Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Parazituojantis verslas
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo
Smurka
Nuo kovo 19 dienos, įdarbinimo paslaugas Lietuvoje teikusios įmonės už tarpininkavimą iš darbo ieškančių klientų nebegalės imti mokesčio. Todėl daugeliui tokių agentūrų gresia elementarus bankrotas, nes jos imdavo pinigus už paslaugas, kurių net neketindavo suteikti. Ne vienas, ieškojęs darbo, buvo pasimovęs ant tokių legalių aferistų, kurie savo klientams siūlydavo darbo vietas, susiradę jas tiesiog laikraštyje.

Panašiai dirba ir kai kurios nekilnojamojo turto agentūros. Pačios susiranda laikraščiuose skelbimus apie parduodamus ar nuomojamus butus, o paskui juos prakišinėja klientams, nors niekas jų to neprašė daryti.

Kokių dar parazitavimo pavyzdžių žinote? O gal ir su mano paminėtais turėjote reikalų?
pokemonas
Ofšorinių firmų steigimas mokesčių slėpimo tikslais, oficialiai jei atseit tik konsultuoja, o realiai už konkretų užmokestį sutvarko viską - pradedant steigimo dokumentais, baigiant sąskaitų atidarymu.
JULIJANA
Na pagaliau, primins tiems parazitams uodegas. Aš irgi esu pasimovusi ir ant įdarbinimo agentūrų, ir su nuomojančiomis butus susidūrusi. Vieną kartą sumokėjusi 100 lt. gavau adresą buto, kuris jau prieš 2 savaites buvo išnuomotas.
Board
Smurka apie tas nekilnojamo turto agenturas: ne kai kurios o absoliut visos. Jeigu kreipiesi i jas su prasymu paraduot: ryotj skelbimas atsiras www.aruodas.lt ir kitose skelbimo lentose biggrin.gif
renax
Smurka o tu pati slapta tyrima padaryk pereik per agenturas ir pamatysi kaip taves pinigeliu prasys smile.gif
Mally
Aš tai manau kad bus kaip visada - mokestį ima kaip ėmę tik sugalvoja to mokesčio pavadinimą kitą. Na uždraudė rinkti pinigus už tarpininkavimą, tai ims už ką nors kitą. Čia biški nukrypimas, bet kaip buvo su gyvatuko mokesčiu? dabar visvien jį mokam, tik jis vadinasi "šilumos kiekis, perduodamas per šildymo sistemą". ir kažkur skaičiau straipsnį, kaip aiškina, kad tai du skirtingi dalykai, gyvatuko mokestis buvo renkamas nelegaliai, tad reikia nemaišyti šių dviejų dalykų blink.gif o kas pasikeitė? kaip mokėjo taip ir mokam, tik kitaip aiškina, už ką ima pinigus. Tai ir čia tas pats manau bus.
konfiguracija28
as sutinku su Mally manau kad bus tik pavadinimas pakeista , o kol kads matys nesakys kad nemokama ir gaudys nezinancius.. o tie ir mokes....

Smurka tu mano nuotykius zinai... jei ka dar prisiminsiu pranesiu......
1111
Teko ir man pakliuti i vieno agento pinkles doh.gif Bet viskas baigesi tuo ,kad jis nieko nepese, nes ne ant tos uzkibo biggrin.gif
JULIJANA
Nu žinokit, panos, tuojau pat atsiimkit savo žodžius apie parazituojančias agentūras. fart.gif Ką tik grįžau iš vienos - išaiškino apie kažkokią ten konvenciją, draudžiančią imti iš bedarbių pinigus. Dalies atlyginimo, kaip buvo anksčiau, irgi nebereikalauja. Atlygį jiems už darbuotojo suradimą sumoka darbdavys. O aš jau buvau pasiruošusi pademonstruoti jiems savo erudiciją įstatymų klausimu 000164.gif Nes galvojau, vis tiek jie iš manęs tų pinigų paprašys.
Smurka
Tos agentūros dar tik savaitė, kaip pinigų neima. Tik labai įdomu, iš ko jos dabar gyvens. Girdėjau, kad karan ruošiasi, tipo, nelygios verslo sąlygos tarp įdarbinančių Lietuvoje ir užsienyje agentūrų.
desrele-lt
praeita vasara ieskojau darbo kaune, skaiciau skelbimus, paskambinau tam tikru skelbimu, sakykim padavejos darbo, tai daznai atsiliepdavo idarbinimo agentura. ir siullydavo visai ne tai, kas budavo skelbime ir dar plius reikalavo sumoket uz paslaugas. nesamone kazkokia.
GRAŽINA25
QUOTE(desrele-lt @ 2007 10 06, 00:45)
praeita vasara ieskojau darbo kaune, skaiciau skelbimus, paskambinau tam tikru skelbimu, sakykim padavejos darbo, tai daznai atsiliepdavo idarbinimo agentura. ir siullydavo visai ne tai, kas budavo skelbime ir dar plius reikalavo sumoket uz paslaugas. nesamone kazkokia.
*

thumbup.gif pritariu, kad nesamone
ir man tai nepatinka, is karto galetu parasyti, kad cia idabinimo agentura
motiejuke
o as buvau surasiusi numerius idarbinimo agenturu taip beeieskant darbo matydavau kad cia tu sukciu numeriai biggrin.gif o ne tiesiogiai darba sulancios firmos itt
rutelyte
pasirodo ir tokių būna g.gif
neringute22
QUOTE(Smurka @ 2005 03 17, 11:19)
Nuo kovo 19 dienos, įdarbinimo paslaugas Lietuvoje teikusios įmonės už tarpininkavimą iš darbo ieškančių klientų nebegalės imti mokesčio. Todėl daugeliui tokių agentūrų gresia elementarus bankrotas, nes jos imdavo pinigus už paslaugas, kurių net neketindavo suteikti. Ne vienas, ieškojęs darbo, buvo pasimovęs ant tokių legalių aferistų, kurie savo klientams siūlydavo darbo vietas, susiradę jas tiesiog laikraštyje.

Panašiai dirba ir kai kurios nekilnojamojo turto agentūros. Pačios susiranda laikraščiuose skelbimus apie parduodamus ar nuomojamus butus, o paskui juos prakišinėja klientams, nors niekas jų to neprašė daryti.

Kokių dar parazitavimo pavyzdžių žinote? O gal ir su mano paminėtais turėjote reikalų?
*

as pvz zinau kad kaikurios nt agenturos nuperka skelbimus is laikrascio, dar jiems neisejus. ir staigiai apie slelbimus raportuoja savo klientams. as naudojausi tokios firmos paslaugomis ir radau sau buta issinuomoti. o ka dar daryti jei nupirkus laikrasti jau skelbimus zino visi ir jie buna isgraibstyti? tenka moket pinigus tokioms nt agenturoms ir tiks umokejus, galesi ieskotis gyvenamojo ploto, net neverta pirkti laikrasciu tokiu atveju doh.gif
Muminukė
O taip, as ir buvau pakliuvus i tokios idarbinimo agenturos spastus. Buvau ziopla, tik baigus norejau susirasti darba kuo greiciau.. Todel maniau kad man pades. unsure.gif Ten dar siule cv koregavimo paslauga... Juokas. Zinot kiek pataise? Padidino srifta ir prirase daugiau mano asmeniniu savybiu. Kai neseniai pati koregavau tai net buvau radus ziopla savo pacios klaida, kurios ta darbuotoja nepastebejo (buvo praleista raide).. O per pusantro menesio ji man tepasiule 2 darbo vietas. Ne pagal specialybe.. TAigi, pati buvau ziopla, kad pakliuvau i tokius spastus..
angelaite24
Visokiu yra visokiu reikia, tik kad tokiu kuo maziau butu...
*Serena*
Buvau susidūrus su parazitais. Ir buvau visiškai šokiruota. Tada dar buvau 3 kurso studentė, ir ieškojau darbo vasarai, Palangoj ledus pardavinėti ar panašiai. Per visą vasarą nei vieno pasiūlymo nesulaukiau. O rudenį sulaukiau.... Žodžiu skambina man vyriškas balsas, ir siūlo... Būti jo meiluže. Neblogai ką? Sako kad žino jog ieškau darbo, žino kad studentė, matė cv... Ir ar nenorėčiau su juo susitikinėti kai jis bus Kaune, jis materialiai padės... Kaip jums toks variantas blink.gif ? Vos nenukritau, aišku išdėjau jį į šuns dienas, ir pažadėjau, kad tai įdarbinimo agentūrai aš dar padarysiu bėdos... Tai buvo Įdarbinimo Tarpinikavimo Centras. Deja nieko nesiėmiau, nes tuo metu labai sunkus kursas univere buvo, o paskui pasimiršo kažkaip... Beje viena mano bendramokslė, kuri savo cv toj pačioj agentūroj buvo palikusi, irgi sulaukė identiško pasiūlymo. Ir iš to pačio telefono numerio. Taip kad... Gražiai gražu. Tai nutiko prieš 4 metus.
Norna
QUOTE(*Serena* @ 2008 10 07, 12:20)
Buvau susidūrus su parazitais. Ir buvau visiškai šokiruota. Tada dar buvau 3 kurso studentė, ir ieškojau darbo vasarai, Palangoj ledus pardavinėti ar panašiai. Per visą vasarą nei vieno pasiūlymo nesulaukiau. O rudenį sulaukiau.... Žodžiu skambina man vyriškas balsas, ir siūlo... Būti jo meiluže. Neblogai ką? Sako kad žino jog ieškau darbo, žino kad studentė, matė cv... Ir ar nenorėčiau su juo susitikinėti kai jis bus Kaune, jis materialiai padės... Kaip jums toks variantas  blink.gif  ? Vos nenukritau, aišku išdėjau jį į šuns dienas, ir pažadėjau, kad tai įdarbinimo agentūrai aš dar padarysiu bėdos... Tai buvo Įdarbinimo Tarpinikavimo Centras. Deja nieko nesiėmiau, nes tuo metu labai sunkus kursas univere buvo, o paskui pasimiršo kažkaip... Beje viena mano bendramokslė, kuri savo cv toj pačioj agentūroj buvo palikusi, irgi sulaukė identiško pasiūlymo. Ir iš to pačio telefono numerio. Taip kad... Gražiai gražu. Tai nutiko prieš 4 metus.
*

blink.gif O tą telefono numerį policijai nenorite paviešinti?
*Serena*
QUOTE(Norna @ 2008 10 29, 16:35)
blink.gif O tą telefono numerį policijai nenorite paviešinti?
*

buvo visokių minčių, reikėjo iš tikro tą padaryti, bet...tuo metu buvo univeras, labai sunkūs dalykai, kažkaip ir pasimiršo viskas... o dabar, po 4 metų jau kažkaip...vėloka. beje ta tarpininkavimo kompanija yra Kaune, Sąvanorių prospekte ir vadinasi Įdarbinimo Tarpininkavimo Centras. Vat taip vat.
Nut*
QUOTE(neringute22 @ 2008 07 07, 12:48)
as pvz zinau kad kaikurios nt agenturos nuperka skelbimus is laikrascio, dar jiems neisejus. ir staigiai apie slelbimus raportuoja savo klientams. as naudojausi tokios firmos paslaugomis ir radau sau buta issinuomoti. o ka dar daryti jei nupirkus laikrasti jau skelbimus zino visi ir jie buna isgraibstyti? tenka moket pinigus tokioms nt agenturoms ir tiks umokejus, galesi ieskotis gyvenamojo ploto, net neverta pirkti laikrasciu tokiu atveju  doh.gif
*

tai gerai,kad dar neišėjusius...bet kaip iš laikraščių išrenka tiktai ir tau siūlo blink.gif
blondinatore
nu zinokit dirbau as tokioj nta... blush2.gif padirbau 2 savaites, kazkaip nepersilauziau, o ir zmones geda buvo apgaudinet, ir siaip...nesmagu...tai pasiunciau dirike kuo toliau ir isejau...ji dar skambino, siule 2 ai alga kelt, nes nei viena nauja pana tiek jai pinigu nesurinkdavo.negrizau. nebegaleciau dirbti darbo kuris skriaustu kita ar apgaudinet...tai kad viska zinau apie ju maxinacijas, jei kam kokiu kl kyla tai rasykit i az, patarsiu...tiesa, as ten dirbau pries 5m. blush2.gif
cherrymint
manau logiska imti pinigus uz tai kad darba suranda (jei suranda) jei pats nesugebi paieskot laikrasti ar internete pats kaltas..
Filomena S
QUOTE(cherrymint @ 2009 07 02, 23:27)
manau logiska imti pinigus uz tai kad darba suranda (jei suranda) jei pats nesugebi paieskot laikrasti ar internete pats kaltas..
*

Logiška imti pinigus, jei atitinkamas tas darbas surandamas, pasiūlomi darbo pasiūlymai, atstovauja tau, koreguoja taiso tavo CV atieka testus.

Bet jei šiaip. Tai tegul nudūsta tokios įmonės.
Hopeidea
QUOTE(Filomena S @ 2010 06 03, 01:10)
Logiška imti pinigus, jei atitinkamas tas darbas surandamas, pasiūlomi darbo pasiūlymai, atstovauja tau, koreguoja taiso tavo CV atieka testus.

Bet jei šiaip. Tai tegul nudūsta tokios įmonės.
*

Bet jei dirba kokybiškai, realiai suranda darbą, tai kodėl gi ne g.gif Bet ar dar yra paklausa šiais laikais? kai praktiškai visi turi prieigą prie interneto...manau su laiku liks tik labai kokybiškas paslaugas teikiančios , žmonėmis besirūpinančios agentūros g.gif
bitemaja1
Na, cia kap mrginos minejo, kad sulauke tokiu pagerintu "darbo pasiulymu", tai prisiminiau, kad studentavimo laikais ir man buvo pasiulytas darbas namu tvarkytoja su papildomom paslaugom namu seiminkui doh.gif Tuo metu, kazkaip pagalvojau, kad gal cia koks ale bajeris ir kazkaip juokas suime, bet jeigu dabar gauciau toki pasiulyma per darbo agentura, tai tikrai ar galeciau nutyleti schmoll.gif
vikosiuks
QUOTE(bitemaja1 @ 2010 11 09, 21:45)
Na, cia kap mrginos minejo, kad sulauke tokiu pagerintu "darbo pasiulymu", tai prisiminiau, kad studentavimo laikais ir man buvo pasiulytas darbas namu tvarkytoja su papildomom paslaugom namu seiminkui doh.gif  Tuo metu, kazkaip pagalvojau, kad gal cia koks ale bajeris ir kazkaip juokas suime, bet jeigu dabar gauciau toki pasiulyma per darbo agentura, tai tikrai ar galeciau nutyleti schmoll.gif

namu tvarkytojos darba su papildomom paslaugom ir pagal paprasta skelbima laikrastyje pasiulo doh.gif yra ir man teke toki isgirsti... doh.gif
aggree
QUOTE(bitemaja1 @ 2010 11 09, 21:45)
Na, cia kap mrginos minejo, kad sulauke tokiu pagerintu "darbo pasiulymu", tai prisiminiau, kad studentavimo laikais ir man buvo pasiulytas darbas namu tvarkytoja su papildomom paslaugom namu seiminkui doh.gif  Tuo metu, kazkaip pagalvojau, kad gal cia koks ale bajeris ir kazkaip juokas suime, bet jeigu dabar gauciau toki pasiulyma per darbo agentura, tai tikrai ar galeciau nutyleti schmoll.gif
*

Prisimenu darbinausi į parduotuvę apatinio trikotažo - prieš 6 metus - pokalbio metu "darbdavys" paklausė ar aš nieko prieš jei dirbant gali tekti išsirengti nuogai blink.gif kad klientai geriau įsivaizduotų, kaip ant jų draugių tie apatiniai gulės doh.gif Pasakiau ne ir dėjau į kojas.
Nonsensea
Kai ieskojau buto nuomai, tai susiduriau su daug NT firmom, kurios tokios nemalonios, atrodo tik ir nori ispesti pinigus kuo greiciau, o jokios informacijos nesuteikia. Pasiskambini pagal bet koki sklebima o ten nemaloni moteriske sako "ateikit i agentura, susimokekit 300lt (ar pan) ir tada kalbesim". Beveik visi skelbimai buvo netikri. Tai jei tik surasdavau koki nuomotoja be tarpininku tai labai apsidziaugdavau ir sakydavau kad nepakliutu i tas firmas schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.