Įkraunama...
Įkraunama...

Kuskusas (Couscous)

Gal kas gaminate ka is Cous cous(kuskusas...)?
As vakar pirma karta isbandziau, isviriau buljone, sviesto gabaliukas + darzoves ir gavosi garnyras vistienai. Siaip nieko, bet gal kas receptuku su juo zino?
Atsakyti
QUOTE(snoopy @ 2005 03 18, 11:58)
Gal kas gaminate ka is Cous cous(kuskusas...)?
As vakar pirma karta isbandziau, isviriau buljone, sviesto gabaliukas + darzoves ir gavosi garnyras vistienai.  Siaip nieko, bet gal kas receptuku su juo zino?


Tabbouleh (6-8 porcijos)

140 g kuskuso
400 ml verdančio vandens
Alyvuogių aliejus, citrinos sultys
smulkiai pjaustyti laiškiniai svogūnai (100 g)
keletas šakelių smulkiai sukapotų petražolių
3 supjaustyti pomidorai
1 nuluptas supjaustytas agurkas
druska, pipirai

Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu ir palikti vienai valandai, kad įsigertų. Tada sudėti visas daržoves ir prieskonius, aliejų ir citrinos sultis. Gerai išmaišyti ir paragauti ar užtenka druskos. Palikti šaldytuve bent 1 valandą prieš valgant.
Atsakyti
Yra saldus skanus receptas: paruosi kruopas (uzverdi t.t. kieki vandens, ipili kruopas, palaukikol subrings, tada dar 1 min paverdi ant silpnos ugnies, imaisai sviestuko), idedi cukraus, cinamono, sudedi i sriubos lekstutes ir aplieji zele, tada uzsaldai; vietoj zele galima kisielium, tada gaunasi karstas saldus patiekalas. Gera ivairove, kai koses atsibosta mirksiukas.gif
O ne saldziai tai as darau taip: paruosiu kruopas, pakepinu svoguniuko, morkytes, sampinjonu smulkiai pjaustytu ir viska sumaisau su kruopom, labai labai skaniai iseina.
Atsakyti
Aš bandžiau daryti kuskusą pagal internete rastą receptą. Nu skaniai gavosi, tik aš perku vištos šlauneles ar ketvirtukus ir nuimu nuo kaulų. Nereikia terliotis. Ir dar pridedu kitokių pakepintų daržovių, pvz. baklažano, paprikos, cukinijos ax.gif Jei nori pamėginti, pasiskaityk čia

Arba čia

Irgi nieko iš šito gaminau antrą receptą. Irgi labai skanus. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plunksnė: 23 kovo 2005 - 17:31
O ar jums kuskusas gaunasi birus?Man tai ne schmoll.gif .Ir nežinau kaip padaryti,kad būtų birus.Gal galit patarti?
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2005 03 31, 07:42)
O ar jums kuskusas gaunasi birus?Man tai ne schmoll.gif .Ir nežinau kaip padaryti,kad būtų birus.Gal galit patarti?

Man gaunasi birus, tuomet kai jau subringsta, dar ant labai silpnos ugneles kokia minute paverdant ir maisant su SAKUTE, tada birus pasidaro, nesusoka gabalais, kaip su saukstu maisant. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar turiu alžyrietiško kuskuso receptėlį:
Reikės
1 didelio svogūno, smulkiai supjaustyto
1/2 arb.šaukšt. kurkumos (arba ilgoji ciberžolė)
ant peilio galo aštriųjų raudonųjų pipirų, tiek pat maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį
1/2 stiklinės daržovių sultinio
1/2 stiklinės pomidorų pastos (ne padažo)
3-4 skiltelių česnako
3 nedidelių cukinijų
3-4 morkų
4 vidutinio dydžio bulvių
1 raudonos ar žalios paprikos
1 skardinėlės troškintų raudonųjų pupelių

1. Patroškinkite svogūną daržovių sultinyje ant nedidelės ugnies, kol taps permatomas
2. Suberkite prieskonius ir maišant pavirinkite kelias minutes
3. Sudėkite pomidorų pastą ir taip pat maišant patroškinkite 2 minutes.
4. Supjaustykite daržoves stambiais gabaliukais ir taip pat sidėkite troškinti. Jei norite subtilaus rytietiško skonio, įberkite vos vos cinamono; užpilkite viską vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės. Pabaigoje sudėkite nusunktas pupeles ir dar patroškinkite 5 min.
5. supilkite kuskusą į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite 5 min. Po to išmaišykite jį šakute (1 dalis kuskuso 1.5 dalies vandens)
6. Ant viršaus supilkite troškinį ir - skanaus!

Atsakyti
QUOTE(agacaga @ 2005 04 15, 21:28)
Kas tas kuskusas ? blink.gif

Tokios geltonos, stambesnes nei manai kruopos, bet jos nera visai apvalios, kaip pavyzdziui, soru kruopos. Pasidairyk maximoj prie kruopu, cukru visokiu, buna sipa firmos, tokie pakeliai uz ryziu mazesni, verta pabandyti... mirksiukas.gif Arabai juos naudoja visur ir visada, saldziai ir nesaldziai.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 15, 22:31)
Tokios geltonos, stambesnes nei manai kruopos, bet jos nera visai apvalios, kaip pavyzdziui, soru kruopos. Pasidairyk maximoj prie kruopu, cukru visokiu, buna sipa firmos, tokie pakeliai uz ryziu mazesni, verta pabandyti... mirksiukas.gif Arabai juos naudoja visur ir visada, saldziai ir nesaldziai.


aaa, dabar aiskiau pasidare,aciu mirksiukas.gif
O gal tos kruopos kazkokiu ypatingu geru savybiu turi,kad taip is ju gaminat? Ar cia tik siaip,ivairumo delei? ax.gif
Atsakyti
Del tu savybiu tai abejoju, gi tas pats miltas, as asmeniskai del skonio ir del ivairumo. O gal as klystu ax.gif
Atsakyti
Nu visvien nesupratau, kas tas kuskusas?
Cia javu rusis kazkokia? ar tiesiog kazkokios kruopos kazhkaip susmulkintos (pvz. juk ir manai yra is kvieciu ar kokiu ten kruopu).
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 04 18, 22:29)
Nu visvien nesupratau, kas tas kuskusas?
Cia javu rusis kazkokia? ar tiesiog kazkokios kruopos kazhkaip susmulkintos (pvz. juk ir manai yra is kvieciu ar kokiu ten kruopu).


Būtent. Tie patys manai iš kviečių, tik rupiau sumalti. O naudojam jas dėl įvairumo ir įdomumo. Be to, man labai labai skanu blush2.gif
Atsakyti