Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naujas šeimos narys
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Šunys
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
krispi_kristi
Sveikutes,
Sestadieni gavau dovanu suniuka, pekineso veisles, jam tik 2 men.
Prasau man papasakoti ka ir kaip reikia daryti?
Kada reikia skiepyti? Zinau, kad pries tai reikia kirminukus pasalint

Didziausia problema - maistas.
Norime pripratinti prie sauso maisto, bet jis nelabai jo nori, nuo vandens tai is vis bega!
Geria tik piena ir zalio farso valge, kiasinis virtas ir nepatiko, o slapias konservinis sunu maistas tai irgi schmoll.gif
Kuom tada serti?

Kaip pripratinti visus susiukus daryti tik i dezute ar ant laikrastuko? gal turit kokiu gudrybiu?

Na parasykit viska ka zinot is savo patiries!
Aciu Jums
hereja
Sveikinu isigijus nuostabu drauga drinks_cheers.gif
Jei suniukui jau 2men, tai nupirk jam nuo kirminu tabletyte (vet.vaistinej pasakys tikslia doze) ir suserk su kokia desryte. Stebek kakucius bei pati suniuka - ar turejo suniukas kirminu. Mazdaug po 10d. gali suniuka nuvezti paskiepyti, tik be pasiutliges. Veliau, pries sueinant suniukui 3men vel suduok tablete nuo kirminu ir mazdaug po 10 dienu - antras skiepas (jau su pasiutlige). Toliau skiepysi tik po metu.smile.gif
Del maisto - pratink prie sauso, geriausia prie profesionalaus maisto. Yra spec. maistai pupiams. Maniskis jau beveik 5men, bet nuo 1,5men maitinau Royaliu pupiams, o kazkur nuo 2men - Hillsu pupiams (pradzioj ede nenoriai, bet iprato) smile.gif Savo mazyliui gali sausa maista uzpilti vandeniu ir pabrinkinti, jei nees - bandyk visokias machinacjas su paskaninimais...na, kokio skanaus padaziuko uzpilk ant maisto, ar aliejaus sauksteli... tikrai buvo daug rasyta, kaip suniui paskaninti ar isiulyti sausa maista rolleyes.gif Jei vis tiek nees, tada bandyk maisyti su virta mesyte, pastetu ir pamazu mazink priemaisu kieki ir didink sauso maisto kieki.
Pieno sunims negalima duoti, nebent pirktum spec. kales pieno pakaitala...taciau taviskis jau gana didelis, geriau pabandyk duoti biskiuka kefyro (maniskiui skaniausias delikatesas kefyras) smile.gif
Tu visokiu pigiu konservu neduok suniukui - jie gaminami is atlieku ir kritusiu gyvuliu, be to - prifarsiruoti konservantu, nes konservai stovi maksimose lentynose "n" laiko ir kazkaip negenda g.gif
O pripratinti daryti reikalus ant laikrascio neturetu buti sunku. Paklok kelis laikrastukus ir kai jau matysi, kad suniukuas tuoj tuoj siusos - padek ji ant laikrascio. Kai padarys - labai ji girk, glostyk, paskatink kokiu nors skaniu kasneliu. Tik nepulk to prisiusoto laikrascio ismesti...palik, kad suniukas uzuostu savo "tualeta" ir kita karta pats darytu ten. Na, po keliu kartu turetu ismokti. savo suniuka nusipirkau 1,5menesiuko amziaus ir jis jau mokejo daryti viska tik ant laikrascio thumbup.gif
Beje - kol maziukas negaus abieju skiepu - nepatariama vesti ji i lauka.
Pradzioj tiek. Sekmes auginant ciucka smile.gif
Beje - kuo vardu? mirksiukas.gif
krispi_kristi
Ačiu tau hereja!

Vardas tai Čanas tongue.gif jam tinka!

Ačiu tau labai už patarimus, o kur tu pirkai ta maistuka puppiams?
Mes pirkom Kikoje sausa, kuri taip mirkinau, bet jis gis nuo vandens kaip suo blink.gif
Na o konservus tai pedegree bandziau, reiks tavo pasiulytus pabandyti, gal patiks g.gif

Ar galima ciuciui kirpt nagucius? Labai jau kabinasi jam i kilimine danga ax.gif

Tai tikrai pasiseke, kad jau zinojo kur jo tualetas
o mums tai visko buna, kartais ant laikrascio, kartais salia jo, o kartais ir kambaryje ant balto kilimo biggrin.gif

o kaip tavasis naktimis miega? as jau pamirstu ka reiskia geras miegas sad.gif

Na kaip sunku su tais augintiniais, bet aisku dziaugsmo jie tikrai suteikia thumbup.gif
zay
Sveikinu su mažu šuniuku, aš irgi vakar paėmiau 1,5 mėn. šuniuką, aišku pas mane ir taip 5 šunys, bet, kur 5, ten ir šeštas nepamaišys smile.gif
Nagučius karpyti yra būtina, nes jam blogai, kai kabinasi, be to ilgai nekarpius nagų deformuojasi letena sad.gif
Kokią savaitę, reiks pamiršti apie miegą, jei pakentėsi ir naktim pas jį nevaikščiosi, nes jei jam cypaujant ateisi, jis puikiai supras kaip reikia šeimininką kviesti, o jei sukaupsi kantrybę ir pora naktų leisi paūbaiti, tai kas gi mėgsta tuščiai rėkauti? smile.gif
krispi_kristi
Aciu Jums visoms uz sveikinimus ir patarimus! 4u.gif
Sveikinu ir Jus !

Noreciau patarimo, ka galima duoti suniukui griauzti? jis kesinasi i visus baldus ir batus blink.gif Bijai likt basa! Spec.kaulo dar nenori!

O kur Jusu augintinis miega? Kur jo vieta? Niekaip nesugalvojam kur jam rasti vietele sad.gif
Virtuveje nenoriu, miegamajam irgi, lieka salionas, bet as net nezinau... unsure.gif

zay
Nagučių reikia kirpti pačius galus, iki gyvuonies, legviau, kai nagai šviesūs, tada gerai matosi, jei tamsūs sunkiau, reikia tada bandti patį galiuką, ten kur nagas riečiasi, labai gerai tai daryti su specialiom žirklėmis, jų yra visose veterinarijose ir zoo parduotuvėse, įsigyti apsimoka, nes nagus šuniui karpyt reikia nuolatos, aišku pirmą kart butų puiku, jei padėtų veterinaras smile.gif , nes kartais netyčia užgavus gyvuonį labai kraujuoja ir šeiminikai labai pergyvena, nors gyvūnui tai nėra itin skausminga, bet labai kraujinga.
Kai šuniukas kėsinasi į baldus-idealu duoti džiovintų ausų ir penių, kaip tai beskambėtų -pimpalai visiems šunims delikatesas biggrin.gif Jų yra pirkt viso ilgio (iki 1m), bet nedideliam geriau prašyti supjaustytų, pačiam supjaustyti labai sunku. Tik kai pastarąjį graužia-prižiūrėkit, nes suminkštėjus gali praryti visą gabalėlį, tad visgi, kaip jam bebūtų skanu, kol mažutis siūlyčiau geriau džiovintas ausis. smile.gif
luju
labas o man suniukui 2men. draugai atnese " dziovintos jauciu zarnos sunims",ar jusu suniukai bande .Draugu sunys dideli ,bet tokiam maziukui,jie tokiom juostelem sudzuivinti,neisivaizduoju.Patarkit-duot ar dar palaukti? g.gif
zay
Duoti, labai irgi skanus dalykas, aš saviškiui 1.5 mėn. duodu, o ir kiek vadų aš ir mano pažystami turėję (bus virš 60!!!) šuniukams duodam nuo pat tada kai jie pradeda ką nors imti pažaisti ir pagraužti, dar niekada problemų neturėjom. smile.gif
ICE-T
sveiki,
mes ryt pasiemam vilksuni, jis gyvens pas tevus namie po kolkas, o lauke turim dar viena- 5metu. nori tevai, kad jie augtu kartu, bet didelis yra labai piktas, kaip pradet pratint?ar kol nepaskiepytas visai neleist didziajam pauostyt maziaus?
zay
Pauostyti, tai galima leist-savas šuo, žinot, kad neserga, bet jei piktas reikia labai saugot, kad nesužalotų, o nuo kokių tėvų imat mažąjį?
krispi_kristi
Na klausykit, ka tik buvau Kikoje, tai man sake, kad tas ausis ir penius galima duoti sunkiukams virs 5 men., jaunesniems nelabai sad.gif
Tad nusipirkau vel kazkoki kauliuka, bet kazkaip nelabai jis i ji ziuri g.gif

Tai kur gi Jusu suniuku vieta Jusu namuose?

Oi ICE - T, buk atsargi, musu draugu dyckis tai labai pradejo urgzti ant musu maziaus, gal pavydejo? verysad.gif
zay
Krippi-Kristi, patikėk, kaip minėjau mano akyse išaugo virš 60vadų šuniukų, aš pati turiu veislyną, dabar auginu eilinį 1,5 mėnesio amžiaus šunelį-visienžms duodame tuos dalykus, bet mažam saugiau ausys, o Kikoje darbuotojei dažnai keičiasi ir ne visi augina šunis, daugelis diletantai, pažiūrėkit vien tik įvargšes iguanas, tie kurie augina roplius pakaraupę nuo pardavėjų rekomendacijų. O be to ir pati Kikos savinikė Janita ne nuo 5 mėn. savo šunims tai duoda, bent jau vokiečiams anksčiau tai tikrai, pudeliams nežinau smile.gif
Todėl siūlau dėl šunų auginimo geriau tartis su šuninkais, o ne su Kikos pardavėjais.
ICE-T
Zay, - imam kur veisia vilksunius, tevai su dokumentais, zinau tik tiek, kad gyvena Viliampolej(cia Kaune)
tas mazas suniukas bus koks 9vanduo nuo kisieliaus dickiui. Vilksunis musu veislinis, bet brokuotas - nes ilgo kailio gime, tai tevams ir atidave, ziuresim koks sitas bus
zay
Kiek žinau Vilijampolėje yra veislynas "Vilkiūkštis", bet aš žinau tik tuos, kurie veisia su dokumentais, o ilgas plaukas matosi nuo 2 savaičių amžiaus, ant kūno dar buna ilgas, bet tokių šuniukų galvos kaip ryzenšnaucerių, kiek ilgesni snukiai, dideli antakiai ir atsiranda bakenbardai biggrin.gif
Bet ir ilgaplaukiai gauna dokumentus, tiesiog ant jų uždeda štampuką "veislės brokas"
krispi_kristi
Oi, ZOY, as dabar tave uzlankinsiu klausymais yahoo.gif
Kaip smagu, kad kazkas gali patart clap_1.gif ]

O kada galima maudyti? ir kiek kartu per metus? su kokiu sampunu geriausiai? ax.gif
luju
Sveikute dar karteli,musu suniukams panasus laikas,taigi ,kai parsiveziau is veislyno buvo 2men,pas mus jau 2savaites tongue.gif ismaudziau kita diena ,nes labai smirdejo,ir veiseja sake ,kad galima .Pirkau sampuna is serijos 8in1 sampunas maziems suniukams,be asaru biggrin.gif .Na o pats maudymo procesas, tai ka as zinau doh.gif ir as issimaudziau ir vaikai,nes ismaudzius dar reikia ir su dziovintuvu isdziovinti,kad nesusirgtu.Ka ne taip parasiau ,pataisykit ax.gif Cia musu pirmas suniukas,labradoriukas,taigi ir praktikos 0 blush2.gif
zay
Iki metųšuns negalima maudyti iš vis-nebent, kai išsitepa po dušu ar geriau drėgnu skuduru nuvalyti kojas ir papilvę, aš savo šunų nemaudau iš vis, jie gyvena švariai, nesmirda, kai šeriasi šukuojami, nes prausiant nusiplauna šunų plauko riebalinė apsauga, o tai kenkai pačiai plauko struktūrai. Vasarą maniškai su malonumu plaukioja visuose vandens telkiniuose, bet jokių ploviklių jiems nenaudoju, žinoma kitaip gali būti su šviesiais ir dekoratyviniais šunimis, juos gal prausia, bet iki metų tikrai nereikėtų-jei šuo laikomas švariai jis nesitepa, o kai šlapia ir jie namo grįžta kaip velniai iki ausų purvini, tai po dušu, aš kai išdžiūsta, žemės išbyra ir jis vėl švarutėlis. Ploviklius sakyčiau reiktų panaudot, jei jis prisitrenkęs medžiokliniu išsivolioja kokiame baisiai smirdžiame reikale biggrin.gif
O iš veislyno paimti šunys dažnai turi kvapą, ir jį maudant nelabai išnaikinsi.... 4u.gif Tiesiog jūsų šuns kvapą jis įgaus po šėrimosi, tad Luju, nekankinkit jo dažnomis švaros procedūromis, kailis praras žvilgesį, pasidarys sausas, jų kailio priežiūra priešinga nei žmonių biggrin.gif
Dianela
Na na biggrin.gif nemaudyt iki metų blink.gif
Maudyk, tik šampūną reikia gerą naudot, mažiems šuniukams pritaikytą ir nepigų g.gif jis nenuplauna apsauginio sluoksio, ir fenuot po to reikia.Ne apie vokietukus rašau wink.gif
zay
Šiaip kiek susidūrus su tarnybinėm veislėm, nemaudo jų vargšų....Kas čia pas mane paskutiniai-kalė, jai 4 metai-Lietuvos čempionė, pasauly 73-niekada nemaudžiau, ypač vokiečius griežtai draudžiama praust 2 mėn. iki parodos, nes išsipučia kaip pudeliai biggrin.gif , patinas mano 9 mėn.-niekada nemaudytas, net ežere, iš vis nemaudytas ax.gif , anglų buldogas 11 mėn.-irgi nemaudytas, kam jei jie švarūs, kambatiniai, plaukas karališkai atrodo, ir kvapo nėra. Bet kaip sakau maudymo atveju-mano specializacija labai siaura, galiu tik pasayti tvirtai-vokiečių maudyti nereikia, dėl kitų-nesiginčiju 4u.gif
krispi_kristi
oi "mamytes" as jau visai nezinau kaip ir daryti blink.gif

O kodel pavalges suniukas pradeda drebeti? Ar tai normalu?

zay
Drebėti....na šiaip nelabai normalu, ar ilgai dreba, kaip elgiasi po to, koks apetitas, ar nevemia ir neviduriuoja, dabar reikia labai pasaugoti šuniukus-eina labai šlykštūs virusai, ypač visi kas buvot parodoj-daug šunų ten užsikrėtė šunų kosuliu-suomiai atvežė.
dėl drebėjimo-ką jis valgo, ar pabrinkini sausą maistą, nelabai gerai duoti grynai sausą, kai kuriems šunims sausas negerai, pvz.;maniškė sausu buvo labai paspringus, vos neužduso, o kitas kol nepradėjau sauso maisto brinkinti-visą laiką vemdavo, kai pradėjau brinkint praėjo, o vat buldogas labiau mėgsta sausą, tokį jam ir duodu, nebrinkinu, nors kol buvo mažutė, niekas jos neklausė, valgė brinkintą biggrin.gif
krispi_kristi
Na as ka tik matinau tuo mastu skirtu pupiams, apie kuri cia man rasete blink.gif
pavalges visados jis dreba, toks vaizdas, kad jam salta unsure.gif Tai trunka gal kokias 5-10 minuciu. Neviduriuoja, nevemia,....., bet dreba verysad.gif
Gal reikia pas gydytoja vest?
Sausa maista pabrinkinu, bet jam labiau patinka sausas, bet jau pripratinau slapesni valgyti ax.gif
zay
Žinai, aš pati asmeniškai, jei šunelis šiaip jaučiasi gerai-linksmas, valgo ir t.t. palaukčiau, gal išaugs, bet kitam baisu taip patart, aš bent jau pasiskambinčiau veterinarui, nors jis lieps atvažiuot biggrin.gif , jei turi vet., kuriuo pasitiki, pasiteirauk-atsarga gėdos nedaro. Nors nemau, kad kažkas siaubinga, jei šiaip jis jaučiasi gerai, man atrodo-išaugs smile.gif
Kolibriukė

Aš dar norėčiau grįžti prie vokietukų maudymo temos. Kodėl jų maudyt nereikia išvis? Mes nemaudėm iki metų - jau jeigu grįždavo iš lauko paišinas kaip velnias tai nebent po dušu, o po to ilgas džiovinimas, bet be feno - natūraliai. O kai stuktelėjo metai - sugebėjo taip išsiterlint, kad teko maudyt - su spec. šampūnu. Ir ką? nieko, kailiukas kaip blizga kaip blizgėjo, jokių pašalinių reakcijų nebuvo. O būdavo, grįžta paišinas visas, gal dirgina jam tie purvai odą, draskosi pats visas, o kai išmaudėm, ir dingo visi dirginimai. Blusų ir kt. gėrybių tikrai neturi, tikrintas.
zay
Keičiasi kailio struktūra taip dažnai maudant, jis pasidaro purus, truputį pūstas-parodoje pavyzdžiui, už taip atrodantį kailį galit netgi negaut įvertinimo yra buve, kad žmonės iš nežinijimo prieš parodą išmaudo šunį, o po to net į ringą išeit negali-kailis purus, sakys po to kirptas ilgaplaukis smile.gif . Jei kada domėjotės vokiečiai nemažai straipsnių prirašę apie tai, jog vokietis tarnybinė veislė, ir kailiui reikalnga minimum priežiūros, vienas iš argumentų kodėl brokuojami ilgaplaukiai, yra tai, jog reikia daugiau priežiūros kailiui, šuns nemaudant su plovikiais yra jo tikrasis plaukas-glotnus, lygus, nesišiaušiantis, ne purus ir žvilgantis kaip ruonio. Čia vokiečiams, iš kart rašau, kad dėl kitų nežinau. 4u.gif
kasiopeja
As pritarciau Dianelai tongue.gif Saviskius maudau nuo 4 menesiu. Aisku, galva saugau ir paskui gerai fenu isdziovinu, kad nepersaltu. Ir nieko, sveiki gyvi auga biggrin.gif
kasiopeja
QUOTE(zay @ 2005 03 29, 18:04)
Nežinau, kaip rotveilerius, bet vokietis už tą purumą gali gauti nekokį įvertinimą parodoje sad.gif

O va Bernu nelabai ziuri purumo. Aisku, pries pat paroda nemaudom. Maudom kelios dienos/savaite pries, kad kailis atsistatytu. Nors dabar pameginau balzama naudoti, tai tokiu atveju galima ir isvakarese maudyti - plaukas jau kita diena graziai gula ir ne purus thumbup.gif
zay
Aš pati į vokiečius dar žiūriu kaip į darbinius šunis, kai daug yra kiek čia primaudysi, be to juk voljerinius pradėk vedžioti į vonią doh.gif , kada tada reiks fasą daryti, dresūrą, pėdas, dviračiu varyti, kaip tada ramia širdim leist jiems išbėgus vienas kitą voliot kur purve, ypač mano buldogui garbės reikalas išsimaudyti VISUOSE liūnuose pakeliui.... Šiaip prieš pat ringą šunims kurie šeriasi, ir kailis ne taip žėri, ar tiems, kurių kailis ant kryžiaus bando banguotis naudoju sausą šampūną, labai krūtas daiktas prisipirkau Vokietijoje, tokiom putom išpurški, ištrini, po to rankšluosčiu ištrini, tai blizga ir kvepia, ir taip kokią savaitę tęsiasi.
kasiopeja
Aisku, kad viskas priklauso nuo konkretaus atvejo smile.gif Maniskiai tai juk "inteligentai" baltais seilinukais tongue.gif O ir siaip, maudymas tikrai "padeda" greiciau issiserti... tongue.gif

Beje, apie voljera norejau paklausti? Galvojam po kokiu meteliu keltis i nama ir vyras svaigsta, kad kol musu nebus namei, sunys privales buti lauke (laisvi begiot po teritorija arba buti voljere). Siaip vasara ta mintis gal ir nieko, bet rudeni/ziema jauciu nieko neiseis? Ar visgi yra sunu, kurie taip gyvena?
zay
Aš panašiai laikau vioeną šunį-paėmiau vieną patinuką (jam dabar 9 mėnesiai) dėl savęs į namus, bet namie visą laiką būti negali, nes drasko viską............nu žodžiu viską, aišku, kai nieko nėr namie, bandžiau su savimi vežiotis-atplėštos mašinos lubos su visais beja laidais, dėl ko ir mašina pradėjo trumpint, nes perdegė keli saugikliai ir iki pat metalinių detalių suėsta mašinos bagažinė ir truputį sėdynės-kiek per grotas pasiekė, taigi kol manęs nėra keliavo į voljerą. Taip žiemą baisoka, bet iki 10 laipsnių šalčio galima drąsiai taip palikinėti, o maniškis yra buvęs ir kai buvo šalčiau, vienam mano kambarinių šunų šiais metais labai šaltą savaitę yra tekę pabūti lauke, labai bijojau, bet viskas gerai. Jie budoje guli po 2-3 tai nešala, be to mano voljeras yra 6x4 m išklotas betoninėm trinkelėm (nes kai lyja jie buna toki purvini ant žemės.....o žolė ten ir pamiršo augti nes kasa be to tranšėjas po pusmetrį į gylį ir daugiau) ir vietoje kraštinės sienos stovi namelis taip 4x1,5m, aukštis apie 1,8 m trys sienos pilnos, o viena laisva-į voljerą, jos tik koks 1,5 m padaryta siena-ten kur tame name stovi labai apšildyta didelė būda. Taigi maniškiai šunys ir per stipriausią lietų guli ant medinių grindų, sausai, ir viską mato kaip lauke, nereikia būti būdoje, labaiu mėgsta būti ant jos, tai ir žiemą taip turi nemažai vietos ir lauke ir ant grindų, tai tikrai ir tas jaunas kambarinis nėra sušalęs, o tekę ir naktim jam patupėt, į svečius gi eidavom, o kur tokią graužatį palikti-voljere smile.gif
kasiopeja
Zemiu nerausia, jie gi ne taksai ar terjerai schmoll.gif Bet obuoius ir kriauses nuo apatiniu saku nusipurto biggrin.gif

Del to buvimo lauke, tai as nebijau, kad jiems namie vietos neuzteks (jau dabar mazam bute gyvenam), bet kad persals lauke saltesniu oru. As tai isivaizduoju tik krastutinius variantus - arba suo gyvena tik namie, arba tik lauke.
kasiopeja
Ir dar apie voljerus, kiek sunu tavo 4*6 voljere gyvena (nuolat)?
zay
Jo, tie narvai labai geri, bet kai vežioji 1 ar 2 šunis, o pas mane nuolatos važiuoja 5, be to prie senosios kalės nieks negali liestis ir į ją žiūrėti, nes kitaip ji visus pjauna ir kyla sumaištis, antsnukio dėt negaliu, nes aploja puldama ant langų kiekvieną gatvėje einantį šunį-išmuš langus, ar nuolatos stumdys kitus šunis ir gale vyks nuolatinis erzelis, o be to ji vienai mano kalei neleidžia labai griežtai su ja sėdėt gale, tai ta turi sėdėti priekyje.Narvas man netinka (mašininis), pas viktorą tik Markas važinėja, tai kas jam, daug kas tokius turi, Zalecko mašinoje 2 vokiečiai tokiame važinėja tik jis padalintas į 2 dalis.
Voljere pas mane nuolatos gyvena dabar 2 šunys, anksčiau buvo 3, bet vieną kalę pardaviau liko 2 ir dar plius nuomininkas atvažiuoja, tai dabar dienom būna 3.
kasiopeja
Del voljero, jeigu 2 sunys butu, jiems uztektu 3*4? Beje, pas tave stogas virs viso voljero?
zay
Dviems, ypač jei jie pas tave ten ne nuolatos uždaryti, o vedžiojami pilnao pakanka, aš tiesiog turėjau galimybę didesnį susiręst, o stogas tik ant namelio turiu nuotraukytę, namelis nelabai matosi, bet galiu atsiūsti, čia jau dėti nelabai galiu, nes pagal savo statusą jau daug nuortraukų pridėjau ir reik labai jau smarkiai mažint smile.gif
krispi_kristi
Gelbekit! ka daryti, kad jis kakotu ant laikrastuko, o ne bet kur! blink.gif

nosyte gi ntrinsi i kakucius g.gif
kasiopeja
QUOTE(krispi_kristi @ 2005 03 31, 09:57)
Gelbekit! ka daryti, kad jis kakotu ant laikrastuko, o ne bet kur! blink.gif

Nunesi kakuti ant laikrascio ir parodai, kad kakucio vieta yra TEN smile.gif Tas pats ir su sisiujimu - ant svariu laikrasciu palieki viena apsisiota, kad suo zinotu, kur yra sisiojimo vieta smile.gif
luju
Sveikutės,bandžiau kitur rašyti ,bet tiek to ,gal kas atsakys? 4u.gif Mano šuniukas jau eina į lauką ir visada padaro savo reiklaliukus ,bet jis viska laižo ,kramto ką tik randa ant žemės doh.gif kaip reikia elgtis,ar čia labradoru bėda?Mano vaikai jau jį vadina "padlaižūnu".O dėl dėliojimo laikraščių,mes jų nedėjome smile.gif darė ir dar daro kur nori,staigiai valom ir truputį pabaram,o lauke giriam .Laukiam kol dašils tongue.gif nes jisai dar tikrai mažas tuoj tik 3 men.bus.Bet su tuo laižymu nuo žemės,patarkit cry.gif
kasiopeja
Vedat turbut su pavadziu? jei taip, tai kai suo pradeda laizyti ka nors, sakot griezta FU arba NE ir truktelit uz pavadzio, kad suo pasitrauktu nuo laizomo daikto smile.gif Cia jau nieko gudriau nepadarysi - sita beda turi visi sunys ir jums teks susitaikyti su tuo, kad taip bus visa likusi laika. Isvedus suni i lauka teks nuolat kontroliuoti, kad no kors nuo zemes nesuestu. Todel jau dabar vertetu ismokyti drausmes ir parodyti, kad reiskia "FU" smile.gif
luju
Tik su pavadžiu,kitaip nulėktu su pirmu pasitaikiusi žmogeliu tongue.gif Mes taip ir darom,bet jis visada nuleidęs galvą varinėja,nespėji sužiūrėti jau kažką kramto ir traukiam kancarus ,popierius ir visa kita ,ačių Dievui tų š...ų neliečia ,bent tiek tos laimės.Turbūt čia laiko klausimas cry.gif
kasiopeja
Ne, cia ne laiko klausimas. Tiesiog cia kaip su vaiku, jeigu nori, kad jis nedarytu ko nors draudziamo, turi ji sudominti kuo nors leistinu, nukreipti jo demesi tau priimtinais uzsiemimais, pvz. kamuoliuko nesiojimu... smile.gif
Meida
Vat ir mes su kakučiu vargstam... doh.gif Sisioja ten kur reikia (perkam specialias neperšlampančias palas),o rimtam reikalui nulekia į antrą aukštą ir ... doh.gif Ir gėdinu,ir rodau kur reikia,ir laikraštį tiesiau- maniau gal ant palos jam nepatinka,bet ant kilimo jam smagiausia doh.gif doh.gif

Mūsų kiemas uždaras,tai išėjom abu į lauką,o jis po kelių sekundžių jau su š... dantyse blink.gif (per tvorą įlipa kaimynų katės reikalų tvarkyt ohmy.gif ) Ir taip jau keletą kartų unsure.gif Kodėl jį tas svetimas kakalas taip traukia? g.gif
Macarena
Musiskis tai savo kakalus esdavo , kai palikdavom viena namuose, kol buvo mazas. pareini namo, kvapas yra, o sh...nera. smile.gif smile.gif Bet kazkaip kai pradejom vesti i lauka, jau taip nebedaro: nei savo, nei svetimu needa ax.gif
O tiesa, musiskiui jau psue metu, a vis dar kandziojasi---nestipriai, zaisdamas, arba jei pradedi glostyti (jis meilumu nepasizymi, todel tokisu visokius mano meiles apsireiskimus iskencia tik mazdaug 3-4 sekundes), puola kandziotis. Ir baram, ir musam....ir turi pilna zaislu ir kaulu....ir dantai pieniniai jau iskrite....KAip ji atpratinti??????
kasiopeja
QUOTE(Macarena @ 2005 03 31, 12:43)
Musiskis tai savo kakalus esdavo , kai palikdavom viena namuose, kol buvo mazas. pareini namo, kvapas yra, o sh...nera.  smile.gif  smile.gif

pazistama istorija...

QUOTE(Macarena @ 2005 03 31, 12:43)
O tiesa, musiskiui jau psue metu, a vis dar kandziojasi---nestipriai, zaisdamas, arba jei pradedi glostyti (jis meilumu nepasizymi, todel tokisu visokius mano meiles apsireiskimus iskencia tik mazdaug 3-4 sekundes), puola kandziotis. Ir baram, ir musam....ir turi pilna zaislu ir kaulu....ir dantai pieniniai jau iskrite....KAip ji atpratinti??????
*

Kai ikanda, staigiai sakai FU ir suvaidini isizeidusia - nustok kreipti i ji demesi, nutrauk visus zaidimus ir pan. smile.gif Po keliu minuciu gali vel pameginti zaisti. Jei vel kandziosis, kartok procesa nuo pradziu. Arba as dar taip darydavau, suo sukanda ranka, as jam kauksteliu per nosi (nestipriai, tiesiog su ranka, bet kad jis pajustu). Gan greitai suprato, kad dantis geriau pasilaikyti sau biggrin.gif
Dimpolina
kreipiuosi i visus, kurie gali patarti kaip reiketu pasiruosti naujo seimos
nario sutikimui.

po joniniu parsivesim 3 men. vokieciu avigani. abu su
vyru niekada nesam laike suns, taip kad patirties ir ziniu ka ir kaip
reiketu su tokiu mazium daryti neturim blink.gif

klausimu milijonas:
- kaip geriausia vezti namo (dezej)? (kelio apie 130 km bus)
- kuom serti/girdyti? ir ko jokiu budu neduoti??
- ka reiketu nusipirkti dar pries atsivezant suneli (pavadeli, sukas ar pan.)
- esmines pastabos del auklejimo
- ir visos kitos mintys, kurios jusu nuomone yra svarbios siuo konkreciu
atveju...

problema dar ir tame, kad parsivesim ji namo, o ten dar nebaigta tvora g.gif
kur ji laikyti? galvojam apie voljera, bet kai busim darbe nesinoretu jo ten
palikti...

visi patarimai labai laukiami!!!!!!!!!
manjana
Vežti namo - ant kelių (jeigu dar kas nors be vairuotojo bus mašinoj biggrin.gif). Pasiruoškit didelį rankšluostį, tualetinio popireiaus ir maišelių (gali apsivemti - jeigu spėsit pamatyti spazmus, pakiškit maišelį po snukiu).
Iš pradžių šerti tuo, kuo ir šeimininkai šėrė. Paskui pamažu perveskit prie maisto, kuriuo šersit patys. Girdyti, aišku, vandeniu biggrin.gif Neduoti, nieko, kas gali pakenkti, trumpas sąrašiukas yra čia: http://fauna.savel.org/topics.cgi?op=view_...at=sunys;id=277
Ką reikia turėti: guolį, pora dubenėlių, daug laikraščių, maisto. Viską kitą spėsit nusipirkti ir paskui.
Esminės pastabos apie auklėjimą - čia: http://fauna.savel.org/topics.cgi?op=view_...at=sunys;id=112

Jeigu voljeras pilnai įrengtas (ta prasme, yra gera būda, apsauga nuo skersvėjo ir pan.), galit drąsiai palikti ir ten. Galit laikyti ir namie, ale nusiaubs gi viską smile.gif

Esminės pastabos - kirminai išvaryti, skiepai sutvarkyti?

Ir dar - nepamirškit vedžioti, nos šuo ir gyvens voljere! Be to, vokiečių aviganiui būtina protinė veikla, pvz., dresūra.
zay
Sveikiunu įsigijus, pati turiu 5 vokiečius thumbup.gif
Dėl vežimo Manjana visai teisi-jokių dėžių, šuniuką pasiimkit šalia-130 km, tai ne atstumas, aš 5 mėnesių šuniuką jau vežiau į Maskvą, o tai jau toliau biggrin.gif
Girdyti tik vandeniu, nesugalvokit duot pieno. Šerti sausu maistu, čia apie maistus buvo labai daug diskutuota. Pavadėlis nėra svarbiausias pirkinys, jis reikalingas jei gyvenat prie gatvės, aš saviemas šuniukams iki 5 mėnesių pavadį dedu labai retai, tik tiek kiek reikia pripratimui - laisvai vedžiojamas šuo labaiu įpranta sekti šeimininką, čia jau tikrai atidirbtas dalykas, nes dažnai žmonės šuniuko nepaleidžia nuo pavadžio, o tada jis paleistas tampa nevaldomas, mano visi šunys nesitraukia nuo manęs, nes nuo mažens įpratę visuomet mane sekti, o ne būti vedami iš paskos. Visgi ant pavadžio pavedžiokit-kad įprastų, ar jeigu šalia yra gatvė. Visų pirma reikia turėti indą, maisto ir kur šuniuką laikyti. Kol nebus įrengtas voljeras siulyčiau laikyti namie, nes šunis labai vagia, taigi nepamirškit daryti rakinamo voljero. Namie idealiausia šuniuką laikyti specialeme narve, aš savo paskutinį šuniuką taip auginau, jam dabar bus 5 mėnesiai, jau gyvena su kitais voljere, o iš paradžių buvo namie, tad budavo narve, tai ir vietą turėjo ir namai nenusiaubti, be to daugelis šunų, kurie kambary įpranta būti narve, po to tą vietą pasirenka kaip savo būdą. Taigi rašykit, be to mes čia turime aviganių mylėtojų temą - prašom ir ten apsilankyti drinks_cheers.gif
bucinukas
Vakar parsivežėme 1 mėnesio labradoriuką ir atsirado daugybė problemų ir klausimų, į kuriuos atsakymo nerandu. Pirmiausia tai jis visą naktį nemiegojo, cypė ir lakstė uodega vizgindamas, miegoti negalėjome, ir dabar guli savo guolyje užsimerkęs ir cypia. Kodėl jis taip daro ir ar dar ilgai tai tęsis? Kaip jam padėti? Kita problema - šėrimas. Atiduodami šeimininkai sakė, kad iki dviejų mėnesių šerti pienuku, tik nežinau, kiek to pienuko jam per parą reikia. Ir dėl gamtinių reikaliukų atlikimo - ar pradėti pratinti daryti vienoje vietoje namuose, ar nebus po to sunku pripratinti lauke visko atlikti? Labai laukiu atsakymų ir patarimų, ypač dėl cypimo naktį, nes naktis buvo košmariška...
amiara
Visų pirma,tai tai per anksti atėmėt šuniuką nuo kalės. Karvės pienas šuniukam netinka, nupirkit vet.parduotuvėj kalės pieno pakaitalo.Dėl košmariškų naktų ,tai jų dar tikrai ne viena laukia biggrin.gif Įdėkit į šuniuko guolį pūslę ar plastikinį butelį su šiltu vandeniu, dar galima tiksintį laikrodį ,kad atstotų mamos širdutės plakimą.Arba tiesiog pas save į lovą biggrin.gif , nes šunytis dar tikrai labai mažas ir jam reikia mamos.Pratinkit reikaliukus atlikinėt namie vienoj vietoj, tam labai gerai tinka vienkartinės palutės iš vaistinės, net ir kvapą sugeria. Mažylis dar aišku be skiepų, jam jokiu būdu negalima į lauką.Forume labai daug informacijos,pasiieškokit, nors tai reikėjo būtinai padaryt prieš perkant šunelį .Sėkmės biggrin.gif
Pepsytė
QUOTE(bucinukas @ 2007 03 18, 09:42)
Vakar parsivežėme 1 mėnesio labradoriuką ir atsirado daugybė problemų ir klausimų, į kuriuos atsakymo nerandu. Pirmiausia tai jis visą naktį nemiegojo, cypė ir lakstė uodega vizgindamas, miegoti negalėjome, ir dabar guli savo guolyje užsimerkęs ir cypia. Kodėl jis taip daro ir ar dar ilgai tai tęsis? Kaip jam padėti? Kita problema - šėrimas. Atiduodami šeimininkai sakė, kad iki dviejų mėnesių šerti pienuku, tik nežinau, kiek to pienuko jam per parą reikia. Ir dėl gamtinių reikaliukų atlikimo - ar pradėti pratinti daryti vienoje vietoje namuose, ar nebus po to sunku pripratinti lauke visko atlikti? Labai laukiu atsakymų ir patarimų, ypač dėl cypimo naktį, nes naktis buvo košmariška...
*

Sveika,pati dabar turiu 2,5 men. mopsu veisles kalyte,todel jau teko patirt tokia sunkia naktele.Is pradziu jos guoli pasidejau salia savo lovos,bet galiausiai teko miegot vienoj lovoj blush2.gif Na bet labradoriuko savo lovoj pratint miegot nesiulyciau,nes kai paaugs bus problema atpratint.O siaip tai jusu suniukas dar buvo per mazas atskirt nuo mamos,nes bent 1,5 men. turi pabut su mama.Bet aisku,jeigu jau turit,tai nebenesit atgal mirksiukas.gif Mes saviske nusipirkom 2 men. amziaus,bet ir tai inkste nakti.Visi mazi suniukai inkscia naujuose namuose.Apie maitinima nieko negaliu pasakyt,nes musiske veislyne buvo seriama sausais,tad ir dabar taip seriam.O gamtinius reikalus tai zinoma dabar apie pora menesiu tures daryt namie,nes kol nesuskiepysit,negalima vest i lauka.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.