Mes su broliu esan Laura ir Laurynas, kažkaip prie to jau pripratom, bet dabar dar turim puseserę Laurą ir net porą pusbrolių laurynu.
QUOTE(malena44 @ 2008 11 24, 13:09) niekada neduociau, ne tik giminaiciu, bet ir artimu draugu vardu. yra tiek graziu vardu, kam kartotis. pas jus turbut vienas draugas ir vienas giminaitis tiesiog man butu problema pavadint tokiu vardu,kurio nera tarp pazistamu...dabar galvoju nera tarp pazistamu kokios Sofijos,nu kad nepatinka man sitas vardas,o patinka mociutes vardas Dominyka,tai vis delto vadint Sofija? duodi varda vaikui visam gyvenimui,o ne 5 minutem,kad galima butu bele koki duot..tai jei labai patinka vardas Ieva,tai pirmyn nors..kiek zmoniu,tiek ir nuomoniu
Pas mus gimineje irgi yra keli vardai, kurie kartojasi. Pvz. mano teta Laima ir mano pussesere Laima. Visalaika reikia perklausti apie kuria Laima kalba eina... Man tai
Vieno gražaus vardo teko atsisakyti, nes draugės sūnelis anksčiau gavo tą vardą... Bet daug nepergyvenau, nes vardų tai galybė... išsirinkom ne ką blogesnį...
Man nepriimtina vadinti tais pačiais vardais, jei tai yra ne vienadienių draugų ar giminių vardai... O vieną kartą buvau labai nustebusi, kai pusseserės draugė atsiklausė, ar gali "pasiskolinti" mūsų sūnaus vardą... juk mes susitikdavom daugiausiai kartą metuose... Buvau net pamaloninta, kad jai gražus tas vardas... juk tai reiškė, kad mūsų vaikas jai mielas...
Musu gimineje yra , bet as pati tikrai neduociau
Neduociau
Neduociau,as net visus permasciau,kad tik tokio nebutu
tikrai neduociau, negi maza vardu vardyne
Man atrodo, kad geriau visu skirtingi
QUOTE(HappyAngel @ 2007 12 31, 19:25) QUOTE(Renata 76 @ 2008 01 04, 12:25) Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais (pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos Na taip, visi rimti moksliniai straipsniai tai teigia.
Na aš pati asmeniškai neduočiau nei giminių, nei draugų nei bendradarbių ne kaimynų vardų. Bet mūsų giminėje buvo toks atvejis, kai vieni giminaičiai savo antrą atžalą norėjo pavadinti mano vardu (taip ir pavadino), bet prieš duodami vardą manęs atsiklausė ar sutinku.
Man nepriimtina kai vaikus pavadina tevu ar seneliu vardais.
Mano tetis Alvydas ir brolis Alvydas,du pusbroliai Remigijai,dvi tetos Danutes,mano vyras ir mano pusbrolis Kestuciai,dvi Robertos
Aš vengiau giminaičių ir draugų vardų, todėl Karolina ir Mantas pas mus giminėje vieninteliai
mano tėtis buvo jauniausias šešių vaikų šeimoje ir "paveldėjo" savo tėvo, mano senelio, vardą.
Rinkdami vardus savo vaikams žiūrėjome, kad tokio pačio giminėje nebūtų
Kažkieno garbei tikrai neduočiau, kažkaip nesupratu tokių dalykų...
Bet pvz. jei mano pusbrolis Dovydas - man šis vardas nuo vaikystės patinka, tai tikrai greičiausiai ir savo sūnų taip vadinčiau. Ne kažkieno garbei, o tiesiog, kad patinka vardas ir tiek.
Na, kam gi tų vienodų reikia..Tik painiojasi paskui..
as paveldejau savo proseneles Emilijos varda.Mano vyro brolis paveldejo ju tevo varda.o mano brolis taippat neseja musu tevo varda. man labai grazu ir reiksminga kai tokiu budu vardai perduodami. bet man nepatiktu jei pvz mano pusesere pavadintu savo vaika mano vaiko vardu ar teta duotu mano vyro varda vaikui ir t.t. tik del to kad grazus vardas.
QUOTE(pienės_pūkas @ 2008 06 25, 19:41) truputį nustebau, kad visos taip griežtai NE mano vardu draugai yra pavadinę savo dukrą, o neseniai ir giminaičiai. ir jokių negerų emocijų dėl to nekyla. kaip tik priešingai Sutinku QUOTE(neriuxxx @ 2009 10 30, 17:27) tikrai neduociau, negi maza vardu vardyne Kodėl būtinai "kas antras"? Jei giminė didžiulė ir koks vienas vardas pasikartoja? Pas mus giminė labai didelė, joje vieną mergaitišką vardą turi pusbrolio dukra ir mano brolio dukra. Pusbrolio dukrai 22 metai, o brolio dukrytei 2 metukai ir jos niekada nėra viena kitos mačiusios, tiesą sakant, tą pusbrolio dukrą aš mačiau tik du kartus gyvenime, kažkaip labai retai bendraujam Mano sūnaus vardas panašus į mano mylimiausio pusbrolio, bet skiriasi (galūnė kitokia), labai norėjau pavadinti tokiu vardu kaip pusbrolio, nes man jis gražus nuo seno, bet susilaikiau. O kai kurių antros ir trečios eilės pusbrolių vardus sužinojau tik prieš trejus metus, kai sudarinėjau giminės geneologinį medį Gražiausiai nutiko mano draugei, ji seniai buvo sugalvojusi berniuko vardą, kurio norėtų sūnui (dar kol vaiko net planuose nebuvo). Tuo metu, kai pastojo, lauktis ėmė ir vyro brolio šeima. Draugės šeimoje sūnus gimė mėnesiu anksčiau nei pas vyro brolį ir jie davė berniukui išsvajotą vardą. Kilo baisus konfliktas giminėj, nes, pasirodo, vyro brolis su žmona buvo sugalvoję tokį patį
sakoma vaikas bus nelaimingas jei duosi tevo varda... kiek cia tiesos kas zino..
Mano vyras labai ziuri, kad nebutu jo gimineje tokio paties vardo. Net kai rinkome berniukiska varda pasiuliau varda, kurio kilme tokia pati kaip ir vieno vyro suneno vardo, bet rasomas ir tariamas siek tiek kitaip. Vyras is karto uzprotestavo. Man nepatiktu du visiskai vienodi vardai tarp panasaus amziaus giminaiciu, bet kai truputeli skiriasi, tai jau nieko.
Manau draugu varda ar pazystamu varda duot tai nieko tokio, sako negalima duoti artimuju garbei varda, na ta prasme kad duodi varda turint galvoje konkretu zmogu( teva, seneli , proseneli) nes tada perduodi to zmogaus likima tam mazyliui.As nesu prietaringa bet kazkaip man logiskai atrodo jai vaikui suteikiamas vardas ne kaip asmenybei, o kai kazkokios jau asmenybes tesiniui.
Mano vardas toks pats kaip mano krikštamotės
Na tarkim Vardenės krikštadukra Vardenė, o pastarosios krikštadukra irgi Vardenė QUOTE(Milux @ 2011 02 12, 12:37) Manau draugu varda ar pazystamu varda duot tai nieko tokio, sako negalima duoti artimuju garbei varda, na ta prasme kad duodi varda turint galvoje konkretu zmogu( teva, seneli , proseneli) nes tada perduodi to zmogaus likima tam mazyliui.As nesu prietaringa bet kazkaip man logiskai atrodo jai vaikui suteikiamas vardas ne kaip asmenybei, o kai kazkokios jau asmenybes tesiniui. Tai čia yra prietaras Jeigu duodamas vardas "kažkieno garbei", tuomet sutikčiau, kad yra tarsi skirtas "asmenybės tęsiniui" ir gal nelabai gražu vaiko atžvilgiu, t.y. jam tarsi užkraunama našta atitikti kažkokį idealą. Bet jei vardas duodamas todėl, kad tėvams seniai patinka, jų manymu, šis vardas tinka vaikučiui, tai nematau nieko bloga
Neduočiau, nes tada vaikui nenorom "prisegi" asociacijas su tuo kitu asmeniu, o kai su juo dažnai bendrauji, tai toks jausmas, kad iš vaiko asenybę atimi. Man kaip tik gražiausi vardai visai nepasitaikantys giminėj (nei mano, nei vyro), tai problemos kaip ir nėra.
Turiu ir aš dabar tokį rūpestį - pussesserė, su kuria daug ir gražiai bendravom, trūks plyš savo antrąjį nori pavadint tokiu pat vardu kaip mano antrasis
Ir štai, dar gimdymo namuose, per aplinkui ateina gandas, kad aš tą vardą pavogiau iš tos pussesserės Na, būtų pusė bėdos - įprastas vardas, senas, giminėj tik proprosenelis turėjo. Bet aš prietaringa, ypač tokiais svarbiais klausimais. O ir giminėj buvo atvejis, brolių vaikai - bendravardžiai, bendrapavardžiai - ir tik vienas išgyveno. Ir baiminuosi dėl savo vaiko dabar, nu maža kas. Taip norėtųsi kad ji su savo kietakaktiškumu ir atsakomybę visą susirinktų. Aš papasakojau tą istoriją - bet ji visiškai abejinga - nu ir kas sako, o iš mano pusės dėdė su tokiu vardu vėžiu serga, tai ką - ir dėl to neduoti? Vat taip vat būna su tais vienodais vardais. QUOTE(IndresS @ 2012 03 01, 17:47) Net nežinau, kokio bukumo ir fantazijos trūkumo reik turėt kad taip daryt... Pikta labai, baisu ir apmaudu dėl tokio poelgio, pati jaučiuosi apvogta. o gal jus taip nesusireiksminkit. Gal ji tikrai jau seniai sugalvojo toki varda, svajojo apie berniua tokiu vardu, o jus savo sunu taip pavadinot. Tuomet tai ji turi jaustis apvogta. O kuo jus pussesere apvoge???????? Ir prie ko cia bukumas? QUOTE(IndresS @ 2012 03 01, 18:47) Turiu ir aš dabar tokį rūpestį - pussesserė, su kuria daug ir gražiai bendravom, trūks plyš savo antrąjį nori pavadint tokiu pat vardu kaip mano antrasis Ir štai, dar gimdymo namuose, per aplinkui ateina gandas, kad aš tą vardą pavogiau iš tos pussesserės Na, būtų pusė bėdos - įprastas vardas, senas, giminėj tik proprosenelis turėjo. Bet aš prietaringa, ypač tokiais svarbiais klausimais. O ir giminėj buvo atvejis, brolių vaikai - bendravardžiai, bendrapavardžiai - ir tik vienas išgyveno. Ir baiminuosi dėl savo vaiko dabar, nu maža kas. Taip norėtųsi kad ji su savo kietakaktiškumu ir atsakomybę visą susirinktų. Aš papasakojau tą istoriją - bet ji visiškai abejinga - nu ir kas sako, o iš mano pusės dėdė su tokiu vardu vėžiu serga, tai ką - ir dėl to neduoti? Vat taip vat būna su tais vienodais vardais. Eikit sau Bet tai kaip žmonės sugeba susipykti lygioje vietoje ir sugadinti santykius... Baisuma.
na, aš suprantu Indrę, kad tokia situacija nemaloniai nuteikia
QUOTE(Leksa @ 2012 03 01, 18:10) o gal jus taip nesusireiksminkit. Gal ji tikrai jau seniai sugalvojo toki varda, svajojo apie berniua tokiu vardu, o jus savo sunu taip pavadinot. Tuomet tai ji turi jaustis apvogta. O kuo jus pussesere apvoge???????? Ir prie ko cia bukumas? Pabandysiu nesireikšminti. Gal ir seniai sugalvojo, gal ir ne vieną. Tik nieko aš apie tai nebuvau girdėjus. Sužinojau po laiko. Gaila, kad nežinojau, būčiau net nesvarstydama ir nesigilindama atmetus tą variantą dar pradinėj fazėj. Ne mano būdui kopijuoti. Bukumas = nejautrumas šiuo atveju visiem ženklam, išskyrus savo pačios norus. O kuom ji mane apvogė - nu griūk negyvas Gerai būtų kad pakomentuotų perlipusios per tokią situaciją. Gal ir man kažkokių pliusų padėtų įžvelgti.
Aš manau, jei vardas yra išjaustas ir išnešiotas ne vienus metus, tai nors ir 5 vaikai tokiais pat vardais giminėje būtų, manęs neatbaidytų ir nejaudintų, tiesiog taip yra jau, kad jei patinka, tai patinka be išlygų...
QUOTE(muminukas @ 2012 03 01, 18:32) Ačiū už gerą žodį, muminuk. Kabinsiuos už pavardžių skirtumo, nieko daugiau nelieka. Liepa18, nepamirškit paskelbti savo išsvajoto vardo iš anksto, kai bus reikalas. Nes galite ir susijaudinti, netyčia.. QUOTE(IndresS @ 2012 03 01, 18:34) taigi pati raset, kad jauciaties apvogta, va cituoju: QUOTE(IndresS @ 2012 03 01, 17:47) verkslenat, kad jauciaties apvogta jus, o paskui jau klausiat "kuo ji mane apvoge"??? Pati nezinot ka rasot? Galvokit ka rasot ir nereikes stebetis. QUOTE(Leksa @ 2012 03 01, 20:03) taigi pati raset, kad jauciaties apvogta, va cituoju: verkslenat, kad jauciaties apvogta jus, o paskui jau klausiat "kuo ji mane apvoge"??? Pati nezinot ka rasot? Galvokit ka rasot ir nereikes stebetis. Ne, žinokit, čia Jūs kažko neperskaitėt. Apie vardą taigi skundžiuos ir verkšlenu jau visą vakarą. Ką pavogė - VARDĄ. O Jūs klausiat iš naujo: apie ką čia? Vardą gi.. O jei sakysit, nepavogė, taigi ir aš nepavogiau, taip išeina, o apkaltinta buvau. Ir jei galit, nesikabinėkit, ponia, prie atskirų žodžių. Ir be Jūsų šiandien nelinksma.
Nedeciau giminaicio vardo, paskui tik sunkiau buna per balius, viena vadini, atsiliepia abu, po turi sakyti kad ne tave kvieciau, geriau visi skirtingais
Stengiamės vengti tų pačių vardų pasikartojimo ne tik giminėje bet ir tarp draugų
Tikrai tai vengtinas dalykas
nuo pat paauglystes svajojau savo suneli pavadinti Adomu. ir ka jus manot, MB vardas Adomas.
Nematau nieko blogo
man asmeniškai nepatinka, bet žinau šeimų, kur tas pats vardas eina iš kartos į kartą. Įprastas dalykas.
QUOTE(Isila @ 2012 04 17, 21:33) man asmeniškai nepatinka, bet žinau šeimų, kur tas pats vardas eina iš kartos į kartą. Įprastas dalykas. as irgi zinau tokiu seimu, tik man irgi tokia ideja nelabai. O tai kad vaikysteje yra jonas tetis ir jonukas sunus, tai dar nieko, bet kai po to ir koki trisdesimtmeti taip vadina, kad nuo tevo atskirti, tai jau ir visai neskaniai skamba. Gal kiek priimtiniau atrodo toks vardo pasikartojimas praleidziant karta - pvz senelis - anukas.
musu nevienodi vardai sunaus ir tecio,bet beveik pataikem ,edgardas ir eigirdas
o man tai nesamone atrodo. O savo dukrai duotumet savo varda? Itariu, kad ne.
manau priklauso nuo vardo. jei vardas gražus, bet superpopuliarus ir nuvalkiotas kaip kad čia paminėtas, net nesvartyčiau, jei kažkoks briedas ar man nepatinkantis taip pat. bet jei vardas man patiktų, manau svarstyčiau. mano sūnaus vardas yra toks pats kaip mano senelio, mb vardo nesvarstėm, nes jis labai jau populiarus šiuo metu, o man asmeniškai nepatiko
|