Perskaiciau visus jusu receptus ir patarimus ir bandysiu gaminti. Kazkada dariau, bet turbut kazka ne taip pridirbau tai teko ismest
Bet turiu dar 1.5 pakelio, tai bandysiu si karta ka nors valgomo padaryti
KUSKUSAS SU VISTIENA - LABAI PAPRASTA, GREITA IR GARDU!!!
(kadangi nezinau kur si recepta deti, tai idesiu cia ir dar prie vistienos patiekalu)
Porcijai 4 asmenims prireiks:
* 4 vid dydzio vistienos krutineliu
* 250 g kuskuso (couscous)
* prieskoniu: druskos, juoduju pipiru, kaukazietisku prieskoniu, astriuju raudonuju pipiru
* aliejaus
Vistienos krutinele supjaustome kubeliais, kepinant aliejuje, pabarstome druska, juodaisias pipirais, kaukazietiskais prieskoniais ir jei norisi astraus patiekalo - astriaja raudonaja paprika. Kai mesyte siek tiek apskrunda, reiktu ipilti ~250ml vandens ir patroskinti apie 15-20 min. Baigiant troskinti vista, paruosti kuskusa: i puoda ipilti 250 ml vandens, ji uzvirinti, siek tiek pasudyti arba ideti vistienos sultinio kubelio (~1/3), vandeniui uzvirus, puoda nukelti, suberti 250g kuskuso ir leisti kruopoms isbrinkti (~ 2-3min), tuomet supilti vistiena su visu sultiniu, kuris liks po troskinimo ir kruopsciai maisant viska pakaitinti ant mazytes ugnies apie 2min.
SKANAUS!
(kadangi nezinau kur si recepta deti, tai idesiu cia ir dar prie vistienos patiekalu)
Porcijai 4 asmenims prireiks:
* 4 vid dydzio vistienos krutineliu
* 250 g kuskuso (couscous)
* prieskoniu: druskos, juoduju pipiru, kaukazietisku prieskoniu, astriuju raudonuju pipiru
* aliejaus
Vistienos krutinele supjaustome kubeliais, kepinant aliejuje, pabarstome druska, juodaisias pipirais, kaukazietiskais prieskoniais ir jei norisi astraus patiekalo - astriaja raudonaja paprika. Kai mesyte siek tiek apskrunda, reiktu ipilti ~250ml vandens ir patroskinti apie 15-20 min. Baigiant troskinti vista, paruosti kuskusa: i puoda ipilti 250 ml vandens, ji uzvirinti, siek tiek pasudyti arba ideti vistienos sultinio kubelio (~1/3), vandeniui uzvirus, puoda nukelti, suberti 250g kuskuso ir leisti kruopoms isbrinkti (~ 2-3min), tuomet supilti vistiena su visu sultiniu, kuris liks po troskinimo ir kruopsciai maisant viska pakaitinti ant mazytes ugnies apie 2min.
SKANAUS!
manoreceptas toks
4 pomidorai supjaustyt kubiukais be seklu
iskeoptas 1 svogunas ir 2 cesnako skilteles
iskeptas kubiukais baklazanas nedidelis
1 pakelis juros gerybiu (8,99lt kainavo, atrodo apie 400g) isvirti 2 min
1 pakelis kreveciu 200g isvirti 2 min
1 pakelis kuskuso
viska sumaisom, uzpilam sultiniu paliekam pabrinkti ir i orkaite keletui min.
ypac skanu su astriu juros gerybiu padazu.
4 pomidorai supjaustyt kubiukais be seklu
iskeoptas 1 svogunas ir 2 cesnako skilteles
iskeptas kubiukais baklazanas nedidelis
1 pakelis juros gerybiu (8,99lt kainavo, atrodo apie 400g) isvirti 2 min
1 pakelis kreveciu 200g isvirti 2 min
1 pakelis kuskuso
viska sumaisom, uzpilam sultiniu paliekam pabrinkti ir i orkaite keletui min.
ypac skanu su astriu juros gerybiu padazu.
QUOTE(Dzijanka @ 2006 11 20, 15:36)
manoreceptas toks
4 pomidorai supjaustyt kubiukais be seklu
iskeoptas 1 svogunas ir 2 cesnako skilteles
iskeptas kubiukais baklazanas nedidelis
1 pakelis juros gerybiu (8,99lt kainavo, atrodo apie 400g) isvirti 2 min
1 pakelis kreveciu 200g isvirti 2 min
1 pakelis kuskuso
viska sumaisom, uzpilam sultiniu paliekam pabrinkti ir i orkaite keletui min.
ypac skanu su astriu juros gerybiu padazu.
4 pomidorai supjaustyt kubiukais be seklu
iskeoptas 1 svogunas ir 2 cesnako skilteles
iskeptas kubiukais baklazanas nedidelis
1 pakelis juros gerybiu (8,99lt kainavo, atrodo apie 400g) isvirti 2 min
1 pakelis kreveciu 200g isvirti 2 min
1 pakelis kuskuso
viska sumaisom, uzpilam sultiniu paliekam pabrinkti ir i orkaite keletui min.
ypac skanu su astriu juros gerybiu padazu.
išmėginsim
O mes kuskusą gaminame dažniausiai prie alaus ir labai aštriai. Gaminti mus išmokė viena arabų šeima kelionės metu. Taigi, jį gaminti galima su įvairia mėsa, žuvimi ar daržovėmis, kaip kam patinka. Aš jums parašysiu mūsų megstamiausio receptuką. Pirmiausiai jie kruopas pilame puodelį šalto vandeniu ir gerai išmaišome dviejų šaukštų pagalba. Į kitą puodą pila šiek tiek alyvuogių aliejaus, kelis šaukštus pomidorų pastos, išlukštentų pistacijos riešutų saują, vištienos, pora morkų, specialių prieskonių kuskusui gaminti, porą į keturias dalis supjaustytų bulvių, vėliau pomidorų ir valgomą šaukštą harisos (vietinės aitriųjų pipirų pastos). Troškiname. Sudrėkintas kruopas laikome kitame kiaurame puode, uždėtame ant besitroškinančių daržovių ir mėsos. Taip kruopos įgauna kvapą. Vėliau į troškinį įpilame vandens tiek, kiek jūs norite turėti skysčio. Kai viskas išsitroškina, sultinį ( ne visą) supilame į kuskusą, gerai išmaišome, supilame į didelę lėkštę, ant viršaus sudedame ištriškintą mėsą, daržoves. Tiesa. Dar ant keptuvės pakepiname kelis žalius aitrius pipirus (neprisimenu, kaip vadinasi). Juos taip pat sudedame ant kruopų. Ir valgome. Tikrai puikus užkandis prie alaus.
Turiu tokį klausmėlį, ar skiriasi Cus Cuso kruopų skonis ir Kukurūzų kruopos
QUOTE(Okei @ 2007 01 09, 19:10)
Turiu tokį klausmėlį, ar skiriasi Cus Cuso kruopų skonis ir Kukurūzų kruopos
Man skiriasi. Be to jų ir išvaizda skiriasi.
Na vat, prisiskaičiau aš čia apie kuskusą ir vakar pabandžiau Labai skanu buvo, dariau kaip garnyrą prie mėsytės. Buljoniuke išbrinkinau, o paskui dar sudėjau aliejuje keptą morką, svogūną, česnako skiltelę ir truputėlį krapų, aj dar mažą papriką pakepinau. Pabaigoje įdėjau sviestuko. Tai kaip skanu buvo Tik kadangi bijojau, kad neišeis, nes pirmą kartą dariau, tai dar ryžių viriau, jei nieks kuskuso nevalgys, tai spėkit kas liko? Aišku ryžiai Na tikrai labai skanus kuskusas.
QUOTE
Tęsiant temą apie kuskusą tai IKI prekybos centruose mačiau pirkti tokį naujai atsiradusį kuskusą su viduržemio jūros prieskoniais (berods) ir kitoks dar yra su sūriu ir prieskoniais. Paruošimas toks pat kaip ir paprasto. Gal kas bandėt?
Kaip tik vyras atveze is parduotuves (1 pakeli su suriu ir 1 pakeli su vidurziemio juros prieskoniais), tai bandysiu kuria diena paruosti ir parasysiu kas ten gero