Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Trečios kartos meniu jūsų mažyliams
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Trumpute
labas, mamos 4u.gif
stai ka radau internete. Skaiciau su susidomejimu, bet ties 9 menesio kudikio meniu vos neisvirtau is koto...
essen.gif

siulau paskaityti... irnesakyk.gif

http://www.healthpromotionagency.org.uk/Re.../Lithuanian.pdf
mylimuke
Šiaip straipsnis pagal paskutines PSO rekomendacijas, na bet tas 9mėn meniu mane tikrai išvertė iš koto blink.gif Nuo kada nė metukų neturintys kūdikiai valgo picas, žuvį, sumuštinius, skrudintą duoną? blink.gif blink.gif blink.gif

P.S. Šitą temukę gal reikėjo atidaryti subforume apie maitinimą blush2.gif
Miegaliuke S
QUOTE(mylimuke @ 2007 12 10, 14:36)
Šiaip straipsnis pagal paskutines PSO rekomendacijas, na bet tas 9mėn meniu mane tikrai išvertė iš koto  blink.gif  Nuo kada nė metukų neturintys kūdikiai valgo picas, žuvį, sumuštinius, skrudintą duoną?  blink.gif  blink.gif  blink.gif

P.S. Šitą temukę gal reikėjo atidaryti subforume apie maitinimą  blush2.gif
*

A ko cia tongue.gif stebetis,akd taip valgo rolleyes.gif As gyvenu Danijoje,tai lietuvaitems auginancims vaikucius butu sokas kai pamatytu kaip cia vaikus danai augina doh.gif
Cia 2-3sav kudikiams kivius duoda,sumustinisu,galvyte svaiaki nenulaiko jau ledai smaitinami ir t t.Odabar tai kieme be kepuriu vezimuose sede,esu macius kaip mamos kudikius ziema tiksu bodukais is vezimu issikelia. iR sveiki cia tie vaikai,ne kaip lt,serga ir serga orams atsalus. Savo maziuke kitaip auginu,ji jau ir valgo nemazai maisto,kuri messu vuru valgome ir jokiu bedu su pilvu ar isberimais tongue.gif
iloniux
Na tikrai ir mane sokiravo 9 men. meniu Mano mazajai 9 men bet tikrai neduociau jai picos ir kitu panasiu dalyku
Miegaliuke S
QUOTE(iloniux @ 2007 12 10, 18:11)
Na tikrai ir mane sokiravo 9 men. meniu Mano mazajai 9 men bet tikrai neduociau jai picos ir kitu panasiu dalyku
*

manoji valgo pica ir garstycia ssu tetuku net nesusiraukdama,viska duodu i rnesuku galvos 4u.gif
Trumpute
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 12 10, 18:18)
manoji valgo pica ir garstycia ssu tetuku net nesusiraukdama,viska duodu i rnesuku galvos 4u.gif
*

pica skanu, suprantu, pati megstu blush2.gif
bet kaip vaikiukas ja sukramto? g.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 12 10, 14:36)
P.S. Šitą temukę gal reikėjo atidaryti subforume apie maitinimą  blush2.gif
*

tu teisi, bet pirma parasiau, tada toptelejo kad ne ten, o perkelt nemoku ax.gif
Kas mokate, perkelkite... rolleyes.gif
Miegaliuke S
QUOTE(Trumpute @ 2007 12 10, 21:16)
pica skanu, suprantu, pati megstu  blush2.gif
bet kaip vaikiukas ja sukramto?  g.gif
Papildyta:

tu teisi, bet pirma parasiau, tada toptelejo kad ne ten, o perkelt nemoku ax.gif
Kas mokate, perkelkite...  rolleyes.gif
*

suciulpia pica
motiejuke
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 12 10, 18:18)
*

radau bendraminciuuu assa.gif blush2.gif
laukinukė
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 10, 21:50)
radau bendraminciuuu assa.gif  blush2.gif
*

Aha, ir man ramiau pasidarė. Prie metinukų parašiau, kad kartą per savaitę gauna kiaušinienės su parūkyta mėsyte, tai baisu baisu, kaip galima vaikams tokią baisenybę duoti. doh.gif Na, gal tekste surašytas meniu kiek ir drastiškas, bet iš tiesų reikia su protu popinti tuos mūsų mažius, nes paskui ir skaitai, kaip 1,6 m. vaikas valgo dar tik homogenizuotą tyrę, nes nekramto. O kad jau laikas praleistas, kai žmogus kramtyti būtų lengvai išmokęs, tai mamos nepripažįsta ir toliau kiša košę.
Manoji seniai valgo nuo mūsų stalo, nes jai tos "turlės murlės" homogenizuotos buvo baisinė trauma ir šlykštynė. Nevalgus buvo vaikas lotuliukas.gif , užtai dabar pagrindiniai žodžiai niam niam thumbup.gif
mylimuke
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 12 10, 17:07)
A ko cia  tongue.gif stebetis,akd taip valgo rolleyes.gif As gyvenu Danijoje,tai lietuvaitems auginancims vaikucius butu sokas kai pamatytu kaip cia vaikus danai augina doh.gif
Cia 2-3sav kudikiams kivius duoda,sumustinisu,galvyte svaiaki nenulaiko jau ledai smaitinami ir t t.Odabar tai kieme be kepuriu vezimuose sede,esu macius kaip mamos kudikius ziema tiksu bodukais is vezimu issikelia. iR sveiki cia tie vaikai,ne kaip lt,serga ir serga orams atsalus. Savo maziuke kitaip auginu,ji jau ir  valgo nemazai maisto,kuri messu vuru valgome ir jokiu bedu su pilvu ar isberimais tongue.gif
*

Anyta pasakojo, kad ir Anglijoj tas pats. Mažiai pusnuogiai rudenį laksto ir su snargliais iki kelių, o mamos nekreipia dėmesio blush2.gif
Nesakau, kad reikia vaikus taip popinti, bet visokios picos, dešros, dešrelės ir pan. nėra sveika apskritai, net ir suaugusiam žmogui. Suprantu, kad taip pigiau, patogiau gaminti visiems kartu ar dar kažkas, bet nepamirškit, kad kūdikių skrandukas, virškinimo sistema visai kitokia. Nesistebėkit paskui, iš kur senatvėj tiek virškinimo sutrikimų ir ligų.
Aišku, nesakau, kad reikia valgyti tik griežtai kūdikiams skirtą tyrelę, jei visa šeima valgo sveikai, tai visi gali valgyti tą patį, bet jei mėgsta aštriai, sūriai, keptą, skrudintą maistą, kūdikiui to duot aš nerizikuočiau.

QUOTE(Trumpute @ 2007 12 10, 21:16)
Kas mokate, perkelkite...  rolleyes.gif
*

Moderatorių reik prašyt ax.gif
motiejuke
QUOTE(laukinukė @ 2007 12 11, 11:19)
Manoji seniai valgo nuo mūsų stalo,

blush2.gif ir musu, aisku proto ribose bigsmile.gif kolkas koka kolos ar picos neragavo lotuliukas.gif nes patys nevalgom , stengiames sveikai maitintis thumbup.gif bet ir kepto nono.gif daugiausia ka virem sau ta ir jam.. thumbup.gif o jau tyreliu ne per zingsni blink.gif duok sudyto ir viskas doh.gif kadangi suraus ar is padazu jiems nelab.galima schmoll.gif tai duodu brangiausia desryte rukyta kurios net neperkanda , bet uztat tyla namie lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vetra72
idomi tema... as savo lelia buvau pradejus siek tiek primaitint nuo 4 men, tai man irgi gydytojai cia paaiskino, kad dabar nuo 6 men rekomenduojama... bet kad vaikams toki gana, sakyciau, nesveika maista duoti.... g.gif Cia manau, nuo kiekvienos seimos valgymo iprociu priklauso. Dabar bent jau cia (Prancuzijoj) labai propaguojamas sveika mityba, tai jei pasakyciau gydytojai, kad duodu picos, tikriausiai pasmerktu is karto... Net teko zurnale vaikams reklama matyti, kai i buteliuka prikista keptu bulvyciu ir uzrasas, kad iki metuku vaikui dar reikia duoti pienuko, o ne skubeti prie nesveiko maisto... bet siaip nematau nieko bloga jei vaikas paragauja sio bei to. mes irgi kai valgom, tai duodam dukrytei paragauti, bet tai tikrai nesiskaito valgymu...
mylimuke
Na aš irgi saviškei duodu pvz bulvių košės, sriubytės nuo bendro stalo, bet mes su vyru šiaip mėgstam aštriai ir daugiau keptą maistą, todėl ir nevalgom visi kartu to paties.
Miegaliuke S
Jei normos ribose,tai neiko nepakenksi,akd vaikuti pratinsi irpie kitokio amisto,aisku,neprie astraus arkepto
Trumpute
Paragauti visko po truputi - suprantu, reikia, pritariu thumbup.gif
mes ir duodam ko nors nuo savo stalo - surio, desros gabaleli, pupeliu is troskinio, torto kremo sauksteli, mociutes uogienes, tecio makaronu su astresniu padazu, dar ko nors. karta kauliuka keptu sonkauliuku daviau pagriauzti. bet kad tai atstotu pilnai vaiko pietus ar vakariene - nezinau... schmoll.gif manau picu ir sumustiniu galima gyvenime valgyti vienais metais trumpiau ax.gif
Miegaliuke S
QUOTE(Trumpute @ 2007 12 11, 17:36)
Paragauti visko po truputi - suprantu, reikia, pritariu thumbup.gif
mes ir duodam ko nors nuo savo stalo - surio, desros gabaleli, pupeliu is troskinio, torto kremo sauksteli, mociutes uogienes, tecio makaronu su astresniu padazu, dar ko nors. karta kauliuka keptu sonkauliuku daviau pagriauzti.  bet kad tai atstotu pilnai vaiko pietus ar vakariene - nezinau...  schmoll.gif manau picu ir sumustiniu galima gyvenime valgyti vienais metais trumpiau  ax.gif
*

mano amzyleir megsta kauliukus pagriauzti,dar palieku mesytes mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.