Sveikos supermamos, pamaniau, kad turėtų būti nemažai šiame forume tokių, kurios dirba Sodroje. Juo labiau, kad paskutiniu metu daugumoje miestų vis skelbiami konkursai. Tad dalinkimės patirtimi, apie darbą, jo ypatumus, o galbūt bandymus patekti į Sodrą
prisirašau ir aš prie šio būrio, nors pradėsiu dirbti tik po naujų metų
QUOTE(furyy @ 2007 12 15, 18:59) prisirašau ir aš prie šio būrio, nors pradėsiu dirbti tik po naujų metų sveika prisijungusi bet kazkaip tikejausi didesnio susidomejimo
Sveikos
na as tai naujoke sitoj srity, dar neseniai tik dirbti pradejau, bet prie temos jungiuosi
Sveikutes, gal kuri dirbat pasalpu skyriuje? Reikia labai vieno isaiskinimo, kuris butu teisingas, nes vieni sako taip, kiti -kitaip. Reikalas liecia vaiko auginimo atostogas.
Sveikos merginos, o kaip galima i SODRA pakliutii darba?labai noreciau:) gal patarsit?lauksiu zinuciu!
Aciu, merginos. Parasiau Ingriddai AZ.
sveikutes
jungiuos ir as pas jus
O kaip ten su darbo atmosfera? Akys i Komunikaciju skyriu krypsta.
laba
gal but cia dirbancios gales viska paaiskinti nuo 2008 01 01 jau atskaiciuoja 24 % mokesciu nuo atlyginimo tai kaip reikia skaiciuoti atlyginima jei uz gruodi moka sausio menesi? ar teisingai jei atskaiciuos 27 % vietoj 24 %???
Laba vakariuka sodrietes
kazkaip cia nesirutulioja diskusijos na tai pasipasakokit, kuri kokiam skyriuj dirba Papildyta: QUOTE(mama_gulbe @ 2008 01 10, 13:37) laba gal but cia dirbancios gales viska paaiskinti nuo 2008 01 01 jau atskaiciuoja 24 % mokesciu nuo atlyginimo tai kaip reikia skaiciuoti atlyginima jei uz gruodi moka sausio menesi? ar teisingai jei atskaiciuos 27 % vietoj 24 %??? as manyciau kad atskaiciuos dar 27 QUOTE(fugyte @ 2008 01 10, 23:01) Laba vakariuka sodrietes kazkaip cia nesirutulioja diskusijos na tai pasipasakokit, kuri kokiam skyriuj dirba Papildyta: as manyciau kad atskaiciuos dar 27 as ir manau kad 27, o vasari uz sausi jau perves atskaiciuojant 24. tai is kokio tu miesto?
Sveikos, as ne sodriete bet ne karta akys krypo i ta puse. Gal gali kuri pasidalinti kaip atmosfera, algos ir kita sodroje. Kokie reikalavimai norint isidarbinti sodroje ir kur buna darbo skelbimai. Aciu
Sveikos. Na gi jungiuosi ir as prie jusu (nors dabar kolkas dekrete).
QUOTE(vatan @ 2008 01 26, 23:23) Sveikos, as ne sodriete bet ne karta akys krypo i ta puse. Gal gali kuri pasidalinti kaip atmosfera, algos ir kita sodroje. Kokie reikalavimai norint isidarbinti sodroje ir kur buna darbo skelbimai. Aciu aplinka priklauso nuo zmoniu su kuriais tenka tau dirbt, bet kadangi tai valdiskas darbas beveik visas kolektyvas moteriskas, taip kad tikrai yra pykciu. darbo skelbimai skelbiami kiekviena pirmadieni ir treciadieni http://www.valstybes-zinios.lt/vpp3/lt/Docs.filesShow/1 atlyginimai nera dideli, juk valstybine istaiga, alga priklauso nuo kategorijos QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 02 06, 14:32) aplinka priklauso nuo zmoniu su kuriais tenka tau dirbt, bet kadangi tai valdiskas darbas beveik visas kolektyvas moteriskas, taip kad tikrai yra pykciu. darbo skelbimai skelbiami kiekviena pirmadieni ir treciadieni http://www.valstybes-zinios.lt/vpp3/lt/Docs.filesShow/1 atlyginimai nera dideli, juk valstybine istaiga, alga priklauso nuo kategorijos Aciukas uz suteikta info QUOTE(vatan @ 2008 02 06, 15:15) Aciukas uz suteikta info ziurint i koki skyriu eitum dirbt, jei i ismoku isieskojimu ar teises tai apie 2000 su priedais gali tiketis, jei i pasalpu ar draudeju ir apdraustuju, tai gausi apie 1500 su priedais. ziurint kokiam skyriuj dirbsi, gali paziuret kariniu strukturu ar uzsienio skyriuose QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 02 06, 18:52) ziurint i koki skyriu eitum dirbt, jei i ismoku isieskojimu ar teises tai apie 2000 su priedais gali tiketis, jei i pasalpu ar draudeju ir apdraustuju, tai gausi apie 1500 su priedais. ziurint kokiam skyriuj dirbsi, gali paziuret kariniu strukturu ar uzsienio skyriuose
Sveikutes, kazkada girdejau kad Sodra yra vienas is patraukliausiu darbdaviu
Na bet jei algos iki 2000 Lt... QUOTE(dawa @ 2008 02 11, 23:57) Sveikutes, kazkada girdejau kad Sodra yra vienas is patraukliausiu darbdaviu Na bet jei algos iki 2000 Lt... Jau keletas metu linksta mano akys i sodra bet vis galvojau, jog ten pakliuva tik per pazintis, o as ju niekada neturejau QUOTE(dawa @ 2008 02 11, 23:57) Sveikutes, kazkada girdejau kad Sodra yra vienas is patraukliausiu darbdaviu Na bet jei algos iki 2000 Lt... juokus megstat QUOTE(vatan @ 2008 02 12, 12:35) Jau keletas metu linksta mano akys i sodra bet vis galvojau, jog ten pakliuva tik per pazintis, o as ju niekada neturejau per kokius pazistamus? juk konkursai vyksta, klausimai is VRM yra ir tik dalis is specialybiu, bakalauro uztenka
Nu gi, merginos, mamaites, ar daugiau nei viena nedirbat Sodroje?
dirbam dirbam
Sveikutes, as noreciau dirbti Kaune Sodros skyriuje, baigiau viesaji adminstravima bakalaura pries 5 metus, bet toje srityje nedirbu, dabar magistra ekonomikoje mokausi. Ar is viso imanoma, kad mane priimtu i sodra? Ir kokiu ziniu reikia, dalyvaujant konkurse? Labai aciu visoms uz atsakymus.
QUOTE(karibiete @ 2008 05 10, 00:40) Sveikutes, as noreciau dirbti Kaune Sodros skyriuje, baigiau viesaji adminstravima bakalaura pries 5 metus, bet toje srityje nedirbu, dabar magistra ekonomikoje mokausi. Ar is viso imanoma, kad mane priimtu i sodra? Ir kokiu ziniu reikia, dalyvaujant konkurse? Labai aciu visoms uz atsakymus. tai aisku kad imanoma tai suzinok kada konkursas vyksta i tau patinkanti skyriu ir dalyvauk
Aciu Lalaila_Vln
Papildyta: O dar norejau paklausti nusiamananciu sioje srityje, darbo skelbimai pvz, kaune, pareigoms uzimti skelbiami pagrindineje Sodros svetaineje? QUOTE(karibiete @ 2008 05 10, 20:16) Aciu Lalaila_Vln Papildyta: O dar norejau paklausti nusiamananciu sioje srityje, darbo skelbimai pvz, kaune, pareigoms uzimti skelbiami pagrindineje Sodros svetaineje? visi konkursai skelbiami www.valstybes-zinios.lt ten kair4j pus4 bus nuoroda: priėmimas į valstybės tarnybą QUOTE(karibiete @ 2008 05 10, 20:16) Aciu Lalaila_Vln Papildyta: O dar norejau paklausti nusiamananciu sioje srityje, darbo skelbimai pvz, kaune, pareigoms uzimti skelbiami pagrindineje Sodros svetaineje? arba cia gali paziuret http://www.darbo.lt/darbas/index2.php?prof...bes_tarnautojas o is cia testus gali issitraukt http://www.darbo.lt/darbas/vrm.php?theme=1001 QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 05 10, 21:31) arba cia gali paziuret http://www.darbo.lt/darbas/index2.php?prof...bes_tarnautojas o is cia testus gali issitraukt http://www.darbo.lt/darbas/vrm.php?theme=1001 cia irgi yra pasiulymu i valstybines istaigas: http://pasaulis.com/paieska/contents.php?S...amp;AutoID=8295
Ziurejau klausimus, kuriuos reikia spresti ieskant darbo valstybes tarnyboje ir ten ju labai daug, beveik kiekviena diena vis nauja kruva klausimu pasirodo, tai is visu vis naujai atsirandanciu klausimu reikia moketi visus?
Gal kas zinote ir galite paaiskinti QUOTE(vatan @ 2008 05 14, 17:20) Ziurejau klausimus, kuriuos reikia spresti ieskant darbo valstybes tarnyboje ir ten ju labai daug, beveik kiekviena diena vis nauja kruva klausimu pasirodo, tai is visu vis naujai atsirandanciu klausimu reikia moketi visus? Gal kas zinote ir galite paaiskinti ten visada klausimai kartojasi, tik nauju imeta, koki menesi paspresk ir jau tikrai isiminsi juos
Sveikutės....
Ir aš priklausau Sodriečių būriui
Sveikos.
Atsiprašau, kad įlindau į jūsų temą, bet gal kuri nors man galėtų padėti išsiaiškinti viena dalykėlį. Ieškojau info SoDros puslapyje, bet neradau (arba neįskaičiau). Žodžiu taip: Tarkim, aš esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Esu apdrausta (turiu darbą, ten viskas ok), gaunu pinigus. Išeinu vaiko auginimo atostogų, gaunu 100%, po to 85% ir pan. Bet, jei aš tuo metu sugalvoju atlikti vieną kitą darbelį pagal autorinę sutartį. Ar keičiasi kas nors su tom išmokom ar ne? Jei gaunu papildomų pajamų, tai ar SoDra vis tiek moka, ar moka mažiau, ar kaip ten būna? Būčiau dėkinga, jei padėtumėte.
Sveikutės, kaip galima būtų apskaičiuoti DU,jei Sodroje siūloma kategorija yra B?
Papildyta: QUOTE(Pasaulė @ 2008 08 27, 11:40) Sveikos. Atsiprašau, kad įlindau į jūsų temą, bet gal kuri nors man galėtų padėti išsiaiškinti viena dalykėlį. Ieškojau info SoDros puslapyje, bet neradau (arba neįskaičiau). Žodžiu taip: Tarkim, aš esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Esu apdrausta (turiu darbą, ten viskas ok), gaunu pinigus. Išeinu vaiko auginimo atostogų, gaunu 100%, po to 85% ir pan. Bet, jei aš tuo metu sugalvoju atlikti vieną kitą darbelį pagal autorinę sutartį. Ar keičiasi kas nors su tom išmokom ar ne? Jei gaunu papildomų pajamų, tai ar SoDra vis tiek moka, ar moka mažiau, ar kaip ten būna? Būčiau dėkinga, jei padėtumėte. Gal kas mane pataisys,jei sakyčiau ką ne taip,bet anksčiau tai tikrai galima buvo taip dirbti ir pašalpėles gauti už vaikučius.Tik va sugryžus į ankstensnį darba,tai pinigėlių negautum
Sveikos
Šiuo metu auginu vaikus iki 3m. ir nedirbu. Kai dukrai buvo 1,8m. aš įsidarbinau kitoje darbovietėje, ten pradirbau 5mėn. ir išėjau. Ar man šis laikotarpis kol dar dukrai nėra 3m. ir aš nedirbu skaičiuosis į socialinį darbo stažą
Gal cia yra kaunieciu dirbanciu sodroje?
Atsiprasau, bet noriu paklausti
aciu QUOTE(akvadigi @ 2008 10 10, 20:07) Atsiprasau, bet noriu paklausti aciu Tam yra atskira tema Pasisakysiu ir as del darbo "Sodroje". Nezinau, kodel visos ten verziasi taip dirbti-nieko ten gero. Istaiga biudzetine, algos nedideles, darbo kruvis didelis. Darbo atmosfera ne is maloniuju O kur dar jeigu dirbi su klientais-visokiu buna juk, kolioja ir drasko akis QUOTE(shimmer @ 2008 10 22, 10:50) Pasisakysiu ir as del darbo "Sodroje". Nezinau, kodel visos ten verziasi taip dirbti-nieko ten gero. Istaiga biudzetine, algos nedideles, darbo kruvis didelis. Darbo atmosfera ne is maloniuju O kur dar jeigu dirbi su klientais-visokiu buna juk, kolioja ir drasko akis mano dvi geros draugės dirba sodroj,tai nori nenori pakalbam ir apie darbą visų pirma-ko veržiasi, ogi geros darbo valandos,visos šventinės dienos laisvos, jokių vokelių, biletinis kada reikia ir nieks nezyzia,kad kiek gi jų gali imt,tipo tokia darbuotoja nereikalainga,o dėl mažo atlyginimo, tai alga prasideda nuo 1500 į rankas, sakyčiau normaliai kaip moteriai, darbas švarus,su popieriukais. dėl klientų-visur visokių būna dėl atmosferos-sodroj labai daug dirba senų darbuotojų,nurzgalių,tai jaunoms nelabai patinka jų draugija,todėl atmosfera kartais tikrai nebūna labai maloni Situacija štai tokia: nuo 2007.01.18 Esu IĮ savininkė, veiklos nebevykdau nuo 2007.11.01, 2007.08.01 - 2008.05.21 buvau dirbanti vienoje kitoje įmonėje, neseniai sužinojau, kad man išėjus t.y. iš ten išsidarbinus - vėl pati turėčiau mokėtis SD - t.y. įmokas už savininką... Aš realiai tikrai nežinojau, mat galvojau veikla nevykdoma ir sodrai nieko neturiu mokėti.. Ko pasekoje - dabar praėjus šitiek daug laiko - man sąskaitoje padaroma - maždaug -750lt. Šiandien nuvykau į sodrą, kur man buvo paaiškinta, kad kadangi tėtis yra išėjęs "tėvystės atostogų" (nuo 2008.05.20) - o aš esu nedirbanti, tai galiu parašyti prašymą ir būsiu draudžiama socialiniu draudimu valstybės lėšomis. Tagi kaip ir viskas būtų tvarkoje, bet kaip man susigrąžinti tuos 750Lt. - juk realiai nuo pat tos 2008.05.21 dienos mane turėtų valstybės lėšomis drausti, o ne nuo dabar... Natūraliai man kyla daug klausimų - tai kodėl manęs niekas neieškojo anksčiau, kol dar nebuvo tokia didelė skola Kodėl negalima parašyti, kad nuo 2008-05-21 prašau mane apdrausti valstybės lėšomis... Tai kaip čia gaunasi - viena ranka duoda Sodra - kita atima... Man buvo pasakyta - reikia sekti įstatymus .. Na, sorry - bet augindama mažą vaiką tikrai nesėdžiu ir per dienas neskaitinėju įstatymų ... Nežinau ar supratot ko aš čia noriu ir ko man čia reik, bet gal kas nors patarsit kaip man elgtis toliau, ar nuleist rankas ir nieko aš nelaimėsiu ieškodama ko nepametus... Ar yra kokia nors galimybė - susigrąžinti tuos 750Lt. Kaip bebūtų , bet man šiuo metu - tai yra tikrai nemaži pinigiukai gal stipriai nesupyksit, kad ne į temą rašau, bet neradau čia SM niekur kitur, kur galėčiau parašyt ir paklausti apie tai.. ir labai tikiuosi sulaukti kokio nors komentaro... QUOTE(Rasicka* @ 2008 10 29, 02:08) Situacija štai tokia: nuo 2007.01.18 Esu IĮ savininkė, veiklos nebevykdau nuo 2007.11.01, 2007.08.01 - 2008.05.21 buvau dirbanti vienoje kitoje įmonėje, neseniai sužinojau, kad man išėjus t.y. iš ten išsidarbinus - vėl pati turėčiau mokėtis SD - t.y. įmokas už savininką... Aš realiai tikrai nežinojau, mat galvojau veikla nevykdoma ir sodrai nieko neturiu mokėti.. Ko pasekoje - dabar praėjus šitiek daug laiko - man sąskaitoje padaroma - maždaug -750lt. ir labai tikiuosi sulaukti kokio nors komentaro... Nesu Sodros darbuotoja todėl visos tikros info greičiausiai nesuteiksiu.
Sveikos..
gal galėtumėte patarti tokiu klausimu.. Jei išsiimi biuletenį ir išvyksti į užsienį pvz:. 2 savaitėms?sakykit ar tai įmanoma ir kas būtų?
Ne,neįmanoma,nes jei kirstumėt sieną ar būtų kur tikrinami dokumentai,jus pričiuptų,o kentėtų darbdaviai,gydytojai...negalima
Ar nieko pas jus negirdet apie etatu mazinima? Noriu dalyvaut konkurse, ale bijau likt be nieko. Dabar turiu darba, o jei nueisiu i Sodra, o paskui atleis del etatu mazinimo, tai liksiu be nieko.
|