Dizaineriai sako, kad yra prabangios spalvos ir pigios. Kokios tos spalvos namų interjere, jūsų manymu.
Citata is straipsnio viename zurnale: "Sausio viduryje, Frankfurte, namų tekstilės parodoje, žymūs gamintojai pristatė naujus sprendimus ir mados tendencijas, kurios vyraus 20072008 metais. Kalbant apie spalvas, aišku viena šiemet pirmu smuiku griežia tamsios, ryškios, stiprios ir prabangios spalvos : juoda, balta, ruda ir jos atspalviai (pvz., šokoladinė, kakavinė), sodri violetinė (baklažaninė), lengvesnės turkio, rožinė, auksinė, sidabrinė, ciklameno." Kodėl būtent šios vadinamos "prabangiomis" aš nežinau..
mano nuomone del spalvu prabangos yra tokia kad nesvarbu kokia spalva svarbiausia kaip ir kur panaudota ir kokios spalvos aplink kad sukurtu ta brabangos vaizda tos spalvos kurios surašytos poste aukščiau tai tik dendensijos kokios dabar madingos bet jos negarantuoja kad tavo ar mano namie jos atdrodo prabangiai svarbu kas aplink ta išdažyta siena ar tos spalvos kilima svarbiausia interjero stilius suderinamumas spalvu ir tavarkos ir individualumo savoitumo ir originalumo darna
kazkaip idomiai cia vienais metais vienos spalvos prabangios, kitais kitos, taip isena kad siais metais pasidarysiu remonta ir sienas isdazysiu prabangiom spalvom, o po metu reiks perdazyt jei noresiu kad jos vel prabangios butu?
Nesamone isvis "prabangios spalvos" jau nebezino kaip rasyt. Visos spalvos vienodos, nera negraziu ir graziu, yra tik netinkami deriniai.
O tos madingos tai irgi vienur teigiama kad vienokios, kitur kad kitokios. Cia kazkur perskaiciau kad baklazano spalva dabar ant bangos. Seip labai grazu. Viena drauge nusidaze visa buta nubalinta baklazano spalva (atrodo is pirmo zvilgsnio kaip paprasta balta), o nisa isdaze naturalia, tamsia baklazano spalva. QUOTE(opyte @ 2007 11 02, 21:42) kazkaip idomiai cia vienais metais vienos spalvos prabangios, kitais kitos, taip isena kad siais metais pasidarysiu remonta ir sienas isdazysiu prabangiom spalvom, o po metu reiks perdazyt jei noresiu kad jos vel prabangios butu? Taigi juk čia,liaudiškai kalbant,ta pati mada,kaip ir visur.Vienais metais vienaip,kitais metais kitaip.Nori būti madinga-keiskitės kiekvienais metais.Čia liečia namų interjerą lygiai taip pat,kaip ir apsirengimą,šikuoseną ir t.t
Nu nezinau apie tas ryskias spalvas
QUOTE(pinga @ 2007 10 31, 22:41) Citata is straipsnio viename zurnale: "Sausio viduryje, Frankfurte, namų tekstilės parodoje, žymūs gamintojai pristatė naujus sprendimus ir mados tendencijas, kurios vyraus 20072008 metais. Kalbant apie spalvas, aišku viena šiemet pirmu smuiku griežia tamsios, ryškios, stiprios ir prabangios spalvos : juoda, balta, ruda ir jos atspalviai (pvz., šokoladinė, kakavinė), sodri violetinė (baklažaninė), lengvesnės turkio, rožinė, auksinė, sidabrinė, ciklameno." Kodėl būtent šios vadinamos "prabangiomis" aš nežinau.. na tai "prabangios" tapatinkim su "karaliskos". Juk cia visos isvardintos sunkios karaliskos spalvos, kurios ir interjere protingai panaudotos sukuria prabanga.
sena temacia
![]()
fainas labai sitas variantas
geltona
![]() ![]()
Va, va, pas mane lygiai tokia sienu spalva, bet as tikiuosi su kokiom ryskesnem spalvom suzaist, nes cia jau tuose nuotraukose tokios ramios labai. Kol jauni esam, norisi kazkokios raudonos ar oranzines. Juk tiktu tokios spalvos prie geltonos, ane?
Mano vyras vis pasvaigsta, kad nori juodai dazyt viena svetainės siena, o kitas raudonai
Bet kazkaip musu visas butas geltonas ir oranzinis QUOTE(ritoolia @ 2007 12 09, 19:58) Va, va, pas mane lygiai tokia sienu spalva, bet as tikiuosi su kokiom ryskesnem spalvom suzaist, nes cia jau tuose nuotraukose tokios ramios labai. Kol jauni esam, norisi kazkokios raudonos ar oranzines. Juk tiktu tokios spalvos prie geltonos, ane? Žiūrint, kokia ta geltona. Jei į citrininę neša, gali ir netikti Papildyta: QUOTE(išprotėjus @ 2007 12 09, 20:02) Mano vyras vis pasvaigsta, kad nori juodai dazyt viena svetainės siena, o kitas raudonai Bet kazkaip musu visas butas geltonas ir oranzinis O nebijo jis su juodomis spalvomis erdvę suspausti? QUOTE(Meškuolė @ 2007 12 10, 09:45) Žiūrint, kokia ta geltona. Jei į citrininę neša, gali ir netikti O kodel? QUOTE(Meškuolė @ 2007 12 10, 09:45) Nieko jis nebijo... sako:- paeksperimentuoti juk galima As kazkaip nelinkusi eksperimentuoti QUOTE(išprotėjus @ 2007 12 10, 17:38) O kodel? Nežinau, man taip atrodo. Gal dėl to, kad aš mėgstu darmę. O citrininė tokia daugiau šalta geltona, o oranžinė - šilta. Aišku, ir oranžinių visokių būna. ![]()
QUOTE(išprotėjus @ 2007 12 09, 16:48) geltona QUOTE(išprotėjus @ 2007 12 09, 20:02) Mano vyras vis pasvaigsta, kad nori juodai dazyt viena svetainės siena, o kitas raudonai O DABAR SUGALVOJO ATVIRKSCIAI 3 SIENAS JUODAI, O TA PACIA DIDZIAUSIA SIENA RAUDONAI Kaip jums atrodo? QUOTE(išprotėjus @ 2008 01 02, 11:39) O DABAR SUGALVOJO ATVIRKSCIAI 3 SIENAS JUODAI, O TA PACIA DIDZIAUSIA SIENA RAUDONAI Kaip jums atrodo? Na, čia, kaip sakoma, skonio reikalas, bet man tai būtų siaubo kambarys QUOTE(išprotėjus @ 2008 01 02, 11:39) O DABAR SUGALVOJO ATVIRKSCIAI 3 SIENAS JUODAI, O TA PACIA DIDZIAUSIA SIENA RAUDONAI Kaip jums atrodo? Taip atrodo beveik juodas valgomasis. Man visai grazu, jei tik tinkami akcentai parenkami ir geras apsvietimas, bet ta tamsa ilgainiui turbut vargintu.. O kodel ne juoda-balta spalvomis sienas dazyti? Balta "palengvintu" juodaja siena, ar net visas tris juodas sienas, ji ne tokia intensyvi kaip raudona. O prie juoda-balta sienu, manau, labai tiktu ryskesni baldai (kad ir raudoni), ivairiaspalves pagalveles, spalvingi paveikslai Tikiuosi, apsispresit teisingai ir abu busit patenkinti
o as nepritariu lotai, atitinkamas apsvietimas, aksesuarai, gali padaryti laba idomu kambary, nors ir nemanau, kad jame ilgai isgyventumet
Labas. Kaip tik pirkom butuką, įsirenginėjam dabar...
Viskas buvo balta, o aš noriu spalvų. Ryškių. Vyras tai irgi lyg ir nieko prieš spalvas, bet jam vis mano parodytos pernelyg ryškios, tai manau rasim aukso viduriuką Salonas sujungtas su virtuve - bus geltonas Miegamasis - siena, kur lova - persiko (o gal oranžinė), o kitos šviesios Darbo (vėliau vaikų) kambarys - nesugalvoju.... koridorius - gal balintos kavos vonia ir tualetas kartu - baltai mėlynas Kokių turite pasiūlymų dar dėl šiltų jaukių spalvų? Nes man pvz. visokios žydros, žalios ar rožinės miegamajame tai
Sveikos.
Mes irgi nusipirkom buta. Viska planuojeme patis.. Toleto ir vonios spalvas jau zinau, nes vakar uzsakeme plyteles. Spalvos labai riskois: orandzine, salotine, alyvine. Dar darysime stikliniu blokeliu siena. Kai viskas bus baigta butinai jums ikelsiu nuotraukyte. QUOTE(erika.gut @ 2008 01 07, 13:42) Spalvos labai riskois: orandzine, salotine, alyvine. Dar darysime stikliniu blokeliu siena. Kai viskas bus baigta butinai jums ikelsiu nuotraukyte. Kaip sandriukas-gandriukas minejo man irgi patinka SPALVOS. Ryskios. As irgi noriu ryskumo Tos minties su juodom sienom jau atsisakem ---- Tai va... Dabar as noriu tokios ryškios salotines QUOTE(išprotėjus @ 2008 01 07, 20:04) Dabar as noriu tokios ryškios salotines Parink iš čia kokios spalvos labiausiai nori.
Esu nudazius vaiku kambari iki puses geltonai, apacioj oranziniai. Pries 5 metus patiko, bet dabar nebegaliu ziuret. Taip slegianciai veikia... Ir dar kambariukas visiskai mazas
Galvojam isigyt medini nama, kurio vidines sienos irgi bus medines. Dabar rezgiu projektus, kaip cia galima isikurt. Lubas palikciau medzio spalvos, bet sienos-tai jau turbut perdaug. O jeigu nudazyt baltai? Turbut primintu svedisko stiliaus namukus? QUOTE(Egle 22 @ 2008 01 07, 21:03) Skoniai keiciasi vos ne kas metai. Dar ilgas laiko tarpas sakyciau Pas mane kas savaite keiciasi QUOTE(išprotėjus @ 2008 01 07, 20:04) Kaip sandriukas-gandriukas minejo man irgi patinka SPALVOS. Ryskios. As irgi noriu ryskumo Tos minties su juodom sienom jau atsisakem ---- Tai va... Dabar as noriu tokios ryškios salotines ![]()
Taip, ir man pirma foto
Vakar jau uždangstėm salono ir virtuvės grindis (taip apsaugom), o šiandien lėksim plytelių pirkti... Laukiu nesulaukiu, kol viską įsirengsim QUOTE(elva @ 2008 01 08, 17:30) Nors cia tik virtuve, taciau vistiek matosi, kaip dera ruda salotine spalvos Ir man
elva aciu
Tai dabar man patarkit kokią spalvą galima derinti su salotine? nu, kad "nesipjautu"? be rudos?
Juodas
QUOTE(išprotėjus @ 2008 01 08, 17:34) elva aciu Tai dabar man patarkit kokią spalvą galima derinti su salotine? nu, kad "nesipjautu"? be rudos? Ziurint ka tu nori derinti su salotine?Cia kalba eina apie baldus ar apie sienas? Manau, jei jau ivedi viena ryskia spalva (siuo atveju - salotine - ryski), tai kitas spalvas geriau rinktis ne ryskias (pvz tiktu balta, bet kokie gelsvi/geltoni atspalviai, kad ir ta pati zalia, tik sviesi ar tamsi, bet nebe ryski. Uzjuodint kambario nepatarciau, nes kas kompiuteriniame variante atrodo grazu, tas ne visada pasiteisina realybeje - visgi ir dienos metu kambary bus tamsu ir reikes degint sviesas, o vakare tu sviesu reikes kur kas daugiau, nei iprastame sviesiame kambaryje. Taip kalbu todel, kad mano vyras - elektrikas, jau labai daug namu elektra vedziojo, ir sako, kad ten, kur tamsias sienas zmones pasidaro, tai neuzilgo pradeda keiktis, kad nepagalvoje, kad bus TAIP tamsu, ir nusprendzia vis delto perdazyt sienas tradicinemis sviesiomis spalvomis. Cia ne moralas, tik pagalvok, ar pas tave tikrai sviesos nepritruks QUOTE(elva @ 2008 01 08, 21:03) .... Aciu uz patarimus tikrai jais pasinaudosiu
Nu traukia mane tajuoda nors tu ka
![]() Kokia grazi sofute
Įrenginėjant namus, nepagailėjau 50lt. ir nusipirkau knygą "būsto dekoravimas: įkvepiančios spalvos" . joje įvairūs spalvų deriniai, jų atspalviai.Pakeitė mano supratimą apie spalvų derinamumą.Gera knyga, kurią skolinasi visi mano draugai..
isprotejus zinai spalvu rata? tai paimk lygiakrasti trikampi ir pridek prie jo. viena is kampu prie salotines - zalios spalvos, ir ziurek i kurias spalvas atsimus kiti du kampai - tai reiskia tos spalvos idealiausiai tinka su salotine
ten kud daug spalvu ir atspalviu reikia ramaus akcento. o ramiu, prigesintu pasteliniu spalvu derinyje akcentas turi buti priesingas - aktyvus, ryskus. siltu spalvu derinyje akcentas tiks saltos spalvos, o saltu - atvirksciai.... beje grizus prie salotines, labai tinka violetines ir raudonos atspalviai... galima taikyti ir kita taisykle: is spalvu rato imti salia tos esancios spalvos spalvas...irgi gaunas labai grazus derinukas...pvz salotine labai graziai dera su melsva Papildyta: spalvu ratas jei pvz sitame pvz imti spalva is yelow green stulpelio, tai pagal ta 3 spalvu derinio taisykle, kitos dvi spalvos butu is siu stulpeliu: red orange ir blue violet be to yra dar ir 4 splavu derinimo taisykle, bet jei as cia uzsivesiu kam labai idomu imetu nuoroda cia tame paveikslelyje viduje matosi keletas trikampiu ir kvadratu, tai dar juos visaip sukaliojant, galima atrasti spalvu deriniu QUOTE(rutellee @ 2008 01 09, 00:54) isprotejus zinai spalvu rata? tai paimk lygiakrasti trikampi ir pridek prie jo. viena is kampu prie salotines - zalios spalvos, ir ziurek i kurias spalvas atsimus kiti du kampai - tai reiskia tos spalvos idealiausiai tinka su salotine ten kud daug spalvu ir atspalviu reikia ramaus akcento. o ramiu, prigesintu pasteliniu spalvu derinyje akcentas turi buti priesingas - aktyvus, ryskus. siltu spalvu derinyje akcentas tiks saltos spalvos, o saltu - atvirksciai.... beje grizus prie salotines, labai tinka violetines ir raudonos atspalviai... galima taikyti ir kita taisykle: is spalvu rato imti salia tos esancios spalvos spalvas...irgi gaunas labai grazus derinukas...pvz salotine labai graziai dera su melsva Papildyta: spalvu ratas jei pvz sitame pvz imti spalva is yelow green stulpelio, tai pagal ta 3 spalvu derinio taisykle, kitos dvi spalvos butu is siu stulpeliu: red orange ir blue violet be to yra dar ir 4 splavu derinimo taisykle, bet jei as cia uzsivesiu kam labai idomu imetu nuoroda cia tame paveikslelyje viduje matosi keletas trikampiu ir kvadratu, tai dar juos visaip sukaliojant, galima atrasti spalvu deriniu Jau kaip ačiū ačiū
Pirmoj eiluteje antra foto
Mūsų remontuojama virtuvytė bus geltona
http://images32.fotki.com/v1092/free/78265...P1120541-vi.jpg Papildyta: virtuvytė |