Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar reikia "lupti" vaiką?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ezys1
Ar reik lupti vaika ? Na as pasakysiu tai pagal save , nei vienas vaikas nera negaves per subine biggrin.gif Vieni maziau gauna kiti daugiau , blogi vaikai gauna daznai , na o kaip jus ar lupat savo vaikus ? Na suprantama klausiu ne to kaip jus duodat vaikui per nosi arba su ranka per uspakali ! Klausiu to ar esat savo vaikui rimtai numove kelnes ikrete i subine berzines koses dirzu ?
Blobse
Dar ne ir labai noreciau, kad niekad neprireiktu. Esu kelis kartu pliaukstelejusi ranka, bet egzekuciju vaikui nevykdau.
Vineta
QUOTE(Blobse @ 2005 03 18, 13:35)
Dar ne ir labai noreciau, kad niekad neprireiktu. Esu kelis kartu pliaukstelejusi ranka, bet egzekuciju vaikui nevykdau.
*

Tik nesakyk kad pliaukshtelejimas tai nera lupimas
jurgita_b
sorry, bet jau vien zodis "lupti" skamba ziauriai. As asmeniskai esu absoliuciai ir kategoriskai PRIES bet koki smurta: tiek fizini, tiek psichologini. jokiu budu nemusciau savo vaiko, nes tai nera iseitis. jei jau iki to prieinama, reiskia kazkur yra spraga auklejime. be to, su vaikais galima labai gerai susisneketi, jei parodai, kad jis- lygiavertis zmogus, o ne tas, kuriam vis sakoma: eik is cia, nesikisk, dink, ne tavo reikalas ir t.t. esu maciusi laaaaaabai "sunkiu" vaiku, kuriems net spec. istaigu reikia, bet is ten jie iseina "pataisytais" ir be jokios fizine jegos isaukleti. taigi jokio musimo negali buti(as kalbu apie ta, kuri klausei, o ne pakstelt per sikniuka:). be to, fizine bausme- didziausias pazeminimas vaikui ir nesugebejimas suaugusiam iveikti jo kitais budais. tik del to, kad esam suauge ir stipresni uz vaikus, nesuteikiama teise juos musti. o jei jau labai norisi suduoti, suskaiciuokim geriau iki 10(gal kam iki 20reikes), ar nueikim i sali, kol praeis ituzis. mirksiukas.gif
Blobse
QUOTE(Vineta @ 2005 03 18, 15:36)
Tik nesakyk kad pliaukshtelejimas tai nera lupimas
*

Sakau. Nesakau, kad tai geras ar man priimtinas auklejimo budas. Bet kartais pritruksta kantrybes. sad.gif
SuperBaba
Paimu stora odini savo tevo dirza, numaunu kelnias vaikui ir primusu is visu jegu schmoll.gif
Vineta
QUOTE(Blobse @ 2005 03 18, 13:57)
Sakau. Nesakau, kad tai geras ar man priimtinas auklejimo budas. Bet kartais pritruksta kantrybes. sad.gif
*

Ash manau kad reta kuri nepliaukshteli per subiniuka kai uzsioziuoja vaikiukas. Ash irgi, geda prisipazinti blush2.gif bet tai darydavau.
Kutuliukas
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 18, 16:01)
Paimu stora odini savo tevo dirza, numaunu kelnias vaikui ir primusu is visu jegu schmoll.gif
*

Tu zveeris...greit pasikeisk nika, bo suzinosiu kur gyveni ir vaiku teises uzsiundysiu
slap.gif
SuperBaba
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 18, 17:11)
Tu zveeris...greit pasikeisk nika, bo suzinosiu kur gyveni ir vaiku teises uzsiundysiu slap.gif
*

ax.gif o ka? tegu zino kas cia seimininkas tongue.gif
Kutuliukas
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 18, 16:12)
ax.gif o ka? tegu zino kas cia seimininkas tongue.gif
*

Pala pala..ateis senatve, atsimins vaikas visas nuoskaudas, sukraus tavo liekanas ant rogiu ir i miska. Galesi papasakot tadum kas cia seimininkas.
bicycle.gif
Laisvė
Kur aš patekau? Nejau į Antimamos forumą?
asfaltuota
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 18, 16:01)
*

O paskui dar apspardai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir galvą į grindis padaužai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Velnias, o ką darysi kai paaugs? Juk kai bus nebe kūdykis reiks ir rimtesnių bausmių... g.gif Siūlau kokios nors nacių literatūros apie bausmes pasieškoti... mirksiukas.gif smile.gif
SuperBaba
QUOTE(vobla @ 2005 03 18, 17:21)
O paskui dar apspardai biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Ir galvą į grindis padaužai biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Velnias, o ką darysi kai paaugs? Juk kai bus nebe kūdykis reiks ir rimtesnių bausmių... g.gif Siūlau kokios nors nacių literatūros apie bausmes pasieškoti... mirksiukas.gif  smile.gif
*

Tai vat kolkas nespardau, uztenka ir dirzo blink.gif o kas bus toliau-nezinau schmoll.gif
Erszebeth
Mano pusbrolį lupo - užaugo geras, mamą gerbia ir myli, manęs nelupo - užaugau bloga g.gif Simbolinius pliaukštelėjimus per subinę prisimenu iki šiol kaip didžiausią įžeidimą. Savo vaiko irgi nelupu. Didelį lupti, kai akys jau protingos, išvis kažkaip nepadoru. O mažą, bejėgį - nežmoniška. Bet kartais atrodo, jokios priemonės neveikia... Pliaukšt per užpakalį (nu neskaudžiai, tikrai), ar papurtai už peties - įsižeidimas nesvietiškas, dar pabaubti iš visos sveikatos būtina iš principo. Matyt, todėl, kad nežino, ką reiškia iš tiesų gauti į kailį g.gif
Kutuliukas
O mane lupdavo slap.gif ir pasakydavo, kad dar gausiu jei teciui pasiskusiu schmoll.gif
Todel as uzaugau nedrasi, kompleksuota ir bijanti zmoniu asmenybe scare.gif Dabar sedziu uzsidarius tarp keturiu sienu ir su pasauliu bendrauju tik internetu. swoon.gif ir kuriu scenarijus kaip suzlugdyti ziauru pasauli. Idomiausia, kad pati tu lupimu nelabai ir pamenu (mama papasakojo), bet kaip pasakytu psichologai, cia matyt jau samone (ar pasamone) blokuoja nemalonius atsiminimus. alc.gif
Elina
QUOTE(ezys1 @ 2005 03 18, 14:35)
Na suprantama klausiu ne to kaip jus duodat vaikui per nosi arba su ranka per uspakali ! Klausiu to ar esat savo vaikui rimtai numove kelnes ikrete i subine berzines koses dirzu ?
*

Man tai pati slyksciausia ir labai jau zeminanti bausme-liepti vaikui nusimauti kelnesir musti ji blink.gif Na, per uzpakali pliauksteliu ( per kelnes, be tokiu zeminanciu pasiruosimo proceduru), ausi retkarciais pasuku blush2.gif , leidziu kampe pailseti ( i ta kampa vaikai yra zaislu nusinese), o dazniausiai, kai visai isveda is kantrybes, liepiu eiti i atskira kambari ir apie 15 min. - "nedrysk iseiti, apmastyk kaip elgeisi!!!" fear.gif O su tuo liepimu nusimauti kelnes, tai ziauriai man skamba cry.gif
Kutuliukas
QUOTE(Elina @ 2005 03 18, 18:23)
Man tai  pati slyksciausia ir labai jau zeminanti bausme-liepti vaikui nusimauti kelnesir musti ji blink.gif
*

Nus...o va vienas LR pilietis pasakojo kaip vaikus Pietu Korejoj aukleja. Vidury baltos dienos vidury parko jau vos ne keliolikiniam kelnes zemyn ir ikerta prie visu. blink.gif Ir niekas tuo nesistebi. Na jis stebejosi, nes pries kuri laika Japonijoje gyvenes buvo, kur apie panasius dalykus net slaptai pagalvoti nusikaltimas. slap.gif
Cikadelė
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 18, 18:00)
O mane lupdavo slap.gif ir pasakydavo, kad dar gausiu jei teciui pasiskusiu  schmoll.gif
Todel as uzaugau nedrasi, kompleksuota ir bijanti zmoniu asmenybe scare.gif Dabar sedziu uzsidarius tarp keturiu sienu ir su pasauliu bendrauju tik internetu.  swoon.gif ir kuriu scenarijus kaip suzlugdyti ziauru pasauli. Idomiausia, kad pati tu lupimu nelabai ir pamenu (mama papasakojo), bet kaip pasakytu psichologai, cia matyt jau samone (ar pasamone) blokuoja nemalonius atsiminimus.  alc.gif

*

nelabai supratau ar cia Karbuyne rimtai rasei ar ne- bet labai panasiai aprasei i mano auklejima.
Mano ir musdavo su dirzu ir ranka, esu net su sokdyne per nuoga sikna gavusi cry.gif melyna buvau net i mokykla nejau. Siaip maz budama as buvau gana nervingas vaikas, pasitaikydavo, kad susinervinusi pakrisdavau ant zemes ir pradedavau spardytis ir verkti, taciau mane musdavo smarkiai ir tai atrode visiems normalu. Taciau visa tai taip yra isireze man i atminti, kad pamirsti negaliu,as nuolat apie tai uzsimenu savo tevams. Jie teisinasi, kad buvo jauni ir nervai ju nelaikydavo kai as verkdavau. O siaip manau gaudavau i kaili, nes buvau ir tebesu lab stipraus charakterio, jiems nepatikdavo, kad as ju neklausau ir drozdavo...o brolis baislys- tik pasakydavo kad gaus dirzo, i asaras ir vaikas nieko negaudavo...

Rezultatas- barnia, nesutarmai su tevais, as ju negerbiu, mtleti gal ir myliu, bet tik todel, kad reikia.... 4u.gif
tera
Superbaba, vien iš tavo pirmo pasakymo ("STORĄ diržą") matosi, kad nelabai pati esi gavusi į kailį.. Kas buvo lupamas iš dūšios žino, kad kaip tik PLONAS diržas žyyymiai veiksmingsnis cry.gif
O šiaip mano patirtis labai panaši į Cikadelės, tačiau mane už mažiausias smulkmenas lupdavo tik motina (kai tėčio nebūdavo), tėvelis labai protingai ir efektyviai auklėdavo be jokių fizinių bausmių.. O aš gerai pamenu tuos mamos lupimus, nes lupdavo "ot duši", esu gavusi įvairiausias daiktais, kurie tik po ranka papuldavo, ir dažnai tam ir rimtos priežasties nebūdavo.. O dabar pati savo pupa turėdama juo labiau nesuprantu, kaip širdis leido taip žiauriai elgtis su savo vaiku.. O rezultatas toks, kad iki šiol man didžiausias pavyzdys ir pagarbos bei besąligiškos meilės vertas yra mano tėtis, o mamą tik myliu - myliu dėl to, kad ji yra mano mama.. Ir stengsiuosi būti visiškai kitokia mama savo zuikai, kad kada nors netektų patirti iš jos tik šaltos "privalomos" dukteriškos meilės verysad.gif
Nesakau, kad apsieisiu be pliaukštelėjimų, tačiau tikrai tikiu, kad negalėsiu savo vaiko lupti iki pradės cypti iš skausmo... Ir jums nepatarčiau schmoll.gif
savanna
Nesuprantu tevų, kurie sako, kad kartais nebėra geresnės auklėjimo priemonės. Geriau prisipažintumėte, kad paprasčiausiai pritrūko...kantrybės? Manes niekada tevai nelupo, man uztekdavo griežto žvilgsnio.
Nors ,žinoma, pliauštelėjimas per užpakalį skiriasi nuo žiauraus mušimo dažnai....
Kutuliukas
Oje blink.gif nus sorry mergaites, bet as melyna nevaiksciojau... Mano oda visada budavo rausva, kiek pablyskus - o pamelynuodavau ne nuo musimo slap.gif (nors ir gaudavau lupt), o tada kai su dviraciau issiteksdavau ant saligatvio. bicycle.gif
Kutuliukas
QUOTE(savanna @ 2005 03 18, 21:38)
Manes niekada tevai nelupo, man uztekdavo griežto žvilgsnio.
*

Savanna matyt tavo tevai zaliaikiai arba rudaakiai, kad jau zvilgsniu sutramdydavo. Nes tokiu akiu zvilgsnis pats stipriausias, o melynakiai tai net hipnotizuot negali girdejau. Koookia neteisybe cry.gif O as melynake... o taip noreciau hipnotizuoti.. cry.gif Tiesa noreciau pamatyti tooki zvilgsni, kuris issisiautejusi vaika sutramdo blink.gif ... savaite turbut nemiegociau scare.gif Na gal kiek panasu zvilgsni teko matyti Noa logotipe...
alc.gif
ezys1
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 18, 19:00)
O mane lupdavo slap.gif ir pasakydavo, kad dar gausiu jei teciui pasiskusiu  schmoll.gif
Todel as uzaugau nedrasi, kompleksuota ir bijanti zmoniu asmenybe scare.gif Dabar sedziu uzsidarius tarp keturiu sienu ir su pasauliu bendrauju tik internetu.  swoon.gif ir kuriu scenarijus kaip suzlugdyti ziauru pasauli. Idomiausia, kad pati tu lupimu nelabai ir pamenu (mama papasakojo), bet kaip pasakytu psichologai, cia matyt jau samone (ar pasamone) blokuoja nemalonius atsiminimus.  alc.gif

*

Na taip negaletu but kad musimas tave taip pakenke , na o kiek tau dabar yra metu ?
Kutuliukas
QUOTE(ezys1 @ 2005 03 18, 22:03)
Na taip negaletu but kad musimas tave taip pakenke , na o kiek tau dabar yra metu ?
*

Sena as ezy...man beveik 30 mirksiukas.gif
Šiaurė

Когда надо - могу дать и ремня ax.gif И считаю- это правильно schmoll.gif Но самое большое наказание для моего ребенка - когда я с ним не разговариваю rolleyes.gif Меня прямо в дрожь бросает, когда говорят о правах ребенка. Я не отрицаю, есть случаи когда - надо вмешиваться, но доводить все до абсурда- как в Америке doh.gif бред полный. Посмотрите какие моральные уроды там растут doh.gif У меня жила падчерица, сама полиция и школа говорила, что ремня надо дать хорошего ей, но тут же оговаривались, что если она пожалуется они будут вынуждены принять меры doh.gif К чему пришли мы, ремня я ей не могла дать, девочка вернулась в наркоманский притон в России к своей старшей сестре. А вот если бы я ей могла дать хорошего ремня, то она и исправилась бы. Забыла сказать, что и у психологов и психтаторов были -- все говорили --- надо хорошего ремня, а не разговоры. Между прочим в Англии в самых лучших школах до сих пор бьют розгами biggrin.gif
jurgita_b
[quote=Sever59,2005 03 19, 00:16] И У меня жила падчерица, сама полиция и школа говорила, что ремня надо дать хорошего ей, но тут же оговаривались, что если она пожалуется они будут вынуждены принять меры  doh.gif  К чему пришли мы, ремня я ей не могла дать, девочка вернулась в наркоманский притон в России к своей старшей сестре. А вот если бы я ей могла дать хорошего ремня, то она и исправилась бы.

nu narkomano tikrai dirzu neisauklesi...
Kutuliukas
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 18, 23:16)
Когда надо - могу дать и ремня ax.gif  И считаю- это правильно schmoll.gif  Но самое большое наказание для моего ребенка - когда я с ним не разговариваю rolleyes.gif  Меня прямо в дрожь бросает, когда говорят о правах ребенка. Я не отрицаю, есть случаи когда - надо вмешиваться, но доводить все до абсурда- как в Америке doh.gif  бред полный.
*

nail.gif O as pritariu...Va gavau lupt kai reikejo - uztat dabar auksine beee.gif
jurgita_b
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 19, 01:02)
nail.gif  O as pritariu...Va gavau lupt kai reikejo - uztat dabar auksine beee.gif
*

nepritari nepritari rolleyes.gif tik vaizduoji cia blink.gif
Šiaurė

jurgita_b - я наверно непонятно написала ax.gif Девочку пришлось отправить к сестре наркоманке, вот если бы я могла взять ремень, дать хорошо по-заднице, может и вышло что-нибудь из нее. А сейчас она просто живет у наркоманов verysad.gif Вот что лучше для ребенка g.gif получить ремня и иметь хорошее будущее или жить у наркоманов.

Практика ремня испытана и проверена временем- веками, а так называемая гуманность (когда твой ребенок может пойти против родителей) не имеет истории, небольшие последствия уже видны в США. Может мы просто плодим Павликов Морозовых g.gif

Я получала ремня в детстве - и правильно ax.gif
Cikadelė
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 19, 00:31)
Я получала ремня в детстве - и правильно ax.gif
*

o kodel pravilno? cia tik retorinis klausimas? pvz as isties buvau protingas vaikas, as niekada nei rukiau, nei geriau, nei tevams teko del manes raudonuos is gedos ir t.t atvirksciai, mokykloje pirmune, u-tete pirmune, ivairus bureliai, pagyrimo rastai ir t.t Tai ko mane reikejo musti- pasiteisinimas, kad buvo jauni, kad nervai nelaike skamba kvailai. Savo musimu jie nusipelne mano nemeiles...ir as ta labai smarkiai jauciu, as myliu savo baba, kuri buvo mano uztareja. Zinot, as ir dabar (beveik metai negyvenu su tevais) dar neatsikraciau tu blogu iprociu, kuriu ismokau pas tevus- buvau ipartinta atsiklausti- ar galiu isikepti mesos, ar galiu issimaidyti vonioj, ar galiu nusipirkti kokiu daiktu.....

Manes muse, bet ne del to as esu silkine, o todel, kad pati buvau samoninga ir save paverciau silkine.... biggrin.gif mane musdami tevai labai suklydo, padare didele klaida, nes prarado mane kaip dukra...kaip cia kazkas jau rase- as juos myliu, be tik todel, kad reikia myleti, nes jie mano tevai...

Mane dazniausiai musdavo mama, tevas kartais su ranka, bet tevo as kazkodel bijodavau...

Ka vaikui pvz reiskia ivykis- ejau namo, nesiau pieno buteli- pamenat tokie buvo su zaliais tokiais blizganciais kamciais, nuruko maiselio rankena pienas suduzo, Parbegau namo verkdama, puolia prie taupykles isikrapsciau visus pinigus, taupykle sudauziau, kad speciau nubegti iki pard. nupirkti nauja buteki, kitaip buciau gavusi i kaili uz zipluma.

Maza budama buvau, kaip dab vadina nevalgiuke, bet suvalgyti turejau, privalejau viska. Valgydavau kol apsivemdavau prie stalo, paskui zliumbdacau, uz zliumbima gaudavau i kaili ir ilisdavau is pinta padumot, kokia esu nelaiminga...

xaxaxa- kokia laiminga mano vaikyste...fu.... vos dab neapsibloaviau berasydama cry.gif
taja:)
esu gavus vaikystėj gal pora kartų ax.gif visus atsimenu ax.gif
pati irgi kartais paimu diržą, kai visiškai trūksta kantrybė cool.gif ir tiesa sakant, savęs už tai nesmerkiu schmoll.gif tikrai nedaužau ir nelupu iki pamėlinavimo, bet kartais tenka ranka per subinę užvažiuot, nors dažniausia užtenka tik parodyt kur diržas ir šilkinis pasidaro tongue.gif
debesuota
nu paskaičiau čia kai kuriuos atsiliepimus, tai ką aš žinau...
Mane mušė tėvai iš nežinojimo, ką su manim bedaryti, sunkus vaikas buvau. Bet rezultato iš to teigiamo jokio, užtekdavo užsispyrimo iškęsti ir diržą, ir psichologines bausmes, bet vis tiek likdavau prie savo pozicijų. O vienintelė mintis, kai mane mušdavo, buvo "nu palaukit, kai aš užaugsiu, taip atsidėkosiu..."
Neapykantą jausdavau nežmonišką tuo momentu. Ir tikrai nenoriu, kad mano vaikas taip jaustųsi ir norėtų mane pačią užmušti.
Beje, kažkada esu apklaususi nemažai žmonių, ar mušimas vaikystėje davė kokių nors rezultatų...Dauguma net nesvarstę atsakė "ne"...
Kutuliukas
o kodel pravilno?
Pravilno pravilno beee.gif Vat as ir gerai mookiaus, dalyvavau kur galejau...bet nebuciau gavus, gal tokia auksine dabar nebuciau buvus blush-anim-cl.gif Aisku nereikia persudyt slap.gif
bis.gif
jurgita_b
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 19, 11:41)
sakes, as irgi vos neapsizliumbiau. nu tie tavo tevai, zodziu truksta. tikrai löabai sugraudinai sad.gif
*

Šaltmėtė
Na, man dar must rimtai savo vaiko neteko, bet su ranka esu keleta kartu per sikna uzvaziavus. Buvo priezasciu. Bet su dirzu tai abejoju ar kada musiu.

Esu pati vaikystej gavus, ir ne karta, zinau puikiai ka tai reiskia. verysad.gif Pas mus virtuvej ant sienos dirzas kabejo, ir kartais uztekdavo ji parodyt, o daznai ir uzvaziuodavo juo per slaunis ar uzpakali. Uz keiksmazodzius esu kampe ant zirniu klupejus tris valandas. Maza nepasirode blink.gif
Bet skaudziausia aisku budavao tada, kai ant manes nepelnytai suversdavo kalte, nors ir brolis, ir sesuo jaunesne dalyvaudavo. Budavu aprekiama ir i kaile gaudavau. Oi tais momentais nekesdavau mamos, sakes.... cry.gif Bet praeidavo pykciai ir viskas budavo vel cool... smile.gif Bet uztat dabar gerbiu mama ir esu dekinga, kad geru zmogum isauklejo rolleyes.gif Tevui, deja, to nejauciau, nes jis isvis musu auklejime nedalyvavo... doh.gif
Mažulėlė
Gavau ir aš vaikystėj 4u.gif bet dėl to nei pykstu, nei ką, ir nemanau, kad dėl mušimo tokia kompleksuota išaugau smile.gif
Pati kadangi dirbu darbą su vaikais, tai net negaliu įsivaizduoti rankos pakėlimo prieš jį, bet tikrai nesmerkiu tų tėvų, kurie retais atvejais tą ranką pakelia, žinau, kad kartais nelieka kantrybės nė lašo, ir tas pliaukštelėjimas ir save pačią į protą atvesti gali. Nors kol kas manau, kad gal geriau to nebūtų. 4u.gif
Cikadelė
Cia galbut visa problema ir yra, kad esame gave lupt ir pelnytai ir nepelnytai.
1. Esu gavusi ir pelnytai- nes parkrisdavau ant zemes ir pradedavau bliauti, spardytis. Taciau tevai taip sakant kantrybes neturejo, uzuot bent zodziu paaukleje, paaiskine, kad blogai darau, kad esu didele mergaite ir t.t visu pirma lupdavo, paskui jau zodziai auklejo. O manau, kad reik daryti atvirksciai.
2. Taciau patys skaudziausi musimai- su sokdyne (kas ypac skaudziai) ir su slapiu skuduru) buvo uz nieka, tada as tikrai nebuvau kalta, atvirksciai as net vykdziau tevu nurodymus, deja, jie savo zodzius greitai pamirsta...

Paradoksas- brolis musti negavo, visada jiems atrode vaikas geras, nevertas dirzo, jau toks aukselis, kad ciucia liulia- o daba truuteli sunkeliais pasuko.... Is dalies man juokas ima is tevu.... va ir lepunelis...

Dat noriu pridurti, kad tevu nemyliu labai smarkiai ne tik del musimo, bet ir todel, kad jie manes nemylejo...nemylejo, tad ir muse blink.gif
norge
Lupti ir suduoti, skirtingo savokos, nors bjaurios abi.

Suduoti vaikui nesusivaldzius - tai savo silpnumo ir nevykeliskumo pripazinimas. Jei nesugebi vaikui buti autoritetu niekaip kitaip, tik sudavus - tai nesi verta ir sudilusio skatiko. Tuo momentu, tai tikrai. Impulsyvus poelgis, skaudinantis vaika ir zeminantis mama. Be to, dar akivaizdus parodymas, kad mamai neprosal pagerti valerijonu. Kibirais. Vienas pateisinimas mamai- kartais tikrai labai sunku, kartais tikrai pavaziuoja stogas, savaitem besitesiantys nemiegojimai naktimis, duztantys indai, isdrabstytas maistas, dar kazkas, o dar vaikas neklauso. Suprantu tokia mama, bet reikia kazkaip dirbti su savim, organizuotis sau poilsi, kad tai napasikartotu.

Apie lupima net nekalbu- tureti namuose kazkokias priemones (virvutes, rykstes, dirzus), jomis gasdinti vaika, lupti ji- idiotizmas kazkoks. Nejau tokiu glusiu siais laikais dar esama?
Laisvė
Beje, man jau pats grasinimas: "Gausi lupti" ar "Gausi diržo" skamba kaip pripažinimas, jog nebeturėdamas autoriteto bandai jėga (ar prievarta) jį gauti.
norge
QUOTE(Laisvė @ 2005 03 20, 12:43)
Beje, man jau pats grasinimas: "Gausi lupti" ar "Gausi diržo" skamba kaip pripažinimas, jog nebeturėdamas autoriteto bandai jėga (ar prievarta) jį gauti.
*

Pritariu. Net jei tai sakoma tik gasdinimui, realiai niekad vaiko ir nelupant.
Cikadelė
QUOTE(norge @ 2005 03 20, 12:37)
Apie lupima net nekalbu- tureti namuose kazkokias priemones (virvutes, rykstes, dirzus), jomis gasdinti vaika, lupti ji- idiotizmas kazkoks. Nejau tokiu glusiu siais laikais dar esama?
*

na man jau 23.5 tai cia jau kaip ir ne siais laikais vyko smile.gif
o siaip tai bent jau mano mama super nervinga- netgi labai...o valerijonai ir taip daznai budavo geriami ax.gif
Laisvė
Žinok, Cikadele, jog ir XXI amžiuje dar randasi tėvų, bandančių savo "svorį" šeimoje palaikyti kabelio ar šlangos būdu, mat vaikai jau perkopę 10 metų jubiliejų.
tera
Sutinku su Norge, lupti ir pliaukštelti yra skirtingi dalykai.. Plius, kaip ir cikadelė bei Norge galvoju, ka dažnai gaunama nepelnytai, o dėl to, kad tuo momentu kažkuriam tėvų (mano atveju mamai) truko "plionke" ir reikėjo kažkur išlieti įsiutį blink.gif Tada tik netyčia sudaužyk lėkštute ar pasakyk nelabai norinti kažką daryti (pvz. valgyti, aš taip pat buvau nvalgiukė) ir teks atkentėti už visus ta dieną mamai nutikusius nemalonumus ar jos nuovargį.. Tai išties yra labai žema, ir jokiu būdu taip neįskiepysi autoriteto ir pagarbos sau..
O mano tėvas savo pavyzdžiu parodė, kad ir labiausiai prisidirbus galima puikiausiai auklėti ne fizinėmis bausmėmis.. Jau rašiau, kad jis man niekad nėra net sudaves ir aš jį labai myliu ir gerbiu.. Vienas iš pavyzdžių iš jo auklėjimo: tai buvo trečioj klasėj, pas mus mokėsi mergaitė, kurios daug kas nemėgo, nes buvo "pamaiva" (tėvas "plaukavo į jūrą", tai ji turėjo visko tais laikais), vieną dieną nusprenėm paerzint ją ir paslėpti jos kuprine, aš buvau pakankamai kvaila atlikti tą darbelį - nunešiau ją į kito aukšto tualetą ir nesulaukusi atomazgos išėjau namo.. Kitą dieną ateinu į mokyklą, o prie klasės jau stovi tos mergaitės mama ir pusė tų mano "sąmokslininkių" aplink ją ir spokso į mane piktai... Pasirodo, nė viena taip ir nepasakė tai mergaitei, kur jos kuprinė paslėpta (nors visos žinojo) ir toji žiemą išėjo namo be kepurės ir šaliko (nes tie dalykėliai buvo kuprinėje, dar gerai, kad ji nesusirgo).. Tai buvo pranešta mano tėveliui ir jau galvojau, kad šįkart tai tikrai gausiu ir nuo jo, nes taip dar nebuvau prisidirbusi (kad kitam žmogui, nors ir netiesiogiai, pakenkčiau).. Tėtis grįžo namo su ta kuprine (valytoja raod ir atidavė direktoriaus pavaduotojai) ir liepė apsirengti.. Įdavė kuprine ir išėjom į tos mergaitės mamos darboviete, eiti reikėjo kokius 2-3 km per sniegus, o kuprinė tai suuunkiii (visi žinom, kad tais laikais tįsdavom su savim po penkias knygas).. Tai buvo viena dalis bausmės, tačiau laukė dar baisesnė.. Toji moteris dirbo choreografe ir tuo metu vedė repeticiją - taigi, aš, prieš visus ten buvusius žmones, turėjau atiduoti tą kuprine jai ir garsiai jos atsiprašyti.. Atsiprašyti, nusižeminti prieš žmogų, kurio aš nemėgau cry.gif Šitos pamokos aš nepamiršau niekad, po to aš pradėjau galvoti dukart prieš ką nors norėdama iškrėsti.. Taigi, tikrai yra kitokių būdų, be lupimo, auklėti savo vaikus ir jie būna žyyymiai efektyvesni mirksiukas.gif
Oi kaip sunkiai rašiau, nes klaviatūroj neveikia kai kurios raidės (reikėjo jas kopijuoti), tačiau buvo verta, jei kas nors pasimokė iš mano patirties mirksiukas.gif
asfaltuota
Cikadele- aprašei beveik mano šeimos modelį. Tėvai manęs niekad nemušė, o vat jautri nervinga ir isteriška sesuo nuolat gaudavo kailin. Tikrai nebuvau lepūnėlė- bet tiesiog nebuvo už ką manęs mušti. Bet klystkeliais lyg ir nenuėjau. Sesuo taip pat nenuėjo. Vat ir galvoju, o kaip būtų buvę, jei tėvai jos visgi nebūtų mušę- geriau ar blogiau? g.gif Bėja mano pačios vaikas irgi toks, kuris nuolat "prašosi diržo". Bet aš nemušiu- pažiūrėsim kas išaugs. Kol nesusišnekam- pakentėsiu, o kai galėsim kalbėtis- bandysiu auklėti žodžiais...
Femmen
Savo vaiku nemusiu ir "nepliaukstelesiu" ...Ne jie atsako uz mano nervus ir bloga nuotaika. Negaleciau ziureti protingam vaikui i akis uz savo poelgi, o apie mazus vaikus net negaliu pagalvoti kaip gali pakilti ranka schmoll.gif
Pati nesu gavus i kaili, nors tikrai buvau ne auksine, bet uztat gerbiu savo tevus, kad jie sugebejimo mane isaukleti be zeminanciu smugiu. Man uztegdavo ju griezto, nusivylusio zvilgsnio. Ir suprasdavau, kad vel turiu uzsitarnauti tevu meile ir pagarba uz savo veiksmu. Geriausiai mane veigdavo "tylos karas", ir visiskas ignoravimas..nezinau ar tai gera priemone, bet pries darydama ka nors blogo, pagalvodavau ar tikrai mano tevai verti auginti mane g.gif
Laisvė
Aš taip pat užaugau, "neragavusi" diržo. Ir todėl atrodo, jog tėvai savo akcijų nepakels nei grasinimais, nei mušimu.
Kutuliukas
O o o mane mano vaikas musa, t.y. pliauksteli cray.gif
jurgita_b
As esu net ir pries pliaukstelejima. Gerai cia kazkuri rase, kodel vaikai turi kentet del tevu nervu ir kantrybes stokos???
jurgita_b
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 20, 17:08)
O o o mane mano vaikas musa, t.y. pliauksteli cray.gif
*

oi tu zvirbli nabageli... unsure.gif
Kutuliukas
QUOTE(jurgita_b @ 2005 03 20, 18:09)
oi tu zvirbli nabageli... unsure.gif
*

As ne zvirblis nabagelis, as zvirblis erelis cray.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.