Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vienodi vardai giminėje
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2
_Smalsutė_
DĖMESIO! Ši tema ne apie tradiciją paveldėti vardą iš tėčio, senelio, prosenelio ir t.t. smile.gif

Tiesiog įdomu, ar svarstydami kaip pavadinti savo mažylį, stengiatės/-ėtės vengti giminaičių, su kuriais daugiau bendraujate (pusbrolių, pusseserių, tetų, dėdžių, pastarųjų antrųjų pusių ir t.t.), vardų? Gal yra galinčių pasidalinti patirtimi, kaip tokiais atvejais reaguoja vyresnysis vardo savininkas ir kiti giminaičiai?
muminukas
neduočiau schmoll.gif ir žinau būtent tokių 3 atvejus. niekaip nesuprantu schmoll.gif sūnų pavadino brolio vardu, sūnų pavadino pusbrolio vardu ir dukrą pavadino brolienės vardu, dvi seserys dukras tuo pačiu vardu pavadino doh.gif su visais artimai bendrauja schmoll.gif tai tie vyresnieji liko nesupratę... na, bent jau pusbrolis ir brolienė tai nesijaučia pagerbti schmoll.gif
melana
Aš irgi neduočiau schmoll.gif Juk vardų pasirinkimas didžiulis, galima sugalvoti, kad giminėje būtų vienintelis.
Mano pusseserė savo dukrą pavadino mano vardu, o savo sūnų pavadino pusbrolio vardu. Na man nei šis nei tas. Anksčiau, kai dažniau susitikdavom šaukdavo tą mažą mergaitę ir aš atsisukdavau doh.gif
Negi daugiau patinkančių vardų nebuvo g.gif
insi
išskyrus tai, kad sūnui duočiau savo jau mirusio senelio vardą (nes jis labai gražus, o ir senelį labai mylėau) - ne. dar buvau sugalvojus gražų vardą dukrai, bet pusbrolis vedė merginą tokiu vardu, tai būtų nei šis nei tas ax.gif
muminukas
QUOTE(insi @ 2007 12 07, 14:09)
išskyrus tai, kad sūnui duočiau savo jau mirusio senelio vardą (nes jis labai gražus, o ir senelį labai mylėau) - ne. dar buvau sugalvojus gražų vardą dukrai, bet pusbrolis vedė merginą tokiu vardu, tai būtų nei šis nei tas ax.gif
*

drinks_cheers.gif mūsų berniukas irgi mano senelio vardu pavadintas. beje, vardą išrinko mb, tiesiog taip sutapo. bet vaiko puskės ar vyro giminaičio vardu tikrai nevadinčiau schmoll.gif jau ir taip painiava, kai mano ir puskės vyrai vienodais vardais doh.gif
Isila
Nė už ką schmoll.gif mano pačios vardas kaip močiutės doh.gif jau kaip nervuodavo, pašaukia ir nežinai katrą doh.gif vardų yra pilna, kam reikia tas pačiais vadinti? galbūt dar suprasčiau, jei duotų vardus iš senesnės giminių kartos.. Bet kai vienodais vardais vadinami seserų ar brolių vaikai, tai jau atleiskit blink.gif
_Smalsutė_
QUOTE(melana @ 2007 12 07, 13:53)
Juk vardų pasirinkimas didžiulis, galima sugalvoti, kad giminėje būtų vienintelis.
*

Ne toks gal ir didžiulis, kai norisi išsirinkti tą patį pačiausią, o ir giminė ganėtinai nemaža... Mums taip kone pusę labiausiai patinkančių vardų sąrašo tenka prabraukyti. verysad.gif

Man pvz. gražus prieš pusmetį mirusio mano tetos vyro vardas. Aišku čia jau kaip ir nebūtų jokios painiavos, bet juk nė metai nepraėję, šeima tikrai gedi, o čia imsi kažkaip ir pavadinsi savo mažių tokiu pat vardu... mastau.gif
Pangasija
jeigu man vardas labai patiktų, o jei giminėje toks yra, tai nespjaučiau.
bet nelabai pritariu, kada vaikai vadinami kažkieno "garbei". ir ypač vyrams tai būdinga -- tėvo, senelio, brolio ir pan. bet kažkaip moterims tas nevisai limpa.
o šiaip giminėj man patinkančių vardų nėra. tai problema kaip ir neiškyla.
boruzele7
O aš norėčiau savo sūnų pavadinti senelio vardu...Jis jau seniai miręs,o giminėje tokio daugiau nėra...Na blogiausiu atveju duočiau tada tą vardą,kaip antrą...bet nematau nieko blogo jei vaikai vadinami kažkieno garbei...Pavyzdžiui mano teta turėjo būti pavadinti savo tetos vardu,tik įvyko kažkokia klaida ir išėjo ne taip kaip norėta biggrin.gif Mano sesė turi antrą vardą ,kuris yra toks kaip ir mūsų močiutės smile.gif
***Žaltvykslė
Man patinka,kai mažyliams duodami prosenelių vardai.Pvz. mano sūnus turi savo prosenelio,kurio seniai nebėra vardą.
viduciux
Jei gims mergaite, duosiu toki pati varda kaip ir mano mociutes, bet ne del garbes, o del to, kad man jis labai grazus... bigsmile.gif
zinoma, artimos gimines vardu ne pro kur schmoll.gif
Pusele_
aš dukrytei norėjau Emilija uždėti savo močiutės garbei, ir jų gi nebuvo girdėti, o kai gimė, vos ne trečia Emilija, ir dar tuometinio vyro šefo dukra Emilija, doh.gif tai atsisakėm.
o man gražu kai senelių vardais vadina, nieko prieš, puseserė tokiu vardu kap aš visai linksma smile.gif tarp mūsų beveik 15 m skirtumas.

puseserė ištekėjo už vyto, jo tėvas vytas, ir dar jo sesuo gavo į vyrus vytą smile.gif man tai visai fainai, ir visi žino kada ką šaukia smile.gif

dabar laukiuosi jei bus berniukas bus kaip mano senelis ir kaip vyro tėtis, nors senai norėjau pusbrolio garbei pavadinti, kurio jau senai senai nebėra
HappyAngel
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 12 10, 12:12)
Mums taip kone pusę labiausiai patinkančių vardų sąrašo tenka prabraukyti. verysad.gif

drinks_cheers.gif
Ir mums taip pat unsure.gif Siaubas kažkoks,kai giminė yra ''itališka''- žmonių daug ir visi artimai bendraujantys doh.gif
Nuska
Aš pavadinau dukrytę savo pusseserės vardu, o šioji atsidėkodama po metų savo sūnelį mano vardu (tik vyriškas variantas) lotuliukas.gif
Ir tikrai ne dėl noro kopijuoti. Tiesiog aš turėjau reikalavimą kad vardas būtų lietuviškas ir trumpas, o vyras užvetavo kad tik šitas ir taškas (ir lietuviškas, ir trumpas) doh.gif O į argumentus, kad giminėje toks vardas jau yra, atšovė, kad ten mano giminė, o jo giminėje nėra ir dukrą pavadins tik tokiu vardu lotuliukas.gif Po teisybei nelabai ir prieštaravau – man tas vardas išties labai gražus wub.gif
Renata 76
Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais (pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos unsure.gif
_Smalsutė_
QUOTE(Renata 76 @ 2008 01 04, 12:25)
Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais (pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos  unsure.gif
*

Na cia tai jau tikrai "is lempos" - juk labai daznai vienam is sunu dedamas tevo vardas ir kazkaip gyvena zmones.
agnuska
Skaiciau,kad jei seimoje bus du zmones vienodais vardais (pvz.: tevas ir sunus),tai vienas is ju pasitrauks is seimos  unsure.gif
*

schmoll.gif nenorėčiau tuo tikėti....

Aš savo sūnų norėjau pavadinti savo mirusio tėčio vardu iš pagarbos jam, bet kažkaip susilaikėme, nes kaipmat prasidėtų lyginimas - " senelis buvo toks, o tu visai kitaip elgiesi" ar kažkas panašaus g.gif
waiduliux
Mes rinkdami vardus vengėm tokių pačių,, kurie jau yra
Gabred
Neduočiau, nes tikrai galima atrasti tinkantį ir patinkantį vardą smile.gif
Mupi
Kaip mano pssesere norejo pavadinti savo pirmagimi tokiu pat vardu, kaip mano sunaus as baisiai pykau bash.gif
Altaira
*

Tikra tiesa blink.gif Pasitvirtino 100 proc. To daryti niekam nepatarčiau schmoll.gif
Mupi
QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 21:27)
Tikra tiesa blink.gif Pasitvirtino 100 proc. To daryti niekam nepatarčiau schmoll.gif
*

Man labai keista, kad siais laikais yra tokiu prietaringu zmoniu g.gif
muminukas
QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 20:27)
*

doh.gif tai apskritai yra natūralu, kad žmonės miršta, šeimos skiriasi, galų gale - užaugę vaikai savo šeimas kuria.
Amun Ra
mano vardas virginija ir mano tikros puseseres vardas virginija biggrin.gif
digi
žinau ir aš atveją, kai dvi puseserės tokiu pačiu vardu pavadintos, jų tėvai, savo dukras vinodais pavadino doh.gif man nepatinka taip, aš nedaryčiau tokių painiavų...
bet va senelio vardą duočiau sūnui, jei jį kada tursiu (bet daugiau nei mano,nei vyro giminėj tokio vardo nėra) blush2.gif
Breira
Na man irgi nesuvokiama ,kad reikėtų net giminėje vaikus vadint vienodais vardais doh.gif
jukka
Pas mus gimineje yra 3 vienodi vardai doh.gif Nesuprantu, kaip taip pavadino, vardu pritruko ar ka g.gif Dabar tenka visa laika aiskiinti, nes tikrai painiojasi ir nesupranti apie ka eina sneka doh.gif
micietta
pas mus gimineje nera nei vieno vienodo vardo didis.gif
Dianaa
Pas mus nera vienodu vardu
vitalij@
Mano vyras- Henrikas,vyro tėvas Henrikas,vyro senelis Henrikas.Vyro sesuo Rūta.Bet kai sužinojau ,kad jos antras vardas yra Henrika, tai atvipo stalčius.Sakiau -vsio,Henrikų daugiau nebus!! Sūnaus vardas Matas.Ir ne todėl ,kad madingas,o todėl ,kad gražus ir gerai limpa prie pavardės.
GIEDRŪNĖ
aš vienodo vardo neduočiau blush2.gif
zvaigzdute1
neduociau paskui visa gimine tu paciu vardu pilna schmoll.gif
Olmeca
Nevadinciau, taip kazkada atsitiko kad mano mama dar kai maza buvo zaide su savo bendravarde-bendrapavarde, taip atsitiko kad ta mergaite nuklydo i statybas ir ja prispaude blokas, po kuriuo ji ir zuvo, o mano senelius labai isgasdino, pasake metrgaites varda ir pavarde, aisku vienetinis sutapimas, bet man kazkaip istrigo blink.gif
sobieska
Yra ir mūsų giminėje du Gintai (didysis ir mažasis) Antrą vadindavom Gintuku nuo mažens...dabar jis vedęs turi du vaikus...bet mums jis vistiek Gintukas. Aš asmeniškai neduočiau antro to paties vardo, nors vyras mane labai į tikinėjo, kad Kęstutis nu laaaaaabai gražus vardas biggrin.gif , nepasidaviau...(MB vardas Kęstutis)
Gyromitra
neduočiau vienodo vardo smile.gif
Emerencija
Ka ten giminėje irnesakyk.gif Jei kaimyne pavadintu savo vaika mano isrinktu vardu ir tai neduociau schmoll.gif
Jolita Mc'r
Nera musu guminej pasikartojanciu vardu.... g.gif
Bet man laaabai grazi tradicija vyriausia sunu pavadinti tevo vardu thumbup.gif
Dykuma5
Geriau, kad tai būtų vienintelis vardas giminėje - man nepatinka, kai vieni nuo kitų kopijuoja.
Stengtis reikia, kad ir draugų vaikai tokio vardo neturėtų
juraciux
MB norejo sunui duoti savo varda bet as mirtinai uzprotestavau.
O mano sunus nesioja vieno giminaicio varda bet ne jo garbei nes as jo nepazinojau ir jis senai mires tiesiog vardas man ir mb labai patiko.
Margita
Aš neduočiau niekada tokio pat schmoll.gif .Bet giminėj yra toks variantas,kad brolis ir sesuo davė berniukams tokius pačius vardus doh.gif .
Emanuella
vengiu.MB pussesere gimde kelis menesius pries mane ir nusprende douti dukrai Emilijos varda.mes irgi buvom issirinke ta pati varda.teko planus keisti ax.gif
Emerencija
As vengčiau tokiu vardu, jei jau jais yra pavadinti giminaiciai ar giminaiciu vaikai user posted image
mammka
Nesinorėtų duot tokių pačių schmoll.gif .
pienės_pūkas
truputį nustebau, kad visos taip griežtai NE g.gif

mano vardu draugai yra pavadinę savo dukrą, o neseniai ir giminaičiai. ir jokių negerų emocijų dėl to nekyla. kaip tik priešingai mirksiukas.gif
burbuliukas:)
Neduociau jokiu budu. Norisi tokio vienintelio, o ne nusiziurejimo. ax.gif
Kabuki
Neduociau,ir be gimines vardu yra daug graziu smile.gif
Gita_jj
jei grazus vardas, tai gal, bet ne mamos ar tecio vardas...
Nuke1
QUOTE(pienės_pūkelis @ 2008 06 25, 19:41)
truputį nustebau, kad visos taip griežtai NE  g.gif

mano vardu draugai yra pavadinę savo dukrą, o neseniai ir giminaičiai. ir jokių negerų emocijų dėl to nekyla. kaip tik priešingai  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif Dar aš galvosiu kaip pavadino vaiką kokia trečios eilės pusseserė ar dar kas doh.gif Kaip mums su vyru patiko, taip ir pavadinom, ar yra vardas giminėje net negalvojom.
Minėja
Turiu dvi pusseseres Ritas is tevo puses, tevo brolio ir sesers dukros. Ir amziaus panasaus abidvi smile.gif
Ir dar viena pussesere pavadinta tevo vardu Donata. Tetis Donatas.

Kai rinkom varda pirmagimei, vyrui labai patiko vardai Margarita arba Brigita, bet del Margaritos vardo papriestaravau, nes viena mano pussesere tokiu vardu ax.gif
malena44
niekada neduociau, ne tik giminaiciu, bet ir artimu draugu vardu. yra tiek graziu vardu, kam kartotis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.