terminas buvo 07.11, vakar buvau pas ginekologe, tad po apziuros pasake, sianakt vaziuosi gimdyt
bet.... musu leliukas visai neskuba... jau pradedu nervintis, o dar tie visi pazistamu skambuciai
ar yra dar tokiu, kaip as?
labas visoms
terminas buvo 07.11, vakar buvau pas ginekologe, tad po apziuros pasake, sianakt vaziuosi gimdyt bet.... musu leliukas visai neskuba... jau pradedu nervintis, o dar tie visi pazistamu skambuciai ar yra dar tokiu, kaip as? QUOTE(Marinochka @ 2011 07 13, 16:38) labas visoms terminas buvo 07.11, vakar buvau pas ginekologe, tad po apziuros pasake, sianakt vaziuosi gimdyt bet.... musu leliukas visai neskuba... jau pradedu nervintis, o dar tie visi pazistamu skambuciai ar yra dar tokiu, kaip as? as nuo 7 dienos vis laukiu laukiu........... QUOTE(Marinochka @ 2011 07 13, 18:25) jau einu su siuntimu i ligonine,vandens pakanka,placenta neperbrendus,atsidarymas du ir nesikeicai,galvyte neisistacius,bet nelabai turiu vilties ,kad prasided naturaliai,nors daktarai labai tikisi,nes pirmus du su skatinanciais gimdziau o kaip tu?ka sneka daktarai?bandai kazkaip skatintis? QUOTE(DeilijoSa @ 2011 07 13, 20:02) jau einu su siuntimu i ligonine,vandens pakanka,placenta neperbrendus,atsidarymas du ir nesikeicai,galvyte neisistacius,bet nelabai turiu vilties ,kad prasided naturaliai,nors daktarai labai tikisi,nes pirmus du su skatinanciais gimdziau o kaip tu?ka sneka daktarai?bandai kazkaip skatintis? vakar isbandem pora naturaliu metodu su vyru Tau linkiu sekmes
mergaites, tokie skatinimosi budai, kaip langu valymas, ranku kilnojimas, sokinejimas ant vienos kojos laiptais, sunkumu kilnojimas ir pan... nera labai tinkamas skatinimosi budas, nes gali atsokti placenta ir pradeti pirla vaikelio lysti lauk... tad nepersistenkit, man su pirmu nestumu, gine grieztai uzdraude tai daryti, nes tai kelia pavoju tike mamai, tiek vaikeliui...
sampanas padeda nevisom, man nepadejo.. silta vonia ir padeda nevisom, man nepadejo.. ilgi pasivaiksciojimai ir nepadejo. padejo tik ligonineje gaut tabletuke ir ilgi vaiksciojimai apie ligonine manau su situo vaikeliu bus tas pats tad laukime savo dienos ir nevarykime vaikiuko lauk,kai jam taip gera pas mus pilveliuose QUOTE(DeilijoSa @ 2011 07 13, 13:10) na ka as ir po termino,skatins jei pati nepagimdysiu 18 diena,tai taip noriu iki jos pagimdyti,bet langu valymas,ranku kilnojimas,ananasas,sunkumu kilnojimas ir visa kita nepadeda,vis mastau apie sampana,bet blem o tai kaip vaziuot paskui su kvapeliu,o jei prireikia epidiuro ar kitu vaistu leist,vis gi cia alkoholis man irgi 18 skatins, jei patys nesigimdysim
Merginos, cia gal ne visai i tema, bet kaip zinoti,ar nezaliuoja vandenys ir ar leliuj viskas gerai, ypac tuo atveju kai jau prasideda dieneles po termino.. juk echo pabaigoj daznai tai nedaro
QUOTE(Dont_worry_be_happy @ 2011 07 15, 12:28) Merginos, cia gal ne visai i tema, bet kaip zinoti,ar nezaliuoja vandenys ir ar leliuj viskas gerai, ypac tuo atveju kai jau prasideda dieneles po termino.. juk echo pabaigoj daznai tai nedaro na mane vakar antakalni apziurejo, tai uzrase leliuko sirdies tonus( atseit parodo, ar jam viskas gerai, o vandenu kieki ziurejo echoskopu(bet aisku spalvos ten nesimato QUOTE(Dont_worry_be_happy @ 2011 07 15, 12:28) Merginos, cia gal ne visai i tema, bet kaip zinoti,ar nezaliuoja vandenys ir ar leliuj viskas gerai, ypac tuo atveju kai jau prasideda dieneles po termino.. juk echo pabaigoj daznai tai nedaro Matuoja leliuko tonus, žiūri echoskopu vandenų kiekį,o spalvą įvertina tik jeigu yra nors kiek atsivėręs kaklelis - įveda tokį amnioskopą ir pažiūri ar ne žali. Man kas dvi dienas daro, dabar savaitė po termino. Jei per savaitgalį nieko - pirmadienį į patologinį guldo ir šakės mums. QUOTE(vikutuke @ 2011 07 15, 14:15) Matuoja leliuko tonus, žiūri echoskopu vandenų kiekį,o spalvą įvertina tik jeigu yra nors kiek atsivėręs kaklelis - įveda tokį amnioskopą ir pažiūri ar ne žali. Man kas dvi dienas daro, dabar savaitė po termino. Jei per savaitgalį nieko - pirmadienį į patologinį guldo ir šakės mums. maniau as cia viena tokia, o matyt visu buriu pirmadieni vaziuosim QUOTE(Marinochka @ 2011 07 15, 20:34) man pagal mano apskaiciavimus tai liepos 9, bet gine rase termina 11 vis tiek antakalnio daktarai nusprende 18 guldyt ir skatint Nu ką,ryt į patologinį, bet kažkaip supratau,kad nepuls manęs iš karto skatinti. Nors pačiai jau po biški baisu darosi,negi leis dvi avaites pernešiot P.s. mūsų likimo draugė DeilijoSa jau pagimdė QUOTE(vikutuke @ 2011 07 17, 19:58) Nu ką,ryt į patologinį, bet kažkaip supratau,kad nepuls manęs iš karto skatinti. Nors pačiai jau po biški baisu darosi,negi leis dvi avaites pernešiot P.s. mūsų likimo draugė DeilijoSa jau pagimdė mums su tavimi beliko tik si naktis, jei pacios negimdysim, vaziuosim draugiskai i skatinima man tai dar 2 sav.nera, bet liepe 18 atvaziuot.... DeilijoSa'ï didziausi sveikinimai, kiek ji pernesiojo? QUOTE(Dont_worry_be_happy @ 2011 07 13, 12:47) Merginos, o kiek jus to sampano isgeriat? na nepulkit jau padauginti. Vos ir trecdalis taures gali gelbeti. Man kaip ir ar sutapimas, ar faktas - keli gurksniai Coca-colos pagelbejo, nors paprastai jos negeriu, bet labai buvau uzsimaniusi.
Man dar savaite liko, bet del pirmo komplikuoto gimdymo, man neleis pernesiot ir neskatins, jeigu per kelias dienas neprasides veikla naturaliai, bus CP. Todel as jau skatinuosi, visaip, kaip imanoma...
Uzvakar gulejau karstoje vonioje, tada Siandien baigiu nuprotet nuo karscio ir nieko... yra kaip yra... QUOTE(Juracka @ 2011 07 19, 10:28) na nepulkit jau padauginti. Vos ir trecdalis taures gali gelbeti. Man kaip ir ar sutapimas, ar faktas - keli gurksniai Coca-colos pagelbejo, nors paprastai jos negeriu, bet labai buvau uzsimaniusi.
oi mamos mamos, burtais užsiiminėjat.Man ginė sakė, iki šiol nėr dar moksliškai ištirta, kas paskatina prasidėt gimdymą..Tai ką tie ananasai..Praeitą kartą gėriau kibirus aviečių lapų arbatos ir nieko.o šampanas konjakas tai ką nekenkia vaikui?visą nėštumą kenkia o ant galo nebe?
QUOTE(Lyyrika @ 2010 09 09, 18:54) Man jokie būdai nepadėjo Vat aš ir mąstau:kad atsivėrinėtų apatinis kaklas reik atsipalaiduoti ar ne?Taip sakant nuslopint adrenaliną..tai kaip veikia krosų bėgiojimas? Nežinau man rods reikia atvirkščiai skatintis nei daug kas daro..Čia prisiskaitai kad mamai 42-a savaitė o ji visur laksto ir reik paskui skatinamųjų..Tai gal atvirkščiai reik geriau pagulinėt, ramiai nusiteikt?Nu nežinau, ar niekas taip nemanot? aš pernešiojau 3d, kiek pamenu stengiaus būt aktyvia, bet nelabai išėjo per tą radikulitą..tai kiek pamenu jau tą dieną kai prasidėjo tai buvau namie, niekur nebuvau išėjus, gulinėjau daugiau. QUOTE(maumė @ 2011 07 24, 14:23) oi mamos mamos, burtais užsiiminėjat.Man ginė sakė, iki šiol nėr dar moksliškai ištirta, kas paskatina prasidėt gimdymą..Tai ką tie ananasai..Praeitą kartą gėriau kibirus aviečių lapų arbatos ir nieko.o šampanas konjakas tai ką nekenkia vaikui?visą nėštumą kenkia o ant galo nebe? Del konjako, tai mano gine net patardavo, kai nestumo vidury smazmuot pradedavo. Sake, jei magnio po ranka nera, o spazmus reikia nuimti - stopke konjako... nemanau, kad cia labai pakenktu... kazkur skaiciau japonu alia patarle, kad jei nesciai norisi kazko, kas nesveika, bet jau labai norisi, tai galima, bet visai maza kieki... nu cia as savais zodziais, bet esme aiski... Gi nieks nesiulo isgerti visa buteli ir prisigert, o nuo sampano taures relaxas, net kojose burbuliukus pajutau... Be to, gerai, kai viskas gerai, o kai leidzia skatinamuosius, tai irgi nera jau taip sveika... manau taure konjako arba sampano - mazesnis blogis, nei visa kruva vaistu...
man niekas nepadejo, tik ketvirtadalis stebuklingos tabletes, kuria dave gimdymo namuose
aš gėriau homeopatinius žirniukus ir gimdyt nuvažiavau su penkių cm atsidarymu. jokių skausmų nebuvo ir galėjau rinkis dar parai važiuoti namo ir laukti sąrėmių...
QUOTE(Julija_15 @ 2011 07 25, 22:12) kazkur skaiciau japonu alia patarle, kad jei nesciai norisi kazko, kas nesveika, bet jau labai norisi, tai galima, bet visai maza kieki... nu cia as savais zodziais, bet esme aiski... Manau labai individualu. Mano mama būdama nerūkanti manęs laukdamasi labai rukyti norėjo. Bet nerūkė - aš jai už tai neapsakomai dėkinga. O dėl skatinimo, manau jei genai kalti, tai niekas nepadės. Pas mus giminėj mama mane pernešiojo, močiutė mamą pernešiojo, aš jau irgi terminą perkopiau, laukiu skatinimo dabar. O bandžiau ir laiptus ir arbatą ir ananasą (alkoholio nebandžiau, netikiu kad padėtų). Vienintelė išeitis apsišarvuoti kantrybe ir laukti
Man padėjo kaklelio apžiūra. pati paprašiau nuvažiavus į VGN. Pernešiojau 4 paras, o po apžiūros ta pačią naktį pagimdžiau.
QUOTE(Julija_15 @ 2011 07 25, 22:12) Del konjako, tai mano gine net patardavo, kai nestumo vidury smazmuot pradedavo. Sake, jei magnio po ranka nera, o spazmus reikia nuimti - stopke konjako... nemanau, kad cia labai pakenktu... kazkur skaiciau japonu alia patarle, kad jei nesciai norisi kazko, kas nesveika, bet jau labai norisi, tai galima, bet visai maza kieki... nu cia as savais zodziais, bet esme aiski... Gi nieks nesiulo isgerti visa buteli ir prisigert, o nuo sampano taures relaxas, net kojose burbuliukus pajutau... Be to, gerai, kai viskas gerai, o kai leidzia skatinamuosius, tai irgi nera jau taip sveika... manau taure konjako arba sampano - mazesnis blogis, nei visa kruva vaistu... nežinau, o kaip vaikas su ta stopke turi susidorot?anglijoj va paracetamoli per visus galus kiša jei kas..man atrodo ne visi labai gilinasi daktarai. Man po gimdymo liepe arklinem dozem gert citramona, del spinalines nejautros komplikaciju - šakneliniu skausmu
Kaip sakoma "vaista nuo nuodo skiria tik doze"
Štai jums mielosios nuorodėlė:
http://www.lrytas.lt/-12306153041228282153...o-alkoholio.htm pasvarstymui, tsakant QUOTE(bova @ 2011 07 14, 19:19) mergaites, tokie skatinimosi budai, kaip langu valymas, ranku kilnojimas, sokinejimas ant vienos kojos laiptais, sunkumu kilnojimas ir pan... nera labai tinkamas skatinimosi budas, nes gali atsokti placenta ir pradeti pirla vaikelio lysti lauk... tad nepersistenkit, man su pirmu nestumu, gine grieztai uzdraude tai daryti, nes tai kelia pavoju tike mamai, tiek vaikeliui... sampanas padeda nevisom, man nepadejo.. silta vonia ir padeda nevisom, man nepadejo.. ilgi pasivaiksciojimai ir nepadejo. padejo tik ligonineje gaut tabletuke ir ilgi vaiksciojimai apie ligonine manau su situo vaikeliu bus tas pats tad laukime savo dienos ir nevarykime vaikiuko lauk,kai jam taip gera pas mus pilveliuose labai teisingai pastebėta, kaip tik norėjau ir šitą pridurt, o placentos atšokimas gali labai liūdnai mažiukui baigtis.Sako, vaikai pasirenka kada ateiti..Tai ar ne prievarta yra tokie "skatinimaisi" anksčiau laiko?Geriau jau kaip tik atsipalaiduoti ir kalbinti vaikelį, nežinau aš jau pastebėjau tendencija šitoj temoj - pagimdoma kai nustojama skatintis..
Na, aš galvoju, kad pas mus Lietuvoje leidžia perneštioti perdaug. Vos ne kas antrai jau nuleidziami žali vandenys. Neperseniausiai skaičiau amerikos mokslininkų straipsnį, kuriame rašoma, kad vaikučiui geriau yra gimti anksčiau laiko nei vėliau. Ir aš pritariu pilnai jų nuomonei. Todėl suprantu ką reiškia, kai terminas praeina, o jokia veikla nevyksta. Mama pradeda nerimauti ne tiek dėl savęs, kad vaikutis bus perdidelis ir sunkiai gali sektis isgimdyti, bet daugiau dėl pačio leliuko sveikatos. Tad šioks toks buitinis paskatinimas proto ribose tikrai nepakenks. Nu nebent jum kas su sveikata ar pn.
Sveikos.
As esu tos nuomones, kad didzioji dauguma budu ne paskatina gimdyma, o tiesiog jam ruosia. Pvz. ananasas turi fermentu, veikianciu gimdos tonusa, avieciu lapu arbata padeda gimdos veiklai ir pan. pasivaiksciojimai, sedejimas ant kamuolio padeda kudikio isistatymui, nusileidimui... bet juk tai nereiskia, kad suvalget ananaso ar isgeret kelis litrus arbatos ir dabar vaziuosit gimdyt... esu linkusi manyti, kad mano suvalgyti ananasai ir isgerta arbata tures itakos mano gimdymo procesui, kai jis prasides, bet nemanau, kad issauks ji anksciau laiko ar panasiai...
Nescia budama labai nepritariau visokiems tokiems namudianiams imdymo skatinimams. Bet kai pernesiojau 7 dienas, pati nepajutau kaip emiau laiptais laipiot ir pan
Mano terminas buvo 04-08, o siandien jau 04-15 o taip noretusi jau supuoti vakar isbandziau naturalius siam forume rastus metodus (nesvarbu kad nelabai tikiu jais) ananasas antra diena, tuomet pirtele ir taure sampano jeigu iki 04-18 d. nepagimdysiu skatins, o taip bijau nebezinau net ka galvoti ir dar daryt bet zinau viena gerai kad mes ne drambliai ir 3 metus tokios nevaikstom QUOTE(renciuke25 @ 2012 04 15, 15:05) Mano terminas ir pernešiojimas toks pats, leliuko nėr, jokie natūralūs skatinimo būdai, aprašyti šioje temoje ir visur internete, neveikia. Jau trečią parą labai skausmingi paruošiamieji sąrėmiai, o naudos iš jų jokios.
GAl kam pades mano patirtis. Siaip pirmo nestumo metu irgi buvau pries tuos namudinius skatinimus,taciau to ir neprireike,viskas prasidejo natural laiku,deja veliau vis tik skatinimo eiga
Antra karta (juk jau turejau viena dukryte) reikejo,kad gimdyciau butent savaitgali QUOTE(inga325 @ 2011 09 22, 08:29) Na, aš galvoju, kad pas mus Lietuvoje leidžia perneštioti perdaug. Vos ne kas antrai jau nuleidziami žali vandenys. Neperseniausiai skaičiau amerikos mokslininkų straipsnį, kuriame rašoma, kad vaikučiui geriau yra gimti anksčiau laiko nei vėliau. Ir aš pritariu pilnai jų nuomonei. Todėl suprantu ką reiškia, kai terminas praeina, o jokia veikla nevyksta. Mama pradeda nerimauti ne tiek dėl savęs, kad vaikutis bus perdidelis ir sunkiai gali sektis isgimdyti, bet daugiau dėl pačio leliuko sveikatos. Tad šioks toks buitinis paskatinimas proto ribose tikrai nepakenks. Nu nebent jum kas su sveikata ar pn. šiaip gimdymo terminas yra visada apitykslis, gimdymas turi prasidėti + - 2 savaitės. O LT dažnai pradėda skatinti jau po savaitės, ar net anksčiau, tai man atrodo atvirkščiai. Dėl aviečių lapų arbatos čia įdomiai - visur skaičiau, kad ji yra gerai viso neštumo metu, tai jos greičiausiai gimdymo nepaskatintų Iš natūraliausių būdų dažniausiai suveikia ricinos aliejus, - galima valgomąją šaukštą aliejaus sumaišyti su koše arba keiptais kiaušiniais per pusryčius... bet per parą suvartuoti ne daugiau už du šaukštus.. taip pat spėnelių dirginimas tikrai sustiprina saremius. Bet neverta i skubėti/save skubinti, ne bent jau tikrai nebegalima laukti Papildyta: QUOTE(kismet @ 2012 04 15, 19:23) Mano terminas ir pernešiojimas toks pats, leliuko nėr, jokie natūralūs skatinimo būdai, aprašyti šioje temoje ir visur internete, neveikia. Jau trečią parą labai skausmingi paruošiamieji sąrėmiai, o naudos iš jų jokios. nauda tikrai yra - greičiausiai kaklelis trumpėja, plonėja, leliukas po truputi įsistato QUOTE(renciuke25 @ 2012 04 15, 15:05) Ir man lygiai ta pati data, bet jau rytoj guldys jeigu niekas nepajudės iki to laiko. Sakė placenta subrendus ir laikas jau Iš papildomų priemonių bandžiau vakar vyno pagurkšnot QUOTE(Laimiečka @ 2012 04 16, 12:49) Ir man lygiai ta pati data, bet jau rytoj guldys jeigu niekas nepajudės iki to laiko. Sakė placenta subrendus ir laikas jau Iš papildomų priemonių bandžiau vakar vyno pagurkšnot mane tik 3dieni skatint zada laikykis
sveikos, kurios raset seniau apie kazkokia tabletyte VGN kur dave, prasau atskleist kokia
QUOTE(kiausinukas:) @ 2012 05 10, 19:32) sveikos, kurios raset seniau apie kazkokia tabletyte VGN kur dave, prasau atskleist kokia tikrai nebandykit skatintis vaistais savarankiškai namuose - kartais organizmas gali sureaguoti neadekvačiai, dėl to toks skatinimas gali vykti tik LIGONINĖJE |