Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Breketai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Guste
Nepastebejau, ar buvo diskutuota sia tema, taigi noreciau paklausti jusu apie briketus ( ar breketus?). Gal kuriai nors teko juos nesioti. Noriu truputi istiesinti dantukus. Dideliu problemu nera, bet vis tiek reiketu. Tik idomu , kiek laiko mazdaug juos reikia nesioti. Siuo metu auginu vaikuti, bet zadejau pradeti dirbti. Taigi vel galvoju, kaip reikes susirasti darba su " sarvuota burna". Su kokia aplinkiniu reakcija jums teko susidurti? O gal apskritai tokias ploksteles nesioja tik paaugliai, o as cia dabar labai keistai atrodysiu?..
Pastaba
Nesiojau. Apie metus turbut. Gerai nebepamenu, buvau gal kokiu 15-16 metu. Bet nesioja ir suauge. As dar prasydavau, kad man gumyciu, kur laiko viela, spalvas paderindu, kad issisiepus visom spalvom nushvistu. Is pradziu buvo toks kompleksas, kad burna pilna geleziu, bet paskui praejo, ziuriu kad visi kaip bendravo taip bendrauja.
O tu nebijok, gi neamziams burna sarvuota bus. Pirmyn ir kuo greiciau, uztat grazi busi. Nors man reikejo ju ne del grozio, bet del per gilaus sakandzio (nezinau iki siol ka tai reiskia ir kam ten reikejo, bet). biggrin.gif
ringa
Vadinasi jie breketai. Nešioja tikrai ne tik paaugliai, bet riba, man rodosi, yra apie 30 metų. Mano sesuo nešiojo juos, o problemos pas ją buvo tikrai nemažos. Nešiojo apie metus, kas 2 savaites eidavo pas ortodontą juos paveržti. Ir štai dabar džiaugiasi holivudiška šypsena.biggrin.gif Neigiamos aplinkinių reakcijos nebuvo, arba ji tokia nejautri, kad nepastebėjo. smile.gif
LAUDER
na as turiu savo burnoj ta dziaugsmeli man 23 ir patikek rezultatas yra o maciau pas mano ortodonte ateina moteris kazkur virs 45 metu tiesinasi ar sukandima ji ten taiso, o kokia cia geda nesamone tai kreivi dantys turetu buti geda smile.gif priprasi ir net i darba be gedos su jais nueisi smile.gif o man tai 1,5 metu reiks nesiot dantys tai nelabai kreivi bet sakandis blogas ir vienas iltinis buvo issikises, bet dabar jo kaip nebuta smile.gif sekmes ir tau

p.s. beto turiu labai gera ortodonte rolleyes.gif
Salsa
Skaiciau apie Rima is "Mango", tai ji jau nesioja 2 metus, ir dar 1,5 metus nesioti reikes. Netrumpas "dziaugsmelis"...
Ir teko skaityti, kad uzsienyje tie briketai tampa nebe tik gydomaja priemone, bet ir... mada. Taigi gedytis ir kompleksuoti cia tikrai nera ko - tas pats, kas kompleksuotum nesioti akinius - juk tai savaime suprantamas dalykas. Reikia tai reikia.

Tabonita
Na nors netrumpas dziaugsmas,bet uztat to vertas,vat ash irgi sumasciau ishsitiesinti dantukus,tai kai buvau pas daktara jis sake ,kad yra ne vien tik geleziniai breketai,yra permatomi,poto kurie klijuojasi ne ish ishores,o ish vidaus. biggrin.gif
Dovis
As nesenai konsultavausi,del breketu.Na nera labai jau mano dantukai kreivi,bet nera ir tiesus.Atsirado galimybe,tai galvoju kodel gi ne. biggrin.gif Ir ka,nuosprendis traukti 2 galinius dantis,visus likusius perstumti per viena danti,o tada va tai jie bus holivudiskai tiesus.Tai as nusprendziau,kad gal geriau su biski kreivesniais,nei po 20 metu su kokia plokstele.Juk dantis pajudinamas is vietos,pazeidziamas periodonto raistis.Ir kad jie negristu atgal reiktu is gomurio puses tokia palaikomaja vielele klijuoti,1 nakti per savaite plokstele detis ir taip iki gyvenimo galo(Cia po breketu nuemimo)Tai gal aciu,nesinori man tokio vargelio.Dar pazystama minejo,kad pora savaiciu turejo Ketanova "saujom"gerti.Labai skaudejo.
Dabar jau yra ir permatomu,porcelianiniu,o ir tos vieles baltos.Tai nelabi ir matosi.
LAUDER
na nezinau kaip bus po 20 metu dabar apie tai negalvoju, bet siuo metu rezultatai yra ir as dziaugiuosi o vaistu saujom negeriu gal viena tablete ir teko isgert nepamenu, man nepakenciamo skausmo nebuvo as uz breketus
fukuotukaf
Dabar nesioju breketus ir jokiu kompleksu del to nejauciu. Pradzioje buvo keistoka, stengiausi nerodyt dantu sypsodamasi, o dabar jau dzin smile.gif
Kiek zinau amziaus apribojimu nera, nes pas mano ortodonte irgi viena 40-50 metu paciente yra, tik nezinau del ko nesioja (goda, gal mes pas ta pacia ortodonte vaikstom? smile.gif ). Vaistu saujomis nereikejo gerti, bet tik uzdejus breketus ir paskui pakeitus viela i storesne skaudejo. Dabar tai viena, tai kita danti pamaudzia, bet toks maudimas vieni niekai palyginus su dantu skausmu. Labiau nervuoja, kad priekiniai dantys is pradziu gerokai kliba ir neina nieko atsikasti. Nemanau, kad labai apsimoka deti permatomus, nes viela tai vis tiek matosi smile.gif ir be to man labiau paprasti patinka. Niekad nepamirsiu, kaip kokiu 3-4 metu kaimynu mergaite kietiems vaikams sake "Kaip blizga jos dantys" tongue.gif Tai dabar visada tik ir taikosi pasisveikint, nes as butinai issisiepiu ir dantis parodau biggrin.gif
Pries dedant breketus dantu nerove, kaip tik juos dejausi tam, kad nereiketu rauti per velai isdygti sugalvojusio 4 danties, taip kad gal nebus per daug dideliu problemu po 20 ar daugiau metu smile.gif
zika1
smile.gif Sveikos,o gal zinot kiek tie briketai kainuoja? rolleyes.gif
Aist
Labux,dantistu drauges!As pati stomatologe,o mano vyras ortodontas(tas,kuris grazina breketais ir ne tik).Siaip jau breketams amzius neriba(net 55metai).Bet yra tam tikru niuansu.Manau,jei nueisi,Guste,pasikonsultuoti-tikrai nieks per galva neduos. tongue.gif tongue.gif
Del kainos.Vieno zandikaulio gydymas breketais kainuoja apie 1000lt.Priklauso nuo gydytojo.
Jei domina,vyras dirba VUZalgirio stomat.polikl.(ten irgi mokama) ir stomat.klinikoje"Baldentas"(Olandu g.9-1),tel.2613752.Teirautis gyd.ortodonto.
Sekmes! clap_1.gif
Astai1
As irgi turiu siuntima detis briketus ,na nei labai kreivi ,nei labai riesus.Kaune kiek sake ortodontijos klinikoje apie 800 lt .vienas (zandikaulio sukandimas kaina) .Idomu mano vaikui 7 m. irgi dave siuntima,gal vaikam tiek nekainuoja galvoju,zodziu dar nebuvom bet idomu butu zinoti.Jei kas susiduret pasidalinkit patirtim apie islaidas.
fukuotukaf
Uz breketu sudejima is viso mokejau 1600Lt (po 800Lt uz zandikauli). Kas menesi dar mazdaug apie 40-100Lt iseina priklausomai nuo to, ar keicia tik gumas, ar ir viela. O jeigu netycia dar ir nusilauzi breketa, tai gali kainuoti apie 20-60Lt. Be to, padidejo islaidos dantu sepetukams, pastoms, skalavimo skysciams. Dantu sepetuka sudroziu mazdaug per menesi, tarpdanciu sepetuka mazdaug per savaite.
LAUDER
fukuotukaf o pas kokia gyd. tu lankais ? ir kokiu skysciu skalauji ir kokia pasta naudoji
Guste
Buvau jau as ir pas gydytoja, ir jusu patarimu bei patirties prisiskaiciau. Tai va - baisu man pasidare, nes sake, kad reiketu israuti keleta dantu. Na, kazkaip man kraupu vien apie tai pagalvoti - juk dantys tai sveiki. Bijau, kad kiti po to issiklibins.Kol kas dar mastysiu ( ir tikriausiai ilgai:)
fukuotukaf
Guste > pabandyk pas kita kokia nueiti, gal visai kita varianta pasiulys.
goda > Lankausi pas Dalia Latkauskiene (pas jaunesne, nes jos anyta irgi Dalia ir irgi stomatologe smile.gif ). Skysti naudoju L'angelica metini puslitriniame butelyje, pries tai naudojau toki pat tiktai arbatmedzio ar kazkoki panasu, bet skonis nelabai patiko. O dantu pasta jau kokia trecia ar ketvirta tubele is eiles Sensodyne fluoride. Sensodyne siaip jau apie pora metu naudoju tik vis kitokia rusi pabandau, bet dantys tikrai nebe tokie jautrus pasidare, tik neaisku, ar cia tikrai pastos nuopelnas smile.gif O tu kokias priemones naudoji? Gal kokios geresnes, tai ir as persimesciau smile.gif
shimmer
Sveiki,as ir nesioju breketus jau antra savaite,kol kas tik ant virsutinio zandikaulio.Teko rauti virsuj viena danti,nes buvo vienas dantis ant kito uzlipes.Kovo men.des ir apacioje,bet pries tai dar apacioje turiu danti issirauti.
Breketus nesioju del to,kad pas mane sakandis netaisyklingas:virsutiniai dantys tarsi ilinke i vidu,apatiniai daugiau issikise uz virsutinius.Manau tai pataisoma.
Gydausi Kaune ortodontijos klinikoje.Moku dalim,jau sumokejau 800Lt.,paskui kovo men.vel sumokesiu 800Lt. ir gydymo pabaigoje teks 800Lt.sumoketi.
Is pradziu truputi skaudejo,net buvo pritryne,bet jau pripratau.
Dar man jau 25 metai. IKi wink.gif
Bimbale
as sianakt sapnavau kad man ten isikraipe visiskai tie dantys, net isigandau atsibudus.
pati breketus nesioju jau pusmeti, likos dar pusantru metu. nu nzn, pati ryzausi biski per velai, situacija buvo vos ne tragiska, reikejo breketu butinai, dantys atsikise sad.gif kompleksavau baisiausiai (dabar maziau kompleksu), zodziu labai dziaugiuosi kad pagaliau ryzausi ir sunkiausia jau paraeiti, skausmas buna ateina (kai paverzia ar pan.) bet as net dziaugiuosi kai jauciu ta skausma, nes suprantu kad kazkas vyksta. viena menesi nieko nejutau paskui nuejau pas ortodonte ir pasake kad nieko nepasislinke sad.gif zodziu menesis veltui.
as irgi labai bijojau zmoniu rekcijos, bet galiu pasakyti kad tikrai be reikalo.
o va dabar prisiminiau, viena karta viena moteris klause, kas tau ant dantu, tipo cia is neturejimo ka veikti as isidirbineju? nu visko buna, ir su vaikais visokiu isdivalkiu, bet zodziu geras dalykas tie breketai, bet man dabar vistiek labai sunku, nes kazkaip pradejau pesimistiskai ziureti i ta reikala ir abejoju ar kada turesiu grazia sypsena, nes dabartinis vaizdas tai mane i depresija varo (uzejo kazkaip). o kas del tu 20 metu, nu ir panesiosiu as ta plokstele jei reiks, kiek zinau po breketu tik naktimis reikes, bet seip nesigailiu del nieko, nes tik susidejus breketus gyvenimas is kart labai pasikeite (i gera).
netempkit laiko, jei manot kad reikia tai reiskia reikia
fukuotukaf
As kaip tik sapnuodavau kosmarus kai dantys atsikise buvo, o dabar sapnuoju, kad briketus nusilauziu, ir ne tai kad koki viena, bet visus is karto ir galvoju kaip dantiste mane bars kai paskambinsiu smile.gif O plokstele kiek girdejau gali tekti apie 1-2 metus nesioti (tik nezinau ar tikrai visiems reikia). Pusbrolio dukra 5 metais mazdaug uz mane jaunesne, bet nesiojo briketus apie 4 metus, o dabar jeigu neklystu jau apie 1-1.5 nesioja plokstele, kad dantys neiskryptu. Tikiuosi man tiek nereikes, bet kazkaip labai sunkiai tas dantis dygsta, tai gali ir uzsitest visas tiesinimas...
Bimbale
as kai dantis buvo kreivi tai sapnuodavau kad jie isitiesino (zodziu vos ne savaime) geri sapnai buvo smile.gif
tai baisu, jei pora metu breketai + pora metu plokstele, biski daugoka, nu bet ka darysi, reikes ir nesiosiu.
o kodel kitiems reikia nesioti taip ilgai? biski nesuprantu. seip mano situacija pradzioj buvo tikrai baisi, negana to kad dantis buvo kreivi, bet dar ir atsikise labai (tipo virsutiniai nuo apatiniu buvo 10mm tarpas) tai as kai ejau pirma karta pas ortodonte jau buvau susitaikiusi kad breketus nesiosiu kokius 4 metus, bet kai ji pasake kad reiks max pora metu tai vos soko negavau (is laimes). nu bet pasirodo tas gydymo procesas vistiek dar uzsites sad.gif
ir seip kiek girdejau tai ta plokstele po breketu reik nesioti tik naktimis? ar cia taip is tikro?
Astai1
Kiek zinau vaikams gali deti ir briketus ir ploksteles,zadam kreiptis i Kauno ortodontijos klinika,ziuresim ka patars.Tik nejaugi briketai ta pati kaina kaip ir suaugusiam?
fukuotukaf
Apie plokstele nelabai zinau, nes paciai dar toli smile.gif O briketu nesiojimo laikas priklauso nuo to, kaip noriai dantys tiesinasi. Va siandien pas dantiste buvau, tai pasiguode, kad vienai pacientei jau turejo sia savaite nuimti briketus, bet kazkaip vienas sone nuluzo ir pagalvojo, kad nieko jau neatsitiks, jei nepriklijuos. O pasirodo atsitiko. Sake visa puse dantu issivazinejo belekaip, tai dabar dar pusmetis tiesinimo laukia. Pas mane virsuje jau beveik visiskai issitiesino, tik neaisku kiek apacioj dar reikes, nes vieta naujam dantukui labai is leto pleciasi, o dar ji gerokai patiesinti reikes...
Sese kartu su manim dejosi (pas ja biskiuka kitokios problemos buvo), tai virsus irgi jau tiesus, o apacia kazkaip nelabai noriai tiesinasi...
LAUDER
fukuotukaf kada tu siandien buvai as irgi buvau taip o lankomes pas ta pacia smile.gif liuks ortodonte
fukuotukaf
As 14:30 ejau, tai gal po trecios kazkur isejau (eilini karta briketus apsilauziau smile.gif )
fukuotukaf
QUOTE (Astai1 @ 2004 02 21, 12:51)
Kiek zinau vaikams gali deti ir briketus ir ploksteles,zadam kreiptis i Kauno ortodontijos klinika,ziuresim ka patars.Tik nejaugi briketai ta pati kaina kaip ir suaugusiam?

Manyciau kaina turetu vienoda buti, nes pavyzdziui pas mane virsuje tikrai didesni briketai negu apacioj, o mokejau vienodai smile.gif
Ingano
As taip pat nesioju briketus. dar tik trecias menuo. Klijavo man juos Kauno ortodontijos Klinikoje, rezidente. Kaina 800 Lt vienas zandikaulis. labai dziaugiuosi. Tikrai verta investicija. Deja labai skaudejo dantis po suklijavimo. ir kaskart maudzia po gumyciu pakeitimo. Pirmom dienom nelabai galejau valgyti. Mesos dar ir dabar nelabai ikandu. labai geras budas mesti svori. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
shimmer
QUOTE (Ingano @ 2004 02 23, 12:08)
As taip pat nesioju briketus. dar tik trecias menuo. Klijavo man juos Kauno ortodontijos Klinikoje, rezidente. Kaina 800 Lt vienas zandikaulis. labai dziaugiuosi. Tikrai verta investicija. Deja labai skaudejo dantis po suklijavimo. ir kaskart maudzia po gumyciu pakeitimo. Pirmom dienom nelabai galejau valgyti. Mesos dar ir dabar nelabai ikandu. labai geras budas mesti svori. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Sveika, as ir nesioju tik menesi laiko.Noreciau suzinoti ar tau ant abieju zandikauliu ir del ko tu juos nesioji?ar sakandis blogas:jei taip,tai koks jis pas tave ar del kreivu dantu?
Pas mane tai ir sakandis blogas,ir vienas dantis kreivai isdyges. Tai man ir idomu, galetume pasidalinti savo ispudziais.
Man ir sunkiai senkasi valgyti,daug ka tenka pjausyti smulkiai.
As taip pat gydausi Kaune ortodontijos klinikoj.Pas kokia tu rezidente,gal pavarde atsimeni?Nesake,kiek tau laiko reikes nesioti?
Busiu dekinga,jei atsakysi. smile.gif
Ingano
Princese, malonu rasti mamyciu kurios nebijo nesioti briketu. Briketai buvo reikalingi del priekiniu dvieju atsikisusiu dantu. (kiti beje to nepastebedavo) . Man jie buvo tiesiog kompleksas. Dejausi tik ant vieno zandikaulio. Nesioti reikes apie metus, na gal 1,5. Man klijavo penkiuke. Rove 2 dantis. Ant priekiniu dar neuzklijuoti. Laukia vietos burnoje. smile.gif bet kovo pradzioj jau ir ant priekiniu turesiu.
Sekmes tau.
Bimbale
Ingano, as breketus nesioju jau daugiau nei pusmeti (rasiau berods:)) bet mano situacija ziuriu labai panasi i tavo, mano dantys irgi buvo ne tiek kreivi kiek atsikise sad.gif kiek tau mm gal pameni? man net 10 smile.gif kiek zinau visiems klijuoja iskart visus breketus, o man (kaip ir tau) klijavo is pradziu tik ant galiniu iki iltiniu smile.gif (tipo sake kad ir taip atsikise, ir kai pasistums suklijuos visus) tai stai as jau senokai vaikstau su visa gelezine burna smile.gif laukiu nesulaukiu pabaigos smile.gif nors ir kaip toli ji bebutu
fukuotukaf
Pamenu vienas is baisesniu dalyku buvo tas, kad po to, kai suklijavo briketus ant apatinio zandikaulio, virsutinis zandikaulis pasikabino ant priekyje klijuotu briketu ir tarp kruminiu dantu buvo gerokas tarpas. Apie pora savaiciu maista beveik nekramtyta kaip zasiukas rijau. Dabar dar karts nuo karto pamaudzia viena kita danti, bet tikrai ne taip baisiai kaip ka tik uzdejus briketus ar pakeitus viela i storesne. Kai apacioj suklijavo, jausmas buvo toks lygtai kas kabli prikabines prie zandikaulio lauk bandytu istempti. Turbut svarbiausia tokius skausmelius iskesti, o paskui jau juokai belieka (ir aisku nuobodus dantu valymas) smile.gif
Ingano
o as dar pamenu, kad kai tik juos suklijavo, grizau namo ir toks noras viska is burnos isplesti buvo. Jutau lyg koki svetimkuni nesiociau. Atrodo nueisiu i vonia ir isspjausiu viska. biggrin.gif Jum taip nebuvo? Tik po poros dienu susigyvenau, kad su tuo svetimkuniu dar gera laika turesiu praleisti. Kaip regavo namiskiai? Man viena drauge pareiske : nieko nesuprantu kam tu juos susidejai? O uosvis geriausiai : tu ka neturi kur pinigu deti. biggrin.gif Mano vyras ir tevai labai mane palaiko.
Bimbale
man irgi uzeina kad nervas paima ir norisi isiimti tuos breketus, bet seip nebuvo ne akimirkos kad pasigaileciau del to ka padariau, tik tiek kad nusibodo jau smile.gif o seip tai mane irgi visis palaiko labai, is pradziu pamenu sypsodavausi taip nenaturaliai kol drauge pasake kad nera cia ko nervintis del tu breketu ir kad buciau savimi. o seip buvo tokia situacija kai viena moteris paklause: ka tu cia per nesamones susidejus? cia is neturejimo ka veikt? nu jo sakau, toki grozi tikrai is neturejimo ka veikti imu ir deduosi.
buna seip zmones pasisaipo (nes mano burna visa gelezine, tiek apacia tiek virsus), bet man istikruju svetimu nuomone visikai nebesvarbi pasidare.
Ingano
QUOTE (Bimbale @ 2004 02 25, 10:06)
man irgi uzeina kad nervas paima ir norisi isiimti tuos breketus, bet seip nebuvo ne akimirkos kad pasigaileciau del to ka padariau, tik tiek kad nusibodo jau smile.gif o seip tai mane irgi visis palaiko labai, is pradziu pamenu sypsodavausi taip nenaturaliai kol drauge pasake kad nera cia ko nervintis del tu breketu ir kad buciau savimi. o seip buvo tokia situacija kai viena moteris paklause: ka tu cia per nesamones susidejus? cia is neturejimo ka veikt? nu jo sakau, toki grozi tikrai is neturejimo ka veikti imu ir deduosi.
buna seip zmones pasisaipo (nes mano burna visa gelezine, tiek apacia tiek virsus), bet man istikruju svetimu nuomone visikai nebesvarbi pasidare.

SAUNUOLE
Bimbale
bet kartais buna gaunasi ir taip kad nerviskai viekti ima tie breketai, va kad ir dabar, pasiziuriu i veidrodi ir nors imk ir trenkis i siena. nu seip is tikruju tai suprantu kad del saves dabar kenciu, bet kai pagalvoju (pesimistiskai emiau galvoti) kad vietiek jie bus atsikise, kad vietiek gyvenimo nebus kad vistiek .....
zodziu labai sunku kazrtais o kartais net smagu su jais
sia akimirka nebenoriu as tu breketu, nezinau, kankinu save klausimu kodel taip yra? kodel mano dantys sleivi kreivi? kodel as tiek laiko delsiau? kodle? kodel? kodel? ir kartu labai ant saves pykstu del visko sad.gif nebenoriu as ju, nebenoriu nieko sad.gif ir nieks sia akimirka manes negali nuraminti sad.gif
fukuotukaf
Nezinau, gal man irgi kada uzeis tokia krize, kai briketai bus juodai nusibode ir noresis juos nulupti. Dabar aisku nusibodo taip daznai dantis valytis arba neissivalius bijoti sypsotis, kad tik kad nebutu istrige, bet paziuriu i veidrodi ir tikrai matau beveik tiesius savo dantis ir zinau, kad jeigu dar siek tiek pakentesiu, tai jie ir be briketu tokie bus. Be to, kazkaip butu gaila investuotu pinigu, jeigu nepilnai issitiesinus dantis nusiimciau briketus. Kai baisiai skaudedavo dantis beveik kaukdavau, bet iskentejau, iskentejau ir kai sudejus apacioj briketus priekiniai dantys pasikabino ant ju ir kokias dvi savaites nesukramtyta maista rydavau, tai manau pavyks iskenteti ir likusi laika, nes tokiu skausmu jau nebenusimato. Zmones kad saipytusi tai dar neteko girdeti, o jeigu pabandytu, tai tikrai tureciau ka apie ju kreivus (dazniausiai) dantis pasakyti, be to ne kiekvienas su pora tukstanteliu litu burnoj vaiksto ir ne kiekvienas gali sau leisti toki malonuma (gal is pradziu ir nelabai) kaip tiesius dantis ir placia sypsena (mokykloje stengdavausi sypsotis nerodydama dantu, nes ir vienas atsikises dantis man atrode kaip labai baisus dalykas). Pakentek truputi, o paskui galesi puikuotis tiesiais dantim, o kiti gales pavydeti smile.gif
shimmer
Labas fukuotukaf , pritariu tavo issakytai nuomonei ,bet pati nesioju breketus dar tik menesi laiko,jau kita savaite uzdes ir ant apatiniu dantu,tad dar truputi kompleksuoju,bet manau priprasiu tik reikia truputeli laiko.
Norejau taves paklausti,kaip suprasti ,kad tau uzdejus breketus apacioje virsutiniai dantys ant ju pasikabino?Kodel taip buvo?
Ir dar ar tau teko rauti dantis?
shpika
sveikos visos smile.gif
as nesiojau sita vargeli apie 3metus blink.gif blink.gif blink.gif . ir nesiojau labai seniai, pries beveik 5metus. tada dar mazai zmones apie juos zinojo, oi kokiu komentaru prisiklausydavau autobuse ar kitur, is visiskai svetimu zmoniu ohmy.gif ohmy.gif blink.gif blink.gif (kokie ispuve dantys ir t.t.) laugh.gif laugh.gif laugh.gif dabar juokinga, bet tada, tai mad.gif mad.gif . bet galiu pasakyt, kad verta ir labai labai verta iskest, nesvarbu kiek, rezultatas super thumbup.gif .
nezinau kiek jums metu, bet as nesiojau nuo 11klases, o atsikraciau baigus 1kursa blink.gif . kai man tik sudejo juos, sakiau su niekuo nedraugausiu ir nesibuciuosiu tol kol ju neatsikratysiu laugh.gif laugh.gif laugh.gif , bet greit savo zodzius pamirsau. ir visi kompleksai isgaruodavo, kai pagalvodavau, kad turesiu grazius dantis. tik as per trumpai plokstele, matyt, nesiojau naktimis, tai man vienas dantukas truputuka vel pasisukes, bet nesulyginsi su tuo, kaip buvo anksciau.
visoms kantrybes rolleyes.gif biggrin.gif
Ingano
QUOTE (shpika @ 2004 03 03, 14:25)
[color=blue]sveikos visos smile.gif
as nesiojau sita vargeli apie 3metus blink.gif blink.gif blink.gif .

o didelis iskrypimas buvo? nes 3 metai pakankamai ilgai. As pasiruosus apie 1,5 metu nesiot (taip gydytoja sake).
Bimbale
hmmm.... fukuotukaf ir shpika, dekui uz tai kad iputet daugiau optimizmo smile.gif seip as asmeniskai ta varga turiu jau septintas menuo, ispradziu irgi labai kompleksavau dabar daug maziau. nezinau, seip tas laukimas sunkus bet ir as suprantu kad kada nors viskas pasibaigs ir si laikotarpi prisiminsiu tik kaip baisu kosmara wink.gif
shpika, o kiek laiko plokstele nesiot reikejo?
as seip irgi anksciau labai kompleksavau, bijodavau sypsotis, bet dabar nors ir daug baisiau viskas atrodo (juk tarpai nemazi tarp dantu matosi) isisiepti iki ausu nebijau clap.gif
po pusantru metu turesiu tokia thumbup.gif sypsena tongue.gif
shpika
QUOTE (Ingano @ 2004 03 03, 14:11)

o didelis iskrypimas buvo? nes 3 metai pakankamai ilgai. As pasiruosus apie 1,5 metu nesiot (taip gydytoja sake).

na, pas mane iskrypimas buvo nemazas, beto, kaip sakiau, pas mane per mazai vietos dantims buvo, todel teko atsisveikint su keturiais. delto ir reikejo taip ilgai nesiot sad.gif . gydytoja man aiskino, kad dar priklauso nuo to, kaip dantys pasiduoda tiesinimui, tikriausiai maniskiai nenorejo pasiduot biggrin.gif laugh.gif laugh.gif
bet VERTA thumbup.gif clap.gif biggrin.gif

o plokstele nesiot nustojau pries kokius 1.5metu, tikriausiai per trumpai sad.gif . bet man jie tiek igrise buvo, kad.... mad.gif mad.gif mad.gif nors ispradziu nesiodavau kiekviena nakti, po to vis reciau (taip gyd liepe), o dabar isvis ranka nebekyla isidet g.gif g.gif g.gif
fukuotukaf
QUOTE (princesė @ 2004 03 03, 12:37)
Labas fukuotukaf , pritariu tavo issakytai nuomonei ,bet pati nesioju breketus dar tik menesi laiko,jau kita savaite uzdes ir ant apatiniu dantu,tad dar truputi kompleksuoju,bet manau priprasiu tik reikia truputeli laiko.
Norejau taves paklausti,kaip suprasti ,kad tau uzdejus breketus apacioje virsutiniai dantys ant ju pasikabino?Kodel taip buvo?
Ir dar ar tau teko rauti dantis?

Vat ta tiesiogine prasme ir pasikabino, tarp virsutiniu ir apatiniu kruminiu dantu atsirado nemazas tarpas. O taip atsitiko todel, kad virsutiniai priekiniai dantys nebuvo pakankamai pasislinke i prieki ir apatiniai briketai remesi i virsutinius priekinius dantis, bet kaip jau sakiau po poros savaiciu nekramtyto maisto viskas susitvarke smile.gif Dantu rauti neteko ir gerai, kad nereikejo, nes baisu vien pagalvojus apie rovima (taip ir prisimenu kaip pieninius dantis baisios dantistes lupa blink.gif )
O kad dantys neatrodytu kaip sugede kokie, tai dedu kuo tamsesnes gumas, kad kontrastas didesnis butu tongue.gif Dar juokingas dalykas, kai pamaciau, kaip atrodo tiesus dantys, ziurint per televizoriu i kokius aktorius ar siaip kokius izymesnius zmones su netaisyklingu sakandziu ar kreivais dantimis taip ir norisi pasakyti "Galetu ir briketus uzsidet" tongue.gif
Ingano
QUOTE (fukuotukaf @ 2004 03 04, 03:29)
Dar juokingas dalykas, kai pamaciau, kaip atrodo tiesus dantys, ziurint per televizoriu i kokius aktorius ar siaip kokius izymesnius zmones su netaisyklingu sakandziu ar kreivais dantimis taip ir norisi pasakyti "Galetu ir briketus uzsidet" tongue.gif

va va ir as labai pradejau pastebeti kitu netaisinklingai sudygusius dantis.Ir ne tik netaisyklingus, bet ir negrazius. Ir isviso kai kiti sako, kad pirmas kontaktas ivyksta akiu, nu as tai iskart pamatau ir ivertinu dantis. laugh.gif Gal su laiku praeis. Nes dabar vakare vyrui pasakoju, kokius grazius dantis maciau laugh.gif laugh.gif
Bimbale
as irgi labai daug demesio dabar skiriu kitu dantims. anksciau kalbedama i akis visada ziuredavau, o dabar stebiu dantis smile.gif
seip vakar stovejau stotelej ir ziurejau i viena stenda, nu mergos dantys idealus, taip stoviu ir galvoju: ir mano toki kada nors bus ir taip gera pasidaro rolleyes.gif
o istikruju tai netgi dziaugiuosi kad man tenka istverti visa tai, labai daug supratau apie zmones ir aplamai labai viskas keitesi. o marods kad jei butu nezymus kreivumas tai butu buve dar sunkiau juos susideti, nes visgi nepigiai viskas atsiejo, nu bet kai butinai reikejo man ju tai jau niekur nebesidesi clap.gif bet zinau kad paskui neteks gailetis smile.gif
kristutyte
Sveiki, ir aš jau labai užsinorėjau tų breketų. Tik va problema, kur Klaipėdoj rasti ortodontą, kuris tuo užsiima. Ir dar gerą ortodontą. Gal kas žinot?
Ingano
QUOTE (kristutyte @ 2004 03 04, 14:53)
Sveiki, ir aš jau labai užsinorėjau tų breketų. Tik va problema, kur Klaipėdoj rasti ortodontą, kuris tuo užsiima. Ir dar gerą ortodontą. Gal kas žinot?

Sveikintinas apsisprendimas clap.gif nepaleisk to noro, nes valios reiks dar nemazai

Klaipedoj kiek girdejus kainos didziules. Mano ortodonte sake, kad ji turi kliente net is Klaipedos. Yra tokia cia ortodontijos klinika. kaina 800 Lt zandikauliui .
kai apsispresi,nueik i geresni stomatologijos kabineta ir paklausk. Tikrai turi zinoti kur visa tai atlieka.
shpika
QUOTE (kristutyte @ 2004 03 04, 12:53)

as dejausi Kaune, nes Siauliuose nebuvo. jei tik didziulis noras yra, tai patikek, tikrai nesvarbu kur vaziuot. apsispresk ir PIRMYN thumbup.gif clap.gif clap.gif clap.gif
Bimbale
klaipedoj tikrai yra privaciu kliniku, pasidomek ir tikrai ju atsiras, tik reik paieskoti. o seip tai klaipedoj visos klinikos privacios todel ir brangiau gaunasi, bet mano nuomone tos keliones atsieis tiek pat ir kazi ar apsimoka, nes jeigu pati dirbi (ir dar vaiku turi) tai visgi tolima kelione, o vazineti reiks is pradziu dazniau, veliau karta i menesi.
nu man istikruju pasiseke siuo klausimu, nes gyvenu siuo metu kaune, o kiek zinau tik cia yra valstybine klinika kur nemokamos konsultacijos
norge
QUOTE (Aist @ 2004 02 08, 23:34)
Labux,dantistu drauges!As pati stomatologe,o mano vyras ortodontas(tas,kuris grazina breketais ir ne tik).Siaip jau breketams amzius neriba(net 55metai).Bet yra tam tikru niuansu.Manau,jei nueisi,Guste,pasikonsultuoti-tikrai nieks per galva neduos. tongue.gif  tongue.gif
Del kainos.Vieno zandikaulio gydymas breketais kainuoja apie 1000lt.Priklauso nuo gydytojo.
Jei domina,vyras dirba VUZalgirio stomat.polikl.(ten irgi mokama) ir stomat.klinikoje"Baldentas"(Olandu g.9-1),tel.2613752.Teirautis gyd.ortodonto.
Sekmes! clap_1.gif

Siandien savo panelyte nuvedziau pas si gydytoja pasikonsultuoti del bedygstanciu kreivu dantuku. Mano mergina laaabai isranki stomatologams. Ji reguliariai vaiksto patikrinimams ir higienai, o kadangi esame keite ne karta gyvenama vieta, tai mergina stomatologu daug sutikus.

Jai labai patiko sis gydytojas thumbup.gif . Isejus ji paklause, ar dar kada eisim pas ji. Kai pasakiau, kad po metu grisim, tai dukra labai apsidziauge.

Dabar girsiu: labai graziai, linksmai su vaiku elgesi, apziurejo tikrai atidziai, man viska issamiai ir paprastai paaiskino. smile.gif Tiesa, priimamajame nelabai svetingos moteriskos dirba, bet gydytojo demesys tai kompensavo.

Zodziu, rekomenduoju wink.gif . Andrius Pocevicius, Baltdentas, Olandu 9.
Bimbale
va ir vel pasiguosiu, nu kai pasiziuriu as i tuos savo dantis veidrodyje tai nors irmk ir nusisauk, toki baisus jie man atrodo sad.gif tie tarpai toki dideli, nebezinau, anksciau to nepastebejau (o gal nenorejau pastebeti) bet dabar taip atidziau apziurejus susinevijau vel, kiek galima? antras menuo nieko nevyksta sad.gif nzn, net emiau abejoti ar isviso jie dar judes, prisigalvoju (prisisapnuoju) visokiu nesamoniu, kad daba taip ir pasiliks ir reiks taip toliau gyventi ohmy.gif ir joks bernas i mane neziures unsure.gif dabar save kankinu ir uzduodu sau durnus klausimous. kodel butent man reik juos tiesinti, kodel jie toki baisus? sad.gif nusibodo jau. geriau jau visai be dantu butu, susideciau keramikinius ir bent grazi buciau mad.gif
supykau jau, pati ant saves, kad tokia esu, kaip as galiu patikti kitam zmogui jei pati sau nepatinku??? mad.gif eisiu isirasysiu i vienuoles ir pasikavosiu nuo visu. bus nors ramu..... huh.gif
fukuotukaf
Nereikia taip depresuoti is karto, pas mane apacioj tarpai tarp dantu buvo didziuliai pasidare ir nieko, susistume graziausiai. O del to, kad tau nesijudina dantys, gal reiketu gumas astuoniukem uzdeti ar dar koki "skatinimo" metoda panaudoti. Pas mane tarpu praktiskai nebelike, bet uztai labai jau man nepatinka demeles visokios ant dantu, tokie man jie geltoni baisiai atrodo. O dantiste sako, kad dar labai gerai dantis valausi, o tos demeles nieko nereiskia. Jiegu taip, tai gal ir nieko baisaus tada smile.gif O tu geriau islek kur pasivaikscioti, i kina, muzieju ar siaip kur su draugais, nesedek pries veidrodi kiaura diena, gal maziau galvosi apie dantis, kai kitokiu uzsiemimu turesi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.