Sniegena
2007 12 01, 16:40
Sveikos mamytės  Pakliuvau į bėdą. Darželį lanko mano vaikas, o užduotis gaunu aš...  Štai ir dabar - liepė atnešti baltą varpelį apie 15 cm. dydžio. Ilgai ir nuobodžiai ieškojau per visas temas kokios paprastos schemutės, kaip po galais jie daromi.  Deja nesėkmingai... Iš vaikystės atsimenu, kad buvo kažkokie popieriniai nesudėtingi varpeliai. Jei kas turėtumėt aprašymą, kaip juos padaryti, būčiau LAAABAAAI dėkinga.
QUOTE(Sniegena @ 2007 12 01, 17:40) Sveikos mamytės  Pakliuvau į bėdą. Darželį lanko mano vaikas, o užduotis gaunu aš...  Štai ir dabar - liepė atnešti baltą varpelį apie 15 cm. dydžio. Ilgai ir nuobodžiai ieškojau per visas temas kokios paprastos schemutės, kaip po galais jie daromi.  Deja nesėkmingai... Iš vaikystės atsimenu, kad buvo kažkokie popieriniai nesudėtingi varpeliai. Jei kas turėtumėt aprašymą, kaip juos padaryti, būčiau LAAABAAAI dėkinga. Na cia reiketu papaisyti,zodziais nupasakoti l sunku.popieriu reik susukti panasiai kaip soviet laikais parduotuvese susukdavo is popieriaus tokius kugius pvz saldainiams deti,kai dar maiseliu nebuvo.aisku paprasciau butu daryrti is spec iskarpos bet papaisyti neina-panasiai kaip rutulio formos,tik nepilnas rutulys,ir bandai susukti i kugį.virsuj smaila\iajam kraste isduri skylute iveri siula praverta kokiu nors bumbuliuku.na as taip manau
marinatas
2007 12 01, 23:03
o aš tai išsikirpčiau iš storesnio popieriaus dvi nusipieštas varpelio puses ir vėlaiu jas suklijuočiau tarp tų dviejų dalių įdėjusi 2 popierines armonikėles... arba kartoną gražiais siūlais pasiuvinėčiau ir taip pat dvi detales su tarp jų įdėta kartonine juosta gražiai padygsniuočiau.
svytejimas ezero dugne
2007 12 02, 18:17
Labas, Sniegena, labai fainą užduotį gavai  Žinai, aš tai nesidusinčiau su popieriaus karpymu- marudnas techninis darbas, ypač jei retai darai tokius dalykus, tai kol tą gražią formą išgausi.. nors ir paprasta atrodo iš pirmo žvilgsnio popieriniai varpeliai, bet vis tiek estetika, viska, ir šiaip.... - nu man tai tokie dalykai netvarkingi visad gaunasi, tai už tai taip ir mąstau  Taigi aš neužsiimčiau karpymu iš popieriaus. Daug greičiau, paprasčiau ir maloniau, o ir rezultatas, galimas daiktas, kaip nepatyrusiai (jei tokia esi), gražesnis gautųsi, jei paprasčiasiai panaudotumei JOGURTO AR GRIETINĖS INDELĮ. Nueik į maisto parduotuvę į jogurtų ir grietinės skyrelį, ir pasižiūrėk, kurie indeliai panašesni į varpelius. Aš šiandien pasistačiau prieš save Dvaro grietinės mažą indelį- nu žiūriu, ideali varpelio foema  Geriau nepadarysi  Būna tokių indelių, kurie visai neatrodo kaip paprastos stiklinės, o grynai kaip varpeliai, tokie išgaubtu, gražiai, aptkiai platėjančiu viršumi- tai ir mano minėta Dvaro grietinė- maži indeliai, ir, berods jogurto Jogijis indeliai- žodžiu tikrai jie neatrodo kaip stiklinės, o jei juos papuošti, tai gausis puikus varpelis. Aš net tavo temos škvėpta sugalvojau tokių prisdaryti žaisliukų eglei- pas mane ji l. didelė  Taigi jogurto indelį galima nupurkšti dažais, apibarstyti gal kokiais blizgučiais, ar blizgiais klijais išrašyti ornamentus, apklijuoti kokiomis žvaigždutmis, apjuosti gražiomis medžiaginėmis juostelėmis, o bumbuliuką susukti iš folijos, arba gal būt galima tiesiog folija jį visą aptaisyti ir tada puošti pagal savo fantazijas, gal ir vilna apvelti- nu kaip sumąstysi, bet esmė, man atrodo, jog toks indelis puikus pagrindas, kurį paskui smagu puošti kaip tik nori...
Tikriausiai is to pacio darzelio vaikai. Man ir reikia varpeli padaryti, tai bandysiu nuvelti. O jei nesigaus tai reikes kazka mastyti. Cia iki 15dienos kaip supratau.
svytejimas ezero dugne
2007 12 02, 18:55
P. S. nu bet dabar pasižiūrėjau, kad penkiolikos cm aukščio tai gana didelis varpas  Tai iš mažų grietinės ar jogurto indelių neišeiti gali, nebent viršuj priklijuoti ką kad pailginti indelį- gal kokį kitą mažą ir siauresnį indelį, arba žiūrėti didelių indelių nuo grietinės, bet aš ų juos neįsižiūrėjus kažkaip dar, namie neturiu, tai nežinau kaip atrodytų- ar nebūtų per platūs kokie, ar yra gražių formų... Nu bet jei reikia būtinai popierinių... Bet tuos indelius aptraukus kokiu popieriumi, gal krepiniu, ar kokiu į medžiagą panašiu, jie turbūt atrodytų kaip popieriniai, nes lengvi tokie... O jei reik būtinai iš popieriaus, tai man rodos, galima prisipiešti daug idealiai vienodos formos plokščių varpelių, tada kiekvieną gražiai perlenkti per pusę ir klijuoti tas puseles vieną prie kitos, ir gausis tokia kaip garmoškė iš varpelių, tada garnoškės galus suklijuoti ir turėtų gautis toks tūrinis varpas, garmoškinis toks, kai jau bus gatavas, tada gal vietomis galima dar susegti kaip nors ar susiūti, kad gautųsi toks korėtas raštas, ar pan.. Bet man rodos, kad čia reikia iš labai plono popieriaus daryti, nes kai susiklijuos, kad nebūtų labai stora ir grubu..
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2007 12 02, 18:55) O jei reik būtinai iš popieriaus, tai man rodos, galima prisipiešti daug idealiai vienodos formos plokščių varpelių, tada kiekvieną gražiai perlenkti per pusę ir klijuoti tas puseles vieną prie kitos, ir gausis tokia kaip garmoškė iš varpelių, tada garnoškės galus suklijuoti ir turėtų gautis toks tūrinis varpas, garmoškinis toks, kai jau bus gatavas, tada gal vietomis galima dar susegti kaip nors ar susiūti, kad gautųsi toks korėtas raštas, ar pan.. Bet man rodos, kad čia reikia iš labai plono popieriaus daryti, nes kai susiklijuos, kad nebūtų labai stora ir grubu.. Super ideja. Aciu
svytejimas ezero dugne
2007 12 02, 21:10
QUOTE(KristiTal @ 2007 12 03, 07:49) Super ideja. Aciu  Nėra už ką, visada prašom  Tik va pati niekada nedariau tokio, tik turėjau kažkokį panašų pirktinį kažkur, dar nuo senų laikų, tai buvo žaislas eglei, toks iš kažkokio blizgaus popieriaus, ar folijos, kažko panašaus. Bet dabar jo niekur nerandu, tai galvoju, kad gal nevisai tiksliai aš čia aprašiau, ten lygtai tos puselės nesuklijuotos, o tik susegtos, nes klijuoti vis tik labai stora ir grubu gali gautis, ir tą korį man atrodo tik susegant išeina padaryti, ir taip susegant tik vienu segtuku, ar susiuvant, kai dvi dalys viena prie kitos segamos tik vienu segtuku vienoje vietoje ir t.t. O apie tuos tūrinius varpus, manau kažkur turi būti info- gal internete, ar parduotuvėse reik pažiūrėti kokiu principu tos tūrinės girliandos iš popieriaus daromos, kokios jų iškarpos, tai manau gal dar ir kokių gudrybių sužinot būtų galima, ar iškarpų kokių rast, kad ir tų varpų, nes aš čia tik taip parašiau, kas atėjo į galvą, bet pati detaliai tų visų niuansų, ir kaip padaryti kuo gražiau nežinau , tik mačius,kad jie kažkaip panašiu principu daromi, tai sorry, jei čia aš nevisai tiksliai aprašiau.. bet mes kūrybingos, ir manau sugalvosim kaip apsieiti gražiau
Sniegena
2007 12 03, 09:17
Dėkui visoms už idėjas  Jau akyse šviesiau  Einu darytc varpelio  Taip taip iki tos pacios 15 d.... Laimingų švenčių !
Jau padariau varpeli i darzeli : 
LINUTUKĖ
2007 12 05, 08:37
nu koks grazus  panasu kad veltas  , ar as klystu, nes apie velima tai visai nieko neraukiu
nu šakės kaip fainai
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 12 05, 08:37) nu koks grazus  panasu kad veltas  , ar as klystu, nes apie velima tai visai nieko neraukiu  Jo veliau. Man irgi patinka, kazkaip graziau realiau atrodo, dar svarowski klijavau, tai kaip juda, graziai prie sviesos blizga
jurategali
2007 12 05, 22:23
Sveikos mamytes tai jauciu cia is Kauno ausrines darzelio mamytes vargsta su tais varpeliais. Deja bet ir manes laukia tas pats , reikia atnesti iki 14 dienos gruodzio bent jau man taip sake. Tai va ieskau ir as idomesniu minciu.... nes pati nesu labai isradinga tuo klausimu. Gal kas ir man ka nors patars ? Buciau labai dekinga....  Labai grazus varpelis tas veltas tikrai saunuole mayte!!!
ausram1
2007 12 06, 09:00
Sveikos, tai jau tikrai Aušrinės darželio mamos vargsta  Ir mums ta pati bėda.Gal kas turit kokią iškarpą schemą kaip padaryti gražų varpelį apie 22cm Man labai gražūs nerti bet kad laiko tai nėra Lauksim gal kas padės
koks gražus veltas varpelis
Taip taip, Ausrines. Ir sake, kad reikia balto butinai.
svytejimas ezero dugne
2007 12 13, 06:52
Labai faini  O jau tas suvarstytas juostelėmis- idėja  Kaip nuotakos suknelė- labai gražus ir įdomus
marinatas
2007 12 15, 23:14
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2007 12 13, 07:52) Labai faini  O jau tas suvarstytas juostelėmis- idėja  Kaip nuotakos suknelė- labai gražus ir įdomus  man irgi tas suvarstytas labai gražus
irmulia
2008 01 15, 14:02
| ! |
| Forume draudžiama: Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ). rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu). rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.
Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.
Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos. |
|
|