Ivonadaniel
2008 06 13, 20:06
QUOTE(Kismida @ 2008 06 09, 22:08) Taiso visus ,ir reikia taisyti  mes ka tik gržom iš Vln BAK sutaisė du dantukus su tablete turim beveik 2 metukus o jau priekiniai pagedę (dabar jau nebe)  tik kainos  nu bet ką padarysi   maniskiui dveju priekiniu tai netaise  ,gal tiesiog daugiau sugede,siai sake jokia plomba nesilaikis O vakar dar viena krumini uzplombavom.Nesuprantu taip priziurim dantukus,ne vieno vakaro nepraleidziam nevalius ir rytais saldainiu beveik nevalgo o genda O priekini viena istrauke auga naujas  , dar antra reiks traukti,kliba
Alchemie
2008 06 13, 20:42
Gesti gali ir del to, kad pvz. vaikas sirgo ir gavo antibiotiku, del medziagu trukumo, kalio, kalcio, nu bijau primeluot, bet mineraliniu medziagu trukumas dantuku byrejima are gedima gali "palaikyti". Siaip valyti vaikui dantukus, bent jau musu gydytoja sake, kad rikia iki vaikas ismoks pats graziai rasyti A. T.t. jo rankos judesiai bus jau pakankamai islaveje isvalyti ertmes, o siaip as dar ir dabar 8 metu sunui pavalau dantis, jis pabaigia. kad valytu pakankamai ilgai naudojam arba Joran magic dantu sepetuka, kuris nuo ilgesnio valuymo keicia spalva, arba pirkom sepetuka su smelio laikrodciu, tai i ji ziuredami avlom..tusiu pasakyti, jog suvokiau, jog ir as pati nepakankamai ilgai valau dantis  o kai matai ta smeliuka byrant supranti kiek laiko reikia
nataliuncik
2008 06 13, 20:55
QUOTE(Alchemie @ 2008 06 13, 21:42) Gesti gali ir del to, kad pvz. vaikas sirgo ir gavo antibiotiku, del medziagu trukumo, kalio, kalcio, nu bijau primeluot, bet mineraliniu medziagu trukumas dantuku byrejima are gedima gali "palaikyti". Siaip valyti vaikui dantukus, bent jau musu gydytoja sake, kad rikia iki vaikas ismoks pats graziai rasyti A. T.t. jo rankos judesiai bus jau pakankamai islaveje isvalyti ertmes, o siaip as dar ir dabar 8 metu sunui pavalau dantis, jis pabaigia. kad valytu pakankamai ilgai naudojam arba Joran magic dantu sepetuka, kuris nuo ilgesnio valuymo keicia spalva, arba pirkom sepetuka su smelio laikrodciu, tai i ji ziuredami avlom..tusiu pasakyti, jog suvokiau, jog ir as pati nepakankamai ilgai valau dantis  o kai matai ta smeliuka byrant supranti kiek laiko reikia Taip, geras dalykas, VYRESNIAM VAIKAM, o mažiukai ne valo, o žaidžia su tuo laikroduku.  O va su šepetuku kitas reikalas, bet maniškė tik apatinius valo, o viršų jau reikia padėt
Ivonadaniel
2008 06 14, 20:47
Maniskis tai valo elektriniu sepetuku, bet visada man leidzia "patikrinti"(pavalyti dar karta  )  gal elektrinis labiau isvalo  Siaip dar pastoviai geria kalci daugiau net nezinau kaip saugoti dantukus Kas del antibijotiku, tai gere , bet per 4 metus tai nepasakyciau kad daug,bet gal ir pakenke
nataliuncik
2008 06 14, 21:35
Aš duodu vaikam dar natrio chlorido tabletes, apsaugo dantukus, tik žinau kad jo negalima vartot kas gyvena Klaipėdoje ir pan.
jautukas2
2008 06 15, 08:20
Mums buvo istrupeja 4 priekiniai dantukai iki pat dantenu ir pajuodave.  Ir dar vienas dantukas puse metu kas men skaudejo. Pulinys vis issikeldavo. Atsigulem i klinikas su narkoze isrove 5 dantukus. Dabar liko 4 taisyti.
Ivonadaniel
2008 06 15, 20:14
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 14, 22:35) Aš duodu vaikam dar natrio chlorido tabletes, apsaugo dantukus, tik žinau kad jo negalima vartot kas gyvena Klaipėdoje ir pan. Odel kokiu priezasciu negalima, o jai Palangoi tik poilsiaujam galima vartoti,gal zinote???
nataliuncik
2008 06 15, 21:16
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 06 15, 21:14) Odel kokiu priezasciu negalima, o jai Palangoi tik poilsiaujam galima vartoti,gal zinote???  Vanduo Vilniuje ir Klaipėdoje labai skiriasi. Klaipėdos vanduo turi labai dideli kieki fluoro, o jei mūsų organizmas turi perteklių ar atvirkščiai trukumą šių elementu dantis gali juoduot. Man taip stomatologė aiškino. Natrio fluoridas vartojamas karieso profilaktikai, kai geriamajame vandenyje yra per mažai fluoro.
Ivonadaniel
2008 06 16, 10:13
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 15, 22:16) Vanduo Vilniuje ir Klaipėdoje labai skiriasi. Klaipėdos vanduo turi labai dideli kieki fluoro, o jei mūsų organizmas turi perteklių ar atvirkščiai trukumą šių elementu dantis gali juoduot. Man taip stomatologė aiškino. Natrio fluoridas vartojamas karieso profilaktikai, kai geriamajame vandenyje yra per mažai fluoro.Aciu uz informacja
nataliuncik
2008 06 16, 14:03
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 06 16, 11:13) Aciu uz informacja  Prašom
Chikipiki
2008 06 23, 15:05
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 14, 22:35) Aš duodu vaikam dar natrio chlorido tabletes, apsaugo dantukus, tik žinau kad jo negalima vartot kas gyvena Klaipėdoje ir pan. Savo dukrelei duodu tos tabletes prieš miega, kai dantukus nakčiai išvalom. Gyvenam Klaipėdoj, bet žinok vandenelį gerti tai tik perkų, nes vanduo nieko gero iš krano, tikrai nemanau, kad tinka vaikams. Tabletės padeda, tikrai patarių jas duoti vaikams kuriems trupinėja dantukai. Ir ne pamirškit pasitarti su gydytojų arba vaistininkų.
jautukas2
2008 06 24, 10:41
Kokios cia natrio chlorido tabletes? Tirpstancios gal vandenyje
QUOTE(jautukas2 @ 2008 06 24, 11:41) Kokios cia natrio chlorido tabletes? Tirpstancios gal vandenyje  Gal natrio fluorido
*TikTau*
2008 06 24, 14:12
Paaiskinkit man Berazumei ar man reiktu kreiptis pas gydytojus??? Pas mus du priekiniai parudare karieso pagalba ir treciuose nuo priekiniu pradeje juoduoti...  nezinau ar aiskiai parasiau
Jau 6 metai, bet dar nebuvo sugedes nei vienas dantis. Gere labai daug pieno. Per diena su aukle isgerdavo 2 litrus. Aukle duodavo bonka, kiek jis noredavo.
Ivonadaniel
2008 06 27, 13:28
QUOTE(indreu @ 2008 06 25, 21:52) Jau 6 metai, bet dar nebuvo sugedes nei vienas dantis. Gere labai daug pieno. Per diena su aukle isgerdavo 2 litrus. Aukle duodavo bonka, kiek jis noredavo.  Tai labai puiku,taip ir toliau. Bet dantukai man atrodo gal dar ir paveldimi Maniškis tai irgi litrais gerdavo, bet dėja Papildyta:QUOTE(Berazume @ 2008 06 24, 15:12) Paaiskinkit man Berazumei ar man reiktu kreiptis pas gydytojus??? Pas mus du priekiniai parudare karieso pagalba ir treciuose nuo priekiniu pradeje juoduoti...  nezinau ar aiskiai parasiau  Manau pasirodyti nepakenktu
Ivonadaniel
2008 06 27, 13:48
QUOTE(jautukas2 @ 2008 06 24, 11:41) Kokios cia natrio chlorido tabletes? Tirpstancios gal vandenyje  Saviškiui aš duodu tokias  Dantų ėduonies profilaktikai 2-15 metų vaikams. Nuo 2 iki 5 metų puse tabletės per dieną. Reiktų leisti tabletei pačiai ištirpti burnoje. Vaistą patariama vartoti išsivalius dantis, geriausia nakčiai.  O čia tokios pačios tik mažesnė dozė,(patogiau) iki 5 metų visa tablete nuo 5metų po dvi.
Mano dukrytei 4,5 m ir turim dvi skylutes krūminiuse dantukuose  ,bet ji tokia bailiukė neįsivaizduoju kaip prikalbint pas dantistą
Ivonadaniel
2008 06 27, 14:41
QUOTE(breira @ 2008 06 27, 15:10) Mano dukrytei 4,5 m ir turim dvi skylutes krūminiuse dantukuose  ,bet ji tokia bailiukė neįsivaizduoju kaip prikalbint pas dantistą  Daug kas priklauso nuo stomatologo,maniškis tai dar nieko, o va draugė saviški tai pavedžiojo Gal kokius 3 ar 4 gydytojus aplankė, bet vaikas net burnos neatidarydavo  ,galvojo kad reiks su narkoze, bet va kažkur senamiesti nuvedė ir užplombavo ir vaistukus padėjo ir vėl ateit žadėjo  (vaikui nesenai 4 suėjo)
*TikTau*
2008 06 27, 14:51
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 06 27, 15:41) Daug kas priklauso nuo stomatologo,maniškis tai dar nieko, o va draugė saviški tai pavedžiojo Gal kokius 3 ar 4 gydytojus aplankė, bet vaikas net burnos neatidarydavo  ,galvojo kad reiks su narkoze, bet va kažkur senamiesti nuvedė ir užplombavo ir vaistukus padėjo ir vėl ateit žadėjo  (vaikui nesenai 4 suėjo) Labai noretume kontakciuku toks gydyklos
Ivonadaniel
2008 06 27, 15:55
QUOTE(Berazume @ 2008 06 27, 15:51) Pati konkrečiai nežinau, bet gal po išeiginiu išsiaiškinsiu ir parašysiu Žinau tik tiek, kad senamiesti, kabinete lyg kažkokie akvariumai su žuvelėmis stovi ir išgydžius dantuką vaikas gavo dovanų mašinytę ir vėl kaip ateis žadėjo dovaną (nežinau matyt visiems duoda  ,kad vėl apsilankytu  )
QUOTE(breira @ 2008 06 27, 15:10) Mano dukrytei 4,5 m ir turim dvi skylutes krūminiuse dantukuose  ,bet ji tokia bailiukė neįsivaizduoju kaip prikalbint pas dantistą  noriu patarti vilnieciams, nebijokite del dantuku, nueikite i Skraidenta  , as irgi bijojau vest, nors jau skaudejo dantuka  . Bet as susiradau internete butent vaiku dantiste, visiems patariu  , mano vaikas net nepastebejo , kad jam dantuka taise  . Jis gulejo ant kedutes ir ziurejo televizoriu (multikiukus), beje dar ir kabinetas beprotiskai grazus, spalvingas ir dar plomba spalvota issirinko  . Jei rasiu nuotrauku idesiu
tritata
2008 06 27, 16:37
mano sunui sugedo 2 kruminiai ,kai 3m.kazkur buvo nuejom pas dantista idejo jam spalvotas plombas,tai gal puse metu visiems gyresi.bet kiti kruminiai irgi genda,bet deja kiek dedam plombas tiek iskrenta,teisiog gaila,pinigai kaip i bala,pas viena ejom-iskrito,galvojam blogas daktariukstis,kitur nuejom,vel tas pats,dabar salia pradejo gest tai net nzn ka daryt.sunui jau penkeri.
Ivonadaniel
2008 06 27, 17:47
QUOTE(tritata @ 2008 06 27, 17:37) mano sunui sugedo 2 kruminiai ,kai 3m.kazkur buvo nuejom pas dantista idejo jam spalvotas plombas,tai gal puse metu visiems gyresi.bet kiti kruminiai irgi genda,bet deja kiek dedam plombas tiek iskrenta,teisiog gaila,pinigai kaip i bala,pas viena ejom-iskrito,galvojam blogas daktariukstis,kitur nuejom,vel tas pats,dabar salia pradejo gest tai net nzn ka daryt.sunui jau penkeri. Man atrodo plomba visvien dėt reikia, kad labiau nesugestu, nes kruminiai tai daug vėliau keičiasi  o kad iškrenta tai net nežinau su gydytoju reiktu pasitart, o gal kokia garantija yra ar kokia geresne plomba pastatyt
nataliuncik
2008 06 28, 20:46
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 15, 22:16) Pasikartuosiu Natrio fluoridas vartojamas karieso profilaktikai, kai geriamajame vandenyje yra per mažai fluoro. Papildyta:QUOTE(dange @ 2008 06 24, 13:55) Gal natrio fluorido  Taip
Ivonadaniel
2008 06 30, 09:51
QUOTE(Berazume @ 2008 06 27, 15:51) Bokšto g. 13
Viktute
2008 07 01, 08:06
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 06 27, 13:48) Saviškiui aš duodu tokias  Dantų ėduonies profilaktikai 2-15 metų vaikams. Nuo 2 iki 5 metų puse tabletės per dieną. Reiktų leisti tabletei pačiai ištirpti burnoje. Vaistą patariama vartoti išsivalius dantis, geriausia nakčiai.  O čia tokios pačios tik mažesnė dozė,(patogiau) iki 5 metų visa tablete nuo 5metų po dvi.  kur jas gavote?? niekur nerandu
*TikTau*
2008 07 01, 08:46
Maciau vaistinese, taciau farmacininke mane sustabde nuo pirkimo... sake, kad vaikams fluoras kenkia. Neveltui yra pastos be fluoro, kad vaikuciai valydami dantis nenurytu  Bet ar tai tas pats kas natrio fluoridas?? Gal kas galetu pakomentuoti? Paieskokite ivairiose vaistinese. Kadangi tai nera labai populiari preke, tai ja uzsako po vieneta.. Ivonadaniel aciu uz kontakciukus
Ivonadaniel
2008 07 01, 11:35
QUOTE(Berazume @ 2008 07 01, 09:46) Maciau vaistinese, taciau farmacininke mane sustabde nuo pirkimo... sake, kad vaikams fluoras kenkia. Neveltui yra pastos be fluoro, kad vaikuciai valydami dantis nenurytu  Bet ar tai tas pats kas natrio fluoridas?? Gal kas galetu pakomentuoti? Paieskokite ivairiose vaistinese. Kadangi tai nera labai populiari preke, tai ja uzsako po vieneta.. Ivonadaniel aciu uz kontakciukus  Prašom Man tai stomatologė patarė tas natrio florido tablėtes
QUOTE(tritata @ 2008 06 27, 17:37) mano sunui sugedo 2 kruminiai ,kai 3m.kazkur buvo nuejom pas dantista idejo jam spalvotas plombas,tai gal puse metu visiems gyresi.bet kiti kruminiai irgi genda,bet deja kiek dedam plombas tiek iskrenta,teisiog gaila,pinigai kaip i bala,pas viena ejom-iskrito,galvojam blogas daktariukstis,kitur nuejom,vel tas pats,dabar salia pradejo gest tai net nzn ka daryt.sunui jau penkeri. Niu net nezinau, mano isdykelis irgi su spalvota plomba vaiksto, jau daugiau kaip puse metu  , kolkas problemu neturim, tai galpa bandykit nulekti i skraidenta, gal tikrai patys gydytojai kalti, del plombavimo  .
Viktute
2008 07 01, 13:19
QUOTE(Berazume @ 2008 07 01, 08:46) Maciau vaistinese, taciau farmacininke mane sustabde nuo pirkimo... sake, kad vaikams fluoras kenkia. Neveltui yra pastos be fluoro, kad vaikuciai valydami dantis nenurytu  Bet ar tai tas pats kas natrio fluoridas?? Gal kas galetu pakomentuoti? Paieskokite ivairiose vaistinese. Kadangi tai nera labai populiari preke, tai ja uzsako po vieneta.. siandien apskambinau vaistiniu informacijas, tai vienoje radau, bet 2.2.. o labiau noreciau 1.1 apelsinu skokio, na bet nera, tai nera, bandysime vartoti sitas.. beje, del vaistininkes pasisakymo siu tableciu nepirkti.. su vaikais buvau profeseres konsultacijoje, kuri kaiptik liepe dantis vaikams valyti dantu pasta su fluoru, o pries miega ciulpti sias tabletes.. kas gi liks is musu vaiku dantu, jei juos "izoliuosim" nuo fluoro? juk LT vanduo nera prisotintas fluoru ir todel cia nuo tarybiniu laiku siuloma naudoti fluora turincias pastas. Mama man sake, kad Lenkijoje pvz. anksciau sias tabletes net mokyklose isduodavo, jas vartoti buvo taip pat svarbu, kaip ir asmens higiena, todel ji labai nustebo, jog cia siu tableciu nera taip lengva rasti. Skandinavijos saliu zmoniu dantys maziau paveikti karieso, nors jie ir nenaudoja fluoro papildomai, nes ju vanduo yra prisotintas sia medziaga.
Ivonadaniel
2008 07 01, 13:35
QUOTE(Viktute @ 2008 07 01, 14:19) siandien apskambinau vaistiniu informacijas, tai vienoje radau, bet 2.2.. o labiau noreciau 1.1 apelsinu skokio, na bet nera, tai nera, bandysime vartoti sitas.. beje, del vaistininkes pasisakymo siu tableciu nepirkti.. su vaikais buvau profeseres konsultacijoje, kuri kaiptik liepe dantis vaikams valyti dantu pasta su fluoru, o pries miega ciulpti sias tabletes.. kas gi liks is musu vaiku dantu, jei juos "izoliuosim" nuo fluoro? juk LT vanduo nera prisotintas fluoru ir todel cia nuo tarybiniu laiku siuloma naudoti fluora turincias pastas. Mama man sake, kad Lenkijoje pvz. anksciau sias tabletes net mokyklose isduodavo, jas vartoti buvo taip pat svarbu, kaip ir asmens higiena, todel ji labai nustebo, jog cia siu tableciu nera taip lengva rasti. Skandinavijos saliu zmoniu dantys maziau paveikti karieso, nors jie ir nenaudoja fluoro papildomai, nes ju vanduo yra prisotintas sia medziaga. Jūs mane nuraminote, aš jau buvau išsigandusi dėl vartojimo šių tablečių nes konsultavausi tik su vieną gyd. dabar daug ramiau
*TikTau*
2008 07 01, 14:03
Mane taip pat nuraminote.. o salia namu esanciose vaistinese neesat bande uzsakinet? Pasakote, kad tai Grindeks gaminys ir kad kita diena ateitumete??  nes teko dirbti vaistinese (ne farmacininke), tai visose taip galima padaryti pati pasiklausinesiu ir pranesiu
Ivonadaniel
2008 07 01, 14:06
QUOTE(Berazume @ 2008 07 01, 15:03) Mane taip pat nuraminote.. o salia namu esanciose vaistinese neesat bande uzsakinet? Pasakote, kad tai Grindeks gaminys ir kad kita diena ateitumete??  nes teko dirbti vaistinese (ne farmacininke), tai visose taip galima padaryti pati pasiklausinesiu ir pranesiu  Aš taip ir dariau, paprašiau ir vaistininkas užsisakė  ,na bent jau mūsų vaistinėje Ž.Paneriuose
nataliuncik
2008 07 01, 16:19
Yra Farmos, Citvaro(Madoj) vaistinėse. Bet kas gyvena pajūrį, negalima šių tablečių , nes ten vanduo prisotintas fluoru(jei tik iš čiaupo vartojat vandenį)
Viktute
2008 07 03, 08:55
vakar nupirkau 2.2 paprastas, tai dukra dar suvalge, o sunus, kuriam zymiai svarbiau, nes jo dantuku emale labiau pazeista, pasake, kad jam neskanu ir isspjove..  nejaugi niekur neimanoma rasti apelsinu skonio..?..  man pasake, kad LT tokiu neveza  ...
Ivonadaniel
2008 07 03, 17:00
QUOTE(Viktute @ 2008 07 03, 09:55) vakar nupirkau 2.2 paprastas, tai dukra dar suvalge, o sunus, kuriam zymiai svarbiau, nes jo dantuku emale labiau pazeista, pasake, kad jam neskanu ir isspjove..  nejaugi niekur neimanoma rasti apelsinu skonio..?..  man pasake, kad LT tokiu neveza  ... jos metines, maniskis kaip mazesnis buvo neciulpdavo,tai sutrindavau ir tiesiog uztepdavau ant dantuku
nataliuncik
2008 07 03, 17:12
QUOTE(Viktute @ 2008 07 03, 09:55) vakar nupirkau 2.2 paprastas, tai dukra dar suvalge, o sunus, kuriam zymiai svarbiau, nes jo dantuku emale labiau pazeista, pasake, kad jam neskanu ir isspjove..  nejaugi niekur neimanoma rasti apelsinu skonio..?..  man pasake, kad LT tokiu neveza  ... Sūnus jau tokio amžiaus, kai jau supranta kai su juo kalbama, gal tiesiog reikia surast internete(ar šiaip kur) kokie bus dantukai jei jų neprižiūrės. Ir paaiškint, kad mama nori tik geriausio, ir jei jis nenori kad jie skaudėtu ar pajuoduotu, tai reikia du kartus per diena valyt dantukus ir puse tabletes sučiulpt. Labai padeda.  Mes perkam be skonio, nes metinės bjauraus skonio, kartą paragavom, daugiau jų neperkam
Ivonadaniel
2008 07 03, 17:25
QUOTE(nataliuncik @ 2008 07 03, 18:12) Sūnus jau tokio amžiaus, kai jau supranta kai su juo kalbama, gal tiesiog reikia surast internete(ar šiaip kur) kokie bus dantukai jei jų neprižiūrės. Ir paaiškint, kad mama nori tik geriausio, ir jei jis nenori kad jie skaudėtu ar pajuoduotu, tai reikia du kartus per diena valyt dantukus ir puse tabletes sučiulpt. Labai padeda.  Mes perkam be skonio, nes metinės bjauraus skonio, kartą paragavom, daugiau jų neperkam Del metiniu tai kaip kam, maniskiui tai normaliai  jos labai mazytes nelabai ir jauciasi skonis
Saviškei daviau tas tabletėles metus laiko nuo 2metų. Prieš savaitėlę buvom pas odontologę, tai pagyrė, kad labai geri ir sveiki dantukai (nu aišku ir sąžiningai kiekvieną vakarą išvalau). Iškrito pirmasis dantukas, tai toks baltutis, sveikutis, galėjo dar burnytėj pabūti  Padovanojom dantukų fėjai O beje esu girdėjus, kad pvz. Italijoje specialiai kūdikiams duoda fluorido lašiukų  Na italu dantys, tai ne lietuvaičių, tai gal ir mums reiktų pagalvot
Sveikos mamytes, mano dukrytei lapkriti bus 4 metukai. Du priekinius dantukus nugrauze kariesa, tai liko tik saknis. PO truputi jau ir trecias dantuka baigia pasisavinti kariesas. Gyd. sake, kad tai ivyko todel, kadangi mazytei duodavau nakti ne vandenuka, o sultytes. Gal kas zinote kokia gera vaiku gyd. stomotologe, kadangi pas vyrus stomotologus neina, bijo.
sveikos mamytės,esu naujokė  bet turiu labai rimta problema su dantukų taisymu.vakar buvau su sunum 4metų pas stomatologę,vaikas buvo nenusiteikias,bet ji griežtai pradėjo gasdinti kad gręš dantuką,jei nesižios ir per prievarta ji pražiodino bardama,tai jis jai įkando,as buvau šoke,nežinojau nė ką daryti.gydytoja labai netinkamai suregavo ir pasielgė neprofesionaliai paskui,mum teko išeiti,nors ji ir atsiprašė mūsų,bet jau vaikui baimė įvaryta ilgal.ne pirma kart mes pas ją buvom ir leidosi vaikas užtaisyti viena dantuką,kita kart uždėt vaistų,gal reikėjo vakar tiesiog nieko nedaryti,as ja pasitikėjau,o dabar labai gailiuosi ir nežinau kaip toliau elgtis,nes gražiuoju nenuvesiu ilgai vaiko.gal kas esat buvę tokioje situacijoje,kaip elgtis toliau?
aukseliss
2008 11 25, 19:03
Sveikos, mamytės. Norėjau paklausti, gal kuri galit rekomenduoti Vilniuje gerą odontologą?  Mano vyrukui 4,5 metai ir pastebėjau jog turime 3 skylutes, norėtumėm susitaisyti dantukus be baimės ir skausmo. Girdėjau jog galima dantukus taisyti lazeriu, gal žinote apie tai ką nors
jautukas2
2008 11 25, 20:45
QUOTE(vyger @ 2008 08 29, 09:12) Sveikos mamytes, mano dukrytei lapkriti bus 4 metukai. Du priekinius dantukus nugrauze kariesa, tai liko tik saknis. PO truputi jau ir trecias dantuka baigia pasisavinti kariesas. Gyd. sake, kad tai ivyko todel, kadangi mazytei duodavau nakti ne vandenuka, o sultytes. Gal kas zinote kokia gera vaiku gyd. stomotologe, kadangi pas vyrus stomotologus neina, bijo. Nors mes ir gerem tik virinta vandenuka, arba arbata nesaldinta naktimis, bet musu priekiniai dantukai 4 tragiskai atrode kokiu 3 metuku, praktiskai ju nebebuvo, tik saknys juodos  Taip, kad as galvoju tegul gydytojos maziau kaltina mamas, tiesiog tokie dantukai ir daug tokiu vaikiuku pazystu, kad priekiniai dantukai istrupa
mano po puslitri jei ne dagiau saldintos arbatos isgerdavo ir ka, vasara tikrinom dantukus, mazajam visi sveiki, o didziajam viena skylute buvo uztaise ir vel viskas  , man rodos cia kiekvienam skirtingai. Juk ir suauge vieni neiseina is stomatologu, o kai kuriems tik kas 10 metu teprireikia pagalbos.
jautukas2
2008 11 26, 09:08
QUOTE(Leilla @ 2008 11 25, 22:57) mano po puslitri jei ne dagiau saldintos arbatos isgerdavo ir ka, vasara tikrinom dantukus, mazajam visi sveiki, o didziajam viena skylute buvo uztaise ir vel viskas  , man rodos cia kiekvienam skirtingai. Juk ir suauge vieni neiseina is stomatologu, o kai kuriems tik kas 10 metu teprireikia pagalbos.
Germante
2008 11 26, 09:26
QUOTE(eva78 @ 2007 12 12, 19:01) mano sunaus dantukai labai prasti, gydytoja sako, kad tai nuo pieno rugsties, nes jis iki 3 metu miegodavo su buteliuku jogurto.... stomotologai pataria pieniniu dantu netaisyti... tai ka man daryti, juk negali vaikas be dantuku .... gal jus mamos buvot su panasia problema susidure?  dantukus valomes nuo 3 menesiu amziaus, kiekviena ryta ir vakara... ar galima dantu "kokybe" paveldeti genetiskai?  O kokia nauda is to dantuku plovimo kas ryta ir vakara, jei miega su jogurtu ir dar buteliuke? Tiek jogurtas geriamas naktimis (jau po dantu plovimo), tiek ciulptukas ant buteliuko (3 metu vaikas dar is buteliuko ciulpia  ) kenkia dantims, nieko kito, kaip dantu sugedimas cia ir nereikejo tiketis. Patys tevai ir sugadino vaiko dantukus. Labai jau retas atvejis turetu buti, jei po tokios "prieziuros" dantukai liktu sveiki. Keista, kad stomatologai atsisako taisyti pieninius dantukus. Mes pas stomatologa vaikstom nuo pusantru metuku ir jis sako, kad jei butu skyluciu, butinai reiketu taisyti, nes pieniniu dantuku gedimas atsilieps ir nuolatiniams. Papildyta:QUOTE(lgota @ 2008 11 25, 11:39) sveikos mamytės,esu naujokė  bet turiu labai rimta problema su dantukų taisymu.vakar buvau su sunum 4metų pas stomatologę,vaikas buvo nenusiteikias,bet ji griežtai pradėjo gasdinti kad gręš dantuką,jei nesižios ir per prievarta ji pražiodino bardama,tai jis jai įkando,as buvau šoke,nežinojau nė ką daryti.gydytoja labai netinkamai suregavo ir pasielgė neprofesionaliai paskui,mum teko išeiti,nors ji ir atsiprašė mūsų,bet jau vaikui baimė įvaryta ilgal.ne pirma kart mes pas ją buvom ir leidosi vaikas užtaisyti viena dantuką,kita kart uždėt vaistų,gal reikėjo vakar tiesiog nieko nedaryti,as ja pasitikėjau,o dabar labai gailiuosi ir nežinau kaip toliau elgtis,nes gražiuoju nenuvesiu ilgai vaiko.gal kas esat buvę tokioje situacijoje,kaip elgtis toliau? Vienintele iseitis, paaiskinti vaikui, kad labai negera gydytoja buvo, kad yra kitu, daug geresniu gydytoju ir keisti stomatoga. Kitaip nejuokais gali isivaryti baime visam gyvenimui.
Germante
2008 11 26, 11:27
QUOTE(jautukas2 @ 2008 11 25, 19:45) Nors mes ir gerem tik virinta vandenuka, arba arbata nesaldinta naktimis, bet musu priekiniai dantukai 4 tragiskai atrode kokiu 3 metuku, praktiskai ju nebebuvo, tik saknys juodos  Taip, kad as galvoju tegul gydytojos maziau kaltina mamas, tiesiog tokie dantukai ir daug tokiu vaikiuku pazystu, kad priekiniai dantukai istrupa  Kaip keista. Cia, kur as gyvenu, NIEKADA nesu maciusi mazu vaiku, istrupejusiais dantimis. O kai atvaziuojam i Lietuva - baisu. Tik vienas kitas vaikas su priziuretais, baltais dantukais. Cia, sia vasara, bunant Lietuvoje, mano dukryte (4 metuku) uzsizaide su kita, mazdaug jos metu, mergaite. Taip atrode ta mergyte labai tvarkingai, bet kai priejau arciau ir pamaciau rudus, matyt, neaisku kada valytus dantukus, tai net bloga pasidare. Kaip patiems tevams neslykstu ir negaila vaiko dantuku?
jautukas2
2008 11 26, 13:58
QUOTE(Germante @ 2008 11 26, 12:27) pamaciau rudus, matyt, neaisku kada valytus dantukus, tai net bloga pasidare. Kaip patiems tevams neslykstu ir negaila vaiko dantuku? Nu negi butinai nevalyti? Mes valem dantukus ir ryte, ir vakare, bet priekiniai dantukai istrupejo iki pat dantenu.Pries tai jie buvo parudave  Dabar jau su narkoze israuti, nes patys neiskris. Siandien baigem taisyti visus dantukus Neodente  Gavo vaikas sertifikata UZ DRASA IR RYZTA KOVOJANT SU KARIESU
nataliuncik
2008 11 26, 13:59
QUOTE(aukseliss @ 2008 11 25, 19:03) Sveikos, mamytės. Norėjau paklausti, gal kuri galit rekomenduoti Vilniuje gerą odontologą?  Mano vyrukui 4,5 metai ir pastebėjau jog turime 3 skylutes, norėtumėm susitaisyti dantukus be baimės ir skausmo. Girdėjau jog galima dantukus taisyti lazeriu, gal žinote apie tai ką nors  Žvėryne yra privati klinika(priešais IKI), ten taiso QUOTE(Germante @ 2008 11 26, 09:26) Keista, kad stomatologai atsisako taisyti pieninius dantukus. Mes pas stomatologa vaikstom nuo pusantru metuku ir jis sako, kad jei butu skyluciu, butinai reiketu taisyti, nes pieniniu dantuku gedimas atsilieps ir nuolatiniams. Būna kad netaiso. Sunkio buvo skylute ant krūminio dantuko, tai pastatė plombą, o po savaitės nuėmė, nes pūlinis išlindo, tada mums gydytoja ir pasakė, kad tokius dantukus netaiso(jis ir iškrito po poros mėnesiu, gal todėl?)
|
|