Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kuskusas (Couscous)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
snoopy
Gal kas gaminate ka is Cous cous(kuskusas...)?
As vakar pirma karta isbandziau, isviriau buljone, sviesto gabaliukas + darzoves ir gavosi garnyras vistienai. Siaip nieko, bet gal kas receptuku su juo zino?
bea
QUOTE(snoopy @ 2005 03 18, 11:58)
Gal kas gaminate ka is Cous cous(kuskusas...)?
As vakar pirma karta isbandziau, isviriau buljone, sviesto gabaliukas + darzoves ir gavosi garnyras vistienai.  Siaip nieko, bet gal kas receptuku su juo zino?
*



Tabbouleh (6-8 porcijos)

140 g kuskuso
400 ml verdančio vandens
Alyvuogių aliejus, citrinos sultys
smulkiai pjaustyti laiškiniai svogūnai (100 g)
keletas šakelių smulkiai sukapotų petražolių
3 supjaustyti pomidorai
1 nuluptas supjaustytas agurkas
druska, pipirai

Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu ir palikti vienai valandai, kad įsigertų. Tada sudėti visas daržoves ir prieskonius, aliejų ir citrinos sultis. Gerai išmaišyti ir paragauti ar užtenka druskos. Palikti šaldytuve bent 1 valandą prieš valgant.
Burbulytis
Yra saldus skanus receptas: paruosi kruopas (uzverdi t.t. kieki vandens, ipili kruopas, palaukikol subrings, tada dar 1 min paverdi ant silpnos ugnies, imaisai sviestuko), idedi cukraus, cinamono, sudedi i sriubos lekstutes ir aplieji zele, tada uzsaldai; vietoj zele galima kisielium, tada gaunasi karstas saldus patiekalas. Gera ivairove, kai koses atsibosta mirksiukas.gif
O ne saldziai tai as darau taip: paruosiu kruopas, pakepinu svoguniuko, morkytes, sampinjonu smulkiai pjaustytu ir viska sumaisau su kruopom, labai labai skaniai iseina.
Plunksnė
Aš bandžiau daryti kuskusą pagal internete rastą receptą. Nu skaniai gavosi, tik aš perku vištos šlauneles ar ketvirtukus ir nuimu nuo kaulų. Nereikia terliotis. Ir dar pridedu kitokių pakepintų daržovių, pvz. baklažano, paprikos, cukinijos ax.gif Jei nori pamėginti, pasiskaityk čia

Arba čia

Irgi nieko iš šito gaminau antrą receptą. Irgi labai skanus. thumbup.gif
vira
O ar jums kuskusas gaunasi birus?Man tai ne schmoll.gif .Ir nežinau kaip padaryti,kad būtų birus.Gal galit patarti?
Burbulytis
QUOTE(vira @ 2005 03 31, 07:42)
O ar jums kuskusas gaunasi birus?Man tai ne schmoll.gif .Ir nežinau kaip padaryti,kad būtų birus.Gal galit patarti?
*


Man gaunasi birus, tuomet kai jau subringsta, dar ant labai silpnos ugneles kokia minute paverdant ir maisant su SAKUTE, tada birus pasidaro, nesusoka gabalais, kaip su saukstu maisant. mirksiukas.gif
Plunksnė
Dar turiu alžyrietiško kuskuso receptėlį:
Reikės
1 didelio svogūno, smulkiai supjaustyto
1/2 arb.šaukšt. kurkumos (arba ilgoji ciberžolė)
ant peilio galo aštriųjų raudonųjų pipirų, tiek pat maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį
1/2 stiklinės daržovių sultinio
1/2 stiklinės pomidorų pastos (ne padažo)
3-4 skiltelių česnako
3 nedidelių cukinijų
3-4 morkų
4 vidutinio dydžio bulvių
1 raudonos ar žalios paprikos
1 skardinėlės troškintų raudonųjų pupelių

1. Patroškinkite svogūną daržovių sultinyje ant nedidelės ugnies, kol taps permatomas
2. Suberkite prieskonius ir maišant pavirinkite kelias minutes
3. Sudėkite pomidorų pastą ir taip pat maišant patroškinkite 2 minutes.
4. Supjaustykite daržoves stambiais gabaliukais ir taip pat sidėkite troškinti. Jei norite subtilaus rytietiško skonio, įberkite vos vos cinamono; užpilkite viską vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės. Pabaigoje sudėkite nusunktas pupeles ir dar patroškinkite 5 min.
5. supilkite kuskusą į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite 5 min. Po to išmaišykite jį šakute (1 dalis kuskuso 1.5 dalies vandens)
6. Ant viršaus supilkite troškinį ir - skanaus!

Burbulytis
QUOTE(agacaga @ 2005 04 15, 21:28)
Kas tas kuskusas ? blink.gif
*


Tokios geltonos, stambesnes nei manai kruopos, bet jos nera visai apvalios, kaip pavyzdziui, soru kruopos. Pasidairyk maximoj prie kruopu, cukru visokiu, buna sipa firmos, tokie pakeliai uz ryziu mazesni, verta pabandyti... mirksiukas.gif Arabai juos naudoja visur ir visada, saldziai ir nesaldziai.
agacaga
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 15, 22:31)
Tokios geltonos, stambesnes nei manai kruopos, bet jos nera visai apvalios, kaip pavyzdziui, soru kruopos. Pasidairyk maximoj prie kruopu, cukru visokiu, buna sipa firmos, tokie pakeliai uz ryziu mazesni, verta pabandyti... mirksiukas.gif Arabai juos naudoja visur ir visada, saldziai ir nesaldziai.
*



aaa, dabar aiskiau pasidare,aciu mirksiukas.gif
O gal tos kruopos kazkokiu ypatingu geru savybiu turi,kad taip is ju gaminat? Ar cia tik siaip,ivairumo delei? ax.gif
Burbulytis
Del tu savybiu tai abejoju, gi tas pats miltas, as asmeniskai del skonio ir del ivairumo. O gal as klystu ax.gif
Onora
Nu visvien nesupratau, kas tas kuskusas?
Cia javu rusis kazkokia? ar tiesiog kazkokios kruopos kazhkaip susmulkintos (pvz. juk ir manai yra is kvieciu ar kokiu ten kruopu).
Plunksnė
QUOTE(Onora @ 2005 04 18, 22:29)
Nu visvien nesupratau, kas tas kuskusas?
Cia javu rusis kazkokia? ar tiesiog kazkokios kruopos kazhkaip susmulkintos (pvz. juk ir manai yra is kvieciu ar kokiu ten kruopu).
*



Būtent. Tie patys manai iš kviečių, tik rupiau sumalti. O naudojam jas dėl įvairumo ir įdomumo. Be to, man labai labai skanu blush2.gif
vinciune
Neblogos salotos su kuskusu. Jas darau prie grilinamos mesos.Galima ir prie keptos mesos.Megstu jas ir vienas valgyti. Cia kurdiskas/turkiskas receptas. Kuskusus labai naudoja Turkijoj, graikijoj. Ir kitos ten aplinkines salys biggrin.gif .

2 pomidorai
salotos (skonio reikalas kokias salotas imsi) mazdaug 300 gr.Gali daugiau , maziau, skonio reikalas.
1/2 agurko (ilgo)
petrazoliu (pagal recepta reikia puse pundelio kaip jos buna suristos), as imu maziau, nes man jos nelabai patinka
1/2 stikline aliejaus
maltu pipiru
druskos
2-3 isspaustu citrinu sulciu
4 saukstai pomidoru pastos(ji yra padaryta tik is pomidoru minkstymo)(ne padazo)
1 1/2 stikline kuskusu
....................
uzpilk kuskusus verdanciu vandeniu (as kuskusus plykau didesniame bliude, nes poto jame ir visas salotas ismaisau).Uzdenk kokiu dangciu ta bliuda, kad geriau plikytusi. Kol kuskusas visa vandeni sugers ir ismirks.
Kol kuskusai mirks, pjaustyk smulkiai kitus ingridientus(pomidorus, agurka, salotas, petrazoles). Tada kitame indelyje maisom alieju su citrinu sultimis, pomidoru pasta, maltais pirais(galima ir kitus prieskonius imt).Tada sumaisom tai su kuskusu, kol jis igaus raudona spalva.Galima pomidoru pastos dar dadet, jei nori raudonesniu . Ir tada galima kuskusus maisyt su priestai supjaustytais produktais. Skanaus
Frosted
As kuskusa naudoju kaip garnyra. Jis labai tinka prie patiekalu su padazu (jei pvz, darai mesyte su padazu, ar vistiena troskini su darzovem). Bet puikiausiai valgomas ir su virtomis desrelemis!!! thumbup.gif Svarbiausia, kad paruosimo laikas - tok 10min!!!

Kas dar nezino, kas yra kuskusas, jo visose parduotuvese buna, pie miltu ir grudu, as perku tokioj geltonoj pakuotej, ne maiseliuose (man taip gamint patogiau), kainuoja apie 3Lt thumbup.gif
jadzka
Aš tai iš kuskusi darau pusryčiams košė (kai mano vyriškis prijaučiantis vegetarams... Taij pakankamai pigus receptukas:)
Taigi mano kususo košytei reikia:

Keptuvės nesvylačios su dangčiu (jokių puodų nenaudoju, kas man labiausiai patinka - mažai indų plaut:)

1 didelė morka (supjaustyta šiaudeliais)
1 svogųno galva (supjaustyta pajankamai smulkiai) (kai turiu šaldytuve, vietoj svogūno naudoju porą.
3-4 skiltelės česnako
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Prieskonių pagal skonį (aš naudoju baziliką ir petražoles. šiek tiek vegetos)

Pirma sudedu morkas, paskui svogūnus ir česnakus. Viską kepinu kol iškepa iš šiek tiek suminkštėja. Tada užpilu verdančio vandens (iš arbatinuko smile.gif prie to paties beverdant arbatą smile.gif ir suberiu kuskuso kruopas. šiek tiek pamaišau, uždengiu keptuvę ir ant labai lėtos ugnies verda, kol nusiprausiu (apie 5 min.) dar kokias 5 min palaikau kad iki galo pribrinktų...
Kozete
Aš irgi šiandien bandysiu daryti ką nors iš tų kruopų.
Iš Rimi parsinešiau receptą, kažkokį su daržovėmis.
Kaip suprantu, tai tų krupų beveik virti nereikia , tiktai užpilti karštu sultiniu ir iš karto nukelti nuo viryklės?
Ar Jūs taip darote?
ievalota
QUOTE(Kozete @ 2005 07 10, 11:34)
Aš irgi šiandien bandysiu daryti ką nors iš tų kruopų.
Iš Rimi parsinešiau receptą, kažkokį su daržovėmis.
Kaip suprantu, tai tų krupų beveik virti nereikia , tiktai užpilti karštu sultiniu ir iš karto nukelti nuo viryklės?
Ar Jūs taip darote?
*



Niekada neverdu kuskuso - tik uzpilu verdanciu vandeniu ir palaikau uzdengta
Kozete
Vakar taip ir padariau. Kad ten nespėsi pradėti virti, jis visas išbrinksta per kelias minutes. rolleyes.gif
Hilde
Aš pirmą kartą su cous-cous susidūriau prieš 8 metus. Žodžiu, turim draugą alžyrietį, kuris ir pagamino mums patiekalą su tuom kruopom biggrin.gif
Cous- cous užpylė sultiniu ir išbrinkino,po to iškedeno šakute ir įpylė alyvuogių aliejaus. Kruopytės liko birios. Čia garnyras biggrin.gif
O pačiam patiekalui: ėriuko šonkauliukai(gali būt ir kita mėsa, tik ne kiauliena rolleyes.gif ) metama į didelį puodą, dar morkytės, jaunos cukinijos, paprika, pievagrybiai, kukurūzai( jis dėjo jaunas burbuoles, bet lietuvoj ju nemaciau, tai tinka ir grūdeliai), pjaustyti svogūnai, kelios česnako skiltelės. Viskas užpylus aliejaus truputį apkepinama. Toliaus užpilama vandens ir troškinama, kol mėsa bus minkšta( apie 30 min.)baigiant imetama pjaustytų pomidorų ir čili biggrin.gif priekoniai pagal skonį(druska...)
I lekštę dedamas cous- cous, ant viršaus šita makalynė su skysčiu. essen.gif thumbup.gif clap.gif Valgai ir dar nori.
Šiaip, galima dėti ivairius produktus. Tiesiog tai ką turi. Jei kas nemėgsta aštriai, vietoj čili imest pipiriukų. Bandžiau visaip skanu. 4u.gif
Ingra
QUOTE(Onora @ 2005 04 18, 22:29)
Nu visvien nesupratau, kas tas kuskusas?
Cia javu rusis kazkokia? ar tiesiog kazkokios kruopos kazhkaip susmulkintos (pvz. juk ir manai yra is kvieciu ar kokiu ten kruopu).
*



Na tai kuskusas, jei gerai suprantu, tai ir yra tos pačios manų kruopos, tik dar apvoliotos miltuose ax.gif Kas skaito rusiškai, gali žvilgtelėti čia. Ten šiek tiek aprašyta kaip tą kuskusą gamina ir dar keli receptai yra cool.gif
Tigris
O as darau tokias a la salotas-garnyrą:

Pusę pakelio kuskuso pilu i dubeneli (ju neverdam ), smulkiai supjaustau 4-5 didelius pomidorus (man kuo daugiau jų- tuo skaniau), verčiu viska į ta pati dubenelį. Supjaustau gerą puokštę krapų (bo laaaabai juos mėgstu), galima dar petražolių ar svoguno laiškų. Visas tas grožis keliauja pas kruopytes ir pomidoriukus smile.gif . Tada į visą tą masę išspaudziu vienos citrinos sultis ir įpilu 3-4 šaukštus aliejaus (čia kad kruopos liktų birios). Aisku nepamirštam padruskinti kiek kam reikia. Viska išmaišom ir paliekam ramybej kokiam pusvalandžiui, kad išbrinktų. Po pusvalandžio jau galima valgyti, bet aš asmeniškai tiek ilgai neiskenčiu biggrin.gif .
rutulux
Aš irgi kuskuso neverdu paprasčiausiai tiek kiek reikia nuplaunu po tekančiu šaltu vandeniu, dedu į keptuvę, įpilu truputį vandens, pakepinu ir palieku 4-5 min. uždengtą, kad išbrinktų. Skanu ir greitai su šaldytom daržovėm. Aš dar naudoju Sweet chilli souce. Laaabai skanu.
solnuska
Turiu kuskuso kruopu, gal kas galit pasiulyt kokiu receptu su jom.
judrioji
Na gi va vakar kaip tik ta kuskusa isbandinejau smile.gif
drauge pasake kad labai skanu.
Kus kusa ismirkinti, (na as pirkau kur per 7 min. pasigamina.)
tada dedu salotu lapu, agurku supjaustai, pomidoru, paprikos ir tuno su aliejumi. ir niam niam smile.gif
Girdejau kad ji daro ir su liezuviu ir dar su kazkuo, maximose ratai RIMI buna salotos su kus kus, reik paskaityt ir ko ten daro. Man irgi baisiai idomu ka galima pridirbti smile.gif
Nainai
Nu perskaiciau visa tema apie ta kuskusa ir vakar padariau... Nu merginos neisizeiskit, bet tik produktu kitu gaila sad.gif Skonis nu ka as zinau... jei pora dienu nevalgei tai gali kapnoti tas kruopas... Vyras paragavo ir sako, papugeliu maistas smile.gif smile.gif smile.gif tai vat...
starbee
[quote=vinciune,2005 04 19, 13:37]
Neblogos salotos su kuskusu. Jas darau prie grilinamos mesos.Galima ir prie keptos mesos.Megstu jas ir vienas valgyti. Cia kurdiskas/turkiskas receptas. Kuskusus labai naudoja Turkijoj, graikijoj. Ir kitos ten aplinkines salys biggrin.gif .

2 pomidorai
salotos (skonio reikalas kokias salotas imsi) mazdaug 300 gr.Gali daugiau , maziau, skonio reikalas.
1/2 agurko (ilgo)
petrazoliu (pagal recepta reikia puse pundelio kaip jos buna suristos), as imu maziau, nes man jos nelabai patinka
1/2 stikline aliejaus
maltu pipiru
druskos
2-3 isspaustu citrinu sulciu
4 saukstai pomidoru pastos(ji yra padaryta tik is pomidoru minkstymo)(ne padazo)
1 1/2 stikline kuskusu
....................
Laaaabai skanus receptėlis thumbup.gif dabar tik tokį ir gaminu tongue.gif tik aš citrinos sulčių dedu mažiau, nes man per rūgštu.
Tučka
O kaip sitos kruopos parduotuvej vadinasi? blush2.gif Siandien ieskojau maximoj, bet neradau schmoll.gif
Greiciuke
Kaip skaniai pasigaminti kuskusą ?
Gal turite minčių ? Būtų malonu paskaityti 4u.gif
Sola
As tai uzpilu verdanciu vandeniu ir pabrankinu,paskanauju,kad neisbrinktu per daug arba paruosti kaip parasyta ant pakuotes.Tada prieskoniu,supjaustau pomidoro,agurko,paprikos-geltonos,raudonos ir sumaisau.Skanu prie kepto visciuko.Kartais dedu i kotletu farsa,ismaisau ir kepu. tongue.gif
alinute_m
QUOTE(Nainai @ 2006 01 06, 04:38)
Nu perskaiciau visa tema apie ta kuskusa ir vakar padariau... Nu merginos neisizeiskit, bet tik produktu kitu gaila sad.gif Skonis nu ka as zinau... jei pora dienu nevalgei tai gali kapnoti tas kruopas... Vyras paragavo ir sako, papugeliu maistas smile.gif smile.gif smile.gif tai vat...
*



na na, koks papugeliu maistas rolleyes.gif

kuskusas - labai gerai, tik reikia zinoti kaip ruost. Galima pvz, kuskusa brinkint verdanciam sultinyje, prideti kedro riesutu pakepintu, siek tiek alyvuogiu aliejaus, prieskoniai (petrazoles, metos, bazilikas, ir pan) ir druska - ir garnyras prie kokios lashishos ant groteliu keptos. thumbup.gif

Arba kaip garnyras troshkiniams vietoj kokiu ryziu.

Vienu kruopu aisku nevalgysi taip jau, nors jei padaryta su prieskoniais ar riesutais - visai skanu.

cia panos rase apie salotas - labai geras daiktas, galima dar pripjaustyt mase petrazoliu ir metu lapu - liuks! Etninis viduriniu rytu patiekalas - ir sveika.

cipa
kad kuskusas nesusoktu i gumulus reikia ji maisant berti i vandeni po truputi,o ne viska is karto.O man skaniausia kuskusas su aviena.Viska daryt kaip plova tik vietoj ryziu kuskusas.
Valkirija
O aš tai stir-fry darau su kuskusu. Pradžioj išbrinkinu kruopas sultiny (nu kaip ant pakelio parašyta), kol brinksta pakepinu ant keptuvės papriką, morkas, svogūnus, kukurūzus, pievagrybius, šparagines pupeles (jas gerai apvirt prieš dedant - greičiau taip), etc. Galima dėt ką tik nori ir turi bigsmile.gif Aš dar mėgstu tas daržoves kaip nors įdomiau supjaustyt, ne per smulkiai. Į išbrinkusį kuskusą įdedu kalendros, petražolių, truputį citrinos sulčių ir išmaišau su šakute. Tada suverčiu į keptuvę su daržovėm ir labai trumpai pakepinu, pridedu dar prieskonių ir cayene pipirų. thumbup.gif
rooibos
QUOTE(alinute_m @ 2006 03 14, 20:59)
Vienu kruopu aisku nevalgysi taip jau, nors jei padaryta su prieskoniais ar riesutais - visai skanu.


as ir vienas valgau biggrin.gif megstamiausios kruopos. O jei dar darzoves pakepintos, tai isvis thumbup.gif
Vicious Vici
QUOTE(Danguole55 @ 2006 01 16, 18:59)
O kaip sitos kruopos parduotuvej vadinasi?  blush2.gif  Siandien ieskojau maximoj, bet neradau  schmoll.gif

Nu taip ir vadinasi Cous cous, berods raudonuose pakeliuose būna prie visų kitų kruopų, jei net Norfoj yra, Maximoj irgi turi būti
Tučka
QUOTE(*VICI* @ 2006 03 20, 10:22)
Nu taip ir vadinasi Cous cous, berods raudonuose pakeliuose būna prie visų kitų kruopų, jei net Norfoj yra, Maximoj irgi turi būti
*



Aciu jau radau ax.gif
Vicious Vici
QUOTE(Danguole55 @ 2006 03 20, 10:34)
Aciu jau radau  ax.gif

smile.gif
Romeo
Perskaiciau visus jusu receptus ir patarimus ir bandysiu gaminti. rolleyes.gif Kazkada dariau, bet turbut kazka ne taip pridirbau tai teko ismest blush2.gif
Bet turiu dar 1.5 pakelio, tai bandysiu si karta ka nors valgomo padaryti biggrin.gif
Jazzmine7
KUSKUSAS SU VISTIENA - LABAI PAPRASTA, GREITA IR GARDU!!!
(kadangi nezinau kur si recepta deti, tai idesiu cia ir dar prie vistienos patiekalu) ax.gif

Porcijai 4 asmenims prireiks:

* 4 vid dydzio vistienos krutineliu
* 250 g kuskuso (couscous)
* prieskoniu: druskos, juoduju pipiru, kaukazietisku prieskoniu, astriuju raudonuju pipiru
* aliejaus

Vistienos krutinele supjaustome kubeliais, kepinant aliejuje, pabarstome druska, juodaisias pipirais, kaukazietiskais prieskoniais ir jei norisi astraus patiekalo - astriaja raudonaja paprika. Kai mesyte siek tiek apskrunda, reiktu ipilti ~250ml vandens ir patroskinti apie 15-20 min. Baigiant troskinti vista, paruosti kuskusa: i puoda ipilti 250 ml vandens, ji uzvirinti, siek tiek pasudyti arba ideti vistienos sultinio kubelio (~1/3), vandeniui uzvirus, puoda nukelti, suberti 250g kuskuso ir leisti kruopoms isbrinkti (~ 2-3min), tuomet supilti vistiena su visu sultiniu, kuris liks po troskinimo ir kruopsciai maisant viska pakaitinti ant mazytes ugnies apie 2min.

SKANAUS! 4u.gif

Dzijanka
manoreceptas toks
4 pomidorai supjaustyt kubiukais be seklu
iskeoptas 1 svogunas ir 2 cesnako skilteles
iskeptas kubiukais baklazanas nedidelis
1 pakelis juros gerybiu (8,99lt kainavo, atrodo apie 400g) isvirti 2 min
1 pakelis kreveciu 200g isvirti 2 min
1 pakelis kuskuso
viska sumaisom, uzpilam sultiniu paliekam pabrinkti ir i orkaite keletui min.
ypac skanu su astriu juros gerybiu padazu. blush2.gif

starbee
QUOTE(Dzijanka @ 2006 11 20, 15:36)
manoreceptas toks
4 pomidorai supjaustyt kubiukais be seklu
iskeoptas 1 svogunas ir 2 cesnako skilteles
iskeptas kubiukais baklazanas nedidelis
1 pakelis juros gerybiu (8,99lt kainavo, atrodo apie 400g) isvirti 2 min
1 pakelis kreveciu 200g isvirti 2 min
1 pakelis kuskuso
viska sumaisom, uzpilam sultiniu paliekam pabrinkti ir i orkaite keletui min.
ypac skanu su astriu juros gerybiu padazu. blush2.gif
*


essen.gif išmėginsim thumbup.gif
Inana
O mes kuskusą gaminame dažniausiai prie alaus ir labai aštriai. Gaminti mus išmokė viena arabų šeima kelionės metu. Taigi, jį gaminti galima su įvairia mėsa, žuvimi ar daržovėmis, kaip kam patinka. Aš jums parašysiu mūsų megstamiausio receptuką. Pirmiausiai jie kruopas pilame puodelį šalto vandeniu ir gerai išmaišome dviejų šaukštų pagalba. Į kitą puodą pila šiek tiek alyvuogių aliejaus, kelis šaukštus pomidorų pastos, išlukštentų pistacijos riešutų saują, vištienos, pora morkų, specialių prieskonių kuskusui gaminti, porą į keturias dalis supjaustytų bulvių, vėliau pomidorų ir valgomą šaukštą harisos (vietinės aitriųjų pipirų pastos). Troškiname. Sudrėkintas kruopas laikome kitame kiaurame puode, uždėtame ant besitroškinančių daržovių ir mėsos. Taip kruopos įgauna kvapą. Vėliau į troškinį įpilame vandens tiek, kiek jūs norite turėti skysčio. Kai viskas išsitroškina, sultinį ( ne visą) supilame į kuskusą, gerai išmaišome, supilame į didelę lėkštę, ant viršaus sudedame ištriškintą mėsą, daržoves. Tiesa. Dar ant keptuvės pakepiname kelis žalius aitrius pipirus (neprisimenu, kaip vadinasi). Juos taip pat sudedame ant kruopų. Ir valgome. Tikrai puikus užkandis prie alaus.
Okei
Turiu tokį klausmėlį, ar skiriasi Cus Cuso kruopų skonis ir Kukurūzų kruopos g.gif
Inana
QUOTE(Okei @ 2007 01 09, 19:10)
Turiu tokį klausmėlį, ar skiriasi Cus Cuso kruopų skonis ir Kukurūzų kruopos  g.gif
*




Man skiriasi. Be to jų ir išvaizda skiriasi.
Netta
Na vat, prisiskaičiau aš čia apie kuskusą ir vakar pabandžiau smile.gif Labai skanu buvo, dariau kaip garnyrą prie mėsytės. Buljoniuke išbrinkinau, o paskui dar sudėjau aliejuje keptą morką, svogūną, česnako skiltelę ir truputėlį krapų, aj dar mažą papriką pakepinau. Pabaigoje įdėjau sviestuko. Tai kaip skanu buvo thumbup.gif Tik kadangi bijojau, kad neišeis, nes pirmą kartą dariau, tai dar ryžių viriau, jei nieks kuskuso nevalgys, tai spėkit kas liko? tongue.gif Aišku ryžiai lotuliukas.gif Na tikrai labai skanus kuskusas. thumbup.gif
alexxandra
Tęsiant temą apie kuskusą tai IKI prekybos centruose mačiau pirkti tokį naujai atsiradusį kuskusą su viduržemio jūros prieskoniais (berods) ir kitoks dar yra su sūriu ir prieskoniais. Paruošimas toks pat kaip ir paprasto. Gal kas bandėt? ax.gif
Marinčik
4u.gif
Peledziukas
QUOTE
Tęsiant temą apie kuskusą tai IKI prekybos centruose mačiau pirkti tokį naujai atsiradusį kuskusą su viduržemio jūros prieskoniais (berods) ir kitoks dar yra su sūriu ir prieskoniais. Paruošimas toks pat kaip ir paprasto. Gal kas bandėt?


Kaip tik vyras atveze is parduotuves (1 pakeli su suriu ir 1 pakeli su vidurziemio juros prieskoniais), tai bandysiu kuria diena paruosti ir parasysiu kas ten gero rolleyes.gif
alexxandra
Lauksim lotuliukas.gif
Brūkšniukas
Nežinau, gal nepasikartosiu... aš tai vaikui košę verdu: stiklinę pieno užverdi, o kuskuso reikia mežiau nei pusę stiklinės, supilu, išmaišau, cukrus, sviestas kas kaip nori, ir trumpam uždengiu. Labai skani košė, be to greita. Tik nepadauginkit kruopų į pieną, nes gausis kietas gabalas 4u.gif
*Miurielė*
Tik neseniai išbandžiau šias kruopas, bet labiausiai man patiko jas sumaišius su troškinta vištiena ir daržovėmis thumbup.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.