Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senamiestis: Gudrutis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3
Aliena
Mano darbas yra Gudrucio kieme, tai kiek matau, man truputi gaila tu vaiku, nes jie praktiskai neturi kur iseiti. Nezinau, kaip is tikro, bet man atrodo, kad juos labai retai veda i lauka, nes nera kur ju vesti, isskyrus skvera Traku gatveje prie baznycios, bet ten nei smelio deziu, nei lipyniu, nieko nera.
pinkcoffee
kazkaip as manau kad nera taip labai blogai... na bent jau mes su savo mazium ir taip gana daugokai po lauka lakstom ir dideles skriaudos jog jiems darze nera tokios super galimybes pabuti kieme nejauciam rolleyes.gif
nors kita vertus, va katik pasviete saulute ir jau kokias dvi dieneles vaikuciai buvo isvesti "trumpam" i kiema..... ir va kaunames su sloga ir tikimes kad tas "smagutis" persalimas neuzsitestu ilgiau g.gif
tai stai ir nutinka.. blink.gif
todel gal netgi geriau jau patiems lakstyti kieme ir bent jau matyti ir zinoti kaip tavo vaikas yra aprengtas..susiles ar ne....maudosi jau koki pusvalandi baloje ar siaip ax.gif
tai vat kaip buna darzeliuose smile.gif
linksmesne*
Gal daugiau atsiliepimu apie si darzeli-lopseli. Kokios eiles?Ar metinukus priima???
Naujoke25
mano bendradarbės du vaikai perėjo šitą darželį, tai sakė labai geras darželis, kiemo nebuvimas tai ne svarbiausias dalykas renkantis darželį.
saule111
parašykit kas nors, ar priima nuo 2 metukų ir šiaip, ar fainas daržiukas, auklėtojos, ar sunku ten patekti?
paprikutė
Mes lanokeme si darzeli jau trejus metus, nuo dvieju metu. Esame labai patenkinti. Labai geros aukletojos ir seimininkele. Tiesiog pasaka.
Dabar laukiames antro vaikelio, ji taip pat vesime i ta pati darzeli, gal net papulsim pas ta pacia aukletoja ir seimininkele. Butu labai gerai.
make-up
Mano sūnus keliauja į šį darželį nuo 2 su puse metukų.Aš labai patenkinta.Puikus darželis.Auklėtoja ir šeimininkėlė nuostabios.Nuostabi direktorė.Sužavėjo tuo,kad tai buvo vienintelis darželis(iš tų kuriose lankiausi),kur už priėmimą nepaprašė atsilyginti mirksiukas.gif
saldainia
Tai parašykit kas nors nuo kelių metukų priima?
*mia*
Priima nuo metuku. mes irgi bandysim i sita darzeli nuo pirmadienio eiti. agl dar kas veda savo vaikucius i sita darzeli? mums metai ir devyni men. gal dar kas butu su tokio amziaus vaikuciu? butu l.puiku susipazinti su mamomis. 4u.gif
*mia*
ei, mamytes, kur visos dingusios? gal kas veda savo vaikurius i boruzeliu grupe, siam darzeli? g.gif
Semigallia
QUOTE(Linute82 @ 2007 09 21, 12:09)
ei, mamytes, kur visos dingusios? gal kas veda savo vaikurius i boruzeliu grupe, siam darzeli? g.gif
*

Laba, mes vedam ax.gif
*mia*
Malonu butu susipazint!!! tai gal? 4u.gif
*mia*
Ku-ku, mamytes...?????????????????? unsure.gif

bendraujam, kur jus??????????
Semigallia
QUOTE(Linute82 @ 2007 09 24, 13:11)
Ku-ku, mamytes...?????????????????? unsure.gif

bendraujam, kur jus??????????
*

bendraujam, bendraujam, bet si tema apie darzelio problemas ir kiek zinau, plepesiukams nelabai tinka, nes moderatoriai praso plepetis bendraminciu temoje blush2.gif tai gal todel cia niekas ir neraso ax.gif
na, kol neprades musu barti, galim cia plepeti biggrin.gif
ar seniai lankot si darzeli?
*mia*
Nuo vakar. Tai einam i bendraminciu skyreli?? g.gif
Semigallia
tai gal einam i bendramincius 4u.gif
*mia*
Tai gal vis tik cia paplepam? Kazkaip bendraminciuose visai tylu.... g.gif
*mia*
Ei, mamytes, kur jus? Nejau visai nebendraujancios?????????????????????? g.gif
Semigallia
tiesiog labai daug dirbancios doh.gif
munkaa
laba mamytes ... as dar laukiuos, bet jau ieskausi darzelio ... kazkaip su vyru bevaziuojant namo pamateme si darzeli ir noreciau suzinoti apie ji daugiau ... ar dideles eile ir ar sunku ten papulti blush2.gif
Jorka
Mes einam i si darzeli gal trys menesiai. Nuo uzrasymo pradejom vaikscioti gal po savaites. Labai gera vedeja ir aukletojos, kiek teko susidurti, malonios. Mums tikrai patinka. Tik kad is ligu niekaip neissivaduojam verysad.gif , bet tai jau, aisku, nuo kiekvieno vaiko organizmo priklauso. Manau, kad su uzsirasymu i si darzeli tikrai nebus problemu. Gal geriau pabandyk vedejai paskambinti, tikrai labai faina moteriske.
solele
Labai jau sunkiai sekasi cia mamos bendraut g.gif dirbancios visos smile.gif
Gal kas zinit kokios gatves priklauso siam darzeliui? ar kur galima butu suzinot g.gif
*mia*
Sveikos,

tai kur gi jus mamytes???? mirksiukas.gif
Dinadi
Pradejau ieskotis darzelio savo vaikinams centre. Gal yra mamyciu, kuriu vaikuciai lanko darzeli Traku g. Kaip vaikuciai adaptuojasi? Ar anksti reikia uzsirasyti, ar su vokeliais keliaut is karto g.gif ... nes mes jau susivelinom su uzrasymais. Kaip bendra nuotaika darzelyje? Labai laukciau atsiliepimu. 4u.gif
*mia*
Sveika, smile.gif

kol kas nieko blogo pasakyti negaliu apie si darzeli..mes ji lankem rudeni pora menesiu, o veliau nutarem palaukt pavasario ir tada jau eit su viskam...
Maziukai, t.y. iki 2, 5men. patenka , kiek man zinoma, i boruzeliu grupe...Aukletoja l.fainute, auklyte, miela..siaip nieko bloga, isskyrus tai kad nera vaikams zaidimu aiksteles..bet ,man asmeniskai tai netgi pliusas...kol vaikutis eina i lopseli...
Nieko nest darzelio direktorei manau, kad nereikia...bandykit eiti taip ir sneket... 4u.gif
Dinadi
QUOTE(Linute82 @ 2008 02 10, 18:31)
Sveika,  smile.gif

kol kas nieko blogo pasakyti negaliu apie si darzeli..mes ji lankem rudeni pora menesiu, o veliau nutarem palaukt pavasario ir tada jau eit su viskam...
Maziukai, t.y. iki 2, 5men. patenka , kiek man zinoma, i boruzeliu grupe...Aukletoja l.fainute, auklyte, miela..siaip nieko bloga, isskyrus tai kad nera vaikams zaidimu aiksteles..bet ,man asmeniskai tai netgi pliusas...kol vaikutis eina i lopseli...
Nieko nest darzelio direktorei manau, kad nereikia...bandykit eiti taip ir sneket... 4u.gif
*

Aciu uz atsakyma. O po kiek vaikuciu grupese? Ar leidzia pabuti su vaiku kol adaptuosis, Girdejau, kad darzely Vokieciu g. neleidzia g.gif As tai noreciau, nes pati pamatyciau kaip ten nuotaikos, ka vaikai veikia, nors yra visokiu nuomoniu. Mano mazajam bus tik 1m ir 10 men. rudeny, kazin ar toki priims, jei bus jauniausias grupej, vel bus problemos... Kazkaip pries einant pas direktoriu norisi paciai kuo daugiau info tureti kas ir kaip ax.gif
austeu
na tiesa, mano vyras praeita savaite ten buvo - tai direktore labai maloniai prieme.. mes savo maziuli tik kita ziema pradesim vesti, bet sakom, bandom uzrasyti smile.gif tai ji sako, kad ispustas reikalas, visada maloniai priims ir nereikia niekur skubeti, bet vis tiek vyras parase prasyma ir dokumentus uzpilde... viena beda, kad grupe bus jau susiformavusi, bet manau, kad pritapsim ir bedu nematysim smile.gif tai drasiai eik ir visa info tenai gausi smile.gif
matissas
sveikos mamytes 4u.gif
planuoju saviskius kliackiukus leisti i si darzeli (2 ir 4 metukai)..
kaip supratau is komentaru- nusiskundimu apie si darziuka kaip ir nera smile.gif
sakykite, o gal vardais galetumete aukletojas pavardinti blush2.gif nes vesiu i lopselinukus ir i darzeli-i skirtingas grupes, tad idomu kaip ten auklytes....
Dinadi
Smagu, kad teigiamos nuomones apie darzeli. Mano vaikiukam irgi bus 4 ir beveik 2 m., tai tikrai idomu suzinoti kaip auklytes... ax.gif
Latelle
Po kiek vaiku grupese? Galvoju savo klecka leisti nuo kokiu 2m
solele
gal butumem vienoj grupej mirksiukas.gif matau ziurineji sanamiestinius darzelius ax.gif
sarasiniu vaiku gal 20 g.gif klausiau neatsimenu, bet realiai maziau buna
maniskis pagal plana irgi nuo 2 nuo rudens turetu keliauti
Daringa
QUOTE(Dinadi @ 2008 02 11, 16:09)
Aciu uz atsakyma. O po kiek vaikuciu grupese? Ar leidzia pabuti su vaiku kol adaptuosis, Girdejau, kad darzely Vokieciu g. neleidzia  g.gif  As tai noreciau, nes pati pamatyciau kaip ten nuotaikos, ka vaikai veikia, nors yra visokiu nuomoniu. Mano mazajam bus tik 1m ir 10 men. rudeny, kazin ar toki priims, jei bus jauniausias grupej, vel bus problemos... Kazkaip pries einant pas direktoriu norisi paciai kuo daugiau info tureti kas ir kaip  ax.gif
*

Maniškis eina į mažiausiųjų grupę. Sąraše vaikų ~20, einančių ~12, būna ir mažiau. Pabūti su vaiku pirmom dienom leidžia, bet nelabai tam pritaria, nes kiti mažiukai tada nervuojasi, savų mamų ilgisi ir pavydi. Tad nieko ten gero, kai kokie penki vaikai, žiūrėdami į tave, verkia. g.gif Aš su savo vaiku tik vieną kartą gal pusvalandį pabuvau ir daugiau nenorėjau, tiesiog palikdavau pirmom dienom trumpam laikui, porai valandėlių. O Vokiečių gatvės daržely neleidžia mamom pasilikti, bet mano vaikas dėl to problemų nedarė. Palikau pirmą dieną porai valandų, antrą iki pietų, o vėliau jau ir visai dienai pasilikdavo. Svarbu nesupanikuot ir nenustot vesti, kai po savaitės ar dviejų vaikui "daeis", kad tas ėjimas pastovus. Tada jis maištauja, kad eiti nenori. Bet jei mama turės kantrybės, šis periodas ilgai netruks.

Beje, mažiukų auklėtojos "Gudrutyje" išties puikios, auklytė taip pat. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(austeu @ 2008 02 14, 17:14)
na tiesa, mano vyras praeita savaite ten buvo - tai direktore labai maloniai prieme.. mes savo maziuli tik kita ziema pradesim vesti, bet sakom, bandom uzrasyti smile.gif tai ji sako, kad ispustas reikalas, visada maloniai priims ir nereikia niekur skubeti, bet vis tiek vyras parase prasyma ir dokumentus uzpilde...
*

Ir gerai padarė, nes visko gali būti. Mano vyresnėlis į šį darželį "netilpo" savo laiku, nebuvo vietų. Mažasis "tilpo", nes rudenį dėl didelio vietų poreikio suformavo net 2 lopšelinukų grupes. O kaip bus kitą rudenį, ar laisvų vietų bus, ar ne, kol kas niekas negali atspėti.

Tiesa, direktorė labai šauni moteris thumbup.gif , ir bendraujant su ja net minties nebuvo, kad gali prireikti kokio lauknešėlio... smile.gif
palura
rolleyes.gif
QUOTE(Daringa @ 2008 02 27, 11:37)
Maniškis eina į mažiausiųjų grupę. Sąraše vaikų ~20, einančių ~12, būna ir mažiau. Pabūti su vaiku pirmom dienom leidžia, bet nelabai tam pritaria, nes kiti mažiukai tada nervuojasi, savų mamų ilgisi ir pavydi. Tad nieko ten gero, kai kokie penki vaikai, žiūrėdami į tave, verkia. g.gif  Aš su savo vaiku tik vieną kartą gal pusvalandį pabuvau ir daugiau nenorėjau, tiesiog palikdavau pirmom dienom trumpam laikui, porai valandėlių. O Vokiečių gatvės daržely neleidžia mamom pasilikti, bet mano vaikas dėl to problemų nedarė. Palikau pirmą dieną porai valandų, antrą iki pietų, o vėliau jau ir visai dienai pasilikdavo. Svarbu nesupanikuot ir nenustot vesti, kai po savaitės ar dviejų vaikui "daeis", kad tas ėjimas pastovus. Tada jis maištauja, kad eiti nenori. Bet jei mama turės kantrybės, šis periodas ilgai netruks.

Beje, mažiukų auklėtojos "Gudrutyje" išties puikios, auklytė taip pat. smile.gif
Papildyta:
Ir gerai padarė, nes visko gali būti. Mano vyresnėlis į šį darželį "netilpo" savo laiku, nebuvo vietų. Mažasis "tilpo", nes rudenį dėl didelio vietų poreikio suformavo net 2 lopšelinukų grupes. O kaip bus kitą rudenį, ar laisvų vietų bus, ar ne, kol kas niekas negali atspėti.

Tiesa, direktorė labai šauni moteris thumbup.gif , ir bendraujant su ja net minties nebuvo, kad gali prireikti kokio lauknešėlio... smile.gif
*

*mia*
Daringa,

manau,kad mes su Jusu Joriu vienoj grupej buvom ir gal busim? kokioj JUs? 4u.gif
Daringa
Maniškis boružiukas biggrin.gif (čia pagal "Gudrutį" ax.gif )
*mia*
Tai tada reiskias apie tavaji vaikiuka kalbu...Kazkada dar teko ji siek tiek pamaitint...kai saviske per pietus maitinau..mes rudeni kokia pora nepilnu menesiu pavaiksciojom, ir atidejom iki pavasario lopseli...Mes irgi boruziukes, jei ka...tai matyt susitiksim koki geguzi...jei viskas gerai, gal dar balandi...
Papasakok, kas naujo lopseli? kaip auklyte ir aukletoja? ar daug vaikuciu ziema sirgo? ar dar rinkote pinigeliu kam nors? 4u.gif
Daringa
Vaikučių nemažai vaikšto, po 12 maždaug būna, kartais mažiau. Serga tai turbūt visi periodiškai, nes ir sloguojančius ar kosinčius kiti veda, bet maniškis kažkaip dabar apsiprato, tai ir einam pamažu. Kokią savaitėlę pasloguojam namie, po to kokias 2-3 savaites lankom. Žodžiu periodiški lankytojai smile.gif . Bet nenustoju vesti ir didesnių pertraukų nedarau, kad namie tupėt nepriprastų, kaip Domantas. O rudenį tai turbūt visiems buvo krizė, nes tikrai daug visi mažiukai sirgo. Maniškis net bronchitą gydėsi.

Auklėtojos tos pačios, man jos patinka, vaikams irgi, ypač Angeliką visi dievina. O pinigų rinkliava tai, galima sakyti, nulinė. Rudenį rinko po 20 Lt vaikų priemonėms, dar buvo kažkiek renkama Kalėdų senio dovanoms (neatsimenu, kiek), ir viskas. tiesa, porą kartų vaikai žiūrėjo spektaklį darželįje, tai už jį po 3,5 Lt rinko. Bet čia juokas. Maniškiui labai patiko spektaklius žiūrėti.
Žodžiu, mėginkit eiti, jei galit, nes bent jau aš, žiūrėdama į saviškį, matau tik teigiamą darželio įtaką.
*mia*
Supratau...O daug nauju vaikuciu pradejo lankyt? ar dauguma tie patys? kokie mazdaug patys vyriausi? nes maciau, kad tavo Joris tai beveik keturiais menesiais vyresnis uz maniske... rolleyes.gif
Siaip pagal vaika jau matau, kad jai labai reikia bendravimo ir siokio tokio issidukimo...O tavo vyresnelis i kita darza eina? g.gif
Daringa
Na, "Boružėlių" grupėje, kiek žinau, visi vaikučiai 2005-ųjų gimimo. Yra ir sausio mėnesį gimusių, ir metų pabaigoje, tad šie visai mažiukai. Bet kaip matau, visi sutaria. Auklėtojos rūpestingos, jei kuris verkia, nuramina. Kai maniškis ateina į darželį be nuotaikos (būna ir taip ax.gif ), auklėtoja jį pasiima ant kelių, paklausia, kaip miegojo, gal ne to koja išlipo biggrin.gif ,ir nusiveda žaisti ar ką nors įdomaus veikti. Žodžiu, viskas gerai.

O kodėl savosios nevedi? Aš tai nors nedirbu, bet vedu, nes taip turiu laiko sau. O juk ir pinigai už tą laisvą laiką juokingi mokami. Auklei tektų pakloti kur kas daugiau.
Be to, kaip jau minėjau, nenoriu, kad priprastų sėdėti namie. Mano vyresnėlis darželį ("Pasagėlę") pradėjo lankyti nuo 3,5 metų, tai po šiai dienai dažną rytą kniaukia, kad eiti nenori. O pirmi metai tai iš viso tragedija buvo blink.gif . Juk namie gali daryt ką nori, kada nori, teliką paspoksot retkarčiais, su mama į parduotuvę nukeliauti ir pan. Bet nieko, eiti iš darželio taip pat nenori, tad suprantu, kad ten nėra taip blogai, kaip rytais vaizduoja smile.gif .
*mia*
Realiai buvau labai rimtai nutarusi nuo rudens pradet vedzioti i lopseli jau su viskam...pirmas pora savaiciu ejo , kaip daina, jokiu noriu nenoriu nebuvo...po to , kazkoks vaikas uzvoze per kakta, ir nuo to sykio, kai paklausdavau apie darzeli, ne nenoriu, ten popa daro, rodo i kakta ir isterika...nuo tos dienos kazkodel ir ligos prasidejo...is pradziu siaip sloga buvo, po to musu aukletoja susirgo laringitu, grizo po ligos, tada maniske matyt nuo jos uzsikrete..va tada tai pavargom beveik tris savaites...vaikas naktim vos ne dusdavo...zodziu issikamavo mazoji ir as kartu su ja, nes nuo jos visa seima uzsikretem... doh.gif doh.gif doh.gif zodziu beveik menesi taip ir pratupejom abi ant antibiotiku...labai pabijojau, kad ziema nebutu dar baisiau, ir nusprendem , kad dar sia ziema su ja patupesim namie...o pavasari, gal ligu maziau bus, gal vaiku i vasaros pradzia apmazes...ir siaip pripras su saulyte keltis, nes dabar miega iki devyniu...beto, dar vienos masinytes truko, kad ja veziot i darza, kuria ketinam greitu metu pirkt..tai va...viskas kaip ir susidejo...tai tavo abu maziukai keliauja i darza, o tu sedi namie????liapota.... rolleyes.gif
matissas
sveikos smile.gif
as jau saviskius uzrasiau i si darziuka-tad nuo rudens kulniuosime i lopselinuku ir darzelinuku grupes rolleyes.gif
o direktore tai labai maloni drinks_cheers.gif
Dinadi
Uzsirasem ir mes, tik neaisku ar vyresniam atsiras vietos, nes grupe jau pilna. Tikrai pats darzelis ir jo direktore padare labai gera ispudi thumbup.gif
matissas
jo 2004 vaikiuku grupe bus nemaza..
palura
4u.gif sveikos, musiskis iseina i priesmokykline grupe, tad musu auklėtoja gauna maziuku grupę. Truputi gaila savo auklėtojos, bet kaip sakoma geru reik dalintis.

QUOTE(matissas @ 2008 03 25, 12:05)
jo 2004 vaikiuku grupe bus nemaza..
*

austeu
QUOTE(matissas @ 2008 03 25, 00:47)
sveikos smile.gif
as jau saviskius uzrasiau i si darziuka-tad nuo rudens kulniuosime i lopselinuku ir darzelinuku grupes  rolleyes.gif
o direktore tai labai maloni  drinks_cheers.gif
*

tai gal pas mazuosius susitiksime smile.gif mes irgi i mazuju grupe taikysim, tik nezinau, ar nuo pat rugsejo, ar nuo ziemos keliausime smile.gif
matissas
QUOTE(palura @ 2008 03 26, 12:08)
4u.gif sveikos, musiskis iseina i priesmokykline grupe, tad musu auklėtoja gauna maziuku grupę. Truputi gaila savo auklėtojos, bet kaip sakoma geru reik dalintis.
*

valio - panasu turesim gera aukletoja thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(austeu @ 2008 03 26, 12:13)
tai gal pas mazuosius susitiksime smile.gif mes irgi i mazuju grupe taikysim, tik nezinau, ar nuo pat rugsejo, ar nuo ziemos keliausime smile.gif
*

kaip smagu drinks_cheers.gif
o be to - labai grazus Jusu vaikelio vardas wink.gif
palura
viakučius siulo atvesti skirtingu laiku, kadangi visi adaptuojasi.
Musu pirmasis jau paskutiniai metai lanko, bet per visa lankyta laika neisbuvome viso menesio darzelyje, tai slogyte...tai kosuliukas.... vis mažos - didelės bėdos...
Pastebėjau, kad jei vaikutis tik nelabai nori eiti , tai būtinai suserga... verysad.gif
austeu
QUOTE(matissas @ 2008 03 26, 23:27)
valio - panasu turesim gera aukletoja  thumbup.gif
Papildyta:

kaip smagu  drinks_cheers.gif
o be to - labai grazus Jusu vaikelio vardas wink.gif
*

aciu labai smile.gif tai tikiuosi, kad susitiksim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(palura @ 2008 03 27, 16:06)
viakučius siulo atvesti skirtingu laiku, kadangi visi adaptuojasi.
Musu pirmasis jau paskutiniai metai lanko, bet per visa lankyta laika neisbuvome viso menesio darzelyje, tai slogyte...tai kosuliukas.... vis mažos - didelės bėdos...
Pastebėjau, kad jei vaikutis tik nelabai nori eiti , tai būtinai suserga... verysad.gif
*

tai vat ir as taip galvoju smile.gif manau, kad ir mano vaikiui bus lengviau kai veliau ateis ir bandyz isilieti i bendruomene smile.gif
Kamėja
Sveikos smile.gif
Gal galite parasyti kada yra lankymo valandos siame darzelyje? ax.gif
Ir kur vaikiukai zaidzia, jei nera kiemo?
Aciu uz atsakymus 4u.gif
paprikutė
QUOTE(Kamėja @ 2008 04 30, 07:42)
Sveikos  smile.gif
Gal galite parasyti kada yra lankymo valandos siame darzelyje?  ax.gif
Ir kur vaikiukai zaidzia, jei nera kiemo?
Aciu uz atsakymus  4u.gif
*

Vaikuciai eina per gatve i ta parkeli ir ten buna su aukletojom. Vienintelis minusas tame darzelyje, kad nera vaikams kiemo. Siais metais mes jau pabaigeme lankyti ta darzeli, dabar jau pedinsim i mokyklele.

O kam tos lankymo valandos? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.