Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar jusu vaikai kiša pirštukus iki......
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2
deividomama
norejau paklausti ar kurios nors is jusu vaikas kiša pirštukus i burną iki apsivėmimo po pavalgymo? lauksiu atsakymu labai.
Karinga
jo, mano tai labai kisdavo pirstukus i burna. Ypac, kai jei buvo 1 metukai. doh.gif Net nezinau nuo ko tai priklauso, bet atrodo, kad uzsimirsusi. Ne todel, kad apsivemtu schmoll.gif
Bet, po metu viskas susitvarke mirksiukas.gif
Zuikis-Puikiss
Maniskis kisasi taipat, pora kartu apsiveme unsure.gif Tai taip giliai jau nekisa..Sakau jam, kad negalima bandau atpratint bet jam tada ira tik dar idomiau..
olivija1981
Kartais ir mano dukryte kisa pirstukus i burnyte, truputi paziaugsi, bet as stengiuosi neleisti, anksciau taip nedarydavo, o dabar kartais daro, gal darzelyje ismoko?! Ne karo neveme. 4u.gif
Žana B
mano irgi kisa i burna nu ne iki apsivemimo bet ziogcioja tai pasakai kad negalima tai kuriam laikui padeda
iloniukas76
user posted image
user posted image
kartais kisa bigsmile.gif
Annika
Mano Augustė pradėjo kišti pirštukus į burnytę. Apsivemti tai neapsivemia, bet pradeda žiaugčiot. stengiuosi neleisti.
deividomama
as tai jam draudziu tai jis specialiai kisa tuos pirstus ir tada dar gyliau kol galiausiai apsivemia verysad.gif verysad.gif sad.gif sad.gif neisivaizduoju kaip ji nuo to atpratint. bandziau pirstines mauti tai nusimauna. nezinau nezinau ka ir bepadaryt su jo tokiu elgesiu. verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Lotyna
blink.gif unsure.gif
vaivos juosta
Manoji dabar daug "naujovių" atrado - nosies krapšymas, plaukų pešiojimas, kojų tarpupirščių nagrinėjimas ir pirštų kišimas iki žiaugčiojimo.... doh.gif
Svasti
Ne po pavalgymo, o šiaip, kišdavo iki žiaukčiojimo, kai būdavo mažesnis. Dažniausiai tokiu būdu siekdavo atkreipti į save dėmesį, nesgi pradeda žiaukčioti, tai mama iškart pripuola. Dabar jau išaugo, bet retkarčiais dar irgi sugalvoja tokį dėmesio atkreipimo būdą. Pasirodo, ne mano vienintelis taip daro smile.gif
Isila
šiiap kiša kartais, pradeda žiaugčiot. Bet po valgymo tai niekada. matyt, dėl įdomumo. Aš tai draudžiu ir subaru, kai taip daro.
inga-uk
kisa ir iki vos ne vemimo, nors ir baru, bet ... verysad.gif
V&A
maniske irgi buna uzsimano taip zaist, kisa rankyte ir ziaugcioja, tai stengiuos neleist ir nukreipt demesi kitur
zydruteM
maniskis irgi kabai mego isikisti pirstukus i burnyte...apsivemes nei kart nebuvo...bet tik visas pasidaro raudonas raudonas...tai as greit istraukiu pirstus ir laikau ranka, kol jam praeina noras kist..klykia rekia kad paleisciau. paleidziu vel kisa.tai kai kokius 3-4 kartus taip pazaidziam, daugiau nebekisa...tai po truputi taip ir atprato kisti...
Margarita 25
QUOTE(deividomama @ 2007 12 06, 18:38)
norejau paklausti ar kurios nors is jusu vaikas kiša  pirštukus i burną iki apsivėmimo po pavalgymo? lauksiu atsakymu labai.
*

ne schmoll.gif
electra23
Mano taip pat,retai,bet daro doh.gif Mano drauges mergaite,kai buvo panasaus amziaus,kaip dabar mano,taip pat dare ir iki apsivemimo blink.gif
Stellute
ir maniskis kartais kisa unsure.gif bet niekad neapsiveme dar
saratukas
Ne tik po valgio, bet kada jam uzeina. Ir gauna per rankyte, asaros byra ir vistiek kisa kol apsiveme doh.gif daktare liepe nekreipti demesio unsure.gif kazi ar tai imanoma.
-Aiva-
QUOTE(deividomama @ 2007 12 07, 17:12)
as tai jam draudziu tai jis specialiai kisa tuos pirstus ir tada dar gyliau kol galiausiai apsivemia verysad.gif  verysad.gif  sad.gif  sad.gif neisivaizduoju kaip ji nuo to atpratint. bandziau pirstines mauti tai nusimauna. nezinau nezinau ka ir bepadaryt su jo tokiu elgesiu. verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

QUOTE(saratukas @ 2008 01 08, 17:52)
Ne tik po valgio, bet kada jam uzeina. Ir gauna per rankyte, asaros byra ir vistiek kisa kol apsiveme doh.gif daktare liepe nekreipti demesio unsure.gif  kazi ar tai imanoma.
*

Saratuk, per rankytes patarciau netrenkti, vaikas nesupranta uz ka gauna! Kisimas pirstuko i burnyte ar dar kur kitur, jam yra zaidimas ir atkreipimas demesio i save, o sudavimas per ranka, jam suskausta ir jis verkia, o jo mazoj galvytej sukasi ''as juk zaidziu, mama, tau turi buti linksma'', todel per asaras toliau pirstukus i burnyte kisa! O demesio atitraukimas, tai pats geriausias vaistas ir tikrai labai veiksmingas!
Mano Vaivulka, kist pirstukus labai pamego i nosyte arba griezt dantukais ( jai buvo idomus naujas garsas), tuo metu kai ji tai darydavo, visai nesureaguodavau i jos veiksma, o paimdavau jos knyga (tuo metu buvo jos mylimiausias zaislas) ir ja pasisaukdavau pasiziureti gyvuneliu, ji atbegdavo ir is kart pamirsdavo, tai ka dare blogai! Praejo tas bumas ir pasimirso, paskutini karta dantukais grieze ar kiso pirstuka i nosi gal pries kokius pora menesiu thumbup.gif
Pabandykit mergaites tai padaryti, tikrai pavyks drinks_cheers.gif
Leja01
Pirma karta apie tai girdziu
myma
ir aš pirmą kartą apie tai girdžiu blink.gif
kažkaip net baisu apie tai pagalvojus unsure.gif
eveliru
manoji irgi kartais kisa pirstukus i burnyte ar nosyte verysad.gif
paulapaula
maniskis pirstuka kisdavo i burnyte tik tada kai dantukai dygo,tik negiliai,todel nei veme,nei ziaugciojo,o dantukais vaikai griezia kai turi kirminu(isbandytas reikalas biggrin.gif )turim kate ir mazius turejo sito dziaugsmo,suduodi tablete ir grezimo kaip nebuta biggrin.gif
valiusiuke
Maniškis kartais dantų beieškodamas susikiša rankytę per per giliai, bet jam pačiam tai nelabai patinka, tai po to vaikšto ir aiškina fui fui lotuliukas.gif
rikutis
Anksčiau maniškis irgi grūsdavo pirštukus į gerklę- bet nebūtinai po valgymo. Kažkaip praėjo g.gif
LABBRA
maniske ir pirstus ir distancini kai pagauna sukisa iki ziaukciojimo rolleyes.gif
Tinar
jo, kisa i burna pirstus, matyt cia naujas atradimas..ziaugcioja net..ir pasakau negalima, jis sypsosi, vadinasi atrasta idomi naujove..stengiuosi neleisti... schmoll.gif
ir ne vien pirstus.ar kramtuka ar dar koki kitoki daikta susikisa irgi va iki ziaugciojimo..
oksankaa
O pas mus problema, kad jis kisa pirstus ne tik iki apsizaukciojimo, bet rauna savo plaukus nuo galvos ir juos valgo. KA daryt doh.gif Jau nebejuokinga unsure.gif
gedas
Mūsų sūneliui beveik 1,5 metukų. Neperseniausiai ir jis kišdavosi pirščiukus, bet kažkaip be jokių didelių barimų praėjo ir nebekiša. Tik dabar negiliai įsikiša pirščiuką, kad parodyti kur burnytė arba dantukai lotuliukas.gif
Kivilė
QUOTE(gooda @ 2008 01 09, 16:44)
Saratuk, per rankytes patarciau netrenkti, vaikas nesupranta uz ka gauna! Kisimas pirstuko i burnyte ar dar kur kitur, jam yra zaidimas ir atkreipimas demesio i save, o sudavimas per ranka, jam suskausta ir jis verkia, o jo mazoj galvytej sukasi ''as juk zaidziu, mama, tau turi buti linksma'', todel per asaras toliau pirstukus i burnyte kisa! O demesio atitraukimas, tai pats geriausias vaistas ir tikrai labai veiksmingas!
Mano Vaivulka, kist pirstukus labai pamego i nosyte arba griezt dantukais ( jai buvo idomus naujas garsas), tuo metu kai ji tai darydavo, visai nesureaguodavau i jos veiksma, o paimdavau jos knyga (tuo metu buvo jos mylimiausias zaislas) ir ja pasisaukdavau pasiziureti gyvuneliu, ji atbegdavo ir is kart pamirsdavo, tai ka dare blogai! Praejo tas bumas ir pasimirso, paskutini karta dantukais grieze ar kiso pirstuka i nosi gal pries kokius pora menesiu  thumbup.gif
Pabandykit mergaites tai padaryti, tikrai pavyks  drinks_cheers.gif
*

Pritariu šiai mamytei 100%. Maniškė irgi taip daro. Stengiuosi irgi nekreipti dėmesio. Manu, kad kai išdygs dantys, visa tai praeis.
Ajara
Manoji pirstukus kisa i burnyte, kai atimu tutuka. Matyt bando pakeisti. Istraukiu juos is burneles, o uz keliu minuciu pirstukai vel burnyteje apsigyvene...
milkshake
unsure.gif
Raske80
maoji irgi kisa pirstukus i burnyte,na,apsivemusi dar nebuvo,bet ziaugcioja doh.gif . Matyt pas daugeli vaikiuku ateina toks laikas (saves nagrinejimui lotuliukas.gif ) smile.gif
^Braškytė^
karta pabande (bet ne povalgio cia ) isdikavo ,pajaute kad pikina ,tai to daugiau nedaro schmoll.gif
ngabrielyte
Susikisa pirstukus, o ypac kai uzsziopso i ka nors. biggrin.gif
Numenor
Musiskis viena karta susikiso pirstukus i burnyte ir apsiveme masinoje, vargsas musu tete turejo strioko. Musu atveju turbut buvau labiau demesio ieskojimas. Na, turbut ir saves pazinimo noras prisidejo. Dar gal karta ar du veliau kiso pirstukus, bet as tiesiog ramiai juos istraukdavau ir nukreipdavau demesi pvz i knygute. Svarbiausia niekaip ypatingai nereaguoti, kad ir kaip tai sunku, nes pataps vienas is budu, kaip gauti teveliu demesio, kad ir koks tas demesys bebutu, teigiamas ar neigiamas.
Emilytė:)
Mano berniukas pirštukus burnytėje pradėjo laikyti kai dygo dantukai, tačiau nei karto nebuvo apsivėmęs dėl to, kad pirštukai buvo burnytėje schmoll.gif
Numenor
smile.gif+2009 03 30, 16:18-->
QUOTE(Emilytėsmile.gif @ 2009 03 30, 16:18)
Mano berniukas pirštukus burnytėje pradėjo laikyti kai dygo dantukai, tačiau nei karto nebuvo apsivėmęs dėl to, kad pirštukai buvo burnytėje  schmoll.gif
*

Na, kai visai mazuciai budami kisa pirstukus del dantuku - vienas dalykas, o musiskis ta bande daryti 2.5 metu, gimus broliukui. Dabar jau senai nebemaciau, gal kad su broliuku apsiprato.
Daugiaziede
nesyk nekiso sau pirstuku tiek,kad apsivemtu smile.gif
Amil'a
Maniskis kisa tik tada, jei dantukas lenda, bet tikrai ne iki apsivemimo blink.gif blink.gif ...
Numenor
Pirstuku i burna kisimas ir vemimas yra gerai zinomas mazesniu vaiku elgesio fenomenas. Buvau jau apie ji skaiciusi, kai musiskis ta padare pirma karta, kitaip turbut buciau persigandus.
Emilytė:)
QUOTE(Numenor @ 2009 03 30, 17:53)
Na, kai visai mazuciai budami kisa pirstukus del dantuku - vienas dalykas, o musiskis ta bande daryti 2.5 metu, gimus broliukui. Dabar jau senai nebemaciau, gal kad su broliuku apsiprato.
*

O geras, net nebučiau pamaniusi, kad vaikas gali taip protestuoti g.gif doh.gif
Mes su vyru planuojame antrą leliuką, manau reikia tam paruošti ir pirmąjį... g.gif
cenida
Dabar pradėjo taip daryti (1 m 8 mėn.). Sukiša pirštus burnon, žiaukčioja ir žiūri kaip reaguosi. Stengiamės nekreipti dėmesio.
brac
Maniskis ir kisa, bet dar nei karto neveme, tik ziaukciojo. Kai draudziu tai jam dar didesnis azartas kisti pirstukus, tai tada duodu tiute ir visi kisimai dingsta.
fabute
mano taip nedarydavo g.gif
DASIK
O mes taip darome irgi g.gif Jeigu ką valgo arba kai žaidžia ima ir ikiša pirštus gyliai į burnytę. Kartais galvoju, kad ji taip nori atkreikti dėmesį g.gif
Hytka
Niekada nekiso nei pirstu, nei daiktu i burna...
šneider
maniškis tai kai dygo pirmieji dantys, visą kumštį susikišdavo į burną blink.gif . o dabar į ausį ar nosį kiša pirštą g.gif . o rytais, jei miega mūsų lovoj ( tiksliau jei paryčiais išsireikaauja kad įsikeltumėme į savo lovą), tai mus žadina pirštą mums į ausį ar nosį įkišdamas doh.gif .
Gintare L.
teisybe, kisa pirsukus i burnyte, kadangi dantukus niesti ax.gif

patikrina, kiek jau turi, kur dar ruosiasi dygti... biggrin.gif

maniske, kolkas taip giliai nebuvo isikisus smile.gif

ateina ji ir prie teveliu, ikisa savo mazyciu pirstukus ir patikrina kiek ko pas mus yra lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.