Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada pirkti vaikui "lauko" batus?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės > Apranga vaikams
Kaspare
Jei būtų vasara - viskas paprasta: nuperki vaikui batukus, o kai išmoksta gerai vaikščioti po namus - pirmyn su tais pačiais ir į lauką.

Bet kada pirkti vaikui pirmus žieminius batus? g.gif

Mūsų merginai sausio pradžioje bus metai. Vaikščioti pradėjo 9,5 mėnesių. Dabar vis dar vaikšto po namus, bet netvirtai, "įsikibdama" į sieną.

Ginčijamės su vyru.
Aš sakau, kad reiktų pagalvoti apie žieminius batus, nes sausį ji jau ko gero tvirtai lakstys ir galima bus eiti su ja į lauką.
Vyras sako, kad šiai žiemai dar neverta tų batų pirkti, nes dar mergina per maža, kad tokią į lauką galėtum išsivesti.

Prašau pasidalinti patiritimi mamyčių, kurių vaikučiai panašiai, prieš žiemą pradėjo vaikščioti. Per kiek mėnesių jūsų atžalėlės išmoko tvirtai bėgioti ir ar tą pirmąją žiemą jau ėjote į lauką, ar dar ne?
dangausvaivorykste
O as neissivaizduoju tai kaip tu ja i lauka vesi su kojinem?Mano sunus vos pradejo vaikscioti pirkau zieminius batus ir i laukuti ejome su batais juk visa laika vezime nesedes jau pradedantis vaikscioti vaikas g.gif uz kapisono paemei laikai ir jis eina po truputuka,nu nezinau man net klausimu nekiltu apie zieminius batelius vaikui doh.gif
Kaspare
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 11 29, 10:31)
O as neissivaizduoju tai kaip tu ja i lauka vesi su kojinem?Mano sunus vos pradejo vaikscioti pirkau zieminius batus ir i laukuti ejome su batais juk visa laika vezime nesedes jau pradedantis vaikscioti vaikas g.gif uz kapisono paemei laikai ir jis eina po truputuka,nu nezinau man net klausimu nekiltu apie zieminius batelius vaikui doh.gif
*

Tai man taip pat atrodo, kad kai pradeda vaikščioti - ir reikia vesti į lauką. Bet vyras užsispyrė: per maža dar..
frusty.gif
dangausvaivorykste
QUOTE(Kaspare @ 2007 11 29, 08:04)
Tai man taip pat atrodo, kad kai pradeda vaikščioti - ir reikia vesti į lauką. Bet vyras užsispyrė: per maža dar..
frusty.gif
*

Tai kaip tu ja vesi i laukuti ?Visa laika vezime?
Kaspare
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 11 29, 12:13)
Tai kaip tu ja vesi i laukuti ?Visa laika vezime?
*

...taip išeina...
aš vyrui tą patį klausimą uždaviau - sako - "taip"

o man tai geriau būtų ją be vežimo išsivesti. Pabūtumėm lauke gal ir trumpiau, nei su vežimu, bet užtat kiek įspūdžių vaikui būtų! O vežime - pasėdi pusvalandį - ir užmiega... ką jai daugiau veikti?
vikix
Na aišku čia nuo vaiko priklauso, pvz mūsų spalį suėjo metukai ir dar tą žiemą labai netvirtai eidavo, o kai dar aprengtas tai iš viso griūdavo nuo vėjo stipresnio lotuliukas.gif tai jis net pats bijodavo nugriūti tai arba nešdavau arba vežime ir batų reikėjo na gal vos kelis kartus ...
Kaspare
QUOTE(vikix @ 2007 11 29, 16:18)
Na aišku čia nuo vaiko priklauso, pvz mūsų spalį suėjo metukai ir dar tą žiemą labai netvirtai eidavo, o kai dar aprengtas tai iš viso griūdavo nuo vėjo stipresnio  lotuliukas.gif tai jis net pats bijodavo nugriūti tai arba nešdavau arba vežime ir batų reikėjo na gal vos kelis kartus ...
*

Na, o rogėse vežiojote?
Nes mano argumentas, diskutuojant su vyru: juk galima vaiką į roges įsisodinti ir pavėžinti. O be uždarų (žieminių) batų - sušaltų gi kojas..
dangausvaivorykste
QUOTE(vikix @ 2007 11 29, 13:18)
Na aišku čia nuo vaiko priklauso, pvz mūsų spalį suėjo metukai ir dar tą žiemą labai netvirtai eidavo, o kai dar aprengtas tai iš viso griūdavo nuo vėjo stipresnio  lotuliukas.gif tai jis net pats bijodavo nugriūti tai arba nešdavau arba vežime ir batų reikėjo na gal vos kelis kartus ...
*

Taigi mano irgi pernai ziema sunus beveik nevaiksciojo bet batus zieminius as pirkau,nes vistiek pastatydavau ant sniego,arba rogese,ar vezime bet su zieminiais batas!!!
vikix
QUOTE(Kaspare @ 2007 11 29, 15:40)
Na, o rogėse vežiojote?
Nes mano argumentas, diskutuojant su vyru: juk galima vaiką į roges įsisodinti ir pavėžinti. O be uždarų (žieminių) batų - sušaltų gi kojas..
*

Tą žiemą mažai rogių reikėjo, o mes dar turėjom tokį kailinį voką, tai su juo ir sodindavom mirksiukas.gif
Isila
maniškis irgi spalą gimęs, tai pirkom batukus. Kiek jis vaikščiojo, čia kita klaba, bet neįsivaizdavau kaip nepirkt jam batukų. Eit norėjo tegu ir tris žingsnius. Nors prie laiptinės pastovėt, aplink namą apeit. Reikia batukų.
dangausvaivorykste
QUOTE(Isila @ 2007 11 30, 10:31)
maniškis irgi spalą gimęs, tai pirkom batukus. Kiek jis vaikščiojo, čia kita klaba, bet neįsivaizdavau kaip nepirkt jam batukų. Eit norėjo tegu ir tris žingsnius. Nors prie laiptinės pastovėt, aplink namą apeit. Reikia batukų.
*

Nu ir as taip sakau kad vaikui reikia batuku nes jis juk jau pradeda vaikscioti ir niekaip neisivaizduoju kai dar kyla klausimas pirk ar ne g.gif ?
ashiuke
mes pirmus batukus "tikrus" nupirkom maziui ziema,kai jam buvo 5menesiukai 4u.gif
deltadu
Maniskis pradejo vaikscioti 10men.(pavasari), iskart ir batu keliavom pirkt. mirksiukas.gif
ragana66
Savo dukrytei batukus i lauka nupirkom, kai jai buvo 7.5 men, nes vezime sedeti noro nebudavo, tai daznokai iseidavome pasivaikscioti rolleyes.gif
dijanute
saviskiui pirkau batukus 7men.
virguliuke
1.variantas ziema.
2 variantas kai jau pradeda vaiksciot..
o as del grozio dedavau ir rudeni...kai dar nevaiksciojo...
T.A.K.
Pimus batukus pirkom rudeni kai buvo 8 menesiu o vasara buvom tik su kojinytem smile.gif
Debesiukee
manau kad reikia batu, juk i lauka eisite, vezime sedet nenores, o kas tada? juk tegu mokinasi vaikas vaikscioti! biggrin.gif
Beautiful Life
Dukryte gime geguze, bet jau pacia pirma ziema(buvo 6-9men) pirkom batukus, nors dar ir nevaiksciojo. 4u.gif
MonikisSs
mano mergina gimusi sausio vidury, ir nuo metu jau pati viena puikiai vaiksciojo, bet be batu i lauka nejom nuo to rudens, kai jai 8 menesiai buvo, nes vis tiek vaikas kartais noredavo is vezimo islipt, ir biski isikibus pavaiksciot, o jau pries ziema tai net klausimo nekilo del batuku, ir nesiojom ir net nunesiojom mirksiukas.gif manau, del pusmetinuko vaikucio dar galima dvejot siuo klausimu, bet jau pirmaji gimtadieni atsventusiam vaikuciui tikrai reikia batuku
*Selma*
QUOTE(virguliuke @ 2008 06 14, 22:44)
1.variantas  ziema.
2 variantas kai jau pradeda vaiksciot..
o as del grozio dedavau ir rudeni...kai dar nevaiksciojo...
*

Pasilieku ties Jūsų nuomone 4u.gif
D@G
musu metinuke dabar pradeda vaikscioti, vedama uz rankutes jau pries menesi norejo tapenti lauke, tai turim ir sandaliukus - ziema namie vaiksciosim su jais , dabar kol dar ir ropojam tai namie avi mokasinais, zieminukus pirkom - vezime jau nenori sedet, tai ir mokomes vaikscioti lauke smile.gif
O-RE-AR
Mums irgi pirma ziema,beveik 10menesiu,o batus zieminius jau nesiojam,nors ir nevaiksto lauke,nes dar tik kambary bando vaiksciot,bet su kojinem kazkaip nesiziuri lauke,kad ir ant ranku nesiesi
Donaldziukas
mes gimem rudeni, o pavasari keliavome su batukais i lauka mirksiukas.gif Nevaiksciojo, bet man graziau kaip su batukais vaikas, o ne su kojinem smile.gif
Upjora
Kai pradeda vaikščioti.
erikiuxxx
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 11 29, 09:31)
*

drinks_cheers.gif
nesvarbu kad vaikas nevaiksto,ziema vistiek siltu batu reikia smile.gif
kristute*
QUOTE(Upjora @ 2009 12 14, 03:47)
Kai pradeda vaikščioti.
*

thumbup.gif pritariu, mes tada ir pirkom...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.