Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: jau metukai bet pati nelaiko buteliuko
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
*Elenute*
sveikos mamytes ums jau metukai ir du menesiai , o mano mazyte dar vis pati nelaiko buteliuko patarkyte ka daryti??? verysad.gif
Laumiux
Mano dukrytė irgi nelaiko. Bet gal ir neprivalo visi laikyti? g.gif
meskute231
mano sūnelis tokio amžiaus jau buteliuko nenorėjo nes gražiai iš puodelio pats gėrė, bet užtai vaikščiot pradėjo vėliau o ant puodo ir dabar nesėda. jam jau 1,9 m. daktarė pergyveno baisiausia kad nevaikšto pats ir išrašė pratimus eit terapijas visokias. nevedžiau vos tik pamačius kaip ten tuos vaikus tampo. ir nieko. užėjo viena diena ir pasileido vienas eit. taip kad kiekvienas vaikas yra išskirtinis ir nepakartojamas. vieni vėliau kažka daro kiti anksčiau. tiesiog kantriai mokink ir viskas thumbup.gif
mamymamy
Nu ir kas? Gal vaikui nepatinka pats buyeliukas: per didelis, per šaltas, nėra rankenėlių arba rankenėlės nepatogios. Ir iš viso nelaikys, nes išmoks iš puoduko gerti biggrin.gif
perlita3
Nieko tokio,gal vaikas nenori,jam nepatogu guleti ir laikyti rankytes iskelus buteliuka.Mano mozylis pats moka gerti is buteliuko,bet jam labiau patinka kai as ji laikau,taip matinamas vaikiukas vis dar nori jausti mamos siluma ir kvepavima 4u.gif
Fidi
Pas mums tas pats. Pats nelaiko buteliuko nors tu ka. Turime ir prie buteliuko pritaisomas rankenėles, ne kartą bandžiau mokinti - uždėti mažojo rankytes ant rankenėlių. Niu nelaiko ir viskas. Jis geriau buteliuko kamštuką palaikys ar rankas po galvą pasikiš, bet buteliuko - ne: mmm
ugniukas1
pritariu mamoms, tikrai nieko tokio smile.gif maniske tai kazkaip pradejo laikyt buteliuka su rankenelemis ir snapeliu tada kai su juo pazaide. Gal pabandyk pradzioj duot buteliuka pazaidimui g.gif mano pupa tai pradzioj apsilaistydavo nuo gavos iki koju - paimdavo uz rankeneles ir mojuodavo buteliuku ore lotuliukas.gif o dabar jau suprato kas kaip ir pati geria. thumbup.gif
*sony*
maniškis taip pat nelaiko pats,nors kartais atsigeria ir vienas,bet aš galvoju,kad jis gudrauja,jam paprasčiausiai patogiau,kai aš laikau biggrin.gif dar nelabai moka užsiversti buteliuko,jei jis nepilnas,tai supyksta ir meta žemėn,supykęs,kad nepavyksta atsigert doh.gif
NoAngel
Na mums 1m8mėn, bet iki šiolei pana net nepasisiūlė pati pasilaikyt buteliuką...Nors va jau juo kaip ir nebesinaudojam(kartais ryte geria pienuką iš buteliuko blush2.gif ), geriam per šiaudelį, arba iš puodelio smile.gif Kažkaip tas buteliuko atsisakymas labai jau jei neskausmingas(tfu tfu tfu) thumbup.gif
sarafea
viskam reikia kantrybes 4u.gif o jei ir neismoks ne tragedija,vistiek kada nors laikys ta buteliuka ar puodeli.Galima paivairinimui nupirkti koki patogiai paimti puodeli ar buteliuka su rankenelem,gal tiesiog sudominti vaika.Velaiu ar anksciau ismoks vistiek.o dabar dar gausi palaikyt vaikui,negi tau sunku biggrin.gif
vaivos juosta
Mano mergytė pati iš buteliuko gerti pradėjo kokių metų ir 7 mėn.. Mokindavau, bet ji sakydavo "ne, ne " ir grūsdavo jį man atgal į rankas. Teisingai kažkuri mama rašė, kad jai norisi artumo, prisiglaust. Dabar pieną mes geriam iš butelkos, visa kita iš puodelio. Pasilaiko pati, bet kartais irgi dar pasiprašo, kad palaikyčiau. Užsirango man ant kelių ir kaip mažas kūdikėlis geria smile.gif . Nejoks čia sutrikimas 4u.gif .
saule_vire
QUOTE(vaivos juosta @ 2007 12 02, 10:34)
Mano mergytė pati iš buteliuko gerti pradėjo kokių metų ir 7 mėn.. Mokindavau, bet ji sakydavo "ne, ne " ir grūsdavo jį man atgal į rankas. Teisingai kažkuri mama rašė, kad jai norisi artumo, prisiglaust. Dabar pieną mes geriam iš butelkos, visa kita iš puodelio. Pasilaiko pati, bet kartais irgi dar pasiprašo, kad palaikyčiau. Užsirango man ant kelių ir kaip mažas kūdikėlis geria  smile.gif . Nejoks čia sutrikimas  4u.gif .
*

Maniškė irgi nelaikė ilgai,o kai nupirkau AVENT gertuvę su rankenom,tai iš rankų nepaleisdavo,ji labai patogi kad vartant nesilaisto,bėga tik kai patraukia,patarčiau ir jum pabandyt,dar bus patogiau nei buteliukas ax.gif 4u.gif
Pacific
na manau ateis laikas ir prades laikyt ax.gif maniske irgi tik metuku pati ismoko laikyt ir atsigert is buteliuko.
*Elenute*
aciu uz ivairiausius patarymus manau jie mums pravers thumbup.gif
adriu
QUOTE(meskute231 @ 2007 11 29, 11:10)
mano sūnelis tokio amžiaus jau buteliuko nenorėjo nes gražiai iš puodelio pats gėrė, bet užtai vaikščiot pradėjo vėliau o ant puodo ir dabar nesėda. jam jau 1,9 m.  daktarė pergyveno baisiausia kad nevaikšto pats ir išrašė pratimus eit terapijas visokias. nevedžiau vos tik pamačius kaip ten tuos vaikus tampo. ir nieko. užėjo viena diena ir pasileido vienas eit. taip kad kiekvienas vaikas yra išskirtinis ir nepakartojamas. vieni vėliau kažka daro kiti anksčiau. tiesiog kantriai mokink ir viskas  thumbup.gif
*

biški ne į temą maniške tuoj 1,4 men bet pati neina,tik 2-3 žinksnelius unsure.gif bijo labai.priraše mankštų ir masažų.bet mums mankštos labai patinka.gal pagreitins
Jurlin
ateina laikas ir vaikas pats laikosi buteliuka mirksiukas.gif
astule122
g.gif galvoju,kad ir tegu nelaiko,jau is puoduko tuoj gerti gales.Is saukstelio galit po truputi pagerti.
asorty
Na mano vaikelis(1m.,2men) priklauso nevalgiuku kategorijai. pats nieko neima savarankiskai i burna, o apie buteliuka kad laikytu rankoje nera nei kalbu.
Manau jam valgis, tikrai nera malonumas, tai taip ir vargstam: taigi pati girdau, pati maitinu savo rankomis. ax.gif
saratukas
QUOTE(*Elenute* @ 2007 11 28, 22:30)
sveikos mamytes ums jau metukai ir du menesiai , o mano mazyte dar vis pati nelaiko buteliuko patarkyte ka daryti??? verysad.gif
*

Suneliui metai ir 8d, bet irgi nelaiko..ir man visiskai ramu..gal jis tingi laikyti g.gif geria is puodelio su snapeliu, bet jo irgi nalaiko. Ateis laikas ir laikys mirksiukas.gif
gupija
Maniškis irgi nelaiko. Neimu to į galvą.
-Aiva-
Maniske pati gerti pradejo vos pries pora savaiciu (1m. ir 2 men.). Taip, kad tikrai kiekvienam savas laikas, reikia tik rupucio kantrybes 4u.gif
**Amore Dea**
QUOTE(*Elenute* @ 2007 11 28, 23:30)
*

Maniske irgi ilgai nelaike buteliuko pati,vis atesdavo man,kad pagirdiciau,bet kai pamaciau kad laikas paciai as jei taip ir pasakiau,kad pati turi ismokti gerti,ji man atnesa as jei atgal paduodavau,taip ir ismokom.
rasuole20
maniškis irgi dar tokio amziaus nelaikydavo patas buteliuko schmoll.gif
Leja01
Nieko baisaus,nesureiksminkite,juk ne visi vaikai vienodu laiku vaikscioti ir kalbeti pradeda,tai labai individualu,viskam savas laikas
aca
Maniskei metai ir 2 men.buteliuko nelaiko. Kai nori pagerti antesa man ji, kad duociau atsigerti doh.gif Kai bandau duoti kad pati laikytusi, susinervuoja ir meta, daugiau neima doh.gif Nesuprantu kodel ji nenori jo pati laikyti?
Ji irgi prie nevalgiuku, bet kai ateina laikas valgyti, butinai turiu jai duoti jos sauksta ir ji ten makaluoja, kai ka pataiko i burnyte biggrin.gif Jei neduociau sauksto, tai visai nevalgytu doh.gif
vikaPika
Sweiki,
Prasau nesupykt moderatoriu ir neistrint mano zinutes, siunciu jums viena laiska, kuris gali pakeist mazo zmogucio gyvenima. Si laiska man atsiunte reniaus mamyte, prasydama pagalbos...
Ar kada girdejot kad daug lengviau noreti gerio ir taikos pasaulyje, nei padet vienam konkreciam zmogui?
Su didžiule MEILE ir PAGARBA kreipiuosi į VISUS, kurių kraujo grupė 0 (I) RH+ (teigiama).
Prašau, padovanokite afereziniu trombocitu Reniui. Visi Jūsų duoti kraujo lašeliai taps jo gyvenimu, jo viltimi…

Jei šiuo metu esate sveikas, nesirgote gelta, Jūsų venos stiprios ir ryškios - paskambinkite į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kraujo centrą tel. nr.: 8 5 2365160 arba 8 688 62707, užsiregistruokite, susitarkite dėl Jums patogaus atvykimo laiko ir suteikite stiprybės lašelį Reniui. Nepamirškite pasakyti, kad aferezinius trombocitus skiriate Reniui Arbačiauskui, gydomam vaiku kaulu ciulpu transplantacijos poskyrio gydytojos Ramunes Pasaulienes. Is Jusu kraujo bus atskirti tik afereziniai trombocitai,visas kitas kraujas bus supiltas jums atgal. Taigi hemoglobinas nesumazes. Gydytojos zodziais, geriausias yra vyru, arba negimdziusiu moteru kraujas, nes nestumo metu, esant vaiko kitai kraujo grupei, mamos organizmas isiaudrina ir tada tokie donoro trombocitai ligoniukui prigyja sunkiau, bet jei nera geriausio varianto( vyru donoru), tinka ir moterys. Afereziniai trombocitai yra nesaldomi, jie galioja tik 5 dienas, Reniui jie bus pilami kasdien, apie 2 savaites, cia, zinoma, geriausiu atveju. Kraujo centras gali priimti per diena tik keleta donoru,todel registruotis reikia is anksto, mazdaug pries 4 dienas.Tai, manau, jau mazdaug apie sausio 18 diena reiktu registruotis. Kol nepakliuvau ten, i kaulu ciulpu transplantacijos poskyri, negaliu tiksliai ir nuspeti situacijos, galbut donoru reikes ir keliom dienom anksciau.Labai prasau- padekite mano Reniukui nugalet liga. Kiekvienas mums esat GYVYBISKAI svarbus. ACIU

As pati su vaiku gulesiu ligoninej, todel palieku Reniaus mociutes telefona 864131095.

placiau apie reniu galit pasiskaityt: http://www.rugute.lt/vaiku-istorijos/renius.html
Fifux'e
QUOTE(*Elenute* @ 2007 11 28, 20:30)
*

na mano dukra tai kazkur septinta menesi jau laike buteliuka pati,o ir is puodelio mokejo jau gerti,tik aisku ji laikyti reikejo kad neuzsiverstu viso kaip buteliuko
laumike
QUOTE(aca @ 2008 01 14, 14:41)
Maniskei metai ir 2 men.buteliuko nelaiko. Kai nori pagerti antesa man ji, kad duociau atsigerti doh.gif Kai bandau duoti kad pati laikytusi, susinervuoja ir meta, daugiau neima doh.gif Nesuprantu kodel ji nenori jo pati laikyti?
Ji irgi prie nevalgiuku, bet kai ateina laikas valgyti, butinai turiu jai duoti jos sauksta ir ji ten makaluoja, kai ka pataiko i burnyte biggrin.gif Jei neduociau sauksto, tai visai nevalgytu doh.gif
*

manoji dare lygiai taip pat, o pati gerti pradejo budama tik beveik metu ir 4 men. 4u.gif Ateis laikas ir laikys!
paulapaula
maniskis irgi nelaiko,na ir kas biggrin.gif manau kiekvienas to ismoksta tada kada jam ateina laikas biggrin.gif
Ysatis
Musu tuoj bus metai ir 5 menesiai, o nelaiko nei buteliuko, nei to avent buteliuko su "kandikliu".. Ir valgyti pats nevalgo. Kaip cia kazkas rashe - jis tuo metu geriau zais su zaislais ar i telika spoksos (bet shitu atributu, jauciu, taip ir liktume nevalge, nes nepriklauso tai kategorijai vaiku, kad pastebetu, jog yra alkanas schmoll.gif g.gif )...

Del valgio - rodo ranka, ko nori (viskas gerai, kas is musu lekstes), bet pats neima - ishsizioja, ir laukia. Duosi obuoli atsikast - atsikas, nubegs pazaisti, vel atbegs atsikasti. Taciau jei ta pati obuoli iduosi jam i rankas - tai "suzais" momentaliai - istashkys, isvolios ir t.t., bet normaliai nepavalgys...

Nemarioji
Manoji senai jau pradėjo laikyti pati buteliuka, nuo metų tai tikrai...Ir pati iš stiklinės geria, puodelio...Viskam savas laikas mirksiukas.gif Bet irgi nenorėjo, tipo mama laikyk, o aš nelaikydavau, tai pagalvojo turbū jog reikia pačiai pradėti ,o taip ir liks neatsigėrus biggrin.gif Ateis laikas ir laikys, niekur nesidės.....
mammka
Kantrybės,mamkos biggrin.gif .Mano irgi nelaikė.O dabar tik puodelį su snapeliu.Tų paprastų neima schmoll.gif .Kiekvienam savas laikas mirksiukas.gif .
mamacka23
4u.gif sveikutes.maniskis iki metu irgi net neeme ir nelaike buteliuko,o paskui net nepastebejua kaip iskart be jokiu pamokymu pats pradejo imt ir atsigert .net nesupratau juk atrodo nemokinau net mirksiukas.gif
kristinka
ir maniškė virš metukų pradejo laikyti buteliuką.buvom jau pametę,bet teko vel susigražinti,kai susirgom,nes iš puodelio labai mažai skyščių vartodavo schmoll.gif
vaivai
Ir mums greit metukai, bet buteliuko pati nelaiko schmoll.gif Ir iš puodelio su kandikliu nelabai geria, juokiasi, kažkas ten jai labai juokinga biggrin.gif
DIUMA
o mes taip mokemes laikyt buteliuka , kadangi mamyte kaip visada neturedama laiko padejo buteliuka ant lovos su tokia mintim kai noresi atsigersi, tai labai juokiausi kai maciau kaip mokosi laikyt, su rankytem buteliuko neliete, atsiklaupe i kelius ir issiziojusi siekia buteliuko apsizioja ir traukia doh.gif o gi niekas nebega lotuliukas.gif tai apverte buteliuka ir atsigule salia taip atsigere pirma karta be mamos pagalbos, o kita syki paguldziau ir idejau buteliuka i dantis tai ji gere ir nelaike bet nugere tiek kad nebebega reikia pakelti buteliuka ir ka jus manot.. pakele
taip ir zaide kol ismoko, nors ir dabar nesupyksta kai mama palaiko
burbuliukas:)
Manoji buteliuką jau laiko. Kai atnešu valgyti, pradeda zyzti. Pamato buteliuką, jį paima ir kiša į burnytę. ax.gif
buruliuke
Gal reikia is anksciau pratinti,mums 7men.ir buteliuka pati laikosi,tik nezinau ar ilgai taip bus.
Agniukas86
Musu mergaiciuke irgi nenorejo laikyti buteliuko, bet jau kazkur 6 men budama viska kuo puikiausiai imdavo i rankytes iskyrus nelemtaji buteliuka. Tai karta po pietu valgymo palikau ja sedeti maitinimo kedutej ir padejau pries ja buteliuka su sultim. Mazoji baisiai jo norejo bet neeme verciau reke nesavu balsu ir i mane toki zvilgsni nutaisius pikta. Nuejau i virtuve, girdziu nutilo.. Per kampa ziurejau ka daro, o ji istiese rankytes ir pasieme buteliuka. Aisku ne is karto suprato, kad reikia ji i visrsu kilstelt kad begtu turinys, bet keliu dienu begyje jau puikiai ismane kaip tai daryti. O man vienas rupestelis atkrito, vakarais migdydavomes su buteliuku ir visa ta laika turedavau stoveti salia lovytes ir laikyti, o db pati laikosi thumbup.gif thumbup.gif
luckylein
niekada nemokinau laikyti paciam buteliuko,nes dauguma vaiku pripranta ne tik gerti,bet ir su tuo zinduku ciulpti,o tai yra negerai,ypac kai ten yra pienas ar sultys,gali greitai sugesti dantys.Taigi paciai geriau tureti kontrole buteliukui,o vaika mokinti paciam gerti is puodelio su snapeliu.Man tai pavyko smile.gif
buruliuke
QUOTE(luckylein @ 2009 08 24, 23:22)
niekada nemokinau laikyti paciam buteliuko,nes dauguma vaiku pripranta ne tik gerti,bet ir su tuo zinduku ciulpti,o tai yra negerai,ypac kai ten yra pienas ar sultys,gali greitai sugesti dantys.Taigi paciai geriau tureti kontrole buteliukui,o vaika mokinti paciam gerti is puodelio su snapeliu.Man tai pavyko smile.gif
*

Paduodu buteliuka ir ziuriu kaip jinai geria,matau kad jau pradeda zaisti,zyzlioti paimu ir viskas,ir kas cia nutikti gali g.gif
boruzele885
Jau desimtas men greit bus, o jis vis dar tik zaidzia su buteliuku... Pamato buteliuka, atsigula, rankytes i sona atmeta ir issizioja doh.gif pats nededa i burnyte buteliuko...
eglelapas
Mano mergaite pati buteliuka ismoko laikyt tik 1,1 m., nelaikydavo pati verkdavo, kad palaikyciau, bet reguliariai emem uz jos rankos, dejom ja po buteliuku ir paleisdavom, po keliu dienu jau laike pati ir nebeprase pagalbos smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.