dantukus valomes nuo 3 menesiu amziaus, kiekviena ryta ir vakara...
ar galima dantu "kokybe" paveldeti genetiskai?
mano sunaus dantukai labai prasti, gydytoja sako, kad tai nuo pieno rugsties, nes jis iki 3 metu miegodavo su buteliuku jogurto.... stomotologai pataria pieniniu dantu netaisyti... tai ka man daryti, juk negali vaikas be dantuku .... gal jus mamos buvot su panasia problema susidure?
dantukus valomes nuo 3 menesiu amziaus, kiekviena ryta ir vakara... ar galima dantu "kokybe" paveldeti genetiskai? QUOTE(eva78 @ 2007 12 12, 22:01) mano sunaus dantukai labai prasti, gydytoja sako, kad tai nuo pieno rugsties, nes jis iki 3 metu miegodavo su buteliuku jogurto.... stomotologai pataria pieniniu dantu netaisyti... tai ka man daryti, juk negali vaikas be dantuku .... gal jus mamos buvot su panasia problema susidure? dantukus valomes nuo 3 menesiu amziaus, kiekviena ryta ir vakara... ar galima dantu "kokybe" paveldeti genetiskai? Mes irgi gerem jogurta iki triju metu ,bet dantukai grazus ir sveiki,o blogus dantukus galima paveldeti genetiskai. QUOTE(eva78 @ 2007 12 12, 22:01) QUOTE(perlita3 @ 2007 12 12, 22:51) Mes irgi gerem jogurta iki triju metu ,bet dantukai grazus ir sveiki,o blogus dantukus galima paveldeti genetiskai. Visai tikiu, kad galima paveldėti beje kaip pradėjo nuo 4m gesti, tai ir nesustoja. pastoviai pas stomotologą eilėje QUOTE(Jolė @ 2007 12 13, 07:47) Visai tikiu, kad galima paveldėti beje kaip pradėjo nuo 4m gesti, tai ir nesustoja. pastoviai pas stomotologą eilėje o jums stomotologas patare plombuoti, ar tiesiog pati to norejai? nes cia stomotologas mums patare nieko nedaryti, tiesiog islaukti, nes tipo pieniskus dantis taisyti, tai pinigus metyti..... tiesa pasakysiu, man toks poziuris pasirode keistas, bet kai nuejau su sunumi pas kita stomotologa, ta pati istorija... na as galiu rinktis ar metyti"tuos pinigus ar ne? QUOTE(eva78 @ 2007 12 13, 11:31) o jums stomotologas patare plombuoti, ar tiesiog pati to norejai? nes cia stomotologas mums patare nieko nedaryti, tiesiog islaukti, nes tipo pieniskus dantis taisyti, tai pinigus metyti..... tiesa pasakysiu, man toks poziuris pasirode keistas, bet kai nuejau su sunumi pas kita stomotologa, ta pati istorija... na as galiu rinktis ar metyti"tuos pinigus ar ne? netaisysit pieni9niu dantu taad isges tiek kad ir i nuolatinius persimes as tai siulau taisyti nes paciai man taip buvo, kai man mazei nebuvo prieziuros,tai ateity turiu simta kartu daugiau $ paklot neio kad vaikystej butu sutvarke uz minimalius $
Nieko sau, netaisyti... Mano sūneliui taip pat 4 metukai ir jau antra dantuka taisyt eisim, aišku, daug ašarų taisant, daug baimės, bet kaip baisu, kai verkia namuose, kad skauda dantuką. Ir dabar gailiuosi, kad nenuvedėm dar anksčiau, kai tik pastebėjau skylute
O pažįstama mano, kuri dirba su dantistu, pasakojo, kad jei sugedęs dantukas bus, tikrai ir nuolatiniams gali pakenkti, juk jie dygsta, šituos stumia...žodžiu susieina jie QUOTE(eva78 @ 2007 12 13, 11:31) o jums stomotologas patare plombuoti, ar tiesiog pati to norejai? nes cia stomotologas mums patare nieko nedaryti, tiesiog islaukti, nes tipo pieniskus dantis taisyti, tai pinigus metyti..... tiesa pasakysiu, man toks poziuris pasirode keistas, bet kai nuejau su sunumi pas kita stomotologa, ta pati istorija... na as galiu rinktis ar metyti"tuos pinigus ar ne? Tiktrai labai keistas gydytojų požiūris QUOTE(eva78 @ 2007 12 13, 10:31) o jums stomotologas patare plombuoti, ar tiesiog pati to norejai? nes cia stomotologas mums patare nieko nedaryti, tiesiog islaukti, nes tipo pieniskus dantis taisyti, tai pinigus metyti..... tiesa pasakysiu, man toks poziuris pasirode keistas, bet kai nuejau su sunumi pas kita stomotologa, ta pati istorija... na as galiu rinktis ar metyti"tuos pinigus ar ne? mano zuikiui sugede 4 priekiniai dantukai,jie tiesiog karts nuo karto nutrupa QUOTE(gievka @ 2007 12 14, 19:33) mano zuikiui sugede 4 priekiniai dantukai,jie tiesiog karts nuo karto nutrupa Mano vaikui taip pat nuo 2 metuku, o gal ir anksciau pradejo trupeti priekiniai 4 dantukai. O ka patartumete, jei vaikui kas men skauda dantuka, istinsta zandas. Kiek galima taisyti, jau vaikas ir nebeissizioja, atsibodo kas men taisyti. As galvoju, kad geriau butu istraukti. Ka jus manot? QUOTE(gievka @ 2007 12 14, 19:33) mano zuikiui sugede 4 priekiniai dantukai,jie tiesiog karts nuo karto nutrupa nesamone, mums su nutrupejusiu priekiu darys narkoze ir uzkonservuos saknis, kad butu . nes kitaip gali sake nutrupeti iki dantenu ir supuliuoti o tada jau ragai, netgi pasake ko taip lauket reikejo anksciau butume daugiau dantuko isaugoje. va, taisyti ir tvarkyti butina!!!!! QUOTE(saulutes mama @ 2007 12 14, 21:42) nesamone, mums su nutrupejusiu priekiu darys narkoze ir uzkonservuos saknis, kad butu . nes kitaip gali sake nutrupeti iki dantenu ir supuliuoti o tada jau ragai, netgi pasake ko taip lauket reikejo anksciau butume daugiau dantuko isaugoje. va, taisyti ir tvarkyti butina!!!!! supratau jus mamos... aciu uz pagalba.... einu terorizuoti olandu stomotologu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dukrytei jau taip pat taisom dantukus nes keli jau sugedę o gydytojai iš karto siūlė taisyti ir plombuoti. tai turi keturias spalvotas plombas ir reguliariai lakomės pas stomatologą
Gal galite pasiulyti gera vaiku odontologa Kaune?
Mūsų sūnui 6 metai ir turim sugedusių pieninių dantukų nuo kokių 3,5 metų,
Dabar turim gal 4 sugedusius ir trupančius krūminius Manau, kad dantys - paveldima problema.
mano dičkei dar nebuvo 3, kai viršutiniai priekiniai pradėjo gest, iš vidinės pusės "kirminukas graužė". Vežėm , kad užtaisytų, bet net negalvojo taisyt - atseit pieninių kandžių netaiso
QUOTE(saulutes mama @ 2007 12 14, 21:42) nesamone, mums su nutrupejusiu priekiu darys narkoze ir uzkonservuos saknis, kad butu . nes kitaip gali sake nutrupeti iki dantenu ir supuliuoti o tada jau ragai, netgi pasake ko taip lauket reikejo anksciau butume daugiau dantuko isaugoje. va, taisyti ir tvarkyti butina!!!!! kur taisot dantukus?
Mums taip pat netaise priekiniu dantuku.Kiek gydytoju-tiek nuomoniu...Stipriai buvo sugede,bet dabar galim dziaugtis dygstanciais graziais,baltais,naujais dantukais.
Mano sūneliui greit penki-kol kas visi dantukai sveiki ir gražūs
QUOTE(gievka @ 2007 12 19, 20:26) Vilniuj Papildyta: QUOTE(fishke @ 2007 12 18, 19:26) mano dičkei dar nebuvo 3, kai viršutiniai priekiniai pradėjo gest, iš vidinės pusės "kirminukas graužė". Vežėm , kad užtaisytų, bet net negalvojo taisyt - atseit pieninių kandžių netaiso Jus ka????? Papildyta: QUOTE(dira @ 2007 12 18, 18:50) Mūsų sūnui 6 metai ir turim sugedusių pieninių dantukų nuo kokių 3,5 metų, Dabar turim gal 4 sugedusius ir trupančius krūminius Manau, kad dantys - paveldima problema. tai tokie ir odontologai buvo, jei netaise...... keista
Skaitau ir netikiu, kad gydytojai gali atsisakyti taisyti sugedusius pieninius dantis
Musu patirtis visiskai priesinga, iki 4, 5 m. dziaugiausi sveikais vaiko dantukais, beje reguliariai pasitikrindamom ir pas savo seimos stomatologe. Na ir praejus po vieno tokio patikrinimo keliems men. eme ir masiskai atsirado skylutes - 4 dantyse iskart. Man net minties nebuvo netaisyti. Vaikas be jokiu problemu leido gydytojai "isvalyti kirminukus", neprireike net nuskausminimo, nes skylutes nebuvo labai gilios. Jokio streso. Labai didziuojuosi savo protingu "zuikiu" Dabar dantukus prieziurim dar kruopsciau nei ligi tol, stiprinam gydytojos rekomenduotos gydomosios kalcio pastos aplikacijom ir kol kas nauju problemu isvengem. O silantu dejimas ant pieniniu kruminiu dantu tikrai nerekomenduojamas, vageles dar nepakankamai gilios, taigi ilgai jie ten neuzsilaiko - praktiskai pinigai tik ismesti veltui. QUOTE(jautukas2 @ 2007 12 14, 22:40) Mano vaikui taip pat nuo 2 metuku, o gal ir anksciau pradejo trupeti priekiniai 4 dantukai. O ka patartumete, jei vaikui kas men skauda dantuka, istinsta zandas. Kiek galima taisyti, jau vaikas ir nebeissizioja, atsibodo kas men taisyti. As galvoju, kad geriau butu istraukti. Ka jus manot? Traukti paskutinis variantas, nes vieniems anksciau kitiems veliau formuojasi zandikaulis. Galima uzkonservuoti saknis, ir jos islieka ir vaikas valgyti gali, na nebuna vien dantenos gali normaliai atsikasti. matyt jusu gydytoja neisvalo iki galo karieso ir palieka nerva, tada vaikui tik vos vos pasalus gali supuliuoti ir buti uzdegimas. Kodel taip rasau???? Mes tokius kryziaus kelius praejom su vaiko dantim
Maniskei 1.5 metu prasidejo buteliuko kariesas, nors ne nuo buteliuko o nuo naktinio maitinimo. Per menesi is vieno dantuko persikele i eile visu ir zaibiskai
QUOTE(saulutes mama @ 2007 12 20, 14:14) Galima uzkonservuoti saknis, ir jos islieka ir vaikas valgyti gali, na nebuna vien dantenos gali normaliai atsikasti. matyt jusu gydytoja neisvalo iki galo karieso ir palieka nerva, tada vaikui tik vos vos pasalus gali supuliuoti ir buti uzdegimas. Kaip uzkonservuoja saknis? Kaip tai daroma? Siandien buvau pas stomatologe ir paklausiau ka daryti jei vaikui kas men skauda danti, istinsta zandas, atsiranda pulinys Kaune klinikose yra vaiku odontologai? Ar lankotes? LILIFEE kas tai per gydomoji kalcio pasta? Ka ji daro, kur yra pirkti, kiek kainuoja?
[LILIFEE kas tai per gydomoji kalcio pasta? Ka ji daro, kur yra pirkti, kiek kainuoja?
Tas kremas su kalciu - "GC Tooth Mousse", platina ji tik stomatologijos klinikose. Buvo paskirtas esant didelei karieso rizikai ir silpnai emalei (ar tai per minkstam dentinui, neprisimenu tiksliai - vienzo betaisant pasake, kad dantukai labai minksti, reiketu "pakietinti"). O kainavo 40 g. turbut 30-50 Lt., tiksliai nepamenu, bet uztenka ilgam. Taip ir tepliojam pora kart i savaite, tiesa svarbu, kad vaikas jau suprastu, kad nuryti tos pastos negalima! O burnoj palaikyti bent 3 min. reikia.
Jie netaisysit pieniniu dantu tada i nuolatinius persimes, butinai reikia taisyt dantukus! Jei jus is Vilniaus tai nuvezkit vaika i Zalgirio klinika, ten jum tiksliai pasakys ka daryt. O dantuku "kokybe" yra paveldima. Kad tolkiau negestu siulau dantukus sutaisit ir padengt silantais, bet cia brangoka procedura, dabar nemokamai daro vaikams(padengimas silantais) kai islenda kruminiai.
Papildyta: QUOTE(Lilifee @ 2007 12 20, 14:11) O silantu dejimas ant pieniniu kruminiu dantu tikrai nerekomenduojamas, vageles dar nepakankamai gilios, taigi ilgai jie ten neuzsilaiko - praktiskai pinigai tik ismesti veltui. Pries du menesius vuvom Zalgirio klinikoj, tai del silantu REKOMENDUOJAMA det silantus ant pieniniu, nes pastovus dantukai isauga zymei sveikesni. Tik "silantinius dantukus" reikia priziuret, jei atkrito- eit ko greiciau "uzsilantuot"! Papildyta: QUOTE(baltic*girl @ 2007 12 20, 17:49) Maniskei 1.5 metu prasidejo buteliuko kariesas, nors ne nuo buteliuko o nuo naktinio maitinimo. Per menesi is vieno dantuko persikele i eile visu ir zaibiskai Skambink(gali nuvaziuot, buna kad gydytoja is kart priima jei grazei paprasai
Mano sūnui keturi tuoj bus metai,o plombas irgi turim keturias
O del silantavimo tai mums sakė,kad pieninių nesilantuoja,reik laukt kol nuolatiniai dygt pradės.Kad tik nepražiopsotumėm,nes pas vaiką tikrai prasti dantukai,nors valomės ir prižiūrim. QUOTE(rritukas @ 2008 01 17, 14:18) Mano sūnui keturi tuoj bus metai,o plombas irgi turim keturias O del silantavimo tai mums sakė,kad pieninių nesilantuoja,reik laukt kol nuolatiniai dygt pradės.Kad tik nepražiopsotumėm,nes pas vaiką tikrai prasti dantukai,nors valomės ir prižiūrim. a as skaiciau kad silantuoja nemokamai toj poliklinikoj bent jau kur esame prisiregistrave ir atseit pieninius reik dengti o ne laukt kol krist prades ir is vis kada pradeda kristi? mum tuoj 5..lyg tai nekrenta ir negenda tik apnaseliu yra bet gerai, pas ji reti dantukai mazi,tai lengva ir valyti QUOTE(mama_gulbe @ 2008 01 17, 15:17) a as skaiciau kad silantuoja nemokamai toj poliklinikoj bent jau kur esame prisiregistrave ir atseit pieninius reik dengti o ne laukt kol krist prades ir is vis kada pradeda kristi? mum tuoj 5..lyg tai nekrenta ir negenda tik apnaseliu yra bet gerai, pas ji reti dantukai mazi,tai lengva ir valyti Nu pas mus poliklinikoj ir nemokamai silantuoja,bet mums sakė reik nuolatinių laukti dantukų. QUOTE(rritukas @ 2008 01 17, 16:41) Nu pas mus poliklinikoj ir nemokamai silantuoja,bet mums sakė reik nuolatinių laukti dantukų. Mano Ugnei odontologas nerekomendavo dėti silantus aplamai. Geriau daugiau dėmesio skirti dantukų valymui. vakare valo dantukus mama, o ryte galima leisti ir pačiai. Pas ugnę suplombuoti kokie 8 dantukai įvairiaspalvėmis plombomis ir pas odontologą eina pasišokinėdama be jokios baimės. Svarbiausia valyti valyti valyti dantukus ir pastebėjus mažytę skylutę bėgti jos užplombuoti. sėkmės . QUOTE(rugiagėlė @ 2008 01 17, 15:57) Mano Ugnei odontologas nerekomendavo dėti silantus aplamai. Geriau daugiau dėmesio skirti dantukų valymui. vakare valo dantukus mama, o ryte galima leisti ir pačiai. Pas ugnę suplombuoti kokie 8 dantukai įvairiaspalvėmis plombomis ir pas odontologą eina pasišokinėdama be jokios baimės. Svarbiausia valyti valyti valyti dantukus ir pastebėjus mažytę skylutę bėgti jos užplombuoti. sėkmės . Na vakare tai mes abu jam dantis valom
mums irgi ne už ilgo 4 metai, o vat dar ne karta nebuvom taisyti dantukų, tfu tfu tfu bet neprireikė. dantukai dar maži tokie, tai kad skylučių nesimato, nu nebent aš nematau, bet jeigu skaudėtu ,tai vaikas pasisakytu.ir dantukus valom kiekviena diena.
QUOTE(juoduke @ 2008 01 17, 17:54) mums irgi ne už ilgo 4 metai, o vat dar ne karta nebuvom taisyti dantukų, tfu tfu tfu bet neprireikė. dantukai dar maži tokie, tai kad skylučių nesimato, nu nebent aš nematau, bet jeigu skaudėtu ,tai vaikas pasisakytu.ir dantukus valom kiekviena diena. Mums odontologas išaiškino taip: kad vaikutį nenugasdinti nereikia laukti kol pradės skaudėti ir skylė bus aiškiai matoma. Įtarimas kyla ir ateikite. apžiūrėsim ir nuspresim ką toliau daryti. Svarbiausia kad nebūtų pirmas vizitas pas dantukų gydytoja su skausmais. O dėl silantų aiškino kad po jais pradeda gesti dantukai ir laiku neįmanoma pamatyti ir užbėgti už akių diiiiidelei skylei. Svarbiausia susirasti švelnų malonų, kantrų, bendraujantį dantukų gydytoją. Sėkmės visiems mažyliams, jų tėveliams ir jų dantukų gydytojams
mes nusprendėm profilaktiškai patikrinti vaikui dantukus.tai gal kas gali patarti, gal kas žino gerą, švelnu vaiku gydytoją- odontologą- stomotologą.Klaipėdoje. Ačiū.
Maniškiui pradėjo dantukai gesti kai dar neturėjo dvejų
QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 02 09, 16:42) Maniškiui pradėjo dantukai gesti kai dar neturėjo dvejų Pas mus tas pats 4 virsutinei istrupeje iki pat dantenu ir juodi. QUOTE(jautukas2 @ 2008 02 16, 11:39) Pas mus tas pats 4 virsutinei istrupeje iki pat dantenu ir juodi.
Buvome Neodenta. Apziurejo vaikui dantukus. Bet gydyti nesileido
QUOTE(jautukas2 @ 2008 02 22, 17:59) Buvome Neodenta. Apziurejo vaikui dantukus. Bet gydyti nesileido Kaip suprantu Jūsų berniukui 7metai,tai dar priekiniai neiškrite? O priekinius išrauti būtina narkozė? QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 02 22, 22:14) Kaip suprantu Jūsų berniukui 7metai,tai dar priekiniai neiškrite? O priekinius išrauti būtina narkozė? Mums 4 metukai, blogai uzpildzius gimimo data Papildyta: Daktare sake, kad jam neiskris tie priekiniai patys. QUOTE(jautukas2 @ 2008 02 23, 20:11) Mums 4 metukai, blogai uzpildzius gimimo data Papildyta: Daktare sake, kad jam neiskris tie priekiniai patys.
pas mus ir ta problema yra....laukiu nesulaukiu kada krist prades..... nu kad bliombuot yra pinigu svaistymas tai tiesa(nors ne piniguos problema)...... as vedziau saviski per didziausius vargus viena uzbliombavo o kita diena iskrito..... stomotologe sake kol jokiu problemu nera laukt ramiai nauju dantuku, o traukt anksciau laiko irgi liepe niekada netraukt nes padeda formuotis zandikauliui..... tad kol neskauda
mano dukrai 4m. ir va
Papildyta: QUOTE(breira @ 2008 02 23, 21:22) mano dukrai 4m. ir va Netaiso tik priekiniu nes nėra prasmės(iškris)o kruminius mes sutaisėm Manajai praeita savaite viena dantuka uzbliombavo, o jai dar tik 3metai. buvo asaru ir nelabai davesi , bet su pazadais sutvarke. Ir sia savaiteleuzsirasem nulakuoti 5 dantukus, nes jie veliausiai iskrenta, taip patare dantiste. Veiksmas vyko poliklinikoje kuriai mes priklausom.. Ir dantiste dar pabreze- gerai, kad laiku pastebejom, kol dar skylute maza ir neskauda.. QUOTE(zabava @ 2008 02 26, 19:11) Manajai praeita savaite viena dantuka uzbliombavo, o jai dar tik 3metai. buvo asaru ir nelabai davesi , bet su pazadais sutvarke. Ir sia savaiteleuzsirasem nulakuoti 5 dantukus, nes jie veliausiai iskrenta, taip patare dantiste. Veiksmas vyko poliklinikoje kuriai mes priklausom.. Ir dantiste dar pabreze- gerai, kad laiku pastebejom, kol dar skylute maza ir neskauda.. Bet tokiems maziukams nelakuoja? QUOTE(Ivonadaniel @ 2008 02 24, 00:44) Papildyta: Netaiso tik priekiniu nes nėra prasmės(iškris)o kruminius mes sutaisėm Taiso visus ,ir reikia taisyti
Niu ir mes turim su dantukais problemeliu - iltinukai trupet pradejo, viena plombyte turim ir dar dvieju reiketu, bet kad nueinam ir asaru pakalne, nelabai duodasi
|