Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Citologinis tyrimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3
Peliukas
Atidarau naują temą. Nors gal daug kas apie tai žino, manau vistiek bus naudinga.
Ar žinote, kad iki rugsėjo mėnesio visose poliklinikose vyksta akcija ir citologinį tyrimą daro nemokamai visoms moterims virš 30 metų.
Aš šį tyrimą dariausi prieš metus, viskas buvo gerai, bet, kai Šeimos planavimo centre gydytoja Miežėnianė pamatė, kad pasmane buvusi gimdos kaklelio žaizdelė (gali atsirasti pakitusių ląstelių), nusprendžiau vėl pasidaryti. Vistiek juk akcija - nemokamai daro. be to, patartina šį tyrimą kartoti kasmet. Einu pirmadienį į savo polikliniką.
Aga
Mano mama kaip tik dabar laukia jo rezultatu....Rado augli gimdos kaklelyje ir uz jo zaizdu daug, ir sake, kad labai labai negrazios tos zaizdos.....
Peliukas
QUOTE(Aga @ 2005 03 18, 12:02)
Mano mama kaip tik dabar laukia jo rezultatu....Rado augli gimdos kaklelyje ir uz jo zaizdu daug, ir sake, kad labai labai negrazios tos zaizdos.....
*

Bliamba, kaip negerai doh.gif
Tikiuosi tavo mamos tyrimo rezultatas bus geras.
dolė
aha o tai jei nėra 30 .... g.gif žinau mokėti reikia biggrin.gif
krika
aha, reikia mokėti -bet myzernai: 14 litų berods arba suma priklauso nuo poliklinikos.
aš nuo lapkričio mėnesio jau du kartus dariausi ir thumbup.gif
paiduke
O man reikia kasmet daryti,bet vat jau 2metai as niekaip nepasidarau to onkocitologinio
Rudeni buvau pas ginekologe poliklinikoj,kad paimtu,tai ji tipo parase,kad paeme,o istikruju nepaeme doh.gif ,laukiau menesi atsakymo ir nesulaukiau,pasirodo nepaeme,moketi irgi nemokejau,sake nemokamai,nors ir 30nera
Dabar niekaip neprisiruosiu nueiti blush2.gif
Viltė
Pernai balandžio mėn. išsioperavau gimdos kaklelio žaizdelę, nes kaip tik šis tyrimas parodė 3CIN stadiją, t.y. ryškią displaziją, maždaug po metų ši stadija pereina jau 1 vėžio stadiją. taip kad gyd. Meškauskienė sakė, kad pačiu laiku susitvarkėm. Atliko konizaciją, plačiau nelabai moku paaiškinti, kaip tai daroma, bet suprantu, mačiau ginekologiniam vadovėlį, kaip ta operacija daroma, labai greitai atsigavau.
Oktavija
reikia ir man kažkada susiruošti išsitirti gimdos kaklelį. niekas man to nesiūlė ir dar nei karto nesityriau. turbūt negerai darau. ir krūtų niekad nesitikrinau blink.gif
Aga
Aš tai dariaus šį tyrimą prieš metus, bet nenuėjau atsakymo pasiklaust, gėda...Bet mokėt nereikejo man KMUK.
Oktavija
QUOTE(Aga @ 2005 03 19, 23:02)
Aš tai dariaus šį tyrimą prieš metus, bet nenuėjau atsakymo pasiklaust, gėda...
*

va čia tai iš viso apsileidimas. be žodžių biggrin.gif
Aga
QUOTE(viltis @ 2005 03 19, 23:53)
va čia tai iš viso apsileidimas. be žodžių biggrin.gif
*

Tai, kad tada turėjau ureaplazmozę, taigi nuvarė visiškai pas kitus medikus, tai taip ir nenuėjau. Bet kadangi tyrimą ėmė tik profilaktiškai, nes problemų nesimatė, tai tikiuos nieko blogo nebuvo blush2.gif blush2.gif Bet vistiek gėda...Nors pagal mano metus, tada man gal apie 23m. buvo, net nežinau kaip čia sugalvojo ištirt, matyt todėl, kad ilgai nerado ureaplazmozės, man skaudėjo, tai jau darė visus iš eilės tyrimus ax.gif
bitemajagsm
Nors atrodo, kad laiko dar daug, bet aišku, išstirti būtinai reikia. Ir iš viso - ir pas ginekologą, ir pas stomatologa būtina bent kas pusmetį pasirodyti.
Viltė
QUOTE(Aga @ 2005 03 20, 14:51)
Tai, kad tada turėjau ureaplazmozę, taigi nuvarė visiškai pas kitus medikus, tai taip ir nenuėjau. Bet kadangi tyrimą ėmė tik profilaktiškai, nes problemų nesimatė, tai tikiuos nieko blogo nebuvo  blush2.gif  blush2.gif  Bet vistiek gėda...Nors pagal mano metus, tada man gal apie 23m. buvo, net nežinau kaip čia sugalvojo ištirt, matyt todėl, kad ilgai nerado ureaplazmozės, man skaudėjo, tai jau darė visus iš eilės tyrimus  ax.gif
*

o ką manai, Aga, kad man kas nors matėsi? Ėmė profilaktiškai. Tikrai ten nieko nesimato blogo, tik padarius tyrimą pasimato.
Peliukas
QUOTE(krika @ 2005 03 19, 08:06)
aš nuo lapkričio mėnesio jau du kartus dariausi ir  thumbup.gif
*

O kodėl tu taip dažnai daraisi, Krika, berods užtenka 1 kartą metuose pasidaryti?
besiba
as dariausi Kauno klinikose lapkricio men. 4u.gif kai pagulde ant kedes, paeme ir tada pasake - priklauso, nes turi virs 25 metu ir psio... biggrin.gif biggrin.gif a sir nesigincijau... biggrin.gif
Peliukas
Vakar savo poliklinikoje pasidariau tepinėlį citologiniam tyrimui, bet atsakymas bus tik gegužės mėnesį. Kaip ilgai laukti.

Jau tiek pas tuos gydytojus varinėju ir visokius tyrimus darausi, kad vakar net juokas paėmė. Sakau vyrui: kiti pinigus leidžia Egipte ar Turkijoje, o mano hobi - visokiausi tyrimai ir gydytojų konsultacijos. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Jau tiek pinig4li7 i6leista, kad turb8t ir 5 Egiptą nuvažiuočiau.... cry.gif
Aga
Mamai pasitvirtino įtarimai...Rado , kad žaizdos suvėžėję...Sako, kad I stadija, bet man neaišku ar ji teisybę man sako ir neslepia...Kitą antradienį guldo operuoti, ta auglį operuos ir darys kažką su žaizdom..Šoke šiandien aš sad.gif
Daiva
Aga, Dievuliau, užjaučiu tave.........Gal viskas ne taip jau ir blogai, bet galiu įsivaizduoti, kokie nervai, kokia tavo būsena.....Laikykis. Tikėk, kad viskas baigsis gerai. Svarbu, kad laiku aptiko.
Aga
Aš tai laikausi, tik va jai pačiai sunku, ji medikė, puikiai supranta viską..
Ir išvis, per šią savaitę tiek visko blogo atsitiko, ir laidotuvės, ir vyrui darbe problemos rimtos, ir mama...Metus laiko buvo juodas periodas, kokį mėnesį geriau buvo, ir vėl tas pats...Pavargau nebegaliu... sad.gif
paiduke
Užjaučiu sad.gif Aga ir labai puikiai išsivaizduoju,kaip Tu jautiesi sužinojus tokią žinią

Teisingai Daivutė sako,kad svarbu jog laiku atrado,tada žymiai lengviau įveikti
Nepalūžk, palaikyk savo mamą,jai dabar ne ką mažiau skaudu nei Tau
Daiva
Aga, bet juk I stadija, kiek suprantu, tai pati pradžia. Kažin ar dar bebūna, kai I stadija neišgydoma? Pati diagnozė, be abejonės, baisi, sunkiausios pirmos dienos kol kaip tai baisiai beskambėtų nepasiprasite su šita mintimi. Paskui visi mobilizuosite jėgas ir įveiksite ligą. Gerai, kad mama medikė, vadinasi imsis rimtų ir operatyvių priemonių, o ne puls bobučių ieškoti ir žolyčių gerti.
Žiūrėk mūsų Paidukė kaip gražiai jau kapstosi iš juodo periodo...Aš tikiu, kad viskas eina ratu, po didelių bėdų ateina didelė laimė....kitaip ir būti negali...Biškutį paliūdėk ir aukščiau nosį - pamatysi, kaip viskas atsistos į savo vietas, ir mamytė būtinai pasveiks 4u.gif
Aga
Nežinau kaip čia bus, jai per šią savaitę rado kaulų retėjimą, vieną slankstelį išvis iškritusį, nes daug metų nesioperavo, dirbtinį reikia už 6000 Lt dėti, o dabar dar baisiau. Ir rado atsitiktinai, nuėjus eiliniam patikrinimui dėl sanitarinės knygelės...Sunkiai su finansais jai, negali dirbti - verkia, neturi pinigų, o aš padėti neturiu iš ko...Nebežinau kaip elgtis jau. Kiek supratau yra galimybė, kad nedarys pjūvių gal, o operuos per makštį. Čia pliusas, nes ji sunkiai perneša pjūvius, ir labai sunkiai atsigauna po narkozės, jautri jai. Ir kodėl gyvenime vienam žmogui užkrauna tiek bėdų, kad nebeįmanoma suvokti, kad žmogus gali sirgti tuo pačiu metu šitiek baisių ligų...
paiduke
QUOTE(Daiva @ 2005 03 22, 19:22)
Žiūrėk mūsų Paidukė kaip gražiai jau kapstosi iš juodo periodo...
*

Sunkiai bet kapstausi aš iš to juodo periodo

Aga,rašiau, rašiau ir viską ištryniau, supratau, kad mano žodžiai kažin ar tave paguos, tik viena galiu pasakyti, kai pradėsit gydyti ir pamatysi, kad juoda virsta pamažu, pamažu, balta tada bus lengviau,o taip tikrai bus. Tau to ir linkiu!!!
Aga
Ačiū jums už palaikymą sad.gif
Tautė
Laikykis Agut. Rūpinkis mamyte.
Peliukas
Aga, labai labai užjaučiu tave ir tavo mamytę. Linkiu stiprybės ir kad viskas gerai baigtųsi 4u.gif
Viltė
QUOTE(Aga @ 2005 03 22, 19:29)
Nežinau kaip čia bus, jai per šią savaitę rado kaulų retėjimą, vieną slankstelį išvis iškritusį, nes daug metų nesioperavo, dirbtinį reikia už 6000 Lt dėti, o dabar dar baisiau. Ir rado atsitiktinai, nuėjus eiliniam patikrinimui dėl sanitarinės knygelės...Sunkiai su finansais jai, negali dirbti - verkia, neturi pinigų, o aš padėti neturiu iš ko...Nebežinau kaip elgtis jau. Kiek supratau yra galimybė, kad nedarys pjūvių gal, o operuos per makštį. Čia pliusas, nes ji sunkiai perneša pjūvius, ir labai sunkiai atsigauna po narkozės, jautri jai. Ir kodėl gyvenime vienam žmogui užkrauna tiek bėdų, kad nebeįmanoma suvokti, kad žmogus gali sirgti tuo pačiu metu šitiek baisių ligų...
*

Agut, kadangi aš visa tai praėjau pabandysiu tave nuraminti. Suprantu tavo būseną, nes jaučiausi lygiai taip pat, kai sužinojau, kad mano sesei skydliaukės vėžys, po to sekė man gimdos kaklelio žaizdelės operacija. Aš tau garantuoju, jeigu ten 1 vėžio stadija tavo mama visiškai pasveiks. kaip ir mano sesei nesimato galo, vis dar važinėja į Santariškes, bet aš tikiu, kad jai viskas bus gerai, nors jai ir 2 stadija. Agut, operuos tikrai per makštį, išpjaus ratą dar aplink kaklelį, turiu ginekologinį vadovėlį tai mačiau, kaip atrodo. viskas bus gerai, narkozė tai pilna, bet atsigaus tikrai greitai. Bent jau aš tą pačią dieną vaikščiojau kaip niekur nieko ir sėdėjau. Tik svarbu, kad tavo mama nusiramintų ir nesinervintų baisiai, nes nervai pagreitina vėžį. pasistenk, kaip nors nuraminti, svarbiausia, išsiaiškink, ar tikrai I stadija, jeigu taip, tai galit nusiraminti iškart. Viskas bus gerai.
Aga
Vilte, o jei ir pirma stadija, ar reikalingas švitinimas arba chemoterapija??
Važiuoju vakare pas ją, bandysiu aiškintis..
dolė
Agut, stiprybės viskas bus gerai 4u.gif
norėjau dėl narkozės parašyti, mamai mano darė operacija, tai viena moteris patarė pašnekėti su anestezologu ir paprašyti geresnių vaistu, tu vaistu kiek mums aiškino tai sakė klinokose ju neturi, bet anesteziologai gali pasirūpinti, mes tai užsiminėm apie ta geresne narkoze, tai jis kaip ir apsimetinėjo, bet biški pinigėliu davė ,nedaug 40lt, tai jis išrašė tuos vaistukus ir sakė eit nusipirkt pačiai mokėjau 22lt, tie vaistukai labai gerai padeda po narkozės atsigaut, nepyka nieko
operacija prieš metus darė, tai dabar gal jau kas pasikeitė ir tu vaistu klinikos turi, bet pasitikslinkit
Viltė
QUOTE(Aga @ 2005 03 23, 12:00)
Vilte, o jei ir pirma stadija, ar reikalingas švitinimas arba chemoterapija??
Važiuoju vakare pas ją, bandysiu aiškintis..
*

Agut, kiek žinau, gali reikėti, bet juk tai ne pats blogiausias variantas, turėtų nuspręsti gydytoja po operacijos, ištyrus žaizdelę. Mano sesutė dar net vaikučių negimdžiusi, o kenčia tas procedūras, bet juk svarbiausia, kad tavo mama pasveiktų ar ne taip? Nesakau, kad bus Jums lengva, bet bandykit ižvelgti gerąsiais savybes. Aš kai žiūrėjau LNK gerumo dieną mačiau tiek mažutėlių sergančių vėžiu, bet svarbiausia, kad jie visi tiki, kad pasveiks, nors gal ir reliai taip neįvyks. Aga, dabar tu turi turėti siprų tikėjimą ir jį perduoti mamai, tik tikėjimas įveikia vėžį.
odryte
man zaizdele is gimdos kaklelio ispjove dar pries pastojant,nes jau buvo labai negrazi ta zaizdele sad.gif ,bet dabar labai dziaugiuosi thumbup.gif visi uzdegimai baigesi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Aga
QUOTE(dolė @ 2005 03 23, 12:15)
Agut, stiprybės viskas bus gerai  4u.gif
norėjau dėl narkozės parašyti, mamai mano darė operacija, tai viena moteris patarė pašnekėti su anestezologu ir paprašyti geresnių vaistu, tu vaistu kiek mums aiškino tai sakė klinokose ju neturi, bet anesteziologai gali pasirūpinti, mes tai užsiminėm apie ta geresne narkoze, tai jis kaip ir apsimetinėjo, bet biški pinigėliu davė ,nedaug 40lt, tai jis išrašė tuos vaistukus ir sakė eit nusipirkt pačiai mokėjau 22lt, tie vaistukai labai gerai padeda po narkozės atsigaut, nepyka nieko
operacija prieš metus darė, tai dabar gal jau kas pasikeitė ir tu vaistu klinikos turi, bet pasitikslinkit
*

Ji pati dirba Klinikose, yra medikė, tad vaistai ar narkozė, ne problema. Tik va ji alergiška galima sakyt tai narkozei, po operacijos jai leidžia vaistus kur viena ampulė apie 100 Lt. kainuoja nuo vėmimo. Jos akys labai jautriai narkozę perneša, žodžiu lengva nebus..
Viltė
QUOTE(Aga @ 2005 03 23, 18:05)
Ji pati dirba Klinikose, yra medikė, tad vaistai ar narkozė, ne problema. Tik va ji alergiška galima sakyt tai narkozei, po operacijos jai leidžia vaistus kur viena ampulė apie 100 Lt. kainuoja nuo vėmimo. Jos akys labai jautriai narkozę perneša, žodžiu lengva nebus..
*

Agut, ar išsiaiškinai ką nors dėl mamytės?
Aga
30 dieną guldo, operuos, paskui tirs ta auglį jau. O žaizdose tai rado vėžinių lastelių. Taip jos neklausiau kelinta stadija ir panašiai, nes gan neblogai laikės, nenorėjau nervuot. Gal bus viskas gerai. Tik kažkodėl iškart pasiūlė 2 invalidumo grupę, nes dar su stuburu problemos ir kaulų retėjimas...Bet atsisakė, motyvuodama, kad sūnus pirmakursis, reikia padėti, negali nedirbti...Tai galvoju gerai, vis dėl kažko negali pasiduoti ir turi kovoti. Labai tikiuos įveiksim tą ligą, kaip ir daugelį jos kitų ligų...
Peliukas
Žinoma įveiksit, Aga, reikia tik tikėjimo. Širdingiausiai linkiu sėkmės!!!! 4u.gif
Aga
Ryt 12 val. operuoja mamą, bet nežinau ar išleis mane iš darbo sad.gif
Daiva
Agut, laikykitės, pamatysi, kad viskas bus gerai - kaip jau sakiau, pačiu laiku bėdą aptikote, gyvens ir džiugins tave mamytė dar daug daug metų smile.gif
O dėl darbo - kas gi ten per žvėrys pas tave, kad gali neišleisti pas mamą... g.gif
Aga
Kaip tik ne žvėrys, giminės, bet bėda ta, kad pati sergu , nedirbau nuo ketvirtadienio sad.gif Tai biški problema bus dar neit, bet manau išleis smile.gif
Aga
Nu va , aš labai laiminga, nes po operacijos mama jaučias kažkaip stebuklingai gerai, nevėmė, labai greitai atsigavo, akių neskaudėjo kaip visad po narkozės, ir išvis skausmo nejaučia. Nors suleido dėl visa ko nuskausminamųjų ir nuo vėmimo. Operacija truko nepilnai valandą. O po pusantros valandos jau mane išgrūdo į barą atnešti valgyti, nors išvis ji mažai valgo labai.
Tik va sunkiausia laukti rezultatų, sakė ėmė mėginius iš trijų vietų cry.gif Ryt ryte paleis ją namo jau smile.gif
Daiva
Agut - nu va, vieną etapą jau įveikėt 4u.gif
Viskas bus gerai.
ametista
Aga, laikykis, tikiu viskas bus gerai wub.gif wub.gif

Mergaites o kodel jums taip ilgai reikia laukt atsakymo onkocitologinio tepinelio? As atsakyma gavau uz dvieju savaiciu, dariausi kaune, mokejau ten apie 10 litu..

Peliukas
QUOTE(ametista @ 2005 04 01, 07:40)
Aga, laikykis, tikiu viskas bus gerai wub.gif  wub.gif

Mergaites o kodel jums taip ilgai reikia laukt atsakymo onkocitologinio tepinelio? As atsakyma gavau uz dvieju savaiciu, dariausi kaune, mokejau ten apie 10 litu..
*

Neįsivaizduoju kodėl taip ilgai. Kai prieš metus dariausi, tai atsakymas irgi buvo po kelių savaičių, o dabar sakė bus tik gegužės vidury. g.gif
ametista
Peliuk, as dariausi sausio menesi, ir laukiau tik 2 savaiteles.
Aga
Mamai irgi laukt reikės berods 10-14 dienų. O kur darė iš žaizdelės, tai jį atliko KMUK, tai tik porą dienų laukė.
kregzde
QUOTE(Aga @ 2005 04 01, 16:52)
Mamai irgi laukt reikės berods 10-14 dienų. O kur darė iš žaizdelės, tai jį atliko KMUK, tai tik porą dienų laukė.
*

Labas, te padeda Jums Dievas ir didelis tikėjimas. Visa širdimi linkiu, kad viskas būtų gerai.
Čadra
Aga sėkmės tavo mamai ir tegul tie atsakymai būna kuo geriausi.

Aš pati turėjau tokia operacija,lapkričio mėnesį,tai pragulėjau ligoninėj 2 savaites,o po to dar namie savaite.Tegu tavo mama irgi neskuba į darbą,nes ta vieta labai jau jautri yra,negalima sedėti,nes gali pratrūkti siūlės,o tada prasidės kraujavimas,reikia pasisaugoti,aš tai gulėjau ir stovėjau visą mėnesį smile.gif ,bet dabar,kad pamato mano kaklelį tai sako,kad labai gražiai sugijęs ir net neatrodo,kad buvo operacija. O atsakymų savo tai irgi su nerimu laukiau,gerai,kad jie geri buvo. Tikėjimas te padeda visur ir visada.
Aga
Ačiū jums. Mamai kažkodėl neduoda ilgam biuletenio, ligoninėj laikė parą, mažai trūko, kad tą pačią dieną paleidę būtų..
Tai va, daba tas laukimas nervus gadina...
megana
QUOTE(Peliukas @ 2005 04 01, 11:06)
Neįsivaizduoju kodėl taip ilgai. Kai prieš metus dariausi, tai atsakymas irgi buvo po kelių savaičių, o dabar sakė bus tik gegužės vidury. g.gif
*

Ach,mergaitės....Anglijoj aš atsakymo laukiau 7 savaites !!! Nervų kainavo doh.gif Bet atsakymas geras.Spalį Lietuvoj man darė konizaciją.Biopsijos rezultatas buvo HSIL.Todėl dabar gavusi atsakymą,kad pakitusių ląstelių nėra(bent kol kas),verkiau iš laimės...
Sėkmės jums mirksiukas.gif
Aga
QUOTE(megana @ 2005 04 28, 19:55)
Ach,mergaitės....Anglijoj aš atsakymo laukiau  7 savaites !!! Nervų kainavo doh.gif Bet atsakymas geras.Spalį Lietuvoj man darė konizaciją.Biopsijos rezultatas buvo HSIL.Todėl dabar gavusi atsakymą,kad pakitusių ląstelių nėra(bent kol kas),verkiau iš laimės...
Sėkmės jums mirksiukas.gif
*

Nuostabu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Peliukas
Kaip šaunu, Megana 4u.gif

Aš už poros savaičių eisiu savo citologinio tyrimo rezultatų. Tikiuosi, kad bus geri, nes prieš metus buvo geri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.