Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keturmečio dantukai?!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
eva78
mano sunaus dantukai labai prasti, gydytoja sako, kad tai nuo pieno rugsties, nes jis iki 3 metu miegodavo su buteliuku jogurto.... stomotologai pataria pieniniu dantu netaisyti... tai ka man daryti, juk negali vaikas be dantuku .... gal jus mamos buvot su panasia problema susidure? verysad.gif
dantukus valomes nuo 3 menesiu amziaus, kiekviena ryta ir vakara...
ar galima dantu "kokybe" paveldeti genetiskai? smile.gif
perlita3
QUOTE(eva78 @ 2007 12 12, 22:01)
mano sunaus dantukai labai prasti, gydytoja sako, kad tai nuo pieno rugsties, nes jis iki 3 metu miegodavo su buteliuku jogurto.... stomotologai  pataria pieniniu dantu netaisyti... tai ka man daryti, juk negali vaikas be dantuku .... gal jus mamos buvot  su panasia problema susidure? verysad.gif
dantukus valomes nuo 3 menesiu amziaus, kiekviena ryta ir vakara...
*

Mes irgi gerem jogurta iki triju metu ,bet dantukai grazus ir sveiki,o blogus dantukus galima paveldeti genetiskai.
Novely
QUOTE(eva78 @ 2007 12 12, 22:01)
*

QUOTE(perlita3 @ 2007 12 12, 22:51)
Mes irgi gerem jogurta iki triju metu ,bet dantukai grazus ir sveiki,o blogus dantukus galima paveldeti genetiskai.
*

Visai tikiu, kad galima paveldėti g.gif Mano dantys gana stiprūs, nors vaikystėje nebuvo super priežiūros (pasirodo tėčio geri). o vat mano 5m pana jau keturias blombas turi unsure.gif
beje kaip pradėjo nuo 4m gesti, tai ir nesustoja. pastoviai pas stomotologą eilėje verysad.gif
eva78
QUOTE(Jolė @ 2007 12 13, 07:47)
Visai tikiu, kad galima paveldėti  g.gif Mano dantys gana stiprūs, nors vaikystėje nebuvo super priežiūros (pasirodo tėčio geri). o vat mano 5m pana jau keturias blombas turi  unsure.gif
beje kaip pradėjo nuo 4m gesti, tai ir nesustoja. pastoviai pas stomotologą eilėje  verysad.gif
*

o jums stomotologas patare plombuoti, ar tiesiog pati to norejai? nes cia stomotologas mums patare nieko nedaryti, tiesiog islaukti, nes tipo pieniskus dantis taisyti, tai pinigus metyti..... tiesa pasakysiu, man toks poziuris pasirode keistas, bet kai nuejau su sunumi pas kita stomotologa, ta pati istorija... na as galiu rinktis ar metyti"tuos pinigus ar ne? biggrin.gif
mama_gulbe
QUOTE(eva78 @ 2007 12 13, 11:31)
o jums stomotologas patare plombuoti, ar tiesiog pati to norejai? nes cia stomotologas mums patare nieko nedaryti, tiesiog islaukti, nes tipo pieniskus dantis taisyti, tai pinigus metyti..... tiesa pasakysiu, man toks poziuris pasirode keistas, bet kai nuejau su sunumi pas kita stomotologa, ta pati istorija... na as galiu rinktis ar metyti"tuos pinigus ar ne? biggrin.gif
*

netaisysit pieni9niu dantu taad isges tiek kad ir i nuolatinius persimes doh.gif
as tai siulau taisyti

nes paciai man taip buvo, kai man mazei nebuvo prieziuros,tai ateity turiu simta kartu daugiau $ paklot neio kad vaikystej butu sutvarke uz minimalius $
Essere
Nieko sau, netaisyti... Mano sūneliui taip pat 4 metukai ir jau antra dantuka taisyt eisim, aišku, daug ašarų taisant, daug baimės, bet kaip baisu, kai verkia namuose, kad skauda dantuką. Ir dabar gailiuosi, kad nenuvedėm dar anksčiau, kai tik pastebėjau skylute verysad.gif
O pažįstama mano, kuri dirba su dantistu, pasakojo, kad jei sugedęs dantukas bus, tikrai ir nuolatiniams gali pakenkti, juk jie dygsta, šituos stumia...žodžiu susieina jie smile.gif nemoku aš gudriai papasakot, bet kad reikia taisyti tai faktas mirksiukas.gif
Ice
QUOTE(eva78 @ 2007 12 13, 11:31)
*

Tiktrai labai keistas gydytojų požiūris blink.gif Kaip tik visad akcentuojama - kad ir pieninius dantukus gydyti REIKIA, netgi būtina, žinoma, gal juos ne visad pavyksta kokybiškai sugydyti, nes vaikučiai ne visada leidžiasi, bet jau geriau kažkiek, nei visai nieko nedaryti. Visų pirma - vaikas, eidamas pas dantų gydytoją, pratinasi prie aplinkos, na čia jau kiti aspektai...O nesugydžius pieninių dantukų: infekcija plinta gylyn, žalojami nuolatiniai dantukai dar būdami kaule, gali skaudėti, ištinti...teks rauti, bus tarpas, paskui dantys susigrūs, teks pas ortodontus eiti...na ištisa neigiamų pasekmių litanija...
gievka
QUOTE(eva78 @ 2007 12 13, 10:31)
*

mano zuikiui sugede 4 priekiniai dantukai,jie tiesiog karts nuo karto nutrupa doh.gif unsure.gif stomotologas ir mums nieko nepagelbejo,jei pradetu skaudeti tai tada kazka bandytu daryt o dabar nieko doh.gif
jautukas2
QUOTE(gievka @ 2007 12 14, 19:33)
mano zuikiui sugede 4 priekiniai dantukai,jie tiesiog karts nuo karto nutrupa  doh.gif  unsure.gif  stomotologas ir mums nieko nepagelbejo,jei pradetu skaudeti tai tada kazka bandytu daryt o dabar nieko  doh.gif
*

Mano vaikui taip pat nuo 2 metuku, o gal ir anksciau pradejo trupeti priekiniai 4 dantukai. doh.gif Ir nieko stomotologe, kai pamate sako taigi cia kariesas nuo buteliuko. Tipo pati mocia kalta esi. ax.gif
O ka patartumete, jei vaikui kas men skauda dantuka, istinsta zandas. Kiek galima taisyti, jau vaikas ir nebeissizioja, atsibodo kas men taisyti. As galvoju, kad geriau butu istraukti. Ka jus manot? mirksiukas.gif
Apus
mano zuikiui sugede 4 priekiniai dantukai,jie tiesiog karts nuo karto nutrupa  doh.gif  unsure.gif  stomotologas ir mums nieko nepagelbejo,jei pradetu skaudeti tai tada kazka bandytu daryt o dabar nieko  doh.gif
*

nesamone, mums su nutrupejusiu priekiu darys narkoze ir uzkonservuos saknis, kad butu . nes kitaip gali sake nutrupeti iki dantenu ir supuliuoti o tada jau ragai, netgi pasake ko taip lauket reikejo anksciau butume daugiau dantuko isaugoje. va, taisyti ir tvarkyti butina!!!!!
eva78
QUOTE(saulutes mama @ 2007 12 14, 21:42)
nesamone, mums su nutrupejusiu priekiu darys narkoze ir uzkonservuos saknis, kad butu . nes kitaip gali sake nutrupeti iki dantenu ir supuliuoti o tada jau ragai, netgi pasake ko taip lauket reikejo anksciau butume daugiau dantuko isaugoje. va, taisyti ir tvarkyti butina!!!!!
*

supratau jus mamos... aciu uz pagalba.... einu terorizuoti olandu stomotologu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile.gif
virve
smile.gif taisyti jau 2 dantukai be problemu sake nlb patiko bet gavo dovanu knygute isejo isisiepus kita syki manau bedos irgi nebus nes nebuvo nei asaru nei 4u.gif isteriju smile.gif beje mums biski virs 4m
Staigmena
dukrytei jau taip pat taisom dantukus nes keli jau sugedę o gydytojai iš karto siūlė taisyti ir plombuoti. tai turi keturias spalvotas plombas ir reguliariai lakomės pas stomatologą
jautukas2
Gal galite pasiulyti gera vaiku odontologa Kaune? mirksiukas.gif
Dykuma5
Mūsų sūnui 6 metai ir turim sugedusių pieninių dantukų nuo kokių 3,5 metų, g.gif bet nei viena aplankyta odontologė nepatarė taisyti unsure.gif ir netaisė [ nebuvom Žalgirio klinikoje]
Dabar turim gal 4 sugedusius ir trupančius krūminius blink.gif doh.gif bei pajuodusį priekinį dantuką. Naujus jau turim 2 apatinius priekinius thumbup.gif ir vieną viršutinį priekinį [dar vienas viršutinis ištrauktas, bet dar nedygsta] unsure.gif
Manau, kad dantys - paveldima problema. doh.gif doh.gif doh.gif Ir savo, ir vaiko dantis prižiūriu - valom, o vis tiek prasti verysad.gif verysad.gif verysad.gif . Na, vaiko dantys prasti dar nuo antibiotikų. g.gif
fishke
mano dičkei dar nebuvo 3, kai viršutiniai priekiniai pradėjo gest, iš vidinės pusės "kirminukas graužė". Vežėm , kad užtaisytų, bet net negalvojo taisyt - atseit pieninių kandžių netaiso g.gif tai vietoj tos skylutės, padengė silantais krūminukus, bet nieko gero. Po pusmečio tų silantų kaip nebuvę. Žodžiu, dabar priekyje jau skylė kaip reikalas, o kartais skundžiasi, kad skauda. Belieka laukt kol iškris doh.gif
gievka
QUOTE(saulutes mama @ 2007 12 14, 21:42)
*

kur taisot dantukus? ax.gif
Surry
Mums taip pat netaise priekiniu dantuku.Kiek gydytoju-tiek nuomoniu...Stipriai buvo sugede,bet dabar galim dziaugtis dygstanciais graziais,baltais,naujais dantukais.
edska
*

mums pasake ta pati doh.gif
sigb
Mano sūneliui greit penki-kol kas visi dantukai sveiki ir gražūs thumbup.gif . bet primojo jo dantuko laukėm labai ilgai-išdygo kai jam buvo 9 mėn ir dantukai dygo niekur neskubėdami, kaip jau aplink visi draugė kramtė, aš dar vis košeles tryniau lotuliukas.gif . Gal teisybė, kad kuo vėliau dantukai išdygsta, tuo sveikesni.
Apus
QUOTE(gievka @ 2007 12 19, 20:26)
kur taisot dantukus?  ax.gif
*

Vilniuj doh.gif
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2007 12 18, 19:26)
mano dičkei dar nebuvo 3, kai viršutiniai priekiniai pradėjo gest, iš vidinės pusės "kirminukas graužė". Vežėm , kad užtaisytų, bet net negalvojo taisyt - atseit pieninių kandžių netaiso g.gif  tai vietoj tos skylutės, padengė silantais krūminukus, bet nieko gero. Po pusmečio tų silantų kaip nebuvę. Žodžiu, dabar priekyje jau skylė kaip reikalas, o kartais skundžiasi, kad skauda. Belieka laukt kol iškris doh.gif
*

Jus ka????? blink.gif tai jei jau skauda tai vaikas su atviru nervu tuoj vaikscios!!!!!! o gal neturejot tokio malonumo kaip atviras nervas?????????? Taiso ir priekinius, bet jusu gydytoja matyt nenori terliotis, mum aptirpusiam nerva iseme ir dar aptrauke kad kuo ilgiau islaikyti ta dantuka.......
Papildyta:
QUOTE(dira @ 2007 12 18, 18:50)
Mūsų sūnui 6 metai ir turim sugedusių pieninių dantukų nuo kokių 3,5 metų,  g.gif bet nei viena aplankyta odontologė nepatarė taisyti  unsure.gif ir netaisė [ nebuvom Žalgirio klinikoje]
Dabar turim gal 4 sugedusius ir trupančius krūminius  blink.gif  doh.gif  bei pajuodusį priekinį dantuką. Naujus jau turim 2 apatinius priekinius  thumbup.gif ir vieną viršutinį priekinį [dar vienas viršutinis ištrauktas, bet dar nedygsta] unsure.gif
Manau, kad dantys - paveldima problema. doh.gif  doh.gif  doh.gif  Ir savo, ir vaiko dantis prižiūriu - valom, o vis tiek prasti verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif . Na, vaiko dantys prasti dar nuo antibiotikų. g.gif
*

tai tokie ir odontologai buvo, jei netaise...... keista verysad.gif
Lilifee
Skaitau ir netikiu, kad gydytojai gali atsisakyti taisyti sugedusius pieninius dantis blink.gif Ka, laukti, kol jie prades skaudeti?! Ar gal dar pasakoja, kad pieniniu dantu neskauda?
Musu patirtis visiskai priesinga, iki 4, 5 m. dziaugiausi sveikais vaiko dantukais, beje reguliariai pasitikrindamom ir pas savo seimos stomatologe. Na ir praejus po vieno tokio patikrinimo keliems men. eme ir masiskai atsirado skylutes - 4 dantyse iskart. Man net minties nebuvo netaisyti. Vaikas be jokiu problemu leido gydytojai "isvalyti kirminukus", neprireike net nuskausminimo, nes skylutes nebuvo labai gilios. Jokio streso. Labai didziuojuosi savo protingu "zuikiu" smile.gif
Dabar dantukus prieziurim dar kruopsciau nei ligi tol, stiprinam gydytojos rekomenduotos gydomosios kalcio pastos aplikacijom ir kol kas nauju problemu isvengem.
O silantu dejimas ant pieniniu kruminiu dantu tikrai nerekomenduojamas, vageles dar nepakankamai gilios, taigi ilgai jie ten neuzsilaiko - praktiskai pinigai tik ismesti veltui.

Apus
QUOTE(jautukas2 @ 2007 12 14, 22:40)
Mano vaikui taip pat nuo 2 metuku, o gal ir anksciau pradejo trupeti priekiniai 4 dantukai.  doh.gif Ir nieko stomotologe, kai pamate sako taigi cia kariesas nuo buteliuko. Tipo pati mocia kalta esi. ax.gif
O ka patartumete, jei vaikui kas men skauda dantuka, istinsta zandas. Kiek galima taisyti, jau vaikas ir nebeissizioja, atsibodo kas men taisyti. As galvoju, kad geriau butu istraukti.  Ka jus manot? mirksiukas.gif
*

Traukti paskutinis variantas, nes vieniems anksciau kitiems veliau formuojasi zandikaulis. Galima uzkonservuoti saknis, ir jos islieka ir vaikas valgyti gali, na nebuna vien dantenos gali normaliai atsikasti. matyt jusu gydytoja neisvalo iki galo karieso ir palieka nerva, tada vaikui tik vos vos pasalus gali supuliuoti ir buti uzdegimas.

Kodel taip rasau???? Mes tokius kryziaus kelius praejom su vaiko dantim doh.gif tai dabar beveik kaip odontologe jauciuosi, nes mano maziui jau lindo dantys su pazeistu emaliu, tai isivaizduokit kas is ju liko verysad.gif ,nes vienoj klinikoj irgi buvo patarimai nieko cia nereikia daryti ohmy.gif gun_bandana.gif kol nesusiradau superines odontologes, tai dabar bent jau viska sutvarke 4u.gif thumbup.gif
bsgess
Maniskei 1.5 metu prasidejo buteliuko kariesas, nors ne nuo buteliuko o nuo naktinio maitinimo. Per menesi is vieno dantuko persikele i eile visu ir zaibiskai unsure.gif Stomatologe sake kruminius taisyti BUTINA, o va priekinius pieninius daug kas sake ne, nes iskrenta plomba, anot ju. Su tuo nesutinku nes vyresnei dukrelei taise kai nebuvo 2 metuku, su ta plomba vaikstom jau antri metai. Taisem JAV ir ejom pas vaiku odontologa dar gavom sepetuka ir lipduku dovanu tai grizo patenkinta. O va mazajai bandau rasti dantiste Vilniuje, tai tik keli ofisai sake priimtu jei gydytumes visa seima. Zalgirio poliklinikai skambinau rugpjuti, liepe paskambinti tik gruodzio gale uzsiregistruoti, nes tiek apkrauti net neregistruoja. Sake jei labai blogai deda plokstele ir mazai, bet tie 3-4 menesiai netaisymo tik pablogino dantuku padeti. Tai kam tokiu atveju daryti, jei pas dantista visai seimai eiti ir viska tvarkytis siuo metu nera uz ka o ir reikalo, vaiku dantiste musu poliklinikoj nepriima nes neturi padejejos o ji taisant dantukus tokiems maziukams reikalinga. Jei kas zinote kur Vilniuje uz prieinama kaina uzrasyti dvimetinuke, buciau dekinga uz informacija.
jautukas2
QUOTE(saulutes mama @ 2007 12 20, 14:14)
Galima uzkonservuoti saknis, ir jos islieka ir vaikas valgyti gali, na nebuna vien dantenos gali normaliai atsikasti. matyt jusu gydytoja neisvalo iki galo karieso ir palieka nerva, tada vaikui tik vos vos pasalus gali supuliuoti ir buti uzdegimas.
*

Kaip uzkonservuoja saknis? Kaip tai daroma? Siandien buvau pas stomatologe ir paklausiau ka daryti jei vaikui kas men skauda danti, istinsta zandas, atsiranda pulinys g.gif Tai sake tokio danties negalima uztaisyti, nes paskui vel pulinys issikels. Atseit palikti kiaura. g.gif
Kaune klinikose yra vaiku odontologai? Ar lankotes?
LILIFEE kas tai per gydomoji kalcio pasta? Ka ji daro, kur yra pirkti, kiek kainuoja? 4u.gif
Lilifee
[LILIFEE kas tai per gydomoji kalcio pasta? Ka ji daro, kur yra pirkti, kiek kainuoja? 4u.gif

Tas kremas su kalciu - "GC Tooth Mousse", platina ji tik stomatologijos klinikose.
Buvo paskirtas esant didelei karieso rizikai ir silpnai emalei (ar tai per minkstam dentinui, neprisimenu tiksliai - vienzo betaisant pasake, kad dantukai labai minksti, reiketu "pakietinti"). O kainavo 40 g. turbut 30-50 Lt., tiksliai nepamenu, bet uztenka ilgam.
Taip ir tepliojam pora kart i savaite, tiesa svarbu, kad vaikas jau suprastu, kad nuryti tos pastos negalima! O burnoj palaikyti bent 3 min. reikia.
nataliuncik
Jie netaisysit pieniniu dantu tada i nuolatinius persimes, butinai reikia taisyt dantukus! Jei jus is Vilniaus tai nuvezkit vaika i Zalgirio klinika, ten jum tiksliai pasakys ka daryt. O dantuku "kokybe" yra paveldima. Kad tolkiau negestu siulau dantukus sutaisit ir padengt silantais, bet cia brangoka procedura, dabar nemokamai daro vaikams(padengimas silantais) kai islenda kruminiai.
Papildyta:
QUOTE(Lilifee @ 2007 12 20, 14:11)
O silantu dejimas ant pieniniu kruminiu dantu  tikrai nerekomenduojamas, vageles dar nepakankamai gilios, taigi ilgai jie ten neuzsilaiko - praktiskai pinigai tik ismesti veltui.
*

Pries du menesius vuvom Zalgirio klinikoj, tai del silantu REKOMENDUOJAMA det silantus ant pieniniu, nes pastovus dantukai isauga zymei sveikesni. Tik "silantinius dantukus" reikia priziuret, jei atkrito- eit ko greiciau "uzsilantuot"!
Papildyta:
QUOTE(baltic*girl @ 2007 12 20, 17:49)
Maniskei 1.5 metu prasidejo buteliuko kariesas, nors ne nuo buteliuko o nuo naktinio maitinimo. Per menesi is vieno dantuko persikele i eile visu ir zaibiskai unsure.gif Stomatologe sake kruminius taisyti BUTINA, o va priekinius pieninius daug kas sake ne, nes iskrenta plomba, anot ju. Su tuo nesutinku nes vyresnei dukrelei taise kai nebuvo 2 metuku, su ta plomba vaikstom jau antri metai. Taisem JAV ir ejom pas vaiku odontologa dar gavom sepetuka ir lipduku dovanu tai grizo patenkinta. O va mazajai bandau rasti dantiste Vilniuje, tai tik keli ofisai sake priimtu jei gydytumes visa seima. Zalgirio poliklinikai skambinau rugpjuti, liepe paskambinti tik gruodzio gale uzsiregistruoti, nes tiek apkrauti net neregistruoja. Sake jei labai blogai deda plokstele ir mazai, bet tie 3-4 menesiai netaisymo tik pablogino dantuku padeti. Tai kam tokiu atveju daryti, jei pas dantista visai seimai eiti ir viska tvarkytis siuo metu nera uz ka o ir reikalo, vaiku dantiste musu poliklinikoj nepriima nes neturi padejejos o ji taisant dantukus tokiems maziukams reikalinga. Jei kas zinote kur Vilniuje uz prieinama kaina uzrasyti dvimetinuke, buciau dekinga uz informacija.
*

Skambink(gali nuvaziuot, buna kad gydytoja is kart priima jei grazei paprasai mirksiukas.gif ) i Zalgirio klinika, tik ten labai gerai su vaikais sutaria ir vietu ten dabar yra
medison
Mano sūnui keturi tuoj bus metai,o plombas irgi turim keturias verysad.gif . Odontologė būtinai liepė taisyti ,kol skaudėt nepradėjo, o ir į nuolatinius paskui sakė persimes... Tai taip ir vargstam,vaikštom,kariaujam verysad.gif
O del silantavimo tai mums sakė,kad pieninių nesilantuoja,reik laukt kol nuolatiniai dygt pradės.Kad tik nepražiopsotumėm,nes pas vaiką tikrai prasti dantukai,nors valomės ir prižiūrim.
mama_gulbe
QUOTE(rritukas @ 2008 01 17, 14:18)
Mano sūnui keturi tuoj bus metai,o plombas irgi turim keturias verysad.gif . Odontologė būtinai liepė taisyti ,kol skaudėt nepradėjo, o ir į nuolatinius paskui sakė persimes... Tai taip ir vargstam,vaikštom,kariaujam verysad.gif
O del silantavimo tai mums sakė,kad pieninių nesilantuoja,reik laukt kol nuolatiniai dygt pradės.Kad tik nepražiopsotumėm,nes pas vaiką tikrai prasti dantukai,nors valomės ir prižiūrim.
*

a as skaiciau kad silantuoja nemokamai
toj poliklinikoj bent jau kur esame prisiregistrave
ir atseit pieninius reik dengti o ne laukt kol krist prades

ir is vis kada pradeda kristi? mum tuoj 5..lyg tai nekrenta ir negenda
tik apnaseliu yra
bet gerai, pas ji reti dantukai mazi,tai lengva ir valyti lotuliukas.gif
medison
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 01 17, 15:17)
a as skaiciau kad silantuoja nemokamai
toj poliklinikoj bent jau kur esame prisiregistrave
ir atseit pieninius reik dengti o ne laukt kol krist prades

ir is vis kada pradeda kristi? mum tuoj 5..lyg tai nekrenta ir negenda
tik apnaseliu yra
bet gerai, pas ji reti dantukai mazi,tai lengva ir valyti  lotuliukas.gif
*

Nu pas mus poliklinikoj ir nemokamai silantuoja,bet mums sakė reik nuolatinių laukti dantukų. g.gif doh.gif doh.gif doh.gif visai susipainiojau. Kai kitąkart varysim reik dar kartą užklaust smile.gif
rugiagėlė
QUOTE(rritukas @ 2008 01 17, 16:41)
Nu pas mus poliklinikoj ir nemokamai silantuoja,bet mums sakė reik nuolatinių laukti dantukų. g.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif visai susipainiojau. Kai kitąkart varysim reik dar kartą užklaust smile.gif
*

Mano Ugnei odontologas nerekomendavo dėti silantus aplamai. Geriau daugiau dėmesio skirti dantukų valymui. vakare valo dantukus mama, o ryte galima leisti ir pačiai. Pas ugnę suplombuoti kokie 8 dantukai įvairiaspalvėmis plombomis ir pas odontologą eina pasišokinėdama be jokios baimės. Svarbiausia valyti valyti valyti dantukus ir pastebėjus mažytę skylutę bėgti jos užplombuoti. sėkmės .
medison
QUOTE(rugiagėlė @ 2008 01 17, 15:57)
Mano Ugnei odontologas nerekomendavo dėti silantus aplamai. Geriau daugiau dėmesio skirti dantukų valymui. vakare valo dantukus mama, o ryte galima leisti ir pačiai. Pas ugnę suplombuoti kokie 8 dantukai įvairiaspalvėmis plombomis ir pas odontologą eina pasišokinėdama be jokios baimės. Svarbiausia valyti valyti valyti dantukus ir pastebėjus mažytę skylutę bėgti jos užplombuoti. sėkmės .
*

Na vakare tai mes abu jam dantis valom biggrin.gif pirmiausia jisai pats išsivalo,o paskui jau mama padirbėt ateina. O pas odontologę tai iš pradžių labai jau norėdavo,paskui labai labai jau nenorėdavo,dabar eina abu su tėtuku(nes taip kažkodėl mažiau ašarų būna,arba net ir visai nebūna) ir baigiam susitvarkyt.... Ačiū 4u.gif . ir jums sėkmės,ir sveikų dantukų blush2.gif
juoduke
mums irgi ne už ilgo 4 metai, o vat dar ne karta nebuvom taisyti dantukų, tfu tfu tfu bet neprireikė. dantukai dar maži tokie, tai kad skylučių nesimato, nu nebent aš nematau, bet jeigu skaudėtu ,tai vaikas pasisakytu.ir dantukus valom kiekviena diena.
rugiagėlė
QUOTE(juoduke @ 2008 01 17, 17:54)
mums irgi ne už ilgo 4 metai, o vat dar ne karta nebuvom taisyti dantukų, tfu tfu tfu bet neprireikė. dantukai dar maži tokie, tai kad skylučių nesimato, nu nebent aš nematau, bet jeigu skaudėtu ,tai vaikas pasisakytu.ir dantukus valom kiekviena diena.
*

Mums odontologas išaiškino taip: kad vaikutį nenugasdinti nereikia laukti kol pradės skaudėti ir skylė bus aiškiai matoma. Įtarimas kyla ir ateikite. apžiūrėsim ir nuspresim ką toliau daryti. Svarbiausia kad nebūtų pirmas vizitas pas dantukų gydytoja su skausmais. O dėl silantų aiškino kad po jais pradeda gesti dantukai ir laiku neįmanoma pamatyti ir užbėgti už akių diiiiidelei skylei. Svarbiausia susirasti švelnų malonų, kantrų, bendraujantį dantukų gydytoją. Sėkmės visiems mažyliams, jų tėveliams ir jų dantukų gydytojams 4u.gif
juoduke
mes nusprendėm profilaktiškai patikrinti vaikui dantukus.tai gal kas gali patarti, gal kas žino gerą, švelnu vaiku gydytoją- odontologą- stomotologą.Klaipėdoje. Ačiū.
Ivonadaniel
Maniškiui pradėjo dantukai gesti kai dar neturėjo dvejų verysad.gif ,bet užplombuoti išėjo kai buvo netoli 4met. doh.gif .Dabar turime 4plombas ir pajuodavusius keturius viršutinius priekinius dantukus,beje gyd. sakė kad jie neplombuojami.
jautukas2
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 02 09, 16:42)
Maniškiui pradėjo dantukai gesti kai dar neturėjo dvejų verysad.gif ,bet užplombuoti išėjo kai buvo netoli 4met. doh.gif .Dabar turime 4plombas ir pajuodavusius keturius viršutinius priekinius dantukus,beje gyd. sakė kad jie neplombuojami.
*

Pas mus tas pats 4 virsutinei istrupeje iki pat dantenu ir juodi. doh.gif Visos kiek ejom odontologes aiskino, kad nereikia taisyti kol neskauda. O dabar viena daktare sake, kad butinai reikia taisyti ir Kaune atseit jei tevai sutinka duoda vaikui narkoze ir sutaiso visus blink.gif blink.gif blink.gif doh.gif
Ivonadaniel
QUOTE(jautukas2 @ 2008 02 16, 11:39)
Pas mus tas pats 4 virsutinei istrupeje iki pat dantenu ir juodi. doh.gif Visos kiek ejom odontologes aiskino, kad nereikia taisyti kol neskauda. O dabar viena daktare sake, kad butinai reikia taisyti ir Kaune atseit jei tevai sutinka duoda vaikui narkoze ir sutaiso visus blink.gif  blink.gif  blink.gif  doh.gif
*

doh.gif Su ta narkoze tai jau nežinau,musiškiui pasiūlė kai turėjo 2,3mėn..Tokiam žingsniui nesirižom dantukai kaip ir neskaudėjo,tai palikom laukt kol pradės skaudėti.O beveik nuo 4 įkalbėjom truputėli kai kuriuos sutaisyti,o priekiniai tai greit iškris.Mūsų gyd. tai ir pritarė kai nesutikom su narkoze(narkozė siūlė kita gyd.),sakė visai to nereikėjo nes dantukai neskaudėjo,labai rimto nieko nebuvo-kai kam būna daug rimčiau tada gal nėra kitos išeities.
jautukas2
Buvome Neodenta. Apziurejo vaikui dantukus. Bet gydyti nesileido doh.gif Sake butinai 5 dantukus rauti su narkoze, nes priekiniai keturi yra istrupeja iki pat dantenu ir juodi. Sake jie patys neiskris, antra nuo ju gali kiti dantukai plemuoti isaukti doh.gif O tas penktas dantukas vis su puliniu, ji taip pat rauti. Tai va geguzes men jau uzsirasem i klinikas. g.gif
Ivonadaniel
QUOTE(jautukas2 @ 2008 02 22, 17:59)
Buvome Neodenta. Apziurejo vaikui dantukus. Bet gydyti nesileido doh.gif Sake butinai 5 dantukus rauti su narkoze, nes priekiniai keturi yra istrupeja iki pat dantenu ir juodi. Sake jie patys neiskris, antra nuo ju gali kiti dantukai plemuoti isaukti doh.gif O tas penktas dantukas vis su puliniu, ji taip pat rauti. Tai va geguzes men jau uzsirasem i klinikas. g.gif
*

Kaip suprantu Jūsų berniukui 7metai,tai dar priekiniai neiškrite? g.gif Mes tai jau laikiam kad greit iškris,gyd.sakė( norėčiau kad nors 5 m. sulauktu kol iškris).
O priekinius išrauti būtina narkozė? g.gif
jautukas2
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 02 22, 22:14)
Kaip suprantu Jūsų berniukui 7metai,tai dar priekiniai neiškrite? g.gif Mes tai jau laikiam kad greit iškris,gyd.sakė( norėčiau kad nors 5 m. sulauktu kol iškris).
O priekinius išrauti būtina narkozė? g.gif
*

Mums 4 metukai, blogai uzpildzius gimimo data mirksiukas.gif Tai kad priekiniai isgede iki pat dantenu, kaip jam istrauks ten net nera uz ko uzkabinti. Ir nenorim vaiko gazdinti, jis jau nebeissizioja. O jei rauti, tai visai doh.gif Dantenos patine kiek supratau g.gif
Papildyta:
Daktare sake, kad jam neiskris tie priekiniai patys. g.gif Ir kad nepradetu puliuoti reiketu juos issirauti
Ivonadaniel
QUOTE(jautukas2 @ 2008 02 23, 20:11)
Mums 4 metukai, blogai uzpildzius gimimo data mirksiukas.gif Tai kad priekiniai isgede iki pat dantenu, kaip jam istrauks ten net nera uz ko uzkabinti. Ir nenorim vaiko gazdinti, jis jau nebeissizioja. O jei rauti, tai visai doh.gif Dantenos patine kiek supratau g.gif
Papildyta:
Daktare sake, kad jam neiskris tie priekiniai patys. g.gif Ir kad nepradetu puliuoti reiketu juos issirauti
*

smile.gif Supratau,sudetinga jūsų situacija unsure.gif ,sekmės jums mirksiukas.gif
loretaltl
pas mus ir ta problema yra....laukiu nesulaukiu kada krist prades..... nu kad bliombuot yra pinigu svaistymas tai tiesa(nors ne piniguos problema)...... as vedziau saviski per didziausius vargus viena uzbliombavo o kita diena iskrito..... stomotologe sake kol jokiu problemu nera laukt ramiai nauju dantuku, o traukt anksciau laiko irgi liepe niekada netraukt nes padeda formuotis zandikauliui..... tad kol neskauda blush2.gif nepuliuoja...... laukiam tyliai..... ir ramiai... ner ka daugiau ir daryti 0 beto maniskis 4 metu traumuot pas stamotologe nenoriu..nes bijau kad veliau gali bijot eit pas gydytoja.... idomu kada krist pradeda? blink.gif
Breira
mano dukrai 4m. ir va doh.gif jau 2 skylutes turim, na ir mums sako odontologas, kad pieninių netaiso ,bet man tai schmoll.gif nesąmonė kažžkokia, negi leist kol visai išpus
Ivonadaniel
smile.gif Mes pas stomotologe daug vaikščiojom,ir be prievartos įkalbėdami po truputi plombavom.Pirmus du dantukus išvalėme neblogai,o du paskutinius tai šiaip sau(viena karteli tik pagrežė doh.gif )bet pastate plomba. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(breira @ 2008 02 23, 21:22)
mano dukrai 4m. ir va  doh.gif jau 2 skylutes turim, na ir mums sako odontologas, kad pieninių netaiso ,bet man tai  schmoll.gif  nesąmonė kažžkokia, negi leist kol visai išpus
*

Netaiso tik priekiniu nes nėra prasmės(iškris)o kruminius mes sutaisėm biggrin.gif
zabava

Manajai praeita savaite viena dantuka uzbliombavo, o jai dar tik 3metai. buvo asaru ir nelabai davesi , bet su pazadais sutvarke. Ir sia savaiteleuzsirasem nulakuoti 5 dantukus, nes jie veliausiai iskrenta, taip patare dantiste. Veiksmas vyko poliklinikoje kuriai mes priklausom.. Ir dantiste dar pabreze- gerai, kad laiku pastebejom, kol dar skylute maza ir neskauda..
jautukas2
QUOTE(zabava @ 2008 02 26, 19:11)
Manajai praeita savaite viena dantuka uzbliombavo, o jai dar tik 3metai. buvo asaru ir nelabai davesi , bet su pazadais sutvarke. Ir sia savaiteleuzsirasem nulakuoti 5 dantukus, nes jie veliausiai iskrenta, taip patare dantiste. Veiksmas vyko poliklinikoje kuriai mes priklausom.. Ir dantiste dar pabreze- gerai, kad laiku pastebejom, kol dar skylute maza ir neskauda..
*

Bet tokiems maziukams nelakuoja? g.gif
zabava
QUOTE(jautukas2 @ 2008 02 26, 20:25)
Bet tokiems maziukams nelakuoja? g.gif
*

Deja lakuoja, bet tik 5-tuosius kruminius dantukus, nes jie krenta apie 11-tus gyvenimo metus ir ji pati mum pasiule...Siandien einam lakuotis.. smile.gif
Kismida
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 02 24, 00:44)
smile.gif Mes pas stomotologe daug vaikščiojom,ir be prievartos įkalbėdami po truputi plombavom.Pirmus du dantukus išvalėme neblogai,o du paskutinius tai šiaip sau(viena karteli tik pagrežė doh.gif )bet pastate plomba. smile.gif
Papildyta:

Netaiso tik priekiniu nes nėra prasmės(iškris)o kruminius mes sutaisėm biggrin.gif
*

Taiso visus ,ir reikia taisyti 4u.gif mes ka tik gržom iš Vln BAK sutaisė du dantukus su tablete turim beveik 2 metukus o jau priekiniai pagedę (dabar jau nebe) 4u.gif tik kainos doh.gif nu bet ką padarysi 4u.gif
*sandriukas*
Niu ir mes turim su dantukais problemeliu - iltinukai trupet pradejo, viena plombyte turim ir dar dvieju reiketu, bet kad nueinam ir asaru pakalne, nelabai duodasi verysad.gif Einam pas drauge odontologe, vaikas ja pazysta, ji ir cackinasi su juo, bet vistiek, tik grazta isgirsta, uztenka oro papust, kad verkti pradetu doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.