Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Netaisiklinga galvytės forma.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
aruncikas
Sveiki.
Norėjau pasiklausti, ar esat kas nors susidurę su netaisiklinga vaiko galvytės forma? Kaip mūsų gydytojai sprendžia tą reikalą?
Jau gana senokai pastebėjau, kad mano mažiaus galvytės forma yra netaisiklinga, šiek tiek nugulėtas vienas šonas. Dabar to asimetriškumo beveik nesimato, nes uždengia plaukučiai, tačiau jis tikrai dar vis yra. Mums jau metukai ir aš galvoju ar reikėtų kažko imtis, kad nors kiek pagerinti situaciją. g.gif

Maxima
Manau, kad tai galėtų būti įgimta galvos forma dėl padėties gimdoje. Taip naujagimiams kartais pasitaiko, bet gali būti ir rachito pasekmė, jei vaikiukui gimus, asimetrijos nebuvo. Tiesa, rachitui esant, dažniausiai nuguli pakaušį, bet jei vis ant šonelio guldydavot, tai gali ir šoną nugulėti. Dabar jau teks maskuoti plaukučiais, bet gera šukuosena viską paslepia. Sėkmės.
Dalia*
Mums irgi ta pati bėdelė blush2.gif
Specialiai dėl galvytės nesiuntė konsultuotis, bet kai buvom dėl klubukų, apžiūrėjo, tačiau jokio būdo nugulėjimui gydyti nepasakė. Manau, kad taip ir liks deformuota unsure.gif gerai, kad bent šiek tiek plaukučiai paslepia smile.gif
mano nuomone, kaulo neįmanoma atstatyti...
aruncikas
QUOTE(Dalia* @ 2008 01 14, 15:12)
Mums irgi ta pati bėdelė blush2.gif
Specialiai dėl galvytės nesiuntė konsultuotis, bet kai buvom dėl klubukų, apžiūrėjo, tačiau jokio būdo nugulėjimui gydyti nepasakė. Manau, kad taip ir liks deformuota unsure.gif  gerai, kad bent šiek tiek plaukučiai paslepia smile.gif
mano nuomone, kaulo neįmanoma atstatyti...
*

Aš labai tikiuosi, kad laikui begant, vis tiek galvyte irgi auga, gal nors kažkiek atsistatis tas simetriškumas.
Kai bandžiau apie tai pasakyti mus prižiūrinčiai pediatrei, tai tik išgirdau, kad mamytė prisigalvoja visokių čia bereikalingų dalykų. doh.gif

Dalia, o Jūs tik 2 dienom už mus vyresni. drinks_cheers.gif
Dalia*
QUOTE(aruncikas @ 2008 01 19, 18:18)
Aš labai tikiuosi, kad laikui begant, vis tiek galvyte irgi auga, gal nors kažkiek atsistatis tas simetriškumas. 
Kai bandžiau apie tai pasakyti mus prižiūrinčiai pediatrei, tai tik išgirdau, kad mamytė prisigalvoja visokių čia bereikalingų dalykų.  doh.gif

Dalia, o Jūs tik 2 dienom už mus vyresni.  drinks_cheers.gif
*

aga 4u.gif
hereja
Mano abieju mergyciu desiniosios galvytes puses uz ausies yra deformuotos, suplotos...nera to apvalumo kaip kitoje puseje unsure.gif
Dabar plaukuciai kazkiek maskuoja, sumazejo zenkliai, bet kai maudau ir suslapma plaukai - labai gerai asimetrija matosi blink.gif Be to, kad nugulejo desine puse, tai desinysis kaktos gumburas yra labiau iskiles uz kairyji. Cia rachito ir vandenes palikimas mums verysad.gif doh.gif
O visko pradzia buvo ta, kad del padidejusio tonuso mergytes galvyte suko tik i desine puse. Ko tik nedarem, ir ant kito sono guldziau, ir pritvirtindavau jas, kad neatsiverstu ant desiniojo, ir volelius tarp kaklo ir galvos statem...isgelgejo tik intensyvus masazai...daug masazu...7men be pertraukos masazuodavo mus kas diena unsure.gif
tauskalyte
kiek zinau, leliukai kai kurie gimsta nuguleje galvytes i kuria nors puse gimdoje. ir mano antrasis sunus buvo su nevienoda galvyte, bet gyd sake, kad tai turi susitvarkyti savaime. taip ir yra. jam dabar jau 9 men, bet galvyte vienoda, viskas ok smile.gif
o jusu atveju, net ir nezinau, kaip ir turejo susitvarkyti, manau, o jei dar ne ? siaip reiktu pasidometi per kiek laiko kudikio kauliukai sukieteja, sutvirteja, ir pagal tai orientuotis. gal vis delto dar susitvarkys ka?
Aneri
Mano mergytes galvytes forma nera simetriska, pakausyje yra toks issikysimas, kaip guzelis. Taip yra del to, kad ji buvo sedinuke. Daktarai sako, kad plaukuciai viska po to pasleps ax.gif
rence*
Daznai neteisiklinga galvos forma buna del persirgto rachito. unsure.gif
Emilmama
mano mergytes galvyte siek tiek pailga ir nezinom kajp taisyti padeti g.gif gal cia reikia pas chirurgus kreiptis kad patartu ar atsitaisys savaime?gal kaz zino? smile.gif
bugienis123
Kiek žinau, tokio pobūdžio problemų Lietuvoj gydytojai nesprendžia. Taip ir lieka vaikas visam gyvenimui deformuota galva. aišku, kitiems amžiaus bėgyje kiek apsitvarko. Užsieny - taip. operuoja , arba yra specialūs šalmai, gaminami individualiai, ir ten juos keičia kas pusę metų, ar kas kiek - t.y. kiek pasikeičia , ir kiek girdėjau, praktiškai pilnai ištaiso .
Emilmama
verysad.gif gaila, bet tikimes kad gal sju laiku pasitaisys nors siek tiek, nes islaidos mums tiek neleidzia.. verysad.gif
laurrike
QUOTE(Emilmama @ 2008 08 29, 22:04)
verysad.gif  gaila, bet tikimes kad gal sju laiku pasitaisys nors siek tiek, nes islaidos mums tiek neleidzia..  verysad.gif
*

Jūsų mergytė tikrai dar mažytė, manau viskas susitvarkys. Kai mūsų mažoji gimė, tai buvo į vieną pusę labai nesimetriška, išsikišusi galva - o dabar - apvali kaip kamuolys mirksiukas.gif
naitas
QUOTE(goreti @ 2008 08 26, 13:45)
Kiek žinau, tokio pobūdžio problemų Lietuvoj gydytojai nesprendžia. Taip ir lieka vaikas visam gyvenimui deformuota galva. aišku, kitiems amžiaus bėgyje kiek apsitvarko. Užsieny - taip. operuoja , arba yra specialūs šalmai, gaminami individualiai, ir ten juos keičia kas pusę metų, ar kas kiek - t.y. kiek pasikeičia , ir kiek girdėjau, praktiškai pilnai ištaiso .
*

o gal galėtumėt duoti nuorodą, kurioj šaly deda tuos šalmus?? blink.gif Užsieny, kaip ir LT, operuoja, jeigu yra vandenė, augliai, traumos ir kiti panašūs dalykai. Bet pasakykit, kur operuoja vaikui galvą tik todėl, kad tėvams nepatinka jos forma, kad vaikas susirgo rachitu?

Nugulėta galvos forma neatsistato. Plaukai maskuoja, aišku. Tačiau berniukui deformuota galvos forma - tikra rykštė visam gyvenimui. Juk trumpai kerpasi, dažniau lenda turkštis į vandenį. Tai kaip ir stiprus stimulas mamoms sekti pediatro nurodymus dėl vit D, masažų, gryno oro, dažno kūdikio vartymo.
Emilmama
dekuj uz palaikyma laurrike,atrodo jog siek teik taisosi galvyte 4u.gif
Meletė
Maniske gime su asimetriska galvyte. Viena puse tiesiog suplota buvo, o kita per daug atsikisus. Dar kol kas ne visai issitaise, bet pati gamta su plaukais savo broka dengia. thumbup.gif
Dzekse
mano dukryte gime su vakuumo pagalba. gal del jo,o gal savaime galvute buvo ziauriai asimetriska ir pailga. vaikutis negalejo miegodamas ant nugaros galvyte laikyti tiesiai, suko i viena puse 90 laipsniu topsecret.gif . stengdavausi guldyti ant soniuko, kabindavau zaisliukus, kad ji galvute suktu i priesinga puse, labai daug guledavom ant pilvuko, nes lelyte gerai laikydavo galva ir sukiodavo i abi puses.. o kazkur nuo 3 men amziaus situacija pradejo taisytis :sokiai:greiciausiai todel, kad vaikas auga mirksiukas.gif .dabar jai beveik 6 men, ir net nepastebetum, kad jos galvute buvo asimetriska. 4u.gif victory.gif yu.gif
Emilmama
mamytes jusu patirtys vercia ir mane tiketi jog viskas susitvarkys, nors ir taip tikiuosi jog gamta atitaisys savo klaidele 4u.gif
tiekto
mano mazius gime labai nesimetriska galvyte, vedziau pas gydytoja, nuramino, liepe laukt kol prades sedet, dabar visiskai lygute, tiesa sakant o kada issilygino tai nelabai ir pastebejau blush2.gif
jjurgitas
QUOTE(Emilmama @ 2008 08 29, 22:04)
verysad.gif  gaila, bet tikimes kad gal sju laiku pasitaisys nors siek tiek, nes islaidos mums tiek neleidzia..  verysad.gif
*

jus nepergyvenkite, pailga forma mergaitei ateityje netgi pravers. patikekite zinau. uzaugs labai grazi mergaite. na o jei jums vis del to labai neramu,tai kai mazyle uzmiega nuolatos paguldykite ja ant nugaros. turetu tapti galvyte plokstesne. smile.gif
Emilmama
dekuj uz palaikyma jjurgitas 4u.gif
Lewisia
Mano sūnui kairioji pakaušio pusė aukštesnė nei dešinioji.Jis toks gimė ,bet matosi nežimiai tik kai plaukučiai sušlampa jo tokia galvytės forma jau 8 metai ir nieko čia nepakeisi.O va turiu pažystama kurios mergaitė miegodavo tik ant šoniuko.Tai ant vieno tai ant kito.Galvytė smarkiai buvo susiplojusi.Mergaitei jau 6 metai viskas susitvarkė,visai nepagalvotum,kad buvo tokia bėdelė.
gladiole
Mano dukryciu taip pat netaisiklingos galvyciu formos. Siuo metu joms trys menesiai ir manau kad imsimes visu imanomu priemoniu jas atitaisyti. Tuos salmukus deda uzsienyje -Amerikoje ir Ispanijoje.Kainuoja gydymas brangiai, taip pat gydymo metu reikia buti toje salyje, nes kas savaite reikia pasirodyti gydytojui kuris koreguoja salmo padeti. Viskas puikiai aprasyta siame internetiniame puslapyje www. plageciofalia.com. visiems sekmes, o kad savaime pasitaisys tai as taip nemanau, nes yra nuguleta padetis gimdoje.
Emilmama
zinoma, kad visiskai neatsitaiso, bet siek tiek pasikoreguoja ir atrodo visai graziai smile.gif na manau kiekviena situaciaja yra individuali
edita :)
Na o mano suneliui dare vakuma... jam dbr 2 menesiukai,ir galwytes kairej pusej,pakausy liko guzelis.(palietus jauti kaip yra istemptas kaulas) labai wyliuos,kad laikui begant susitwarkys 4u.gif
Murlyka
Labu smile.gif maniske mazge gime po cezario, galvyte pailgos formos, miegot pamegus buvo ant desinio sonuko arba jei ant nugaros tai sukdavo galva i desine puse... tik neseniai pastebejau, kad ta puse siek tiek plokstesne... schmoll.gif issigandau siaubingai ir iskart save grauzt, kam vaiko nevartau verysad.gif dabar gi daugiau guldau ant kairiojo, tikiuosi kad deformacija issitaisys, nu nesinori vaiko zalot verysad.gif
Emerencija
QUOTE(Maxima @ 2007 12 04, 19:48)
Manau, kad tai galėtų būti įgimta galvos forma dėl padėties gimdoje.

Gali būti tiek įgimta, tik įgyta. Pvz. po persirgto rachito, ar tiesiog nugulėjus
Arven
Labai teisingai naitas rase - svarbiausia profilaktika. Duokite vitamina D, veskite i lauka, vartykite vaikucius, kad visada vienoj padety nemiegotu.
Siaip jau galvos forma yra genetiskai nulemtas dalykas, tai pries skundziantis dar reiktu i save ir i vyra pasiziuret. O tos deformacijos, kurios atsiranda slenkant gimdymo takais turi pacios issitaisyt, nes naujagimio kauliukai paslankus.
Dazniausiai deformacijos atsiranda del rachito - truksta vitamino D, neisisavinamas kalcis ir to pasekme - minksti kaulai, kurie lengvai deformuojasi.
vilke_ziema
Dar gali buti nuo vaisiaus netisyklingos padeties, taip mums sake gydytojas..
gintute3
QUOTE(Aneri @ 2008 07 01, 23:20)
Mano mergytes galvytes forma nera simetriska, pakausyje yra toks issikysimas, kaip guzelis. Taip yra del to, kad ji buvo sedinuke. Daktarai sako, kad plaukuciai viska po to pasleps  ax.gif
*

Mum taip pat pakausyje, bet del to, kad gime vakuumo pagalba, bet pasirodem neurologei, ziurejo per echoskopa, sake viskas thumbup.gif arba laikui begant isnyks, arba po plaukuciais nesimatys, guzas sumazejo, o ir plaukais nesiskundziam, todel dabar jau nieko nesimato thumbup.gif svarbiausia, kad sveikas vaikas butu smile.gif
irmabaro
mano suneliui irgi netaisiklinga galvytes forma, vienas sonelis labiau nuguletas doh.gif
pastebejau pagimdzius po dvieju savaiciu. Gydytoja aiskino, kad jis nugulejo jau gimdoje, prirase manksteliu, sake turi atsistatyt tik prireiks laiko ir kantrybes 4u.gif , neramu man labai, bet tikiuos, kad viskas bus gerai
arev7
Pas mano suna irgi netaisiklingos formos galva ... buvo mirksiukas.gif as irgi laukiau kol atsistatis bet man pasake terapeutas vienoi klinikoi kad sita dalika reikia giditi. radau masazista osteopata 2.5 men . ir musa galva grazi lotuliukas.gif
aruncikas
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 09 14, 07:17)
Dar gali buti nuo vaisiaus netisyklingos padeties, taip mums sake gydytojas..
*

Maniškis sedėjo.
Dabar net ir praėjus daugiau laiko vonioje matau tas asimetrijas, bet plaukai daro savo. Nežinantis nieko ir nepasakytų.
Iveco
Mano dukrytei taip pat galyte darosi asimetriska ,nes miegodama sukasi i lango puse,persukau lovyte i kita puse ,kad guletu ant kito sono ...
Keryda
smile.gif+2009 05 18, 16:02-->
QUOTE(edita smile.gif @ 2009 05 18, 16:02)
Na o mano suneliui dare vakuma... jam dbr 2 menesiukai,ir galwytes kairej pusej,pakausy liko guzelis.(palietus jauti kaip yra istemptas kaulas) labai wyliuos,kad laikui begant susitwarkys  4u.gif
*

mano berniukui lygiai tokia pati situaciaja, tik to guzelio iskart gimus nebuvo, jis atsirado kai vaikeliui menesiukas buvo, dabar uz savaites vaikeliui bus du menesiai. kazin tas guzelis ar nuo vakumo pasekme? hmm..
dushianerami
maniskio maziuko galvyte deformavosi is dalies gimdant, o po to nugulejo. turejom dvi didziules kalefohematomas (tokie guzai ant galvytes, susispaude gimstant del netaisiklingos padeties) ir to pasekoje matyt kakliuko trauma siokia tokia buvo. suko galvyte savo noru tik i viena puse, ir nugulejom viena puse. ir tai ivyko labai greitai. gal per pirmaji menesi jau buvo nuguleta stipriai. po hematomu irgi liko guzelis. po to ejom mankstu ir masazu nuo kazkur 2 menesiu. kakliuko bedute issprende. nuo to pradejo galvytes forma taisytis. zodziu dabar maziui 9men. galva daug daug lygesne, bet paziurejus atidziai matosi, kad ne kaip kamuoliukas. plaukuciai slepia. liko ir mini guzelis nuo kalefohematomos. jis jau po kaulu, tai gali ir neisnykti. bet beveik nesimato. na manau kad ir musu galvos neidealiai apvalios. gal nereiktu taip pergyveni, tik aisku reikia butinai ismeginti ka galima. Gydytoja sake, jog kol nesukaulejo pilnai, dar gali atsitiesti/atsistatyti kazkiek ta forma. ir plius minus tai yra iki metuku 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.