ar ne per anksti?
ka veikia jusu vaikiukai?
LAbai jau susidomejau, ka daro jusu lelkoskuriems beveik 7 men, musike taip vikriai vaikstynej laksto, o jau beveik viena ir stovi
ar ne per anksti? ka veikia jusu vaikiukai?
Tai tik pirmyn, gal greitai ir lakstyti prades. O va mes tai tinginiaujam, vaikstyneje pabandem, tai net nesuvokia ka cia veikti tik labai linksma juk naujas zaislas, o kojas riecia ir nesiremia, na sestis jau sedames su pagalba, vartomes nuo sono ant sono, bet nuo pilvo ant nugaros dar nemokam, tai jau kai pabosta ant pilvo tai nerimauja ir verkt pradeda, o ant pilvo ir sliauzti nelabai nori, taigi pas jus pazanga ir toliau taip
Mano sunelis slaiuzioja, atsistoja "ant keturiu" ir bando ropoti, bet dar neiseina. Vykriai vartosi i visas pusias. Keduteje ir prilaikomas sedi tiesia nugaryte, bet pats dar neatsiseda. I vaikstyne nededam. Kai gera nuotaika - smagiai rekauja ir krykstauja. Taria: "te-te", "da-da", "de-de", pa-pa", "ma-ma", "bu-bu" ir pan. Megsta dauzyti i ivairius pavirsius (kaip i bugna). Strikineja, kaip spyruokle, ant keliu ir pastatomas. Labai jam patinka klausytis kai mama dainuoja ir ziurineti spalvotas knygeles.
Maniškis tai prie tinginiukų
Šliaužti net negalvoja vaikinukas Stovi įsikabinęs į atramą Bet užtat šnekorius labai didelis
Maniskis taip pat varineja su vaikstukais kur nori, nueina be problemu kur jam reik. Sedet pasedim, bet daznai ant sono dar bumsim. pastatytas ant koju is karto spyruokliuoja - dabar tai jam be galo patinka Kalbos daug ir ivairios, ypac megsta ubauti kaip koks kovu meistras - mes ji taip ir vadinam Brius Lee
Mums irgi jau 7 menesiukai
mano maze 6.5 mėn. ismoko pati atsisėst, nuo pilvo. taip ir judėdavo po kambarį, tai atsisėsdavo tai atsiguldavo vėl. jau galvojau, kad neropos, bet ne 7,5 pradėjo. tiesa 1-ą kartą pati atsistojo lygiai 7-ių mėn.
Maniskis vartosi kaip kamuoliukas. Dar neropuoja. Sedi, bet buna kad dar ir pargriuna
Bet uztat labai daug kalba, turbtu bus labai
Mes sulaukę septynių mėnesių smagiai vartomės ant lovos, labai mėgstam stovėti (žinoma, prilaikomi), labai smagiai straksim šokliuke, o per velykas padarėm dar kaiką: kleckas įsikibęs į lovytės turėklus atsistojo
![]() aš ilgai pergyvenau, kad mano mažiukas nedaro to, ką daro kaimynas bendraamžis, bet dabar jau nustojau dėl to krimstis. kiekvienas vaikas raidos atepus įveikia savaip mes dar neropojam, nevaikštom vaikštukuose, neišmiegam visos nakties, bet manau, kad tai normalu
Mano pupkis nuo 7 men mane megdziodamas ladu ladutes pats ploja
musiske nori viena stoveti, bet dar nesugalvoja, kad reikia laikytis, neturi baimes jausmos dar
o vedama uz rankyciu taip purtosi net pyksta, kad tu cia laikai
Nelabai gal galima ir apibendrinti. Visi maziukai skirtingi, be to ir nuo svorio daug kas prikalauso. Pvz; mano pazystamos lelius 5men. dar nemoka nei ant soniuko apsiversti.
Na o maniske nuo 6 su puse ropojo, 7men jau stovejo, uz savaites jau vaiksciojo.
Mano vaikis išmoko rodyti ate ate ir padaro bum su galva į mano kaktą
manoji tai 8 men vaikstineje ussikibus us kuo nuors
maniskis tai turi 2 danti,kuriuos radau pries pat velykas.
lmano panelei balandžio3 sukako 7 mėn.Erika jau turi7 dantukus;sako mama amm lialia ir baba;pati sedi;laikoma už rankites padaro pora žingsnialiu;vaikštynukuose jau laksto kaip meteoras;iš kokio 3-5 karto reaguoja į savo vardą;
Mes ropojam ir jau net pagreitį ne mažą išvystom. Mažakalbis, turbūt į tėvelį
o mes tai gerai sėdim ir pradėjom stotis,kai rankas vaikui paduodi ,įsikimba ir stojasi, bet galvoju, gal dar per anksti.
Dar kelios dienos ir mums sueis 7mėn. Vartosi vyrukas į visas puses, įsikibęs atsiklaupia, po to atsistoja, atsisėda pats, sėdi tiesia nugaryte, nuropoja visur, kur nori, dažniausiai tariamas žodis te,te,te,te..., paskutinėmis dienomis išgirstu ir naujų raidžių kombinacijų, jau domisi, kaip atsidaro spintelės, stalčiukai.
Kadangi gydytojas buvo pataręs stotis neskubėt, tai męs nieko jo daryt neraginom ir nemokinom, nė paramstyto nesodinom. Matyt laikas atėjo, pats susiprato kaip viskas daroma.
Mano kiškis pradėjo ropoti tą pačią dieną kai jam suėjo 7 mėn
Mes mokas atsisėsti, ropoti, įsikabinus atsistoti ir stovėti laikantis tik viena ranka. Turim 3 dantis
O mums jau 8 mėn,bet nei atsisėda pats,nei atsistoja.O mes ir neskubam-viskam savas laikas
Mums 7 men ir 1 sav. Taigi ka mes mokam
Maniškiui 7 mė., pats sėdi,bet pats neatsisėda, labai nori stovėti, bet masažistė neleido, kad kojytės kreivos nebūtų, šliaužia atbulom, daro ant puoduko, šneka savo kalba, turi 4 dantis ir greičiausiai tuoj turėsim dar vieną, labai patinka žaisti su buteliais, kamuoliukais, kompiuterio klaviatūra, vos išgirdęs mano balsą pradeda zyzti ir tiesia rankutes, kad jį nešiočiau, labai džiaugiasi, kai pamato vaikus, vis dar valgo mano pienelį, daržovienę, avižinės ir kukurūzų košės nemėgsta, užtat labai mėgsta graužti kukurūzus.
mums jau 7 mėn. ir savaitė, turim du dantukus, jau nuo 5 mėn pradėjo šliaužioti, o pusės metų jau ropojo ir įsikibęs į lovytę atsistpojo. Dabar kaip tikras dičkis vaikšto įsikibęs į lovytės kraštą ir tuo labai didžiuojadsi. Tik dar atsisėsti sunkoka, bet jau retkarčiais išeina pačiam. Labai dažnai kartoja ba-ba, ma-ma ir šiaip kažką neaiškiai rėkauja.
Musu Vakaruzei 7 menesiai, 2savaites, 2 dienos. Papasakosiu ka mes mokam
Dukriukas turi 2 dantukus (apatinius), kuriais megsta pagrauzti morka ir obuoliuka. Tiesa, as visad budziu Patinka laika leisti broliuku draugijoje Beje siandien laikydamasi uz lovytes groteliu pati atsiklaupe Turbut viska uzrasiau Tiesa, sypsena dalina visiems kam "netingi" P.S. ant puodo dar nesodinau
na,mums jau virs 7 men.truputi.Dantuku dar neturim,vis laukiam ,laukiam
Mes irgi dar neturim dantukų. Jau kartais imu nerimauti dėl to...
Dar norėjau paklaust, kaip su miegu (tiek dieną, tiek ir naktį)?
Mums jau 7 mėnesiai ir savaitė, dantukų taip pat neturim (turim pusbrolį savaite jaunesnį, kuris jau turi 5 dantukus), bet dėl to nepergyvenu. Labai vartosi, bet dar neropoja. Pati atsisėda ir jau gerai sėdi, aną savaitę vežime įsikabinus atsistojo. Valgom kruopų košes, labai laukėm šviežių bulvių bandysim valgyt. Prilaikoma stovi, o jei į ką nors pasilaikydama tai ir pati pastovi. Daug kalba (paukščių kalba), rėkauja ir barasi. Labai patinka vaisinės košytės ir braškės. Mėgsta maudytis ir taškytis abu su tėčiu šlapi būnam.
Maniškiui 7 ir kelios dienos. Turi 4 dantukus, pats atsisėda, lovytėj paguldytas iškart stojasi ir bando eit įsikibęs į lovytės kraštą. Dar moka atsistot ant keturių ištiestomis kojomis ir rankomis.
Valgo pagrinde MP, šiek tiek vaisių tyrelių ir kruopų košių, nesileidžia maitinamas - atima šaukštelį ir valgo pats, tik pakabint maisto neišeina. Pyksta, kai neduodu maisto, kurį pati valgau
Na mums 7men. ir viena diena.
Pries savaite pasirode dantukas pirmasis. valgom 4-5kartus per diena. Kazkaip tas vienas maitinimas kazkur vis nuplaukia, nezinau turbut del karsciu prasciau valgo. Nakti jau nebevalgo gan senokai, tik vat keliasi 3-4 kartus per nakti, vis gertia sultis. Valgydamas is buteliuko ji pats palaiko. Jau pats ir atsiseda ir atsistoja ir ropoja (kartais vos eina pagauti Balbatuoja visokiais garsais, dazniausiai te-te-te. Patinka zaisti su visokiais daiktais tik ne su zaislais, dabar megiamiausias zaislas yra alaus tuscias butelys, arba nuo mineralinio ar limonado plastmasinis butelys
Rytoj mano Mantukui 7 men. Turi 2 dantukus, nuolat katoja ma-ma ir siaip leidzia visokius garsus. Nuo 5 men stovejo zaidimu rate (toks apvalus, aplink zaisliukai, isodini i vidu, o jis stovedamas spyruokliuoja, sokineja), o dabar jau savaite kaip duodasi su vaikstyne. Ir kojytes stato pilna peda. Vazineja su ja po visa kambari, labai greitai. Lovyteje isikabina i tureklus ir atsistoja. Pats atsiseda, pasedi jau 3 min. ir ropoja aukstai iskeles galva bei remdamasis istiestomis rankytemis. Tiesa dar ne taip greitai, karts nuo karto prisesdamas. Vezimelyje sedi, nebandyk paguldyti
Tiesa su maisteliu ne kas: nevalgo kosiu, nei darzoviu nei kruopu, tik jogurtus, bananus ir tyreles bei geria ta savo chemija-similaka
mum tik prieš kelias dienas pasirodė pirmi dantukai apačioje
na mums jau 6 men ir 19 d. prieš dvi dieneles praturtėjom pirmutiniu kol kas vieninteliu dantuku
Darom daug ką Valgom košes:tiek daržovines, tieks kruopines. Nuo vakar pradėjom ir jogurtą skanauti. Perku ta be cukraus natūralų ir sumaišau su HIPP vaisių tyrele kokia nors. Liuks valgo Dieną varinėjam be sauskelnių darom ant puoduko. Beveik visada pavyksta pagauti
O mes dantukų neturime.Mokame sėdėti,šliaužti,burbuliuoti,kvatoti.Valgome MP,daržovių,kruopų košes,jogurtą,vaisių tyreles.Naktį kartais valgo,bet dažnai atsibunda .Labai patinka gulėti ant pilvo ir burbuliuoti.
maniskei irgi neuzilgo sueis 7men. 2dantukai isdygo pries menesi- daugiau nesimato. nors dabar is ramios patapo zirzli, daugiau demesio reikalauja, labiau prasosi ant ranku. labai megsta vazinetis lauke, zvalgosi aplinkui. sliauzioja i prieki ir atgal. atsistoja keturiomis, bet ropoti dar neiseina. jau paragavome mesytes. gerdama pati laiko buteliuka. valgome 4-5kartus. pati dar neatsiseda, bet pasodinta sedi. i ka noras isikibusi trumpai pastovi.
Mums jau 7 mėn.+2 dienos, tai lygiai 7 mėn išmokom nuo pilvuko atsisėsti
be to mokam atgal šliaužti Valgom grūdų košes ypatingai mėgsta grikių, daržovienes tiek pirktas, o labiau mano gamintas, jogurtą su vaisių tyrele, kūdikių sausainiukus ir šianien pirmą kartą daviau juodos duonos pačiulpti Ai tiesa, jau daviau ir lašinio pačiulpti tai mergina buvo žiauriai patenkinta Papildyta: Turim 1 dantį
Mums jau septyni su puse moka lovyteja atsistoti ir pavaikscioti isikibus.Labai daug kalba savo kalba, guguoja, juokiasi,dabar tik isdygo iskarto du dantukai tai labai meksta kandziotis,valgom visokias koses ypac meksta darzoviu su mesyte gali buti net desreles ir siaip labai vartisi lovoja,vaiksto su vaikstyne,guledamas atsiseda belieka kad pradetu vienas vaikscioti
Mano vyriskiui 7 men sukaks po savaites su mazute uodegele
mums šiandien 7 mėnesiukai
Sveikutes!
Prisijungiu prie jusu
mes tai Thai Chi varom - ishtiestom rankom kojom isiremiam, uzhpakalis i virshu ir prasideda - ir itupstai, ir spagatai, ir viena koja aukshtyn. siandien jau prasilauzhe ant ropinejimo. suprato kaip rankas perdedi. dar kol kas daugiau ratu sukames, nes uzhpakalis vis i virshu eina, bet jau per slenksti visa diena pirmyn atgal ritinejosi. gerai, kad dar laiptu neuzhmate, bo pas mus ju ir i virshu ir i apacia. ziuresim
Mano pupa neblogai sedi bet apie sliauziojima net kalbu nera, turime viena dantuka. Musu masaziste rekomendavo daryti masazus, kad vaikas greiciau pradetu ropoti.
Mano mazulka jau vaiksto besilaikydama uz baldu,jau truputi pati pastovi:)
Mes jau mokam sedet
o mes praktiškai nieko nemokam, bet labai norim
negali pats nei aisisesti, nei ropoti, os apsiverčia, bet labai nori stotis ir bėgti ... kaip manot, ar ne peranksti statyti i vaikštukus?
Vincukui 7 mėnesiai ir 4 dienos
Sveria - 9,8kg, ūgis - 73,5 cm Turi du dantis. Valgo: Pusryčiai ~ 10.00 kruopų košė + MP/sultys/arbata Pietūs ~ 14.00 Daržovių košė su mėsa(arba be) + MP Vakarienė ~ 19.00 Vaisiai/tyrelė/jogurtas + MP Naktį tik MP Tarpuose MP arba arbata/sultys. Mėgsta pagraužti barankytes, duoniukus, dantis galanda į obuolį, agurką. Ropoja laisvai po visą butą. Atsisėda pats ir žaidžia sėdėdamas. Įsikibęs atsistoja bet kur. Vaikšto įsikibęs į baldus, sienas ar mamos rankas. Vienas kambary pasilikti nenori. Į svetimus žiūri atsargiai ir stebi mamos reakciją. Daug šneka, ypač kai ką tik atsikėlęs. Sako apa, aba, bababa, da, ma, aga, agu, o labiausiai mėgsta purkšti brrrrrrrrr..... Ploja katutėmis pats, bet pavyksta tik kelis kartus į delniukus pataikyti. Sveikinasi mojuodamas rankele. Atsisveikina pagal nuotaiką. Sėdi ant puodo. Beveik visada padaro. Miega 3 kartus dienoj . Naktį keliasi 2-3 kartus. Labai patinka klausytis dainų, vartyti knygą. Turi mėgstamus žaisliukus.
o mum shiandien lygiai sueina 7 menesiai
Sveikutes o mano dykryte ....... dar tik pradeda sedeti
Mano mazutei dabar jau 7.5 menesio. Ji pati atsiseda, loveleje bei prie zemu spinteliu jau pati ir atsistoja
Dantuku dar neturim |