nei prisiglaust, tuoj i tarpa grudas gun_rifle.gif ... Atsiradus sesutei pradejo pavydeti mano demesio... Maziukei nieko pikta nedarydavo, bet be perstojo lipdavo man ant galvos, nors persiplesk per puse ... mega_shok.gif Dabar jau musu maziuke paaugus ir pradejo pati pavydo scenas rodyti blink.gif Jei vyresnelis apsikabines ant keliu sedi, tuoj prilekia ir krapsto ji lauk, pyksta, trypia, saukia, net kanda broliui wacko.gif ! Pestynes del zaislu, butinai abiems to paties reikia.. box.gif Bet siaip viens be kito gyvent negali slap.gif friends.gif
R@skil@
QUOTE(cini-mini @ 2004 01 21, 22:04)
Sveikos, mielos mamytes,

Ar stipriai jusu vaikas pavydi? Mums si problema atrodo jau labai aktuali pastaruosius kelis menesius. Mes su vyru negalim apsikabint, nes tuoj atbega musu mazoji ir sako, kad nori buti tarp musu. Jei atsisedu vyrui ant keliu, tai ir jai butinai reikia. Jei vyras mane pabuciuoja, tai ir jai buckio reikia. Kazkada vyras nupirko man geliu, tai baisia pavydo scena mazoji iskele.Tai dabar vyrui tenka ir mazajai gelyte nupirkti. Suprantu, jeigu jai truktu demesio. Bet tas pats buna, kai pas senelius nuvaziuoja. Sako, cia mano mociute, o jei kita kokia mergaite sedi ant keliu, tai buna nepatenkinta. Net dabar , kai per mano gimtadieni, draugai atnese geliu, tai ji pravirko, kad kodel jai nera. Jau labai stiprus tas savininkiskumo jausmas pas ja. Patarkit, ka jus darot. O gal su tuo nesusiduriat? Ji vienintelis musu mazuliukas.Kai pagalvoju, kai bus kada kitas, kaip tada??
*

manau reik maziau lepint,tad gal labiau supras kad be jos seimoj ira dar tete ir mama.pas mus niekada tokiu problemu nekyla,jei myluojames tai visi kartu,jei vyras kokia nors proga man dovanoja geliu,tai visada paaiskina,kad siandie mamytes svente,kai bus vaiko svente,tada jam dovanosim gelytes.ir tuo viskas pasibaigia.jei vaziujam kur i svecius,kad nebutu piktumu,vaikam lauktuves perkam visas vienodas.saviskio taip pat neisskiriam.kartais tevai is tos begalines meiles patys prisidaro problemu.reik isijaust i vaika ir viska jam aiskint,o ne leist viska issikovot riksmu.
G-M
Mums pavydo problema labai aktuali g.gif Sutinku tikrai per daug islepinom savo mazaja doh.gif Nes viskas yra jos. Jei brolis prie tecio rekia manooo tetukas, jei prie manes Mano mamyte doh.gif Jei vyras apkabina mane ji lipa kojom pakelk mane doh.gif Nu zodziu patys kalti doh.gif
Kipsiuke
QUOTE(R@skil@ @ 2006 10 02, 10:48)
manau reik maziau lepint,tad gal labiau supras kad be jos seimoj ira dar tete ir mama.pas mus niekada tokiu problemu nekyla,jei myluojames tai visi kartu,jei vyras kokia nors proga man dovanoja geliu,tai visada paaiskina,kad siandie mamytes svente,kai bus vaiko svente,tada jam dovanosim gelytes.ir tuo viskas pasibaigia.jei vaziujam kur i svecius,kad nebutu piktumu,vaikam lauktuves perkam visas vienodas.saviskio taip pat neisskiriam.kartais tevai is tos begalines meiles patys prisidaro problemu.reik isijaust i vaika ir viska jam aiskint,o ne leist viska issikovot riksmu.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
mano vyresnis visai nepavydus, nors ir jaunesni broli turime
manau taip pat,kad maziau savo atzalas lepinkit ir viska be reikalo pirkinekit....
Dalijukas
Karta ziurejom juosta,kur dukryte maza dar visai.Tai panele pradejo pasikukciodama verkti.O kai paklausiau kas nutiko tai pasake,kad pykau ,kam mama kita leliuka turi smile.gif I paaskinima,kad ji cia neregavo,nepazino saves smile.gif
Halinka
Mums kaz kaip viskas ramiai praejo ax.gif , gal del to, kad as turiu dar zymiai jaunesne sesute (tarp sesutes ir dukrytes skirtumas 6 metai biggrin.gif ) todel jos visa laika kartu zaidzia ir net nekreipia demesio, ka as su MB darom ax.gif
Idomu man tik, kaip reaguos mano dukryte, kai atsiras greitai sesute???? tikiuosi viskas bus thumbup.gif , nes tikrai niekad neisskirdavom vaiku ir stengemes nelepinti (nors kartais seneliai "padeda" tai daryti doh.gif )
Daiva74
su ta problema as jau kovoju visus metus:)... maniskei jau greit bus 5 metai. Vaikas labai guvus ir bendraujantis su kitais zmonemis. Bet viskas gerai, kol neparodau kam nors savo demesio:)... stai tada ir prasideda: didziausios pavydo scenos, asaros , isterijos. Kas keisciausia- tai neliecia mano vyro ir bendradarbiu (jiems ji nepavydi). Bet neduok dieve mane pakalbins vaikas ar nepazystamas vyras:)... tiesiog nezinau, ka ir manyti. Zinau, kad tokio amziaus vaikams budinga taip reaguoti, taciau nezinau, kaip reaguoti. Po visko mes pasikalbame ir ji sutinka su viskuo, bet tik TAM kartui. Iki sekancios tokios pat situacijos. Gal kas zino "stebuklinga" recepta:)??
edska
as irgi susiduriau su pavydu kai gyme maziukas tai viresnelis prase mociutes but mama ,ir dabar dar jai pabuciuoju maziuka tuoj atlekia ir ji .labai daznai pradejo kartoti mama as tave myliu.stengiames kiek galima roditi jam demesio jei maziuka pamiluoji ir ji apkabinu sakau visada kad jus mano abu maziuka milimiausi bet kai pas mociute nueinam ir pajama ant ranku maziuka jis puola must broli doh.gif stengiames aiskinti viska bet karts nuo karto iskelia pavydo scenas
vida/d
QUOTE(cini-mini @ 2004 01 21, 21:04)
Sveikos, mielos mamytes,

*

mano vaikas t.p.labai pavydus.Jei salia tecio atsigulu diena,tai butinai i viduri isiterps,o jei pabuciuoja tai net verda is pykcio.Iprates is musu abieju visa demesi gauti,tai dabar tevams bunant kartu pavydi
Leja01
mano keturmetis labai supavydi,kai koki kita vaikiuka ant keliu pasisodinu,tuomet pradeda aiskinti,kad as esu jo mama,poto liked viese sia tema pratesiam,jis sunerimes ar as jo neiskeisiu ta,kita vaikiuka,as jam aiskinu,kad tikrai ne,kad jis man svarbiausias ,tuomet jis nurimsta
Vilytshiukė
Na, mano mažoji, tai palyginus dar labai gražiai pavydi. Jei jau mes su tėčiu apsikabiname, tai tada būtinai ir ją turime pasiimti kartu ant rankų, ir darome didelį bučkį tryse. Jeigu jau kur nors žmonyse, ir pastebi, kad jai neskiriu dėmesio, tada kariasi ant kaklo, bučiuoja ir sako, kad myliu... biggrin.gif lotuliukas.gif
Kažkada pasakojo mano mamytė, kad su mano broliu labai ilgai ginčyjosi, kad čia jos močiutė. O mano brolis specialiai ją erzino, kad čia jo mamytė (jai taip ir neįrodė, kad čia tas pats). Taigi galiausiai nugalėjo močiutė smile.gif
vestinukas
Musiskei 6 metai, bet jin labai pavydi, jei vyras mane buciuoja it jin turi , n vienu zodziu jokiu negai buti mylavimusi, ir siaip pavydi jei pasidarau sukuosena tai sako negrazu arba viena kart net puole draskyti man garbanas. Nu nezinau kodel taip , gal demesio truksta doh.gif
Kolekcionierė
QUOTE(cini-mini @ 2004 01 21, 21:04)
Sveikos, mielos mamytes,

*

oj labai pazistama situacija,ypac geles ,jokiu budu negaliu gaut as geliu,geles turi but jai,turbut toks amzius
g.daiva
QUOTE(Kolekcionierė @ 2008 02 02, 18:41)
oj labai pazistama situacija,ypac geles ,jokiu budu negaliu gaut as geliu,geles turi but jai,turbut toks amzius
*

Na manoji irgi pavydi bet labai neisterikuoja,tik paklausia ar sekanti karta ji gaus geliu lotuliukas.gif
zitjo
Mano dukrai 6m., pavydas didelis g.gif , Vyras važiuodamas automobilyje paduoda man ranką, dukra tiesiog spiegia iš galo, kad jai duočiau ranką. Tik apsikabinam - ji, šalia (žinoma ir ją apkabiname) biggrin.gif . Pavydas didelis, pavydi manęs, mamos. Jau tai ima varginti g.gif ...vis aiškinu, kad visi esam vieni kitiems svarbūs ir ji mylimiausia, bet kur tau...
Paradoksualė
Maniske tevo garbintoja biggrin.gif As ir neerzinu,grista tetis,leidziu pirmai pribegti,prie jo,raginu vyra nematant ir pakelti ir panesioti ir numyluoti ja pirmiausia...as juk suprantu daugiau nei ji.. tiesiog parodau kad as jai jokiu budu nekonkurente tecio meiles wub.gif
anksciau ir lysdavo i tarpa,dabar jei sedim kartu pasiklausia ar gali prie musu prisest smile.gif ...
Agninga
Mano mažius tai irgi mane iš proto varo, o ypač vakare, tai jis nuo laiptų nemoka nulipti, - mama turi jį paimti, viską turi daryti mama, bet ne tėtis.
Margo.
Mano vyresnėlis tai nepavydus visai thumbup.gif
O užtat mažius tai pavydo scenas iškelt mėgsta..Ypač kai draugai su dukra (6m.) atvažiuoja,tai ji su vyresniuoju žaidžia,o mažiui jau ašaros,kad brolis panelę kibina doh.gif
Mon Amour
Mes irgi namie turim DIDELĘ pavyduolę. Mama -tik jos ir niekieno daugiau. O jei tėtis prie manęs prisiglaudžia ar apkabina, tai turbūt pusė daugiabučio girdi riksmą ir aiškinimą, kad "mama tik jos ir niekieno daugiau".
Tikiuosi, kad tai laikina ir išaugs tas pavydumas.
Rciukas
Mano vaikinai visada reiskia pavyda, jei uriams nors skiriama kiek daugiau demesio: uzsiraukia, sukriziuoja rankas ant krutines doh.gif suprask-reikia taisyti padeti
drucke
Maniškis irgi truputį pavydi, nori viso dėmesio sau vienam....jei su vyru apsikabinam, tai tuoj lenda tarp mūsų.... aišku nori būti svarbiausias...
diva3
QUOTE(Agninga @ 2009 11 13, 12:10)
Mano mažius tai irgi mane iš proto varo, o ypač vakare, tai jis nuo laiptų nemoka nulipti, - mama turi jį paimti, viską turi daryti mama, bet ne tėtis.
*

Pas mus tas pats doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.