Visi čia sutariam , kad alergijoms atsirasti yra daug priežasčių. Dėl skiepyjimo turiu pamąstymų . Gamta yra protinga ir visagalė, o žmogus tik bando prisitaikyti ir išgyventi, gamtos jis niekada nenugalės. Epidemijomis reguliuojamas žmonių ir gyvūnų skaičius ir jei nieko nedarytume išgyventų tik stipriausieji, būtų natūrali atranka. Bet , kai turi vaiką, kažkaip nesinori tos natūralios atrankos, susirgus gydaisi, besiskiepydamas stengiesi išvengti ligų. Aišku, kai dauguma aplinkui pasiskiepyję, galima rizikuoti ir savo vaikelio neskiepyti, galgi neužsikrės. Vakcinos ne panacėja, bet kaip ir rašiau, kol kas nieko geresnio nežinau. Taip jau visados bus, kad kiekvienas dalykas turi dvi puses, tik mums reikia pasirinkti geresnę. Vieninga nuomonė- utopija.
Dėl alergijų, taip, kai kurie mažiukai vos gimę jau alergiški. Bet nepamirškim, kad nėščia mamytė susiduria su begale alergenų kasdien. Na ir kas kad mažom dozėm. Indų plovikliai, skalbimo milteliai, kosmetinės priemonės ir t.t. ir pan dirgina ir jautrina mumis. Juk placenta neapsaugo nuo visko. Na bet čia ne į temą.
delfinas
2005 03 22, 18:31
QUOTE(buciux @ 2005 03 22, 03:12) kai turi vaiką, kažkaip nesinori tos natūralios atrankos, susirgus gydaisi, besiskiepydamas stengiesi išvengti ligų. Aišku, kai dauguma aplinkui pasiskiepyję, galima rizikuoti ir savo vaikelio neskiepyti, galgi neužsikrės. Vakcinos ne panacėja, bet kaip ir rašiau, kol kas nieko geresnio nežinau. Taip jau visados bus, kad kiekvienas dalykas turi dvi puses, tik mums reikia pasirinkti geresnę. Gyvenam "baisiam" Pasaulyje. Pasaulis "baisus" vien dėl žmogaus veiksmų  . Chemikalai, užterštumas, mikrobangos ir t.t., ir pan. Visokių blogybių neišvengsim - nebent gyventume laukinėj Taigoj, toli nuo visos civilizacijos. Žinoma, kad kiekvienas renkasi, kas jam yra geriau. Tėvai vakcinų atveju renkasi už vaikus. Nematai nieko geresnio? O aš matau  . Pirma, labai sveika pasiskaityti nevienpusiškos informacijos apie tas "mirtinas" ligas, nuo kurių "išgelbėja" (?) vakcinos. Vėjaraupiai, raudonukė, kiaulytė, tymai? "Mirtinos" ligos??? Visai neseniai skaičiau labai įdomios informacijos apie poliomelitą - ir tas man jau nebeatrodo "mirtinas", nes - statistiškai - labai mažai juo susergama, o dar mažiau sulaukiama rimtų komplikacijų. Tuo tarpu, kai naudojant gyvąją polio vakciną, VISI registuoti polio atvejai JAV kurį laiką buvo kaip tik NUO VAKCINOS... Eksperimentai kūdikių sveikata, ką ir besakyti. Antra, labai svarbu mityba ir supanti aplinka. Man atrodo logiškiau natūraliai stiprinti vaiko imunitetą geru maistu (ne sintetiniais vitaminais...), grynu oru, fizine veikla, o ne silpninti visokio brudo pilnom vakcinom (kurios gal "išgelbėja", o gal tik daugiau žalos pridaro  ). Trečia, tikiu, kad imunitetas susidaro tik persirgus pačia liga, o vakcinos jį sukuria laikiną arba jokio.
Labas, nerašiau, kad tai mirtinos ligos, bet jos yra nepageidautinos, o kai kurios ir labai sunkios, esu nemažai apie jas paskaičius. Ir komplikacijų labai sunkių būna, ir kai kurios yra labai užkrečiamos, jeigu jau vienas susirgo, tai kontaktiniai būtinai susirgs. O vaikas lankys darželį, mokyklą ir kita. Aišku, persirgus jomis įgysi amžiną imunitetą, bet ... kam leisti vaikui sirgti poliomielitu ar tymais. Vėjaraupiais aš pati labai labai sunkiai sirgau ir mamai buvau įvarius nemažai baimės. O mano draugė, kartkartėm ima nedarbingumo lapelį ir tiesiogine to žodžio prasme kenčia nuo juostinės pūslelinės. Kam to reikia? va, poliomielito gyvąją vakcina tai tikrai susidomėjau, čia jau ačiū Jums. Tyrimų nežinau dėl susirgimo nuo poliomielito skiepų skaičiaus, tuo nesidomėjau. Bet poliomielitas išnaikintas tik skiepijimo dėka, beje Prezidentas Linkolnas ja sirgo. Labai geras būdas sveikatą Tavo aprašytais metodais, tam pritariu 100 proc, tik skiepijimas irgi ne silpnina, o stiprina imunitetą
delfinas
2005 03 22, 21:23
Buciux, nė viena liga nėra pageidautina... Bet kažin, ar be ligų įmanoma gyvenimą nugyventi šiais laikais... O ir prasmę jos dažniausiai turi... Man priimtiniau (renkantis vieną iš dviejų blogybių), kad vaikas vaikystėj sirgtų, pavyzdžiui, kiaulyte nei padidinti tikimybę jam susirgti tam tikromis vėžio formomis nuo vakcinose esančių komponentų  . Gal tai ir neįrodyta, bet tyrimų apie tai yra ir jie toliau atliekami... Na, bet čia tik vienas mažas pavyzdys. Kokiam skaičiui naujagimių būna vidinis kraujavimas dėl vitamino K stokos? Labai nedideliam. O vitaminą K profilaktiškai duoda visiem (jeigu neatsisakai), bent jau šitoj šaly. Tas pats ir su kai kuriom vakcinom - tikimybė susirgti beveik nulinė (o ir susirgus tikimybė pasveikti gan nemaža, ir be rimtų komplikacijų), o vakcinuojami visi iš eilės  . Mobilaus telefono žala gal kam irgi neįrodyta, bet atliekami tyrimai apie tai, ir man pakanka žinoti, kad rimtai abejojama jų "nekaltumu", ypač vaikams... Tas pats ir su vakcinom  . Beje, visai neseniai ligų kontrolės ir prevencijos centrai JAV (tie patys, kurie sudarinėja vakcinų kalendorių) paskelbė, kad JAV išnyko raudonukė. Bet, žinoma, agituoja vakcinuoti nuo jos ir toliau... Gal gali man paaiškinti, kaip vakcinos stiprina imunitetą?
QUOTE(delfinas @ 2005 03 22, 16:32) Visai neseniai skaičiau labai įdomios informacijos apie poliomelitą - ir tas man jau nebeatrodo "mirtinas", nes - statistiškai - labai mažai juo susergama, o dar mažiau sulaukiama rimtų komplikacijų. Tuo tarpu, kai naudojant gyvąją polio vakciną, VISI registuoti polio atvejai JAV kurį laiką buvo kaip tik NUO VAKCINOS... Eksperimentai kūdikių sveikata, ką ir besakyti.  gal prisimeni kur ir ka skaitei? apie polio randu labai mazai info kazkodel
delfinas
2005 03 23, 01:06
QUOTE(uups @ 2005 03 22, 13:24)  gal prisimeni kur ir ka skaitei? apie polio randu labai mazai info kazkodel Prisimenu  (jeigu nesi to paties skaičiusi...) - Apie polio.
delfinas
2005 03 23, 04:14
Šiandien aptikau dar vieną gan įdomią vakcinų svetainę... Liūdniausia, kad dominuojantis atsakymas į visus klausimus yra "niekas to nežino"  . Ar vakcinos saugios? - Niekas nežino. Ar vakcinos efektyvios? - Niekas nežino. Ar vakcinuoti vaikai sveikesni už nevakcinuotus? - Vis daugėja įrodymų, kad yra atvirkščiai. Vienžo... Vakcinų info
QUOTE(delfinas @ 2005 03 22, 21:24) Gal gali man paaiškinti, kaip vakcinos stiprina imunitetą?  Bandysiu  , imunitetas- tai organizmo apsaugos būdas, kurio pagrindinė užduotis išsaugoti organizmo genetinį pastovumą visą gyvennimą. Vakcinos skatina gamintis antikūnus, kurie gina organizmą nuo genetiškai svetimų mikroorganizmų, virusų, kitų biologinių dirgiklių. Imuniteto veiklos pagrindas yra savo ir svetimo atpažinimas. Vakcina skatina nesnausti imuninę sistemą, o dirbti. Tik tai saugiau, nei dar bręstančio mažo vaiko imunitetui susidurti su tikra liga. Liga nualina organizmą ir imunitetas kuriam laikui nusilpsta, o tai būna priežastis dar kartą susirgti. Delfine, o Tu pasisakai prieš absoliučiai visas vakcinas, ar kurioms nors suteiki garbę ?
Kaštonė
2005 03 23, 17:22
QUOTE(uups @ 2005 03 17, 13:08) na, mano vaiko skiepu planas yra paprastas,- jokiu skiepu iki minimum metuku amziaus . O paskui (maniskiui beveik 2, bet kol kas plano dar nepradejau)- difterija, stablige ir (galbut) polio. Jei gyventume tik LT, polio sitam sarashe irgi nebutu (kiek zinau, polio paskutinis atvejis Europos regione buvo registruotas priesh 5 metus). Kokiu 12 -14 metu,- atitinkamai kiaulyte (jei nepersirgtu,-nes manishkis berniukas) ir hepatitas B. Jei iki to laiko atsirastu veiksmingos vakcinos nuo ZIV ir tuberkuliozes,- jomis irgi skiepyciau  . Jei atsitiktu taip, kad vaikas iki paauglystes nepersirgtu tymais, vejaraupiais, raudonuke, etc,- pamastyciau ir apie shitu vakcinu prasminguma. Uups, kokiu periodiškumu skiepytum nuo difterijos ir stabligės?
delfinas
2005 03 23, 18:59
QUOTE(buciux @ 2005 03 23, 01:25) imunitetas- tai organizmo apsaugos būdas, kurio pagrindinė užduotis išsaugoti organizmo genetinį pastovumą visą gyvennimą. Vakcinos skatina gamintis antikūnus, kurie gina organizmą nuo genetiškai svetimų mikroorganizmų, virusų, kitų biologinių dirgiklių. Delfine, o Tu pasisakai prieš absoliučiai visas vakcinas, ar kurioms nors suteiki garbę ? Na taip... Teoriškai gal ir turėtų taip būti... Tačiau kaip gali vakcinos išsaugoti organizmo genetinį pastovumą, kai jose pilna svetimų baltymų, toksinių chemikalų ir kitokio nuodo? Gyvsidabrio, aliuminio, formaldehido? Kai kuriose - žuvusių (abortuotų) žmogaus embrionų ląstelės, kitose visokių gyvūnų, kurių mano vaiko organizme man nereikia, ačiū  . Netgi jeigu vakcinos "gelbėja" nuo konkrečios ligos, nuo kurios ta vakcina yra, mano jau paminėti (jų yra daugiau) vakcinų komponentai suteikia padidintą tikimybę visokiem vėžiam, alzheimeriam ir t.t. ir pan. Vienžo, paprasta logika man diktuoja (ir visokios info apie tai skaičiau...), kad vakcinos imunitetą silpnina  . Garbės nesuteikiu nė vienai vakcinai... Kol kas manau, kad skiepyčiau vaiką tik esant realiai stabligės galimybei, bet post factum, o ne profilaktiškai iš anksto. O šiaip tai vis dar skaitau ir ieškau info - gal netyčia ir dėl kokios kitos vakcinos kada persigalvosiu. Tik kad kol kas... kuo toliau gilinuosi, tuo man jos visos bereikalingesnės atrodo  .
QUOTE(delfinas @ 2005 03 23, 19:00) Tačiau kaip gali vakcinos išsaugoti organizmo genetinį pastovumą, kai jose pilna svetimų baltymų, toksinių chemikalų ir kitokio nuodo? Vienžo, paprasta logika man diktuoja (ir visokios info apie tai skaičiau...), kad vakcinos imunitetą silpnina  . Kol kas manau, kad skiepyčiau vaiką tik esant realiai stabligės galimybei, bet post factum, o ne profilaktiškai iš anksto. Ne pačios vakcinos saugo organizmo genetinį pastovumą, bet imuninė sistema, gavus tokį biologinį dirgiklį kaip vakcina, pradeda gaminti antikūnus. Imuniteto veiklos pagrindas yra atpažinimas ''svetimo '' ir "savo". Atmesdama tą svetimą, pasiruošdama gynybai, jei kitą kartą susidurs su juo vėl ir stiprėja visa imuninė sistema. Na tikiuos, kad suprantamai parašiau. Dėl priedų , kuriuos deda į vakciną, aš aišku irgi norėčiau, kad jų būtų kuo mažiau, bet tam ir dirba kūrėjai, tobulumui ribų nėra ir niekada nebus. Dar manau, kad vienos vakcinos tikrai neatsisakytum, gautum galvą nulenkt prieš atradėją. Kalbu apie vakciną nuo pasiutligės.
delfinui,- aciu uz saita. buvau neskaicius.baisiai nepatraukliai tas polio skiepas atrodo  idomiausia,kas apie pacia liga, jos simptomatika,eiga,prognozes ir komplikacijas info labai mazai ir ji baisiai prieshtariga (pvz, apie serganciuju amziu,- vienur 1-3 metukai, kitur 5-10). neras,- taip, kaip rekomenduojama (berods 3 skiepai kas 2 men, paskui dar 1 po metu, ir dar vienas po 3-4 metu nuo paskutinio, o paskui kas 10 metu). Manau,sitas planas kada nors bus ivykdytas stabligei. O va su difterija tai nezinau ar spesiu. Nes mazdaug nuo 6 metuku nebeskiepijama (labai didele rimtu reakciju i skiepa tikimybe). Kazkaip ranka man nekyla skiepyt  ir nezinau ar kada pakils  Kai jau skiepysiu, tai kruopsciai pasirinksiu vakcina ir skiepysiu tik monovaletem/viena vakcina vienam kartui. Ir, zinoma, stebesiu reakcija,- jei stipri,- nebeskiepysiu. As pati, pvz, esu is "nevakcinuojamu" nuo stabliges, nes vakcina man sukelia anafilaksini shoka.
delfinas
2005 03 23, 23:02
QUOTE(buciux @ 2005 03 23, 11:55) Dar manau, kad vienos vakcinos tikrai neatsisakytum, gautum galvą nulenkt prieš atradėją. Kalbu apie vakciną nuo pasiutligės. Galbūt. Šiuo atveju gyvenam neblogoj šaly - čia šiaip laisvai šliaužiojančių gyvūnų, kurie realiai yra pasiutę ir gali įkąsti, pasitaiko tikrai nedaug  . Dėl to tobulėjimo... Kartais "nutobulėjama" visiškai į pievas... Man teko pasidomėti, kokių ir kiek vakcinų buvo išimta iš rinkos ir kodėl tai buvo padaryta... Nu gal naujesnės jos ir "patobulėję" (o gal kaip tik "nutobulėję" - trivalentės ir penkiavalentės  ), o kiek žmonių sužalota tų, kurios buvo blogos?  Eksperimentai eksperimentai... O "laboratorinės žiurkės" šiuo atveju žmonės, vaikai  . Dėl to imuninės sistemos stiprinimo... Vakcinos iššaukia bent kiek mutacinę organizmo reakciją - kaip jos gali vis tik išsaugoti genetinį organizmo pastovumą?  Tiesa, radau tokį gan šokiruojantį straipsnį apie DTP (difterijos, stabligės, kokliušo) vakciną ir staigų kūdikių mirties sindromą  ... SIDS ir DTP vakcinaLiūdna, vienok...
Labas rytas, tikrai pavydžiu to, kad pas jus nėra pasiutligės nešiotojų. Mane labai neramina situacija Lietuvoje, kai dėl pinigų ar nežinau kokios priežasties nustojo vakcinuoti laukinius žvėris, labai labai liūdna. Per dažnai pasigirsta žinutė, kad kokiam nors kaime jau apkandžiotas šuo puolė šeimininką ar pan. Vakcinacijai + Tik, delfine, niekada negali žinoti, kur gyvenimas gali nublokšti. Aš prieš vakcinų kūrėjus žemai lenkiu galvą , tai ne kiekvienam lemta sukurti vakciną, padaryti ją efektyvią ir kartu nepavojingą. O kad nusitobulėjama tai irgi tiesa, kaip ir bet kurioje kitoje gyvenimo srityje, o ypač kas liečia gyvybę. Gauni atsaką apie kurį net negalėjai pagalvoti. Dėt trivalenčių ir penkiavalenčių vakcinų prašyčiau mane apšviesti, man jos patinka , nes tada gauni mažiau priedų. Dėl kos jos daug blogesnės už monovalentes?
Noriu pasisakyt del vakcinu mutageninio poveikio,- tikrai nera ko bijot. Cia biski "antiskiepiku" ishpustas baubas,kuris nelabai turi realaus pagrindo. Bandau paaiskint,- taip, yra/buvo kenksmingu ir mutageniniu medziagu vakcinose, bet ju kiekiai yra nerealiai mazi, priedo vakcina leidziama i raumeni, kur jei ir butu koks poveikis, jis tebutu vietishkas. Paziurekim ko yra tuose skiepuose?,-gyvsidabrio organikos? man rodos, jo jau nebera siuolaikinese vakcinose, nes visiems jau seniai aishku kad jis kenksmingas ir todel nebenaudojamas. Tarp kitko, daug labiau nuo jo daug labiau nukentejo zmones, kuriems dedavo 'sidabro amalgamos" (ar kaip ten vadindavosi) plombas i dantis. Tie, kurie daznai valgo juru zuvis, taip pat jo gauna. Formaldehidas?,- jo tera pedsakai (juo inaktyvuojami virusai),- shimtais kartu daugiau jo gaunam kasdien is aplinkos,- statybiniu medziagu, dujiniu plyteliu, rukalu, ji gali skleist net audiniai. Dar gali buti kazkokie antibiotiku likuciai,- realiai net nematuojami kiekiai. Ir, zioma,konservantai,- zmogaus arba jaucio albuminas,kurie yra tiesiog svetimi baltymai ir - tween,- kas tiesiog yra muilas. Dar gali buti kazkiek alkoholio ar jo dariniu.Ir, aisku, uzmushtas virusas. Viskas. Zhalos tokiais 'chemikalais' nelabai padarysi. Juo labiau nepavyks issaukti mutaciju. Daug labiau jums ar jusu vaikui, pvz, gali pakenkti zmogus, besigydantis nuo vezhio, kuris gali skleisti aplink save tikrai stipria radiacija  buciux,- mokslininku irodyta , kad organizmas negali "susitvarkyti" su daugiau kaip 6 skirtingais svetimkuniais . O skiepijant 3-5 iskart , jei dar netycia (kas visai realu) prigriebsi viena-kita virusiuka ish aplinkos, gresia mazu maziausiai imuniteto nesusidarymas, gal stiprios reakcijos (kalbu apie rimtas, galbut paralyzhius ir pan), liga, etc. Apskritai, galvojant apie imuniteta (o ne kad 'vaikuciui maziau skaudes,- vienu shuviu 3 (5) zuikiai") geriausiai jis susidaro ir maziausiai nusialina imunine sistema tada, kai 'apdoroja' po viena svetimkuni vienu metu. P.S. Delfinui,- aktyvi stabliges vakcina realiai yra aukshtos imunizacijos zmogaus kraujo serumas. Irgi nieko gero
delfinas
2005 03 24, 18:44
 Gyvsidabrio žala didžiausia nuo amalgamo plombų. Tas tiesa. Antru numeriu eina vakcinos. Teigiama, kad Kanadoj vakcinos (beveik visos) yra be gyvsidabrio, bet kitur tai nebūtinai, net ir šiandien (nors aš ir dėl Kanadoje esančių vakcinų esu skeptikė tuo klausimu - per daug sykių primeluota vis dėlto  ). Gripo vakcina tikrai yra su gyvsidabriu, ir čia. Na, bet ji vaikams mažiau aktuali. Visokios žuvys dėl gyvsidabrio eina jau po amalgamų ir vakcinų. Plombų vaikai paprastai neturi, o - jeigu turi - jos tikrai ne amalgamo. Žuvį galima riboti arba rinktis "saugesnę". O su vakcinom aš asmeniškai nežaisiu. Ir ne vien dėl gyvsidabrio ar kito brudo, net jeigu to brudo ten tik liekamosios nuosėdos  . Sakai, kad leidžiant ampulę į raumenį, žalos beveik nėra, o tik vietinė kokia nors?  Man atrodo šiek tiek kitaip... Paprastai natūralūs virusai patenka į žmogaus organizmą kitais keliais, o vakcinų atveju suleidžiami (dažniausiai) į raumenis... O kur dar gerokai abejotinas vakcinų efektyvumas... Kai kuriuose šaltiniuose šiandien teigiama, kad vakcinos tėra 50 % efektyvios. O kad apie 20 - 30 % žmonių jos "nesuveikia" žinoma jau gan seniai  . Uups, nu netrokštu aš tos stabligės vakcinos, jei ką... Tikrai tikiuosi, kad nereikės jos nei man, nei mano vaikui  .
patologas
2005 03 24, 21:31
buciux  labai teisingai mastai ir rasai viska.  .. o del vakcinu tai manau vienareiksmiskai oponentai gaila, bet argumentu negirdi.. spartos santvarka ir naturali atranka geriausia....nors aisku naturalus dalykai kas link vaiko maitinimo ir grudinimo yra laabai ok... bet del vakcinu tai soorry jauciuosi kaip sektos diskusijoj,- teko bendrauti su jehovistais del kraujo perpiolimo,- cia panasiai tas pats gaunasi...
delfinas
2005 03 25, 01:41
QUOTE(patologas @ 2005 03 24, 12:32) del vakcinu tai soorry jauciuosi kaip sektos diskusijoj,- teko bendrauti su jehovistais del kraujo perpiolimo,- cia panasiai tas pats gaunasi...  Aš betgi po tamstos pasisakymų jaučiuosi kaip skaitydama eilinę medikų ir farmacininkų propagandą apie tai, kaip už kiekvieno kampo tūno poliomelitas ar siaubingos vėjaraupių komplikacijos ir kad vakcinos išgelbėjo Pasaulį (čia jau istorija priklauso nuo tų, kurie ir kaip ją rašė  ), kuri ir taip per kraštus visais kanalais visiem brukama  . Čia Jūsų pusė negirdi argumentų - mes Jūsų pusės argumentus seniai esam išsamiai išklausę ir mintinai išmokę  .
Недавно смотрела передачу про вакцинацию  Говорилось об одной крупной французкой фирме, показывали все прелести ваккцинации Затем оказалось, что вакцинацию министр здравоохранения Франции- своим детям не делает  В этой передаче показывались последствия вакцинации  - я просто была в ужасе, дети инвалиды, родители которые не знают, что делать. Если меня заставят делать прививку ребенку- я душу точно всем вытащу  И еще вопрос возник у меня  Кто постарше наверно помнит, что прививки делали в школе. А сейчас я говорила, мне сказали, что не хотят ответственность брать на себя - интересно какую ПОСЛЕДСТВИЯ ПОСЛЕ ПРИВИВОК http://babystar007.narod.ru/vak1.htm
delfinas
2005 03 25, 05:21
QUOTE(buciux @ 2005 03 24, 01:04) delfine, niekada negali žinoti, kur gyvenimas gali nublokšti. Aš prieš vakcinų kūrėjus žemai lenkiu galvą , tai ne kiekvienam lemta sukurti vakciną, padaryti ją efektyvią ir kartu nepavojingą. O kad nusitobulėjama tai irgi tiesa, kaip ir bet kurioje kitoje gyvenimo srityje, o ypač kas liečia gyvybę. Gauni atsaką apie kurį net negalėjai pagalvoti. Žinoma, kad niekada negali žinoti, kur Gyvenimas gali nublokšt... Bet nuo pasiutligės gal skiepyčiausi irgi tik post factum. Kaip ir nuo stabligės  . T.y., kai yra realus reikalas, o ne kažkokia mistinė profilaktika menamo kolektyvinio imuniteto sukūrimui. Kodėl manai, kad nesitikėjau tokio atsakymo?  Dėl to galvos lenkimo prieš kūrėjus... Sutinku, manau, su tuo. Bėda tik ta, kad gana dažnas reiškinys yra tų kūrinių naudojimas ne pagal paskirtį arba "pernaudojimas". Pavyzdys gali būti cezario pjūvis ir - į temą - vakcinos  .
ievalota
2005 03 25, 09:33
Labas, Tavęs , delfine, klausiau apie pasiutligės vakciną , nes norėjau susidaryti aiškesnį vaizdą, ar Tu netiki vakcinų naudingumu aplamai, ar Tau netinka kai kurie jų vartojimo aspektai. Šiaip jau vaikų niekas neskiepyja nuo pasiutligės iki fakto. O dėl stabligės, Tu tik nesupyk, bet man atrodo, kad nelabai supranti apie ką kalbi. O kodėl tvirtini, kad apie 50 proc vakcinos neefektyvios, juk neserga vaikai difterija, kokliušu ir t.t Vieną savo sakinį norėčiau paaiškinti, nes nesusikalbėjom. Kai rašiau, kad gauni atsaką ne tokį kokio tikėjais, turėjau omenyje, kad atliekant bet kokius eksperimentus, bandymus, gali galvoti, kad viską žinai, kad visi faktoriai žinomi, o atsiranda niekuo nepaaiškinama reakcija, ir vėl platūs dirvonai tyrinėjimams. sever 59, niekam nereikia rauti širdies, nieko nereikia žudyti. Nenori ir neskiepyk, ne viduramžiai dabar. O dėl skiepyjimo mokyklose sukonkretink klausimą api atsakomybę. Patologas pasisakė gan aštriai, bet jis yra profesionalas, specialistas šiuo klausimu. Beje, aš irgi esu mačius vaizdą, kai jehovos liudytojai neleido paimti kraujo tyrimams, o kūdikis buvo kritiškai sunkios būklės. Mama lyg ir pradėjo abejoti savo sprendimu, bet tėvas kuo tolyn tuo labyn siautėjo ir jokie gydytojų argumentai nesugebėjo jo įtikinti. Galiausiai jis pasiėmė vaiką ir išvyko iš ligoninės. Gydytojai buvo labai sutrikę ir nusiminę, jie negalėjo suvokti, kaip žmogus gali nesuprasti akivaizdaus dalyko. O nesuprato. Taip ir čia, abi pusės turi savų argumentų. Savo nuomonės aš neperšu, kiekvienas daro kaip išmano, taip bediskutuojant tikrai plečiasi akiratis. uups, ačiū už išsamų ir aiškų vakcinų priedų aprašymą
Kaštonė
2005 03 25, 11:09
QUOTE(patologas @ 2005 03 24, 19:32) buciux  del vakcinu tai manau vienareiksmiskai oponentai gaila, bet argumentu negirdi.. del vakcinu tai soorry jauciuosi kaip sektos diskusijoj,- teko bendrauti su jehovistais del kraujo perpiolimo,- cia panasiai tas pats gaunasi... Be abejo, daugumai gydytojų labiau patiktų nemąstantys pacientai, kurie be jokių išlygų atlieka jų nurodymus. Aš čia jokiu būdu nekalbu apie jėhovistų kraujo perpylimo atsisakymą; šitas palyginimas mažų mažiausiai nevykęs.  Didelė gydytojų ruošimo sistemos bėda yra ta, kad jaunieji medikai neskatinami mąstyti. Jie privalo iškalti, kas parašyta vadovėlyje ar išgirsta per paskaitą, o jei per egzaminą žodis į žodį pacituos kokio docento ar profesoriaus per paskaitą pasakytus žodžius, tai dešimtukas garantuotas  . Taip ugdomas patiklumas ir nepakantumas kitokiai nuomonei. Tokie gydytojai - puiki dirva farmacijos kompanijų agitacijai: pasakys, kad vakcina (ar vaistas) efektyvus, pamojuos prieš nosį abejotinos vertės moksliniais tyrimais, - nuostabu, tikiu, vykdau...  QUOTE(buciux @ 2005 03 25, 08:08) Patologas pasisakė gan aštriai, bet jis yra profesionalas, specialistas šiuo klausimu. Mano nuomone, tai patologas tiesiog yra neišaugęs iš patiklaus studentiško amžiaus. Tokie "specialistai" dėl aukščiau paminėtų priežasčių yra pavojingi.
QUOTE(buciux @ 2005 03 25, 08:08) O kodėl tvirtini, kad apie 50 proc vakcinos neefektyvios, juk neserga vaikai difterija, kokliušu ir t.t Ir nevakcinuoti neserga. Bent jau difterija. Tiesiog ji yra ypatingai reta. O kas del kokliusho, tai serga juo ir vakcinuoti, ir nevakcinuoti. Labai lengva tuo isitikint vien jau paskaicius foruma QUOTE(Sever59 @ 2005 03 25, 01:05) Недавно смотрела передачу про вакцинацию  Говорилось об одной крупной французкой фирме, показывали все прелести ваккцинации Затем оказалось, что вакцинацию министр здравоохранения Франции- своим детям не делает  В этой передаче показывались последствия вакцинации  - я просто была в ужасе, дети инвалиды, родители которые не знают, что делать. Если меня заставят делать прививку ребенку- я душу точно всем вытащу  И еще вопрос возник у меня  Кто постарше наверно помнит, что прививки делали в школе. А сейчас я говорила, мне сказали, что не хотят ответственность брать на себя - интересно какую  man tai visai nenuostabu.... labai daug mediku savo vaiku irgi kazkodel neskiepija O vakcinacijos padaryta zala yra reali ir tai nera paslaptis (nors tai ir reti atvejai, priedo, sunkiai irodomi). Kam idomu, pasiskaitykit Nacionalinio Skiepu Zalos Atlyginimo Komiteto JAV statistika. O kas del imunizavimo mokykloj,- buna ir zaibiniu komplikaciju,pvz, anafilaksinis shokas, nuo kurio elementariai galima uzsilenkt, jei nebus skubios pagalbos.
delfinas
2005 03 25, 18:27
QUOTE(buciux @ 2005 03 25, 01:08) Tavęs , delfine, klausiau apie pasiutligės vakciną , nes norėjau susidaryti aiškesnį vaizdą, ar Tu netiki vakcinų naudingumu aplamai, ar Tau netinka kai kurie jų vartojimo aspektai. Šiaip jau vaikų niekas neskiepyja nuo pasiutligės iki fakto. O dėl stabligės, Tu tik nesupyk, bet man atrodo, kad nelabai supranti apie ką kalbi. O kodėl tvirtini, kad apie 50 proc vakcinos neefektyvios, juk neserga vaikai difterija, kokliušu ir t.t
Vieną savo sakinį norėčiau paaiškinti, nes nesusikalbėjom. Kai rašiau, kad gauni atsaką ne tokį kokio tikėjais, turėjau omenyje, kad atliekant bet kokius eksperimentus, bandymus, gali galvoti, kad viską žinai, kad visi faktoriai žinomi, o atsiranda niekuo nepaaiškinama reakcija, ir vėl platūs dirvonai tyrinėjimams. Buciux, aš labai retai (tiksliau beveik niekada...) nešneku apie tai, apie ką neturiu supratimo  . Tokiais atvejais, manau, geriausia yra patylėti  . Suprantu aš, ką kalbu ir dėl stabligės, ir dėl pasiutligės - ar dabar Tau ramiau  ? O tai, kad vakcinos iki 50 % neefektyvios (jeigu jos iš viso efektyvios...), yra ne mano nuomonė. Vaikai serga. Ir tymais, ir raudonuke, ir vėjaraupiais, ir kokliušu, ir difterija... Beveik visos šiandien registruojamos epidemijos (JAV ir Kanadoj bent jau) yra vakcinuotoj populiacijoj, o ne atvirkščiai. Be to, paskaičius baltųjų ir juodųjų metraštininkų (čia metafora, jei ką  ) rašytas istorijas matosi, kad 1) juodųjų metraštininkų rašytoje istorijoje vakcinos išgelbėjo Pasaulį; 2) baltųjų metraštininkų rašytoje istorijoje matosi, kad virš 90 % tų ligų, nuo kurių intensyviai vakcinuojama, jau buvo išnykusios prieš įvedant vakcinas, o Pasaulį išgelbėjo geresnės sanitarinės sąlygos, geresnis maistas ir panašūs dalykėliai  . Dėl tų eksperimentų... Taigi taip, bet ar klausia kas vakcinuojamų vaikų, nori jie būti eilinįkart laboratorinėmis žiurkėmis ar nelabai? Neras, gan taikliai parašei apie labai daug medicinos "specialistų" ir labai taikliai apibūdinai patologą  . Uups, skaičiau, kad apie trečdalis daktarų nevakcinuoja savo vaikų, o ir savęs. Jau tokie visai kraštutiniai pasisakymai būna panašūs į "tik per mano lavoną"  . Tai jie turbūt neturi supratimo, ką daro, ir yra kokie šarlatanai  .
patologas
2005 03 25, 19:36
QUOTE(ievalota @ 2005 03 25, 09:34) Tamstos nutrodyti saitai NETURI JOKIU MOKSLINIU paaiskinimu ir YRA visiskai be argumentu pateikta propaganda. Manau juos rase zmogus neturintis ne maziausio supratimo apie zmogaus imunine sistema. Siulyciau norint susidaryti objektyvia nuomone vadovautis arba PSO (pasaulio sveikatos apsaugos organizacijos) rekomendacijomis arba tarptautinious koeficientus turinciais medicininiais zurnalais (Is lietuvisku deja nera nei vieno). Kartoju tamstos saitai pigi propaganda,- galbut zmogus neturintis supratimo apie vakcinacija ir gali tuo patiketi...tik tamsta turbut nenoretum prisiimti atsakomybes uz pasekmes. siulyti tokius saitus gali irgi tik zmogus nesuprantantis ka jis daro. Tikiosi auditorija skaitanti supermamos foruma yra pakankamai samoninga kad atsirinktu kas prie ko. beje nepasitikinties tarptautinius standartus atitinkanciais medicininiais zurnalais ir PSIO rekomendacijomis siulyciau vietoj skiepu kreiptis pas bureja....
Я смотрела передачу и там показывали детей инвалидов - после прививок  Дыма- без огня ведь не бывает  И почему министр здравоохранения Франции, где производятся многие препараты- вакцины, не прививает своих детей. Я не говорю о всех прививках
patologas
2005 03 25, 19:46
QUOTE(delfinas @ 2005 03 25, 18:28) Neras, gan taikliai parašei apie labai daug medicinos "specialistų" ir labai taikliai apibūdinai patologą  . Manau tamsta tikriausiai esi medicinos specialistu zinove  , deja bet dirbdamas savo darba ash remiuosi ne nuomonem, ne paskaitom, ir ne internetiniais saitais o tik IRODYMAIS pagrista medicina... jei tamstai patinka internetiniuose saituose populiarumo besivaikantys loozeriai medikai kuriu nespausdina normalus zurmnalai, ir nepripazista ne tik PSO bet ir oficialios amerikos mediku organizacijos,-prasau tiketi jais bet dar geriau kreiptis i ekstrasensa ar bureja  tikiuosi kitos mamos sdkaitancios si saita bus pakankamai objektyvios kad pasirintu tradicine ir irodymais pagrista nuomone apie skiepus.
Мне кажется Америка не сильный показатель 1. Они ведь испытывали свои вакцины на людях Африки  , мне кажется тоже самое идет и у нас 2. По состоянию их здоровья, ну точно нельзя ровняться на Америку
patologas
2005 03 25, 20:09
[quote=delfinas,2005 03 25, 18:28] Neras, gan taikliai parašei apie labai daug medicinos "specialistų" ir labai taikliai apibūdinai patologą  . Na ir dar vienas pastebejimas...."labai daug medicinos specialistu",- (laaabai tiksliai pastebeta), tai manau tie 95proc kurie vienaip ar kitaip pasisako uz skiepu tikslinguma ir nors ir su islygom( kaip kad ash) bet paremtu lietuvos skiepu kalendoriu...(Amerikoj situacija buta manau ta pati kiek teko bendrauti....) Tamsta turbut esi sitikinusi kar ta didzioji dauguma gydytoju yra lygiai tokie pat kretinai, kaip galvotum ir apie mane? ir dvylika metu medicinos studiju yra niekas... ir tamsta tikriausiai zinai uz juos visus daugaiu ir esi skiepu geriausia konsultante? man tai atrodo juokinga...
patologas
2005 03 25, 20:18
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 25, 03:05) Недавно смотрела передачу про вакцинацию uztenka paskaityti puse sakinio kad suprastum kokiais saltiniais remiamasi....komercines laidos ieskant sensaciju.... daugiau komentaru nebus....
patologas
2005 03 25, 20:24
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 25, 19:55) Мне кажется Америка не сильный показатель 1. Они ведь испытывали свои вакцины на людях Африки  , мне кажется тоже самое идет и у нас 2. По состоянию их здоровья, ну точно нельзя ровняться на Америку  delfinui.... manau sutiksi kad amerikoj medicinac sudo vietoj  ... iskart aisku kad posta raso zmogus ne tik nesuvokiantis nieko aspie medicina....bet apskritai lekstai antiamerikonisko mastymo...cia ash apie afrika....  deja bet geriausi specialistai ish europos ir ne tik irgi dibra amerikoj... ir ta lemia tiesiog pinigai....
patologas
2005 03 25, 20:30
QUOTE(delfinas @ 2005 03 25, 18:28) Buciux, aš labai retai (tiksliau beveik niekada...) nešneku apie tai, apie ką neturiu supratimo  . Tokiais atvejais, manau, geriausia yra patylėti  . Suprantu aš, ką kalbu ir dėl stabligės, ir dėl pasiutligės - ar dabar Tau ramiau  ? O tai, kad vakcinos iki 50 % neefektyvios (jeigu jos iš viso efektyvios...), yra ne mano nuomonė. taip tikriausiai tai nuomone geru verslininku/blogu mediku ieskanciu pigaus populiarumo ir uzdirbanciu kruvas pinigu vien isgarsejus vardui... jei vakcina butu 50proc o ir gerokai mziau neefektyvi ji tisiog butu neregistruota.... kodel tamsta manai kad debilai dirba sveikatos apsaugoj....
delfinas
2005 03 25, 20:48
 Taip taip, visi, kas pasisako prieš masinę vakcinų propagandą ar bent jau abejoja jos tikslingumu, yra "be vieno (mažiausiai) varžtelio" ir jiems būtinai reikia kreiptis į ekstrasensus ir būrėjus  . Jau sakiau, kad tamsta negirdi (ir nenori girdėti) kontraargumentų... Iš kur ištraukei, kad antivakcininkai remiasi vien neprofesionaliais (tų šarlatanų daktarų, kurie patys nesiskiepija ir savo vaikų neskiepija ir kurių, vargšelių, straipsnių nespausdina pripažinti leidiniai  ) internetiniais puslapiais?  Tiesiog jau sakiau, kad internetu kitokių dalykų nelabai pateiksi, tiesiog nėra techninių galimybių. Žinovė aš nesu ir tokia nesidedu - esu ieškojimuose, kelyje, taip sakant  . Pasidalinu tuo, ką randu ir kas man atrodo logiška ir naudinga  . Be to, niekam nesiūliau (ir net nemanau siūlyti  ) nevakcinuoti (ar vakcinuoti) savo vaikų... Mano pasisakymų tikslas (ir beje, ne tik mano) yra parodyti, kad yra ir kita vakcinų pusė, apie kurią tamstos profesionali medikų kolekcija kažkodėl subtiliai nutyli  . Vakcinų priešininkai nesivaiko pigaus populiarumo - tą daro tamstos minėta medikų kolekcija  . Ir labai sėkmingai, beje, nes ją palaiko farmacijos konglomeratai, šalių vyriausybės (nes vadovai dažnai turi stiprių finansinių sąsajų su farmacijų konglomeratais  ). Oponuojančioji pusė (kurios kol kas yra mažuma) - tiek medikai, tiek vakcinų vartotojai - ieško TIESOS  , o ne pigaus populiarumo  . O ir šiaip - pagal tamstos logiką - oponuojanti pusė tiesiog neturi jokių šansų niekada to populiarumo pasiekti, nes yra loozeriai ir šiaip pavažiavusiais stogais  ... Ir protingi skaitytojai (toli gražu ne tik SuperMamos forumo) atsirinks, kas jiems priimtiniau  . Ir niekas čia nesakė, kad medicinos sistema supuvusi ar medikai kretinai - jau čia tamsta matai, ką nori matyti  ...
patologas
2005 03 25, 21:20
QUOTE(delfinas @ 2005 03 25, 20:49)  Taip taip, visi, kas pasisako prieš masinę vakcinų propagandą ar bent jau abejoja jos tikslingumu, yra "be vieno (mažiausiai) varžtelio" ir jiems būtinai reikia kreiptis į ekstrasensus ir būrėjus  . Vakcinų priešininkai nesivaiko pigaus populiarumo - tą daro tamstos minėta medikų kolekcija  . Ir labai sėkmingai, beje, nes ją palaiko farmacijos konglomeratai, šalių vyriausybės (nes vadovai dažnai turi stiprių finansinių sąsajų su farmacijų konglomeratais  ). Oponuojančioji pusė (kurios kol kas yra mažuma) - tiek medikai, tiek vakcinų vartotojai - ieško TIESOS  , o ne pigaus populiarumo  . O ir šiaip - pagal tamstos logiką - oponuojanti pusė tiesiog neturi jokių šansų niekada to populiarumo pasiekti, nes yra loozeriai ir šiaip pavažiavusiais stogais  ... Pirnmas dalykas,-tik masine vakcinacija ir gali pasiekti norimus rezultatus...jei apie 80 proc populiacijos paskiepyta labai labai pasunkeja infekcines ligos gyvavimas apskritai...pvz kad ir POLIOMIELITAS... Antras dalykas<- vakcinacijos priesininkai tures visada salininku ir laabai daug,- paziurekim taip,- kam vaika vesti pas gydytoja skiepyti, jei pirmas dakykas JI TEN BADYS SU ADATA, antras dalykas,-tam gaistasi laikas, treciaa dalykas mistines labai ispustos komplikacijos,- geriau pasitiketi tuo gydytoju kuris sako (is savanaudisku paskatu) kad nereikia skiepytis,- ir pas ta gydytoja mamos aisku veliau gydys savo vaikus... ELEMENTARU nors ir laabai klaidinga... TAS pats gydytojas velaiu nestoves reanimacijoje prie lovos kai vaikas po tymu komplikuosis encefalitu...tas MALONUMAS teks kitiems gydytojams kurie tikriausiai nuo pat pradziu buvo uz skiepus...
delfinas
2005 03 25, 21:36
QUOTE(patologas @ 2005 03 25, 12:21) Pirnmas dalykas,-tik masine vakcinacija ir gali pasiekti norimus rezultatus...jei apie 80 proc populiacijos paskiepyta labai labai pasunkeja infekcines ligos gyvavimas apskritai...pvz kad ir POLIOMIELITAS... Antras dalykas<- vakcinacijos priesininkai tures visada salininku ir laabai daug,- paziurekim taip,- kam vaika vesti pas gydytoja skiepyti, jei pirmas dakykas JI TEN BADYS SU ADATA, antras dalykas,-tam gaistasi laikas, treciaa dalykas mistines labai ispustos komplikacijos,- geriau pasitiketi tuo gydytoju kuris sako (is savanaudisku paskatu) kad nereikia skiepytis,- ir pas ta gydytoja mamos aisku veliau gydys savo vaikus... ELEMENTARU nors ir laabai klaidinga... TAS pats gydytojas velaiu nestoves reanimacijoje prie lovos kai vaikas po tymu komplikuosis encefalitu...tas MALONUMAS teks kitiems gydytojams kurie tikriausiai nuo pat pradziu buvo uz skiepus... Nežinau, kiek vakcinų oponentų neskiepija vaikų dėl to, kad TEN BADYS SU ADATA  - labai jau paviršutiniškai skamba  . Aš neskiepiju tikrai ne todėl, kad badys su adata  . O dėl gydymo (ligos ir/ar komplikacijos) - gydytojas ir yra nuo žodžio gydyti  . JAV, beje, tokie tamstos požiūriu "gerieji ir teisingieji" daktarai tiesiog nepriima nevakcinuotų pacientų - kad paskui jiem bėdos nebūtų (kaip ten su Hipokrato priesaika šiuo atveju?  ). Tai yra vienas iš "problemos" sprendimo būdų - MALONUMO gydant komplikacijas jie jau išvengs  . Vakcinų komplikacijos nėra mistinės ir nėra išpūstos. Taip teigti yra tas pats, kas sakyti, kad komplikacijos nuo pačių ligų yra mistinės ir išpūstos (ir dar kad daktarai nugydo kapuosna)  . Taip, sunkių pastebimų vakcinų komplikacijų pasitaiko rečiau nei lengvų (kurių būna beveik visuomet), bet čia tik jeigu žiūrėsime į trumpą laiką po vakcinos - dienom, savaitėm, geriausiu atveju mėnesiais. O ilgailaikio vakcinų poveikio tyrimų NĖRA. Gaila, bet tokia realybė.
Labas vakaras, na diskucija po truputį aštrėja. Siūlymas, gal nepereikim visi prie asmeniškumų
patologas
2005 03 25, 21:54
QUOTE(delfinas @ 2005 03 25, 21:37) Nežinau, kiek vakcinų oponentų neskiepija vaikų dėl to, kad TEN BADYS SU ADATA  - labai jau paviršutiniškai skamba  . Aš neskiepiju tikrai ne todėl, kad badys su adata  . O dėl gydymo (ligos ir/ar komplikacijos) - gydytojas ir yra nuo žodžio gydyti  . JAV, beje, tokie tamstos požiūriu "gerieji ir teisingieji" daktarai tiesiog nepriima nevakcinuotų pacientų - kad paskui jiem bėdos nebūtų (kaip ten su Hipokrato priesaika šiuo atveju?  ). Tai yra vienas iš "problemos" sprendimo būdų - MALONUMO gydant komplikacijas jie jau išvengs  . Vakcinų komplikacijos nėra mistinės ir nėra išpūstos. Taip teigti yra tas pats, kas sakyti, kad komplikacijos nuo pačių ligų yra mistinės ir išpūstos (ir dar kad daktarai nugydo kapuosna)  . Taip, sunkių pastebimų vakcinų komplikacijų pasitaiko rečiau nei lengvų (kurių būna beveik visuomet), bet čia tik jeigu žiūrėsime į trumpą laiką po vakcinos - dienom, savaitėm, geriausiu atveju mėnesiais. O ilgailaikio vakcinų poveikio tyrimų NĖRA. Gaila, bet tokia realybė. na nei vienas gydytojas dirbantis reanimacijoje toj pacioj JAV neatsisakys gydyti sunkios bukles vaiko atvezto i skyriu... Del vakcinu komplikaciju<- tai sutinku jos yra ir buna ir tai aprasyta ant vaksinu anotaciju ir labai teisingai. Ispuciamos jos kaikuriuose cia minetuose saituose ir tai be kalbu...O del Hipokrato priesaikos  leisk nusijuokti skambus zodziai daugiau nieko. Ne del priesaikos gydytojai dirba ir gydo.... o del pripazinimo, pinigu ir pasitenkinimo gerai atliktu darbu.
QUOTE(uups @ 2005 03 25, 13:39) Ir nevakcinuoti neserga. Bent jau difterija. Tiesiog ji yra ypatingai reta. O kas del kokliusho, tai serga juo ir vakcinuoti, ir nevakcinuoti. Labai lengva tuo isitikint vien jau paskaicius foruma Imlumas kokliušui yra labai didelis - 75 proc. Tiek susirgtų apsikrėtusių vaikų ir tik dėl skiepijimo sergamumas labai sumažėjęs. Forumo tikrai statistikai nelabai užtenka
delfinas
2005 03 26, 01:36
QUOTE(buciux @ 2005 03 25, 13:21) Imlumas kokliušui yra labai didelis - 75 proc. Tiek susirgtų apsikrėtusių vaikų ir tik dėl skiepijimo sergamumas labai sumažėjęs. Forumo tikrai statistikai nelabai užtenka Forumo statistikai tikrai neužtenka. Bet yra info kitur  . Šįkart pavyzdį pateiksiu apie Angliją ir Velsą (o tai vis apie JAV ir apie JAV), bet - toliau paskaičius - panaši situacija buvo ir Australijoj, ir Naujojoj Zelandijoj, ir JAV, ir Kanadoj. Štai grafa - kaip mirtingumo nuo kokliušo atvejų jau buvo praktiškai nebelikę iki visuotinės vakcinacijos įvedimo , o tai man šnibžda, kad ne kokliušo vakcina išgelbėjo Pasaulį nuo jo mirtino pavojaus - Pertussis Curve. O čia dar smulki citata iš to paties šaltinio: "Anglijoj kokliušo vakcina įvesta 1950-aisiais, tačiau mirtingumas nuo jo jau buvo sumažėjęs per 99 % dar iki vakcinos įvedimo. Vakcina sumažino registruotų kokliušo atvejų skaičių, tačiau epideminiai protrūkiai pasikartoja kas keletą metų - kaip ir buvo visuomet. Epideminių protrūkių atvejais tarp 30% ir 70% susergančių vaikų būna vakcinuoti"  . Niekur tas kokliušas nedingo - sergama juo sėkmingai ir toliau. Taip, jis pavojingas visai mažiem kūdikiam. Pavojingiausias iki 6 mėn., bet dar gana pavojingas iki metukų  . Tik man įdomu, kodėl kokliušu serga vakcinuoti paaugliai ir suaugusieji?  Tiesa, kokliušas jau tokiam amžiuj nėr (visumoj) toks pavojingas kaip kūdikystėj. Bet - jeigu vakcinos sukuria imunitetą - KODĖL KOKLIUŠU SERGA VAKCINUOTI ŽMONĖS? Labai panašią statistiką ir info (bei klausimą dėl vakcinų sukuriamo imuniteto) galima pateikti apie tymus, difteriją, polio, raudonukę ir pan.
patologas
2005 03 26, 08:54
QUOTE(delfinas @ 2005 03 26, 01:37) Forumo statistikai tikrai neužtenka. Bet yra info kitur  . Šįkart pavyzdį pateiksiu apie Angliją ir Velsą (o tai vis apie JAV ir apie JAV), bet - toliau paskaičius - panaši situacija buvo ir Australijoj, ir Naujojoj Zelandijoj, ir JAV, ir Kanadoj. Štai grafa - kaip mirtingumo nuo kokliušo atvejų jau buvo praktiškai nebelikę iki visuotinės vakcinacijos įvedimo , o tai man šnibžda, kad ne kokliušo vakcina išgelbėjo Pasaulį nuo jo mirtino pavojaus - Pertussis Curve. O čia dar smulki citata iš to paties šaltinio: "Anglijoj kokliušo vakcina įvesta 1950-aisiais, tačiau mirtingumas nuo jo jau buvo sumažėjęs per 99 % dar iki vakcinos įvedimo. Vakcina sumažino registruotų kokliušo atvejų skaičių, tačiau epideminiai protrūkiai pasikartoja kas keletą metų - kaip ir buvo visuomet. Epideminių protrūkių atvejais tarp 30% ir 70% susergančių vaikų būna vakcinuoti"  . Niekur tas kokliušas nedingo - sergama juo sėkmingai ir toliau. Taip, jis pavojingas visai mažiem kūdikiam. Pavojingiausias iki 6 mėn., bet dar gana pavojingas iki metukų  . Tik man įdomu, kodėl kokliušu serga vakcinuoti paaugliai ir suaugusieji?  Tiesa, kokliušas jau tokiam amžiuj nėr (visumoj) toks pavojingas kaip kūdikystėj. Bet - jeigu vakcinos sukuria imunitetą - KODĖL KOKLIUŠU SERGA VAKCINUOTI ŽMONĖS? Labai puikus pavizdys su kokliusu  ,_taip mirtingumo atveju ryskiai sumazejo Anglijoje iki 1960m, taciau paziurekime i ta pacia kreive,-kie vaiku NUMIRE. Naturalu imunitetas( nors ir nepilnas) susidaro ir persirgus itr paskiepijus. Po tokiu epidemiju ir tiek mirciu naturaliai sergamumas ir mirtingumas sumazeja, nes didele populiacijos dalis turi imuniteta ir infekcija nebegali laisvai cirkuliuoti,-TACIAU sumazeja tam tikram laikui<_KOL PRISIKAUPIA IMLIOS POPULIACIJOS ( be imuniteto) KRITINE MASE ir sergamumas vel padideja. Tamsta siulai naturalia atranka su labai daug netekciu... Mirtingumas vaikams iki 1 metu siekia 1-2 procentus. Apskritai sumazejo del medicinos priemoniu pagerejimo,- na bet nelabai manau puiku mamai X butu, jei jos vaikas isgyventu, taciau praguletu reanimacijoje su taikoma O2 terapija ir galbut atlikta tracheostomija. Beje visuotine vakcinacija butinai kelis kartus ir naudotina kad sukelti imuniteta dideliai populiacijos daliai,- kad mamos X vaikas iki metu amziaus turetu maziau galimybiu uzsikresti kokliusu, kas galbut isgelbetu jam gyvybe... Tamsta siulai nevakcinuoti,- infekcija tures laabai daug galimybiu laisvai cirkuliuoti ir tarp labai mazu vaiku... Taip paskiepyti vaikai irgi serga, taciau serga zymiai lengvesne ligos forma be komplikaciju , SERGA NET VAIKAI KURIE YRA PERSIRGE KOKLIUSU,-nes imunitetas viena karta net naturalai persirgus nepilnas,- DEL TO IR REIKIA SKIEPYTI KELIS KARTUS,- nes net vienas skiepas jau lengvina ligos eiga, o keli teisingai paskiepiti skiepai sukuria gera imuniteta. IR KUO DAUGIAU VAIKU TURES TA IMUNITETA, tuo maziau bus sansu kad mamos X vaikas (PVZ 1 men amziaus) tures galimybe uzsikresti sia liga ir mirs... Pagalvokime ir apie kitus vaikus...
Kaštonė
2005 03 26, 09:25
QUOTE(patologas @ 2005 03 25, 17:47) Manau tamsta tikriausiai esi medicinos specialistu zinove  , deja bet dirbdamas savo darba ash remiuosi ne nuomonem, ne paskaitom, ir ne internetiniais saitais o tik IRODYMAIS pagrista medicina... jei tamstai patinka internetiniuose saituose populiarumo besivaikantys loozeriai medikai kuriu nespausdina normalus zurmnalai, ir nepripazista ne tik PSO bet ir oficialios amerikos mediku organizacijos,-prasau tiketi jais bet dar geriau kreiptis i ekstrasensa ar bureja  tikiuosi kitos mamos sdkaitancios si saita bus pakankamai objektyvios kad pasirintu tradicine ir irodymais pagrista nuomone apie skiepus. Taip rašiau, nes pačiai yra tekę tą patirti. Jei per pastaruosius penkerius metus medikų ruošimo sistema Lietuvoje iš esmės pasikeitė, valio (nors aš tuo labai abejoju). Galima ir nesivadovauti nuomonėm, paskaitom etc, bet apibūdindama sistemą, norėjau pasakyti, kad taip ugdoma nuomonė, kad KITAIP BŪTI NEGALI. Jei jau dirbi sveikatos apsaugos sistemoje, tai turėjai pastebėti, kad skiepų nepageidaujamo poveikio registravimo sistema Lietuvoje NEVEIKIA. Apie jokias skiepų nepageidaujamas reakcijas yra nepranešama. Tokiu būdu susidaro iliuzija, kad jų ir nėra. Taip pat skiepų nepageidaujamas poveikis nėra įtrauktas į jokius diferencinės diagnostikos algoritmus  . O kam? Juk JO NĖRA. Man yra tekę matyti neaiškios kepenų patologijos atvejį netrukus po HB vakcinos, netipinės eigos "encefalitą" po KDS'o, keletui pažįstamų žmonių po HB vakcinos atsirado išsėtinės sklerozės simptomatika. Aišku, galima manipuliuoti "įrodymais pagrįstumu" ir toliau galvą į sieną daužyti "to nėra, to negali būti..." Be abejo egzistuoja informacijos patikimumo problema, ypač tos, kuri skelbiama nete, bet aš (kaip ir tu) tikiuosi, kad skaitantys atsirinks Aš irgi bevelyčiau vadovautis įrodymais pagrįsta medicina, tai jei tamsta žinai nors vieną rimtą straipsnį ar atliktą studiją, įrodančią skiepų nekenksmingumą, prašau nurodyti šaltinį  Su įdomumu perskaitysiu ir ... gal pakeisiu nuomonę QUOTE(patologas @ 2005 03 25, 18:10) Tamsta turbut esi sitikinusi kar ta didzioji dauguma gydytoju yra lygiai tokie pat kretinai, kaip galvotum ir apie mane? ir dvylika metu medicinos studiju yra niekas... ir tamsta tikriausiai zinai uz juos visus daugaiu ir esi skiepu geriausia konsultante? man tai atrodo juokinga... Visiškai to neteigiu. Priešingai nei tamsta, gerbiu kitaip galvojančius. Man yra nesuprantamas nepakantumas kitokiai nuomonei  . Kad ir kaip atrodytų tamstai kvaila, nepriimtina ir įrodymais nepagrįsta, bet kada nors teks susitaikyti su tuo, kad PACIENTAS renkasi (dažniausiai) gydymo metodą, profilaktikos būdą etc. Gydytojas tik rekomenduoja, bet kontroliuoti ne visada gali. Ir ar turi teisę?
QUOTE(neras @ 2005 03 25, 11:10) Be abejo, daugumai gydytojų labiau patiktų nemąstantys pacientai, kurie be jokių išlygų atlieka jų nurodymus. Didelė gydytojų ruošimo sistemos bėda yra ta, kad jaunieji medikai neskatinami mąstyti. Jie privalo iškalti, kas parašyta vadovėlyje ar išgirsta per paskaitą, o jei per egzaminą žodis į žodį pacituos kokio docento ar profesoriaus per paskaitą pasakytus žodžius, tai dešimtukas garantuotas  . Taip ugdomas patiklumas ir nepakantumas kitokiai nuomonei. Tokie gydytojai - puiki dirva farmacijos kompanijų agitacijai: pasakys, kad vakcina (ar vaistas) efektyvus, pamojuos prieš nosį abejotinos vertės moksliniais tyrimais, - nuostabu, tikiu, vykdau...  QUOTE(neras @ 2005 03 26, 09:26) Jei per pastaruosius penkerius metus medikų ruošimo sistema Lietuvoje iš esmės pasikeitė, valio (nors aš tuo labai abejoju). Galima ir nesivadovauti nuomonėm, paskaitom etc, bet apibūdindama sistemą, norėjau pasakyti, kad taip ugdoma nuomonė, kad KITAIP BŪTI NEGALI. Priešingai nei tamsta, gerbiu kitaip galvojančius. Man yra nesuprantamas nepakantumas kitokiai nuomonei  . Kad ir kaip atrodytų tamstai kvaila, nepriimtina ir įrodymais nepagrįsta, bet kada nors teks susitaikyti su tuo, kad PACIENTAS renkasi (dažniausiai) gydymo metodą, profilaktikos būdą etc. Gydytojas tik rekomenduoja, bet kontroliuoti ne visada gali. Ir ar turi teisę? Išreikšta nuomonė, kad medikas bus puikiai vertinamas tik pacitavęs kokio docento ar profesoriaus žodžius, mažų mažiausia yra keista. Ir aš , būdama pacientė, rinksiuos tik TIKRĄ gydytoją, kurį mokė būtent profesoriai ir docentai ir kuris studijavo ir KALĖ vadovėliuose surašytą ilgametę medicinę patirtį. Ir nuo to, kad kai ką tiesiog būtina prisiminti, mąstymas neatbunka. Gydytojai gal ir nemėgsta apsiskaičiusių pacientų, gal ir susidūrėt su tuo, visko gali būti. Vienu atveju šiek tiek sutinku, pvz kai mama renka iš visur informaciją apie konkrečia liga sergantį vaiką. Būna, kad ji daugiau žino už eilinį tuo nesidominantį gydytoją. Bet, tik skaitantis ir besidomintis medicina žmogus, savo samprotavimais niekaip neprilygs profesionalui, lenda į akis neprofesionalo neišmanymas. Pavyzdys- delfino, tikrai  apsiskaičius mama, pateiktas aiškinimas apie kokliušo mirtingumo kreivę ir patologas paaiškinimas.
delfinas
2005 03 26, 19:59
Patologo paaiškinimas apie mano pateiktą kokliušo pavyzdį yra normalus vakcinas propaguojančio mediko paaiškinimas, kokio ir galima buvo tikėtis  . Sprendimą skiepyti savo vaikus ar ne betgi turi (ar bent jau turėtų) priimti tėvai, o ne profesionalai medikai. Medikų (daugumos) nuomonę galima sužinoti poliklinikose ir ligoninėse. Na, ir šiaip ant visokių plačiai populiarių brošiūrėlių  . Čia kaip ir tėvų forumas  - nematau tragedijos, jeigu reiškiu ne profesionalią medicininę nuomonę, o savo nuomonę, paremtą logiška informacija ir istoriniais šaltiniais. Tragedija būtų tuomet, jeigu aš siūlyčiau kam nors vakcinuoti ar nevakcinuoti vaikus (tada patologas turėtų rimto pagrindo paskelbti mane būrėja ir ekstrasense  ), o aš to nedarau  . Buciux, nežinojau, kad nori diskutuoti tik su profesionaliais medikais... Nedaug čia tėvų forume jų yra - mažai diskutuojančių būtų  . Gydytoją renkuosi todėl, kad jis man priimtinas savo pasaulėžiūra, o ne todėl, kad jis baigė savo srities mokslus. Pirmenybę teikiu tiems, kuriems Hipokrato priesaika nėra vien skambūs žodžiai  . Labai jau visokių jų yra tų gydytojų... Kaip ir, beje, kiekvienos kitos srities specialistų. Jau buvo minėta, kad ĮRODYTI, jog žmogus mirė ar sunkia liga susirgo NUO VAKCINOS, yra be galo sunku, o kartais ir neįmanoma  . Kodėl? Todėl, kad MASINĖ NUOMONĖ KITOKIA (NEPROFESIONALIAM VARTOTOJUI KAIP IR DAŽNAM PROFESIONALIAM MEDIKUI FAKTIŠKAI ĮTEIGTA, KAD VAKCINOS SAUGIOS), ir jai priešintis ar ją keisti yra tiesiog kaip Sizifui risti akmenį į kalną... Ne iš gero gyvenimo, taip sakant, kadaise pradėjau domėtis neginčijamu medikų teisumu ar vakcinų nekaltybe... Buvo laikas, kai visom keturiom mosavau už vakcinas  . Kol... nežinojau kitos medalio pusės  .
Delfine, tikrai nenoriu diskutuoti vien su profesonaliais medikais, jokiu būdu. Labai patinka Tavo žinutės ir Tavo požiūris. Ir ne vien į vakcinas. na ir kas , kad parašiau, jog mediko samprotavimai man atrodo priimtinensni ir daug logiškesni, tokia mano nuomonė. Man tikrai labai patinka ir Tavo požiūris bei neeilinis apsiskaitymas.
patologas
2005 03 26, 21:18
QUOTE(neras @ 2005 03 26, 09:26) Taip rašiau, nes pačiai yra tekę tą patirti. Jei per pastaruosius penkerius metus medikų ruošimo sistema Lietuvoje iš esmės pasikeitė, valio (nors aš tuo labai abejoju). Galima ir nesivadovauti nuomonėm, paskaitom etc, bet apibūdindama sistemą, norėjau pasakyti, kad taip ugdoma nuomonė, kad KITAIP BŪTI NEGALI. Jei jau dirbi sveikatos apsaugos sistemoje, tai turėjai pastebėti, kad skiepų nepageidaujamo poveikio registravimo sistema Lietuvoje NEVEIKIA. Apie jokias skiepų nepageidaujamas reakcijas yra nepranešama. Tokiu būdu susidaro iliuzija, kad jų ir nėra. Taip pat skiepų nepageidaujamas poveikis nėra įtrauktas į jokius diferencinės diagnostikos algoritmus  . O kam? Juk JO NĖRA. Man yra tekę matyti neaiškios kepenų patologijos atvejį netrukus po HB vakcinos, netipinės eigos "encefalitą" po KDS'o, keletui pažįstamų žmonių po HB vakcinos atsirado išsėtinės sklerozės simptomatika. Aišku, galima manipuliuoti "įrodymais pagrįstumu" ir toliau galvą į sieną daužyti "to nėra, to negali būti..." Be abejo egzistuoja informacijos patikimumo problema, ypač tos, kuri skelbiama nete, bet aš (kaip ir tu) tikiuosi, kad skaitantys atsirinks Aš irgi bevelyčiau vadovautis įrodymais pagrįsta medicina, tai jei tamsta žinai nors vieną rimtą straipsnį ar atliktą studiją, įrodančią skiepų nekenksmingumą, prašau nurodyti šaltinį  Su įdomumu perskaitysiu ir ... gal pakeisiu nuomonę Visiškai to neteigiu. Priešingai nei tamsta, gerbiu kitaip galvojančius. Man yra nesuprantamas nepakantumas kitokiai nuomonei  . Kad ir kaip atrodytų tamstai kvaila, nepriimtina ir įrodymais nepagrįsta, bet kada nors teks susitaikyti su tuo, kad PACIENTAS renkasi (dažniausiai) gydymo metodą, profilaktikos būdą etc. Gydytojas tik rekomenduoja, bet kontroliuoti ne visada gali. Ir ar turi teisę? tamsta negirdi ar neskaitai ka ash rasau,-kartoju vakcinos turi pasaliniu poveikiu ir gali tureti reakciju...to nenuneigsi o ir nera reikalo...tai parasyta vakcinu anotacijose iki smulkmenu ir kiekvienas tevas pries vaiko skiepus PRIVALO buti su tom komplikiacijomis supazindintas ir pasirasyti sutikima skiepyti savo vaika... ta ciau tos reakcijos yra zymiai retesnes ir nera net is tolo savo pavojingumu prilyginamos paciai ligai , jei vaikas susirgs ir ligos sukeltom komplikacijom. Tureti kita nuomone apie zmogaus imunine sistema ir skiepu nauda zinoma galima, malonu kad zmones domisi ir tai naturalu, bet ash manau kad realiai apie valcinacijos tikslinguma ar ne kiekvienu atveju atskirai turetu spresti pediatras apziurejes vaika ir ne kas kitas... kai man sugenda automobilis ash ir tai kreipiuos pas profesionala, manau ir tamsta...kodel atrodo kad vaiko sveikata yra kazkas kas tturi buti patiketa saviveiklai o ne profams... O tamstos nurodytas rysys tarp issetines sklerozes simptomatikos ir HB vakcinos na atleisk....na ten nera reikalo komentuoti....
patologas
2005 03 26, 21:28
Tikiuosi mielos mamos rasancios ir skaitancios si foruma suras gera pediatra, kuriuo pasitikes ir su kuriuo pasitare  , nuspres kokiu skiepu ir kada konkreciai reikia kiekvienam paciam svarbiausiam pasaulyje vaikui  Tuo tarpu atsisveikinu, turiu labai daug darbu todel artimiausias kelias dienas negalesiu rasyti forume  Jei kas noretu mano nuomones rasykit asmenines zinutes. IKI
delfinas
2005 03 26, 21:52
QUOTE(patologas @ 2005 03 26, 12:19) O tamstos nurodytas rysys tarp issetines sklerozes simptomatikos ir HB vakcinos na atleisk....na ten nera reikalo komentuoti.... Patologai, yra reikalo komentuoti, ir stipriai  . Nes aš irgi žinau apie tokį atvejį  , tik tuo atveju vakcinavo paauglę merginą, o ne vaiką... (Kanadoj iš viso hepatito B vakcina labiau siūloma ne po gimimo, o - mano manymu logiškiau - paauglystėje).
delfinas
2005 03 26, 21:59
QUOTE(patologas @ 2005 03 26, 12:29) Tikiuosi mielos mamos rasancios ir skaitancios si foruma suras gera pediatra, kuriuo pasitikes ir su kuriuo pasitare  , nuspres kokiu skiepu ir kada konkreciai reikia kiekvienam paciam svarbiausiam pasaulyje vaikui Ačiū už palinkėjimus  . Susiradom. Labai labai gerą, kuri pati yra nevakcinuota (ir sėkmingai nugyvenusi iki šiol, jai virš 40 m.), apkeliavusi platų Pasaulį (ir tas vietas, kur baisiai išplitusios mirtinos ligos) - tiek asmeniniais, tiek profesiniais tikslais (nes jos nuomonės klauso profesionali bendruomenė ir jos straipsnius spausdina pripažinti leidiniai). Ji turi ir dvi visiškai nevakcinuotas labai sveikas ir labai gudrias dukras, viena kurių jau paauglė  . Tai va, ta gydytoja patarė (o ne primygtinai siūlė ar reikalavo  ) vaiko neskiepyti. NIEKUO. NIEKADA  . Vis dėlto, matyt, ji kokia šarlatanė arba būrėja  .
Žiogelis
2005 03 27, 22:19
Kalbant apie skiepus, man atrodo tiesiog nemoralu, nežmoniška skiepyti 2 dienų kūdikius. Juk vaikas ką tik gimė, aplinkos pasikeitimai milžiniški, tad jam tenkantis krūvis prisitaikant prie jų - taip pat, o jo organizmas verčiamas kovoti iš karto su dviem baisiom ligom - tuberkulioze ir hepatitu B. Juo labiau, kad argumentacija, kodėl naujagimis skiepyjamas nuo hepatito B yra tiesiog juokinga - kad neužsikrėstų nuo motinos. O kiek gimdyvių serga hepatitu B? Ar reikia skiepyti visus naujagimius? O kokia tikimybė, kad naujagimis bus užkrėstas hepatitu B? Na, teoriškai yra, gali, pavyzdžiui, papulti į avariją, susižeisti taip, kad jam teks perpilti kraują ir jam perpils kraują, užkrėstą hepatitu B. Bet ar neatrodo ši tikimybė vien tik teorinė? Taigi, koks pateisinimas yra skiepyjimui gimdymo namuose? Juk galima paskiepyti ir vėliau, jei jau toks būtų tėvų sprendimas. Tai va šitas dalykas mane labiausiai siutina. Nepateisinu aš tokio naujo žmogaus žalojimo. O mano abi dukros neskiepytos. Nesu labai griežtai nusistačiusi prieš skiepus. Jei, pavyzdžiui, iškiltų koks raupų epidemijos pavojus, skiepyčiau. Bet kol kas jo nėra. Iki 3 metų neskiepysiu niekuo, o dar geriau - iki 7. Geriau stiprinsiu imunitetą, tada ir vaikiškom ligom jei sirgs, tai be komplikacijų. Komplikacijos kyla dėl silpno imuniteto. Mūsų pediatė, beje, taip pat pateisina tik difterijos ir stabligės skiepus. Bet kol negalėsiu vaiko paskiepyti kiekvienu skiepu atsikirai, tai tikrai neskiepysiu, nes tikrai geriau yra skiepyti viena vakcina vienu metu. Čia apie tai jau rašyta. O greičiausiai visai neskiepysiu. Dėl tų pačių priežasčių, apie kurias čia jau rašyta, tai nesikartosiu
|
|