Esu 41m, dar vis nesulaukieme su vyru vaikelių. Buvau pastojusi, bet... antrą nėštumo mėnesį įvyko persileidimas. Gal turite gerų patarimų, padrasinimų, ar jau esame ne per seni?
Tiesiog net nesugalvoju, kodėl turėtumėt būti per seni? Juk ne 70
O 20-25 metų merginoms tikriausiai atrodys, kad virš 40ties - jau beviltiška senatvė Man 43, ir manau, kad dar ne vėlu O kokia Tavo istorija? Kiek metų bandot, pas kokius gydytojus lankėtės, kokių problemų rado ir t.t. ?
Gražka, vėlu tik tada, kai prasideda klimaksas
Kazkokiame ale laikrastyje sia savaite perskaiciau, kad Lietuvos vyriausiai gimdyvei 48 m...Faktas aisku nepatikrintas, bet iki rekordu dar visos oi kiek daug laiko turim...Cia aisku teorija, o apie praktika Daiva parase...
Grazka, sekmes
Skaičiau istorinį straipsnį, kur nagrinėjami gyventojų surašymo duomenys, gal 19 a. vidurio. Labai įdomios statistikos yra. Pvz. vyro ir žmonos amžiaus skirtumas 40 metų. Arba vyrui kokie 75, pirmam vaikui 45, paskutiniam 3.
Yra aprašyta moteriškių gimdžiusių tipo 65 metų, irgi prieš 100-150 metų (šitą skaičiau jau medicinos straipsnyje apie vyresnes gimdyves), bet šiuos atvejus jau nurašo, kad greičiausiai gelbėjo "prisidirbusias" anūkes. O tais laikais gūdžiam kaime gal ir galėjo bobutė nueiti užregistruoti anūkės "benkartą" sau ...
Paziurejau info - seniausios gimdyves pasauleje - 67, 66, 64 ir t.t...Bet cia - naujieji laikai, su PAB pagalba...O kaip ten buvo anksciau - jau nieks nepasakys...Kazkaip nesitiki, kad naturaliai
Sveika!
padrasinimui - pazistu moteri, kuri velai susituoke ir susilauke pametinuku virs 40 m. budama ir jie tikrai labai laiminga pora ir aplinkiniai uz juos dziaugiasi. Mano mama irgi jaunele sese gimde apie 40 ir viskas ciki
Na, manau jei tik yra noras, 40 metu dar ne riba
o man tai tik del vieno ima baime, kad kai vaikutis paaugs, ir reiks vesti i darzeli, mokykla tai ar neatrodysim kaip mociutes, o ne mamos, as del to jaudinuos
QUOTE(Meda-1 @ 2007 12 09, 11:19) Kazkokiame ale laikrastyje sia savaite perskaiciau, kad Lietuvos vyriausiai gimdyvei 48 m...Faktas aisku nepatikrintas, bet iki rekordu dar visos oi kiek daug laiko turim...Cia aisku teorija, o apie praktika Daiva parase... Grazka, sekmes mano brolio uosviene gimde 48m.,taip jau atsitiko,bet viskas gerai,dukrai jau 19m. QUOTE(Carmina @ 2007 12 09, 17:23) o man tai tik del vieno ima baime, kad kai vaikutis paaugs, ir reiks vesti i darzeli, mokykla tai ar neatrodysim kaip mociutes, o ne mamos, as del to jaudinuos Nedrįsk kompleksuoti Mano teta pasigimdė pirmą vaiką 42, grįžusi iš Sibiro. Abu su dėde sulaukė garbingo amžiaus, tetai 89, dėdė mirė užvakar 93-jų. Abu vaikai labai mylintys ir rūpestingi, vis pagalvodavau, kaip jie būtų gyvenę be vaikų. Tikėjausi ir aš iki tokio amžiaus suspėti, bet yra kaip yra Dar prisiminiau - vienos pažįstamos mama antrą vaiką netyčia susiveikė 50-ties, kai jau manė, kad viskas, klimaksas, galima nebesisaugoti QUOTE(Gražka @ 2007 12 08, 23:31) Esu 41m, dar vis nesulaukieme su vyru vaikelių. Buvau pastojusi, bet... antrą nėštumo mėnesį įvyko persileidimas. Gal turite gerų patarimų, padrasinimų, ar jau esame ne per seni? QUOTE(Carmina @ 2007 12 09, 17:23) o man tai tik del vieno ima baime, kad kai vaikutis paaugs, ir reiks vesti i darzeli, mokykla tai ar neatrodysim kaip mociutes, o ne mamos, as del to jaudinuos Sveikutes Nesupykit, kad ilindau...Mane mama pagimde, kai jai buvo 41 m., tevukui net 50m.Karta mama man pasake,kad butent as neleidau jai pasenti, vis krauja varinejau. Man dabar 33m., galit paskaiciuot kiek mamai,ji gyva, nors sveikata ir nesigiria.Tevuko keleta metu kaip nebera... Mielosios, net negalvokit, jei galit, butinai gimdykit.Sekmes dideliausios Jums visoms!
Man tai dzyn kaip ten kas kam iš šono pasirodys
Vienintelis dalykas, kurio gaila gimdant vėlai - gerokai sutrumpėja tas gyvenimo tarpsnis, kurį matysi savo vaiko gyvenimą.... QUOTE(Gražka @ 2007 12 08, 23:31) Esu 41m, dar vis nesulaukieme su vyru vaikelių. Buvau pastojusi, bet... antrą nėštumo mėnesį įvyko persileidimas. Gal turite gerų patarimų, padrasinimų, ar jau esame ne per seni? Galiu padrąsinti- mano abi a.a. močiutės gimdė jau būdamos 40 + metų.Vaikai gimė sveiki, normalūs. Žinoma, kad nesat per seni. QUOTE(Meda-1 @ 2007 12 09, 11:19) Kazkokiame ale laikrastyje sia savaite perskaiciau, kad Lietuvos vyriausiai gimdyvei 48 m...Faktas aisku nepatikrintas, bet iki rekordu dar visos oi kiek daug laiko turim...Cia aisku teorija, o apie praktika Daiva parase... Grazka, sekmes Pletkai. Mano teta 50ies pagimde ketvirta vaika QUOTE(Gražka @ 2007 12 08, 22:31) Esu 41m, dar vis nesulaukieme su vyru vaikelių. Buvau pastojusi, bet... antrą nėštumo mėnesį įvyko persileidimas. Gal turite gerų patarimų, padrasinimų, ar jau esame ne per seni? Visu pirma galvokit kaip patys jauciates,o ne ka galvos kiti,jei esat sveiki ir stiprus veliava i rankas ir pirmyn
Žinau moterytę, kuri pirmą pasigimdė būdama 36. Po gydymo dėl nevaisingumo. Prabėgo keletas metų. Augino savo atžalėlę ir atrodo nieko daugiau neplanavo. Sudalyvavo dideliam konkurse, gavo naują darbą. Po mėnesio (gal ne visai tiksliai tiek, bet maždaug) darbo naujoje vietoje "apsičiupinėjo", kad laukiasi. Jai tada buvo 42. Ir ką... džiaugiasi savo dviem vaikeliais ir dar jumoro nestokoja. Kai paklausiau "kaip gyveni", atsakė "nu kaip? plaukus dažniau pasidažau, kad neatrodytų, kad vaikai su aukle vaikšto, o visa kita gerai".
Graška, tik pirmyn ir duok die sveikatos QUOTE(Adatuke @ 2007 12 12, 16:54) Žinau moterytę, kuri pirmą pasigimdė būdama 36. Po gydymo dėl nevaisingumo. Prabėgo keletas metų. Augino savo atžalėlę ir atrodo nieko daugiau neplanavo. Sudalyvavo dideliam konkurse, gavo naują darbą. Po mėnesio (gal ne visai tiksliai tiek, bet maždaug) darbo naujoje vietoje "apsičiupinėjo", kad laukiasi. Jai tada buvo 42. Ir ką... džiaugiasi savo dviem vaikeliais ir dar jumoro nestokoja. Kai paklausiau "kaip gyveni", atsakė "nu kaip? plaukus dažniau pasidažau, kad neatrodytų, kad vaikai su aukle vaikšto, o visa kita gerai". Graška, tik pirmyn ir duok die sveikatos Na o Ispanijoje žmonės tik nuo 30 šeimas pradeda kurti, o gimdo 40 ir virš. Taip kad pirmyn!
Ačių visoms už padrasinimus
QUOTE(larisa @ 2007 12 12, 18:42) Na, tose šalyse, kur prasidėjo tradicijos vėlai šeimas kurti, paskui masiškai pas daktarus tenka eiti dėl vaikų gaminimo P.S. Ši tema man pakėlė nuotaika QUOTE(Pelargonija @ 2007 12 13, 01:19) P.S. Ši tema man pakėlė nuotaika Taip,aš irgi"senutė".Fu,liežuvis neapsiverčia save taip vadint.Gal todėl kaip tik dabar esu "ginkluota"gonaliu ir jo draugais
Aš pajuokavau
Kol nepasaket, tol nezinojau, kad jau sena
Cia pasiskaiciusi jau ir kompleksu prisivariau. O siaip jau, "v otvet", taip sakant, siandien sedziu darbe su miniaku ir rastuotom kojinem Nu, bet aulinuku su 11 cm pakulne ir aulais iki keliu visgi nedrisau apsiauti QUOTE(Chiara @ 2007 12 13, 16:04) Kol nepasaket, tol nezinojau, kad jau sena Cia pasiskaiciusi jau ir kompleksu prisivariau. O siaip jau, "v otvet", taip sakant, siandien sedziu darbe su miniaku ir rastuotom kojinem Nu, bet aulinuku su 11 cm pakulne ir aulais iki keliu visgi nedrisau apsiauti 40m. pats moters žydėjimas ir grožis QUOTE(Chiara @ 2007 12 13, 17:04) Kol nepasaket, tol nezinojau, kad jau sena Cia pasiskaiciusi jau ir kompleksu prisivariau. O siaip jau, "v otvet", taip sakant, siandien sedziu darbe su miniaku ir rastuotom kojinem Nu, bet aulinuku su 11 cm pakulne ir aulais iki keliu visgi nedrisau apsiauti Pradziuginai nerealiai, mieloji. As ir tada, kai jau busiu 40 ties imsiu nesiot miniaka. Batu tokiu nesiausiu, man bus gerai iki keliu, bet be 11 cm pakulnes.
o man ko gero širdyje jau dabar 40, nes aš irgi pamėgau miniakus, ilgaaulius, tik be kulnų, ūgio pakanka
Man taip juokinga, kai sako, kad neva dabar, PAB pagalba, pradejo masiskai gimdyti 40metes.
Nu, briedas visiskas. Proseneles ir mociutes gimde visa savo fertilu amziu - nuo 16 iki tiek, kiek galejo. Iki 43, 45 ir t.t. Netgi, sakyciau, anksciau buvo tendencija "pagyvenusioms" gimdyti, bo taip jau iseidavo. O dabar - atvirksciai, stengiasi po 40ies nebegimdyti... Ai, zinoma, jau ne 18, bet tikrai nesijauciu kazkokia pakriosusi ir pan.
Mano vyra mama pagimde ji bunama 45 metu
Mano teta - 42 ir 46
Reikėtų dar susiskaičiuoti visas tetas, turėčiau daugiau rasti.
Na Chiara ir Palergonija abi maciau
Ačiū
QUOTE(Sicily @ 2007 12 14, 11:38) Na Chiara ir Palergonija abi maciau Papildyta: QUOTE(Chiara @ 2007 12 13, 16:04) Nieko, sulauksi 50-ties ir uzsidesi tuos aukstakulnius QUOTE(anoli @ 2007 12 14, 11:32) Mano viena kaimynė pasakojo, kad savo trečią vaiką-sūnų pasigimdė irgi būdama 45 metų.Beje, labai gražus vaikinas. Papildyta: QUOTE(larisa @ 2007 12 12, 18:42) Italijoje irgi panašiai.
oj, merginos, linksmai Jus cia bendraujat
senutės atsirado ... Mano mamą, mano mociutė pagimdė budama 40-ties. Ji buvo 5-tas ir ... ne paskutis vaikas (veliau dar broliuka " suorganizavo"
O jeigu jau rimtai, tai man, pvz., jau baisu ir i veidrodi ziureti, ir i drabuziu dydi, ir i FSH tyrimus
jau netoli ir 40, bet aš dar neprarandu vilties susilaukti antro vaikelio. Šansų nedaug, bet juk vienas stebuklas jau įvyko po 10 nepastojimo metų, tai gal dar...
QUOTE(celesta @ 2007 12 17, 16:13) jau netoli ir 40, bet aš dar neprarandu vilties susilaukti antro vaikelio. Šansų nedaug, bet juk vienas stebuklas jau įvyko po 10 nepastojimo metų, tai gal dar... Sveikinimai visoms, jungiuosi ir as prie jusu. Nesamone kad 40 tai gyvenimo pabaiga, as va irgi 40-meti ka tik atsvenciau ir tikrai nesijauciu sena ir niekam tikusi. Mano dukrai 20 ir as dar planuoju antra, nors nezinau ar iseis bet tikiuosi. O dabar dar geriau ir uztikrintai jauciasi ir tikrai zino ko nori moteris 40 negu 20. Pacios patirtis. Juk kai jaunos gimdom tikrai to atsakomumo ir palaimos nejauciam kaip jauciam vyresnes, taip kad v periot i spesnei kaip rusai sako. Sekmes visoms. Tiesa as netgi laparaskopijos operacijai ryzausi kad pastot, taip kad kam nesiseka tik nenuleiskit ranku.
sveikutes, optimistes ir pesimistes
pats dievulis moteriai nustate fertilu amziu. Isvada: kol gali susilauksti vaikelio tol tavo amzius yra tam tinkamas. ir cia net nereikia ieskoti slieku ar kitokiu logiku. vadinasi - kol fertili - tol normalu. o tu, Chiara, atrodai labai jaunai (ir tokia esi vidumi bei isvaizda) ir bet kokiam vaikui butu laime ateiti i tavo glebi
Sveikos,
Man už keleto metelių, taip pat stuktels 40. Tačiau vis dažniau pagalvoju apie pagranduką, be to ir vyras labai norėtų. Hmm... gal dar bandyti? Kyla klausimas - gal kokius spec. tyrimus reikėtų pasidaryti, ar kažkaip kitaip (ne moraliai) pasiruošti? Rudenį pasitikrinau svaikatą bendra tvarka - viskas tvarkoj. Bet jau 10 m.vartoju kontraceptikus, kažin kokia jų įtaka bus. O be to dar galvoju, kad gal jau nereikėtų... QUOTE(XMamaX @ 2008 01 12, 18:21) Sveikos, Man už keleto metelių, taip pat stuktels 40. Tačiau vis dažniau pagalvoju apie pagranduką, be to ir vyras labai norėtų. Hmm... gal dar bandyti? Kyla klausimas - gal kokius spec. tyrimus reikėtų pasidaryti, ar kažkaip kitaip (ne moraliai) pasiruošti? Rudenį pasitikrinau svaikatą bendra tvarka - viskas tvarkoj. Bet jau 10 m.vartoju kontraceptikus, kažin kokia jų įtaka bus. O be to dar galvoju, kad gal jau nereikėtų... Na, kontraceptikų tema mūsuose labai jau legendomis apipinta. Gink die nenoriu pasakyti, kad tai yra kažkas labai labai gero, bet pati juos gėriau gal 9, o gal 10 metelių (jau nepamenu
ir as pridesiu - mano mazasis broliukas ( jam dabar 5m ) gime kai mamai buvo beveik 45m
QUOTE(XMamaX @ 2008 01 12, 18:21) Sveikos, Man už keleto metelių, taip pat stuktels 40. Tačiau vis dažniau pagalvoju apie pagranduką, be to ir vyras labai norėtų. Hmm... gal dar bandyti? Kyla klausimas - gal kokius spec. tyrimus reikėtų pasidaryti, ar kažkaip kitaip (ne moraliai) pasiruošti? Rudenį pasitikrinau svaikatą bendra tvarka - viskas tvarkoj. Bet jau 10 m.vartoju kontraceptikus, kažin kokia jų įtaka bus. O be to dar galvoju, kad gal jau nereikėtų... Jei bendra sveikata gera, manau viskas bus ok.O kai bus jau neštumo dvidešimt pirma savaitė, reikėtų nueiti į genetikos centrą. Ten ir jauoms patartina apsilankyti, o virš 35 - privaloma. Tad pirmyn ir sėkmės QUOTE(pingpongute @ 2008 01 15, 19:18) Jei bendra sveikata gera, manau viskas bus ok.O kai bus jau neštumo dvidešimt pirma savaitė, reikėtų nueiti į genetikos centrą. Ten ir jauoms patartina apsilankyti, o virš 35 - privaloma. Tad pirmyn ir sėkmės o kokia prasme eiti pas genetikus taip velai? siaip kalbant apie pati klausima ar verta mane 'uzkabino' pati formuluote. juk verta, jei patys norite, bet jei abejojate, tai gal tikrai neverta?
O man tai atrodo naturalu, kad po 40 metu svarstai, ar tai gerai, dar karta tapti mama. Arba is viso pirma karta tapti mama. Naturalu, kad kyla klausimai del vaiko ir savo sveikatos, moraliniai klausimai (kad ir pvz., tai, kad vaikas eis i mokykla, o mamyte bus pensininke
|