Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SoDra
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Darbas
Pages: 1, 2
fugyte
Sveikos supermamos, pamaniau, kad turėtų būti nemažai šiame forume tokių, kurios dirba Sodroje. Juo labiau, kad paskutiniu metu daugumoje miestų vis skelbiami konkursai. Tad dalinkimės patirtimi, apie darbą, jo ypatumus, o galbūt bandymus patekti į Sodrą mirksiukas.gif
furyy
prisirašau ir aš prie šio būrio, nors pradėsiu dirbti tik po naujų metų biggrin.gif bet vistiek džiaugiuosi patekus į šią įstaigą biggrin.gif
fugyte
QUOTE(furyy @ 2007 12 15, 18:59)
prisirašau ir aš prie šio būrio, nors pradėsiu dirbti tik po naujų metų biggrin.gif bet vistiek džiaugiuosi patekus į šią įstaigą biggrin.gif
*

sveika prisijungusi 4u.gif
bet kazkaip tikejausi didesnio susidomejimo ax.gif na gal dar merginos apsiziures ir prisijungs. Juk butu smagu o kazkam ir naudinga, jei pasidalintume patirtimi, aptartume darbo specifika, pliusus ir minusus mirksiukas.gif
Ingridda
Sveikos 4u.gif
na as tai naujoke sitoj srity, dar neseniai tik dirbti pradejau, bet prie temos jungiuosi
Muse
Sveikutes, gal kuri dirbat pasalpu skyriuje? Reikia labai vieno isaiskinimo, kuris butu teisingas, nes vieni sako taip, kiti -kitaip. Reikalas liecia vaiko auginimo atostogas.
furyy
QUOTE(Muse @ 2007 12 17, 16:13)
Sveikutes, gal kuri dirbat pasalpu skyriuje? Reikia labai vieno isaiskinimo, kuris butu teisingas, nes vieni sako taip, kiti -kitaip. Reikalas liecia vaiko auginimo atostogas.
*

ingridda dirba pašalpose, bet neseniai, tai neaišku ar ji galės pagelbėti g.gif
Irute
Sveikos merginos, o kaip galima i SODRA pakliutii darba?labai noreciau:) gal patarsit?lauksiu zinuciu!
Muse
Aciu, merginos. Parasiau Ingriddai AZ.
furyy
QUOTE(Irute @ 2007 12 18, 00:16)
Sveikos merginos, o kaip galima i SODRA  pakliutii darba?labai noreciau:) gal patarsit?lauksiu zinuciu!
*

reikia laimėti konkursą biggrin.gif
Irute
biggrin.gif
Lalaila_Vln
sveikutes 4u.gif
jungiuos ir as pas jus ax.gif
Wilenska
O kaip ten su darbo atmosfera? Akys i Komunikaciju skyriu krypsta.
mama_gulbe
laba
gal but cia dirbancios gales viska paaiskinti

nuo 2008 01 01 jau atskaiciuoja 24 % mokesciu nuo atlyginimo

tai kaip reikia skaiciuoti atlyginima jei uz gruodi moka sausio menesi?
ar teisingai jei atskaiciuos 27 % vietoj 24 %???
fugyte
Laba vakariuka sodrietes mirksiukas.gif
kazkaip cia nesirutulioja diskusijos ax.gif na ir as buvau apleidus, labai laiko neturejau, bet va jau viskas grizta i savo vezes, galesim pliurpt biggrin.gif
na tai pasipasakokit, kuri kokiam skyriuj dirba ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 01 10, 13:37)
laba
gal but cia dirbancios gales viska paaiskinti

nuo 2008 01 01 jau atskaiciuoja 24 % mokesciu nuo atlyginimo

tai kaip reikia skaiciuoti atlyginima jei uz gruodi moka sausio menesi?
ar teisingai jei atskaiciuos 27 % vietoj 24 %???

*

as manyciau kad atskaiciuos dar 27 ax.gif nors nesu tikra
Lalaila_Vln
QUOTE(fugyte @ 2008 01 10, 23:01)
Laba vakariuka sodrietes  mirksiukas.gif
kazkaip cia nesirutulioja diskusijos  ax.gif  na ir as buvau apleidus, labai laiko neturejau, bet va jau viskas grizta i savo vezes, galesim pliurpt  biggrin.gif
na tai pasipasakokit, kuri kokiam skyriuj dirba  ax.gif
Papildyta:
as manyciau kad atskaiciuos dar 27  ax.gif  nors nesu tikra
*

as ir manau kad 27, o vasari uz sausi jau perves atskaiciuojant 24.
tai is kokio tu miesto?
vatan
Sveikos, as ne sodriete bet ne karta akys krypo i ta puse. Gal gali kuri pasidalinti kaip atmosfera, algos ir kita sodroje. Kokie reikalavimai norint isidarbinti sodroje ir kur buna darbo skelbimai. Aciu
ruzilona
Sveikos. Na gi jungiuosi ir as prie jusu (nors dabar kolkas dekrete).
clap.gif
Lalaila_Vln
QUOTE(vatan @ 2008 01 26, 23:23)
Sveikos, as ne sodriete bet ne karta akys krypo i ta puse. Gal gali kuri pasidalinti kaip atmosfera, algos ir kita sodroje. Kokie reikalavimai norint isidarbinti sodroje ir kur buna  darbo skelbimai. Aciu
*

aplinka priklauso nuo zmoniu su kuriais tenka tau dirbt, bet kadangi tai valdiskas darbas beveik visas kolektyvas moteriskas, taip kad tikrai yra pykciu.
darbo skelbimai skelbiami kiekviena pirmadieni ir treciadieni http://www.valstybes-zinios.lt/vpp3/lt/Docs.filesShow/1

atlyginimai nera dideli, juk valstybine istaiga, alga priklauso nuo kategorijos
vatan
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 02 06, 14:32)
aplinka priklauso nuo zmoniu su kuriais tenka tau dirbt, bet kadangi tai valdiskas darbas beveik visas kolektyvas moteriskas, taip kad tikrai yra pykciu.
darbo skelbimai skelbiami kiekviena pirmadieni ir treciadieni  http://www.valstybes-zinios.lt/vpp3/lt/Docs.filesShow/1

atlyginimai nera dideli, juk valstybine istaiga, alga priklauso nuo  kategorijos
*

Aciukas uz suteikta info 4u.gif , o gal algos dydi galetum apibudinti tiksliau nuo...iki. Kas vienam mazai, tas kitam gal kaip tik, nors as dar pries iseidama i dekreta gaudavau 1500 i rankas, dabar mano darbe su mano gebejimais 2000 i rankas bet noriu iseiti is ten. Tai greiciausiai sodroje tokios nemoka. O kadangi as be kategorijos, tai kiek butu mazdaug. Noreciau suzinoti, jei ne per daug noriu ax.gif
Lalaila_Vln
QUOTE(vatan @ 2008 02 06, 15:15)
Aciukas uz suteikta info 4u.gif , o gal algos dydi galetum apibudinti tiksliau nuo...iki. Kas vienam mazai, tas kitam gal kaip tik, nors as dar pries iseidama i dekreta gaudavau 1500 i rankas, dabar mano darbe su mano gebejimais 2000 i rankas bet noriu iseiti is ten. Tai greiciausiai sodroje tokios nemoka. O kadangi as be kategorijos, tai kiek butu mazdaug. Noreciau suzinoti, jei ne per daug noriu ax.gif
*

ziurint i koki skyriu eitum dirbt, jei i ismoku isieskojimu ar teises tai apie 2000 su priedais gali tiketis, jei i pasalpu ar draudeju ir apdraustuju, tai gausi apie 1500 su priedais. ziurint kokiam skyriuj dirbsi, gali paziuret kariniu strukturu ar uzsienio skyriuose
vatan
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 02 06, 18:52)
ziurint i koki skyriu eitum dirbt, jei i ismoku isieskojimu ar teises tai apie 2000 su priedais gali tiketis, jei i pasalpu ar draudeju ir apdraustuju, tai gausi  apie 1500 su priedais. ziurint kokiam skyriuj dirbsi, gali paziuret kariniu strukturu ar uzsienio skyriuose
*

4u.gif lotuliukas.gif
dawa
Sveikutes, kazkada girdejau kad Sodra yra vienas is patraukliausiu darbdaviu 4u.gif
Na bet jei algos iki 2000 Lt...
vatan
QUOTE(dawa @ 2008 02 11, 23:57)
Sveikutes, kazkada girdejau kad Sodra yra vienas is patraukliausiu darbdaviu 4u.gif
*

Jau keletas metu linksta mano akys i sodra bet vis galvojau, jog ten pakliuva tik per pazintis, o as ju niekada neturejau verysad.gif plius neapleidzia mintys, jog konkurso nelaimeciau, neturiu patirties, issilavinimas bakalauras socialiniu mokslu, net nezinau ar atitikciau reikalavimus bet noreciau pabandyti.
Lalaila_Vln
QUOTE(dawa @ 2008 02 11, 23:57)
*

juokus megstat biggrin.gif juk cia valstybine istaiga, kas mokes daug, beto ir ismoku skyrius, vmi irgi ne ka daugiau gauna. valstybine istaiga gerai todel, kad gers darbo valnados, gali drasiai vaikus gimdyt ir nebijot kad ismes, imt biuletinius it t.t.
Lalaila_Vln
QUOTE(vatan @ 2008 02 12, 12:35)
Jau keletas metu linksta mano akys i sodra bet vis galvojau, jog ten pakliuva tik per pazintis, o as ju niekada neturejau verysad.gif  plius neapleidzia mintys, jog konkurso nelaimeciau, neturiu patirties, issilavinimas bakalauras socialiniu mokslu, net nezinau ar atitikciau reikalavimus bet noreciau pabandyti.
*

per kokius pazistamus? juk konkursai vyksta, klausimai is VRM yra ir tik dalis is specialybiu, bakalauro uztenka
ruzilona
Nu gi, merginos, mamaites, ar daugiau nei viena nedirbat Sodroje?
Ingridda
dirbam dirbam 4u.gif
karibiete
Sveikutes, as noreciau dirbti Kaune Sodros skyriuje, baigiau viesaji adminstravima bakalaura pries 5 metus, bet toje srityje nedirbu, dabar magistra ekonomikoje mokausi. Ar is viso imanoma, kad mane priimtu i sodra? Ir kokiu ziniu reikia, dalyvaujant konkurse? Labai aciu visoms uz atsakymus.
Lalaila_Vln
QUOTE(karibiete @ 2008 05 10, 00:40)
Sveikutes, as noreciau dirbti Kaune Sodros skyriuje, baigiau viesaji adminstravima bakalaura pries 5 metus, bet toje srityje nedirbu, dabar magistra ekonomikoje mokausi. Ar is viso imanoma, kad mane priimtu i sodra? Ir kokiu ziniu reikia, dalyvaujant konkurse? Labai aciu visoms uz atsakymus.
*

tai aisku kad imanoma tai suzinok kada konkursas vyksta i tau patinkanti skyriu ir dalyvauk mirksiukas.gif is pradziu mokykis sprest VRM testus ir reikes tu istatymu i koki skyriu eisi mirksiukas.gif
karibiete
Aciu Lalaila_Vln smile.gif Bandysiu ax.gif
Papildyta:
O dar norejau paklausti nusiamananciu sioje srityje, darbo skelbimai pvz, kaune, pareigoms uzimti skelbiami pagrindineje Sodros svetaineje?
furyy
QUOTE(karibiete @ 2008 05 10, 20:16)
Aciu Lalaila_Vln smile.gif  Bandysiu ax.gif
Papildyta:
O dar norejau paklausti nusiamananciu sioje srityje, darbo skelbimai pvz, kaune,  pareigoms uzimti skelbiami pagrindineje Sodros svetaineje?
*

visi konkursai skelbiami www.valstybes-zinios.lt
ten kair4j pus4 bus nuoroda: priėmimas į valstybės tarnybą
Lalaila_Vln
QUOTE(karibiete @ 2008 05 10, 20:16)
Aciu Lalaila_Vln smile.gif  Bandysiu ax.gif
Papildyta:
O dar norejau paklausti nusiamananciu sioje srityje, darbo skelbimai pvz, kaune,  pareigoms uzimti skelbiami pagrindineje Sodros svetaineje?
*

arba cia gali paziuret http://www.darbo.lt/darbas/index2.php?prof...bes_tarnautojas

o is cia testus gali issitraukt http://www.darbo.lt/darbas/vrm.php?theme=1001
vatan
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 05 10, 21:31)

cia irgi yra pasiulymu i valstybines istaigas:
http://pasaulis.com/paieska/contents.php?S...amp;AutoID=8295
vatan
Ziurejau klausimus, kuriuos reikia spresti ieskant darbo valstybes tarnyboje ir ten ju labai daug, beveik kiekviena diena vis nauja kruva klausimu pasirodo, tai is visu vis naujai atsirandanciu klausimu reikia moketi visus?
Gal kas zinote ir galite paaiskinti smile.gif
Lalaila_Vln
QUOTE(vatan @ 2008 05 14, 17:20)
Ziurejau klausimus, kuriuos reikia spresti  ieskant darbo valstybes tarnyboje ir ten ju labai daug, beveik kiekviena diena vis nauja kruva klausimu pasirodo, tai is visu vis naujai atsirandanciu klausimu reikia moketi visus?
Gal kas zinote ir galite paaiskinti smile.gif
*

ten visada klausimai kartojasi, tik nauju imeta, koki menesi paspresk ir jau tikrai isiminsi juos mirksiukas.gif
Antilope
Sveikutės.... 4u.gif

Ir aš priklausau Sodriečių būriui mirksiukas.gif Priimsit? unsure.gif
Lalaila_Vln
QUOTE(Antilope @ 2008 05 15, 11:26)
Sveikutės.... 4u.gif

Ir aš priklausau Sodriečių būriui mirksiukas.gif  Priimsit? unsure.gif
*

sveikute mirksiukas.gif kur dirbi?
Pasaulė
Sveikos.

Atsiprašau, kad įlindau į jūsų temą, bet gal kuri nors man galėtų padėti išsiaiškinti viena dalykėlį. Ieškojau info SoDros puslapyje, bet neradau (arba neįskaičiau). Žodžiu taip:
Tarkim, aš esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Esu apdrausta (turiu darbą, ten viskas ok), gaunu pinigus. Išeinu vaiko auginimo atostogų, gaunu 100%, po to 85% ir pan.
Bet, jei aš tuo metu sugalvoju atlikti vieną kitą darbelį pagal autorinę sutartį. Ar keičiasi kas nors su tom išmokom ar ne? Jei gaunu papildomų pajamų, tai ar SoDra vis tiek moka, ar moka mažiau, ar kaip ten būna? g.gif
Būčiau dėkinga, jei padėtumėte. 4u.gif
Boni
Sveikutės, kaip galima būtų apskaičiuoti DU,jei Sodroje siūloma kategorija yra B? g.gif Girdėjau,kad yra kažkokios formulės ar koeficientai....

Papildyta:
QUOTE(Pasaulė @ 2008 08 27, 11:40)
Sveikos.

Atsiprašau, kad įlindau į jūsų temą, bet gal kuri nors man galėtų padėti išsiaiškinti viena dalykėlį. Ieškojau info SoDros puslapyje, bet neradau (arba neįskaičiau). Žodžiu taip:
Tarkim, aš esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Esu apdrausta (turiu darbą, ten viskas ok), gaunu pinigus. Išeinu vaiko auginimo atostogų, gaunu 100%, po to 85% ir pan.
Bet, jei aš tuo metu sugalvoju atlikti vieną kitą darbelį pagal autorinę sutartį. Ar keičiasi kas nors su tom išmokom ar ne? Jei gaunu papildomų pajamų, tai ar SoDra vis tiek moka, ar moka mažiau, ar kaip ten būna? g.gif
Būčiau dėkinga, jei padėtumėte. 4u.gif
*

Gal kas mane pataisys,jei sakyčiau ką ne taip,bet anksčiau tai tikrai galima buvo taip dirbti ir pašalpėles gauti už vaikučius.Tik va sugryžus į ankstensnį darba,tai pinigėlių negautum cool.gif
Pasaulė
QUOTE(Boni @ 2008 09 29, 14:11)
Gal kas mane pataisys,jei sakyčiau ką ne taip,bet anksčiau tai tikrai galima buvo taip dirbti ir pašalpėles gauti už vaikučius.Tik va sugryžus į ankstensnį darba,tai pinigėlių negautum  cool.gif
*

Ačiū. 4u.gif
Ledas
Sveikos
Šiuo metu auginu vaikus iki 3m. ir nedirbu. Kai dukrai buvo 1,8m. aš įsidarbinau kitoje darbovietėje, ten pradirbau 5mėn. ir išėjau. Ar man šis laikotarpis kol dar dukrai nėra 3m. ir aš nedirbu skaičiuosis į socialinį darbo stažą g.gif Nežinau ar aiškiai parašiau, bet gal supratot ką norėjau paklausti 4u.gif
Leblon
Gal cia yra kaunieciu dirbanciu sodroje?
akvadigi
Atsiprasau, bet noriu paklausti blush2.gif kuria diena sodra veda vaiko prieziuros pinigus?ar ne menesio 12 d?

aciu blush2.gif
shimmer
QUOTE(akvadigi @ 2008 10 10, 20:07)
Atsiprasau, bet noriu paklausti  blush2.gif  kuria diena sodra veda vaiko prieziuros pinigus?ar ne menesio 12 d?
aciu  blush2.gif
*

Tam yra atskira tema ax.gif
Pasisakysiu ir as del darbo "Sodroje".
Nezinau, kodel visos ten verziasi taip dirbti-nieko ten gero. schmoll.gif
Istaiga biudzetine, algos nedideles, darbo kruvis didelis.
Darbo atmosfera ne is maloniuju schmoll.gif
O kur dar jeigu dirbi su klientais-visokiu buna juk, kolioja ir drasko akis doh.gif
Kristiniux
QUOTE(shimmer @ 2008 10 22, 10:50)

Pasisakysiu ir as del darbo "Sodroje".
Nezinau, kodel visos ten verziasi taip dirbti-nieko ten gero. schmoll.gif
Istaiga biudzetine, algos nedideles, darbo kruvis didelis.
Darbo atmosfera ne is maloniuju schmoll.gif
O kur dar jeigu dirbi su klientais-visokiu buna juk, kolioja ir drasko akis doh.gif
*

mano dvi geros draugės dirba sodroj,tai nori nenori pakalbam ir apie darbą biggrin.gif
visų pirma-ko veržiasi, ogi geros darbo valandos,visos šventinės dienos laisvos, jokių vokelių, biletinis kada reikia ir nieks nezyzia,kad kiek gi jų gali imt,tipo tokia darbuotoja nereikalainga,o dėl mažo atlyginimo, tai alga prasideda nuo 1500 į rankas, sakyčiau normaliai kaip moteriai, darbas švarus,su popieriukais.
dėl klientų-visur visokių būna mirksiukas.gif
dėl atmosferos-sodroj labai daug dirba senų darbuotojų,nurzgalių,tai jaunoms nelabai patinka jų draugija,todėl atmosfera kartais tikrai nebūna labai maloni smile.gif
Rasicka*
help.gif Sveikos,

Situacija štai tokia:

nuo 2007.01.18 Esu IĮ savininkė, veiklos nebevykdau nuo 2007.11.01,
2007.08.01 - 2008.05.21 buvau dirbanti vienoje kitoje įmonėje,
neseniai sužinojau, kad man išėjus t.y. iš ten išsidarbinus - vėl pati turėčiau mokėtis SD - t.y. įmokas už savininką...
Aš realiai tikrai nežinojau, mat galvojau veikla nevykdoma ir sodrai nieko neturiu mokėti.. g.gif
Ko pasekoje - dabar praėjus šitiek daug laiko - man sąskaitoje padaroma - maždaug -750lt. swoon.gif
Šiandien nuvykau į sodrą, kur man buvo paaiškinta, kad kadangi tėtis yra išėjęs "tėvystės atostogų" (nuo 2008.05.20) - o aš esu nedirbanti, tai galiu parašyti prašymą ir būsiu draudžiama socialiniu draudimu valstybės lėšomis. thumbup.gif Bet tą prašymą liepė parašyti šios dienos data. g.gif
Tagi kaip ir viskas būtų tvarkoje, bet kaip man susigrąžinti tuos 750Lt. - juk realiai nuo pat tos 2008.05.21 dienos mane turėtų valstybės lėšomis drausti, o ne nuo dabar... schmoll.gif
Natūraliai man kyla daug klausimų - tai kodėl manęs niekas neieškojo anksčiau, kol dar nebuvo tokia didelė skola unsure.gif
Kodėl negalima parašyti, kad nuo 2008-05-21 prašau mane apdrausti valstybės lėšomis... Tai kaip čia gaunasi - viena ranka duoda Sodra - kita atima... unsure.gif
Man buvo pasakyta - reikia sekti įstatymus .. Na, sorry - bet augindama mažą vaiką tikrai nesėdžiu ir per dienas neskaitinėju įstatymų ... help.gif

Nežinau ar supratot ko aš čia noriu ir ko man čia reik, bet gal kas nors patarsit kaip man elgtis toliau, ar nuleist rankas ir nieko aš nelaimėsiu ieškodama ko nepametus...
Ar yra kokia nors galimybė - susigrąžinti tuos 750Lt.
Kaip bebūtų , bet man šiuo metu - tai yra tikrai nemaži pinigiukai cry.gif

gal stipriai nesupyksit, kad ne į temą rašau, bet neradau čia SM niekur kitur, kur galėčiau parašyt ir paklausti apie tai.. blush2.gif

ir labai tikiuosi sulaukti kokio nors komentaro... rolleyes.gif
vatan
QUOTE(Rasicka* @ 2008 10 29, 02:08)
help.gif Sveikos,

Situacija štai tokia:

nuo 2007.01.18 Esu IĮ savininkė, veiklos nebevykdau nuo 2007.11.01,
2007.08.01 - 2008.05.21 buvau dirbanti  vienoje kitoje įmonėje,
neseniai sužinojau, kad man išėjus t.y. iš ten išsidarbinus -  vėl pati turėčiau mokėtis SD -  t.y. įmokas už savininką...
Aš realiai tikrai nežinojau, mat galvojau veikla nevykdoma ir sodrai nieko neturiu mokėti..  g.gif
Ko pasekoje - dabar praėjus šitiek daug laiko - man sąskaitoje padaroma - maždaug -750lt.  swoon.gif
ir labai tikiuosi sulaukti kokio nors komentaro...  rolleyes.gif
*

Nesu Sodros darbuotoja todėl visos tikros info greičiausiai nesuteiksiu. ax.gif Man artimas žmogus turi IĮ ir kai jis buvo sustabdęs veiklą, tai vistiek mokėjo sodros įmokas ir privalomą sveikatos draudimą. Ir jokio skirtomo, jog nevykdai veiklos, jei įmonė nelikviduota įmokas mokėti reikia. Atleidžiami nuo sodros įmokų yra neįgalūs, tačiau privalomąjį sveikatos draudimą vistiek turi mokėti nors ir neįgalus. Ir tikrai niekas niekada žmonių neinformuoja jokiais klausimais net socialinių pašalpų klausimais ar pinigėliais už vaikus. Taisyklė tokia: pražioplinai, traukinys nuvažiavo ir viskas, tokia politika. Patarčiau jums pasidomėti mokesčių inspekcijoje dėl skolos už privalomąjį sveikatos draudimą, kokia situacija pas jus. Iš to ką rašėte panašu, jog jūs ir šių įmokų nemokėjote, o dar ir delspinigiai prisideda.
Ayana
Sveikos.. smile.gif

gal galėtumėte patarti tokiu klausimu.. Jei išsiimi biuletenį ir išvyksti į užsienį pvz:. 2 savaitėms?sakykit ar tai įmanoma ir kas būtų?
Boni
Ne,neįmanoma,nes jei kirstumėt sieną ar būtų kur tikrinami dokumentai,jus pričiuptų,o kentėtų darbdaviai,gydytojai...negalima 4u.gif
Sisi
Ar nieko pas jus negirdet apie etatu mazinima? Noriu dalyvaut konkurse, ale bijau likt be nieko. Dabar turiu darba, o jei nueisiu i Sodra, o paskui atleis del etatu mazinimo, tai liksiu be nieko.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.