Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gitara
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3
Vestiene
Ah dabar visi paugliukai "kliedi" dėl giatrų. Maniškė beabejo irgi..
O gal aš čia jau tokia atsilikus? g.gif
Dabar kartais įlendu į dukros skype tai vos ne kas antras užsirašęs.
"Guitar for Christmas" "Noriu gitaros" ... Ar kažką panašaus.. doh.gif
Būreliai brangūs, o maniškė tai pati tikrai grot neišmoks..
Ieškojom kažko tai kainuos nuo 60 iki 200 per mėnesį. Litų!
Klasiokės lanko ten kažkur po 7 litus blink.gif , bet ten laikas mums ir dienos nelabai tinka, gal pavyks susiderint.. drinks_cheers.gif
Nu žodžiu, kaip jūsų vaikai? Nepamišę dėl gitarų? Dabar juk galima susirinkt grupelėm, susirast akordus, apdainuot. ax.gif
Ahr ir ką aš čiaa garuoju blush2.gif
Sorry mamulkos, jei netiks ištrinkite šią temą.. rolleyes.gif wub.gif thumbup.gif smile.gif
Mercredi
Sveikutė 4u.gif Šiaip tame patirties irgi yra, tai galiu pasakyt tik tai, kad jei vaikas iš ties labai norėjo ir jam reikėjo tos gitaros, jis ja gros ir tai bus puiki dovana. Bet jei mergaitė tik užsiminė, arba net neužsiminė, o šią dovaną svarstai pati, manau, kad ja bus pasidžiaugta porą savaičių, na, gal mėnesį, bet po to ji bus padėta į kampą unsure.gif Tad prieš perkant ir dovanojant gerai apsvarstyk ar tikrai tavo dukrai labai norisi ir reikia. Jei taip - manau kad tai tikrai labai graži kalėdinė dovana wink_3.gif
Lithium
manau, nėra blogai, kad paaugliai domisi grojimu gitara.. vis geriau nei slankiojimas pakampėm ir visokių nesąmonių prisigalvojimas.. beje, tikrai labai faina, kai klasės susibėgimų metu ar išvykose kas gitarą turi, iškart viskas atgyja thumbup.gif taip pat praverčia jei kokiam renginy kokią programą parodyt reikia.. turbūt nepamainomas dalykas ir rugsėjo pirmųjų, paskutinių skambučių ir pan renginių metu ax.gif

o gal turi draugų, kurie jau moka grot? galėtų ir jie pamokyt.. svarbiausia pagrindus gaut, išmokt akordus, o paskui tikrai ir savarankiškai lengvai galima ax.gif

P. S. Kad ir kaip smalsu būtų, nelabai gražu į dukros skype lįst...
Rustė
o į paprastą muzikos mokyklą netiktų?
ten aišku irgi mokestis yra, bet ne toks baisus.
žinoma ir mokina kur kas daugiau.
Pangasija
kodėl nepamėginus? gitara toks dalykas, kad jei paskui jau nebereikės -- galėsit parduoti.
IngridaB
Mano abu berniukai groja gitaromis. mirksiukas.gif Ir mažoji jau paima į rankas,moka kelis akordus. blush2.gif O pradžioje pamojkė dičkį tėtis,jis perėmė jo senąją gitarą.Tik jiems buvo lengva mokytis,nes visi trys jau baigė,ar dar mažoji mokosi muzikos mokykloje.Dičkis baigė-fortepioną,mažius-tromboną,o mažoji-fortepiono klasėje dar mokosi.Tad jau šiek tiek muzikos duonos valgę. mirksiukas.gif Tai dabar jau kai groja abu berniukai pilnai,prisiunčia natų iš interneto ir brazdina.Dičkis jau ir savo kuria dainas.O dėl gitarų,nepirkome nė vienos naujo,vis padėvėtas.Elektrinę pirmą iš laikraščio,akusitnę ir kitą elektrinę iš turgaus(iš Vokietijos atvežtos).Mažius šią vasarą restauravo elektrinę,visą išardė,nuglaistė,perdažė,nulakavo,gavosi kaip nauja,su tėčio parodymu) mirksiukas.gif Bet kokia dabar brangi,savo rankomis perdaryta. blush2.gif
Vertas užsėmimas-groti gitara. mirksiukas.gif
Mercredi
QUOTE(IngridaB @ 2007 12 16, 08:59)
Vertas užsėmimas-groti gitara. mirksiukas.gif
*

Sutinku, visom keturiom, tai labai gražus garsas, įdomus užsiėmimas, bet ar tai reikalinga 12 metų mergaitei? Ar ji iš ties stengsis, mokysis? Čia tik nuo žmogaus ir jo norų priklauso. Sunku pasakyt, kai nepažįstu mergaitės
Lithium
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 16, 10:02)
Sutinku, visom keturiom, tai labai gražus garsas, įdomus užsiėmimas, bet ar tai reikalinga 12 metų mergaitei? Ar ji iš ties stengsis, mokysis? Čia tik nuo žmogaus ir jo norų priklauso. Sunku pasakyt, kai nepažįstu mergaitės
*

aš gitara grot irgi kažkur 12os metų pramokau ax.gif
beje, mano gitara irgi dažnai numesta būna, nes tiesiog laiko pritrūksta blush2.gif
bet va, karts nuo karto pasiimi ką nors naujo pasimokai sugrot ir smagu būna ax.gif

man atrodo, kaip tik tokius paauglių gražius norus, skatint reiktų, o ne juos slopint. Turės bent užsiėmimą: mažiau prie kokio kompo ar tv sėdės ir pan.
Vestiene
QUOTE(Rustė @ 2007 12 15, 23:51)
o į paprastą muzikos mokyklą netiktų?
ten aišku irgi mokestis yra, bet ne toks baisus.
žinoma ir mokina kur kas daugiau.
*

Nu ems jau lankom muzikalkę, grojam su fleita blush2.gif
Dabar gitaros antplūdis, taip mes stojom į gitarą, bet primė tik vieną vaiką. Mokytojas tik vienas, trūksta mokytojų.
Taip, jei nelankytų muzikalkės tai leisčiau aš jai su gitara grot.
Bet Ji dabar nori emst muzikalkę.
Sakau tikrai nori lankyt, nes mest neleisiu, sakau tikrai gali apsigalvot, nes fleitą jau perkam. Dar pirkom naują ir nepigiai/ g.gif
Tai net nžn. g.gif schmoll.gif
IngridaB
QUOTE(Vestiene @ 2007 12 16, 12:16)

Bet Ji dabar nori emst muzikalkę.
Sakau tikrai nori lankyt, nes mest neleisiu, sakau tikrai gali apsigalvot, nes fleitą jau perkam. Dar pirkom naują ir nepigiai/  g.gif
Tai net nžn.  g.gif  schmoll.gif
*

Žinau,žinau kiek kainuoja instrumentai. doh.gif
O dėl metimo ,visi jie praeina tą etapą.Mano irgi visi trys(gal tik viduriniukas nekalbėjo apie metima?)praėjo tą etapą.Man vieną dėstytoja,yra pasakiusi,kad nereikia kreipti į jų tuos norus.Užeis ir praeis. g.gif Taip ir yra.Dabar,jau kai auaugo,dėkingi,kad baigė muzikos mokyklas.Ir groja,pvz.grįžęs visada dičkis namo pianinu,nors baigęs du metus nėjo prie pianino.Mažius dabar gimnazijoje groja orkestre.Dabar mažąjai užėjo toks tingėjimo etapas pastebiu,pradėjo pritingėti.Nors gal ir pavargo,kiek pernai teko koncertuoti,važinėti,net į tarptautinius konkursus,tai aš jau labai ir nebespaudžiu.Tegul šiemet laisviau pagyvena,nors pakanka ir šiemet darbo,koncertų. doh.gif Nuo gitaros,gal nelabai nuėjau į šoną?Vistiek surištą su muziką,tik patariu nenuleisti rankų muzikai.Praeis tas nenoras groti. g.gif O gitara bet kokioje kompanijoje tiks.Svarbu noras,kad tik būtų.Tuo labiau jau ne nuo nulio pradės groti,vistiek muzikinis pasiruošimas yra.Sėkmės jūms. mirksiukas.gif
Vestiene
Ačiū. 4u.gif
O gal kas galit pasiūlyti kokį gitaros būrelį ar mokytoją Šiauliuose?
Nebrangiai blush2.gif ax.gif
Doncewa
Mano dukra irgi gitaros užsimanė.Jau du metus zyzia doh.gif Nu ką, per sias kalėdas dovanosim 4u.gif
Mercredi
QUOTE(Doncewa @ 2007 12 17, 18:37)
Mano dukra irgi gitaros užsimanė.Jau du metus zyzia  doh.gif  Nu ką, per sias kalėdas dovanosim  4u.gif
*

Kiek dukrai metų? Manau, kad jei jau porą metų prašo, nepamiršta ir nieko kito neužsinori, tai matyt, tai rimtas noras, o jei noras rimtas, žmogus mokysis, stengsis. mirksiukas.gif
Gegytė
Na man buvo taip, kad pažiūrėjus KIŽ'ą labai užsimaniau gitaros smile.gif tada praėjo koks mėnesis, ir ją nusipirkau... Ilgai zyziau, kol tėtis ją suderino, bet mokytis nė nėpradėjau lotuliukas.gif taip, kad geriau neskubėkit ir nepirkit schmoll.gif doh.gif perdega tokie norai. unsure.gif
Mercredi
QUOTE(Gegytė @ 2007 12 17, 20:49)
Na man buvo taip, kad pažiūrėjus KIŽ'ą labai užsimaniau gitaros smile.gif tada praėjo koks mėnesis, ir ją nusipirkau... Ilgai zyziau, kol tėtis ją suderino, bet mokytis nė nėpradėjau  lotuliukas.gif taip, kad geriau neskubėkit ir nepirkit  schmoll.gif  doh.gif  perdega tokie norai. unsure.gif
*

drinks_cheers.gif Va va, tą ir turiu omeny. Kad norai kyla greit, momentaliai, džiaugsmas irgi, o noras mokytis išblėsta ax.gif
Pangasija
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 17, 21:09)
drinks_cheers.gif Va va, tą ir turiu omeny. Kad norai kyla greit, momentaliai, džiaugsmas irgi, o noras mokytis išblėsta  ax.gif
*

na bet gitara toks daiktas kurį paskui galima parduoti.
Mercredi
QUOTE(Dios @ 2007 12 17, 22:54)
na bet gitara toks daiktas kurį paskui galima parduoti.
*

Bet aš manau kad vis tiek daugiau mažiau gitara dovanojama ne kaip daiktas, o dar ir kaip galimybė groti ja ax.gif Man parduoti dovaną... Kažkaip negerai schmoll.gif
Doncewa
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 17, 20:31)
Kiek dukrai metų? Manau, kad jei jau porą metų prašo, nepamiršta ir nieko kito neužsinori, tai matyt, tai rimtas noras, o jei noras rimtas, žmogus mokysis, stengsis.  mirksiukas.gif
*

Nu maniškei 13.Dabar 6-toke bigsmile.gif Aš atsimenu kaip ji pirma karta pamatė kaip groja mano tėvas gitara.Jai buwo gal 3 metukai. lotuliukas.gif Iš senelio pasiėmė gitarą o ta gitara už ją didesnė doh.gif grojo, birzgino ji ten tą gitarą.Nuo tada retkarčiais užsimindawo kad nori, bet nuo 6 metų tai net su verksmais. unsure.gif tai jau išrinkau ir per kalėdas nuo senio šalčio gaus thumbup.gif .Tikėkimės džiaugsis tongue.gif
vikutea
seip as pati pirmus metus groju gitara... ir visai patinka

ir visai nesigailiu, kad pradejau...
Vestiene
O gal kas žino kas šiauliuose moko groti? 4u.gif
pingpongute

Vaiko noras groti gitara ir toliau muzikuoti, o ne tik pabandyti, tiesiogiai priklauso ir nuo pačios gitaros. Tėvai labai dažnai nuperka instrumentą pagal kainą, nepagalvoję apie tokius dalykus kaip:

grifo storis ir patogumas pagal atitinkamą amžių ir konkretaus vaiko pirštų ilgį;

gitaros derėjimo laikymas (labai galima pakenkti bendrai vaiko klausai, jei po kelių akordų gitara išsiderina.

jei vaikas nebegros, ar sugebėsiu ją parduoti, jei kaip instrumentas ji nieko verta?

Parduoptuvėje pardavėjai - konsultantai neskuba tokių dalykų paaiškinti ir dažnai įkiša bile ką, kad tik pirkejui pagal kainą būtų gerai doh.gif

Žodžiu, kaip ir kiekvienu rimtesnio dalyko pirkimo atveju, reikalingos specialios žinios.

O šiaip, tegul vaikai groja gyvais instrumentais, tegyvuoja gyva muzika! 4u.gif
Marizza
Aš irgi sugalvojau, kad noriu išmokt gitara grot, tik nezinau ar is karto pirkti brangia ar ne (gal ilgai negrosiu, negaliu apsisprest, na, bet baigiau muzikos mokykla kantrybes uzteko, tai gal ir cia uzteks) tik vat, nezinau kur: iskoti skelbimu "nebrangiai parduodu gitara" ar eiti i muzikos prekiu poarduotuve? rolleyes.gif ka patartumet? smile.gif
*Vasaros lietus*
Manoji irgi kliedėjo gitara, močiutė padovanojo, tai jau geras pusmetis kaip lanko gitaros pamokas smile.gif Kol kas labai patinka, net ruošiasi perkelti iš pradedančios grupės į toliau pažengusių bigsmile.gif
vigai
Laba diena . Noriu rasti gitaros mokytoją Kaune. Gal kas gali padėti ?
pingpongute
QUOTE(Marizza @ 2008 02 01, 19:47)
Aš irgi sugalvojau, kad noriu išmokt gitara grot, tik nezinau ar is karto pirkti brangia ar ne (gal ilgai negrosiu, negaliu apsisprest, na, bet baigiau muzikos mokykla kantrybes uzteko, tai gal ir cia uzteks) tik vat, nezinau kur: iskoti skelbimu "nebrangiai parduodu gitara" ar eiti i muzikos prekiu poarduotuve?  rolleyes.gif  ka patartumet? smile.gif
*

o kas tau yra nebrangu ir brangu? Pagal skelbimus pirkti reiktų tik su gitaristo patarimu, nes labai jau daug šlamšto. (Čia aš tokia "išmananti", nes mano vyras gitaristas tongue.gif ) Būna gitaros tik už 500 lt ir tikrai geros, o kitą gali už 1000 ir daugiau nusipirkti, ir bus pš... Šiaip mano vyras padeda išrinkti gitaras, jei įdomu parašyk až.
Kopytė
Mes gitara pirkom Vilniuje parduotuveje "Tamsta". Gavom issamiu patarimu, o paskui be problemu pakeite, nes kaledu senis "sugebejo" padovanoti klasikine, o noras pasirodo buvo akustines doh.gif

Gal kas zinot gitaros mokytoja -nebrangiai. Vilniuje (Antkalnis, Zirmunai). Reikia tik geru pradmenu, nes mano kinderyte Dvarionkeje 9 klaseje, pianinu groja, o dabar gitara nori ismokti.

Jei galima, i az (temos neseku)
la_bamba
mano vaikinas irgi prieš porą metų užsimanė gitaros. prisižiūrėjo į Joną iš "Dangaus", visas jo dainas dainuodavo. Mes irgi nieko prieš, tik kad mažas dar buvo (8 metų), ne visus akordus pavykdavo "paimti" lotuliukas.gif . Bet pats taupėsi pinigus, paskui kartu nusipirkom gitarą, pradėjo lankyti kursus. Visus metus lankė, pats važinėjo į užsiėmimus. O po vasaros grįžti nebenorėjo schmoll.gif .
Tai ir neverčiam dabar. Gitara valgyti neprašo, o ir užsiėmimuose šiek tiek muzikos pagrindų išmoko. Gal kuris nors iš dičkių po kokių metelių vėl užsimanys, o gal mažius paaugs, turės nuo ko pradėti biggrin.gif
Brass
Man paciai 13 metu ax.gif Norejau gitaros jau ganetinai senai, nuo kokiu 10 metu.Trumpam buvo atsokes noras, bet pries 1.5 metu nusipirkau ir tikrai nesigailiu thumbup.gif Mokausi pati, jeigu kas buvo neaisku, paklausdavau seses, ji kazkada lanke kursus.Dabar kai laiko nelabai yra tai truputi reciau pagroju, bet vis tiek nenumetu mirksiukas.gif
Krentam
Su gitara man problemu nekilo nes kai pasakiau tevams kad noriu groti tetis atidave savo sena klasikine ir naujasne elektrine gitara.Jis pats buvo muzikalios sielos taj visko turejo ir mane pamoke mirksiukas.gif
W*S:*
Sveikos. As ir jau senai noriu gitaros kai tevams pasakiau tevai suprato mane biggrin.gif , nes kiek sakydavo anksciau tevai grodavo visokiais instrumentais tai ir pati as dievinu muzika. Bet tevai iskele tokia salyga kad turiu dali pinigu pati susitaupyti smile.gif tai dabar ir taupau. biggrin.gif Tai jei kas zino noreciau pasikolsuntuoti kur geriausia pirkti gitara kokia vidutine jos kaina kuo skiriasi akustine nuo klasikines

Busiu dekinga uz atsakymus bigsmile.gif
Paloma:)
El Mar,yra kelios Gitaru rusys,viena Ju Akustines.Akustines Gitaros skirstomos i Klasikines ir Ne Klasikines arba kitaip Siuolikines,Estradines.
Klasikines ,tai tos kuriu stygos yra sintetines,o Akustines tai tos ,kuriu stygos metalines 4u.gif
Klasikines Gitaros pigesnes ir paprastesnes..
Kiek zinau pirkti pigesne nei 300 lt Gitara yra ismesti pinigus i bala.Bet jei esi pradedancioji geriau pradeti nuo iprastos Klasikines gitaros..Veliau pramoksi,apsispresi kokia Muzika nori groti,ir galesi isigyti profesionalesni instumenta 4u.gif
Lawrea
Nesuprantu kam tuos pinigus už kursus mokėt schmoll.gif .. pati per metus išmokau taip grot kad ohoho.. reikia tik noro ax.gif lotuliukas.gif ...
Chr.
QUOTE(Lawrea @ 2008 10 28, 02:36)
Nesuprantu kam tuos pinigus už kursus mokėt  schmoll.gif .. pati per metus išmokau taip grot kad ohoho.. reikia tik noro  ax.gif  lotuliukas.gif ...
*

As irgi ismokau pati... ax.gif
bitutes
Mes turejom puikia galimybe pasiskolinti gitara. Dabar dukra prades mokytis. Tai jei prilips - pirksim smile.gif
Pakeleivė
o gal žinot merginos kur gauti gan gerų gitarų nes maniškė irgi nori grot parašykit man jei ką žinot vulgardinaa@gmail.com bučiau labai dekinga thumbup.gif
Papildyta:
oi biggrin.gif vulgardina@gmail.com doh.gif
Chr.
QUOTE(Pakeleivė @ 2008 10 29, 17:06)
o gal žinot merginos kur gauti gan gerų gitarų nes maniškė irgi nori grot parašykit man jei ką žinot vulgardinaa@gmail.com bučiau labai dekinga thumbup.gif
Papildyta:
oi  biggrin.gif  vulgardina@gmail.com doh.gif
*

Sunku patart ka nors nezinant is kokio jus miesto... biggrin.gif
Na, jeigu is Vilniaus, tai manau "Tamsta" parduotuve Subaciaus gatvej viena geriausiu... ax.gif
Hero
Aš pati labai norėjau, išprašiau tėvų, kad nupirktų ir nė trupučio nesigailiu schmoll.gif Groju jau 2 metus, patinka ir yra noras. Aišku kartais nusibosta, norisi numesti tą gitarą toli toli, bet greitai tas noras vėl grįžta 4u.gif
tiekto
Kaip manot ar verta pirkti mazesnio dydzio gitara 8 m vaikui, ar ji jau visai nerimta, gal geriau iskart normalaus dydzio g.gif Uzmaciau labai pigiai 32" gitara gal kaip visiskai pradedanciam uztektu tokios pazaist ir paziuretume ar patiks ar numes.
Papildyta:
Itariu, kad nusisnekejau blush2.gif dabar paziurejau, kad vaikisko dydzio gitaros 36 " tai ten matyt busiu zaisla koki nuziurejus lotuliukas.gif tai atsakymo nebereikia blush2.gif
vaidavel
Manoji panelytė irgi nuolat zyzia, kad nori gitaros rolleyes.gif tai net ir nežinau kaip bus toliau, ar pirksim, ar ne g.gif
mamytės_dukrelė
Iškart galiu pasakyt patarimą.

Aš pati labai norėjau gitaros. Lankiau pamokas,grojau. Pirštų pagalvėles skaudėjo... buvo sunku mokytis. vienus metus palankiau,atėjo vasarą. Praėjo vasarą-praėjo ir noras... nebeeinu į gitarą,va čia dar šalia mėtosi. doh.gif

galit pirkt,bet patarčiau nepirkt. blush2.gif praeis ta gitarų mada... unsure.gif
Ateik
QUOTE(mamytės_dukrelė @ 2008 12 12, 09:16)
galit pirkt,bet patarčiau nepirkt.  blush2.gif praeis ta gitarų mada...  unsure.gif
*

Nespręsk pagal save apie kitus. wink.gif
Mercredi
QUOTE(mamytės_dukrelė @ 2008 12 12, 08:16)
praeis ta gitarų mada...  unsure.gif
*

Manau, čia ne madoj esmė. Žmogus nori išmokt groti, kurti, galų gale... Aš mada to nepavadinčiau, aišku, visokių žmonių yra smile.gif Žinoma, gali būt ir taip, kad pagrojus kelis kartus gitara bus numesta į šoną, bet jei vaikas jau netrumpą laiko tarpą prašo, manau, noras didžiulis ir jei tik yra galimybė, siūlau išpildyt tą norą smile.gif 4u.gif
Fa
Ech mano 8 metė irgi svajoja apie gitarą ir ką ji jau pakeliu blush2.gif i muzikos ir dainavimo mokytojams į savaitę atsieina 40 lt, bet žiūriu noras neblėsta, reiks bandyti stoti į muzikos mokyklą, gal visgi gausis kas iš to jos noro smile.gif
Alta
Maniškei irgi buvo užėjęs noras groti gitara (šiaip ji baigusi pianino klasę). Visa laimė, kad prieš perkant, ji pati pasiskolino gitarą iš draugės - prabėgus porai mėnesių, noras muzikuoti išblėso.
Diari
Mano 13 mete irgi svajojo apie gitara.Mes jai gimtadienio proga padovanojome.Parduotuveje ,sakeme ,kad mergaitei ,tai parinko ,kad stigos minkstesnes butu pirstams.na jau puse metu uzsiimineja ir jai labai patinka.Aisku ,kai kada buna ir jai nervas ima ,kad kaz kas nesigauna ,bet paskui ir praeina.,ji zino ,kad ne viskas iskart. smile.gif
Pukuotukasss
O aš buvau pradėjus lankyt gitaros būreli , buvo pradžioj smagu , bet su laiku atsibodo.
buvau jau ir gitaros užsinorėjus gimtadieniui, būtu jau nupirkę , bet apsisprendžiau vis kad nereikia. Ir šeip pas mus į mėnesį po 50lt tas būrelis buvo ir nieko gero neišmokė išvis nors 3men lankiau. doh.gif Bereikalo.. pagalvojus , galėjau pasitaupyt tuos pinigus ir kam nors kitam išleist. bigsmile.gif

O šeip, galima ir pigesnių būreliu atsirast , chorai visokie , šokiai ir t.t. Manau gitaros būrelis su laiku atsibos. rolleyes.gif Bet čia jau kaip kam. smile.gif
Ruttaa
O as niekad neprasiau tevu, kad nupirktu gitaros. kazkaip netraukia. kartais norisi, bet labai trumpai. As megstu klausyti muzika, bet negroti smile.gif
miglytea
mes per sias kaledas nupirkom gitara ir mergaites dabar jos nepaleidzia is ranku lotuliukas.gif 4u.gif

mazyle praso ir jei duot bet paduodam zaisline gitara ir sedi laiminga ir bando "groti " kartu su sese .... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Anzeliunia
Oi kaip norejo smile.gif .dabar jau nebe tikriausiai noras netikras buvo
gedvy

kol dukra neturejo gitaros, tiesiog dege noru ismokti groti. Kai gitara atsirado namuose noras dingo ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.