Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kad rūbai būtų balti
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Medeina
Ieškojau šitos temos,bet neradau.Kaip jūs skalbiat savo "nėriniuotus" baltus apatinius,kad išliktų balti ilgesnį laiką negu iki kokio 5 skalbimo.Atrodo "neužnešioju" biggrin.gif , bet po kelinto skalbimo, jie pasidaro pilkšvi (t.y. kai pradedi lyginti su visiškai nauju apatiniu trikotažu).Skalbiu ir rankom, ir automatine.
Jamaika
Aha, man irgi tas pats. Todel nesioju daugiausiai juodus smile.gif
mamulia
As dar bandydavau balinti su visokiais Ace. Bet nemacija sad.gif Dabar nesioju juodus arba raudonus cool.gif
RAMAŠKA
Dievinu raudona trikotaza thumbup.gif thumbup.gif dar patinka juodas, o balta vilkiu tik ten kur reikia- pvz vasara po kokia tai bliuskyte kur persisviecia, bet ir tai kartais megstu kita israiskinga spalvele pro ja parodyt wink.gif wink.gif
ma
baltu praktishkai neneshioju, labiau megstu spalvota trikotazha, bet kiek bandzhiau su "Lelija" pavirinus atsibalindavo
Bagel
Labai aktuali tema.
Daugiausia problemu man kyla su limeneliu gumomis (na plaunant nei ju patrinti stipriaus neiseina, nei ka - tamposi ir tiek). Kazkaip nors pati medziagine dalis ir balta, tai gumos pilkai rusvos. Joks Ace nepadeda. mad.gif
Negi tikrai niekas nenesioja baltu apatiniu rubeliu huh.gif ???
Juk balta irgi labai grazu thumbup.gif
Vetrungele
Turiu ir as sia problemele.

Jeigu kam pavyko su ja susidoroti - busiu labai dekinga, jeigu parasysite.
traliabum
o nebandet LOC is amway?
traliabum
seip as apatiniu nelyginu tai ir nematau ar jie papilkeja ar ne.. tiesiog jei jau atsibosta ir itariu kad negrazus - ismetu, perku naujus biggrin.gif biggrin.gif
ENIGMA
biggrin.gif Pabandykit vanish oxi action( čia tie milteliai) labai fainas daiktas, tik rekomenduoju pirkti Tome Philipse, nes kas parduodama musu marketuose tai kokybe tikrai ne ta ... mad.gif
ostra
Kuo as pati isitikinau-skalbiami automatinemis masinomis apatiniai greiciau pakeicia spalva(geriau rankomis).Antra,labai svarbu skalbti neaukstesneje temperaturoje nei nurodyta.Ir trecia,man labai patiko "Fementa" milteliai-pamerkiu pirma i ju tirpala,po to galima su iprastais milteliais skalbti.
Saga
Galiu pasidalinti savo ziniomis wink.gif . Labai nustebino viena apatinio trikotazo pardaveja, nerekomendavus balinti baltu apatiniu. Pasirodo baltu apatiniu audinys nera baltas, jis yra dazomas baltai ohmy.gif . O su visomis balinimo preimonemis jus tik nuplaunate tuos dazus ir lieka pilkas audinys wink.gif . O nebalinant kaip islaikyti juos baltus ......hm........ g.gif cia jau nezinau tongue.gif
Kristale
QUOTE (Saga @ 2004 01 30, 09:42)
Galiu pasidalinti savo ziniomis wink.gif . Labai nustebino viena apatinio trikotazo pardaveja, nerekomendavus balinti baltu apatiniu. Pasirodo baltu apatiniu audinys nera baltas, jis yra dazomas baltai ohmy.gif . O su visomis balinimo preimonemis jus tik nuplaunate tuos dazus ir lieka pilkas audinys wink.gif . O nebalinant kaip islaikyti juos baltus ......hm........ g.gif cia jau nezinau tongue.gif

Geras, stai kur paslaptis baltu drabuziu...

Be abejo galiu Amway balikli rekomenduot, kazkas panasaus i Vanish oxy, ty deguoniniu pagrindu veikia, tik gal dar geresnis? geresnis efektas bus jei LOC ir baliklio kartu naudosi skalbimui
SIDDIQA
SAGA rase: Galiu pasidalinti savo ziniomis  . Labai nustebino viena apatinio trikotazo pardaveja, nerekomendavus balinti baltu apatiniu. Pasirodo baltu apatiniu audinys nera baltas, jis yra dazomas baltai  . O su visomis balinimo preimonemis jus tik nuplaunate tuos dazus ir lieka pilkas audinys 

Taip, gryna teisybe!!! As savo tiek apatiniu drabuziu sugadinus esu!!! Ypac eji kokie 'silkiniai'......Tai dabar perku arba naturalios medvilnes baltus, kad butu galima su Vanish arba Fermentos milteliais pabalinti per nakti....arba ACE..o kitas varijantas -perku kitokiu spalvu...kad nesimatytu taip labai tepliojimas, ir nereiktu vargintis su balinimu.... g.gif
Nukė
Man viena pardaveja patare: jei nori, kad apatiniai kuo ilgiau isliktu naujesni, skalbk tik rankomis ir muilu
Na nezinau, ar cia tinka del baltos spalvos, bet lyg ir ilgiau islieka nepapilkeje..
Beje, man si problemele siuo metu itin aktuali, nes visi nestukiu apatiniai vien baltos spalvos! Cia gal specialiai tie gamintojai taip daro: kad greiciau nusidevetu ir butume priverstos ieskot nauju- velgi baltu laugh.gif
Jau nekalbu apie tai, kad nescios liemenele kainavo 100, o atrodo kaip uz 10 laugh.gif
SIDDIQA
Jau nekalbu apie tai, kad nescios liemenele kainavo 100

ohmy.gif blink.gif blink.gif blink.gif Dieve mano!!!!! Nenoriu sunervuoti cia nei vienos mamytes, nestuke.gif bet pirkau dvi liemeneles (komplektukas - balta ir pilka), medvilnines, be jokiu ten vielu, tvirtos...Mokejau 14 svaru. Tai tiksliai nezinau kiek cia litia siseina, bet jau tikrai ne 100 uz viena LIEMENELE... blink.gif blink.gif gal, mamytes, kas turi galimybe, paprasykit, kad teveliai jus pavezetu kokiam savaitgaliui i Vokietija pvz. Juk viskas uzsienyje pigiau...pataupykite pinigelius savo leliukui.... 2.gif
Miglute
Aš irgi daugaiu nešioju spalvotus apatinius, bet kartais tenka ir baltus. Tik tokios problemos neturiu . Man kažkaip atrodo g.gif ,kad jūs skalbiate labai karštam vandeny - nuo to tikrai tamseja kai kurie sintetiniai audiniai ( o juk sintetikos beveik visuose apatiniuose yra- nėriniai ir t.t.), o jau liemenėlių petnešėlės tai tikrai patamsėja. Taip pat daugumai sintetinių audinių netiknka įprastos balinimo priemonės ( mama medikė, tai sugalvojo išsibalinti savo chalatą - jis tapo gelsvas...). tai va, aš apatinius skalbiumax 40 laipsnių temperatūroje, o jei tarp jų nėra kažkokių nešvaresnių rūbų - tai kartais ir 30 laipsniu. Neiskundžiu - viskas balta smile.gif .
Turėjo tokią problemą mano draugė - išsiaisškinom,kad ji visas liemenėles VIRINA huh.gif kartu su balta patalyne.
ainax
Vat cia tai jau ziauri problema. Pas mane tai ne tik apatiniai, bet ir sunelio balti drabuzeliai po keliu skalbimu atrodo taip baisiai... O kaip gaila, juk tiek pinigu sumoki ir po poros kartu ismest galima. As jau isbandziau viska - ir Vanish, ir LOC, ir Amway, ir muilu skalbiau, ir prie skalbenkes prijungeme filtra, kad valytu ir minkstintu vandeni - ir vis tiek tas pats. Nu, zodziu, jau neismanau ka daryti, bet jau taip nervina... Kai uzsidedu tuos tik iskalbtus kvepiancius baltus apatinius, tai tokia sutre pasijauciu... Bet kazkoks budas juos isbalinti juk turi buti!
ziv
Su vaikiskais tai problemu nebuna, nes jie naturalus. smile.gif Pamerkiu Lilija arba Ace ir isbalinu, tik smirda labai. O su muilu nemegstu labai skalbti, nes paskui rudos muilo demes ohmy.gif lieka jei blogai isskalausi.
O su tais tipo silkiniais baltais apatiniais ir man nieko nesigauna. sad.gif
vilma Liu

Esu girdejusi, kad apatiniu negalima perskalauti su audiniu minkstikliais.
Asta
QUOTE (vilma Liu @ 2004 03 25, 16:03)
Esu girdejusi, kad apatiniu negalima perskalauti su audiniu minkstikliais.

hm...niekad to negirdejau.. o tai kas kazin ten minkshtikliu sudetyje yra tokio, kad skalbiniu baltumui kenktu? ohmy.gif
Augė
Visus apatinius nesioju ti 1 diena skalbiu Arieliu baltiems drabuziams ir jie tikrai balti ,nors kartais pasitaiko blogesnes kokybes ta paprasciausiai lauk ismetu ,
Kazkaip neatrode kad tai problematiska, bet pagalvojus geriau g.gif
Jicky
Man irgi ta pati problemele.Kiek visko isbandziau, nu nieks nepadeda. Gal reiks pabandyt ta Loc, ar Amway. Gal pades? rolleyes.gif
Moteris
Siaip as irgi girdejau tokia nuomone, kad JOKIU BUDU megali baltu apatiniu skalbti su balikliais. Nes jie yra dazyti balta spalva. Reikia skalbti su skalbikliais, skirtais spalvotiems audiniams, t.y. tausojantiems spalva. Kazkaip atrodo visai logiska, gerai pagalvojus biggrin.gif
NERA
O aš maniau, kad tik man taip nesiseka skalbti unsure.gif .Man labai patinka PERSIL KONCENTRATAS, bet jį butinai tome Pfilips rekia pirkti, nes skiriasi kokybė unsure.gif Tai rūbai tikrai pabaltėja thumbup.gif
Linavil
Sveikos, man apatinio trikotazo pardaveja kazkada sake, kad baltus ypac silkinius su sintetika drabuzius skalbiant ne balinti reikia, o ipilti truputi "melio" tarybiniais laikais jo budavo ukinese prekese, o dabar kazkaip niekur nematau doh.gif . Jis skalbiniams priduoda melsvo atspalvio truputi. Jei kas matet ka nors panasaus, pasidalinkit informacija, please rolleyes.gif .
Zvirblis
Sveikos, mamos,

Pasidalinkite patirtim su manim, tundra, kokiomis priemonemis skalbiate baltus drabuzius. Anksciau tokiu isvis neturejau, o dabar turiu daug ir mane ima nervinti, kad jau po pirmojo skalbimo drabuziai tampa kazkokie ne taip balti. Skalbiu paprastai - skalbimo masinoj su normaliais (universaliais) milteliais. Gal reikia kokiu spec. priemoniu??? Aciu!
lysaaja
taisykle nr. 1 - baltus skalbti tik su baltais (ne baltus su sviesiais!)
taisykle nr. 2 - naudoti miltelius su deguonimi (jie geriau iskalbia, ir kiek blukina spalvotus audinius)
taisykle nr. 3 - atidziai ziurekite, jei merkiate baltus skalbinius kad neisimaisytu koks kitas spalvotas daikciukas (vienu metu suvariau visus baltus ryzus i "a la batika" - merkiant skalbinius netycia isimaise velniai zin is kur atsirade diedo triusikai, kurie viska nudaze melynais plemais blink.gif )
Ieva-Pieva
as baltus skalbiu aukstos temp. vandenyje- 95C wink.gif
lysaaja
biggrin.gif irgi geras variantas, bet tinka tik tiems, kuriuos galima virinti wink.gif
Šiaurė

Какие средства doh.gif лучше использовать
ENIGMA
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 10 27, 10:24)
as baltus skalbiu aukstos temp. vandenyje- 95C wink.gif

O vat ir ne balciausia issiskalbia nuo 40 iki 60 laipsiu temperaturoje, o virinimas duoda pilkuma... wink.gif
skalbiu su arielu, nezinau neturiu problemu... thumbup.gif
dainele
Prei visu tu auksciau isvardintu taisykliu, dar pridedu viena. As profilaktiskai karta menesyje visus baltus rubus (apatinius, lovos baltinius ir t.t. kuriuos galima baltinti) pamerkiu 1-2 val i chlorox tirpala, juos balinimui. Po to vel normaliai perskalbiu. Tada buna balti it sniegas smile.gif
Šiaurė
QUOTE (ENIGMA @ 2004 11 11, 17:12)
O vat ir ne balciausia issiskalbia nuo 40 iki 60 laipsiu temperaturoje, o virinimas duoda pilkuma... wink.gif

Купила Ариель doh.gif doh.gif подделка попалась doh.gif
Šiaurė
QUOTE (dainele @ 2004 11 14, 00:17)
Prei visu tu auksciau isvardintu taisykliu, dar pridedu viena. As profilaktiskai karta menesyje visus baltus rubus (apatinius, lovos baltinius ir t.t. kuriuos galima baltinti) pamerkiu 1-2 val i chlorox tirpala, juos balinimui. Po to vel normaliai perskalbiu. Tada buna balti it sniegas smile.gif

Придется вернуться к этому методу g.gif

ENIGMA
QUOTE (Sever59 @ 2004 11 13, 23:20)
QUOTE (ENIGMA @ 2004 11 11, 17:12)

Купила Ариель doh.gif doh.gif подделка попалась doh.gif

Tohmas philipse perku, tikrai geresni nei maximose... wink.gif
Šiaurė

Филипс есть в Каунасе g.gif
Arinva
QUOTE (ENIGMA @ 2004 11 11, 16:12)

as taip pat
bet paskutiniu metu su savo 2.gif drabuzeliais sunkiau ypac kai maniskis sugeba issikleckinti tai ziuriu kad ir ariel nebepadeda reiks griebtis kokiu balikliu g.gif
Jicky
gal galit pasakyt, kur Vilniuj yra ta Thomas philips parduotuve wink.gif
Leida
QUOTE (Ramuniukas @ 2004 11 14, 11:56)
gal galit pasakyt, kur Vilniuj yra ta Thomas philips parduotuve wink.gif

Žirmūnų-66.
Ukmergės-280 B.
kazyte
Sveikutes,

Susiduriau su problema- negaliu isskalbti baltu vyro marskiniu apykakliu. Isskalbus jos vis tiek lieka murzinos. ohmy.gif Sakykite, kaip jus jas skalbiate, gal yra kokios spec. priemones apykaklem. blink.gif Naudojau muila su tulzim irgi ne ka gelbejo.
dorado
Seniau budavo toks muilas, bet dabar neteko matyti. Jis toks plonesnis uz ukiska ir tarsi su skalbimo milteliu granulem.

Bet as neturiu problemu su apykaklem. Tiesa, vyras tu paciu baltiniu nesirengia du kartus ir pats kas ryta maudosi duse.
Bet jau kaip lygint baltinius uzknisa, tai negaliu apsakyti mad.gif dry.gif

Ir dar. Yra tokie Vanish milteliai is kuriu pasidaro tirstos putos. Jos turetu pagelbeti, bet pati nebandziau...
kazyte
Dekui, Dorado, uz patarimus biggrin.gif

Jo, lyginima ir mane uzknisa, vos ne kasdien ir bruzinu as tuos baltinius mad.gif

Galetu gi kas nors sugalvoti kokia buitine lyginimo masina, kaip kad yra israstos skalbimo, indu plovimo masinos laugh.gif laugh.gif laugh.gif
dorado
O buitines lyginimo masinos tai yra wink.gif
Bet jos skirtos patalynes, staltiesiu lyginimui .... ne vyriskiems baltiniams... sad.gif

As tai vienu ypu islyginu kruva ir ramu. Beje ir pats vyras issilygina, bet retokai...
r@siukas
Na nezinau, man pagelbeja muilas su tulzimi ir Ringuvos milteliai is muilo granuliu. Tik maniskiui kvapas nepatinka, tai tada dar skabimo masinoj perplaunu.
dorado
As lygindama baltinius naudoju toki purskiama krakmolintoja - ir lyginasi lengviau ir kvepia thumbup.gif
kazyte
Anksciau ir as turejau toki skysta muila, spec. skirta apykakliu plovimui. Buvau pirkusi Thomas Philips. BTai jis padedavo, bet dabar as jo neberandu nusipirkti. Tiesa, jis nepigus, bet efektyvus. thumbup.gif

DORADO, o nuo to purskiamo krakmolytojo lyginant neparuduoja balti marskiniai?
Na, gal as su per karstu lygintuvu palyginau... g.gif
dorado
Man nera nei karto parudave. Turiu pripazint, kad baltus baltinius skalbt man tenka retokai, dazniau sviesiai melsvus, gelsvus, pilksvus...
Kai purskiu ta purskala ir man vis baime ima kad liks demes - bet nei karto neliko clap.gif
Kai lyginu pavarau ir per geraja puse rolleyes.gif tsssss vyras nezino rolleyes.gif o tai supanikuotu kad baltinius sugadinsiu laugh.gif
Lygintuvas pas mane labai geras.
Akvarelė
O man nėra kito tokio gero dalyko, kaip "Bos+" (na, čia reiktų rašyt rusiškai, bet tingiu ax.gif ) Jų ne visur yra. Dėžutė, kaip ir kitos - kartoninė, mėlynos spalvos. Išima visokias dėmes (senas) ir labai gerai balina thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
happy
As vengiu baltu apatiniu,nes jieman greit pasidaro nebebalti,
o dar vanduo pas mus kartais rudas bega tai is vis kosmaraS cry.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.