Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kaip padeti sesei?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
dziulka
laba diena,

norejau paklaust,gaut patarimu,kaip elgtis su sese?jai 13 metu,mama nebezino ka daryti...mano sesuo vagia pinigus is mamos,is patevio,juos abu izeidineja,atsikalbineja,grasina,kad pabegs is namu...viena diena mamai pareiske,kad ji ne jos vaikas,kad ji ivaikinta,jai atrodo,kad mama mane myli labiau(as su savo seima gyvenu atskirai),ji bega is pamoku,nesimoko,mama jau viska isbande,ir piktuoju,ir graziuoju su kalbejo,rodos ir kisenpinigiu kiekviena diena gauna...ir demesio jai netruksta...kaip elgtis?gal man su ja pakalbet?ji uz mane jaunesne astuoniais metais,labai savo seseri myliu,kaip ja gelbeti?kaip su ja kalbeti?galvoju ir apie toki varijanta,pasiimti ja porai savaiciu pas save pagyvent,ar tai padetu?

sad.gif
Smurka
Visos šios bėdos turi vieną vienintelę ir jokios kitos priežasties - tavo sesei trūksta elementaraus tėvų dėmesio, trūksta pokalbių su mama ne kaip mamai ir dukrai, o kaip draugėms. Sakau tai iš savo patirties - aš tokia buvau vaikystėj. Ir visoms savo draugėms sakiau, kad esu paimta iš vaikų namų, ir į tėvų piniginę įsisukdavau. Tik į akis motinai nešokdavau, bijodavau gauti į skūrą.

Visa tai yra nesąmoningas SOS signalas - brangūs tėveliai, jūsų vaikui trūksta dėmesio. Šiuo atveju žodis dėmesys yra lygus žodžiui meilė, jos irgi trūksta.

Tikiu, kad tavo mama myli tavo seserį, bet jinai tai suvoks tik tada, kai suaugs. O suvokti tai jai reikia dabar. Mama turi žiauriai pasistengti, bet abejoju, ar jai tai savarankiškai pavyks.
milabra
Top top mano sesers situacija smile.gif irgi lygiai taip pat buvo įsikalusi į galvą, kad ji įvaikinta. Nesvarbu kad mes su broliu aiškinome, kaip mes nėščios mamos gėdinomės biggrin.gif biggrin.gif
Išaugs, toks jos amžius. Dėmesio aišku trūkumas, bet parodykite, kurio vaikui jo netrūksta.
Tu, kaip vyresnė sesuo būtinai turi su ja kalbėti, kas be ko, tik tiek, kad sesuo vistiek turės išaugti iš paauglystės.
Ramunita
tavo sesei ne tik demesio stoka,bet ir kvailas, paausgliskas noras issikirti is kitu...patikek,ji puikiai zino,kad nera ivaikinta,bet taip sako specialiai,nes taip susilaikia demesio is tevu,draugu ir t.t. taip pat gauna doze uzuojautos...cia tas pats kaip kad liekna mergina tvirtina,kad ji stora,nes nori isgirsti,kad ji tokia nera smile.gif bet kalbek nekalbejus-tai nepades...ji tik dar labiau siausis
dziulka
dekui merginos uz patarimus 4u.gif
na del demesio,tai nezinau,atrodo nei man,nei jai jo niekada netruko...,nors kai pagalvoji geriau... g.gif mama vis dirba,dirba...savaitgaliais dirba...iseigines tik pirmadieni,antradieni,tada mes mokykloj budavom...bet vakarais ji buna namie ir to demesio tikrai sulaukdavom g.gif gal visam sitam turejo itakos tai kad mama mus ilga laika augino viena (tevai issiskyre),dabar su jom kartu gyvena ir patevis,kuris atsirado kai as jau ten nebegyvenau...nu bet ir dabar manau sesuo to demesio susilaukia pakankamai...ta paauglyste...ech... doh.gif
mergytė
Labai prašau labai skubiai skubiai padėkite man. Nebežinau ką daryti. Sesuo pabėgo iš namų. Mama visą laiką verkia, o ir aš pati verkiu matydama kaip mama kenčia.
Sesei 14 metų. Visą laiką buvo labai lepinama, viskas buvo leidžiama, viskas perkama nes jauniausias vaikas. Į viską žiūrima atlaidžiai. Tiesiog mes trys (aš, mama, sesuo) bendraudavom kaip draugės. Visko turėjo, kur norėjo ten ėjo. Jau seniau kai jai užeidavo pykčio priepuoliai jinai nesiskaitydavo su žodžiais, toks jausmas kad jinai jautėsi namų "šeimininkė". Tiesiog manau toks jau jos charakteris, nes mane mama auklėjo lygiai taip pat na gal truputį griežčiau bet su manim jokių problemų niekada netūrėjo. Tėvo niekada nebuvo.
Na žodžiu pabėgo po to kai mama nebeatlaikė sesers įžeidinėjimų ir savo kaprizų statymo ir gavo lupti.
Nežinau ką daryti kai jinai gryš ar duoti gerai į kailį, kad kitą kartą pagalvotų prieš taip darydamą, nes dabar jokios baimės ar pagarbos mamai neturi. Tiesiog negaliu matyti kaip mama kenčia, o jinai specialiai negryžta kad "pamokytų". Bijau kad nebūtų blogiau, bet tikrai vaikas turėjo viską: supratingą mylinčią mamą, eidavo kur norėdavo, pirkdavo ką norėdavo.
Prašau labai patarkit kaiop elgtis
Psichologe
Kreipkites i psichologa. Buvimas draugemis nera geras auklejimas, kadangi tada vaikas ir ziuri i mama kaip i drauge, o ne kaip i vyresni zmogu, kurio reikia klausyti. Draugu neklausoma, su jais galima kalbetis, gerai leisti laika. Reiktu pagalbos Jusu mamai del dukros auklejimo. Dabar Jusu sesuo kersija mamai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.