Shiandien gavau nuo bendradarbes toki laishka:
"Tiesa,kalbejau su Vale, ji primine, kad balandzio 20 vaigiasi Vingailes paskutinis bandomasis, tai ja tures arba atleisti, arba priimti su visam. Tai mano patarimas tau- kuo rimciau pagalvoti siuo klausimu, nes gali taves prasyt grist i darba tam laikui, o jei nenoresi dar gristi, tai ar nebus paskui taip, kad nebeliks, kur gristi..."
Vingaile - mergina, kuri buvo priimta i mano vieta, man isheinant dekretiniu. Planavau su dukra buti namuose iki metu, t.y. shiu metu liepos 22 d. Ar galetumete kazkaip pakomentuoti shia situacija ir kokias ash turiu isheitis? Achiu
Gedmantas Gedminas
2005 03 16, 22:25
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms...
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
DARBDAVYS NEGALI VERSTI JUS GRĮŽTI Į DARBĄ ANKSČIAU NEGU JŪS NUMATĖTE. JUMS NEPAKLUSUS JŪSŲ ATLEISTI NEGALIMA.
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
JUS GINA ĮSTATYMAS IR JUMS SPRĘSTI AR SUTIKTI SU DARBDAVIO "PRAŠYMU" GRĮŠTI Į DARBĄ 'TAM LAIKUI'