Eglė M.
2008 01 16, 16:09
QUOTE(Chiara @ 2008 01 16, 15:56) O man tai atrodo naturalu, kad po 40 metu svarstai, ar tai gerai, dar karta tapti mama. Arba is viso pirma karta tapti mama. Naturalu, kad kyla klausimai del vaiko ir savo sveikatos, moraliniai klausimai (kad ir pvz., tai, kad vaikas eis i mokykla, o mamyte bus pensininke  ). Gal tik begalviai negalvoja ir nesvarsto, ka daro. Cia ne piktai. Bet kadangi pati daznai sugaunu save svarstant, tai ir pasidalinau savo mintimis  zmones skirtingi, ir kai kuriems tokiu minciu nekyla p.s. as irgi nepiktai
Chiara, o ką bendra turi moralė ir mama pensininkė  Čia aš irgi ne asmeniškai, tiesiog kažkaip nelogiškai pasirodė  Nu gal dar pritempčiau, kad nemoralu tarkim, jei vaikas gėdijasi savo vyresnės mamos, bet čia jau auklėjimo spragos sakyčiau
Isvis, si tema man kazkokia beprasme....Ar verta gimdyti po 40.... Bet kuri 40 mete pastojusi ir iki tol negalejusi tureti vaiku, net nesudvejodama atsakytu verta ar ne...kad ir turedama...jeigu viskas gerai, aisku, kad verta.Kuo jau cia 40 mete mama blogesne uz 25 mete?
Na mes tarkim vakar SAM posėdyje išdiskutavom, kad reikia leisti moteriai iki 50 metų daryti IUI ir IVF ir įrašėm šitą nuostatą į naują įstatymo projektą  Aš beje ten pat posėdyje susirūpinau kad iki 45-ių (tokia ankstesnė įstatymo nuostata) nespėsiu savo šaldytų embrionų susirinkti
QUOTE(Daiva @ 2008 01 16, 16:28) Na mes tarkim vakar SAM posėdyje išdiskutavom, kad reikia leisti moteriai iki 50 metų daryti IUI ir IVF ir įrašėm šitą nuostatą į naują įstatymo projektą  Aš beje ten pat posėdyje susirūpinau kad iki 45-ių (tokia ankstesnė įstatymo nuostata) nespėsiu savo šaldytų embrionų susirinkti 
QUOTE(Daiva @ 2008 01 16, 16:28) Na mes tarkim vakar SAM posėdyje išdiskutavom, kad reikia leisti moteriai iki 50 metų daryti IUI ir IVF ir įrašėm šitą nuostatą į naują įstatymo projektą  Aš beje ten pat posėdyje susirūpinau kad iki 45-ių (tokia ankstesnė įstatymo nuostata) nespėsiu savo šaldytų embrionų susirinkti 
Kalbedama apie morale galvojau apie vaika, o ne apie ka nors ten. Juk diskutuojame visiskai ne apie tai, gimdytume ar ne, darytume IVF ar ne. Butu juokinga su tokia nuostata sedeti siame skyrelyje. Kalbu apie baime, kai pradejau skaiciuoti, ar spesiu uzauginti vaika, kol jis baigs mokslus  Ir kad galbut nemoralu butu pasinaudoti medicinos teikiamomis naujovemis, pvz., kai busimai "mamytei" kokiu 60 metu  , kaip cia spauda rase... Logiska tada, kad paklausi saves, o kada gi ta "vaiku norejimo" programa turetu baigtis. Siaip jau as pati visiskai nesijauciu kokia tai "per sena" (net rasau tai kabutese) kudikiui. Tik truputi baisu, kad po truputi prarandu realybes jausma
Jūržolė
2008 01 17, 10:16
Smagu skaityti nuoširdžius pasisakymus ir dėkui už palaikymus...
QUOTE(Carmina @ 2007 12 09, 17:23) o man tai tik del vieno ima baime, kad kai vaikutis paaugs, ir reiks vesti i darzeli, mokykla tai ar neatrodysim kaip mociutes, o ne mamos, as del to jaudinuos  Nors vis tiek labai norim vaikelio ir vis dar tikimes kad pasiseks  labas rytas, visoms:) man stai uz poros dienu sueis 34. Kai pastojau 2006m. ir pradejau lankytis pas gine KMUK, irgi uz galvos susieme buvo, kad man sitiek metu, o dar tik pirma vaikeli gimdysiu taigi, manau, kad 40 metu tikrai nera riba. be to, mano sese, budama 44 m.pernai pagimde pirma vaikeli ir labai dziaugias juo:)
Manau, kad pats gyvenimas ateity padiktuos tokias sąlygas, kad gimdys vis vyresnės moterys. Mano draugė gyvena Vokietijoje ir ten niekas nesistebi, kai vyresnė moteris ir vyresnis vyras stumdo vežimelį, tai mes /mūsų visuomenė yra susikūrusi tokius stereotipus, kada turime gimdyti vaikus. O šiaip vyresnė besilaikianti moteris tai daugiau tyrimų ir priežiūra intencyvesnė, o del auklejimo, ar jauna, ar sena.... Tai mano subjektyvi nuomonė. Man pačiai 32, laukiuosi pirmo (ne be gyd pagalbos), ir jei dievas duos ...
Pelargonija
2008 01 17, 11:05
Tokios tradicijos vėliau kurti šeimas ir galvoti apie vaikus 30-40 metų nieko gero. Viskas turi būti savo laiku. Paskui prasideda sveikatos problemos, o vyrų grikiai tai negerėja Kitas dalykas, jeigu anksčiau nesigavo dėl kitų priežasčių.
QUOTE(Pelargonija @ 2008 01 17, 11:05) Tokios tradicijos vėliau kurti šeimas ir galvoti apie vaikus 30-40 metų nieko gero. Viskas turi būti savo laiku. Paskui prasideda sveikatos problemos, o vyrų grikiai tai negerėja Kitas dalykas, jeigu anksčiau nesigavo dėl kitų priežasčių.   Visiškai pritariu. Toks gyvenimo būdas kaip kad dabar madinga - iš pradžių karjera, būstas, auto, kelionės ir pramogos dviese ir t.t. ir pan., o paskui vaikai - tikrai prisideda prie to, kad sunkai poros vaikų susilaukia, nes daro tai per vėlai. Iš mano gausaus draugų ir pažįstamų būrio tik aš ir viena mano draugė susilaukė vaikų iki 30-ties, o kitos iki šiol apie vaikus tik kalba...bet už tai yra krūtos direktorės, apvažinėję pusę pasaulio, uždirbę krūvas pinigų  Nu kievienam savo - aš ruošiuosi būti krūta direktorė ir uždirbti krūvą pinigų, kai mano vaikai paugs
QUOTE(Magi @ 2008 01 17, 12:37) .bet už tai yra krūtos direktorės, apvažinėję pusę pasaulio, uždirbę krūvas pinigų  Nu kievienam savo - aš ruošiuosi būti krūta direktorė ir uždirbti krūvą pinigų, kai mano vaikai paugs  Na nereikia šitaip.O ką daryt jei nėra tų vaikų?Lieka tik būti krūta,trankytis po pasaulį,uždirbinėt pinigus.Ir kai žmogeliai esantys aplink sako kad-o,aš maniau kad dar nenorit,kad neturit laiko,kad keliaujat...tai jie neišdrįsta tiesiai paklaust-o gal negalit? Ir manęs neklausia,šnibždasi pakampiais.O aš būnu,trankausi,uždirbinėju,šypsausi...Ir po nepavykusio IVF darbe šypsausi.Ir vėl planuoju eilinę kelionę  Taip kad tas krūtumas kartais tik tam,kad skausmą pridengtų
QUOTE(pingpongute @ 2008 01 15, 20:18) O kai bus jau neštumo dvidešimt pirma savaitė, reikėtų nueiti į genetikos centrą. Tai kad i genetikos centra reikia iki 20 savaites apsilankyt
QUOTE(ralija @ 2008 01 17, 11:53) Manau, kad pats gyvenimas ateity padiktuos tokias sąlygas, kad gimdys vis vyresnės moterys. Mano draugė gyvena Vokietijoje ir ten niekas nesistebi, kai vyresnė moteris ir vyresnis vyras stumdo vežimelį, tai mes /mūsų visuomenė yra susikūrusi tokius stereotipus, kada turime gimdyti vaikus. O šiaip vyresnė besilaikianti moteris tai daugiau tyrimų ir priežiūra intencyvesnė, o del auklejimo, ar jauna, ar sena.... Tai mano subjektyvi nuomonė. Man pačiai 32, laukiuosi pirmo (ne be gyd pagalbos), ir jei dievas duos ... nuosirdziai linkiu, kad lenvas butu nestumas:) laikykis
Pelargonija
2008 01 17, 17:43
QUOTE(Magi @ 2008 01 17, 12:37) ............ o kitos iki šiol apie vaikus tik kalba...bet už tai yra krūtos direktorės, apvažinėję pusę pasaulio, uždirbę krūvas pinigų  ................  Pritariu Švilpos komentarui. Nei viena gi nerėkia visa gerkle: AŠ NEVAISINGA! Ką gali žinot - gal tos direktorės irgi šitam forume
Jūržolė
2008 01 18, 08:26
Na, man kaip alternatyva vyresniame amžiuje gimdyti yra įsivaikinti 0-3 m. vaikelį. Pagalvoju ir apie šį variantą, bet vėl gi galvoju, jeigu galėčiau pati išnešioti ir pagimdyti sveiką kūdikėlį... Iš tiesų aš bijau dėl apsigimimų ir panašiai, genetikos centras man nepagelbėtų - bet kuriuo atveju aš gimdyčiau.
Magi, net neįsivaizduoji, kaip svajojau susilaukti pirmo vaikučio iki 30 metų.Gydymas buvo nesėkmingas, tai kas man belieka - tik kalbėti apie vaikus ir būti krūta darbuotoja, nors oi, kaip norėčiau su vaikučiu sėdėti namuose.
QUOTE(Sella @ 2008 01 18, 10:25) Magi, net neįsivaizduoji, kaip svajojau susilaukti pirmo vaikučio iki 30 metų.Gydymas buvo nesėkmingas, tai kas man belieka - tik kalbėti apie vaikus ir būti krūta darbuotoja, nors oi, kaip norėčiau su vaikučiu sėdėti namuose.  Merginos...nu gi aš suprantu, kad kartais vaikų neturėjimas tikrai yar susijęs su vaisingumo problemomis, bet iš 10 jaunų porų, kurie neturi vaikų, vargu ar visos nevaisingos Aš už tai ir rašiau, kad pritariu Pelargonijos mintims: "Tokios tradicijos vėliau kurti šeimas ir galvoti apie vaikus 30-40 metų nieko gero. Viskas turi būti savo laiku. Paskui prasideda sveikatos problemos, o vyrų grikiai tai negerėja Kitas dalykas, jeigu anksčiau nesigavo dėl kitų priežasčių."
QUOTE(Magi @ 2008 01 18, 10:57) Merginos...nu gi aš suprantu, kad kartais vaikų neturėjimas tikrai yar susijęs su vaisingumo problemomis, bet iš 10 jaunų porų, kurie neturi vaikų, vargu ar visos nevaisingos Aš už tai ir rašiau, kad pritariu Pelargonijos mintims: "Tokios tradicijos vėliau kurti šeimas ir galvoti apie vaikus 30-40 metų nieko gero. Viskas turi būti savo laiku. Paskui prasideda sveikatos problemos, o vyrų grikiai tai negerėja Kitas dalykas, jeigu anksčiau nesigavo dėl kitų priežasčių." pirmiausiai, kas yra jauna pora? 20 metų? 25? o 30 tai jau ne jauna? merginos, neabsoliutinkit. nereikia sprausti žmonių pasirinkimų į senoviškus ir vienintelius rėmus - jei netekėjus iki 25, tai senmergė, o jei iki 30 nėr vaikų tai.... man atrodo labai netgi normalu iki 30 metų pakeliaut, pagyvent sau. ir iš viso labai individualu, kada vaikų užsinorima. QUOTE(XMamaX @ 2008 01 18, 08:26) Iš tiesų aš bijau dėl apsigimimų ir panašiai, genetikos centras man nepagelbėtų - bet kuriuo atveju aš gimdyčiau. visos bijo, bet tai čia visų besilaukiančių baimė, kiek metų bebūtų  man irgi atrodo, kad neverta savęs nervint genetiniais tyrimais, jei ruošies bet kuriuo atveju gimdyt. juolab, kad tai tik tikimybės...
QUOTE(Sella @ 2008 01 18, 11:25) Magi, net neįsivaizduoji, kaip svajojau susilaukti pirmo vaikučio iki 30 metų.Gydymas buvo nesėkmingas, tai kas man belieka - tik kalbėti apie vaikus ir būti krūta darbuotoja, nors oi, kaip norėčiau su vaikučiu sėdėti namuose.  ir man taip pat tik aišku geriau jau taip nei nevaisingumas plius nesiseka karjeroj...tuom ir guodžiuosi
akedite
2008 01 18, 16:13
QUOTE(Pelargonija @ 2008 01 17, 12:05) Tokios tradicijos vėliau kurti šeimas ir galvoti apie vaikus 30-40 metų nieko gero. Viskas turi būti savo laiku. Paskui prasideda sveikatos problemos, o vyrų grikiai tai negerėja Kitas dalykas, jeigu anksčiau nesigavo dėl kitų priežasčių.  vaikų pradėjom norėti abu, pagyvenę vos pusmetį kartu...tada man buvo 25m. ...ir vis dar tebenorime... praėjo 10m.-vaikų nėra... tikiuosi suspėsim iki pensijos... ...po to norėsim anūkų...
Jūržolė
2008 01 18, 16:27
QUOTE(akedite @ 2008 01 18, 16:13) vaikų pradėjom norėti abu, pagyvenę vos pusmetį kartu...tada man buvo 25m. ...ir vis dar tebenorime... praėjo 10m.-vaikų nėra... tikiuosi suspėsim iki pensijos... Stiprybės ir kantrybės Jums
Pazystu dvi direktorienes...Vaikuciu jos negali tureti ir su IVF pagalba...Aisku, tai zino labai mazai zmoniu...O like galvoja kokios jos karjeristes ir t.t...O ka daryti - gal namie uzsidaryti...Tiesiog vienos augina vaikucius, kitos rupinasi gyvunais, kazkas keliauja, siekia karjeros...Turi zmogus kazkur realizuoti save...Ir 40 metu tai neriba...Nepatinka man tie stereotipai...Zinau kelias mamytes - 40 ir daugiau...Na nerealios jos...
Bet kokiu atveju manau, kad Magi kalbėjo ne apie nevaisingumo tendencijas, o apie sąmoningą žmogaus apsipredimą gimdyti kuo vėliau, nes atsiranda svarbesnių reikalų gyvenime. Aš manau, kad tokių žmonių vistiek daugiau, nei tų, kurie priversti būti bevaikiais.
QUOTE(Daiva @ 2008 01 18, 17:27) Bet kokiu atveju manau, kad Magi kalbėjo ne apie nevaisingumo tendencijas, o apie sąmoningą žmogaus apsipredimą gimdyti kuo vėliau, nes atsiranda svarbesnių reikalų gyvenime. Aš manau, kad tokių žmonių vistiek daugiau, nei tų, kurie priversti būti bevaikiais. Ačiū, Daiva  Būtent tą ir norėjau pasakyti...taip sakant norėjosi rišliai ir suprantamai išdėstyti mintis, o gavos, kaip visada
*ssuzzi*
2008 01 18, 22:42
 mano mama pagimde 40m pagranduka,sveikas,grazus,islepes bernuzelis  uz mane 20 metu jaunesnis,mano sunui tuoj 8,o broliui 9  tai jie bendraudami vienas kita vadina pusbroliais
Pelargonija
2008 01 19, 23:08
QUOTE(akedite @ 2008 01 18, 17:13) vaikų pradėjom norėti abu, pagyvenę vos pusmetį kartu...tada man buvo 25m.... Aš irgi pradėjau norėti 23-jų  t.y. prieš 20 metų. O dabar yra kaip yra
Eglė M.
2008 01 25, 16:27
QUOTE(Chiara @ 2008 01 17, 08:59) Kalbu apie baime, kai pradejau skaiciuoti, ar spesiu uzauginti vaika, kol jis baigs mokslus na, siaip ta baime, aisku, suvokiama,bet ar ji ne perdeta?  juk gyvenime apskaiciuoti visko iki galo tikrai neimanoma - gal, tu, subrendusi mama, imsi ir gyvensi iki kokiu 90 metu graziai ir laimingai, uzauginsi ne tik vaikus ir anukus, bet dar ir proanukius, o kita 25mete mirs jauna nuo kokios ligos ar zus avarijoje... bet kartu man ta baime skamba kaip apsidraudimas  , jei pastoti visgi nepavyks, tada tokia mintis butu siokia tokia paguoda  be abejo, tai tik mano traktuote, greiciausiai jus mastote ir jauciate visiskai kitaip  o is kitos puses - juk augindama maza vaika, del jo interesu tu privalai gyventi kuo ilgiau ir sveikiau, taigi atsiranda labai didelis stimulas pasitempti ir rupintis savimi QUOTE(Britta @ 2008 01 16, 16:26) Bet kuri 40 mete pastojusi ir iki tol negalejusi tureti vaiku, net nesudvejodama atsakytu verta ar ne...kad ir turedama...jeigu viskas gerai, aisku, kad verta. visiskai tau pritariu  galu gale, nepabandes ir nesuzinosi, ar verta
Pelargonija
2008 01 25, 22:54
QUOTE(Eglė M. @ 2008 01 25, 17:27) ............gal, tu, subrendusi mama, imsi ir gyvensi iki kokiu 90 metu graziai ir laimingai, uzauginsi ne tik vaikus ir anukus, bet dar ir proanukius, o kita 25mete mirs jauna nuo kokios ligos ar zus avarijoje................. Va būtent  Mano tėvas mirė 40 su biškiu, sveikas drūtas, man buvo 3 metai. O jo broliai ir seserys mirė beveik visi sulaukę 93-jų (jis buvo iš 9 vaikų šeimos). Ir proanūkių spėjo sulaukti.
marce777
2008 01 30, 13:03
Kiek sumazeja moters vaisingumas iki 40 m. Man 39 m. planuoju pastoti antra karta jau penktas menesis, bet vis dar neuzkimba. Jau pradejau galvoti kad gal nepavyks, taip ir neuzkibs. Nors perskaicius visa sia tema taip lyg ir neatrodo.
QUOTE(marce777 @ 2008 01 30, 13:03) Kiek sumazeja moters vaisingumas iki 40 m. Man 39 m. planuoju pastoti antra karta jau penktas menesis, bet vis dar neuzkimba. Jau pradejau galvoti kad gal nepavyks, taip ir neuzkibs. Nors perskaicius visa sia tema taip lyg ir neatrodo.  Pasidaryk hormoninius tyrimus. FSH/LH - ir bus mazdaug aisku. Cia, jeigu del metu pergyveni. Siaip jau nuo 36 - 38 metu zenkliai sumazeja fertilumas. Bet visoms gi skirtingai buna. Vienu FSH jau 36 virs 12 yra, kitos ir 47eriu gimdo.
labai gera mama
2008 10 16, 10:41
Ka manote apie tokius pareiskimus?
http://www.vaisingumas.lt/index.php?cid=347&question=1268#1268 "Klausimas: Man 42 metai.Ar amzius kliutis naturaliai pastoti? Atsakymas: Taip, Jūsų amžiuje galimybė pastoti yra labai nedidelė."
http://test.eli.lt/nestumas_ir_vaikai/planavimas_ir_nestumas/tinkamiausias_amzius_nestumui "Įžengus į penktąjį dešimtmetį vaisingumas vis mažėja, pastoti tampa beveik neįmanoma perkopus 45-tuosius metus."
http://www.darnipora.lt/zurnalas/sveikata/nevaisingumas-ir-stresas-mitai-ir-faktai-1704.html "Panašu, kad vyresnėms nei 43 metų amžiaus moterims vienintelė galimybė susilaukti kūdikio yra embriono, kuris užauginamas panaudojus jaunesnės moters kiaušinėlį, perkėlimas."
Man atrodo, kad dauguma tokio amziaus moteru pastoti jau nebenori ir saugosi. Bet ar tikrai tikimybe tokia maza?
QUOTE(labai gera mama @ 2008 10 16, 11:41) Ka manote apie tokius pareiskimus? http://www.vaisingumas.lt/index.php?cid=347&question=1268#1268 "Klausimas: Man 42 metai.Ar amzius kliutis naturaliai pastoti? Atsakymas: Taip, Jūsų amžiuje galimybė pastoti yra labai nedidelė."http://test.eli.lt/nestumas_ir_vaikai/planavimas_ir_nestumas/tinkamiausias_amzius_nestumui "Įžengus į penktąjį dešimtmetį vaisingumas vis mažėja, pastoti tampa beveik neįmanoma perkopus 45-tuosius metus."http://www.darnipora.lt/zurnalas/sveikata/nevaisingumas-ir-stresas-mitai-ir-faktai-1704.html "Panašu, kad vyresnėms nei 43 metų amžiaus moterims vienintelė galimybė susilaukti kūdikio yra embriono, kuris užauginamas panaudojus jaunesnės moters kiaušinėlį, perkėlimas."Man atrodo, kad dauguma tokio amziaus moteru pastoti jau nebenori ir saugosi. Bet ar tikrai tikimybe tokia maza? statistiškai tikrai tikimybė gana nedidelė, bet niekada nežinai į kurią statistikos dalį gali pakliūti, labai individualu. Man dabar 42 metai, vienam vaikučiui beveik dveji (gimė po IVF), kitam trys mėnesiai (pastojau natūraliai).
QUOTE(Daiva @ 2008 10 16, 11:53) statistiškai tikrai tikimybė gana nedidelė, bet niekada nežinai į kurią statistikos dalį gali pakliūti, labai individualu. Man dabar 42 metai, vienam vaikučiui beveik dveji (gimė po IVF), kitam trys mėnesiai (pastojau natūraliai). Amzius aisku ne riba, bet jauciuosi baisiai, kai zinau, kad mano mama ir sese klimaksas aplanke 41-42 metu. O man jau beveik 37. Tai jei atsizvelgiant i paveldimuma, ne kas man to laiko ir beliko
QUOTE(Dulė @ 2008 10 16, 12:29) Amzius aisku ne riba, bet jauciuosi baisiai, kai zinau, kad mano mama ir sese klimaksas aplanke 41-42 metu. O man jau beveik 37. Tai jei atsizvelgiant i paveldimuma, ne kas man to laiko ir beliko  Žiūrėk koks tavo FSH, jei ne kritinis, tai ir nieko, nenukrenta gi per vieną dieną
Pelargonija
2008 10 16, 14:01
Pvz. mano teta pradėjo vaikus daryti virš 42-iejų, grįžusi iš Sibiro... ir sėkmingai
QUOTE(Daiva @ 2008 10 16, 14:16) Žiūrėk koks tavo FSH, jei ne kritinis, tai ir nieko, nenukrenta gi per vieną dieną  pradejau stimuliacija, bet gydytoja net neužsimine apie FSH tyrima(VK)??? Pries 4 metus dar buvo norma
QUOTE(Pelargonija @ 2008 10 16, 15:01) Pvz. mano teta pradėjo vaikus daryti virš 42-iejų, grįžusi iš Sibiro... ir sėkmingai  Kai gulejau ligonineje, pas salia gulincia mamyte ateidavo giminaite, kuri pirmo leliuko susilauke budama 46 metu, nes iki tol nesiseke pastoti  Prasiau, kad atsivestu savo lelika, ir atsivede grazu, linksma jau virs metuku berniuka  Mama labai laiminga, kad ja aplanke tokia laime, jauciasi labai jaunatviskai, tik skraido paskui suneli, nes jis kaip supratau neseniai pradejes vaikscioti ir labai viskuo domisi
QUOTE(Dulė @ 2008 10 16, 15:08) pradejau stimuliacija, bet gydytoja net neužsimine apie FSH tyrima(VK)??? Pries 4 metus dar buvo norma  Na turėjo daryti, gal tik nekomentavo, gal viskas gerai, nes man Bogdanskienė, Usonienė ir ypač Klimas griūdavo nuo kėdės pamatę FSH atsakymą  FSH tyrimas paprastai reikalingas tam, kad gydytoja žinotų kiek skirti stimuliuojančių medikamentų.
QUOTE(Daiva @ 2008 01 16, 17:28) reikia leisti moteriai iki 50 metų daryti IUI ir IVF. Aš beje ten pat posėdyje susirūpinau kad iki 45-ių (tokia ankstesnė įstatymo nuostata) nespėsiu savo šaldytų embrionų susirinkti  Del stimuliacijos vyresniam amziuj- klinika kur lankaus stimuliacija siulo moterims iki 44 metu, veliau -pastojimas tik su donoro kiausialastem. Temeles pavadinime " ar verta" as is savo varpines ziuriu kaip saugu is sveikatos puses, kiek problematiska gali but del daznesniu genetiniu atveju musu amziuj. P.s. mano mama mociutele gimde budama 44- uriu. Pries kelias dienas svarsciau su ginium savo amziaus klausima, pasakojo atveji, kai neseniai pagimde jo paciente budama 51.5 metu, pastojo naturaliai, netycia ir buvo normaliausias nestumas.
Orchidėja
2008 10 16, 15:01
QUOTE(Daiva @ 2008 10 16, 16:48) Na turėjo daryti, gal tik nekomentavo, gal viskas gerai, nes man Bogdanskienė, Usonienė ir ypač Klimas griūdavo nuo kėdės pamatę FSH atsakymą  FSH tyrimas paprastai reikalingas tam, kad gydytoja žinotų kiek skirti stimuliuojančių medikamentų. O koks buvo FSH?
QUOTE(Daiva @ 2008 10 16, 15:48) man Bogdanskienė, Usonienė ir ypač Klimas griūdavo nuo kėdės pamatę FSH atsakymą Tai tu sustojus laike
Kai dariau pirmą IVF, buvo 12, kai dariau antrą - 11,4.
Matyt čia labai individualu. Man bus tuoj 35, o FSH - 15 (kartais iš vis nugrybauja) Geriau į tą blogąją statistikos pusę nepakliūt. Man tai labai gražu, kai ir vyresnės gimdo.
QUOTE(Daiva @ 2008 10 16, 16:06) Kai dariau pirmą IVF, buvo 12, kai dariau antrą - 11,4. Pas mane pries stimuliacija buvo 11.9. Kovo menesi stuktels 43. Klinika, kur lankaus, grieztai nebestimuliuoja jei FSH pasiekes 14, o IVF-e skaiciau, kad prie 17 isstimuliavo 5 folikulus. Tai kaip nevienodai tada.
QUOTE(gerve @ 2008 10 17, 02:48) Pas mane pries stimuliacija buvo 11.9. Kovo menesi stuktels 43. Klinika, kur lankaus, grieztai nebestimuliuoja jei FSH pasiekes 14, o IVF-e skaiciau, kad prie 17 isstimuliavo 5 folikulus. Tai kaip nevienodai tada.  "Grieztai nestimuliuoja", jei proceduras apmoka valstybines ligoniu kasos. Tada kiekviena salis isiveda kriterijus (tame tarpe ir sutuoktiniu amziaus), iki kada stimuliuoja. O siaip jau, privacios klinikos stimuliuoja, kol pacientai nori. Aisku, normalus gydytojas ispeja apie % sekminga tokiu stimuliaciju galimybe
Heiress
2008 10 17, 12:21
Mane mamulka gimde 43 m. Nes jai vargsiukei vis nesisekdavo iki galo isnesioti, pries mane 4 persileidimus turejo. Ir kai buvo paskutinis nestumas , tai sake, oij cia baigsis blogai, arba mamai, arba vaikui bus negerai. Pasirodo klydo, abi esam gyvos, na ir beveik sveikos As savo gimima laikau stebukliniu ivykiu O man vat kazkaip net pastoti nesiseka
As tai kur paziuriu, visur keturiasdesimtmetes su vezimeliais  . Vyro sesuo 42 pagimde pagranduka, kolege dukra - 39eriu, drauge pirma vaika, suneli - 40-ies (netyciukas  ) O dar forume pasiziurejau, tai ten pilna zinuciu tipo "Pirma pagimdziau 42, antra 44, dabar man 49, mmm jau truputi streikuoja, bet tikiuosi dar speti pagranduka". Tai ir as nestresuoju, tegu tik gaunasi, geriau veliau nei niekad. Be to, vyresni tevai labiau vaikui atsidave, manyciau. As vis pagalvoju, kaip saviski nuskriaudziau anksti pasigimdziusi, i gimdykla tiesiai is universiteto, po gimdymo jokiu atostogu, darbas, paskaitos, aukles, vienoj rankoj vaikas - kitoj konspektai... O vaikui tai mamos reikia. Sakiau dabar viskas, jei pasigimdau, jokiu darbu kol vaikus 3 metai nesueis. Vyras zvengia, aisku, sako "jei tu privalomus 6 menesius isbusi namie, as tau paminkla pastatysiu"
dizzy___
2008 10 17, 16:58
Mano anyta vyruką pagimdė, regis, 46, tačiau didžiausios bėdelės jo mūsų kelyje...esu skaičiusi, jog vyresnių moterų vaikai turi bėdų norėdami susilaukt savo mažylių, tačiau visa kita manau vaikams tik į naudą  Taigi, visom keturiom už Jus visas
|
|