Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kapų priežiūra
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kleo
Sveikutes.Man si tema labai aktuali,nes viena priziuriu 2 kapavietes.Norisi,kuo graziau jas sutvarkyti,taip isreiksti savo meile artimiesiems kuriu jau deja nera verysad.gif Rasykit ir siulykit kokias geles,krumelius geriausia sodinti kapuose,kad atrodytu graziai visa sezona.Ir dar-viena kapaviete yra kapuose kuriuose nera nei vieno medzio,jokio pavesio.Patarkit koki medeli galeciau pasodinti?Kad nebutu labai aukstas,kad nereiketu jo nukritusiu lapu kiekvienakart sluot,kad grazus butu,gal net zydintis. Aciu.
dolė
ir man idomu,būtu sužinoti ,kokias gelytes gerai yra sodinti? aš apie visokius sodinimus nieko neišmanau sad.gif bet pradėsiu ,nusipirkau gėliu sėklu SERENČIAI ir PORTULAKOS pasodinsiu namie vazonelyje, tik kada reikia sodinti? o paskui nuvešiu su vazonėliu ir padėsiu ax.gif
kleo, gal geriausiai kokia tuja pasodinti, dabar jų visokiu gražių yra smile.gif
Cikadelė
Siaip ir man butu aktualu pasikalbeti apue kapu pieziura, nes reiia tvarkyti, tragiskai zuvusios tetos, mociutes ir proseneliu kapus...

Butu gerai jei pakalbetumem isvis apie kapinese augancias geles, kaip geriau priziureti paminklini akmeni, kaip laistyti, purenti zeme...

va as tai siulysiu babai apsodinti smulkia zolyte kapelius, o lovelej (jei isivaizduijat ka turiu omeny) noretusi kokiu graziu gelyciu...

gal kas galit ideti ir foto (savo arba is neto) apie kokias gelytes kalbate, nes as nelabai pavadinimu zinau blush2.gif
kleo
Dole,tuju tai nenoriu,siaip viena jau auga.Noretusi medelio neauksto,kad svetimu kapu neuzgostu,ir pavesiukas koks butu.Augo eglute,bet vis kazkas jos virsunele nulauzdavo,tai jinai i sonus augt pradejo,teko ismest.O serentis kapuose gerai,buvau pasodinus,tai visa vasara zydejo.Apie portulaka tai nieko negirdejau,o serenti tai balandi sodink,jie labai greitai auga.Cikadele,zolyte kapuose labai sunku priziuret-kirpt reikia,laistyt.Girdejau yra speciali zole-auksta neauga,kirpt nereikia,vadinasi dekoratyvine zole,girdejau kad brangiai kainuoja.As irgi galvoju kapus tokia zolyte apset,bet turbut kaina pamatysiu ir noras praeis smile.gif
Asta
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 19, 11:46)
va as tai siulysiu babai apsodinti smulkia zolyte  kapelius, o lovelej (jei isivaizduijat ka turiu omeny) noretusi kokiu graziu gelyciu...

Oj, tik su zolyte neapsirikit. As ir sodininke nekokia, bet kad taip ishejo jog dabar turiu kapeli priziureti. Tai masciau kaip cia padarius kad grazu butu ir prieziuros nedaug reiketu. Pernai zolytes nupirkom ir apsodinom. Pardaveja sake, kad tiks kapam, smulkute, grazi... O kai eme dygti tai grazumo grazi, bet ji kazkokia "triushine". Augo kaip pashelus tokia sodri ir nelabai jau smulki. Praktishkai kas antra savaite reikejo vaziuoti karpyti, nes jei nenukerpi tai atrodo kaip dziungles. Tai dabar irgi mastau kaip cia daryt...Gal keliu rushiu daugiametem kokiom smulkiom gelytem apsodinti ir palikti krashteli "sezoninem" gelem. Vat tik kokios tos daugiametes neaukshtos kazin...Kad kaip kilimelis atrodytu g.gif Gal zinot? blush2.gif
kleo
Astule,auga ant mano mociutes keli daugiameciai krumeliai,tokie kaip zolyte, zydi baltom smulkiom gelytem,tik va pavadinimo nezinau.Pavartysiu geliu knyga,jei surasiu parasysiu pavadinima.
kleo
Bliamba,neradau.Gal kitos zino kaip vadinasi?Jos gal daugiau i samanas panasios arba i trumpa zole,zydi baltais,smulkiais ziedeliais.Dar i kapus tinka žile,dvimete,labai grazus sidabriniai lapai,tik ja rudeni reikia issikasti ir rusyje per ziema laikyti.Maxsimoj nusipirkau žile pajurine,bandysiu sodint.Praeitais metais buvau pasodinus-tai gerai sudygo ir kapuose graziai augo,tik nezinojau kad issikast reikia,tai turbut sunyko.Apie chrizantemas tai turbut visos zinot,idealiai tinka kapams.Gal kas nors augino gebene kapuose?As kambarines turiu,tai man jos labai patinka.Girdejau,kad yra gebeniu rusiu lauke auginti.Gal kas auginat,gal zinot kur ju isigyti?
convict
As ir galvojau kapus uzsodinti ta samane, kuri zydi tokiais smulkiais baltais ziedeliais. tik nezinau kur jos gauti ir kada sodinti. Gal kas zinot? Per visa vasara man tai idealu yra tos tokios rudos smirdincios gelytes(bent jau man tai jos smirdi). Jom nei daznai laistyt reikia, nei daug trasu.
Dabar zadu isvyk is lietuvos ilgesniam laikui, tai pradejau dometis kas galetu priziuret kapus. Tai radau tokia firmelia "kapiniu prieziura". Kaip paskambinau jie sake kad dar tik nesenai isikure tai patys jie nepriziuri, tik gali duot kaskokios motereles telefono numeri. Ji sake ima po 20 litu lygtai i menesi.Bet zinot, as nezinau ae galima ja pasitiket.Jeigu as jei sumokesiu uz puse metu i prieki ar ji nedings, o paskui gaudyk veja laukuose.
Taigi, dar vienas klausimas, gal jus zinot kas uzsiima tuo?
kleo
Iindre,as tai pirma kart girdziu,kad galima nusisamdyt zmogu kapo prieziurai.Gal tau reiketu uzeit i administracija tu kapiniu,gal jie tau ka nors pasiulytu.
Asta
kleo, na manau isivaizduoju kokias gelytes minejai. Grazu jos, maciau pardavinejo vasara tokia bobulyte kupsteliais. Tai kiek suprantu reikia jas pasodinti reciau ir jos ishsiplecia. Ar taip? blush2.gif

Ir dar va su ta pernykshte zole kazi kaip kovoti , kad ji nedygtu? Rudeni priesh velynes tiesiog paemem ir apvertem ta velenai, zemiu skirtu kapu prieziurai pabarstem...kazi neprades labai lysti zoles? Gal kokiu "nuodu" palaistyt? blush2.gif
kleo
Asta,kad as tu gelyciu nesodinau,tai ir nezinau kaip jos auga.O del zoles tai nezinau ka daryt,kad daugiau neaugtu.As tai nukasciau virsutini zemes sluoksni ir nauju zemiu paberciau,gal padetu g.gif
kleo
Merginos ar matet dekoratyvini kleva?Labai grazus,kaip kazin jei i kapus ji pasodint?Bet labai bijau,kad pavogti gali.Praeitais metais maciau kalvariju turguj,mazesnis kainavo 35Lt.,didesnis 55Lt.,dar ir maximos bazej lauko prekyboj maciau.Pasodinciau,bet jei pavogtu labai gaila butu verysad.gif
kleo
Merginos ar matet dekoratyvini kleva?Labai grazus,kaip kazin jei i kapus ji pasodint?Bet labai bijau,kad pavogti gali.Praeitais metais maciau kalvariju turguj,mazesnis kainavo 35Lt.,didesnis 55Lt.,dar ir maximos bazej lauko prekyboj maciau.Pasodinciau,bet jei pavogtu labai gaila butu verysad.gif
kleo
kleo
Oi,bliamba,ta pacia zinute tris kartus idejau,pardon.
Jūržolė
Klevas tai jau visas medis ir po kelerių metų ir patiems ir kaimynams nepatiks, įsivaizduok kiek prikris lapų! O dėl gėlyčių, aš manyčiau, kad kapams gražu vienmetės, kiek jų ten reikia. Iš daugiamečių labiausiai tiktų žydinčios vejos. Viena iš jų Aubretė, žydi violetine spalva, sako, kad ir žiemą išlieka žalia, jau turiu pasisėjusi, žiūrėsiu ar bus gražu. Dar yra tokia geltona šliaužianti.
kleo
Na del klevo gal tu ir teisi rolleyes.gifO kas tai yra zydinti veja?Tai zole kokia?
Jūržolė
QUOTE(kleo @ 2005 03 24, 21:41)
Na del klevo gal tu ir teisi rolleyes.gifO kas tai yra zydinti veja?Tai zole kokia?
*

Na kaip ir gėlės, šliaužiančios žeme, žydinčios.

"Žemi aubrečių (Aubrieta) kupsteliai sodinami ir alpinariumuose, ir prie takų, ir gėlynų pakraščiuose. Jei norite, kad šis augalas užpildytų didesnius plotelius, netrukdykite jam plėstis. Nesunku dauginti kero dalimis. Gegužės mėnesį aubretės žydi labai gausiai - per rausvus, raudonus ar violetinius žiedelius nesimato lapelių. Patraukli pilkalapė besidriekianti gėlė yra pūkuotoji glažutė (Cerastium tomentosum). Dirvai ji dar nereiklesnė nei aubretė. Galima auginti su bet kokiais alpinariumo augalais. Lėčiau plinta ir mažesniems ploteliams apželdinu tinka sauleniai (Helianthemum hybrida). Išvesta nemažai veislių, žydinčių geltonais, oranžiniais, raudonais, rausvais ir baltais žiedais.
Saulėtoje vietoje, trąšioje dirvoje klesti ylalapiai flioksai (Phlox subulata). Jų žiedai balti, rausvi, raudoni, šviesūs mėlyni. Gali uždengti didokus žemės plotus. Labai gražu, kai susipina kelių spalvų augalai. Skurdžiausiose ir sausiausiose žemėse augs daugybė šilokų (Sedum), Derindami rūšis skirtingų spalvų lapais ir žiedais sukursite nepaprastai spalvotą kilimą. Jo laistymą, tręšimą ir priežiūrą galite pamiršti. Dauguma smulkučių kiliminių augalėlių nepakenčia perdžiūvusios, įkaitusios žemės. Drėgnose ir atvirose vietose gražiai driekiasi šliaužiančioji šilingė (Lysimachia nummularia). Lapų pažastyse susiformavę geltoni žiedai pražysta birželio-liepos mėnesiais. Želdynuose sodinama šios šilingės geltonlapė forma (L. nummu¬laria f. aurea). Jai parenkama atvira vieta, nes šešėlyje lapai pažaliuoja. Labai gražiai dera su neaukštais dekoratyviniais krūmais. Įkaitusios žemės nepakenčia ir uolaskėlės (Saxifraga). Tai žemi aukštikalnių augaliukai, sudarantys į samanas panašius kupstelius. Tik apvalialapės uolaskėlės (S. urbium) lapeliai stambesni, sudaro skrotelę. Uolaskėlės- labai tvarkingi, per daug į šalis neplintantys augalėliai. Juos būtina persodinti ar maždaug kas treji metai pakeisti naujais. Gali augti ir šviesiame pusšešėlyje." čia cituoju nežinomą autorių

O čia galima rasti pažiūtėti kaip atrodo aubretė.

http://images.google.lt/images?q=Aubrieta&...lr=&sa=N&tab=wi
Alambra
Mes maksimaliai kapavietę užpylėm skalda, ir palikom angas gėlėms. Iš praeito rudens pasodinau krokų ir tulpių, bet dar nežinau ar jie išdygs ir kaip atrodys...

O šiaip aną vasarą pirkdavau jau gatavas gėles vazonėliuose pagal sezoną - našlaites, spriges,- ir jas sodindavau.

O dar pasodinom berželį, toks buvo mirštančios pageidavimas - bet kadangi nesinorėjo, kad jis užaugtų didelis, nes jie po to išvarto augdami ir akmenis ir t.t., tai pirkom dekoratyvinį medelyne gal už kokius 70 Lt, jis toks svyruoklinis, ir beveik neauga, tik šakas jam reiks pakarpyti, nes jos vis augs.

Man asmeniškai labai gražu būtų ant kapų pakalnutės, bet jos mėgsta pavėsį... O pas mus jo beveik nėra.

Dar galiu pasakyti, kad man labai patiko kaimyno kapas: juodame rėme vien tik žolė, tik aišku gyva, kuri kuo mažiau nupojauta netgi geriau atrodo, ir kampelyje irgi svyruoklinė guoba. Labai skoninga.
laukinukė
QUOTE(Asta @ 2005 03 19, 15:15)
Ir dar va su ta pernykshte zole kazi kaip kovoti , kad ji nedygtu? Rudeni priesh velynes tiesiog paemem ir apvertem ta velenai, zemiu skirtu kapu prieziurai pabarstem...kazi neprades labai lysti zoles? Gal kokiu "nuodu" palaistyt?  blush2.gif
*

Kad sukasėt, tai nepakenks, bet kiek žinau iš patirties, dabar pavasarį geriausia būtų visą velėną išpurenti, šaknis išrinkti, išpurtyti ir išmesti, nes per žiemą vis tiek jos greičiausiai nespėjo sutrūnyti. O tada turėsite purią žemę ir galėsite sodinti, ką suplanavote. Nuodų geriau neliek, nes nieko kito kurį laiką negalėsi pasisodinti.
kleo
QUOTE(kleo @ 2005 03 19, 12:21)
Astule,auga ant mano mociutes keli daugiameciai krumeliai,tokie kaip zolyte, zydi baltom smulkiom gelytem,tik va pavadinimo nezinau.Pavartysiu geliu knyga,jei surasiu parasysiu pavadinima.
*

Sužinojau kaip vadinasi tie krūmeliai-gvazdikėliai.Ir plečiasi jie į šonus.
Gene
g.gif g.gif g.gif smile.gif Letai auganti veja yra liliputine, bet ir ja reikia karpyti.Kilimine danga greitai sudaryszemaugiai spygliuociai, jie letai augantys ir ne aukstesni kaip vienas m. Geriasia sodinti Old Golld ir Glauca.Daugemeciai augalai, atsparesni salciams yra vaisgina ,bergenija , notra .Del graziu lapu auginkiteozeksni ,gebene ,pachiandra.
Regila
Kapams visi tinka zemi augalai.
Pradziai(is pavasario) galima apsodinti zydinciomis naslaitemis.Veliau kokios geles auginamos namuose atrodys grazios-tas ir isnesit..
kleo
Kai kapaviete vieno zmogaus tai galima ir vienmeciu geliu pasodint,ar is namu kokiu grazesniu.O kai kapaviete didele-triju zmoniu,tai jau reikia galvot kaip geriau apsodint.Kur tujas sodint,kur krumelius,o kur palikt vietos vienmetem gelem.Nusipirkau maximoj irisu svoguneliu ir astilbes,dabar reiks galvot kurioj vietoj sodint.Medelio reikia man kokio nors neauksto butinai,o tai pavesio jokio nera,o kaip magnolija?Ar augtu kapuose?
Regila
Bet magnolija pakankamai auksta(kaip kapuose).Irisai irgi aukstoki(ziurint kokie).Yra is daugiameciu ir zemu ar zemesniu augalu.Su daugiametem paprasciau,maziau rupescio,jei kada nebutu galimybes aplankyt kapu.Kai kas sodina daugiametes naslaites.Jos pleciasi,sudarydamos apie save kilima pilna mazu ziedu(kelios spalvos).Galima sedumo(silokai),sliauziantys.Ju buna ivairiu spalvu(zalio,zalio su baltu,garstyciu).Paderinus visai grazu.Taip pat galima zieme(jei pavesio yra).Tokie tvirti,blizgantys lapai,melyni ziedai(retai auginamas).Melsves ivairios,margalapis vaistutis(zalias su baltais pakrasciais-daznai sodinamas ant kapu).Saulutes,uolaskele(kaip sedumas,zemas,rausvai zydi),saulutes,darzelinis ciobrelis.Jis zemas,buna visokiu spalvu(cia ne tas kur arbatai).
Siu visu isvardytu as turiu...skelbimuose apie daugiametes geles ideta...ir ne tik ju..
aidosius
QUOTE(dolė @ 2005 03 19, 10:22)
ir man idomu,būtu sužinoti ,kokias gelytes gerai yra sodinti? aš apie visokius sodinimus nieko neišmanau  sad.gif  bet pradėsiu ,nusipirkau gėliu sėklu SERENČIAI ir PORTULAKOS pasodinsiu namie vazonelyje, tik kada reikia sodinti? o paskui nuvešiu su vazonėliu ir padėsiu  ax.gif
kleo, gal geriausiai kokia tuja pasodinti, dabar jų visokiu gražių yra smile.gif
*

Sveikos.Apie kapinių priežiūrą ne ką nusimanau,bet apie gėlytes patarti galiu.Portulakos labai gražios ir ryškios gėlytės,jos plečiasi į šonus ir atrodo įspūdingai tik tada,kada gauna pakankamai saulės.Šešėlyje jų grožio nepamatysit.Kai tik dingsta saulė,Portulakos užsiskleidžia.Ir geriausiai auga jos-smėlingoje,sausoje dirvoje.Jei perlaistysit-nubyrės jos lapukai-spygliukai.Jei kapavietė pietinėje pusėje-Portulaka-ideali gėlė.
Mally
Mano tėvai gėlininkai, tad galiu patarti apie gėlių savybes, jei kam reikia smile.gif tai va, būna, kad žmonės ateina ir prašo gėlių (ne žolyčių, o gėlių), kurios gali augti pavėsyje, tai žinokit viskas stypsta ir net jei jums aiškina, kad gali augti, tai čia tik nori iškišti prekę. pavyzdžiui petunijos mažiausiai bijo šalnų iš visų vasarinių gėlių. kiti įsitikinę, kad serenčiukai nebijo, bet jie net labai bijo. man asmeniškai gražiausia gvinėjos sprigės, tokios smailais lapais ir dideliais žiedais. bet joms reikia šilto oro. jų daigus veža iš šiltų kraštų, tad jei vasara saulėta, žydės ypatingai gražiai, bet jei lietinga ir be saulės, tai nieko gero, supus ir viskas. petunijų minusas, nes lietus labai žiedus nuplaka, tada baisiai atrodo,tad išeitis gali būti mini petunijos, tokiais labai mažai žiedukais. tų lietus nenudaužo. ir dar aišku gėlytes tręšti būtinai, kad gražiai žydėtų. esu mačiusi ant kapų surfiniją pasodina ir po to ji apsiraizgo visą kapą. nežianu, bet atrodė tikrai super gražiai. dar lobeliją galima sodinti, tokie kuokšteliai smulkiais smulkiais melsvais, baltais ar raudonais žiedais. ji labai gražiai plečiasi ir tie žiedai (ypač mėlyni) iš tolo šviečia.

kas liečia sėjimą iš pakelių, tai labai skeptiškai žiūriu. jei perkat profesionalam skirtas sėklas (jų daug būna supakuota ir tik specialiose pardėse), tai viskas tvarkoj, bet jei tos, kur kiekvienoj parduotuvėj, tai doh.gif nu ten vietoj gėlių morkos gali užaugti, o jei ir užaug gėlės, tai negražios ax.gif kokios iki kelių ax.gif
JurateL.
Man irgi sprigės labai gražu, todėl šiemet jau nusipirkau daigelių, pasiauginsiu ir prisodinsiu.Iš sėklų daiginant reikia daug priežiūros, va tik nepalaisčiau savo daiginamų sėklyčių ir per parą susibaigė, o spriges pirkau iš "Senukų" gražiai paauginti daigeliai ir žymiai pigiau, nei paskui perkant vasarą.O dėl surfinijų, tai net neįsivaizduoju, rekomenduoja tas gėlytes 2 kartus per dieną laistyti...tai tiek važinėti į kapus nėra galimybės g.gif
Jūržolė
QUOTE(JurateL. @ 2005 04 05, 09:03)
Man irgi sprigės labai gražu, todėl šiemet jau nusipirkau daigelių, pasiauginsiu ir prisodinsiu.Iš sėklų daiginant reikia daug priežiūros, va tik nepalaisčiau savo daiginamų sėklyčių ir per parą susibaigė, o spriges pirkau iš "Senukų" gražiai paauginti daigeliai ir žymiai pigiau, nei paskui perkant vasarą.O dėl surfinijų, tai net neįsivaizduoju, rekomenduoja tas gėlytes 2 kartus per dieną laistyti...tai tiek važinėti į kapus nėra galimybės  g.gif
*

Aš dėl surfinijų, tai pritariu, reikia šalia kapinių gyventi, kad jas tinkamai prižiūrėti.
Mally
Dėl surfinijų - juos niekuom neįpatingos nei kitos gėlės. aišku, jei pasodinsite į vazoną, tai teks laistyti kelis kartus per dieną ir ne tik surfinijas, o visas gėles, nes paprasčiausiai vazonas greit išdžiūna. Bet jei sodinsite į žemę, tai bus čiki. priežiūra surfinijų tik tokia, kad patręšti reikia, nes be trašų nežydi. ai, dar jei lietinga vasara, tai miltligė puola, bet yra preparatų, svarbu tik laiku pastebėti.
puss
Magnolijai butina uzuoveja, silta saugi vietele. o kapuose sodinti kazka ypatingo g.gif sakyciau tiesiog nesaugu, net jei ir labai myli ir gerbi mirusiji- patikekit- bus kam tai ne motais. Dirbu su augalais ir daznai tenka girdeti kaip zmones guodziasi- nupirkau ir neradau sad.gif Norisi kad butu grazu, bet realybe kiek kitokia sad.gif
Mally
QUOTE(puss @ 2005 04 06, 19:19)
Magnolijai butina uzuoveja, silta saugi vietele. o kapuose sodinti kazka ypatingo g.gif sakyciau tiesiog nesaugu, net jei ir labai myli ir gerbi mirusiji- patikekit- bus kam tai ne motais. Dirbu su augalais ir daznai tenka girdeti kaip zmones guodziasi- nupirkau ir neradau sad.gif Norisi kad butu grazu, bet realybe kiek kitokia sad.gif
*

Na taip, čia tikrai problema. Yra žmonių, kuriems nieko šventa nėra. Kiti žmonės purškia dažais, na bet man ranka nekyla, nes negražiai atrodo po to.
kleo
QUOTE(puss @ 2005 04 06, 19:19)
*

Patyriau kas tai yra-pasodinau ir neradau.Vat ir bijau pirkt kazka brangesnio ar idomesnio.Vaziuosiu kurias iseigines i Florexlit,gal rasiu koki neipatinga medeli,o gal ir tujos prades patikt.Mano vieni kapai yra Mickunuose[uz Naujos Vilnios]tai dar nebuvo,kad kas ka pavogtu,bet augo eglute ,tai vis virsune kazkas nulauzdavo,pradejo ji plestis i sonus,teko ismest.O vat kiti kapai Karveliskese,tai viska vagia-kokia idomesne gele pasodinta-iskasa,dirbtines geles tai is vis kaip pasiute vagia.Tai as dirbtines geles truputi apdeginu arba vasku aplieju,kad nevogtu.Labai gaila,kad negali savo artimuju kapu papuost taip kaip nori verysad.gif
Mally
Labai gražu ant kapo kamuolinės tujos, tokios mažutės, esu mačiusi, pasodinta visuose keturiuose kampuose. jos ten miniatiūrinės kažkokios. tai tikrai neblogai.
JurateL.
QUOTE(Mally @ 2005 04 07, 10:39)
Labai gražu ant kapo kamuolinės tujos, tokios mažutės, esu mačiusi, pasodinta visuose keturiuose kampuose. jos ten miniatiūrinės kažkokios. tai tikrai neblogai.
*

Tai va tas tujas vagys labai myli, mažutės, lengvai išsirauna...tikras džiaugsmas be didelio vargo...aš savaitgalį ir nemalonų džiaugsmą apturėjau-kapas taip nušluotas...ir ne pinigų gaila, o moralė išniekinta...pikta, kad žmonėm nieko švento nėra. Kadangi dirbtinų gėlių vasarai pirkti nesinori, o vasarines sodinti dar ankstoka, pripirkau sudygusių tulpių ir narcizų....tikiuosi prigis ir žydės pačiais gražiausiais žiedais, jei koks vėl neateis ir neiškasios ar nenuskabys cry.gif .
Kuzia
Patarkit, ar jau galiu kokią gėlytę sodint? Labai skubu, nes tuoj giminės puls sodint, po to kalbės, kad vaikai tėvų kapų neprižiūri dry.gif .
JurateL.
QUOTE(Kuzia @ 2005 04 11, 12:56)
Patarkit, ar jau galiu kokią gėlytę sodint? Labai skubu, nes tuoj giminės puls sodint, po to kalbės, kad vaikai tėvų kapų neprižiūri  dry.gif .
*

Nežinau , ar verta pulti...va aš tik iš bėdos susigriebiau , o šiaip kai jau oras tikrai bus šiltesnis ir pastovesnis sodinsiu spriges (kai nužydės tulpės ir narcizai).O šiaip paskaityk šitą skyrelį plačiau, merginos daug ir protingai parašiusios.Sėkmės. ax.gif
Kuzia
QUOTE(JurateL. @ 2005 04 11, 16:07)
Nežinau , ar verta pulti...va aš tik iš bėdos susigriebiau , o šiaip kai jau oras tikrai bus šiltesnis ir pastovesnis sodinsiu spriges (kai nužydės tulpės ir narcizai).O šiaip paskaityk šitą skyrelį plačiau, merginos daug ir protingai parašiusios.Sėkmės. ax.gif
*

Aišku, reiškia dar per šalta unsure.gif ... Ačiū.
Jūržolė
Ankstyvą pavasarį geriausiai sodinti našlaitės, jos ir šalnų nebijo ir gražiai atrodo. Aš jau sodinčiau, manau, kad joms neperanksti.
Kuzia
QUOTE(XMamaX @ 2005 04 12, 07:59)
Ankstyvą pavasarį geriausiai sodinti našlaitės, jos ir šalnų nebijo ir gražiai atrodo. Aš jau sodinčiau, manau, kad joms neperanksti.
*

A dabar jau nebeįšalus pati žemė? Apie našlaites aš irgi galvojau unsure.gif . Reiks tik paieškot gražesnių.

Nu bet ką daryt reiktų, jei į kapus nueičiau su gėlėm, o ten šviežiai giminės apsodinę jau blink.gif ? Išraut kažkaip nesiryžčiau, bet ant savo tėvų kapo noriu savo gėles sodint unsure.gif ...
Mally
QUOTE(Kuzia @ 2005 04 12, 08:20)

Nu bet ką daryt reiktų, jei į kapus nueičiau su gėlėm, o ten šviežiai giminės apsodinę jau blink.gif ? Išraut kažkaip nesiryžčiau, bet ant savo tėvų kapo noriu savo gėles sodint unsure.gif ...
*

tai kaip ir susitarimas turėtų būti, kiti net negalėtų nagų kišti. pas mus taip yra rolleyes.gif bet kai pas kitus supratimo nėra, tai ir tenka pulti kuo anksčiau sodinti. našlaitės geriausias variantas ir kol kas vienintelis įmanomas(neskaitant visų svogūninių - narcizų, krokų, tulpių ir pan.) Geriausia našlaites sodinti rudenį, kai nužydi vasarinės gėlės, tuomet daugmaž iki lapkričio 1 galima džiaugtis jomis, o po to ir pavasarį žydi, tik jei žiema su sniegu buvo, nes jei nebūna sniego ir tęsiasi šalčiai, tuomet jos irgi nušąla. bet šiaip dar truputį ankstoka sodinti gėles. prieš pat pat motinos dieną bus pats tas mirksiukas.gif
Kuzia
QUOTE(Mally @ 2005 04 12, 08:58)
tai kaip ir susitarimas turėtų būti, kiti net negalėtų nagų kišti. pas mus taip yra  rolleyes.gif bet kai pas kitus supratimo nėra, tai ir tenka pulti kuo anksčiau sodinti. našlaitės geriausias variantas ir kol kas vienintelis įmanomas(neskaitant visų svogūninių - narcizų, krokų, tulpių ir pan.) Geriausia našlaites sodinti rudenį, kai nužydi vasarinės gėlės, tuomet daugmaž iki lapkričio 1 galima džiaugtis jomis, o po to ir pavasarį žydi, tik jei žiema su sniegu buvo, nes jei nebūna sniego ir tęsiasi šalčiai, tuomet jos irgi nušąla. bet šiaip dar truputį ankstoka sodinti gėles. prieš pat pat motinos dieną bus pats tas  mirksiukas.gif
*

Prieš pat motinos dieną užpernai ir petunijas jau sodinau rolleyes.gif . Bet kad dabar po tėvo mirties giminės puola kapo tvarkyt, kaip kad nebebūtų kam blink.gif .
JurateL.
QUOTE(Kuzia @ 2005 04 12, 09:08)
Prieš pat motinos dieną užpernai ir petunijas jau sodinau rolleyes.gif . Bet kad dabar po tėvo mirties giminės puola kapo tvarkyt, kaip kad nebebūtų kam blink.gif .
*

Nu bet tavo giminės blink.gif blink.gif blink.gif ...iš vienos pusės rūpestingi, iš kitos-įkyrūs....Tavo vietoje, jei ateičiau prie savo šeimos kapo ir rasčiau jau giminaičių "papuoštą"...pažiūrėčiau kokios gėlės, ir panaudočiau jas tik visai kitaip susodindama...o gal geriausia gražiai susitarti?
nerile
Kuzia, o kodel tie gimines taip kisasi?
As sekmadieni tvarkiau kapines- zeme jau neisalusi. O po rudens naslaites atsigavusios- visai nieko zaliasa juodam zemes plote...
nerile
PATARIMAS IS PATIRTIES- su vejom, ypac kerpamom, labai daug darbo, reikia daznai priziureti, ir t.t.
Graziai atrodo krumeliai- bukmedziai, rododendrai- tik reikia giliai durpiu ikasti.
O kuom valote po ziemos pazaliavusias raides akmenyje, nu paminkle? Girdejau, lyg su FAIR galima...
JurateL.
QUOTE(nerile @ 2005 04 12, 10:23)
PATARIMAS IS PATIRTIES- su vejom, ypac kerpamom, labai daug darbo, reikia daznai priziureti, ir t.t.
Graziai atrodo krumeliai- bukmedziai, rododendrai- tik reikia giliai durpiu ikasti.
O kuom valote po ziemos pazaliavusias raides akmenyje, nu paminkle? Girdejau, lyg su FAIR galima...
*

Bent jau IKI parduotuvėj mačiau skysčio paminkliniam akmeniui valyti...nežinau, aš kiekvieną kartą valydama akmenį (beveik visas kapas dengtas akmeniu) naudoju kokį nors skystį grindims (Cif, Ajax ir kt.)ir pakolkas joks brudas nesiveisia, nors akmuo ir labai šviesus...
NeringaJ
QUOTE(Cikadelė @ 2005 03 19, 11:45)
Siaip ir man butu aktualu pasikalbeti apue kapu pieziura, nes reiia tvarkyti, tragiskai zuvusios tetos, mociutes ir proseneliu kapus...

Butu gerai jei pakalbetumem isvis apie kapinese augancias geles, kaip geriau priziureti paminklini akmeni, kaip laistyti, purenti zeme...

va as tai siulysiu babai apsodinti smulkia zolyte  kapelius, o lovelej (jei isivaizduijat ka turiu omeny) noretusi kokiu graziu gelyciu...

gal kas galit ideti ir foto (savo arba is neto) apie kokias gelytes kalbate, nes as nelabai pavadinimu zinau blush2.gif
*

Mes užsodinome žolyte tai daugiau bėdos nei naudos. kerpama žolė specialiom žirklėm labai prastai atrodo reikia žoliapjovės kažkokios nedidelė kai kas mačiau turi tokias nedidukes. beveik kas savaitę reikia pjauti ir kai prižiūri ne taip kaip reikėtų žolė atrodo prastai. pernai mačiau prie vieno daugiabučio žolę pasėta tokia susisukusią ratais lyg ir kupsteliai kažkokie va ta gal ir nieko atrodytų. Ji buvo ant bordiurų užkritusi tokiom sruogom gana gražiai žiūrėjosi . man ji kažkuo pušis priminė. bet pirkti nežinau kur jos galima kalusiau vieno to namo gyventojo sakė lyg ir nereikia jos pjauti.
JurateL.
Gal kas gali parekomenduoti šliaužiančius daugiamečius augalėlius kapuose, kur nėra visai šešėlio?
Kuzia
QUOTE(nerile @ 2005 04 12, 10:13)
Kuzia, o kodel tie gimines taip kisasi?
*

Nu čia, tipo, gera daro blink.gif . Atsiklausė, ar gali patvarkyt, nu bet patvarkymą tiek, aš tiek mano broliai įsivaizduoja pvz, žolę nupešt ar palaistyt gėlytę. O čia gavos taip, kad jeigu nesuskubsi, tai ir nespėsi patvarkyt pagal save doh.gif .
Gene
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Sveikutės, vis sprendžiam problema apie kapų tvarkymą.Na , galvosūkis nemažas.Atsiuntė katalogą apie dekoratyvinius augalus,ten rašoma kilimimius čiobrelius.Yra kelių veislių pavadinimai , jei sudomins , klauskite .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.