_Smalsutė_
2007 12 06, 17:38
DĖMESIO! Ši tema ne apie tradiciją paveldėti vardą iš tėčio, senelio, prosenelio ir t.t. Tiesiog įdomu, ar svarstydami kaip pavadinti savo mažylį, stengiatės/-ėtės vengti giminaičių, su kuriais daugiau bendraujate (pusbrolių, pusseserių, tetų, dėdžių, pastarųjų antrųjų pusių ir t.t.), vardų? Gal yra galinčių pasidalinti patirtimi, kaip tokiais atvejais reaguoja vyresnysis vardo savininkas ir kiti giminaičiai?
muminukas
2007 12 06, 20:31
neduočiau  ir žinau būtent tokių 3 atvejus. niekaip nesuprantu  sūnų pavadino brolio vardu, sūnų pavadino pusbrolio vardu ir dukrą pavadino brolienės vardu, dvi seserys dukras tuo pačiu vardu pavadino  su visais artimai bendrauja  tai tie vyresnieji liko nesupratę... na, bent jau pusbrolis ir brolienė tai nesijaučia pagerbti
Aš irgi neduočiau  Juk vardų pasirinkimas didžiulis, galima sugalvoti, kad giminėje būtų vienintelis. Mano pusseserė savo dukrą pavadino mano vardu, o savo sūnų pavadino pusbrolio vardu. Na man nei šis nei tas. Anksčiau, kai dažniau susitikdavom šaukdavo tą mažą mergaitę ir aš atsisukdavau Negi daugiau patinkančių vardų nebuvo
išskyrus tai, kad sūnui duočiau savo jau mirusio senelio vardą (nes jis labai gražus, o ir senelį labai mylėau) - ne. dar buvau sugalvojus gražų vardą dukrai, bet pusbrolis vedė merginą tokiu vardu, tai būtų nei šis nei tas
muminukas
2007 12 07, 16:44
QUOTE(insi @ 2007 12 07, 14:09) išskyrus tai, kad sūnui duočiau savo jau mirusio senelio vardą (nes jis labai gražus, o ir senelį labai mylėau) - ne. dar buvau sugalvojus gražų vardą dukrai, bet pusbrolis vedė merginą tokiu vardu, tai būtų nei šis nei tas   mūsų berniukas irgi mano senelio vardu pavadintas. beje, vardą išrinko mb, tiesiog taip sutapo. bet vaiko puskės ar vyro giminaičio vardu tikrai nevadinčiau  jau ir taip painiava, kai mano ir puskės vyrai vienodais vardais
Nė už ką  mano pačios vardas kaip močiutės  jau kaip nervuodavo, pašaukia ir nežinai katrą  vardų yra pilna, kam reikia tas pačiais vadinti? galbūt dar suprasčiau, jei duotų vardus iš senesnės giminių kartos.. Bet kai vienodais vardais vadinami seserų ar brolių vaikai, tai jau atleiskit
_Smalsutė_
2007 12 10, 12:12
QUOTE(melana @ 2007 12 07, 13:53) Juk vardų pasirinkimas didžiulis, galima sugalvoti, kad giminėje būtų vienintelis. Ne toks gal ir didžiulis, kai norisi išsirinkti tą patį pačiausią, o ir giminė ganėtinai nemaža... Mums taip kone pusę labiausiai patinkančių vardų sąrašo tenka prabraukyti. Man pvz. gražus prieš pusmetį mirusio mano tetos vyro vardas. Aišku čia jau kaip ir nebūtų jokios painiavos, bet juk nė metai nepraėję, šeima tikrai gedi, o čia imsi kažkaip ir pavadinsi savo mažių tokiu pat vardu...
Pangasija
2007 12 10, 14:56
jeigu man vardas labai patiktų, o jei giminėje toks yra, tai nespjaučiau. bet nelabai pritariu, kada vaikai vadinami kažkieno "garbei". ir ypač vyrams tai būdinga -- tėvo, senelio, brolio ir pan. bet kažkaip moterims tas nevisai limpa. o šiaip giminėj man patinkančių vardų nėra. tai problema kaip ir neiškyla.
boruzele7
2007 12 26, 23:22
O aš norėčiau savo sūnų pavadinti senelio vardu...Jis jau seniai miręs,o giminėje tokio daugiau nėra...Na blogiausiu atveju duočiau tada tą vardą,kaip antrą...bet nematau nieko blogo jei vaikai vadinami kažkieno garbei...Pavyzdžiui mano teta turėjo būti pavadinti savo tetos vardu,tik įvyko kažkokia klaida ir išėjo ne taip kaip norėta  Mano sesė turi antrą vardą ,kuris yra toks kaip ir mūsų močiutės
***Žaltvykslė
2007 12 27, 20:34
Man patinka,kai mažyliams duodami prosenelių vardai.Pvz. mano sūnus turi savo prosenelio,kurio seniai nebėra vardą.
viduciux
2007 12 28, 16:15
Jei gims mergaite, duosiu toki pati varda kaip ir mano mociutes, bet ne del garbes, o del to, kad man jis labai grazus... zinoma, artimos gimines vardu ne pro kur
Pusele_
2007 12 29, 19:25
aš dukrytei norėjau Emilija uždėti savo močiutės garbei, ir jų gi nebuvo girdėti, o kai gimė, vos ne trečia Emilija, ir dar tuometinio vyro šefo dukra Emilija,  tai atsisakėm. o man gražu kai senelių vardais vadina, nieko prieš, puseserė tokiu vardu kap aš visai linksma  tarp mūsų beveik 15 m skirtumas. puseserė ištekėjo už vyto, jo tėvas vytas, ir dar jo sesuo gavo į vyrus vytą  man tai visai fainai, ir visi žino kada ką šaukia  dabar laukiuosi jei bus berniukas bus kaip mano senelis ir kaip vyro tėtis, nors senai norėjau pusbrolio garbei pavadinti, kurio jau senai senai nebėra
HappyAngel
2007 12 31, 18:25
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 12 10, 12:12) Mums taip kone pusę labiausiai patinkančių vardų sąrašo tenka prabraukyti. Ir mums taip pat  Siaubas kažkoks,kai giminė yra ''itališka''- žmonių daug ir visi artimai bendraujantys
Aš pavadinau dukrytę savo pusseserės vardu, o šioji atsidėkodama po metų savo sūnelį mano vardu (tik vyriškas variantas) Ir tikrai ne dėl noro kopijuoti. Tiesiog aš turėjau reikalavimą kad vardas būtų lietuviškas ir trumpas, o vyras užvetavo kad tik šitas ir taškas (ir lietuviškas, ir trumpas)  O į argumentus, kad giminėje toks vardas jau yra, atšovė, kad ten mano giminė, o jo giminėje nėra ir dukrą pavadins tik tokiu vardu  Po teisybei nelabai ir prieštaravau man tas vardas išties labai gražus
Renata 76
2008 01 04, 11:25
Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais (pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos
_Smalsutė_
2008 01 11, 18:50
QUOTE(Renata 76 @ 2008 01 04, 12:25) Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais ( pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos  Na cia tai jau tikrai "is lempos" - juk labai daznai vienam is sunu dedamas tevo vardas ir kazkaip gyvena zmones.
agnuska
2008 01 11, 22:55
QUOTE(Renata 76 @ 2008 01 04, 12:25) Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais (pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos   nenorėčiau tuo tikėti.... Aš savo sūnų norėjau pavadinti savo mirusio tėčio vardu iš pagarbos jam, bet kažkaip susilaikėme, nes kaipmat prasidėtų lyginimas - " senelis buvo toks, o tu visai kitaip elgiesi" ar kažkas panašaus
waiduliux
2008 01 12, 17:00
Mes rinkdami vardus vengėm tokių pačių,, kurie jau yra
Neduočiau, nes tikrai galima atrasti tinkantį ir patinkantį vardą
Kaip mano pssesere norejo pavadinti savo pirmagimi tokiu pat vardu, kaip mano sunaus as baisiai pykau
Altaira
2008 01 19, 20:27
QUOTE(Renata 76 @ 2008 01 04, 12:25) Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais (pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos  Tikra tiesa  Pasitvirtino 100 proc. To daryti niekam nepatarčiau
QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 21:27) Tikra tiesa  Pasitvirtino 100 proc. To daryti niekam nepatarčiau  Man labai keista, kad siais laikais yra tokiu prietaringu zmoniu
muminukas
2008 01 20, 14:11
QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 20:27) Tikra tiesa  Pasitvirtino 100 proc. To daryti niekam nepatarčiau   tai apskritai yra natūralu, kad žmonės miršta, šeimos skiriasi, galų gale - užaugę vaikai savo šeimas kuria.
Amun Ra
2008 01 30, 21:15
mano vardas virginija ir mano tikros puseseres vardas virginija
žinau ir aš atveją, kai dvi puseserės tokiu pačiu vardu pavadintos, jų tėvai, savo dukras vinodais pavadino  man nepatinka taip, aš nedaryčiau tokių painiavų... bet va senelio vardą duočiau sūnui, jei jį kada tursiu (bet daugiau nei mano,nei vyro giminėj tokio vardo nėra)
Na man irgi nesuvokiama ,kad reikėtų net giminėje vaikus vadint vienodais vardais
Pas mus gimineje yra 3 vienodi vardai  Nesuprantu, kaip taip pavadino, vardu pritruko ar ka  Dabar tenka visa laika aiskiinti, nes tikrai painiojasi ir nesupranti apie ka eina sneka
micietta
2008 03 01, 14:30
pas mus gimineje nera nei vieno vienodo vardo
Pas mus nera vienodu vardu
vitalij@
2008 03 10, 00:52
Mano vyras- Henrikas,vyro tėvas Henrikas,vyro senelis Henrikas.Vyro sesuo Rūta.Bet kai sužinojau ,kad jos antras vardas yra Henrika, tai atvipo stalčius.Sakiau -vsio,Henrikų daugiau nebus!! Sūnaus vardas Matas.Ir ne todėl ,kad madingas,o todėl ,kad gražus ir gerai limpa prie pavardės.
GIEDRŪNĖ
2008 03 10, 15:51
aš vienodo vardo neduočiau
zvaigzdute1
2008 03 15, 16:51
neduociau paskui visa gimine tu paciu vardu pilna
Nevadinciau, taip kazkada atsitiko kad mano mama dar kai maza buvo zaide su savo bendravarde-bendrapavarde, taip atsitiko kad ta mergaite nuklydo i statybas ir ja prispaude blokas, po kuriuo ji ir zuvo, o mano senelius labai isgasdino, pasake metrgaites varda ir pavarde, aisku vienetinis sutapimas, bet man kazkaip istrigo
sobieska
2008 03 22, 13:36
Yra ir mūsų giminėje du Gintai (didysis ir mažasis) Antrą vadindavom Gintuku nuo mažens...dabar jis vedęs turi du vaikus...bet mums jis vistiek Gintukas. Aš asmeniškai neduočiau antro to paties vardo, nors vyras mane labai į tikinėjo, kad Kęstutis nu laaaaaabai gražus vardas  , nepasidaviau...( MB vardas Kęstutis)
Gyromitra
2008 03 24, 10:39
neduočiau vienodo vardo
Emerencija
2008 03 30, 15:33
Ka ten giminėje  Jei kaimyne pavadintu savo vaika mano isrinktu vardu ir tai neduociau
Jolita Mc'r
2008 03 31, 15:54
Nera musu guminej pasikartojanciu vardu.... Bet man laaabai grazi tradicija vyriausia sunu pavadinti tevo vardu
Dykuma5
2008 04 01, 14:47
Geriau, kad tai būtų vienintelis vardas giminėje - man nepatinka, kai vieni nuo kitų kopijuoja. Stengtis reikia, kad ir draugų vaikai tokio vardo neturėtų
juraciux
2008 04 04, 09:12
MB norejo sunui duoti savo varda bet as mirtinai uzprotestavau. O mano sunus nesioja vieno giminaicio varda bet ne jo garbei nes as jo nepazinojau ir jis senai mires tiesiog vardas man ir mb labai patiko.
Margita
2008 04 05, 08:02
Aš neduočiau niekada tokio pat  .Bet giminėj yra toks variantas,kad brolis ir sesuo davė berniukams tokius pačius vardus  .
Emanuella
2008 04 09, 22:29
vengiu.MB pussesere gimde kelis menesius pries mane ir nusprende douti dukrai Emilijos varda.mes irgi buvom issirinke ta pati varda.teko planus keisti
Emerencija
2008 06 20, 21:24
As vengčiau tokiu vardu, jei jau jais yra pavadinti giminaiciai ar giminaiciu vaikai
Nesinorėtų duot tokių pačių  .
pienės_pūkas
2008 06 25, 18:41
truputį nustebau, kad visos taip griežtai NE mano vardu draugai yra pavadinę savo dukrą, o neseniai ir giminaičiai. ir jokių negerų emocijų dėl to nekyla. kaip tik priešingai
burbuliukas:)
2008 07 08, 17:04
Neduociau jokiu budu. Norisi tokio vienintelio, o ne nusiziurejimo.
Neduociau,ir be gimines vardu yra daug graziu
Gita_jj
2008 08 23, 18:26
jei grazus vardas, tai gal, bet ne mamos ar tecio vardas...
QUOTE(pienės_pūkelis @ 2008 06 25, 19:41) truputį nustebau, kad visos taip griežtai NE mano vardu draugai yra pavadinę savo dukrą, o neseniai ir giminaičiai. ir jokių negerų emocijų dėl to nekyla. kaip tik priešingai   Dar aš galvosiu kaip pavadino vaiką kokia trečios eilės pusseserė ar dar kas  Kaip mums su vyru patiko, taip ir pavadinom, ar yra vardas giminėje net negalvojom.
Turiu dvi pusseseres Ritas is tevo puses, tevo brolio ir sesers dukros. Ir amziaus panasaus abidvi Ir dar viena pussesere pavadinta tevo vardu Donata. Tetis Donatas. Kai rinkom varda pirmagimei, vyrui labai patiko vardai Margarita arba Brigita, bet del Margaritos vardo papriestaravau, nes viena mano pussesere tokiu vardu
malena44
2008 11 24, 12:09
niekada neduociau, ne tik giminaiciu, bet ir artimu draugu vardu. yra tiek graziu vardu, kam kartotis.
|
|