Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SOS! Mazylis per 7 dienas neatpazistamas
Supermamø klubas > Konsultacijø centras > Klausimas vaikø psichologui
Uzne
Laba diena,

neradau nieko apie tokio amziaus paliktus mazylius, todel labai noriu paklausti kas tai per reakcija. Mano maziukui 7,5 men. pries 3 dienas su vyru grizom is keliones po Egipta, isvyke buvom 7 dienas. Maziukas buvo paliktas musu namuose su pussesere ir kasdien vakarais aplankydavo salia esanti mociute. Kai automobilis pajudejo i oro uosta pamaniau, kad tikrai paskubejom su atostogom ax.gif
Palikom ji nakti mieganti ir isvykom. Sake prabudes elgesi normaliai, zaide, miegojo lauke. Zodziu mityba nesutriko, taciau pradejo keltis nakti, naktimis tapo labai neramus, neuzmigdavo pats (iki tol paguldzius i lovyte uzmigdavo pats) reikejo kaskart supti.
Kai mes grizom jis glaudesi prie pusseseres pas mus nejo, neatpazino nei tecio nei mamos. Po kokiu 3 valandu pradejo mums sypsotis. taciau man jis atrodo isgasdintas. Dabar nakti prabudes tamsoje pradeda garsiai isteriskai verkti, atrodo, kad pilvuka pustu, isitempia visi raumenys, verkia uzsimerkes, as ji prisiglaudziu prie saves pasupu nurimsta, tada pasiguldau pas save i lova apkabinu taciau jis dejuoja ir kokia valanda neuzmiega, po to siaip ne taip uzsnaudziam, bet vartomes niurnam ir t.t.
Pietu miego miega labai mazai, per visa diena sudejus kokias 2 val ir tuo metu nei vaiksciot nei trinkseti durim, nieko daryti negalima (pries savaite pats uzmigdavo nesupamas ir as tvarkydavaus, siurbdavau, ziuredavau televizoriu).
Vakarais pradeda zirsti ir kai supi glaudzia rankytes prie manes, jei tik atsitrauki kaip mat akys stacios, taip pat atsimerkia nuo bet kokio garso, net kai kaimynai vaiksto virs musu.
Dar viena naujiena baime uzianciu prietaisu, anksciau maldavau kosytes su blenderiu, fenuodavau plaukus jis juokdavos, jei budavao ant ranku griebdavo pabandyti, o dabar kruptelna ir verkia nuo to garso.
Gal ji isgasdino ir bijo pasakyti? Ar tai palikto vaiko nerimas, kad vel nepaliktu, nebezinau ka galvoti, ryt turbut registruosiu pas gydytoja, nes man labai neramu. Siaip kai pamiega jis linksmas, valgo gerai, daug juokiasi.
daabi
QUOTE(EvelinaC @ 2007 12 09, 23:50)
Laba diena,

neradau nieko apie tokio amziaus paliktus mazylius, todel labai noriu paklausti kas tai per reakcija. Mano maziukui 7,5 men. pries 3 dienas su vyru grizom is keliones po Egipta, isvyke buvom 7 dienas. Maziukas buvo paliktas musu namuose su pussesere ir kasdien vakarais aplankydavo salia esanti mociute. Kai automobilis pajudejo i oro uosta pamaniau, kad tikrai paskubejom su atostogom ax.gif
Palikom ji nakti mieganti ir isvykom. Sake prabudes elgesi normaliai, zaide, miegojo lauke. Zodziu mityba nesutriko, taciau pradejo keltis nakti, naktimis tapo labai neramus, neuzmigdavo pats (iki tol paguldzius i lovyte uzmigdavo pats) reikejo kaskart supti.
Kai mes grizom jis glaudesi prie pusseseres pas mus nejo, neatpazino nei tecio nei mamos. Po kokiu 3 valandu pradejo mums sypsotis. taciau man jis atrodo isgasdintas. Dabar nakti prabudes tamsoje pradeda garsiai isteriskai verkti, atrodo, kad pilvuka pustu, isitempia visi raumenys, verkia uzsimerkes, as ji prisiglaudziu prie saves pasupu nurimsta, tada pasiguldau pas save i lova apkabinu taciau jis dejuoja ir kokia valanda neuzmiega, po to siaip ne taip uzsnaudziam, bet vartomes niurnam ir t.t.
Pietu miego miega labai mazai, per visa diena sudejus kokias 2 val ir tuo metu nei vaiksciot nei trinkseti durim, nieko daryti negalima (pries savaite pats uzmigdavo nesupamas ir as tvarkydavaus, siurbdavau, ziuredavau televizoriu).
Vakarais pradeda zirsti ir kai supi glaudzia rankytes prie manes, jei tik atsitrauki kaip mat akys stacios, taip pat atsimerkia nuo bet kokio garso, net kai kaimynai vaiksto virs musu.
Dar viena naujiena baime uzianciu prietaisu, anksciau maldavau kosytes su blenderiu, fenuodavau plaukus jis juokdavos, jei budavao ant ranku griebdavo pabandyti, o dabar kruptelna ir verkia nuo to garso.
Gal ji isgasdino ir bijo pasakyti? Ar tai palikto vaiko nerimas, kad vel nepaliktu, nebezinau ka galvoti, ryt turbut registruosiu pas gydytoja, nes man labai neramu. Siaip kai pamiega jis linksmas, valgo gerai, daug juokiasi.
*

Jatau, net sirdute suspaude pagalvojus apie mazyli. nori susidaryti ispudis, kad vaikutis kazko buvo labai isgasdintas ir isivaizduoju, kad jam reikejo mamos silumos ir prisilietimu kuriuos jusdavo kasdien. Juk jo amzius tas, kad viska pazysta per lietimus. Todel esu tos nuomones, kad kol vaikutis ypatingai maziukas, negalima palikti ilgesniam laikui-arba kartu, arba is vis niekur. rolleyes.gif Sirdi suspaudzia vien perskaicius, o tai kaip jaustis isvaziavus? Tegul buna tai pamoka ateiciai nedaryti neapgalvotu sprendimu, arba apgalvoti sirdimi, o ne norais smile.gif O dabar geriausias sprendimas nesigrauzti del to ir pasikonsultuoti su gydytoju. Sekmes jums smile.gif
Uzne
QUOTE(aba @ 2007 12 10, 12:30)
Jatau, net sirdute suspaude pagalvojus apie mazyli. nori susidaryti ispudis, kad vaikutis kazko buvo labai  isgasdintas ir isivaizduoju, kad jam reikejo mamos silumos ir prisilietimu kuriuos jusdavo kasdien. Juk jo amzius tas, kad viska pazysta per lietimus. Todel esu tos nuomones, kad kol vaikutis ypatingai maziukas, negalima palikti ilgesniam laikui-arba kartu, arba is vis niekur.  rolleyes.gif Sirdi suspaudzia vien perskaicius, o tai kaip jaustis isvaziavus? Tegul buna tai pamoka ateiciai nedaryti neapgalvotu sprendimu, arba apgalvoti sirdimi, o ne norais  smile.gif O dabar geriausias sprendimas nesigrauzti del to ir pasikonsultuoti su gydytoju. Sekmes jums  smile.gif
*

Aciu uz palaikyma, manau tikrai neapgalvotai paskubejom 4u.gif verysad.gif
Psichologe
Pagal tai, kaip aprasete vaiko elgesi man atrodo tai yra normalus vaiko, patyrusio netiketa issiskyrima elgesys. Tikrai, tai yra vaiko nerimas kad vel nepaliktu. Vaikas kito budo kontroliuoti situacijos neturi, isskyrus "budejima" net miegant. Buvo sutrikdytas jo pasitikejimas mama- jis buvo iprates, kad mama visada salia, visada bus cia prireikus. Jums reikes nemazai laiko, kad jis vel pradetu pasitiketi Jumis (ir gerai miegotu). Gali buti, kad keliu menesiu. Dabar stenkites kaip imanoma labiau patenkinti vaiko poreikius, susijusius su artumu, prisirisimu. (paprastai po issiskyrimu vaiko prisirisimo elgesys sustipreja).
Nerekomenduojama mazu vaiku palikti nakciai iki kokiu 4-5 metu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.