Isbandziau ananasa, avieciu lapu arbata, bandziau kiviais pasileisti vidurius
As siuo metu tik 2 dienas pernesioju, bet esme kad nei kamscio, nei paruosiamuju ne kvapo...
Isbandziau ananasa, avieciu lapu arbata, bandziau kiviais pasileisti vidurius
Man ir nepadeda
Tai ką, merginos, ruoškites, ryt vakare stos priešpilnis
As irgi girdejau , kad pilnatis labai skatina gimdyma. Tipo juk net vandenynai tuo metu labai audringi, o pas mus irgi vandenukai ir trauka gal zemes kokia padideja
As gimdziau per pilnati, bet kad nelabai buvo daug gimdyviu ta diena. Buvom 4, bet visos su kazkokiom komplikacijom gimde, vienom sunkiau, kitom - lengviau. Bet is 4 buvo 2 cezariai ir 2 kraujo perpilymai (ir tas ir anas kazkodel man pasitaike!
Bet gimdyviu srautas prasidejo po poros dienu. Atsimenu,kai nakti keliaus vaikiuko maitint, tai greituke tik vare ir vare i ligonine. Kiek gydytoju - tiek nuomoniu. Vieniem per pilnati daugiau pasitaiko,kitiem - per priespilni. Mano manymu, nuo menulio fazes gimdymas nepriklauso, nebent pradedi save itikinti, o tas isitikinimas daug ka daro. Siaip nesu prietaringa... QUOTE(Lioka @ 2008 04 11, 12:01) Man ir nepadeda Tai ką, merginos, ruoškites, ryt vakare stos priešpilnis mano kaklelis 4-5cm, bet irgi kas is to... gerai butu, kad menulis padetu pajudeti is vietos
sveikutes...man terminas 04.21 ir klizma isbandziau ir namus tvarkau, stengiuosi judeti, ir seksas ir nieko...gal ka netaip darau??? nes labai bijau pernesioti...bet ir kamscio nemaciau
Nenusimin lalauna ir man tas pats
Matyt jau kada sugalvos leliukas pasirodyti, tada ir pasirodys ir jokie cia tie budai nepades
As jau irgi savaite kaip pernesiojau. Isbandziau dauguma budu, bet niekas neveikia. Ziuresime, ka rytoj akusere pasakys, gal duos dar pora kokiu patarimu kaip naturaliai skatinti.
Jau darosi sunku net vaikscioti, bet ka darysi, turi laukti. QUOTE(Joanukas @ 2008 04 16, 16:54) Nenusimin lalauna ir man tas pats Matyt jau kada sugalvos leliukas pasirodyti, tada ir pasirodys ir jokie cia tie budai nepades tai jau turbut taip...del sampano irgi skaiciau kad skatina, tai ir as pasmaguriavau viena taurele tik raudono vyno...nu laabai uzsinorejo
As 9 dienas jau pernesioju. Vakar su MB atlikom skatinimo terapija -
na man gimdyt geguzes 3
QUOTE(Evi @ 2008 04 17, 11:30) As 9 dienas jau pernesioju. Vakar su MB atlikom skatinimo terapija - siaip si padetis ir man patogesne...
Man jau kokias por savaiciu tai pilvas, tai nugara paskauda ir nieko
Na, kiekvienai lyg tai yra kitaip. Mano drauges jokiu zenklu ar maudimu neturejo, ir per savo nustatyta diena pagimde, arba net anksciau. O man vaikelis jau 36 savaite nusileido, galvute isistate, prasidejo maudimas ir menesiniski skausmai, tai jau galvojau iki 38 savaites pagimdysiu. O dabar jau suejo 41 savaite, ir 42-a prasideda, vis pamaudzia, paskauda, bet vaiko kaip nera taip nera. Tai teko nusivilti del visu maudimu. . .
Tai vat cia su tais pamaudimais gali visaip buti
QUOTE(Joanukas @ 2008 04 18, 08:42) Tai vat cia su tais pamaudimais gali visaip buti gal ir taip...nusiteiki psichologishakai tai ir atrodo bet koks skausmelis, kad jau gal atejo tas momentas...as pagal savo pojucius galvojau kad nakti isvaziuosiu gimdyti...bet viskas praejo kaip niekur nieko... labai sunku laukti....
O tu lalauna is kokio miesto esi? Gal susitiksim gimdykloj
O kiek jums laiko daktarai leidzia pernesioti?
As 8 dienos kaip pernesiojau vat siandien, ir jau nori uz keliu dienu skatinima daryti, o as jam labai priestarauju. Vaikelis dar nedidelis, nera jokiu problemu, tai nesuprantu, kam tas skatinimas reikalingas. Senais laikais mano mam pernseiojo mus virs 2 savaiciu ir pagimde vaikus sveikus kaip ridikus. Kokia jusu patirtis? QUOTE(Balandiene @ 2008 04 18, 17:37) O kiek jums laiko daktarai leidzia pernesioti? As 8 dienos kaip pernesiojau vat siandien, ir jau nori uz keliu dienu skatinima daryti, o as jam labai priestarauju. Vaikelis dar nedidelis, nera jokiu problemu, tai nesuprantu, kam tas skatinimas reikalingas. Senais laikais mano mam pernseiojo mus virs 2 savaiciu ir pagimde vaikus sveikus kaip ridikus. Kokia jusu patirtis? Del pernešiojimo kiekviena gydytoja traktuoja skirtingai...tai del to negaliu nieko pasakyti... Stai ka radau del pernesiojimo: Pernešiojus vaisių, mažėja gemalinių vandenų kiekis, dėl į gemalinius vandenis periodiškai patenkančio mekonijaus iš vaisiaus žarnyno, jie būna tiršti, gelsvai žalsvo atspalvio. Moteris silpniau jaučia vaisiaus judesius. Esant užsitęsusiam nėštumui ir prasidėjus gimdymo veiklai, dažnai pasitaiko gimdymo veiklos anomalijų, kurias reikia koreguoti vaistais. Gali buti kad gydytoja blogai nustate gimdymo laiko, nes pas kiekviena moteri reguliarios mm...tai del to tiksliai ir nenustatysi tikslios gimdymo dienos...ir tai nebus pernesiojimas...
Pas mane irgi nieko. . . Devynias dienas veluoja mano maze. Jau ir svoris man krenta, ir vaikas lyg nebeauga, tai galetu ir pasirodyti.
Isbandziau beveik viska, isskyrus sampana: karstus dusus, daug vaiksciojimo, grindu plovimo, seksa, speneliu stimuliacija, akupresura, siaubingai astrius valgius, avieciu lapu arbata. Niekas nesuveike. Kol stimuliuoji spenelius, pagauseja tu saremiu, bet kai tik nustoji, ir vel jie dingsta. Sako dar gerai yra vaikscioti nelygiu pavirsiumi, pav. viena koja ant saligatvio, kita ant gatves, atseit vaikelis geriau isistato. Siaip, nezinau, kodel data nustato 40 savaiciu, nes is tikruju tai daug veliau vidurkis yra, pav. cia paskaitykite: http://parenting.ivillage.com/pregnancy/0,,jb56,00.html "When researchers in the late 1980s followed a group of healthy, white women with regular menstrual cycles, they discovered that pregnancy in first-time mothers averaged eight days longer than this, or forty-one weeks plus one day (2). The average was three days longer than forty weeks in women with prior births." QUOTE(Joanukas @ 2008 04 19, 12:53) As tai is Klp. Tai gal jau lalauna supi savo leliuka, pas mane tai dar nieko, niekas nesiruosia pasirodyti pas mane dar nieko, uzsikoncervavo mano mazius...vakar vakare labai jis vartese, tai net jaudintis pradejau...gal kas jam atsitiko, bet apsiramino ir man leido uzmigti...siandien pasivaiksciojau tai truputi spaudzia man apacia...nu tikiuosi pagimdyti kaip ir numatyta Joanukas o kada tau data gimdyti?
Na, pirmąjį aš gimdžiau pati.Atnešiojau 42 sav. ir nieko nesidarė. Gydytojai daugiau nebeleido vaikščioti, liepė atvažiuoti į ligoninę ir pasiruošti gimdymui. Kai važiavau taip juokas ėmė, galvojau kaip gi a š čia gimdysiu. Po apžiūros nubėgo vandenys. Kadangi viskas vyko natūraliai, tai labai ilgai nieko nejutau. Pirmi sąrėmiai pasijuto apie 10 ryto, o12 val. dar man buvo juokinga, nes nieko nevyko.Tik vos vos skaudeno...
mes irgi jau laukiam
QUOTE(lalauna @ 2008 04 19, 18:28) pas mane dar nieko, uzsikoncervavo mano mazius...vakar vakare labai jis vartese, tai net jaudintis pradejau...gal kas jam atsitiko, bet apsiramino ir man leido uzmigti...siandien pasivaiksciojau tai truputi spaudzia man apacia...nu tikiuosi pagimdyti kaip ir numatyta Joanukas o kada tau data gimdyti? Sveikutes QUOTE(Joanukas @ 2008 04 21, 10:40) Sveikutes Sveikuti..dar deja nesupa savo vaikucio...nors gimdymas nustatyta siandien pamaudzia pilva...bet kitu pakitimu nera...jauciuosi gerai...Buvau isistikinusi kad pagimdysiu anksciau tikrai...bet mano nuojauta mane padvede ir dabar nezinau ka ir galvoti...teks laukti...nes bijau pernesioti ir jau laabai noreciau ji pamatyti greiciau...
Sveikos merginos. Mano maze jau 11 dienu veluoja, ir dar nieko. As irgi galvojau, kad anksciau laiko pagimdysiu, nes buvo maudimai 36 sav., tai visi buvo issigande, kad gimdysiu neisnesiota. O dabar jau tuoj bus 42 savaites, ir nieko. Jau keturios dienos kaip man jauciasi saremiai, bet labai nereguliarus, pamaudimai, viduriai paleisti jau daug dienu, bet gimdymas neprasideda, ir tiek. O kitoms ziurek nebuna ne kokio zenklo, ir per 7 val pagimdo.
Norejau paklausti, kai Lietuvoje pernesioji, ar daro kas 3 dienos vaikelio stebejima monitoriumi? As ne Lietuvoje, ir cia vercia kas 3 dienas lankytis. Kaip pas jus?
Norejau paklausti, kai Lietuvoje pernesioji, ar daro kas 3 dienos vaikelio stebejima monitoriumi? As ne Lietuvoje, ir cia vercia kas 3 dienas lankytis. Kaip pas jus?
[/quote] Man pavyzdziui 3 kartus dare echoskopija ir daugiau nebedarys...nezinau kodel uzsienyje taip daznai daro???siap daznas yra echoskopijos darimas nera gerai...
Labas Laluna, na turejau omenyje ne echo apziurejima. Man echo tik viena karta dare, 20 savaite. Cia kai pernesioji, kas 3 dienos turi pasirodyti pas gydytoja ir daro ta nestresini testa- prijungia prie masinos kuri rodo vaiko sirdeles dazni ir saremiu stipruma. Tai ar ir Lietuvoje tai daro?
QUOTE(Balandiene @ 2008 04 22, 02:01) Labas Laluna, na turejau omenyje ne echo apziurejima. Man echo tik viena karta dare, 20 savaite. Cia kai pernesioji, kas 3 dienos turi pasirodyti pas gydytoja ir daro ta nestresini testa- prijungia prie masinos kuri rodo vaiko sirdeles dazni ir saremiu stipruma. Tai ar ir Lietuvoje tai daro? Laba diena. Tikrai ir Lietuvoje daro taip.Ir tai visai normalu, nes kai pernešoji lialių ir vis dar niekaip neprasideda gimdymas, tai tik šitaip gali stebėti mažiuko būklę. Ir jei sutriktų širdelės ritmas ar judesiukai pasidarytų vangūs, niekas jūsų nebeleistų namo, o guldytų gimdymui. Beje, Lietuvoj daugiau kaip 42 sav. neleidžia pernešioti, nes tai jau nėra gerai mažiukui( pradeda žaliuoti vandenys ir t.t.) Tuomet arba skatina vaistais arba natūraliai pradeda gimdymą (kaip čia aiškiau išsireiškus, na apžiūros metu praplešia "vandenmaišį", tada nubėga vandenys, ir pamažu procesas užsiveda)Čia gal paaiškinau per daug vaizdžiai, bet ištikro tas natūralus skatinimas nėra nieko baisaus..
Sveikutes
As rytoj guliuosi i ligonine, tai truputeli bijau
Jie turbut pastys ziuriu...kaip geriau...man ryt irgi pas gydytoja nu jei siandien nepagimdysiu...bet mano vaikutis visai neskuba i si pasauli...
Viskas priklauso nuo gydytojo, ar tau darys exo kas antra diena ar ne. As pernesiojau tiek kiek buvo galima. Gydytojas kelis kartus bande pagreitinti gimdyma kakleli praplesdamas. Isviso paskutines savaites vaiksciojau su 3cm atisdarymu ir nieko. Ploviau langus, grindis, nesiojau sunkius daiktus, vyra kankineua kiek galejau. Ir nieko. Tarp kitko visu tu sunkiu darbu negalima daryti, nes gali atsisluoksiuoti placenta ir viskas baigtis labai liudnai.Paskutine savaite ejau kas antra diena darytis exo, nes taip gydytojas ziurejo ar vaisiui uztenka vandenu, ir ar normali gimdos kraujotaka. Ejau ejau, kol viena diena pasake, viskas penktadieni arba gimdai arba dirbtiniu budu pradesim gimdyma. Labai bijojau dirbtinio skatinimo. Buvau prisiskaicius apie naujagimiu traumas. Bet nakti is 4dienio i 5dieni prasidejo sarmiai. Atvaziavau 7ta ryto su 4cm. Gydytojas prakirpo vandenis, o tada tai prasidejo SAREMIUKAI kas 2 -3 min
QUOTE(Forgete @ 2008 04 22, 18:27) Viskas priklauso nuo gydytojo, ar tau darys exo kas antra diena ar ne. As pernesiojau tiek kiek buvo galima. Gydytojas kelis kartus bande pagreitinti gimdyma kakleli praplesdamas. Sekmes visom, zinau kad bijot, nerimaujat, bet as pavydziu jums baltu pavydu. Eiciau gimdyt kad ir dabar, nes tas jausmas kai tu pamatai savo kudiki as ne Lietuvoj tai jie cia tik prapletima kaklelio siulo, bet vandenu nebegina...girdejau kad gana nemalonu... o as tai jaudinuosi del gimdymo, antra kart kai zinai kad laukia skausmai saremiu tai pila saltas prakaitas, nors maziuka jau noreciau greiciau pamatyt QUOTE(Kate @ 2008 05 01, 16:37) as ne Lietuvoj tai jie cia tik prapletima kaklelio siulo, bet vandenu nebegina...girdejau kad gana nemalonu... o as tai jaudinuosi del gimdymo, antra kart kai zinai kad laukia skausmai saremiu tai pila saltas prakaitas, nors maziuka jau noreciau greiciau pamatyt Irgi viskas nuo mediko priklauso. As labai bijojau, prisiskaiciau visokiu istoriju kaip kitos alpsta. Ir tiesa pasakius beveik nieko nejauciau. Lankiaus pas vyra ginekologa, o kaip zinia sios profesijos atstovai vyrai visada svelnesni uz moteris. Siek tiek nemalonu buvo, panasus skausmas kaip per MM bet nieko baisaus. Nebijok ir viskas bus gerai!
Pagimdziau dukryte balandzio 23 diena, kai jai buvo 41 sav ir 6 dienos. Labai ilgas buvo gimdymas, tesesi 45 valandas, bet istveriau be epiduro, tik reikejo skatinti paskutinius du cm, nes kaklelis nebeatsidarinejo, sustojo 8 cm.
QUOTE(flight @ 2007 08 10, 15:20) O visa kita labiau placebo efektas Maniske velavo 6d ir nusprendziau kad jau reikia kazka daryti
Nu va mielos koleges, ir as prie jusu prisijungiu su savo nerimu. Man gine nustate gimdyma geguzes 17, tai jau kaip ir si sestadieni, tik va apziurejo kakleli (jetau jetau koks nemalonus skausmelis), ir pasake,kad kaklelis nenusiteikes ne tik kad atsidarinet bet ir minkstet...tai taip nemalonu...sako ateit 19 d. pas ja ir vel tikrins kakleli...tai jau meldziu kad iki to laiko pagimdyciau...nes nenoriu,kad ji draskytu mano putyte
O skatinimo irgi labai nenoriu ir bijau...as turbut visu sampanu ir aukstakulniu nebandysiu...bet su vyru QUOTE(Martoonka @ 2008 05 14, 20:49) Nu va mielos koleges, ir as prie jusu prisijungiu su savo nerimu. Man gine nustate gimdyma geguzes 17, tai jau kaip ir si sestadieni, tik va apziurejo kakleli (jetau jetau koks nemalonus skausmelis), ir pasake,kad kaklelis nenusiteikes ne tik kad atsidarinet bet ir minkstet...tai taip nemalonu...sako ateit 19 d. pas ja ir vel tikrins kakleli...tai jau meldziu kad iki to laiko pagimdyciau...nes nenoriu,kad ji draskytu mano putyte O skatinimo irgi labai nenoriu ir bijau...as turbut visu sampanu ir aukstakulniu nebandysiu...bet su vyru
Tai kad tau dar visos dvi savaiteles...
O siandien nuo pat ryto jauciuos taip,tarsi net nebuciau nescia...nieko nemaudzia,nieko neskauda...
QUOTE(Martoonka @ 2008 05 16, 20:13) Tai kad tau dar visos dvi savaiteles... Anksciau pradesi klibint, greiciau gal ir islys, nes labai jau nenoriu pernesioti
Tai cia gal skaitos gerai tos isskyros
Nes man tai nelabai daug tu isskyru
Paruošiamieji kamavo gana ilgai, tai kai trūko kantrybė suvalgiau pusę ananaso ir tada prasidėjo tikrieji skausmai, po 4 valandų nuo ananaso valgymo gimė sūnelis
Trecia vaika pernesiojau, tai jau griebiausi visokiu budu:
1. 2. Nuvaliau visus langus, o ju daug pas mus name-nepadejo 3. Sukasiau darzus, pasisodinau salotas, ridikelius-nepadejo 4. Isgeriau sampana, tai tik vaikas pasigere ir soko-nepadejo 5. Panesiojau siek tiek zvyro-nepadejo 6. Daktare kakleli tampe-nepadejo... Rezultate kraujuoti pradejau, o kaklelis ilgas ir kietas buvo, kol daktarai paskatino vaistais-tada pramuse
maniske jau penkios dienos veluoja, tai apima kartais jausmas, kad jau nebegimdysiu, o visam gyvenimui liksiu nescia, nes laukiu jau dvi savaites (pries tiek laiko kaklelis atsidare iki 3 cm ir gydytoja pasake, kad bet kada galiu gimdyt)
|