Sveikos. Seniai jau mes kankinamės šiuo klausimu. Sakau, gal reikia kokio būdo paieškoti, gal jis išsprendžiamas...Tai va - gyvename blokiniame sename name. Žmonės nuolat aplinkui remontuojasi - tai viename bute, tai kitame. Tik vaikas nueina miegoti po pietų - ima gręžti. Vaikas pabunda, verkia. Merfio dėsnis - kitaip nepavadinsi. Ir nebeužmigdysi - visame bute triukšmas baisus. Arba kala dar. Ypač per išeigines baisu. Ir svarbiausia - ne taip jau lengva atsekti, kuriame bute darbuojasi žmogeliai...Girdėjau, kad yra kažkokios valandos, kada negalima triukšmauti. Tai va - ar savaitgaliais galima triukšmauti dieną? Ką mums daryt? Negi eisi dabar per butus, ieškosi, kas čia gręžia, prašysi, kad negręžtu tom valandom? Na, jei ir taip daryti - tai kas čia mūsų klausys? - dirba kokie nors darbininkai ten. Nerūpi jiems niekas, svarbu darbą greičiau atlikti... Kraustytis? Nebent į naujus butus. Bet juk ne viesiems jie įkandami, juo labiau atskiras namas..
QUOTE(Elfukas @ 2007 12 07, 13:51) Sveikos. Seniai jau mes kankinamės šiuo klausimu. Sakau, gal reikia kokio būdo paieškoti, gal jis išsprendžiamas...Tai va - gyvename blokiniame sename name. Žmonės nuolat aplinkui remontuojasi - tai viename bute, tai kitame. Tik vaikas nueina miegoti po pietų - ima gręžti. Vaikas pabunda, verkia. Merfio dėsnis - kitaip nepavadinsi. Ir nebeužmigdysi - visame bute triukšmas baisus. Arba kala dar. Ypač per išeigines baisu. Ir svarbiausia - ne taip jau lengva atsekti, kuriame bute darbuojasi žmogeliai...Girdėjau, kad yra kažkokios valandos, kada negalima triukšmauti. Tai va - ar savaitgaliais galima triukšmauti dieną? Ką mums daryt? Negi eisi dabar per butus, ieškosi, kas čia gręžia, prašysi, kad negręžtu tom valandom? Na, jei ir taip daryti - tai kas čia mūsų klausys? - dirba kokie nors darbininkai ten. Nerūpi jiems niekas, svarbu darbą greičiau atlikti... Kraustytis? Nebent į naujus butus. Bet juk ne viesiems jie įkandami, juo labiau atskiras namas.. Na, šiaip jau praktiškai nieko ir nepadarysi...
Tikrai, kai vaikas buvo iki metų - migdymas lauke buvo išeitis. Bet dabar lauke jis nemiega - jam žaisti norisi...Na, paprastai vaikai didesni nuo 13 iki kokiu 15-16 val miega. Tai gal pajuokaujant galima būtų visų besiremontuojančių prašyti tuo metu "pailsėti"
Aišku blogai, kai kažkas pradeda gręžti, kalti, kai vaikas miega, bet... Prie kiekvieno vaiko poreikių neprisiderinsi. Vienas miega iki 10 val., kitas eina pietų miego 12 ir t.t. Lieka tik atkentėti tą periodą
Nugis yra ATPK 183 str., yra Triukšmo valdymo įstatymas, redakcija nuo 2006 metų, pasigooglintumėt, ar ką
Pas mus buvo panaši problema. Virš mūsų gyvena šeima: moteris, vyras ir 2 vaikai (kažkur 7-8 metai amžiaus). Vaikai pastoviai bėgioja, kažką stumdo, jeigu tėvai išeina ir palieka juos vienus, tai atrodo, kad virš mūsų vyksta karas- toks triūkšmas. Ir aišku tai dažniausiai budavo, kai mano mažoji turėjo eiti miegoti. Beiveik kiekvieną vakarą jie taaaip pagarsindavo televizorių, atrodo, kad televizorius yra kambaryje (kur miega dukra). Taip pat buvo kasvakariniai vaikų bėgiojimai, žaidimai su kamuolių ir t. t. Taipogi visa tai vyko, kai mano vaikui reikėjo gultis nakties miegui. Kiek kartų aš pas juos ejau paprašyti nuraminti vaikus, jie neatidarydavo durų. Paskutinis lašas buvo, kai jie (vyras ir matyt kažkokia kompanija) žiūrėjo vakare krepšinį. Čia buvo kažkas.... Aš jau norėjau važiuoti su dukrą pas mamą nakvuoti... Jie rėkė, keikėsi, kažkokius daiktus mėtė į radiatorius.... žodžių visa tai neatpasakosi.. mes kvietėme policiją, aš dar pati jiems skambinau.... Kitą dieną aš parašiau jiems laišką, kur parašiau, kad jie mums trukdo, kuom trukdo, kad yra Triukšmo valdymo įstatymas už kurio nesilaikymą skyriamos baudos ir jeigu niekas nepasikeis aš busiu priversta kreiptis į policiją. Įmečiau laišką į jų pašto dėžutę. Kitą dieną aš gaunu laišką nuo jų, kur parašyta, kad jie yra savo bute ir gali daryti ką nori. Nu tada pagalvojau, kad jeigu jie nesupranta geruoju, bus bloguoju. Tą pačia dieną nuejau į policiją pas mūsų apilinkės inspektorių, viską jam papasakojau. Jis man patarė rašyti pareiškimą. Aš taip ir padariau. Taigi nuo tuo laiko kaimynai nustojo triukšmauti. Ir dar prieš dvi dienas inspektorius buvo pas mus atėjęs į namus, pasiteiraut kaip su kaimynais.
QUOTE(Noa @ 2007 12 08, 11:35) Nugis yra ATPK 183 str., yra Triukšmo valdymo įstatymas, redakcija nuo 2006 metų, pasigooglintumėt, ar ką Aha apie tokį girdėjau, bet pas mus ir pati bendrija savo taisykles turi jose nurodyta kad nuo 22-6val draudžiama trikdyti ramybę visokiais būdais ir manot gelbsti, niekas tiesiog dėmesio nekreipia, o naujai atsikelę kaimynai ar nuomininkai tų taisyklių net neskaito nors kabo pirmam aukšte po nosim pakabintos, va ir eik peštis jei kas nors netenkina
LR ATPK 183 straipsnis, numatantis atsakomybę už viešosios rimties trikdymą. 2006 metais įsigaliojus Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisoms, ramybės laikas pailgėjo. Šaukti, švilpti, garsiai dainuoti arba groti muzikos instrumentais bei kitokiais garsiniais aparatais ar panašiai kelti triukšmą gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte bei kitose viešosiose vietose ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, jeigu tai trikdo viešąją rimtį, draudžiama ne tik nakties metu, bet ir vakare nuo 18 iki 22 valandos. Viešosios tvarkos trikdytojams gresia nuobaudos įspėjimas arba bauda iki trijų šimtų litų. Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už minėtus pažeidimus, užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio litų. Jeigu pažeidimą padarė nepilnametis nuo 14 iki 16 metų, tai jo tėvams arba globėjams gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda iki trijų šimtų litų. Dėl šių pažeidimų taip pat reiktų kreiptis į policiją.
Sunki situacija. Su dienos triuksmais sunku prikovoti
Va su tuo triukšmavimu nuo 18val tai biškį nesamonė sakyčiau, kas įstatymą sumastė tai tikrai ne visais turimais smegenim naudojosi, kaip blin žmonėm pasidaryt remontą jei tik savaitgaliais remontuosiesi
QUOTE(Mekačka @ 2007 12 08, 15:02) Pas mus buvo panaši problema. Virš mūsų gyvena šeima: moteris, vyras ir 2 vaikai (kažkur 7-8 metai amžiaus). Vaikai pastoviai bėgioja, kažką stumdo, jeigu tėvai išeina ir palieka juos vienus, tai atrodo, kad virš mūsų vyksta karas- toks triūkšmas. taip piktinatės -- lygtai jūsų vaikas paaugęs nebėgios ir nešokinės QUOTE(Dios @ 2007 12 10, 18:55) Mes gyvename pirmame aukšte
žinokit nebus tokios aplinkos kad nieks netrukdytų jūsų mažylio miegą. visi lavai šokiruoti buvo,kai sužinojo kad aš nuo dukrytės gimimo ją pratinu miegoti prie šokio tokio triukšmo (tv, radijas ar pan). Tai dabar ir kavinėse puikiausiai užmiega ir prie kaimynų remontų
JO, jeigu nori visiškos ramybės, reik į savo namą keltis... bet kai nėra tam JOKIŲ galimybių, reikia kažkaip prisitaikyti. Mes irgi gyvenam eiliniam blokiniam vilniaus daugiabuty. Ir žinot, blogiausia yra ne pats triukšmas tuose blokiniuose, o tai, kad nežinai, iš kur jis sklinda. Visi kaimynai taip arti ir pas kurį ten būtent tas triukšmas... Nu, aišku, kai trečią valandą nakties pradeda gręžti ar perstumdinėti baldus, tai jau aišku kur, o daugiau, dieną .... tai net nežinau, tikrai nežinau, iš kurios pusės. Kartą bandžiau ausį pridėt prie vienos sienos, prie kitos, prie grindų - ir iš visų pusių girdisi. Tai iš kur tada? Negi eisi prie kaimynų durų ir visus judinsi ar klausysies ausį prikišus... BET ŠIAIP TIKRAI UŽKNISA. pritariu. o kaip spręsti problemą, nežinau. Juk tai yra TAVO namai ir tu neprivalai nuolat iš jų išeidinėti ir leisti kažkam kitam triukšmauti.
pas jus remontai problema o ka daryti kai problema, kaimynai kurie klausosi muzikos garsaiai arba telika ziuri, taip, kad as negirdziu savojo?
karta ejau prasiau, tai namuose buvo jaunute moteris (kaip suprantu zmona ar drauge) tai ji atsirpase ir muzika buvo pritildyta ir kuri laika buvo ramu, paskiau kelias savaites buvo ramu. ir vien akrta vel tas ,apts, kentejau koki pusvalandio, bet kai nuo techno muzikos garsu mano vaikas krupcioti pradejo neiskentus nuejau vel, si karta duris atidare vyras (toks ala banditelis, rema ismetes) ir pareiske, kad as savo gyvenimo del tavo vaiko nevarzysiu, apsisukau ir sakau, gerai tada as savo gyvenimo nevarzysiu 7 ryto pasiskambinau Gardai (cia taip policija vadinasi) pasiteiravau kas ir kaip, jie is akrt suprato, kad reiklaai su lietuviaias (nes airiai taip muzikos nesiklauso) ir patare kovoti tuo paciu, jeigu nesuveiks atvaziuos jie bet mes gyvenam kotdze tai lengviau o buteuose gyvenanatys galetu taip daryti nebent kitus kaimynus iseja
nu šimtą metų jie ten negręš. pasidaryt remontą tai žmonėms irgi reik. o kur dėtis, kai sienos tokio pralaidumo, kad girdisi net kaip kaimynai tualete kakoja
o dėl to kad vaikai bėgioja -- jūsiškis irgi paaugęs lakstys ir šokinės. QUOTE(andraja @ 2007 12 10, 13:11) Sunki situacija. Su dienos triuksmais sunku prikovoti Aha, ypac kai vaikui vienam 4 metai, kitam 1,3m., perku dvivieti vezima ir varau i lauka Papildyta: QUOTE(Dios @ 2007 12 17, 11:08) nu šimtą metų jie ten negręš. pasidaryt remontą tai žmonėms irgi reik. o kur dėtis, kai sienos tokio pralaidumo, kad girdisi net kaip kaimynai tualete kakoja o dėl to kad vaikai bėgioja -- jūsiškis irgi paaugęs lakstys ir šokinės. Paaugo, nei laksto, nei sokineja, nei kamuoli dauzo, tam yra laukas ir drausme namuose.
na,dėl dienos metu daromų darbų,tai tikrai nėra sprendimų...-arba patys darykitės remontą-idzoliuokit sienas
o dėl Ispanų siestos,taip taip,jie turi ilgą pietų pertrauką,bet ir vakare ilgai dirba,taip,kad vėl bus blogai,jei pradės kalti vakare
Taip atsimenu ir as kai augau niekada neleido tevai begioti namuose visad sakydavo kaimynai kaimynai
na ie mws kai sveciavomes pas mama, kaimynai kaip tik remontavosi. as vaikui asyte tik uzdengiu su savo delnu ir taip guliu salia, drebancia sirdim kad tik ismiegotu vaikas kiek nors, ir kad vartytis nepradetu
Džiaugiuosi, kad gyvenu name ir nereikia taikytis, bet ir kaimynų pasitaiko
Mums visko pasitaiko.Ir gręžimo dieną ir vėlai vakare.Buvo, kažkas, 3-4val.nakties per radijatorius daužė
Vaikas kaip kada reaguoja.Vieni kaimynai kaip žinodami pradėdavo kalt tik vaikui užmigus- o tas pučia sau į akį kaip niekur nieko.O kitą kart sukosėk ir vsio
oi kokia pažystama situacija
Mums kaimynai irgi kažkada kasdien apie save primindavo kėdes ant parketo stumdydami ir laiptais bėgiodami... Gyvenam monolitiniam name, bet iš viršaus toks garsas ateidavo
O mes ėmėm ir surizikavom. Kai darėm remontą, visur montavom gibsokartono plokštes ir jose Isover vatos statybininkai prikišo, bent jau statybininkų nuomonę tiek, kad tikrai nieko turėtų nesigirdėti. Aišku tai šiek tiek kainavo. Bet dabar po remonto tai liuks. Šiaip kai domėjausi apie tą garso izoliaciją, tai ir blokiniams šį tą galima padaryti, pvz. bent jau rozetes užkamšyti ir pan. Kai tuo klausimu aktyviai domėjausi, tai kiti draugai žinojo visokių gudrybių: išjungti kaimynų elektros saugiklius, pagroti radiatoriais QUOTE(Elfukas @ 2007 12 08, 10:12) Na, paprastai vaikai didesni nuo 13 iki kokiu 15-16 val miega. Tai gal pajuokaujant galima būtų visų besiremontuojančių prašyti tuo metu "pailsėti" Įdomu, o jei tiap kas JŪSŲ VYRO paprašytų, kad nuo 13 iki 16 val jis darbe pasidarytų siestą. Neapmokamą. Kiekvieną dieną. Dėl to ženkliai sumažėtų jo atlyginimas, tuo pačiu - jūsų šeimos pajamos. Arba, gali būti, kad šefas dėl to atleistų iš darbo dėl piktybiško nieko neveikimo. Tai ką atsakytumėt? Jei gyvenama daugiabutyje, visi vieni kitems kažkiek trukdo, gal ir jūsų vaikiukas rėkdamas kažkam neleidžia miegoti ar ilsėtis...Aišku, liūdna, kai negali nieko padaryti...
na mes taip kentejom 7 men istisa grezima kalima is vieno kambrio i kita
Maniske kai jau miega, tai miega. Kaimynu grezimai nelabai pavojingi
Bet ji tokia bailiuke: iki siol bijo plauku dziovintuvo, maisto smulkintuvo,dulkiu siurblio garso. Tai kai isgirstu grezima, sakau: ,,O, kaip dede grezia UUU, oi, kaip graziai UUU daro" O kai kaimynai labai intensyviai grezia, guoskimes tuo, kad tai laikina, pabaigs remonta ir vel turetu isivyrauti ramybe QUOTE(flight @ 2008 01 15, 12:15) Įdomu, o jei tiap kas JŪSŲ VYRO paprašytų, kad nuo 13 iki 16 val jis darbe pasidarytų siestą. Neapmokamą. Kiekvieną dieną. Dėl to ženkliai sumažėtų jo atlyginimas, tuo pačiu - jūsų šeimos pajamos. Arba, gali būti, kad šefas dėl to atleistų iš darbo dėl piktybiško nieko neveikimo. Tai ką atsakytumėt? Jei gyvenama daugiabutyje, visi vieni kitems kažkiek trukdo, gal ir jūsų vaikiukas rėkdamas kažkam neleidžia miegoti ar ilsėtis...Aišku, liūdna, kai negali nieko padaryti... Girdėjau, kad Vokietijoje yra nustatytos ramybės valandos dienos metu, ir tuomet negalima pvz. nei kalti, nei žolės lauke pjauti.
mano kaimynai dabar remontuojasi ,tai maze eina gult,okaimynas grezt,as pagarsinu muzika,o kas belieka....
QUOTE(vaida L @ 2007 12 13, 13:23) žinokit nebus tokios aplinkos kad nieks netrukdytų jūsų mažylio miegą. visi lavai šokiruoti buvo,kai sužinojo kad aš nuo dukrytės gimimo ją pratinu miegoti prie šokio tokio triukšmo (tv, radijas ar pan). Tai dabar ir kavinėse puikiausiai užmiega ir prie kaimynų remontų As irgi nepratinau miegot tyloj. Tai neturiu problemos su uzmigimu . Ji ir sveciuose pavargus nusnudzia truputi ir vel gyva .
Kai dieną gręžia, tai dar nieko
mes kai atsikraustem i savo naujus namucius tai kaimynai salia dar renginejosi buta, tai kazkiek laiko prakentejom bet viena nakti jau sunervavo, kai pradejo 3 val nakties grezti tai nuejom su vyru pasakyt kad nebedurniuotu taip
mums si situacija pazystama, musu kaimynai ir dabar remontuojasi, ir aisku remontai vyksta po darbo valandu, taigi nei mums nei vaikams poilsio nera, ir itraiu da greit nebus
Kaimynu remonto triuksmas zinoma yra labai bjaurus, bet kai prie viso to dar gauni ir pjaustomo betono dulkiu i savo buta per ventiliacijos sachtas tai jau virsune. Gryztam mes karta namo su savo nescia zmona ir ieje i buta ciut nenualpome, pagalvojome,kad gaisras nes visas butas buvo kaip pridumintas, tik po keletos sekundziu supratome, kad tai pjaustomo betono is kaimyno po mumis dulkes. nu taip zlastis paeme net virtuveje maistas buves ant stalo buvo visiskai nebetinkamas vartojimui, jau nekalbu apie baldus, uzuolaidas,kilimines dangas patalynes ir rubus. netgi tuoletini popieriu ir dantu sepetukus nesiryzome daugiau naudoti.
Nuejus pas kaimyna duris atidare jo sunus,kuris turbut ir dare ta remonta. po griezto pokalbio ir pamokymu (nemenau,kad jis mane suprato) pazadejo imtis priemoniu,kad taip nebenutiktu ir ta diena remontas liovesi. Visa vakara plusejome tvarkydami namus,zmonai net kraujas pradejo begti is nosies itariu del dulkiu ir nestumo. Sekancia diena gryze is darbo vel taspats tik pasekmes truputi mazesnes matyt priemoniu imtasi,bet nepakankamai. As vel pas kaimyna. Atidaro taspats pajuodelis ir issprogines akis aiskina man pakeltu tonu,kad jis uzsikiso ventiliacijos angas kapi as jam ir liepiau. Bet faktas tas,kad as ir vel visa vakara tvarkysiu savo buta. Pradejau gazdinti,kad esu apsidraudes turta ir issikviesiu polocija ir draudikus,kad uzfiksuotu mano patirtus nuostolius, o tada draudikai savo ruostu ismokeje man draudimo ismoka, patirtus nuostolius issireikalaus is ju. gryzes namo net susiradau geras reples su kuriuom dar karta pasikartojus tokiai situacijai buciau ejas nukarpyti jo buto elektros laidu ivadus nes antiek buvau isiutes, bet to nebeprireike. as suprantu, kad remonta pasidaryti reikia ir triuksma pateisinu jai tai yra tam tinkamu laiku, bet kodel nuo to turi finansiskai kenteti kaimynai kurie tuo jo remontu nesigrozes. iki tol gerbiau as ta kaimyna karta jis man net su santechnika buvo padejes isspresti problemas, bet dabar negaliu i ji net paziureti kaip pyktis ima, bent butu atsiprasea. QUOTE(Reginiukas @ 2008 01 29, 17:21) mums si situacija pazystama, musu kaimynai ir dabar remontuojasi, ir aisku remontai vyksta po darbo valandu, taigi nei mums nei vaikams poilsio nera, ir itraiu da greit nebus pas mus tas pats,nezinau kiek dar nervai laikys QUOTE(Mekačka @ 2007 12 08, 18:16) LR ATPK 183 straipsnis, numatantis atsakomybę už viešosios rimties trikdymą. 2006 metais įsigaliojus Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisoms, ramybės laikas pailgėjo. Šaukti, švilpti, garsiai dainuoti arba groti muzikos instrumentais bei kitokiais garsiniais aparatais ar panašiai kelti triukšmą gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte bei kitose viešosiose vietose ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, jeigu tai trikdo viešąją rimtį, draudžiama ne tik nakties metu, bet ir vakare nuo 18 iki 22 valandos. Viešosios tvarkos trikdytojams gresia nuobaudos įspėjimas arba bauda iki trijų šimtų litų. Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už minėtus pažeidimus, užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio litų. Jeigu pažeidimą padarė nepilnametis nuo 14 iki 16 metų, tai jo tėvams arba globėjams gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda iki trijų šimtų litų. Dėl šių pažeidimų taip pat reiktų kreiptis į policiją. Nu vsio, dabar skambinsiu policijai
Tokių kaimynų yra daug. Pirmiausia reikėtų pabandyti gražiuoju pakalbėti su kaimynu, na o jei žmogelis nesupranta iškviesti policiją.
QUOTE(staselė @ 2008 02 18, 22:15) Na, iš ties situacija kebloka... Kai gyveni bute, nelabai visiems ir pakomanduosi... Žinia, kaimynų nepasirinksi... Belieka susitaikyti su tais, kurie gyvena aplinkui. Mamytei patarčiau pabandyti pasikalbėti su kaimynais. Retas kuris nesupras situacijos ir piktybiškai trukdys jūsų angelėlio miegą. Pykčiu tokiu atveju nelabai ką laimėsit. Sėkmės
o jus man galit paaiskint, ką reikia grežti 3 metus
Aha mano kaimynai irgi grezia ir grezia
Nebesuprantu ka ten tiek grezt ir kalt galima, kartais tiesiog nervai nebelaiko Bet realiai jokiu priemoniu cia nesiimsi, juk diena, remontuotis gali.
Ir mes turim šią bėdą
O kaip dėl remontų savaitgalį? Nėra apribojimų poilsio dienoms?
Na manau čia dar nieko. paremontuos pasidaužys iki 10 ar 11 ir nueis miegoti ,o štai pas mus kaip tik visas " džiaugsmas" prasideda nuo 11 val vakaro .turim gerus kaimynus kurie dienom miega ,o naktim švelniai tariant bendrauja. ir policijai skambink neskambinus išsiveža valandai ,o paskui gržę tik dar labiau rėkauna ir mušasi. ir dėl mergaičių neramu juk norisi ir į lauką išleisti pažaisti ir vyresnė jau pati iš mokyklos gryžta baisu ,kad nenuskriaustų.o kas baisiausia ,kad tai moteriai kažkokia giminaitė palieka saugoti nedidelę mergaitę gal kokių keturių metukų kai dieną -tai dar nieko ,bet kai jau ir nakčiai tai dieve dieve spiegia iki pamėlynavimo kol jie reikalus aiškinasi.
Netyčia pamačiau temą, tai net juokas paėmė, apie mūsų kaimynus kalbama
QUOTE(*gidryte* @ 2007 12 15, 12:58) pas jus remontai problema o ka daryti kai problema, kaimynai kurie klausosi muzikos garsaiai arba telika ziuri, taip, kad as negirdziu savojo? karta ejau prasiau, tai namuose buvo jaunute moteris (kaip suprantu zmona ar drauge) tai ji atsirpase ir muzika buvo pritildyta ir kuri laika buvo ramu, paskiau kelias savaites buvo ramu. ir vien akrta vel tas ,apts, kentejau koki pusvalandio, bet kai nuo techno muzikos garsu mano vaikas krupcioti pradejo neiskentus nuejau vel, si karta duris atidare vyras (toks ala banditelis, rema ismetes) ir pareiske, kad as savo gyvenimo del tavo vaiko nevarzysiu, apsisukau ir sakau, gerai tada as savo gyvenimo nevarzysiu 7 ryto pasiskambinau Gardai (cia taip policija vadinasi) pasiteiravau kas ir kaip, jie is akrt suprato, kad reiklaai su lietuviaias (nes airiai taip muzikos nesiklauso) ir patare kovoti tuo paciu, jeigu nesuveiks atvaziuos jie bet mes gyvenam kotdze tai lengviau o buteuose gyvenanatys galetu taip daryti nebent kitus kaimynus iseja Pas mane dabar panaši situacija atsirado.. Po mumis du latviai, tėvas ir sūnus, ar kažkas iš tos operos, gyvena.. Taigi, tas jaunesnysis ar atostogose, ar iš darbo išėjo, nežinau, bet prieš gerą mėnesį ėmė kiaurom dienom muzika leist taip, kad man nuo "bumčikų" šaldytuvas dreba QUOTE(Elfukas @ 2007 12 07, 13:51) Sveikos. Seniai jau mes kankinamės šiuo klausimu. Sakau, gal reikia kokio būdo paieškoti, gal jis išsprendžiamas...Tai va - gyvename blokiniame sename name. Žmonės nuolat aplinkui remontuojasi - tai viename bute, tai kitame. Tik vaikas nueina miegoti po pietų - ima gręžti. Vaikas pabunda, verkia. Merfio dėsnis - kitaip nepavadinsi. Ir nebeužmigdysi - visame bute triukšmas baisus. Arba kala dar. Ypač per išeigines baisu. Ir svarbiausia - ne taip jau lengva atsekti, kuriame bute darbuojasi žmogeliai...Girdėjau, kad yra kažkokios valandos, kada negalima triukšmauti. Tai va - ar savaitgaliais galima triukšmauti dieną? Ką mums daryt? Negi eisi dabar per butus, ieškosi, kas čia gręžia, prašysi, kad negręžtu tom valandom? Na, jei ir taip daryti - tai kas čia mūsų klausys? - dirba kokie nors darbininkai ten. Nerūpi jiems niekas, svarbu darbą greičiau atlikti... Kraustytis? Nebent į naujus butus. Bet juk ne viesiems jie įkandami, juo labiau atskiras namas.. Pas mus lygiai tas pats bet atrodo kad kaip tycia...tik vaikas miegot kaimynai kala,grezia ir t.t.
Iki šiol pavykdavo susitart, kad porą valandėlių negręžtų,
niekas nieko neuzdraus diena daryti
QUOTE(Elfukas @ 2007 12 07, 13:51) Sveikos. Seniai jau mes kankinamės šiuo klausimu. Sakau, gal reikia kokio būdo paieškoti, gal jis išsprendžiamas...Tai va - gyvename blokiniame sename name. Žmonės nuolat aplinkui remontuojasi - tai viename bute, tai kitame. Tik vaikas nueina miegoti po pietų - ima gręžti. Vaikas pabunda, verkia. Merfio dėsnis - kitaip nepavadinsi. Ir nebeužmigdysi - visame bute triukšmas baisus. Arba kala dar. Ypač per išeigines baisu. Ir svarbiausia - ne taip jau lengva atsekti, kuriame bute darbuojasi žmogeliai...Girdėjau, kad yra kažkokios valandos, kada negalima triukšmauti. Tai va - ar savaitgaliais galima triukšmauti dieną? Ką mums daryt? Negi eisi dabar per butus, ieškosi, kas čia gręžia, prašysi, kad negręžtu tom valandom? Na, jei ir taip daryti - tai kas čia mūsų klausys? - dirba kokie nors darbininkai ten. Nerūpi jiems niekas, svarbu darbą greičiau atlikti... Kraustytis? Nebent į naujus butus. Bet juk ne viesiems jie įkandami, juo labiau atskiras namas.. Šiaip jau daugiabuciuose be kaimynu sutikimo negalima net vinies ikalt...Turi pilna teise skustis... |