Vestiene
2007 12 14, 20:39
Ah dabar visi paugliukai "kliedi" dėl giatrų. Maniškė beabejo irgi.. O gal aš čia jau tokia atsilikus? Dabar kartais įlendu į dukros skype tai vos ne kas antras užsirašęs. "Guitar for Christmas" "Noriu gitaros" ... Ar kažką panašaus.. Būreliai brangūs, o maniškė tai pati tikrai grot neišmoks.. Ieškojom kažko tai kainuos nuo 60 iki 200 per mėnesį. Litų! Klasiokės lanko ten kažkur po 7 litus  , bet ten laikas mums ir dienos nelabai tinka, gal pavyks susiderint.. Nu žodžiu, kaip jūsų vaikai? Nepamišę dėl gitarų? Dabar juk galima susirinkt grupelėm, susirast akordus, apdainuot. Ahr ir ką aš čiaa garuoju Sorry mamulkos, jei netiks ištrinkite šią temą..
Mercredi
2007 12 14, 21:53
Sveikutė  Šiaip tame patirties irgi yra, tai galiu pasakyt tik tai, kad jei vaikas iš ties labai norėjo ir jam reikėjo tos gitaros, jis ja gros ir tai bus puiki dovana. Bet jei mergaitė tik užsiminė, arba net neužsiminė, o šią dovaną svarstai pati, manau, kad ja bus pasidžiaugta porą savaičių, na, gal mėnesį, bet po to ji bus padėta į kampą  Tad prieš perkant ir dovanojant gerai apsvarstyk ar tikrai tavo dukrai labai norisi ir reikia. Jei taip - manau kad tai tikrai labai graži kalėdinė dovana
Lithium
2007 12 14, 21:58
manau, nėra blogai, kad paaugliai domisi grojimu gitara.. vis geriau nei slankiojimas pakampėm ir visokių nesąmonių prisigalvojimas.. beje, tikrai labai faina, kai klasės susibėgimų metu ar išvykose kas gitarą turi, iškart viskas atgyja  taip pat praverčia jei kokiam renginy kokią programą parodyt reikia.. turbūt nepamainomas dalykas ir rugsėjo pirmųjų, paskutinių skambučių ir pan renginių metu o gal turi draugų, kurie jau moka grot? galėtų ir jie pamokyt.. svarbiausia pagrindus gaut, išmokt akordus, o paskui tikrai ir savarankiškai lengvai galima P. S. Kad ir kaip smalsu būtų, nelabai gražu į dukros skype lįst...
o į paprastą muzikos mokyklą netiktų? ten aišku irgi mokestis yra, bet ne toks baisus. žinoma ir mokina kur kas daugiau.
Pangasija
2007 12 15, 23:35
kodėl nepamėginus? gitara toks dalykas, kad jei paskui jau nebereikės -- galėsit parduoti.
IngridaB
2007 12 16, 08:59
Mano abu berniukai groja gitaromis.  Ir mažoji jau paima į rankas,moka kelis akordus.  O pradžioje pamojkė dičkį tėtis,jis perėmė jo senąją gitarą.Tik jiems buvo lengva mokytis,nes visi trys jau baigė,ar dar mažoji mokosi muzikos mokykloje.Dičkis baigė-fortepioną,mažius-tromboną,o mažoji-fortepiono klasėje dar mokosi.Tad jau šiek tiek muzikos duonos valgę.  Tai dabar jau kai groja abu berniukai pilnai,prisiunčia natų iš interneto ir brazdina.Dičkis jau ir savo kuria dainas.O dėl gitarų,nepirkome nė vienos naujo,vis padėvėtas.Elektrinę pirmą iš laikraščio,akusitnę ir kitą elektrinę iš turgaus(iš Vokietijos atvežtos).Mažius šią vasarą restauravo elektrinę,visą išardė,nuglaistė,perdažė,nulakavo,gavosi kaip nauja,su tėčio parodymu)  Bet kokia dabar brangi,savo rankomis perdaryta. Vertas užsėmimas-groti gitara.
Mercredi
2007 12 16, 10:02
QUOTE(IngridaB @ 2007 12 16, 08:59) Vertas užsėmimas-groti gitara.  Sutinku, visom keturiom, tai labai gražus garsas, įdomus užsiėmimas, bet ar tai reikalinga 12 metų mergaitei? Ar ji iš ties stengsis, mokysis? Čia tik nuo žmogaus ir jo norų priklauso. Sunku pasakyt, kai nepažįstu mergaitės
Lithium
2007 12 16, 10:34
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 16, 10:02) Sutinku, visom keturiom, tai labai gražus garsas, įdomus užsiėmimas, bet ar tai reikalinga 12 metų mergaitei? Ar ji iš ties stengsis, mokysis? Čia tik nuo žmogaus ir jo norų priklauso. Sunku pasakyt, kai nepažįstu mergaitės aš gitara grot irgi kažkur 12os metų pramokau beje, mano gitara irgi dažnai numesta būna, nes tiesiog laiko pritrūksta bet va, karts nuo karto pasiimi ką nors naujo pasimokai sugrot ir smagu būna  man atrodo, kaip tik tokius paauglių gražius norus, skatint reiktų, o ne juos slopint. Turės bent užsiėmimą: mažiau prie kokio kompo ar tv sėdės ir pan.
Vestiene
2007 12 16, 11:16
QUOTE(Rustė @ 2007 12 15, 23:51) o į paprastą muzikos mokyklą netiktų? ten aišku irgi mokestis yra, bet ne toks baisus. žinoma ir mokina kur kas daugiau. Nu ems jau lankom muzikalkę, grojam su fleita Dabar gitaros antplūdis, taip mes stojom į gitarą, bet primė tik vieną vaiką. Mokytojas tik vienas, trūksta mokytojų. Taip, jei nelankytų muzikalkės tai leisčiau aš jai su gitara grot. Bet Ji dabar nori emst muzikalkę. Sakau tikrai nori lankyt, nes mest neleisiu, sakau tikrai gali apsigalvot, nes fleitą jau perkam. Dar pirkom naują ir nepigiai/ Tai net nžn.
IngridaB
2007 12 16, 12:36
QUOTE(Vestiene @ 2007 12 16, 12:16) Bet Ji dabar nori emst muzikalkę. Sakau tikrai nori lankyt, nes mest neleisiu, sakau tikrai gali apsigalvot, nes fleitą jau perkam. Dar pirkom naują ir nepigiai/ Tai net nžn.  Žinau,žinau kiek kainuoja instrumentai. O dėl metimo ,visi jie praeina tą etapą.Mano irgi visi trys(gal tik viduriniukas nekalbėjo apie metima?)praėjo tą etapą.Man vieną dėstytoja,yra pasakiusi,kad nereikia kreipti į jų tuos norus.Užeis ir praeis.  Taip ir yra.Dabar,jau kai auaugo,dėkingi,kad baigė muzikos mokyklas.Ir groja,pvz.grįžęs visada dičkis namo pianinu,nors baigęs du metus nėjo prie pianino.Mažius dabar gimnazijoje groja orkestre.Dabar mažąjai užėjo toks tingėjimo etapas pastebiu,pradėjo pritingėti.Nors gal ir pavargo,kiek pernai teko koncertuoti,važinėti,net į tarptautinius konkursus,tai aš jau labai ir nebespaudžiu.Tegul šiemet laisviau pagyvena,nors pakanka ir šiemet darbo,koncertų.  Nuo gitaros,gal nelabai nuėjau į šoną?Vistiek surištą su muziką,tik patariu nenuleisti rankų muzikai.Praeis tas nenoras groti.  O gitara bet kokioje kompanijoje tiks.Svarbu noras,kad tik būtų.Tuo labiau jau ne nuo nulio pradės groti,vistiek muzikinis pasiruošimas yra.Sėkmės jūms.
Vestiene
2007 12 16, 12:47
Ačiū. O gal kas galit pasiūlyti kokį gitaros būrelį ar mokytoją Šiauliuose? Nebrangiai
Doncewa
2007 12 17, 18:37
Mano dukra irgi gitaros užsimanė.Jau du metus zyzia  Nu ką, per sias kalėdas dovanosim
Mercredi
2007 12 17, 19:31
QUOTE(Doncewa @ 2007 12 17, 18:37) Mano dukra irgi gitaros užsimanė.Jau du metus zyzia  Nu ką, per sias kalėdas dovanosim  Kiek dukrai metų? Manau, kad jei jau porą metų prašo, nepamiršta ir nieko kito neužsinori, tai matyt, tai rimtas noras, o jei noras rimtas, žmogus mokysis, stengsis.
Na man buvo taip, kad pažiūrėjus KIŽ'ą labai užsimaniau gitaros  tada praėjo koks mėnesis, ir ją nusipirkau... Ilgai zyziau, kol tėtis ją suderino, bet mokytis nė nėpradėjau  taip, kad geriau neskubėkit ir nepirkit  perdega tokie norai.
Mercredi
2007 12 17, 21:09
QUOTE(Gegytė @ 2007 12 17, 20:49) Na man buvo taip, kad pažiūrėjus KIŽ'ą labai užsimaniau gitaros  tada praėjo koks mėnesis, ir ją nusipirkau... Ilgai zyziau, kol tėtis ją suderino, bet mokytis nė nėpradėjau  taip, kad geriau neskubėkit ir nepirkit  perdega tokie norai.   Va va, tą ir turiu omeny. Kad norai kyla greit, momentaliai, džiaugsmas irgi, o noras mokytis išblėsta
Pangasija
2007 12 17, 22:54
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 17, 21:09)  Va va, tą ir turiu omeny. Kad norai kyla greit, momentaliai, džiaugsmas irgi, o noras mokytis išblėsta  na bet gitara toks daiktas kurį paskui galima parduoti.
Mercredi
2007 12 18, 07:20
QUOTE(Dios @ 2007 12 17, 22:54) na bet gitara toks daiktas kurį paskui galima parduoti. Bet aš manau kad vis tiek daugiau mažiau gitara dovanojama ne kaip daiktas, o dar ir kaip galimybė groti ja  Man parduoti dovaną... Kažkaip negerai
Doncewa
2007 12 22, 12:58
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 17, 20:31) Kiek dukrai metų? Manau, kad jei jau porą metų prašo, nepamiršta ir nieko kito neužsinori, tai matyt, tai rimtas noras, o jei noras rimtas, žmogus mokysis, stengsis.  Nu maniškei 13.Dabar 6-toke  Aš atsimenu kaip ji pirma karta pamatė kaip groja mano tėvas gitara.Jai buwo gal 3 metukai.  Iš senelio pasiėmė gitarą o ta gitara už ją didesnė  grojo, birzgino ji ten tą gitarą.Nuo tada retkarčiais užsimindawo kad nori, bet nuo 6 metų tai net su verksmais.  tai jau išrinkau ir per kalėdas nuo senio šalčio gaus  .Tikėkimės džiaugsis
vikutea
2007 12 22, 13:14
seip as pati pirmus metus groju gitara... ir visai patinka
ir visai nesigailiu, kad pradejau...
Vestiene
2007 12 22, 18:22
O gal kas žino kas šiauliuose moko groti?
pingpongute
2008 01 15, 13:42
Vaiko noras groti gitara ir toliau muzikuoti, o ne tik pabandyti, tiesiogiai priklauso ir nuo pačios gitaros. Tėvai labai dažnai nuperka instrumentą pagal kainą, nepagalvoję apie tokius dalykus kaip: grifo storis ir patogumas pagal atitinkamą amžių ir konkretaus vaiko pirštų ilgį; gitaros derėjimo laikymas (labai galima pakenkti bendrai vaiko klausai, jei po kelių akordų gitara išsiderina. jei vaikas nebegros, ar sugebėsiu ją parduoti, jei kaip instrumentas ji nieko verta? Parduoptuvėje pardavėjai - konsultantai neskuba tokių dalykų paaiškinti ir dažnai įkiša bile ką, kad tik pirkejui pagal kainą būtų gerai Žodžiu, kaip ir kiekvienu rimtesnio dalyko pirkimo atveju, reikalingos specialios žinios. O šiaip, tegul vaikai groja gyvais instrumentais, tegyvuoja gyva muzika!
Marizza
2008 02 01, 18:47
Aš irgi sugalvojau, kad noriu išmokt gitara grot, tik nezinau ar is karto pirkti brangia ar ne (gal ilgai negrosiu, negaliu apsisprest, na, bet baigiau muzikos mokykla kantrybes uzteko, tai gal ir cia uzteks) tik vat, nezinau kur: iskoti skelbimu "nebrangiai parduodu gitara" ar eiti i muzikos prekiu poarduotuve?  ka patartumet?
*Vasaros lietus*
2008 02 01, 19:53
Manoji irgi kliedėjo gitara, močiutė padovanojo, tai jau geras pusmetis kaip lanko gitaros pamokas  Kol kas labai patinka, net ruošiasi perkelti iš pradedančios grupės į toliau pažengusių
Laba diena . Noriu rasti gitaros mokytoją Kaune. Gal kas gali padėti ?
pingpongute
2008 03 03, 10:50
QUOTE(Marizza @ 2008 02 01, 19:47) Aš irgi sugalvojau, kad noriu išmokt gitara grot, tik nezinau ar is karto pirkti brangia ar ne (gal ilgai negrosiu, negaliu apsisprest, na, bet baigiau muzikos mokykla kantrybes uzteko, tai gal ir cia uzteks) tik vat, nezinau kur: iskoti skelbimu "nebrangiai parduodu gitara" ar eiti i muzikos prekiu poarduotuve?  ka patartumet?  o kas tau yra nebrangu ir brangu? Pagal skelbimus pirkti reiktų tik su gitaristo patarimu, nes labai jau daug šlamšto. (Čia aš tokia "išmananti", nes mano vyras gitaristas  ) Būna gitaros tik už 500 lt ir tikrai geros, o kitą gali už 1000 ir daugiau nusipirkti, ir bus pš... Šiaip mano vyras padeda išrinkti gitaras, jei įdomu parašyk až.
Mes gitara pirkom Vilniuje parduotuveje "Tamsta". Gavom issamiu patarimu, o paskui be problemu pakeite, nes kaledu senis "sugebejo" padovanoti klasikine, o noras pasirodo buvo akustines Gal kas zinot gitaros mokytoja -nebrangiai. Vilniuje (Antkalnis, Zirmunai). Reikia tik geru pradmenu, nes mano kinderyte Dvarionkeje 9 klaseje, pianinu groja, o dabar gitara nori ismokti. Jei galima, i az (temos neseku)
la_bamba
2008 03 05, 13:42
mano vaikinas irgi prieš porą metų užsimanė gitaros. prisižiūrėjo į Joną iš "Dangaus", visas jo dainas dainuodavo. Mes irgi nieko prieš, tik kad mažas dar buvo (8 metų), ne visus akordus pavykdavo "paimti"  . Bet pats taupėsi pinigus, paskui kartu nusipirkom gitarą, pradėjo lankyti kursus. Visus metus lankė, pats važinėjo į užsiėmimus. O po vasaros grįžti nebenorėjo  . Tai ir neverčiam dabar. Gitara valgyti neprašo, o ir užsiėmimuose šiek tiek muzikos pagrindų išmoko. Gal kuris nors iš dičkių po kokių metelių vėl užsimanys, o gal mažius paaugs, turės nuo ko pradėti
Man paciai 13 metu  Norejau gitaros jau ganetinai senai, nuo kokiu 10 metu.Trumpam buvo atsokes noras, bet pries 1.5 metu nusipirkau ir tikrai nesigailiu  Mokausi pati, jeigu kas buvo neaisku, paklausdavau seses, ji kazkada lanke kursus.Dabar kai laiko nelabai yra tai truputi reciau pagroju, bet vis tiek nenumetu
Krentam
2008 03 08, 22:36
Su gitara man problemu nekilo nes kai pasakiau tevams kad noriu groti tetis atidave savo sena klasikine ir naujasne elektrine gitara.Jis pats buvo muzikalios sielos taj visko turejo ir mane pamoke
Sveikos. As ir jau senai noriu gitaros kai tevams pasakiau tevai suprato mane  , nes kiek sakydavo anksciau tevai grodavo visokiais instrumentais tai ir pati as dievinu muzika. Bet tevai iskele tokia salyga kad turiu dali pinigu pati susitaupyti  tai dabar ir taupau.  Tai jei kas zino noreciau pasikolsuntuoti kur geriausia pirkti gitara kokia vidutine jos kaina kuo skiriasi akustine nuo klasikines Busiu dekinga uz atsakymus
Paloma:)
2008 03 10, 18:32
El Mar,yra kelios Gitaru rusys,viena Ju Akustines.Akustines Gitaros skirstomos i Klasikines ir Ne Klasikines arba kitaip Siuolikines,Estradines. Klasikines ,tai tos kuriu stygos yra sintetines,o Akustines tai tos ,kuriu stygos metalines Klasikines Gitaros pigesnes ir paprastesnes.. Kiek zinau pirkti pigesne nei 300 lt Gitara yra ismesti pinigus i bala.Bet jei esi pradedancioji geriau pradeti nuo iprastos Klasikines gitaros..Veliau pramoksi,apsispresi kokia Muzika nori groti,ir galesi isigyti profesionalesni instumenta
Nesuprantu kam tuos pinigus už kursus mokėt  .. pati per metus išmokau taip grot kad ohoho.. reikia tik noro  ...
QUOTE(Lawrea @ 2008 10 28, 02:36) Nesuprantu kam tuos pinigus už kursus mokėt  .. pati per metus išmokau taip grot kad ohoho.. reikia tik noro  ... As irgi ismokau pati...
bitutes
2008 10 28, 22:12
Mes turejom puikia galimybe pasiskolinti gitara. Dabar dukra prades mokytis. Tai jei prilips - pirksim
Pakeleivė
2008 10 29, 16:06
o gal žinot merginos kur gauti gan gerų gitarų nes maniškė irgi nori grot parašykit man jei ką žinot vulgardinaa@gmail.com bučiau labai dekinga Papildyta:oi  vulgardina@gmail.com
QUOTE(Pakeleivė @ 2008 10 29, 17:06) o gal žinot merginos kur gauti gan gerų gitarų nes maniškė irgi nori grot parašykit man jei ką žinot vulgardinaa@gmail.com bučiau labai dekinga Papildyta:oi  vulgardina@gmail.com  Sunku patart ka nors nezinant is kokio jus miesto... Na, jeigu is Vilniaus, tai manau "Tamsta" parduotuve Subaciaus gatvej viena geriausiu...
Aš pati labai norėjau, išprašiau tėvų, kad nupirktų ir nė trupučio nesigailiu  Groju jau 2 metus, patinka ir yra noras. Aišku kartais nusibosta, norisi numesti tą gitarą toli toli, bet greitai tas noras vėl grįžta
Kaip manot ar verta pirkti mazesnio dydzio gitara 8 m vaikui, ar ji jau visai nerimta, gal geriau iskart normalaus dydzio  Uzmaciau labai pigiai 32" gitara gal kaip visiskai pradedanciam uztektu tokios pazaist ir paziuretume ar patiks ar numes. Papildyta:Itariu, kad nusisnekejau  dabar paziurejau, kad vaikisko dydzio gitaros 36 " tai ten matyt busiu zaisla koki nuziurejus  tai atsakymo nebereikia
vaidavel
2008 12 06, 19:34
Manoji panelytė irgi nuolat zyzia, kad nori gitaros  tai net ir nežinau kaip bus toliau, ar pirksim, ar ne
mamytės_dukrelė
2008 12 12, 08:16
Iškart galiu pasakyt patarimą. Aš pati labai norėjau gitaros. Lankiau pamokas,grojau. Pirštų pagalvėles skaudėjo... buvo sunku mokytis. vienus metus palankiau,atėjo vasarą. Praėjo vasarą-praėjo ir noras... nebeeinu į gitarą,va čia dar šalia mėtosi. galit pirkt,bet patarčiau nepirkt.  praeis ta gitarų mada...
QUOTE(mamytės_dukrelė @ 2008 12 12, 09:16) galit pirkt,bet patarčiau nepirkt.  praeis ta gitarų mada...  Nespręsk pagal save apie kitus.
Mercredi
2008 12 20, 11:04
QUOTE(mamytės_dukrelė @ 2008 12 12, 08:16) praeis ta gitarų mada...  Manau, čia ne madoj esmė. Žmogus nori išmokt groti, kurti, galų gale... Aš mada to nepavadinčiau, aišku, visokių žmonių yra  Žinoma, gali būt ir taip, kad pagrojus kelis kartus gitara bus numesta į šoną, bet jei vaikas jau netrumpą laiko tarpą prašo, manau, noras didžiulis ir jei tik yra galimybė, siūlau išpildyt tą norą
Ech mano 8 metė irgi svajoja apie gitarą ir ką ji jau pakeliu  i muzikos ir dainavimo mokytojams į savaitę atsieina 40 lt, bet žiūriu noras neblėsta, reiks bandyti stoti į muzikos mokyklą, gal visgi gausis kas iš to jos noro
Maniškei irgi buvo užėjęs noras groti gitara (šiaip ji baigusi pianino klasę). Visa laimė, kad prieš perkant, ji pati pasiskolino gitarą iš draugės - prabėgus porai mėnesių, noras muzikuoti išblėso.
Mano 13 mete irgi svajojo apie gitara.Mes jai gimtadienio proga padovanojome.Parduotuveje ,sakeme ,kad mergaitei ,tai parinko ,kad stigos minkstesnes butu pirstams.na jau puse metu uzsiimineja ir jai labai patinka.Aisku ,kai kada buna ir jai nervas ima ,kad kaz kas nesigauna ,bet paskui ir praeina.,ji zino ,kad ne viskas iskart.
Pukuotukasss
2009 01 17, 01:48
O aš buvau pradėjus lankyt gitaros būreli , buvo pradžioj smagu , bet su laiku atsibodo. buvau jau ir gitaros užsinorėjus gimtadieniui, būtu jau nupirkę , bet apsisprendžiau vis kad nereikia. Ir šeip pas mus į mėnesį po 50lt tas būrelis buvo ir nieko gero neišmokė išvis nors 3men lankiau.  Bereikalo.. pagalvojus , galėjau pasitaupyt tuos pinigus ir kam nors kitam išleist. O šeip, galima ir pigesnių būreliu atsirast , chorai visokie , šokiai ir t.t. Manau gitaros būrelis su laiku atsibos.  Bet čia jau kaip kam.
O as niekad neprasiau tevu, kad nupirktu gitaros. kazkaip netraukia. kartais norisi, bet labai trumpai. As megstu klausyti muzika, bet negroti
miglytea
2009 01 19, 19:25
Anzeliunia
2009 01 23, 09:51
Oi kaip norejo  .dabar jau nebe tikriausiai noras netikras buvo
kol dukra neturejo gitaros, tiesiog dege noru ismokti groti. Kai gitara atsirado namuose noras dingo
|
|