Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užmokestis už darbą vaikui
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
laureta
neisivaizduoju mokescio vaikui namuose. namuose darbai neapmokestinami.
Egle22
QUOTE(Kristaline @ 2008 05 08, 16:05)
Aš moku už darbus kurie vaikui nepriklauso. Pvz. indus plaunam visi pagal grafiką. Kai labai neturiu laiko prašau, kad už mane išplautų ir už tai sumoku, o kai jo būna eilė plauti - nemoku. Kartais ką nors nuperku, leidžiu žaisti su kompiuteriu (papildomą laiką) - kaip susitariam.
*

thumbup.gif

As taip irgi kartais darau. Jei dukra valo brolio pridergta masina, jai truputeli i taupykle imetu pinigeliu.

Bet dazniausiai sita sistema pas mus namie neveikia, nes man nepavyksta atsirinkti, kurie darbai vaikams priklauso, o kurie darbai nepriklauso. Atrodytu, kad namuose padeti turetu visi siemos nariai... g.gif
Papildyta:
Tiesa, svogeriu paauglys sunus 'daze' virtuve ir jam uz tai tevai sumokejo.

Kol tevai atostogavo, jam buvo paliktas darbas ir pinigai. Jis uz tuos pinigus nusamde 'draugelius', kurie ta virtuve sutvarke. Vaikinas sake, kad jam puse pinigu liko, nors nieko dirbti nereikejo thumbup.gif

sena niekšė
QUOTE(Egle22 @ 2008 05 09, 16:51)
Tiesa, svogeriu paauglys sunus 'daze' virtuve ir jam uz tai tevai sumokejo.

Kol tevai atostogavo, jam buvo paliktas darbas ir pinigai. Jis uz tuos pinigus nusamde 'draugelius', kurie ta virtuve sutvarke. Vaikinas sake, kad jam puse pinigu liko, nors nieko dirbti nereikejo  thumbup.gif
*

pas mus namie uždarbiauja kaimyniukai. šešiolikmetė būna už auklytę mūsų vaikui, o jos jaunesnis brolis pievutę nupjauna.
visai gerai. ir vaikai dirbt mokosi, ir patiems lengviau.
Monika*
na as manau kad vaikam reikia moketi uz kazkokius tay darbus smile.gif beabejo ne uz kambario susitvarkyma ar pan smile.gif bet jei visus namus vaikas iskuopia ateina ir sako "mama duok pinigeliu y taupykle'' tikrai neatsakyciau vaikui 4u.gif kaip kitaip jiem taupytis, tik uz darbus ax.gif tegu supranta kad yra darbu kuriu neapmokesi, bet jeigu va nori sutvarko vius namus ar kiema isluoja visa, zole nupjauna, nu nezinau nezinau.... cia kiekviena seima idividualiai elgesi smile.gif bet zinau labai gera pavyzdi, vienu pazystamu sunus du (vienam 16 kitam 9) visa kiema dideli tvarkydavo namus viska, kekviena diena, ir jiem uz tay mokedavo smile.gif o jie uz tuos pinigus vasara y kokia uzsenio stovykla vaziuodavo ar kur nors ax.gif manau labai geras dalykas, nes va uzsidirba patys thumbup.gif

Bet dar viena pavyzdi atisimenu, kai kazkada labai seniai mano pusbrolis labai maistingas buvo (tada 16metu) turejom eit y baliu gimines o jis nenorejo plesesi kad neis ir pan, nu bet ji butu uz ausu mama istempus, bet kas buvo problema tai KOSTIUMAS niekaip nesidejo, tai jo mama pasake "uzsidek kostiuma 10lt, paokdink mociute 10lt, pasokdink kokia teta dar 10lt" tai jis atejo ir su kostiumu ir visas baliaus tetas ir ne tetas issokdino biggrin.gif ir mane 4u.gif biggrin.gif o paskuj mamai saskaitele pateike...
Va cia tai ziauru smile.gif smile.gif
feneke
O as savo 6m suneliui padariau saraso: pasikloti lova,susitvarkyti kambari,isnesti siuksles,nusivalyti batukus ir t.t Uz kiekviena nuveikta darba gaudavo po 1 geltona saulyte,uz 20 geltonu gaudavo 1 raudona saulyte.Kai surinkdavo 20 raudonu saulyciu,pirkdavom jam patinkanti zaisla iki 20lt.Kartais jis issiringdavo tik uz pora litu.Siuo metu jau atsisakem sio metodo.Dabar jau kiekviena penktadieni duodu 2lt kisenpinigiu,bet savo darbu nepamirsta padaryti.
Irmavi
Iš savo šeimos pratusi nesieti naminių darbų su pinigais.Vaikas nuo mokyklinio amžiaus turėtų turėti kažkokių savo pinigėlių,nes tai pratina jį pasverti to ar ano daikto reikalingumą,pagaliau su klasiokais nueiti i valgyklą nusipirkti gėrimo.Kažkur skaičiau,kad viena iš vaikų vagiliavimo priežąsčių-savų pinigėlių neturėjimas.
Maniškis (12m) išvis niekada neprašė pinigų,bet šiaip kartais "ne už ką" duodu į taupyklę.Labai pravertė Viduramžių šventėje Trakuose-arbaletu "prašaudė" visus biggrin.gif
Gal tiktų toks variantas-surašyti PRIVALOMUS darbus,kurie be kalbų neapmokami.Tų darbų sąrašas kasmet turi pasipildyti(beje,broliukui su laiku lygiai tokių pat darbų sąrašą reikėtų pateikti,kad nebūtų diskriminacijos).Na o už papildomus-pagal susitarimą.Bet jeigu prašo iš mamos "papildomų" daiktų ar paslaugų(pvz.kad ir paties vaiko pridarytų "neplaniniu" kleckų valymas)-taip pat tartis:paslauga už paslaugą,už pinigus ar kaip kitaip.Manau,vaikui šitas skaičiavimas greit pabos,o ir bus mamos naudai (gi visos žinom mirksiukas.gif ),tai kalbos apie atlygius savaime išsisems.
Lady Dy
Už kasdieninius buities darbus jokio užmokesčio nė katras negaudavo,tėtis gavęs algą apdalindavo visus 3 vienodai,po 2-3 litus,o už didelius nekasdienius darbus,kaip malkų sunešimas į malkinę,bulviakasis,ar ravėjimai,visi draugiškai šveisdavom ledus ir saldainius,nes visi būdavom nusipelnę atlygio už atliktą didelį darbą.
laureta
QUOTE(Lady Dy @ 2008 07 04, 00:12)
Už kasdieninius buities darbus jokio užmokesčio nė katras negaudavo,tėtis gavęs algą apdalindavo visus 3 vienodai,po 2-3 litus,o už didelius nekasdienius darbus,kaip malkų sunešimas į malkinę,bulviakasis,ar ravėjimai,visi draugiškai šveisdavom ledus ir saldainius,nes visi būdavom nusipelnę atlygio už atliktą didelį darbą.
*

kiti laikai, kiti vaikai. bet manau kai kuriais atvejais tevai perlenkia lazdas su uzmokesciu.
Swietoczka
Manau, jau negerai, jei vaikas is savu tevu reikalauja pinigu uz atliktus darbus. Aisku, galima kartais duoti, juk negaila, taciau tai neturetu buti UZMOKESTIS.

Jei vaikas imtu padeti namuose tik uz pinigus, pasakyciau, kad ir "uz ta dzemperi, kuri nupirkau tau praeita savaite, turetum susimoketi", "ir uz kina, kur ejot kartu su Birute"...

Turetu padeti biggrin.gif
Kopytė
Girdejau toki psichologu siulyma-paaiskinima:

1.Suskirstyti pinigus vaikui i kategorijas:

a) Kisenpinigiai (konkreti paskirta suma, kad vaikas ismoktu eltis su pinigais)-ir jie duodami ne uz kazka, o todel, kad yra kisenpinigiai

b)Atlyginimas uz darbus, kurie paprastai vaikui nepriklauso daryti (zoles nupjovimas, masinos plovimas ar pan)

2. Apibrezti darbus, kuriuos vaikas seimoje turi daryti "nemokamai", nes tai yra jo pareiga, nes kiekvienas seimoje turi pareigu (ir tik po to teisiu)

Jei vaikas prasikalto -jam galima "nubraukti" kisenpinigius, bet nevalia versti nemokamai daryti darba, kuris yra apmokamu sarase.

Man toks siulomas variantas patinka. mirksiukas.gif
~Rasa~
QUOTE(Swietoczka @ 2008 07 09, 13:16)
Manau, jau negerai, jei vaikas is savu tevu reikalauja pinigu uz atliktus darbus. Aisku, galima kartais duoti, juk negaila, taciau tai neturetu buti UZMOKESTIS.

Jei vaikas imtu padeti namuose tik uz pinigus, pasakyciau, kad ir "uz ta dzemperi, kuri nupirkau tau praeita savaite, turetum susimoketi", "ir uz kina, kur ejot kartu su Birute"...

Turetu padeti  biggrin.gif
*

bet jei jau yra poreikis saviems pinigams - tai manau reiktų susitarti už kuriuos darbus bus sumokėta, o už kuriuos ne.
Tarkim už perimtas mamos/tėvo turimas mini pareigas.. kodėl gi ne?
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kopytė @ 2008 07 09, 14:21)
Girdejau toki psichologu siulyma-paaiskinima:

1.Suskirstyti pinigus vaikui i kategorijas:
a) Kisenpinigiai (konkreti paskirta suma, kad vaikas ismoktu eltis su pinigais)-ir jie duodami ne uz kazka, o todel, kad yra kisenpinigiai
b)Atlyginimas uz darbus, kurie paprastai vaikui nepriklauso daryti (zoles nupjovimas, masinos plovimas ar pan)

2. Apibrezti darbus, kuriuos vaikas seimoje turi daryti "nemokamai", nes tai yra jo pareiga, nes kiekvienas seimoje turi pareigu (ir tik po to teisiu)

Jei vaikas prasikalto -jam galima "nubraukti" kisenpinigius,
bet nevalia versti nemokamai daryti darba, kuris yra apmokamu sarase.

Man toks siulomas variantas patinka. mirksiukas.gif

būtent drinks_cheers.gif
Margo&
4u.gif Nemanau,kad vaikui reikia moketi uz namuose atliktus darbus,juk ir mamai,ir teciui nieks uz tai nemoka mirksiukas.gif Sutvarkyti,isplauti,issiurbti... manau privalo visi, pagal kazkoki susitarima/ grafika,laisva valandele.../,bet jokiais budais ne uz pinigus mirksiukas.gif O paskui stebites,kad auga materialistu karta... doh.gif
pavasarine skrybelaite
Manau, kad vaikas turi tureti savo pareigeles ax.gif , kurias ivykdzius galetu imtis ir kitu, jam neprivalomu darbu. Tuomet galima simboliskai uz tuos papildomus atsilyginti smile.gif .
Bet, jei padaro papildomus darbus, o butinieji lieka neatlikti - atlygis nepriklauso schmoll.gif.
Labai neblogai yra parases Kiyosakis knygose is serijos "Turtingas tetis, vargsas tetis" apie atlygi vaikams.
ugniusa
As noreciau ka nors namie padaryti uz uzmokesti. Taciau nera ka. Mama mano kad viska daryti yra musu pareiga. nes kisenpinigiai tikrai nekokie... unsure.gif
Aušr
Manyčiau, vaikas savo pareigas turi atlikti nemokamai. Bet yra tokių darbų, už kuriuos galima ir pamokėti: pvz. gėlyno nuravėjimas ir t.t. g.gif
amam
patys tevai ir pripratina. padaryk ta, tada duosiu lita. o paskui vaikai nieko be tu litu i nedaro. mano viena kart taip pasake. nutylejau. po valandos sako mama, noriu valgyt. sakau duok 5 litus. o ka ne darbas gamint valgyt???daugiau nepraso/ biggrin.gif
pašnekutė
QUOTE(amam @ 2008 09 22, 17:30)
patys tevai ir pripratina. padaryk ta, tada duosiu lita. o paskui vaikai nieko be tu litu i nedaro. mano viena kart taip pasake. nutylejau. po valandos sako mama, noriu valgyt. sakau duok 5 litus. o ka ne darbas gamint valgyt???daugiau nepraso/ biggrin.gif
*

Skaičiau, skaičiau ir galvojau tą patį parašyt drinks_cheers.gif
Manoji taip pat iš kažkur ištraukė, kad kažkam moka, tai pabandė ir ji "pasigerint" finansinę padėtį. Pasakiau, kad, jei aš viską suskaičiuočiau - ji iki pensijos neišsimokėtų. To ir pakako. biggrin.gif
-agne
Niekad savo vaikams už namų ruošos darbus nemokėjau. Ir nesiruošiu, nesuprantu, kodėl turėčiau. biggrin.gif Jie - ne kažkokie svečiai, o pilnaverčiai šeimos nariai, kurie turi teisę naudotis jų erdve ir daiktais, kaip ir mes, tėvai, vadinasi, pareigos irgi tokios pačios. Kai zyzia, kad tingi tvarkytis, taip ir sakau, jeigu nevykdysit savo pareigų, tuomet mes ribosim teises - naudotis kompiuteriu, teliku, mažiui sakau, kad išmesiu žaislus ir t.t. Turtas bendras, vadinasi, visi juo ir rūpinamės. rolleyes.gif
Kurmiukė
QUOTE(-agne @ 2008 09 23, 22:32)
Niekad savo vaikams už namų ruošos darbus nemokėjau. Ir nesiruošiu, nesuprantu, kodėl turėčiau.  biggrin.gif Jie - ne kažkokie svečiai, o pilnaverčiai šeimos nariai, kurie turi teisę naudotis jų erdve ir daiktais, kaip ir mes, tėvai, vadinasi, pareigos irgi tokios pačios. Kai zyzia, kad tingi tvarkytis, taip ir sakau, jeigu nevykdysit savo pareigų, tuomet mes ribosim teises - naudotis kompiuteriu, teliku, mažiui sakau, kad išmesiu žaislus ir t.t. Turtas bendras, vadinasi, visi juo ir rūpinamės.  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif , ir manau, kad tai labai neteisinga tėvų taktika mokėti vaikui pinigus už pagalbą namų ruošoje... Juk tai- šeima, ir mamai niekas nemoka, kad ji rūpinasi namų jaukumu, gamina valgį, o tėčiui, kad paremontuoja tai, kas reikia... Tėtis juk nemoka mamai už seksą ir atvirkščiai hihihi.gif ... Tiesiog tie darbai yra malonūs ir suprantami savaime, nes suteiki malonumą sau ir jaukumą savo šeimai, rūpiniesi SAVO namais... tai kam vaiką pratinti prie tokių iškreiptų verslo santykių šeimoje. Manau, kad užsidirbti reikia darbe, o ne šeimoje. Toks darbas gali būti mažam vaikui, pvz. pavedžioti kaimynų šuniuką, parvesti kaimynystėje gyvenantį pirmokėlį namo, ir pan. Bet visa tai turi būti UŽ ŠEIMOS RIBŲ!!!
barbora666
ohmy.gif Perbėgau per temą ir apstulbau, ką jūs darot { duguma} su savo vaikais. Nejaugi neįmanoma su vaiku pakalbėt, kad jis auginamas ne tam, kad tėvai visą gyvenimą jam mokėtų. Pažįstu žmonių irgi taip auginančių savo atžalas, už kiekvieną menkniekį moka pinigėlius. Siaubas, juk ateis senatvė, o ką tada darysit, iš kur mokėsit, juk poreikiai jūsų padidės, pagaliau, nejau mokėsit už tai, kad jie jus myletų.
Turiu savo porelę, bet niekada ir už nieką nemokėjom, patys žino, kad tėvai juos myli, o jie mus, kad vieni kitiems padedam ne už atlygį. Ojie jau nebe mažiukai, jiems po 18 ir 15 metų smartass.gif
zvaigzdziuke

Mes sumokame vaikams ( 6 ir 12 m ) už darbus sodyboje . Paskatinimas užsidirbti tikrai yra ir nematau tame nieko blogo . Aišku namų ruošos darbai kitas klausimas . Čia jau pareiga ir klausimų niekam nekyla .
Llaume
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 09 24, 09:32)
drinks_cheers.gif , ir manau, kad tai labai neteisinga tėvų taktika mokėti vaikui pinigus už pagalbą namų ruošoje... Juk tai- šeima, ir mamai niekas nemoka, kad ji rūpinasi namų jaukumu, gamina valgį, o tėčiui, kad paremontuoja tai, kas reikia... Tėtis juk nemoka mamai už seksą ir atvirkščiai hihihi.gif ... Tiesiog tie darbai yra malonūs ir suprantami savaime, nes suteiki malonumą sau ir jaukumą savo šeimai, rūpiniesi SAVO namais... tai kam vaiką pratinti prie tokių iškreiptų verslo santykių šeimoje. Manau, kad užsidirbti reikia darbe, o ne šeimoje. Toks darbas gali būti mažam vaikui, pvz. pavedžioti kaimynų šuniuką, parvesti kaimynystėje gyvenantį pirmokėlį namo, ir pan. Bet visa tai turi būti UŽ ŠEIMOS RIBŲ!!!
*

Labai pritariu, laikomes tokios pat taktikos drinks_cheers.gif
zvaigzdziuke
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 09 24, 09:32)
Bet visa tai turi būti UŽ ŠEIMOS RIBŲ!!!
*

o jei mes kaimynų vaikus talkai pasamdom ir mūsiškiai dirba tai kodėl ir saviems nesumokėjus g.gif paskutiniu metu atsisakėm ir kaimynų pagalbos nes mūsiškiai vaikai nori patys užsidirbti .
ErnestaKaunas
O aš niekada nemokėjau ir manau neateis ta diena, kai mokėsiu už darbus vaikams, man tai absurdiška. Niekada man tėvai irgi nemokėjo ir aš nesiskundžiau. Ėjau vasaromis dirbti nuo keturiolikos metų nors tėvai tikrai neliepė, bet aš tiesiog norėjau užsidirbti savo pinigų ir man liežuvis net nebūtų apsivertęs jų paprašyti atlygio už kokius nors darbus schmoll.gif
Bet už tai aš jiems ir dabar padedu ir nieko man nereikia. Bet pažįstu žmonių, kuriems vaikystėje tėvai mokėjo, tai dabar neprisišaukia, jei nieko neduoda verysad.gif Man tai baisu ir nenorėčiau aš užauginti tokių vaikų ir tikrai nemažai tokių pvz. schmoll.gif
brasta
Šiaip už jokius darbus namuose niekada nemokėjom, tiesiog aptarėm kiekvieno šeimos nario pareigas ir sudarėm tam tikrą grafiką, kurio vaikai stengiasi laikytis. Tačiau, šeimoje atsiradus mažyliui, mums su MB kartais norėjosi ištrūkti iš namų, papramogauti. Sutarėm, kad už auklės paslaugas jiems mokėsim. Tiesiog pagalvojom, kad vaikai vaikų neprivalo auginti, o svetimo žmogaus įsileisti į namus nesinorėjo... Mokėdavom tikrai ne visada. Kai reikėdavo į parduotuvę ar šiaip kokių reikalų tvarkyt, tai užmokesčio net neprašydavo, nes suprasdavo, kad mums tai yra būtina.
O dabar, žinokit, ir pramogauti mus išleidžia ir apie jokį užmokestį patys net nekalba. Nusipirkom abonementą į sporto klubą ir be vargo vakarais išvažiuojam geroms trims valandoms. O mažylį turbūt profesionaliau ir atsakingiau už bet kokią auklę prižiūri.
yyyzi
Labas, gerbiamosios.
Maciau, kad yra tema apie pinigeliu mokejima vaikui seimoje. Norejau parasyt i ja, bet tarp gausybes zinuciu i ana tema pasimestu man rupimas aspektas.
Mama savo vaikams kasdien duoda dienpinigių, tiesa del prastos finansines padeties labai mazai. Vaikams nuejus pas mociute ir paprasius nudirbt koki menka darbeli visada atlyginama mociutes. Tai tie paaugliai kartais ateina pas ja tiesiog pasitrint, mociute visada sumasto ka nudirbt ir atlygina, sakydama (aij, jie ir taip negauna pinigu, o geriau gaus uz darba nei uz dyka). Bet is kitos puses, jie dirba ne ju pareigos rato darbus, priklausancius ju paciu namuose (apie kuriuos jus diskutavote anoj temoj).
Taciau man kyla klausimas: Ar neturetu vaikai tiesiog padeti mociutei, ar ji elgiasi teisingai? Juk reikia ugdyti atjautos jausma, moralini o ne finansini santyki su zmonemis, o ypac artimaisiais (juk jie ir svetimai mociutei galetu padet nemokamai tiesiog is geros dusios, o cia sava). Ar nereiktu mociutes sudrausminti?
Indrutia
Manau, kad su mociute pakalbeti reiktu. Jei ji moka uz kieviena menkiausia darbeli, tai jau negerai. Ypac manoi nuomone blogai, kad ji sako jog vis tiek jus mazai gaunat. Toks poziuris nuteikia pries tevus, mazdaug geras tas, kuris tau moka. o tas davimas ir turetu buti manau uz darbeli, o ne uz dyka, kaip ir sake mociute, tik neperdaznai. na zodziu mano nuomenoe tai nera blogai tik neturetu buti taip daznai.
vigai
QUOTE(yyyzi @ 2008 11 14, 12:39)
Labas, gerbiamosios.
Maciau, kad yra tema apie pinigeliu mokejima vaikui seimoje. Norejau parasyt i ja, bet tarp gausybes zinuciu i ana tema pasimestu man rupimas aspektas.
Mama savo vaikams kasdien duoda dienpinigių, tiesa del prastos finansines padeties labai mazai. Vaikams nuejus pas mociute ir paprasius nudirbt koki menka darbeli visada atlyginama mociutes. Tai tie paaugliai kartais ateina pas ja tiesiog pasitrint, mociute visada sumasto ka nudirbt ir atlygina, sakydama (aij, jie ir taip negauna pinigu, o geriau gaus uz darba nei uz dyka). Bet is kitos puses, jie dirba ne ju pareigos rato darbus, priklausancius ju paciu namuose (apie kuriuos jus diskutavote anoj temoj).
Taciau man kyla klausimas: Ar neturetu vaikai tiesiog padeti mociutei, ar ji elgiasi teisingai? Juk reikia ugdyti atjautos jausma, moralini o ne finansini santyki su zmonemis, o ypac artimaisiais (juk jie ir svetimai mociutei galetu padet nemokamai tiesiog is geros dusios, o cia sava). Ar nereiktu mociutes sudrausminti?
*

Tokia pati padėtis pas mane. Aš nekreipdavau dėmesio, bet labai skaudu kai matau , kad dukra eina ne iš meilės pas močiutę , o kad gautų pinigų. Skaičiau posakį , kad geriausias auklėjimas tada , kai vaikai bėga pas tėvus ar senelius kai jų rankos tuščios....
Pangasija
močiutė dar meškos paslaugą pati sau. kita vertus, gal jinai kažkokius principus rodo -- nori atsigrot per anūkus ant vaikų. gi ir taip būna
Alta
Pažystu šeimą kurioje taip pat buvo praktikuojamas pinigų mokėjimas anūkams - šie pinigus imdavo net už atneštas uogas, kurias patys ir suvalgydavo. Finalas labai paprastas - vieniša močiutė mirė senelių namuose (turiu ten dirbančių pažystamų, todėl žinau ką sakau), o anūkai užaugo, į viską žiūrintys pro pinigų prizmę, žmonėmis. Įdomu, ar to paties nori ir temos autorės minima močiutė?
GudruteM
Būtent šiuo konkrečiu atveju - būtinai reikia pakalbėti su močiute.

Pritariu,kad daro meškos paslaugą pati sau, o dar vienas blogas momentas - nuteikinėja vaikus prieš savo šeimą...

Diedukai, anūkai ir pinigai mūsų šeimoje taip pat skaudi tema, na gal ne tokia, kaip aprašyta, bet vis tiek kovojam su tuo. Nes ko vaikai užsinori, tą ir perka, o reikia pastebėti, kad anūkus kasdien mato - tai įsivaizduokite, kad vaikai net nesuvokia, kokia pinigų reikšmė. Tiesa, jau dabar kai pradėjo abu eiti į mokyklą, šis požiūris po truputį keičiasi, be to, turiu protingus tėvus - tai jie irgi šiuo požiūriu keičiasi 4u.gif
*visterija*
ax.gif mūsų močiutė egiasi taip pat , ir net užmoka pinigus už darbus padarytus mano vyrui, bet nemanau kad ji užbaigs gyvenimą senelių namuose schmoll.gif
Anita35
as pries pinigu mokejima, man tai nesuprantama, bet gal as ir neteisi g.gif
_Foxy_
Žiūrint ką dirba. Jei jau už namų ruošos darbus reikia mokėti, tai neturėtumėte iki tokio lygio nusileisti. Kas moka Jums už namų ruošą, vaiko priežiūrą? Tai turi būti savaime suprantama, kad namie yra daug darbų, kuriuos gali dirbti ne tik tėvai ir už tokius darbus mokėti pinigus yra tikras absurdas.
fuksė
Is kur tokios temos atsiranda.... doh.gif kas do bajeris - vaikui uz atlikta darba reikia sumoketi?
Jei taip sau leistu issizioti, ko gero savo vaikui israsyciau saskaita uz indu plovyma, drabuziu skalbima ir t.t. ir dar uz tiek metu....nesuprantu, kaip tevai sitaip ,,nusigrybauja".
Beje, esu girdejusi, kaip draugai savo sunui kasdien duoda dienpinigiu. Pakraupau. doh.gif Na cia, kaip sakant ,,is didelio rasto, iseina is krasto".
dilidin
Aš kas savaitę nuo 7 metų (kaip tik pradėjo eiti į mokyklą) vaikams moku kišenpinigius.
Moku už nieką: kaip algą.

Kišenpinigiai 7 metų nebuvo labai įvertinti, bet paskui pasidarė svarbūs.
Jos neretai planuoja ką pirks už juos, bet dažnai viskas baigiasi maišeliu saldainių ir ledų.

Mums taip pat jie svarbūs: per kišenpinigius būna nuobaudos. Jei neklauso, jei spintų netvarko, jei maudytis neina, jei atsikalbinėja. Praktiškai už viską, dėl ko išveda iš kantrybės. Jei pavyksta susitarti, ar pačios siūlo kompromisą (pavyzdžiui, susitvarkysim spintą ryt po pusryčių) nebaudžiam.

Kartais būna, kad pasiūlom užsidirbti "premiją", bet tai būna retai.
sena niekšė
Beje, esu girdejusi, kaip draugai savo sunui kasdien duoda dienpinigiu. Pakraupau. doh.gif Na cia, kaip sakant ,,is didelio rasto, iseina is krasto".

o kas čia netaip? nemanau kad po šimtą eurų kasdien įteikia biggrin.gif
Čitta
Mano sunui 7metai ir jis daznai paklausia kas man uz tai, jei padarysiu... Suprantu jo nora tureti savu pinigu, taupyti norimam daiktui ar zaislui, is kur gi tu pinigu gauti jei ne is tevu...
Dazniausiai buna pokalbis, kad visi namuose turi uzduotis ir privalo tvarkytis... ir pinigu jis negauna.
Meskos paslauga cia seneliai padare, kiekviena apsilankyma duodavo po 10 litu. Tai tikrai gaudavosi taip, kad vaziuodavo pas senelius ne is meiles ir noro aplankyti, bet del pinigu.
Uzdraudem tuos pinigu dalijimus, dabar pinigai tik per gimtadienius. Netgi pats visu prase, kad dovanotu pinigus ir pirko norima daikta.

Prades eiti i mokykla, galvoju duoti kisenpinigiu. Keli litai per savaite nera daug, bet gal ismoks taupyti ir vertinti pinigus.
Daliaroze123
Sveikos,

patikėkit 7-10metų vaikai prašo kišenpinigių už atliktus darbus.
Ir aš prašydavau tokio amžiaus. blush2.gif
Dažniausiai mano (tubūt ir visų vaikų) užduodamas klausimas: - O kas man už tai?
O prie šito klausimo vaiką reikia atpratint. mirksiukas.gif
Aš supratau, kad šito klausimo išvis tėvų nereikia klausti. Juk TU gyveni namuose, tavo tėvai tave išlaiko, duoda į mokyklą pinigų bandelei ar dar kam, o tu dar kišenpinigių už TAVO PRIVALOMĄ darbą nori? blink.gif
Na aišku, kiekvienam patinka turėt nors litą kišenei. 4u.gif Bet priprasti prie to nevertėtų. Tiesiog reiktų paaiškinti savo vaikui, o jeigu neklausys, tiesiog pabūti pačiam vaiku ir neklausyti jo. lotuliukas.gif
O ir tai, mama leidžia man eiti į kiną, į draugių gimtadienius, nusipirkti kokį drabužį(aš drabužį perku tik rugsėjo 1-ąjai, nes daug turiu iš Norvegijos), ir dar kokį skanumyną, saldumyną nuperka, ir to gana.
Juk tėvai dirba, o ir jūsų vaikai turi dirbti.. MOKYKLOJE ir NAMUOSE. thumbup.gif
skorpee
manau vaikas turetu padeti namuose ir be atlygio drinks_cheers.gif
allegro
Aš irgi už tai,kad už darbą namie nemokama, nes namie tvarkytis yra privaloma visiems, o ne man vienai...
skorpee
QUOTE(allegro @ 2009 08 02, 14:30)
Aš irgi už tai,kad už darbą namie nemokama, nes namie tvarkytis yra privaloma visiems, o ne man vienai...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
fillipa
QUOTE(Dios @ 2007 12 15, 23:30)
g.gif kodėl ne? daugelyje šeimų tas praktikuojama, kad vaikui užmokama už darbus, kurie jam nebūtinai priklauso -- automobilio plovimas, žolės pjovimas, daržų ravėjimas. tik gal pas kaimynus uždarbiaut nėr taip įprasta.
reik aiškiai tartis kaip ir už ką duodami pinigai, o kokie darbai turi būti daromi sau ir šeimai. juk nemokėsi vaikui pinigų už tai, kad jis išsivalo dantis ar pasikloja lovą.

Uz tokius darbus ir mes mokame. Bet siuksles isnesti ar indus sudieti i indaplove ar kakucius savo suniuko nuo zoles surinkti - niekada nemokiesiu schmoll.gif
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2007 12 17, 17:46)
Neapmoku už jokius ten darbus.Bet aš moku,kai ką nors daro už mane. lotuliukas.gif Daugiausiai po 2 Lt.,pvz.:nudvėsė už šaldytuvo pelė.Atitraukiau-siaubas,net žiūrėti negaliu,drebu visa.Pašaukiau sūnų,sakau:neverčiu tavęs imti tos bjaurasties,bet jei išneši-2 Lt tavo.Išnešė kaip mat.
Arba:pamečiau vonioje tušą.Krito iš rankų,visur išgriozdžiau-kaip į vandenį.Šaukiu sūnų.Surasi-2Lt. Kniso kniso-rado.Nu tai čia gi mano darbai ir problemos,bet jei nepajėgiu pati-premijuoju sūnų. thumbup.gif
*

lotuliukas.gif Viena diena (ne duok Dieve) paslysi ir koja nusilauzysi, paprasysi sunaus pagalbos o jisai tau: mokiek arba taip ir guliesi blink.gif
QUOTE(dilidin @ 2009 07 28, 14:26)
Mums taip pat jie svarbūs: per kišenpinigius būna nuobaudos. Jei neklauso, jei spintų netvarko, jei maudytis neina, jei atsikalbinėja. Praktiškai už viską, dėl ko išveda iš kantrybės. Jei pavyksta susitarti, ar pačios siūlo kompromisą (pavyzdžiui, susitvarkysim spintą ryt po pusryčių) nebaudžiam.
Kartais būna, kad pasiūlom užsidirbti "premiją", bet tai būna retai.
*

Tokiais atviejais man uztenka pasakyti negalima prie kompo kol nesutvarkysi
coliukee
Pinigu reikia duoti vaikui kad jis suprastu kas yra tas pinigas ir kaip reikia su juo tvarkytis. As visada gaudavau pinigu is seneliu ir tevu bet man budavo paaiskinta, kad pinigu bet kur negalima metyti ir t.t. ir kai isvaziavau studijuoti man su pinigais tvarkytis budavo labai lengva paprasciausiai ju nemetydavau i kaire ir desine nes zinau kad tevai sunkei uzdirbo tuos pinigelius, o mano buvusiai kambariokei niekada tevai iki isvaziavimo studijuoti neduodavo pinigu tai ji nespejus atvaziuoti i bendrabuti pinigus isleisdavo visokiems niekams net bilietui namo pinigu nebeturedavo tekdavo man skolinti doh.gif ir dauk tokiu atveju maciau ir mano nuomone vaikas turi tureti savo pinigu.
Ožiaragė
Jei man mokėtų už lyginimą ar valgio gaminimą, mokėčiau ir aš už indų plovimą ar kambarių tvarkymą mirksiukas.gif
Kišenpinigius duodu kaipo tokius, bet ne už darbą.
artinga
laba diena,norėčiau užduoti tokį klausimėlį:dukra 18 nuo šio rudens mokysis universitete,kiek skirti pinigėlių mėnesiui?turiu savo variantą,bet vis tik noriu pasikonsultuoti.gyvens šalia savo močiūtės(daržovių ,sriubos gaus)
dėkui rolleyes.gif
Sate
Nori užsidirbti pinigų, o man namie pagalba reikalinga, jei sutariam -užmoku..ne perdaug. Žmogus patenkintas--pinigų užsidirbo ax.gif Daržą nuravėjo, žolę nupjovė, malkas sukrovė....Supranta kad ir taip gautų, jei paprašytų,nes mūsų šeimoje taip-vaikai visada turi ko nori, jei su supratimu, bet turėti savo uždirbtų gera. thumbup.gif
matrix99
QUOTE(artinga @ 2009 08 09, 20:55)
laba diena,norėčiau užduoti tokį klausimėlį:dukra 18 nuo šio rudens mokysis universitete,kiek skirti pinigėlių mėnesiui?turiu savo variantą,bet vis tik noriu pasikonsultuoti.gyvens šalia savo močiūtės(daržovių ,sriubos gaus)
dėkui  rolleyes.gif
*

Aš būdamas studentas per mėn. išleidžiu 400 Lt maistui, pramogoms, kelionei į universitetą. Mokesčiai už butą į tai neįskaičiuoti. Dauguma studentų, kurie mėgsta nueiti į kavinę, kino teatrą, klubą - per mėn. išleidžia iškart 100 Lt daugiau. Pramogos kainuoja daug.
Kimberli
Na as (man 12) turiu savo pareigas kasdien: suplaut indus, sutvarkyt kazka, dulkes nuvalyt. Tai situs darbus padarau kasdien. O jei reik pvz. nuravet darza, zole nupjaut tai jau mama uzmoka siek tiek mirksiukas.gif
artinga
tokių paauglių dabar reta ,kramtoške.šaunuolė
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.