Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cezaris
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Carolinka
Sveikutes nestuke.gif ir mamos,

Taigi sumastem, kad reiktu pradeti procesa smileysex.gif antram vaikui ir pirmas bandymas be apsaugos smileysex.gif ir rezultatas doh.gif mirksiukas.gif - 5sav. nestuke.gif ...nesitikejau taip greitai. Bet tikiuosi, kad neturesiu persileidimo, nes ateina 'stresinis' laikas (senu metu uzdarymas su buh.knygomis) darbe kaip man buvo pries 2 metu.

Zodziu, mano pirmas gimdymas buvo tikrai skausmingas ir gyjimas buvo letas ir sunkus, kankinausi apie 8 sav. Sakiau daktarui, kad antra karta tik su Cezariu. Jis sake, kad pamirsiu ir bus OK. Prisipazistu, jog siek tiek pasimirsho, bet dabar vel bijau, kad bus baisus tas skausmas, kad vel gijimas bus letas (sedeti praktiskai negalejau 6sav.), kad hemorojus baisus atsiras (ir gal si karta net nesusitrauks blush2.gif )....zodziu, tokios baimes pas mane yra ir todel noreciau Cezario.......Bet cia dilema...

Vakar apsilankiau pas daktara ir patvirtino nestuma smile.gif ir vel uzsiminiau apie Cezari. Jis paklause, kodel taip isikabinusi i ta minti. Jam mazdaug persakiau, ka rasiau virsuje, tai jis man taip isdeste objektyviai:
- Jis mano, kad antras gimdymas gali buti lengvesnis (o mano baime, kad kazin; vienoms buna, kitoms ne);
- Tai yra operacija (zodziu pilva reikia pjauti);
- Gali buti komplikaciju, kad pvz: ir krauja reiktu perpilti ir pan.;
- Pasveikimo stadija ilgesne (ne iprastos 4sav., bet 8sav.) ir galbut sunkesne.

Pasiklausius, atrodo, kad ir tas Cezaris baisus, bet pvz. pasveikimo stadija man nedaro skirtumo. Po pirmo karto irgi sake, kad busiu stipri po 4sav., o gavosi 8sav.(=Cezariui).

Del kitu poziurio as nepergyvenu. Aisku, vyras noretu, jog gimdyciau naturaliai (ir net be vaistu schmoll.gif ), bet jis jau pamirsho, kad visa diena ji pykino, galva skaudejo ir nevalge, kaip mate mano gimdyma. Klausiu, kodel, sake "todel, kad man nereikes gimdyti" doh.gif gun_bandana.gif .

Taigi kaip jums buvo?
Ar gailejotes tokio pasirinkimo veliau ir kodel?
Ar sunkus gyjimas? Kokiu komplikaciju patyrete?
Kaip su vaiku susitvarkete per ta menesi?

Labai dekoju is anksto ax.gif
vaivos juosta
Aš turėjau du cezarius ( planiniai, dėl mano kraujagyslių patologijos). Nežinau, gal mano orgaizmas gerai sutvertas, bet pooperacinio laikotarpio aš beveik nejaučiau. Skaudėjo tik kol buvau ligoninėj ir tai tik pirmas dvi dienas. Po savaitės ir tūpiau, ir lenkiausi, ir grindis ploviau ( tiesa, nešiojau korsetą, tai drąsiau ir saugiau jausdavausi, nebijojau, kad pjūvį užsigausiu, ir pilvo raumenys labai greitai į vietas grįžo). Komplikacijų nebuvo ( tfu tfu tfu), pirmą mėnesį mergytę guldydavausi savo lovoj, kad nereiktų įkelt-iškelt.
Carolinka
Net nepagalvojau apie korseta. Kazin ar apsimoka ji pirkti, kai pirma karta jo nenesiojau? Turiu omeny, kad jau figuros nesugrazins i tokia, kokia buvau pries pirma vaika, bet po cezario pjuvio? Ar nieko, kad suverzia per ta pjovima?

As kazkaip optimistiskai apie Cezari nusiteikus. Bet va pries pirma gimdyma irgi sake, kad viskas puikiai eisis, nes buvau atlete, esu geros sveikatos ir pan., bet... Aisku, tikiuosi, tokia pati patirtis nepasikartos su Cezariu.
baubukai
Pirma gimdziau, antras cezaris, nes sedejo mergica mano. Na po operacijos pirma diena tai buvo ojojoi, apsivertimas nuo vieno sono ant kito buvo didziausia kancia, o jau kai ant koju pastate ...ir liepe eiti... blink.gif , bet tai ir buvo baisiausia irnesakyk.gif , antra diena jau koridoriumi ejau prie svarstykliu biggrin.gif , o po 4 dienu buvau namuose ir na dar kokia savaite pavaizdavau ligoni pries MB blush2.gif , o paskui jau atsibodo gulineti. Teko jau pirma men ir vyresneli pakelnot ir su suniu lauke palakstyt, zodziu max dvi savaites saugojau save.
Na, kad jau nebutu cia viskas taip grazu, tai pasakysiu, kad va mano puseserei taip nepasiseke, jinai visa men po operacijos ligononei gulejo, kazkokios komplikacijos buvo. Bet manau kad cia tik isimtys tokie atvejai.
Meida
Kiekvienai savo lotuliukas.gif Tu gimdei,tai nori Cezario,man darė Cezarį,tai aš kitą norėčiau pagimdyt pati lotuliukas.gif Deja,neteks dėl siaurų klubų g.gif Kai pagalvoju apie planinį Cezarį,kai tu žinai,kad va dabar ,JAU DABAR tave pjaus doh.gif Man darė su pilna narkoze (buvo extra) ir tai turėjau baimės,kad papjaus gyvą lotuliukas.gif Tai vat kai pradėsim galvot apie antrą,man prieš tai dar reikės įveikt Cezario baimę biggrin.gif O šiaip tai taurbūt ir vienas,ir kitas gimdymo būdas turi savų + ir -. Ir niekada negali žinot koks tas gimdymas bus... Aš galiu suvardint kai kuriuos Cezario trūkumus,kuriuos pati patyriau:pirmą parą pragulėjau lovoj (šlapimo pūslėj kateteris doh.gif ),kai pastatė ant kojų,paskendau kraujo klane ph34r.gif ,iš lovos pati atsikelt keletą dienų nesugebėdavau, vaiko pati paimt negalėjau,o normaliai stovėt išsitiesus galėjau tik po kelių savaičių doh.gif
bambinoo
QUOTE(Carolinka @ 2007 12 12, 16:34)
Taigi kaip jums buvo?
1.Ar gailejotes tokio pasirinkimo veliau ir kodel?
2.Ar sunkus gyjimas? Kokiu komplikaciju patyrete?
3.Kaip su vaiku susitvarkete per ta menesi?

*

1.Man buvo extra cezaris, tai i pirma klausima neatsakysiu.
2.Pats gijimas mano atveju tikrai nesunkus buvo - skausmo nejauciau, nes leido vaistus, tik sunku buvo atsisesti, pasiversti pirmas paras. Nesiojau korseta-saugiau jauciausi (del pjuvio). Po 6 paru iseme siulus - pjuvis sugijo puikiai. Tik gavosi komplikacija - gimdos uzdegimas, del kurio pragulejau is viso 2 savaites ligonineje, nes leido antibiotikus ta laika. Siaip jauciausi gerai, tik kad sokinejo temperatura iki 38.
3. Gulejau vienvieteje palatoje. Vaika atveze kai tik baigesi man drebulys po operacijos ( uz 1,5 val mazdaug) ir nebeatidavem naujagimiu sesutems. Pirma para kol neleido man keltis vaika perrenginejo, prause vyras, bet kai pastate rytojaus diena mane ant koju - viska dariau pati. Buvo didziulis noras paciai rupintis viskuo. Ligonineje maziuka guldydavausi savo lovoje-maziau reikedavo sokineti prie jo. O grizau namo po dvieju savaiciu praktiskai sveikut sveikutele. smile.gif
Ai, dar namuose kokia savaite skaudeno nugara, bet tai gal greiciau nestumo pasekme-paskui viskas susitvarke.
ramyra
Pirmas gimdymas buvo ekstra cezaris, buvau su epiduriniu nuskausminimu, tai operavo su samone.....jau tiek streso apturejau, del vaiko gyvybes ir sveikatos, kad apie save, kad mane "pjaus" mazai galvojau......viskas kaip filme....todel manau visai nebaisu tas planinis cezaris, tiesiog reik nusiteikt mirksiukas.gif

Atsigavau gana greit, poopracinis periodas praejo be komplikaciju, randas sugijo gerai. Isoperavo nakti pries 2 val, o jau ryte iseme ta kateteri, state ant koju, palydejo i wc...pirma para dave nuskausminamu.....paskui irgi siule, jei skauda, bet as nenorejau...gulet ramiai neskaudejo, o judant ar vaikstant naturalu, kad skauda.....maziuka atnesdavo pamaitint, veliau pasilikau prie saves......
Sunkiausia buvo ligonineje, bet 5 para ryte iseme siulus ir islekiau namo....namie is vis nepamenu, kad buciau labai didele "ligone", pasimirso viskas biggrin.gif
ragnez
QUOTE(Carolinka @ 2007 12 12, 16:34)
Pasiklausius, atrodo, kad ir tas Cezaris baisus, bet pvz. pasveikimo stadija man nedaro skirtumo. Po pirmo karto irgi sake, kad busiu stipri po 4sav., o gavosi 8sav.(=Cezariui).
*

jei tave paguos, pasakysiu is patirites:
po pirmo gimdymo savaite pragulejau ligoninej, menesi kojos is namu nekeliau. pirmas didelis zygis - po 6 sav. ejau pas ginekologa pasitikrinti doh.gif ir tai buvo tragedija. apie sex'a kalbos nebuvo gal puse metu doh.gif
po antro gimdymo antra para buvau namie, penkta diena sedejau vokieciu g. lauko kavinej, astunta diena vaziavom svesti kolegos gimtadienio.
po trecio gimdymo praejus dviems valandoms laisvai vaikstinejau, ejau i WC, i dusa. namo gryzau trecia diena (galejau vaziuot nors ir ta pacia, bet nusprendziau, pora dienu pailset - nes namie jau du jaunuoliai lauke, pasiruose ant galvos sulipt). penkta diena po gimdymo isejom su visa seima ir aplankyt atvaziavusiais seneliais i kaziuko muge pasivaiksciot rolleyes.gif

ka as tuo noriu pasakyt: yra sansu, kad antras gimdymas ir atsigavimas po gimdymo bus lengvesnis. jokiu kateteriu, jokiu korsetu ar vaiksciojimo susirietus... bet jei darysies operacija - tada tikrai jokiu galimybiu, kad jausies gerai... plius randas tarpvietej ir taip jau yra, TEN antras gimdymas nieko nepablogins, o stai gimda, pilvo raumenys ir oda - sveiki, bet po operacijos bus supjaustyti... ir tokie liks visa likusi gyvenima. jei kartais sugalvotumet tureti daugiau vaiku - jau bus papildoma rizika del tu randu....

visa tai kalbant tik apie tave - kudikiui cezaris irgi yra nereikalinga rizika... bet apie tai net nepradesiu...

taip kad verciau isiklausyk i savo gydytojo nuomone, pasidalink su juo savo baimemis - manau, jei jis protingas gydytojas, tai pades tau nusiraminti.

tiesa, nepaminejau. turiu auksto laipsnio trumparegyste, todel pries kiekviena gimdyma turejau rimtai konsultuotis su okulistais ir "planinis cezaris" nuolat figuravo... tikrai dziaugiuosi, kad nereikejo operuotis.
Carolinka
Dekoju uz atsakymus. mirksiukas.gif

Man kits dalykas parupo: o jus savo pienu maitinote po cezario ar misiniais? Jei savo, tai kaip, jei skauda buvo?
vaivos juosta
Maitinau pati. Pirmą parą mergytę atnešdavo, palaukdavo, kol aš patogiau įsitaisydavau, paguldydavo šalia ir traukia ji ramiai papkį smile.gif ( aišku, pirmom dienom upeliais pienas neteka, tik priešpienis, bet jo ir pakanka). paskui jau pati tvarkydavausi - žinok vaiko matymas visą skausmą ir nepatogumą nustelbia Man pvz., jei reikdavo keltis į vc, tai pirmas dvi dienas tikrai sakiau, kad skauda lenktis, tūptis, o jei suverkdavo dukrytė, tai kaip kulka atsistodavau tongue.gif .
Sako, kad po cz vėliau pienas atsiranda. Manau, kad mitas.
bambinoo
QUOTE(vaivos juosta @ 2007 12 13, 17:16)
Sako, kad po cz vėliau pienas atsiranda. Manau, kad mitas.
*

Maitinau pati, bet, zinok, man normaliai pieno atsirado tikrai labai velai. Penkta para jau daviau misinio, nes vaikutis jau badavo-svorio daug neteko ir reke istisai. Bet sesta-septinta para atsirado jau daugiau pienelio.
Cia manau labiau nuo organiozmo priklauso.
Llauritta
QUOTE(Carolinka @ 2007 12 12, 18:34)

Taigi kaip jums buvo?
Ar gailejotes tokio pasirinkimo veliau ir kodel?
Ar sunkus gyjimas? Kokiu komplikaciju patyrete?
Kaip su vaiku susitvarkete per ta menesi?

*

Apturėjau planinį cezarį prieš savaitę. nė sekundės nesigailėjo, kad likimas neleido pačiai gimdyt (1.siauras dubui 2. tachikardija 3. apsivijusi virkštelė 4. žali vandenys). Pooperacinis periodas buvo gana lengvas (įsivaizdavau daug baisiau ir skausmingiau). Po natūralaus gimdymo kai kurios mamos duag baisiau už mane atrodė ir jautės, kaip lavonėliai šliaužiojo. Sunku buvo tik pirmą dieną po operacijos, nes negalėjau išsitiest, pilvą skaudėjo ir galva plyšo (spinalinės neujautros pasekmė). tačiau suleido man lašelinės 2 ltr ir gėriau duag vandens (3 ltr per parą), leido nuskausminamus kas 8 val. (4 paras), tai ketvirtą parą jau laisvai vaikščiojau be jokių skausmų. Tiesa, dabar dar bėgiot nedrįsčiau, sunkumų kilnot irgi dar negalima, bet šiaip tai jaučiuos nuostabiai ir vaikelio fgimimo nepatemdė jokie klaikūs sąrėmiai, kirpima, plyšimai ir t.t.
Aš pati cezario neprašiau ir apie tai, kad man gimdyt negalima sužinojau tik kai atėjo terminas gimdyt (visus 9 mėn. ruošiausi psichologiškai pati gimdyt)...Bet buvau laiminga dėl to, nes viskas įvyko ramiai ir be streso. \Su lialiuku tvarkausi normaliai, priešpienio turėjau iškart praėjus 10 min. po operacijos, pienuko dabar irgi jau turiu daug (tfu tfu ftu), lialiukas miega po 4-5 val., sviekutis, gražutis.
Vienintelis, ko bijojau - epidūrio, bet jo būčiau norėjusi ir jei būčiau natūraliai gimdžiusi.
inguliuxs
na as galiu ir pasidalinti savo patirtimi, apturejau ir as cezari, tiesa ne planini o extra, nes pradejo kilti spaudimas, neatsidarinejo gimdos kaklelis, buvo apsivijusi virkstele, pradejau prastai jausti judesius todel gydytoja nusprende kad operuos ir tuo labai dziaugiuosiu, na pirma diena po operacijos pragulejau su kateteriu, o antra jau stojausi pati ir ejau, na paskaudeno truputuka bet kai maze verkia turi keltis ir eiti, juk nieks kitas uz tave to nepadarys, randas sugijo puikiai, nors pati esu stamboka gydytoja sake kad negis, nes uzkrite lasinukai ant rando, bet uzgijo puikiai, jokiu pulevimu nebuvo, o kai apsilankiau pas ginekologe po 6 sav sake viskas puikiai uzgije, rando beveik nematyti thumbup.gif .
na jei kada sugalvosim antra tai taip pat noreciau cezario.
beje labai puiki gydytoja KMUK operavo, super gyd. R. Armaitiene, tikrai puiki gydytoja thumbup.gif . apie gimdyma tik geri prisiminimai.
roman
Savo dukryte gimdziau labai sunkiai, net nenoriu prisiminti verysad.gif as niekd nemaniau kad gimdymas toks baisus ir skausmingas unsure.gif po ilgu valandu kankonimosi dare su pilna narkoze cezari, po operacijos aju ant kitos dienos atsistojau nes buvo didelis noras rypintis savo stebuklu smile.gif Tai vat, na o antra vaika tai be jokiu kalbu tik cezaris, planuotas be jokiu kankonimosi ir skausmu!
Balande
Sveikos,

Dukra gimdziau prie 10 m. Gimdymas buvo baisus - skausmingi saremiai, nes gimdymas buvo skatinamas doh.gif . Nedave jokiu nuskausminamuju. Epidurinio nuskausminimo taip pat nesiule.

8 m. nenorejau tureti vaiku vien todel, kad reikes gimdyti. doh.gif O dar maniske nakminis keldavosi istisai iki dvieju metu.

Dabar gimdymas po truputi artinasi. Kol kas situacija tokia, kad placenta guli ant gimdos zociu ir gimdyti pati negaleciau. Taciau nieks nezino, gal ji pasislinks ir galesiu gimdyti pati.

Galvoju, kad reiketu prasytis Cezario pjuvio, nes per pirmaji buvau kirpta, nedalejau ilgai sedeti, taip pat buvo sunku dirbti kokius darbus. Dar plius psicjologiskai buvo labai sunku atsigauti nuo gimdymo kanciu doh.gif
jobukas
Pirma apturejau cezari. Po jo komplikacijos - gimdos uzdegimas, tad dvi savaites prabuvau ligonineje. Kai laukiausi antro, jau su daktaru kalbejome apie cezari, nes klubai siauri, o pjuvis gimdoje padarytas gerokai didesnis, nei iprasta. Bet gavosi taip, kad antra pagimdziau pati. Man tai nesulyginami dalykai. Po gimdymo praejus porai valandu nuejau savo kojomis i tualeta, ryte ir sedejau normaliai (nors buvau siuta) ir vaiksciojau, jauciausi sveiku zmogumi. Deja po cezario taip nesijauciau. Na, bet cia kaip kam. Linkiu ramiai isnesioti, o pries gala ir nuspresi, kaip gimdyti. Taciau bet kuris gydytojas pasakys, kad cezaris - rimta operacija, tavo gimda bus prapjauta, o tai jau visam gyvenimui. As siulyciau sita varianta pasilikti, jei leliukui gimstant kiltu problemu bigsmile.gif .
*Rykliukė*
QUOTE(Carolinka @ 2007 12 13, 18:01)
Dekoju uz atsakymus. mirksiukas.gif

Man kits dalykas parupo: o jus savo pienu maitinote po cezario ar misiniais? Jei savo, tai kaip, jei skauda buvo?
*

Man priespienis po CP atsirado tik 4 para, o 5 pienukas ax.gif
soske
rinkausi cezari pati ir man buvo thumbup.gif thumbup.gif pirma diena gal nebuvo labai jau thumbup.gif bet ish lovos atsistojau ir nebuvo taip jau blogai, su korsetu daug paprasciau buvo vaikscioti, maziau skaudejo, nors ir tai tas skausmas ner toks ir baisus. po 4 dienu jau mieste laksciau, apsipirkinejau laugh.gif tikrai nesigailiu, tuo labaiu kad randas maziukas, grazus, beveik nesimato biggrin.gif jei laika galeciau atsukti atgal, tik dar drasiau sakyciau kad noriu cezario smile.gif
Vit.Ka
QUOTE(Carolinka @ 2007 12 12, 17:34)
Sveikutes  nestuke.gif ir mamos,

Zodziu, mano pirmas gimdymas buvo tikrai skausmingas ir gyjimas buvo letas ir sunkus, kankinausi apie 8 sav. Sakiau daktarui, kad antra karta tik su Cezariu. Jis sake, kad pamirsiu ir bus OK. Prisipazistu, jog siek tiek pasimirsho, bet dabar vel bijau, kad bus baisus tas skausmas, kad vel gijimas bus letas (sedeti praktiskai negalejau 6sav.), kad hemorojus baisus atsiras (ir gal si karta net nesusitrauks blush2.gif )....zodziu, tokios baimes pas mane yra ir todel noreciau Cezario.......Bet cia dilema...

Vakar apsilankiau pas daktara ir patvirtino nestuma  smile.gif ir vel uzsiminiau apie Cezari. Jis paklause, kodel taip isikabinusi i ta minti. Jam mazdaug persakiau, ka rasiau virsuje, tai jis man taip isdeste objektyviai:
- Jis mano, kad antras gimdymas gali buti lengvesnis (o mano baime, kad kazin; vienoms buna, kitoms ne);
- Tai yra operacija (zodziu pilva reikia pjauti);
- Gali buti komplikaciju, kad pvz: ir krauja reiktu perpilti ir pan.;
- Pasveikimo stadija ilgesne (ne iprastos 4sav., bet 8sav.) ir galbut sunkesne.

Del kitu poziurio as nepergyvenu. Aisku, vyras noretu, jog gimdyciau naturaliai (ir net be vaistu schmoll.gif ), bet jis jau pamirsho, kad visa diena ji pykino, galva skaudejo ir nevalge, kaip mate mano gimdyma. Klausiu, kodel, sake "todel, kad man nereikes gimdyti" doh.gif  gun_bandana.gif .

*

sveika,
mano pirmagimio atėjimas buvo irgi sunkus į šį pasaulį. Aš jį gerokai pernešiojau, gimdymas buvo išskatintas, nes jau vaikelis galus ėmė atodavinėti( dinginėjo širdutės toniukai, paskutinėm dienom iki gimdymo beveik nejudėjo)...Vandenys buvo jau ne žali, bet rudi, o tai labai negeras ženklas-rodo, kad vaisius gali būti ir negyvas verysad.gif Saremių skausmai nežmoniški, nes reikia skubiai gimdyti, tai skatino ir vėl skatino. galiausiai gimdos kaklelį ėmė verti pirštais, liepė tuptis ir stangintis, net nesvarbu, kad nebuvo pilno atsidarymo...Galiausiai dukart prakirpo, tada ir rezultatas pasirodė-vaikas mėlynai violėtinis, nejuda, nekvepuoja,galvytėj didžiulis gūzas ( dėl staigaus gimimo)....aišku, mane susiūvo, gijau irgi sunkiai :6-8 savaitės.Pakeldavau vežimėlį, jaučiau, kad per kojas kraujas bėgdavo... ir taip kankinausi, gyvenau tik su nuskausminamaisiais...o kur tie dar hemorojai doh.gif šiaip skausmui esu pakanti, bet antrą norėčiau gimdyti tik CZ būdu. Kai žaizda yra tarpvietėj, tai visai ne tas pats kas ant pilvo(nes dirgina pogimdyvinės išskyros, trukdo trauktis žaizdai ). Lygiai taip pat yra galimybė gauti gimdos uždegimą ir neprapjovus pilvo, o nukraujuoti galima ir gimdant naturaliai(kai ne visa placenta atsidalija). Kai tarpvietė gyja kokias 6 savaites, yra tikimybė, kad bakterijos nukeliaus ir iki gimdos, nes yra palanki terpė joms gyvuoti...
po tokio "naturalaus" gimdymo, niekas man neuždėjo mažiuko ant pilvo, o staigiai išnešė, pamaitint atnešė po paros, pienas atsirado kokią 3-4 parą (sėdėjau žliumbiau, kad neturiu pieno). o pienelio atsiradimui labai įtakoja toks dalykas , kaip naujagimio priglaudimas prie mamos, pirmasis pamaitinimas krūtimi ne vėliau nei po valandos po gimdymo...jei vėliau, vadinasi ir pienelis nėra skatinamas atsirasti...
taip kad, gydytojai irgi užsiminiau dėl CZ, na ji irgi atkalbinėja. prašė palikti tą pasvarstymą prieš pat gimdymą. Ji taip pat išvardijo visas baisybes komplikacijas, bet šiais laikais CZ atlieka tikrai saugiai, o tarpvietės kirpimas, tai irgi medicininė intervencija, kaip ir CZ...Gydytoja privalo apšviesti pacientę apie galimas komplikacijas, bet nebūtinai jos turėtų būti. aišku man pati baisiausia nuskambėjusi komplikacija, tai gimdos pašalinimas, nes neįmanoma sustabdyti kraujavimo...bet ji , laimei, yra reta komplikacija...
taip, kad aš esu už drinks_cheers.gif
gutė pinkutė
Manoji situacija tokia, kad pirmas gimdymas dėl rimtų komplikacijų tiek man tiek vaikučiui baigėsi cezariu, tai dabar kai laukiuosi antrojo, tai net nenoriu svarstyt apie natūralų gimdymą, o noriu planuoto cezario, šiandien kaip tik pasakiau, savo gydytojui, tai jis man liepia dar apie tai negalvot ir kalbėsimės apie tai 37 savaitę, nors savaime suprantama, jis žėrė argumentus, kad gimdymas gimdymui nelygus ir panašiai, bet po šiokių tokių diskusijų, sakė, kad jei nepersigalvosiu, tai gal ir susitarsim.
Aš manau, kad tai turėtų būt kiekvienos moters pasirinkimo laisvė, kokiu būdu jei gimdyti ax.gif
adriatic
as pirma pagimdziau naturaliai su komplikacijom, aciu dievui, vaikutis sveikutis gime , bet pagalvoju daznai, kad antra tik su cezariu noresiu gimdyt, pirmasis virs 4 kg gime, o dar kiek teko girdet, jog antras buna didesnis, tai vien pagalvojus, kad kitas bus kokie puspenkto kg tai tikrai naturaliai ne uz ka doh.gif
Eziuke
tai ir man aktuali tema... pas man is vis gaunasi siek tiek jokingai: pirma gimdziau per planini cezari, nes turiu didele trumparegyste, ir poliklinikos gydytoja parase net kortelej, kad gimdyt paciai negalima.
mane operavo docentas Alisauskas, viskas praejo puikiai, sunku buvo tik pirma diena po operacijos, visa vakara vemiau blink.gif o kita diena ir pienas atsirado thumbup.gif atsistojau ant koju, 5 diena israse.
sikart net negalvojau, kad bus kitaip, taciau... papuoliau pas kita okuliste, kuri pareiske, kad cezaris del trumparegystes - tai bobuciu prietarai lotuliukas.gif ir as puikiausiai galiu pagimdyti pati blink.gif
susinervinau, bet lygoninej man pasake, kad del to, kad turiu randa biggrin.gif galiu pati pasirinkti gimdymo buda biggrin.gif niekiek neabejojau mirksiukas.gif
poryt einu susitarti su docentu... tikiuosi, jis neatsisakys.
svarbiausia, man atrodo, jei pirma karta padare GERAI, kodel antra karta as turiu rizikuoti?!
QUOTE(soske @ 2007 12 23, 12:28)
visiskai pritariu, kad kaip nori gimdyti- naturaliai ar cezariu, turetu buti galima pasirinkti paciai.  drinks_cheers.gif
*

drinks_cheers.gif
Gegas
kadangi su tikru tikriausiais (apie 130) saremiais prasikankinau 4 val ir tikrai nenorejau dar jokiu nuskausminamuju, tik vaiksciot labai norejau,o ne gulet ant nugaros blink.gif nes kitaip nepagavo vaiko sirdutes
noreciau gimdyti (jeigu kada nors dar iseis) su visais imanomais nuskausminamais, be cezario, su gerais gydytojais ir jaukioje aplinkoje
nzn, cezaris gal ir nepriciom, bet tokiuuuu komplikaciju apturejau doh.gif su angelais kalbejausi, 4 kartus gramde...geriau neprisimint
nors po keliu valandu jau atsistojau, norejau prasieit, nes buvau pavargus nuo gulejimo lotuliukas.gif
tai subego visas personalas i pooperacine manes guldyt.
siaip jeigu antra karta pasakytu, kad "90 proc.reikes cezario", nebebuciau maryte melnikaite,nesikankinciau 2 sav ligonine, kol gal pasigimdysiu pati.nes kaip as cia dabar ne patiiiiiiii.
durna buvau ir tiek nail.gif
ir dar, dabar jau isvyciau sesute, jeigu atimtu is mano vaiko soski lotuliukas.gif
feličitaaaaa
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2007 12 22, 12:51)
taip kad, gydytojai irgi užsiminiau dėl CZ, na ji irgi atkalbinėja. prašė palikti tą pasvarstymą prieš pat gimdymą.
*

Bet žinok dažniausiai taip ir būna, kad sprendžiama pabaigoje. Man pvz. buvo nutarta prieš kokias 4 dienas. Rimtai neskubėk su tokiu sprendimu. Juk antras ir lengvesnis gali būt, kaklelis gi lengviau atsidaro paprastai, tai tikimybė, kad pernešiosi šiuo atveju ne kaži kokia. O tarpvuetės kirpimą lygint su operacija irgi nevisai reiktų (beje to antru atveju irgi nebūtinai bus, gulėjau su moterim, kuri pirmu atveju plyšo, o antru, nors vaikutis ir didesnis - nė kiek), nes cezario atveju pjaunami trys sluoksniai - odos, poodinis raumeninis ir gimda. Visi jie atskirai siuvami, o ir nukraujuojama daugiau. Plius komplikacijų tikimybė vis tik neišgalvota. Kaip nuspręsit taip, bet tikrai neužsiciklink iš anksto su tuo planiniu. Įvertinkit gale bendrą būklę su medikais ir tada tarkitės ką daryt.
Papildyta:
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 12 26, 01:56)
kadangi su tikru tikriausiais (apie 130) saremiais prasikankinau 4 val
*

tai kad čia labai mažai tos 4 val. jei kalba apie pirmą gimdymą unsure.gif
ezra
QUOTE(Meida @ 2007 12 13, 09:59)
Kiekvienai savo lotuliukas.gif  Tu gimdei,tai nori Cezario,man darė Cezarį,tai aš kitą norėčiau pagimdyt pati lotuliukas.gif

Pirmą gimdžiau su cezariu, antro taip pat norėčiau tik cezario, niekas manęs neįtikins natūralaus gimdymo privalumais prieš cezarį.
Atsigavau labai lengvai. Gydytojai net klausė, ar man tikrai darytas cezaris, nes jau parvežta iš operacinės pati perlipau į savo lovą. ir į tualetą ėjau pati. Ir šiaip visaks buvo super. thumbup.gif

QUOTE(ragnez @ 2007 12 13, 15:32)
visa tai kalbant tik apie tave - kudikiui cezaris irgi yra nereikalinga rizika... bet apie tai net nepradesiu...

Neseniai su dukra lankėmės pas endokrinologą, tai manęs buvo klausiama, kaip gimdžiau, ar buvo kokios traumos. Tai kai pasakiau, kad neplaninis cezaris, tai gydytoja pasakė, kad vaikas vis tiek patyrė gimdymo traumą. Vienintelis atvejis, kai vaikas nepatiria jokios gimdymo traumos (nebent nėštumo sukeltą) - planinis cezaris.
rence*
Pas mane ir trumparegyste. Bijodama kad sunkus gimdymas gali paveikti akis, skaiciau kad gali plysti tinklaine ir pan..JAu galvojau apie planini cezari..MAno abejones issklaide keliu akiu gyd konsultacija ir atlikti tyrimai. Gimdziau pati, akims nieks neatsitiko..Siais laikais trumparegyste nera indikacija cezario op. Viskas sprendziama individualiai ax.gif
angelo
Ai mamytes
Turejau pirma planini cezari... ir to negalima nei is tolo palyginti su naturaliu gimdymu,
o naturaliai gimdziau antra karta.... ir jai Dievulis duos kada nors 3 vaikeli, tai tik naturaliai (aisku Dievulio reiks prasyti kad butu galima naturaliai)

po cezario blogai jauciausi gal visa menesi o gal ir daugiau pilva pusmeti skaudejo, pieno nebuvo....

o pagimdzius po 9 dienu jau sokau (gal biski per garsiai pasakyta, bet dalyvavau kaip eilinis tikras svecias) brolio vestuvese bigsmile.gif o maziukas vezimelyje miegojo.... nors ir kirpta ir siuta buvau....

Taigi jai tik galima reikia gimdyti... cezaris tai tik priemone vaika issaugot jai reikia, o ne save palepint.... (na as cia ne apie temos autore)
ezra
QUOTE(Eziuke @ 2007 12 30, 07:34)
siaip rizikos yra bet kuriuo atveju. ir naturalus gimdymas, nors is pradziu viskas atrode gerai, daznai baigiasi operacija. del to labai svarbu papulti i geras rankas!

drinks_cheers.gif Būtent taip ir buvo. Atsimenu, kaip merginos iš patologinio palatos (su jomis kartu gulėjau prieš gimdymą) piktinosi, kas per gydytoja, kuri man leido tiek kankintis (sąrėmiai, stangos) ir tik tada nusprendė daryti cz. O aš juokiausi ir sakiau, kad teisinga gydytoja, juk ji darė taip, kaip geriausia.

QUOTE(angelo @ 2007 12 30, 09:53)
po cezario blogai jauciausi gal visa menesi o gal ir daugiau pilva pusmeti skaudejo, pieno nebuvo....

Čia kam kaip. Aš po cz silpna jaučiausi gal kokį pusdienį. O po to - kaip agurkėlis. Visd dėlto, kiekvienos gimdymo patirtis yra skirtinga ir nieko negalima lyginti, juk net ta pati moteris kiekvieną kartą skirtingai nešioja ir gimdo.

QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2007 12 30, 15:46)
Labai daug svarstau apie antrą gimdymą... žinau, kad tai tikru tikriausia loterija...

Įsivaizduoju, kaip yra baisu, kai sprendžiasi vaikučio likimas. Bet aš apie tokias galimybes nesvarsčiau ir nesvarstau. Tiesiog žinau, kad bus taip kaip bus. Svarbu, kad gydytoja kompetentinga būtų. O jau toliau - kaip Dievulis duos.
daluzenik
Ir as norejau cezario su antru, nes pirmas man buvo sunkus, o po jo dar operacjija kaklelio turejau, tai antra operavo man prasant ir tuo be galo dziaugiuosi. Daug lengviau atsigavau nei po naturalaus gimdymo.
Zinoma, kad skirtingai kekvienai ir netgi tai paciai moteriai kekvienas kartas yra idividualus, cia galiu pasakyti tik tiek, kad moteris pati labai gerai jaucia kaip jai geriau, tarkim as pasirinkau planini cezari ir pasirodo neveltui, nes nesulaukus termino prasidejo gimdymas ir buvo placentos pirmaeiga, tai vistiek nebuciau pagimdzius, o operacijai buvau pasiruosus.
Na o kaip po gimdymo, taip ir po operacijos pieno turejau upelius.
Net dabar, kai jau vaikui 3 metai, paspaudus dar bega toks kaip grietinele, noredama galeciau atstatyti maitinima tik kad jau nenormalu trimeti butu zindyti blush2.gif
Lilli
Sveikutės.
Daugiau nei prieš metus, likus vos kelioms dienoms iki nustatyto gimdymo termino, mano vaikiukas pilvelyje žuvo verysad.gif Maždaug po pusės metų vėl pastojau. Deje įvyko persileidimas, buvo atlikta abrazija. Maniau, kad daugiau nebegalėsiu pastoti (ir dėl "pakrapštymo", ir dėl psichologinių problemų). Dabar aš vėl laukiuosi. Mums jau beveik 5 mėn. Pradėjau galvot apie gimdymą ir kaip apsaugoti mažylį. Pirmą kartą gimdžiau su skatinimu (kaklelis buvo visiškai užsidaręs, nors jau buvo 40 sav. nestumas), bet pagimdžiau gan greitai ir sėkmingai.
Galbūt kas nors man galėtų padėti apsišviesti ir teisingai apsispręst dėl būsimo vaikelio?

Esu girdėjus apie planinę cezario operaciją. Idomu būtų sužinoti jos pliusus bei minusus mamytei ir vaikeliui.
Taip pat kažkur girdėjau, kad galimas skatinimas. Domina ar įmanoma paskatinti gimdymą 38 sav. ir kokie to pliusai, minusai? O gal išvis tokie dalykai nedaromi?

Nuogastauju, kad vėl išlaukus iki paskutinės sav. neatsitiktų kas blogo. Bijau vėl atsiduoti likimui verysad.gif Noriu, kad vaikiukas į pasaulį ateitų kuo saugiau ir sveikiau, o gal ir ankščiau.

Iš anksto dėkoju už info 4u.gif

melynajura
QUOTE(Lilli @ 2008 09 03, 09:46)
Sveikutės.
Daugiau nei prieš metus, likus vos kelioms dienoms iki nustatyto gimdymo termino, mano vaikiukas pilvelyje žuvo  verysad.gif Maždaug po pusės metų vėl pastojau. Deje įvyko persileidimas, buvo atlikta abrazija. Maniau, kad daugiau nebegalėsiu pastoti (ir dėl "pakrapštymo", ir dėl psichologinių problemų). Dabar aš vėl laukiuosi. Mums jau beveik 5 mėn. Pradėjau galvot apie gimdymą ir kaip apsaugoti mažylį. Pirmą kartą gimdžiau su skatinimu (kaklelis buvo visiškai užsidaręs, nors jau buvo 40 sav. nestumas), bet pagimdžiau gan greitai ir sėkmingai.
Galbūt kas nors man galėtų padėti apsišviesti ir teisingai apsispręst dėl būsimo vaikelio?

Esu girdėjus apie planinę cezario operaciją. Idomu būtų sužinoti jos pliusus bei minusus mamytei ir vaikeliui.
Taip pat kažkur girdėjau, kad galimas skatinimas. Domina ar įmanoma paskatinti gimdymą 38 sav. ir kokie to pliusai, minusai? O gal išvis tokie dalykai nedaromi?

Nuogastauju, kad vėl išlaukus iki paskutinės sav. neatsitiktų kas blogo. Bijau vėl atsiduoti likimui verysad.gif  Noriu, kad vaikiukas į pasaulį ateitų kuo saugiau ir sveikiau, o gal ir ankščiau.

Iš anksto dėkoju už info  4u.gif
*

Sveikute,
Dideliausiai uzjauciu kas atsitiko. Sakyk, o kas buvo, jog leliukas dar budamas pilvelyje zuvo? Labai baisu, tiek islaukus ir vat kad nori. O del planinio cezario tai pati nedaug ka galiu pasakyti. Tik tiek, kad jei kokios komplikacijos, tai is kart daro cpo, jis gali buti su skatinamaisiais arba ne. Na o jei planinis, tai susitari laika kada ir dazniausiai daro nuo 38sav. Manau, jau geriau planinis cpo, nei laukti kazko. O gijimas buna ivairus, priklauso nuo kiekvineno zmogaus individualiai. Pvz. man, tai pjuvis sugijo gerai, tik paskaudedavo karts nuo karto kokius metus laiko. Dabar laukiuosi, tai viena sona, kur buvo pjuvis skauda istisai, gydytojai sako, kad tai normalu, nes tempiasi oda ir pan. O vaikiukui manau aisku butu geriau gimti naturaliai, bet jei yra kokia rizika, nieko blogo ir planinis cpo. Sekmes tau laukiant leliuko smile.gif
Lilli
QUOTE(melynajura @ 2008 09 03, 10:45)
Sveikute,
Dideliausiai uzjauciu kas atsitiko. Sakyk, o kas buvo, jog leliukas dar budamas pilvelyje zuvo? Labai baisu, tiek islaukus ir vat kad nori. O del planinio cezario tai pati nedaug ka galiu pasakyti. Tik tiek, kad jei kokios komplikacijos, tai is kart daro cpo, jis gali buti su skatinamaisiais arba ne. Na o jei planinis, tai susitari laika kada ir dazniausiai daro nuo 38sav. Manau, jau geriau planinis cpo, nei laukti kazko. O gijimas buna ivairus, priklauso nuo kiekvineno zmogaus individualiai. Pvz. man, tai pjuvis sugijo gerai, tik paskaudedavo karts nuo karto kokius metus laiko. Dabar laukiuosi, tai viena sona, kur buvo pjuvis skauda istisai, gydytojai sako, kad tai normalu, nes tempiasi oda ir pan. O vaikiukui manau aisku butu geriau gimti naturaliai, bet jei yra kokia rizika, nieko blogo ir planinis cpo. Sekmes tau laukiant leliuko smile.gif
*

mano leliukas buvo visiskai sveikas, issivystes... del ko ivyko zutis tiksliai pasakyti negalejo. mane, kad susisukusi virkstele buvo to priezastis. ji buvo 2 kartus susisukusi aplink savo asi (lyg greziamas skuduras). bet su sia problema leliukas galejo isgyventi ir tas likusias kelias dienas iki gimdymo. tik mazdaug po metu issiaiskinau, kad viso to priezastis - autoivykis. diena prie leliuko zuti papuolem i avarija. i mus atsitrenke. labai stipriai issigandau ir, kaip jau dabar manoma, suspazmavus kraujagužyslems (taip atsitinka isgascio metu) kudikelis negavo maitinimo, deguonies... manau, kad butent tuo metu jis ir zuvo. kaip buvo istikruju zino tik pats ponas dievas.
labai bijau, kad kas panasaus neatsitiktu ir sikart, todel ieskau budo kaip apsaugoti mazyli.
Jasper
Vyrauja nuomonė, kad geriau yra gimdyti natūraliai. Jūs jau gimdžiusi, tad šį kartą viskas turėtų būti ir greičiau, ir lengviau. Nuoširdžiausiai linkiu jums visokeriopos sėkmės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
melynajura
QUOTE(Lilli @ 2008 09 04, 08:03)
mano leliukas buvo visiskai sveikas, issivystes... del ko ivyko zutis tiksliai pasakyti negalejo. mane, kad susisukusi virkstele buvo to priezastis. ji buvo 2 kartus susisukusi aplink savo asi (lyg greziamas skuduras). bet su sia problema leliukas galejo isgyventi ir tas likusias kelias dienas iki gimdymo. tik mazdaug po metu issiaiskinau, kad viso to priezastis - autoivykis. diena prie leliuko zuti papuolem i avarija. i mus atsitrenke. labai stipriai issigandau ir, kaip jau dabar manoma, suspazmavus kraujagužyslems (taip atsitinka isgascio metu) kudikelis negavo maitinimo, deguonies... manau, kad butent tuo metu jis ir zuvo. kaip buvo istikruju zino tik pats ponas dievas.
labai bijau, kad kas panasaus neatsitiktu ir sikart, todel ieskau budo kaip apsaugoti mazyli.
*

Sekmes tau sy karta. O info daugiau gali rasti forume, kur kalbama apie gimdyma apskritai, pasiziurek, manau gausi informacijos, juolab, kad forumietes l.noriai dalinasi patirtimi smile.gif Sekmes!!!
vaivos juosta
Aš kažkaip Tavo vietoj irgi norėčiau cezario blush2.gif ( nors man ir taip bet kokiu atveju jis privalomas). Šiaip tai dažniau apie cz pagalvoja tos mamos, kurių gimdymai buvo labai komplikuoti.

Linkiu Tau kuo geriausio. 4u.gif Ir užaučiu dėl netekties..... aš prieš metus taip pat netekau dukrytės.....
iewoote
nezinau,bent as nesiulau nei cz nei satinimo.po cezario maziuke mano labai greit issigasta garso ,ir taip jautri viskam.o skatinimas kiek teko skaityti po skatinimo ( ir cezario) vaikas jauciasi kaip isvarytas is rojaus ,ir po to gali sirgti baimes neuroze verysad.gif
na bet as asmeniskai ir nezinociau ka daryt ,bijociau...
na bet ka bepasirinksi sekmes jums abiem ,tiku kad viskas bus gerai wub.gif 4u.gif
Rodinka
QUOTE(iewoote @ 2008 09 09, 08:31)
nezinau,bent as nesiulau nei cz nei satinimo.po cezario maziuke mano labai greit issigasta garso ,ir taip jautri viskam.o skatinimas kiek teko skaityti po skatinimo ( ir cezario) vaikas jauciasi kaip isvarytas is rojaus ,ir po to gali sirgti baimes neuroze  verysad.gif
na bet as asmeniskai ir nezinociau ka daryt ,bijociau...
na bet ka bepasirinksi sekmes jums abiem ,tiku kad viskas bus gerai  wub.gif  4u.gif
*

Issgastis del garsu tikrai nera CZ pasekme wink.gif Turiu viena cezariuka, kuriam jau beveik 3 - ramus vaikas, be jokiu neuroziu wink.gif Kitam tik 9 dienos, parpia sau vezime, net ramesnis uz pirmaji... wink.gif Tik kad musu medikai labai megsta vaiku problemas priskirti CZ arba komplikuotam gimdymui ir t.t. Mano galva - tai tiesiog charakteris, nervu sistemos ypatumai, kurie issivysto nestumo metu ir t.t.

O autorei - gijimas po CZ priklauso nuo organizmo. Asmeniskai - po abieju CZ trecia diena jau jauciausi normaliai, galejau vaikscioti. Pirma vaika jau ir pasiemiau pas save trecia diena. Su antru po spinalines nejautros klaikiai skaudejo galva kokias 5 dienas, pasikelti negalejau, i tulika pasilenkusi ropojau... Sakes! Bet, kaip pasake gydytojas, "patekau i ta statistikos dali", kur kalbama apie komplikacijas biggrin.gif Dabar jau viskas ok biggrin.gif

As tavo vietoje tiesiog tarciausi su gydytojais, kad paskutinemis savaitemis darytu CTG (vaikiuko sirdies tonus) kasdien, echoskopija kas savaite, pvz. gal net galima i nestumo patologija atsigulti savaite ar pora iki gimdymo, kad stebetu ir neleistu atsitikti kokiai nesamonei. O jau gimdyti tai galima ir savarankiskai, CZ tikrai nera issigelbejimas, nebent daktarai noretu apsidrausti (beje, labai nedaug gydytoju sutinka daryti CZ be medicininiu parodymu). Sekmes!
cukrinuke
Sveika,

Mano abu vaikai gim cr pagalba.Negyvą vaikelį gimdžiau pati.Kad neatsitiktu tokia pat nelaimė su mergyte labai intensyviai stebėjo.Nuo 34 sav.lankydavausi kas porą dienų pas gydytoją,žiūrėdavo ehoskopu,o 37 sav.suėjus išoperavo.Po operacijos gydytoja pasakė,kad buvo jau laikas,suspėjom.
Taip,kad ir tu lauk savo leliuko,stebėk judesius,lankykis pas gydytoją.Ir sulauksi savo mažo stebuklo sveiko ir gražaus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Olesta
Aš turiu patirties su skatinimu 4u.gif 38 sav. gimdymas buvo provokuojamas dėl mano sveikatos būklės, nes su pirmuoju nėštumu sirgau sunkia nėščiųjų cholestazinės hepatozės forma. Suėjus 37 sav. su trupučiu gydytojai pradėjo nuogąstauti, kad neištversim abi, nei aš nei dukrytė, tai ėmė skatinti gimdymą Oksitocinu, taip kas antrą dieną po 6 val., kol trečią dieną jiems pavyko, BET kai lašina vaistelius ant nepasiruošusių gimdymui takų, kai tie veiksmai, kurie natūraliai turėtų trukti dar dvi savaites palaipsniui, Tau vyksta vos per kelias valandas, kai sąrėmis po sąrėmio, o kaklelis kaip partizanas, tai oj ojo oj....Cezario man nedarė vien dėl to, kad su tokia kepenų ir inkstų veikla, kaip maniškė, būčiau neišgyvenusi narkozės, bent jau taip manė gydytojai. Antra, aš labai norėjau gimdyti pati, kas bebūtų, per toksikozę priaugau 32 kg svorio, o ir taip manekenė nebuvau, tai net neįsivaizduoju koks būtų buvęs gijimas, jei būtų prireikę vis dėl to nors su daline nejautra daryti pjūvį...bet ačiū Dievui ir visam mūsų personalui, kad padėjo man ir tuos skausmus ištverti, ir mano mažiukei laimingai ateiti į pasaulį. Dabar iki gimdymo man likusios 6 dienos, vėl kartojasi hepatozė, tik šį kartą ji lengvos formos, kepenų fermentai buvo pakitę vos 2-3 kartus, tai bus man leista gimdyti natūraliai, nes vaikelis įsitaisęs taip kaip reikia, toksikozė kontroliuojama vaistais ir vėl gi mąstau pozityviai ir nuteikinėju save, kad viskas bus gerai mano mažyliui ir man, o Cezario turbūt ir vėl atsisakyčiau, nors numečiau anuos 32 ir šį kartą priaugau tik 19 kg bigsmile.gif
Linkiu kuo geriausios kloties Jūsų šeimai ir stiprybės 4u.gif
Lilli
Ka gi, esu labai dekinga, kad pasidalinot savo patirtimi biggrin.gif Didelis AČIŪ jums visoms 4u.gif
Padariau išvadą, kad vis delto geriausia butu nesikisti i gamtos procesus. Zinoma labai nekantriai lauksiu tos dienos, labai bijosiu, bet galbut butu dar baisiau jeigu daryciau skubotas isvadas ir imciaus neapgalvtu veiksmu biggrin.gif
Visoms angeleliu mamytems - esat nepaprastai stiprios ir saunios moterys. stiprybes jums 4u.gif
Visoms nestukems - lengvo nesiojimo, o visoms "tiksincioms bombytems" - lengvo ir sekmingo gimdymo 4u.gif
Ir visoms kitoms Sėkmės 4u.gif
mdeive
Man sitas klausimas irgi aktualus. Kadangi turiu anemija, gestacini diabeta ir preeklampsija, tai gydytojai sako, kad geriausiu atveju man leis istempt iki 38 savaites, ir teks gimdyt. Bet kiek supratau, tai pirmenybe teikia naturaliam gimdymui, o ne cezariui. Tik vat abejoju ar iki to laiko mano gimdos kaklelis nors kiek prades ruostis, nes kolkas tai visiskai nepanasu. Tai tikiuosi, kad skatins, nes cezario tai kazkaip nesinori, kadangi turiu antsvorio, o kai yra nereikalingu riebalu, tai kiek zinau labai sunkiai pjuvis gija... g.gif
Cobretti
siulyciau labai jau stipriai nesizaveti cezario operacija.mano abu vaikai cezarinukai.po pirmos operacijos jauciausi geriau,ta pacia diena atsistojau,ejau pati i wc,vaiku rupinausi ir jau 3ia diena norejau namo...nu bet po antros operacijos,tai kankinausi.vaikas pirma nakti praleido be mamos,nes visiskai nesugebejau pajudet,ziauriai skudejo pjuvi,o jau nekalbant kaip reikejo verstis ant sono,kada atnesdavo vaika maitint blink.gif
mama
sveikos, man darys cp. gal galit pasakyti ka per operacija daro akusere ir kiek jai davet lt?
SuperMeska
Na man tai maziausiai rupejo, ar ten buvo akusere ar siaip kokia gydytojo asistente. O tuo labiau nerupejo, ka ji ten daro tongue.gif Pagal mane, gydytojas atlieka pagrindini darba, o ta akusere tik pagelbeja. O ir be ju, operacineje nemazai zmoniu.
Donatuke
g.gif Ir man dilema kiek kam ten duoti po to CP... juolab, kad nebusiu susitarusi su jokiu gydytoju.. verysad.gif nes nieko ten nepazystu.. ir CP visai neplanuotas buvo.. suzinojau apie ji tik pries savaite..
SuperMeska
QUOTE(Donatuke @ 2009 06 16, 01:34)
g.gif Ir man dilema kiek kam ten duoti po to CP... juolab, kad nebusiu susitarusi su jokiu gydytoju.. verysad.gif  nes nieko ten nepazystu.. ir CP visai neplanuotas buvo.. suzinojau apie ji tik pries savaite..
*

Duoti po CP? Na nezinau, dar suprantu, kas nori duoti pries operacija, bet jau po visko koks tikslas? Ir isvis patarciau maziau sukti galva del tu pinigu. Viskas bus gerai 4u.gif
mama
QUOTE(Donatuke @ 2009 06 16, 01:34)
g.gif Ir man dilema kiek kam ten duoti po to CP... juolab, kad nebusiu susitarusi su jokiu gydytoju.. verysad.gif  nes nieko ten nepazystu.. ir CP visai neplanuotas buvo.. suzinojau apie ji tik pries savaite..
*

as ir nesusitarus su jokiu gydytoju. mes su vyru manom kad daktarui duosim koki 200lt pries operacija ir viskas. ir be to jei ten nemazai buna visokiu padejeju tai juk visiem nepriduosi. o va del akuseres uztai ir klausiu nes seip per gimdymus tai jos ten daugiausiai viska daro o per cp tai manau kad daktaras.
gintagne
QUOTE(mama @ 2009 06 16, 12:11)
as ir nesusitarus su jokiu gydytoju. mes su vyru manom kad daktarui duosim koki 200lt pries operacija ir viskas. ir be to jei ten nemazai buna visokiu padejeju tai juk visiem nepriduosi. o va del akuseres uztai ir klausiu nes seip per gimdymus tai jos ten daugiausiai viska daro o per cp tai manau kad daktaras.
*

Pas mane buvo 2 akušerės. Pirmoji paruošė gimdykloje operacijai ( įvedė kateterį, ir t.t. Kita akušerė jau buvo operacinėje kartu su gydytoja. Per cezarį akušeris tik asistuoja operaciją darančiam gydytojui. Viskas gydytojo rankose, visi sprendimai jo. Nežinau ar verta duot akušeriui, nes bent jau mane operavo gydytoja plius jai asistavo 2 žmonės, ir dar operacinėj dirbo 5 žmonės (2 asistavo su įrankiais, 1 laukė leliuko, ir anestiozologė su savo asistente). Žmonių daug, visiems litų nepriduosi. Siūlau duot tik gydytojui, jei jis norės pasidalins su kitais. cool.gif
Keja
man per abu gimdymos pagrindeni darba atliko akusere 4u.gif
mama
QUOTE(Keja @ 2009 06 16, 19:56)
man per abu gimdymos pagrindeni darba atliko akusere 4u.gif
*

o tai tu gimdei ar cezari dare?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.