QUOTE(HubbaBubba @ 2007 12 05, 17:09) velnias net geda prisipazint, sau man gaila pinigu, bet jei kartais sumastom su draugem koki vakareli tai vynui, ar snapsui visada pinigu atsiranda
as turbut prie taupesniu
Na prisilaikau nuo nereikalingiausių daiktų, bet kad laikyčiaus įsikibus į kiekvieną centą tai taip nėra
Esu taupi, neperku man nereikalingu daiktu.Netaupau tik maistui, jug negalima i savo kuna kisti bet ka!
Esu siaubingai išlaidi. Jeigu kažko užsimanau- nenusiraminsiu, kol negausiu. Bandau su tuo kovoti įvairiais būdais, pvz. nešiotis su savim tik nedidelę sumą pinigų. Bet negaliu pasakyti kad labai sekasi.
Šiaip labai išlaidi nesu.. Bet kai reikia, arba labai noriu, tai nevaržau savęs ir išlaidauju..
Ir visgi ne piniguose esmė, o galimybėje įsigyti kažką...
nesu labai islaidi,bet nesu ir taupioji
Esu laaabai islaidi. Kiek turiu tiek isleidziu
Gerai, kad vyras labai myli, tai nepyksta
as turbut busiu prie taupiausiu, net juokinga, per dvi savaites 4 asmenu seima isleidom 32 lt.
Net pati stebiuosi, kaip cia mums pavyko.
Kaip kada užplaukia.Kartais tauposi labai lengvai-ką žiūriu,to nenoriu.O kartais kiekvienas š....akį traukia ir -sudie,pinigėliai
Papildyta: QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 05, 20:08) as turbut busiu prie taupiausiu, net juokinga, per dvi savaites 4 asmenu seima isleidom 32 lt. Net pati stebiuosi, kaip cia mums pavyko. Jetus,išduok paslaptį,kuo gyvi buvot??????
ech... tos močiutės kai pridės visokių uogienių, mėsos, bandelių, barankų, tai tikrai gali mėnesį nieko beveik neišleisti
NA TIKRIAUSIAI KAD NELABAI
nelabai jau
akys daug mato o skrandys daug nori
taupi... iki tol, kol neužeinu į parduotuvę...
nei labai taupi nei labai islaidautoja
nu ka gali pasakyt as nemaniau kad yra taupiu moteru va manop vyrui tokia patiktu nes jis juodas materialistas jam pinigai uz zmogu svarbiau o man ne tai oij kiek del pinigu buvo barniu
Kai esu darbe nieko neisleidziu
Kai nedirbu - sudie pinigeliai QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 11:06) man susitaupo, kai pati viska gaminu. Tai galima tikrai pragyvent uz 32Lt i 2savaites. Nu man pavyko, net stebiuosi savim. Atsiprašau, bet man kaip iš fantastikos srities atrodo. O visokios išlaidos apart maisto, benzinas tarkim, ar koks kavos puodelis, ar ledai vaikui? Nesakau kad netikiu- tikiu QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:06) man susitaupo, kai pati viska gaminu. Tai galima tikrai pragyvent uz 32Lt i 2savaites. Nu man pavyko, net stebiuosi savim. na arba jei seimyna labai mazai valgo tik nepagavokit kad itarinieju bet man tokios islaidos siais laikais na nesuvokiamas dalykas QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:06) man susitaupo, kai pati viska gaminu. Tai galima tikrai pragyvent uz 32Lt i 2savaites. Nu man pavyko, net stebiuosi savim. Nu laba diena..."bobute mesytes idejo"...o tai ta bobutes mesyte nieko nekainuoja? Is dangaus nukrito kaip dangiska mana? Tada mano vaikai isvis "taupiai" gyvena... nei lito galetu neisleist , jei neduotume ir vistiek butu ir sotus , ir aprengti Jei mikrium vaziuociau i darba as viena, nekalbant apie visus seimos narius, tai man vien kelione darbo d. kainuotu 20 lt savaitei..
Sunku net pasakyti, jei kokio daikto noriu tada tikrai galiu taupyti kol ant jo susitaupysiu ir problemų nebus. Šiaip perku jei tikrai reikia, nes kažkaip nesuprantu ar galima pirkti ko nereikia žmogui
Nemoku taupyti
QUOTE(eris @ 2007 12 06, 11:22) na arba jei seimyna labai mazai valgo tik nepagavokit kad itarinieju bet man tokios islaidos siais laikais na nesuvokiamas dalykas Is kaimo anyta usfundino mesos, varskes, sviesto, darzoves, uogienes. Tai lieka tik nusipirkt duonos, pieno, sausainiu nebrangiu pvz. Selga. Vaikui ir vyrui itaisiau nuolatinius viesosjo transporto, ir jai taupom , taupom visi, o ne as viena. Nu ir pasirodo imanoma. Jai turi uzsisaldzius maisto, ir rusyje darzoviu.... kodel neimanoma. As taip pat galvojau, kad 100Lt i savaite, net daugiau iseina, bet pabandziau ir pavyko. Aisku neinam i kavines valgyti. Bet suprantu, kad visada taip nebus. O viska tik pravalgyti, tai apsurdas. O gaminu daug, nes sedziu namie su kudikiu.... I darba ir i mokykla isisdeda maisto. kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 11:59) O neturėtum anytos kaime, kaip tada pasistengtum? Matei, kiek parduotuvėje kainuoja pvz. sviestas? Taip kad ne pasistengime čia reikalas. Šiaip mano vyras dar didesnis išlaidautojas už mane. Grįžta iš parduotuvės (apsipirkinėja pas mus jis) su visiškai nereikalingais ir pakankamai brangiais daiktais. Ir kiek kartu su juo kalbėjom ta tema, prieidavom išvados, kad taupymas- ne mums. Yra ir kitų būdų užsitikrinti pinigėlių juodai dienai (draudimas, investavimas....). Bet yra žmpnių, kuriems taupymas tinka ir patinka. Tuomet viskas puiku. Tik džiaugiuosi, kad ant tokio vyro neužsiroviau, būtų sunku QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2007 12 06, 11:10) Šiaip mano vyras dar didesnis išlaidautojas už mane. Grįžta iš parduotuvės (apsipirkinėja pas mus jis) su visiškai nereikalingais ir pakankamai brangiais daiktais. Aš tai daugiau priperku visokių nesąmonių nei vyras. Užtat jis daugiau ir važiuoja pirkti, sąrašą būdavo nusiunčiu e-mailu ir žinai kad nieko daug papildomai nepripirks QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:59) Is kaimo anyta usfundino mesos, varskes, sviesto, darzoves, uogienes. kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia na kadangi as nei tevu nei anitos kaime neturiu tai man tai neimanoma Nes vien pieno litras, grietines, sviesto ar margarino pakelis jau 10 lt o plius dar mesos ar zuvies , tai jau net neskaiciuosiu
Aš esu taupi. Bet ko neperkalioju. Ir neperkalioju pigių niekniekių. Jei jau pirkti - tai gerą, kokybišką daiktą, ypač tokį, kuris ilgai tarnauja. Išimtis - drabužiai kasdienai. Rimtesnius siuvuosi privačiai, o kasdienai prie džinsų randu visai neblogų nestandartinių variantų skudurynuose. Ir tokį, aplaisčius sutepus, negaila velniop ištrenkti.
Bet už 32 Lt. išgyventi dvi savaites nesugebėčiau QUOTE(eris @ 2007 12 06, 12:27) na kadangi as nei tevu nei anitos kaime neturiu tai man tai neimanoma Nes vien pieno litras, grietines, sviesto ar margarino pakelis jau 10 lt o plius dar mesos ar zuvies , tai jau net neskaiciuosiu Zinau, kiek ir kas kainuoja. Sviestas, varske, mesa ir darzoves kazkada baigesi. Bet jai protingai vistiek galima 100Lt. per savaite pragyvent, neisgyvent, bet pragyvent. ne jau man reikia mokyti kaip tai daryti, jai ir netureciau anytos. As 37 metu, bet istekejus antra karta ir gyvenu tik 2 metus. Macius ir juodo ir balto, ir skurda. Gyvenimas pamoke daug. Seiminai pareiskiau susitaupe 800 Lt. ka perkam, vyras labai nustebo, ir as nusprendziau, kad mums reikia saldiklio... man pritare. Bet reikia recepto kaip taupyti ir kaip gyventi galiu brukstelt, kaip pamaitinsiu kudiki ir idesiu vista kept i orkaite, vista is kaimo taip pat
gyvenimas išmokė taupyti. per mėnesį pragyvenu su 600 litų (už butą nemoku, gyvenu su mama) ir nesiskundžiu - sugebu ir pavalgyti, ir apsirengti, ir papramogauti
Aš tai esu taupi, bet kartais ir pas mane pasitaiko išlaidžiavimo dienų.
net nežinau prie kurių čia prisiskirti
Žodžiu, kažkas su manim negerai QUOTE(ledina @ 2007 12 06, 12:24) net nežinau prie kurių čia prisiskirti Žodžiu, kažkas su manim negerai As irgi tokia, bet dar viena trukuma turiu - nemegstu per parduotuves eiti , erzina mane tos eiles
ai, tai parduotuvės ir man alergija kelia - einu tada kai jau mirtinai reikia
eris, smagu rasti bendramintę QUOTE(Jurgitele @ 2007 12 05, 18:22) velnias net geda prisipazint, sau man gaila pinigu, bet jei kartais sumastom su draugem koki vakareli tai vynui, ar snapsui visada pinigu atsiranda Aš nesu išlaidi,bet kartais nesusivaldau Viska atiduociau, kad taupesne tapciau, taciau kol kas tik nesenai pradejau taupyti - investavau i fondus. Iki tol sugebejau susitaupyti geram automobiliui. Viska vakareliams, dabuziams, kelionems ir maistui isleisdavau isleidau tikrai daug, nes ranka mylimiems zmonems pigius daiktu spirti nekyla... Taupuoles, pasigirkite, kaip jums pavyksta susilaikyti nuo bereikalingu islaidu?
pas mane tokia situacija, kai
As esu labai netaupi, gerai kad nors vyras pataupo
Kai tik sulaukiu algos padidinimo pazadu sau, kad pradesiu taupyt, bet niekaip neiseina, gyvenu nuo algos iki algos ir nezinau kur tie pinigai dingsta, turbut tai ir reiskia, kad nemoku taupyt ir niekad neismoksiu
Net negalėčiau pasakyti,kokia aš
nea...pinigai man kisene pleso.visada knieti isleist
QUOTE(jurgutee @ 2007 12 06, 08:41) nu ka gali pasakyt as nemaniau kad yra taupiu moteru va manop vyrui tokia patiktu nes jis juodas materialistas jam pinigai uz zmogu svarbiau o man ne tai oij kiek del pinigu buvo barniu o pas mus atvirksciai,as taupi ,o draugas ne.Jis gali pirkti belenka,net pasakyciau,kad kokio s... man reikia iskart sakytu,tai nusipirk.O as apgalvoju ar man to daikto taip jau dabar ir reikia
o as esu visiskai netaupi.. jei turiu "nesuplanuotu" pinigu, tai truks plys turiu isleisti.. noreciau susitaupyti, bet nemoku
Kagi. Turim savo geriausius draugus, tai pas juos daigtai yra perkami tiesiog tam, kad pirkti. Jie gerai uzdirba, JAV palyginus daigtai nera brangus, tai jinai ir sluoja viskas kas po ranka. Visokiu zaislu vaikams be saiko, visokiu nesamoniu. namai uzversti, svaros nerasta, tiesiog baisu. Man tai baisu darosi kiekviena karta pas juos vaziuoti, nes as esu visiska priesingybe. As tikrai negailiu pinigu tam kam reikia, ir jeigu pirksiu koki daigta, tai visada geros kokybes ir dazniau brangu, nes zinau, kad ilgiau ir geriau tarnaus. O to ko nereikia niekad neperku. Man kuo maziau rakandu namuose, tuo geriau, nes daugiau vietos, viskas atrodo tvarkinga, neapkrauta. Tiesiog toks mano stilius. Netaupom kokybiskam maistui, pramogoms, sportui. Svarbiausia apmoketi visas menesines saskaitas, idedam dali i taupomaja, o likusius isleidziam kaip norim.
as seip jau kai nusprendziu kad taupysiu kazkokiam tikslui ir grieztai uzsispiriu tai tada centa prie cento dedu. bet jei ne ir piniginej yra pinigu tai jie ten ilgai neuzsibuna, taciau nemegstu nesamoniu pirkinet. geriau kazka vertingo, bet pirkti megstu. pats procesas malonus
|